Kanser Haberleri Ve Son Dakika Kanser Haberleri

Kanser Haberleri Ve Son Dakika Kanser Haberleri

Hızlı ve sürekli bir şekilde büyüyen tümörler (habis, malign) kanser olarak tanımlanır. Kapsülleri yoktur ve büyüme de sınır tanımazlar ve buna bağlı olarak çevrelerindeki dokulara nüfuz ederler. Modern tıpta vücuttaki bir oluşumun kanser olarak nitlendirilmesi için 5 özelliğe sahip olması gerekmektedir ki bunlar şaunlardır:

  • Hücrelerde sınırsız proliferasyon yetisi,
  • Büyümesini engelleyen faktörlere karşı duyarsız olması,
  • Hücrelerinin ölümsüzlüğü (apoptozis görülmemesi),
  • Yeni damarların oluşumunu uyarabilmesi (angiogenezis),
  • Dokuların içine girebilmesi (invazyon) ve yeni koloniler oluşturabilmesi (metastaz).

Kanser oluşumunda çevresel faktörler, kanserojenler; yaş, cinsiyet ve beslenme igibi yardımcı faktörler rol oynamaktadır. Kanser tedavisi onkoloji (kanserbilim) uzmanları gerçekleştirmektedir. Genel olarak kanser tedavisinde cerrahi, radyoterapi, kemoterapi, immünoterapi, kök hücre nakli ve hedefli tedavilerden faydalanılır.

Kanser Haberleri

Fazla tüketimi kanser riskini yüzde 40 artırıyor! 70 bine yakın vaka incelendi

70 bine yakın vakanın incelendiği bir araştırmada bağırsak kanserine dair şaşırtan bir sonuç ortaya çıktı. Prof. Dr. Uğur Coşkun, ABD'de yapılan bu çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini söyledi.

Haber 16-03-2024 13:55

Kadın vakalarda artış yaşanıyor! 'Dünyada ölümlerin en büyük nedeni' O alışkanlık hastalığı tetikliyor

Kadınlarda son dönemde akciğer kanseri vakalarında ciddi artış yaşandığı ve bunun da en büyük nedeninin kadınlarda artan sigara alışkanlığı olduğu belirtildi. Öte yandan dünyadaki kanser ölümlerinin en büyük nedenlerinden birinin de akciğer kanserinden kaynaklandığının altı çizildi.

Kadin 16-03-2024 10:14

Canan Karatay'dan çarpıcı balık uyarısı: Balığı unlayıp kızartmak bakın neye sebep oluyormuş! Karadenizliler bana kızmasın

Sağlıklı yaşam hakkında yapığı uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu. Türk halkı genel olarak balığı unlayıp kızartmayı tercih ediyor. Canan Karatay'a göre balığı bu şekilde pişirmek büyük tehlikeye yol açıyor. Öte yandan kırmızı et konusuna da değinen Karatay, soslu kırmızı etlerin kanserojen madde içerdiğini ancak bizim halkımızın tükettiği kuzu eti, dana kıyma gibi ürünlerin zararsız olduğunu belirtti.

Haber 11-03-2024 07:06

Dünyadaki en sağlıklı ülke İspanya'nın sırrı ortaya çıktı! Hastalık kapılarına uğramıyor, daha uzun yaşıyorlar

Resmi olarak dünyanın en sağlıklı ülkesi olan İspanya'nın sağlıklı yaşam sırrı merak ediliyor. Konuya dair yapılan araştırmalara göre İspanya halkının neden bu kadar sağlıklı olduğu ve nasıl çok daha uzun yaşadıklarına dair sonuçlar ortaya çıktı. Bunama, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıkların en az sayıda görüldüğü halkın en çok önem verdiği şeyin aile ve arkadaşlarla birlikte uzun sohbet eşliğinde yenen yemeklerin olduğu öğrenildi.

