Kanun Haberleri

Antalya'da konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelik hakkında bilgilendirme yapıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelikle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 01-02-2024 08:30

2024 bütçesi Resmi Gazete'de yayımlandı

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Genel bütçenin gelirleri 8 trilyon 353 milyar 29 milyon 549 bin lira olarak öngörüldü. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi 25 Aralık'ta TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

Finans 31-12-2023 15:01

İklim Kanunu geliyor! Çevre Komisyonu Başkanı Kurum duyurdu: Meclis’imizin onayına sunacağız!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İklim Kanunu hazırlandığını belirterek Meclis'in açılacağı tarihi işaret etti. Kurum “Yüce Meclis’imizin açılmasıyla önümüzdeki 100 yılı şekillendirecek bir çerçeveye sahip olacak İklim Kanunu’nu Çevre Komisyonumuzda görüştükten hemen sonra Meclis’imizin onayına sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber 25-08-2023 10:51

12 Levha Kanunları nedir, hangi uygarlığa aittir? Madde madde 12 Levha Kanunları nelerdir, kim tarafından hazırlanmıştır?

Geçmişi MÖ 451 yılına uzanan 12 Levha Kanunları, Avrupa hukuk sisteminin yapı taşı olarak görülmesi bakımından oldukça önemlidir. Bir komisyon tarafından hazırlandığı bilinen 12 Levha Yasaları, halk ile asiller arasındaki sınıf mücadelesine bağlı olarak oluşturulmuştur. Bu kanunların temel amaçları hukuki ve siyasi olarak iki temel çerçevede incelenebilir. 12 adet levha üzerine yazıldığı ve topluma arz edildiği bilinen 12 Levha Yasaları kim tarafından hazırlanmıştır?

Egitim 20-04-2023 10:26

Kanun

Kanun Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kanun Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakan Kirişci duyurdu! 'Tarım ve Orman Kanunu devrim niteliğinde'

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, kuraklığı konuşurken, sel ve taşkınları konuşmaya başladıklarını belirtti. Bakan Kirişçi, "Bizim yıllardan beri özlemini duyduğumuz Tarım Kanunu, Orman Kanunu başta olmak üzere 9 kanunda değişiklik öngören 40 maddeden müteşekkil bir kanun paketimiz geçti. Bu devrim niteliğinde bir kanundur." ifadelerini kullandı.

Haber 01-04-2023 20:15

Son dakika: Hukuk alanında yeni düzenlemeleri içeriyor! Yargı paketi teklifi TBMM'de kabul edildi

Son dakika haberine göre, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifiyle birlikte aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyaları haczedilemeyecek. Çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazı 1 yıla kadar ertelenebilecek; erteleme süresi her defasında 6 ayı geçmemek üzere en çok 4 kez uzatılabilecek.

Haber 28-03-2023 19:17

Son dakika: Elektrik Piyasası Kanunu da içeriyordu... Teklif kabul edildi... O borçlar silinecek

Son dakika haberi... Aralarında Elektrik Piyasası Kanunu da yer alan ekonomiye ilişkin "torba kanun" teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edilecek. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 22-12-2022 20:12

Tozluyaka'nın Cemre'si Ecem Çalhan: Kanunlarım yok

Tozluyaka dizisinde çalkantılı bir dönem geçiren oyuncu Ecem Çalhan'ın diziden ayrılıp ayrılmayacağı merak konusuydu. Son dönemlerde hakkında çıkan haberlerde diziden ayrılacağı konuşulan Ecem Çalhan dün katıldığı galada muhabirlerin sorularını yanıtladı. Ecem Çalhan oyunculuk sınırları ile ilgili gelen soruya da yanıt verdi.

Magazin 21-10-2022 22:19

Görme engelli Şevval, bestesiyle Türk milletinin zaferini dünyaya duyurmak istiyor

Zafer Bayramı için yazdığı "Zafer Yolu" isimli şarkıya klip çeken Şevval Koç: - "Milletimizin kazandığı en büyük ve en güzel zaferlerden birisi için şarkı yazmak ve bestelemek benim için çok onur verici"

Yurthaber 28-08-2022 11:09