Haber 09-03-2024 14:28

Kanser

Kanser Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kanser Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Geçmeyen öksürüğe dikkat! KOAH veya kanserin habercisi... Zaman kaybetmeden tedaviye başlanmalı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, genellikle solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu öksürüğün bazen yaşamı tehdit eden önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini bu nedenle uzun süre geçmeyen öksürük şikayetlerinde altta yatan nedenin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadin 01-03-2024 07:58

Kendi ölümünü duyurdu! Vefatından sonra yaptığı sosyal medya paylaşımı gündem oldu... Nişanlısına seslendi: 'Git hayatının tadını çıkart'

İngiltere'nin Leeds kentinde yaşayan Daniella Thackray isimli bir kadın ölümünden sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımıyla gündem oldu. Safra kanalı kanserinin bir türü olan kolanjiyokarsinomla mücadele ederken hayatını kaybeden Thackray ölümünden sonra ailesinden sosyal medyada son paylaşımını yapmasını istedi. Sosyal medyada viral olan paylaşımında Thackray'in sözleri dikkatleri çekti.

Trend 29-02-2024 13:33

Uzmanlardan sağlıklı yaşam için düzenli kontrol çağrısı

Uzmanlar sağlık taramalarının toplumda sık görülen hastalıklar için hastalık daha belirti vermeden yapılan kan basıncı ölçümü gibi basit işlemler olduğunu dile getirdiler.

Kadin 27-02-2024 11:13

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 26-02-2024 17:25

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-2024 12:19

Yemek yerken fark edebileceğiniz 3 kanser belirtisi! Üç hafta boyunca devam ediyorsa sonucu ciddi olabilir

Araştırmalar bize 200'den fazla farklı kanser türü olduğunu ancak bazılarının diğerlerinden daha belirgin belirtileri olduğunu söylüyor. Kanseri gerçekten ciddileşmeden erken yakalamanın yolları var ve hatta bazı belirtiler yemek yerken bile fark edilebilir.

Kadin 24-02-2024 07:33

Türk erkekleri dünya birincisi! Ölüm hızı sıralamasında Türkiye 4’üncü sırada... Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Güven Olgaç, Türk erkeklerinin akciğer kanseri görülme sıklığında dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haber 23-02-2024 09:58

Yeni araştırma: Haftada 2 kez tüketmek yetiyor! Kolon ve makat kanseri riskini yüzde 35 düşürüyor! Değerini bilen çok az

Yurt dışında yapılan son araştırma sonuçlarına göre haftada 1 bakliyat tüketildiğinde kalın bağırsak (kolon) ve makat kanseri olma riski yüzde 26 azalıyor. Haftada 2 kez tüketildiğinde ise bu oran yüzde 35’e çıkıyor.

Haber 20-02-2024 13:59

Bu 3 şeyi yapanın kanser riski %61 azalıyor! 3 yıl boyunca denediler... Araştırma sonucu ortaya çıktı

İsviçre'nin Zürih, Yaşlanma ve Hareketlilik Merkezi Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kanser riskini %61 oranına kadar indirebilecek 3 şey keşfedildi. Araştırmada 70 yaş üzeri kişilerde yapılan 3 değişiklik 3 yıl boyunca gözlemlendi. 3 yılın sonunda bu değişikliklere tabi tutulan ve tutulmayan kişiler karşılaştırıldı. Yapılan 3 değişikliğin kanser riski %61 oranına kadar azalttığı ortaya çıktı.

Haber 19-02-2024 09:42

Valilik akciğer kanseri vatandaşı otele yerleştirmişti 'Ambulans çağırıyordum, rahatsız oldular herhalde, kapının önüne attılar' Valilik harekete geçti

Eskişehir’de valilik tarafından yerleştirildiği otelden kişisel bakımının yapılamadığı gerekçesiyle çıkartıldığı için hastanelerin acil servislerinde sabahlayan akciğer kanseri vatandaş, yetkililerden yardım istedi. Valilik bu konuyla ilgili harekete geçti ve açıklama geldi.

Haber 15-02-2024 12:29

Rusya lideri Putin'in açıklaması dünya gündemine oturdu! 'Kanser aşısı ve yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kanser tedavisi araştırmalarının sürdüğünü belirterek, "Kanser aşısı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık. Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılırlar." dedi.

Haber 14-02-2024 23:52

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı! 12 adet kanser tipine fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve böylece kanser riskini azaltabilirler. Limonu dondurup rendeleyerek tüketmenin limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 14-02-2024 14:09

Hastanede 5 milyonluk vurgun! Kanser hastalarının umutlarını böyle çaldılar

İstanbul'da bir hastanede yaşananlar 'bu kadarı da olmaz' dedirtti. Hastanedeki bazı sağlık çalışanlarının tedavi bekleyen kanser hastalarının ilaçlarını çalarak simsarlara sattığı ortaya çıktı. Onkoloji bölümünde görev yapan çalışanlar 5 milyona yakın vurgun yaptı. İşte kanser hastalarının umutlarını çalanların görüntüsü...

Haber 12-02-2024 18:42

Aman dikkat! Kanseri işaret eden 3 önemli belirtiyi uzman isim paylaştı

Kanser, tek bir hücreden başlayarak, vücutta bazı anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması ve diğer dokuları istila etmelerine verilen addır. Kanser tek tip bir hastalık olmayıp, yüzden fazla türü vardır. İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Haksöyler, ağrı, kanama ve şişliğin kanseri erken teşhis etmede önemli belirtiler olduğunu söyledi.

Haber 03-02-2024 11:25
Finans 02-02-2024 12:15

İbni-i Sina’nın yıllar önce önerdiği şifa kaynağı! Kanser oluşumunu önlüyor, tepeden tırnağa iyileştiriyor

İnsan sağlığı için çok faydalı önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın şifa kaynakları her derde deva oluyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri günümüze kadar ulaştı. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüz hastalıklarına ışık tutuyor. Kuru incir ve zeytinyağının faydalarından dolayı kullanılması gerektiğini öneren İbn-i Sina bu karışımın tarifini kitabında belirtmiş.

Kadin 31-01-2024 09:36

Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak biliniyor

Doğanın bize sunduğu mucizeler arasında yer alan bitkiler, yıllardır sağlık için kullanılmaktadır. Bu bitkilerden biri de kekiktir. Kekik sadece yemeklere lezzet katmakla kalmaz aynı zamanda doğal bir antibiyotik olarak da bilinir. Hatta bazı araştırmalara göre, limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olduğu iddia edilmektedir.

Haber 30-01-2024 07:38

Kış aylarının vazgeçilmezi meğer şifa deposuymuş! Kolesterolü düşürüyor, kanserden koruyor!

Kestane soğuk günlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Kış aylarında sıklıkla yenilen kestanenin inanılmaz faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. Kış aylarında kapış kapış satılan kestanenin hem kolesterolü düşürücü hem de kanserde koruyucu özelliği olduğu ortaya çıktı.

Kadin 23-01-2024 09:02

7 yaşındaki kızının kanser hastası olduğunu söyleyerek yardım istedi! Gerçek bambaşka çıktı... Dolandırıcı anne inandırıcı olması için kızının saçlarını bile kazıttı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yaşayan Pamela Reed isimli bir kadın, yedi yaşındaki kızı Addey Rae'nin kanser hastası olduğunu söyleyerek bağış toplamaya başladı. Küçük kızının hastane odasında çekilen fotoğraflarını paylaşarak yardım isteyen annenin yalanını bir hemşire ortaya çıkarttı. Reed'in daha inandırıcı olmak adına kızının saçlarını kazıttığı da ifade edildi.

Trend 12-01-2024 08:53

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-2024 12:50

Sven-Göran Eriksson kansere yakalandı! Dünyaca ünlü teknik adamdan kahreden açıklama: 1 yıl ömrüm kaldı!

Deneyimli teknik direktör Sven-Göran Eriksson, kansere yakalandığını duyurdu. İsveçli çalıştırıcı, "Herkes iyi olmayan bir hastalığım olduğunu anlıyor. Herkes kanser olduğunu tahmin ediyor ve öyle de. Ama elimden geldiğince uzun süre savaşmak zorundayım." diye konuştu. Eriksson, doktorların kendisine 1 yıl ömrünün kaldığını söylediğini belirtti.

Spor 11-01-2024 12:31

SGK'ya sahte kanser ilacı satıldı iddiası! Ağırel duyurdu: Tüm dünyaya bu bilgi geçildi

Gazeteci Murat Ağırel katıldığı canlı yayında SGK'ya satılan bir kan kanseri ilacınıın sahte olduğunu ve bunun bilgisinin tüm dünyaya geçildiğini duyurdu. Süreci anlatan Ağırel kanser ilacını satan ecza deposunun ve sahibinin de adını verdi.

Haber 04-01-2024 11:12

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Kanser ve kısırlığa neden oluyor

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını ortaya koydu. Bu hastalıklar arasında kısırlık ve hafıza bozukluğu sorunu da yer alıyor.

Haber 24-12-2023 10:32

Tüketmeden önce bir kez daha düşünün! Bu şekilde görünüyorsa dikkat! Günün sonu hastanede bitebilir

Uzmanlar, iştahla tüketilen atıştırmalıkların başında gelen midye dolma konusunda uyarıda bulunuyor. Omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengin bir kaynak olan bu besini yemeden önce görüntüsüne dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar "Sakın ağzınıza sürmeyin!" diyerek o konuyu işaret etti.

Kadin 15-12-2023 08:28

Ege Üniversitesinde borik asidin akciğer kanseri tedavisine yönelik etkisi araştırılacak

Ege Üniversitesinde (EÜ) akciğer kanseri tipleri içerisinde en fazla görülen tür olan "küçük hücreli dışı akciğer kanseri"ne karşı borik asit molekülünün iyileştirici etkileri incelenecek.

Yurthaber 11-12-2023 10:47

Her 8 erkekten biri bu hastalıktan muzdarip! Ailenizde varsa hemen harekete geçin, kanser olabilirsiniz

Kanser başta olmak üzere erken teşhis birçok hastalıkta büyük önem arz ediyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre yaşın ilerlemesi ile birlikte yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam prostat kanserine davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor.

Haber 10-12-2023 13:56

Ölümcül sonuçlar doğurabilen kanserin yaygın belirtisi! Geceleri böyle uyanıyorsanız dikkat

Göğüs, rahim ağzı, kolon, prostat ve akciğer kanserinin tarama ile erken teşhis edilebilen hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, fazla önemsenmeyen bir belirtiye dikkat çekti. İşte kanserin fazla bilinmeyen belirtileri...

Haber 07-12-2023 10:24

'Cinsel organımı çıkardım ve...' Yoğun bakımdaki kanser hastasına iğrenç cinsel saldırıda yeni gelişme! 'Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim'

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire E.K. (29), 40,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, "Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı. Evliyim, olay sırasında herhangi bir cinsel açlığım söz konusu değildi. Sadece sıkıntılı bir ruh haliyle hareket ettim ve bazen ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi.

Haber 01-12-2023 10:10

Türkiye 'gizli fonu' konuşurken dünya bu fonu konuşuyor! Ölmeden hemen önce başladı, değeri 70 milyon doları buldu

Türkiye son haftalarda kamuoyunun da tanıdığı isimlerin yer aldığı 'yüksek gelirli gizli fonu' konuşurken dünya, yumurtalık kanserine yakalanıp hayatını kaybeden bir kadının kurduğu fonu konuşuyor. Başkalarının borçlarını satın alıp onlara 70 milyon dolar değerinde bir fon bırakan Casey McInteyre'nin hikayesi ise duyanların gözlerini yaşartıyor.

Haber 28-11-2023 18:49

Gazzeli kanser hastalarıyla refakatçilerini Mısır'dan getiren uçaklar Türkiye'ye geldi

Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklardan ambulanslara nakledilen hastalar, Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi altına alınacak.

Yurthaber 16-11-2023 07:27

Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında üst sırada yer alıyor. Karaciğer kanserine dair uyarıda bulunan uzmanlar, erken teşhisin oldukça önemli olduğunu vurgulayıp 3 belirtiye dikkat çekti. İşte o semptomlar...

Haber 12-11-2023 13:36

'Çok sinsi ve agresif...' Dünyada 100 binde 3 oranda görülen kansere yakalandı! Bir dizi ameliyatla sağlığına kavuştu 'Rastlantısal olarak tespit edilebiliyor'

Adana'da çiftçi Kemal Yaprak dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı. Klinik bulgusuz ortaya çıkan safra kesesi kanseri olan Yaprak, bir dizi ameliyatla sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Gökhan Sarıtaş, "Bu hastamızda, taş nedeniyle safra kesesi alındıktan sonra patolojik incelemesinde tesadüfen saptanıyor. Karaciğeri kısmi olarak alıp, lenf bezlerini de tümörden temizlediğimiz ameliyatla hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

Haber 04-11-2023 13:07

Diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, gerçeği öğrenince şoke oldu: 'Çok sinsi ilerliyor, 1 ay daha geç kalsaydı...'

Kastamonu'da yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle diş hekimine giden 55 yaşındaki Erol Tekin’e antibiyotik tedavisi verildi. İlaçlara rağmen şikayeti geçmeyen adam bu sefer oğlunun muayenehanesine gitti. Burada yapılan biyopsi sonucunda yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı. İstanbul'da yapılan ameliyatla adam sağlığına kavuşurken, Prof. Dr. Tayfun Apuhan "Çok sinsi ilerleyen bir tümör. 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık" dedi.

Haber 03-11-2023 11:05

Aman dikkat! Cilt bakımında yapılan bu hatalar kansere davetiye çıkarıyor

Cilt bakımında doğru bilinenler yanlışlar olduğunu belirten uzmanlar yapılan hataların kansere neden olabileceğini belirtiyor. İşte hemen hemen herkesin yaptığı o hatalar...

Haber 25-10-2023 13:04

Kocaeli'de akılalmaz olay! 'Kansersin' denilerek iki memesi de alındı

Kocaeli'de yaşayan bir kadın 6 yıl önce sağ memesinin üst kısmında kitle benzeri bir şey fark edilmesi üzerine tedavi için özel bir hastaneye gitti. 'Kansersin' denilen kadının iki memesi de alındı. Daha sonra gittiği 2 hastanede kanser olmadığı ifade edilen kadın, hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşadığını anlatarak konuyu yargıya taşıdı.

Haber 24-10-2023 14:01

Biontech kanser aşısı geliştirdi! Beyindeki tümörleri yüzde 30 küçülttü

Biyoteknoloji firması Biontech’in geliştirdiği kanser aşısı CARVac, deneklerin yüzde 59’unda tümörleri en az yüzde 30 oranında küçülttü.

Haber 23-10-2023 19:32

Kanser tedavisi gören Christoph Daum'a skandal soru! ''Mezar taşınıza ne yazdırmak isterdiniz?''

Christoph Daum, kanser sebebiyle gördüğü tedaviye dair Alman basınına açıklamalarda bulundu. Samimi cevaplar veren Daum'a yöneltilen bir soru sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı.

Spor 15-10-2023 15:23

Hemşireden yoğun bakımdaki kanser hastasına cinsel saldırı! İğrenç detaylar ortaya çıktı: İlaç verdikten sonra...

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hemşire Emre Kale (29), yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına cinsel saldırıda bulundu. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, iğrenç detaylar yer aldı. Kale'nin cinsel istismardan önce N.C.'ye, tedavisinde kullanılmayan hidromorfin içerikli bir ilaç verdikten sonra cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Sanığın savunmasında cinsel saldırıya teşebbüs ettiğini ve pişman olduğunu söylediği de belirtildi.

Haber 10-10-2023 10:59

Balayı dönüşünde aldığı haberle hayatı bir anda değişti! Hayallerini dondurmuştu... Kanseri yenen genç kadın anne oldu

İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki Gizem Özçiçek, balayı dönüşünde göğsünde eline gelen bir kitlenin olduğunu fark etmesi üzerine doktora giderek meme kanseri olduğunu öğrendi. Meme kanseri tanısıyla hayatının şokunu yaşayan Özçiçek, kemoterapi nedeniyle embriyolarını dondurtarak ertelediği anne olma hayalini 4 yıl sonra gerçekleştirdi. Doğum sonrası işten çıkarılan kadın, daha sonra kendi işinin patronu oldu ve yepyeni bir hayata başladı.

Trend 03-10-2023 11:37

İzmir'de Uluslararası Ağız Kanserleri Kongresi yapılacak

2. Uluslararası Ağız Kanserleri Kongresi, 5-8 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek.

Yurthaber 02-10-2023 10:15

Bu belirti varsa dikkat! Sakın es geçmeyin, kansere yakalananların yüzde 86'sında görülüyor

Erken teşhis sağlık açısından önemlidir. Vücudu dinlemek, en ufak bir değişimi ve bedeninin verdiği tepkiyi fark etmek bu nedenle oldukça mühimdir. Kanser dünya üzerinde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada bulunuyor. Uzmanlar "Erken tanı hayat kurtarır" diyerek durumun ehemmiyetine dikkat çekerken taramalar için de mutlaka uzmana gidilmesini tavsiye ediyor. İşte kanser hastalarının yüzde 86’sında görülen o belirti...

Haber 25-09-2023 07:25

Kör kahin Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri tüyler ürpertti! Dünyayı bekleyen felaketleri duyan şaştı

Kör kahin olan nam salan Baba Vanga'nın kehanetleri her yıl gündem olmaya devam ediyor. Çernobil nükleer faciasını, Prenses Diana'nın ölümünü, 11 Eylül saldırılarını ve Brexit gibi öngörülerinin gerçekleştiği iddia edilen Baba Vanga'nın kehanetleri her yıl gündeme geliyor. 12 yaşında görme yetisini kaybedip öngörüleriyle ünlenen Baba Vanga'nın geleceği 5079 yılına kadar tahmin ettiğine inanılıyor. İşte öngörülerinin yüzde 85 oranında doğru olduğu ileri sürülen Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri...

Haber 18-09-2023 20:58

Çay değil zehir demliyoruz! Kansere davetiye çıkarıyor, meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi çayı yaparken dikkat edilmesi gereken bir konuya değinen uzmanlar, yanlış demlemenin kansere davetiye çıkardığını belirtti.

Haber 12-09-2023 06:57

Her sabah aç karnına içildiğinde karaciğerdeki tüm zehri dışarı atıyor! Cildi tertemiz yapıyor

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğer, temizlenmediğinde ve toksinlerden arındırılmadığında hayatı tehdit eden birçok sağlık problemine sebep verebiliyor. Her sabah aç karnına bir kaşık içeceğiniz bu karışım hem karaciğerinizi temizliyor hem de cildinizi güzelleştiriyor.

Kadin 07-09-2023 09:33

Her 8 erkekten birinde görülüyor! Ailenizde varsa dikkat, kanser olabilirsiniz

Uzmanlar; baba, kardeş, amca, dayı gibi yakın akrabalarda prostat kanseri geçmişi olan kişilerin bilhassa 40 yaşından itibaren kontrole gitmesi gerektiğini belirtip uyardı, bu hastalık her 8 erkekten birinde görülüyor. İşte birçok erkeğin korkulu rüyası prostat kanserine ilişkin detaylar...

Haber 07-09-2023 06:56