Kanun Hukmunde Kararname Khk Haberleri

Adana'da terör iltisakı nedeniyle kapatılan 2 derneğin 7 yöneticisine dava

Adana'da terör örgütü DHKP-C ile iltisakı nedeniyle Kanun Hükmüne Kararname (KHK) ile kapatılan 2 derneğin 7 yöneticisi hakkında 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 2023-06-19 14:54:31

SON DAKİKA | OHAL Komisyonu çalışmalarını tamamladı! Tüm başvurular karara bağlandı

Son dakika haberi: Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) tesis edilen işlemler hakkındaki başvuruları değerlendirip karara bağlamak üzere kurulan Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, bugün itibarıyla görev süresi içerisinde tüm başvuruları karara bağladı. OHAL Komisyonuna 127 bin 292 başvuru yapıldı. 17 bin 960 başvuruda kabul, 109 bin 332 dosyada ise ret kararı verildi. Komisyonun görev süresi, 22 Ocak'ta sona erecek. İşte detaylar...

Haber 2023-01-12 10:10:43

CHP'li Özel'den 'seçim' açıklaması: Kutlamalar Taksim'de olacak

CHP'li Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada, gösteri, yürüyüş vb. etkinliklerin iptal edilmesine tepki gösterdi. İddialı ifadeler kullanan Özel, seçim gecesi kutlamaların Taksim'de yapılacağını ifade ederek "Sen ver oyu, yolla Sülo'yu bak bakalım kutlamalar Taksim'de mi oluyor Maksim'de mi oluyor." dedi. Öte yandan Özel, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlere ilişkin de açıklamada bulundu.

Haber 2022-09-09 15:56:49

Kanun hükmünde kararname ne demek? Kanun hükmünde kararname birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Kanun hükmünde kararname şeklindedir. Kanun hükmünde kararname ne demektir?

Egitim 2022-05-18 20:36:34

AİHM’den KHK'lı hukukçular için hak ihlali kararı

AİHM, 15 Temmuz sonrası Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan 427 hakim ve savcının özgürlük ve güvenlik haklarının ihlal edildiğine hükmetti.

Haber 23-11-21 12:26

Açlık grevi yapmışlardı! Anayasa Mahkemesinden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen ve açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın hak ihlali başvurusunu karara bağladı.

Haber 04-11-21 13:56

CHP’den Hükümete KHK’lı Çağrısı

OHAL döneminde kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen ve geri alınmayan binlerce kamu çalışanının sorununa çözüm arayan CHP Diyarbakır’da KHK’lılarla biraraya geldi. CHP, hükümete soruna çözüm bulması çağrısı yaparken, KHK’lılar adalet taleplerini dile getirdi

Haber 12-10-21 21:23

KHK’lı Öğretmenler 180 Haftadır Eylemde

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İzmir 2 No’lu Şube üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlarının işlerine dönmesi için her hafta yaptıkları oturma eyleminin 180’incisini gerçekleştirdi

Haber 06-10-21 23:48

Kılıçdaroğlu: KHK ile görevlerine son verilenlerin tamamını 1 haftada iade edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorunların çözümünün merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olduğunu belirterek, “Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilenler, hiç kimse merak etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içinde tamamını görevlere iade edeceğiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz" dedi.

Haber 02-10-21 18:11

AYM’den kritik KHK kararı: Üyeliğe MGK karar veremez

Anayasa Mahkemesi, kanun hükmünde kararnameyle kamu görevinden çıkarmada "üyelik" ve "mensubiyet" kriteri aranmasını anayasaya aykırı bularak, iptal kararı verdi.

Haber 29-06-21 10:18

CHP, KHK’lıların hak ihlalleri ile ilgili çalışma başlattı: 'Sivil ölüme terk edilmiş birçok insan var'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin adından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudan ihraç edilenlerlerin hak ihlallerinin tespiti için çalışma başlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Savunma hakkı bile tanımıyorlar, sivil ölüme terk edilmiş birçok insan var" dedi. Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 10-06-21 17:52

OHAL Komisyonu 115 bin 130 başvuruyu karara bağladı

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kanun hükmünde kararname (KHK) ile bugüne kadar meslekten ihraç edilen ve kapatılan bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin 126 bin 674 başvurudan 115 bin 130'unu sonuçlandırdı.

Haber 28-05-21 10:07

FETÖ'den aranan eski emniyet müdürü Konya'da yakalandı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünde 2. Sınıf Emniyet Müdürü iken 2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç olan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve hakkında 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş cezası bulunan Veysel A., Konya'da yakalandı.

Haber 09-05-21 11:48

Milli eğitim çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Malatya’nın Arguvan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına temel iş sağlığı güvenliği eğitimi verildi.İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Uğur Atabay tarafından verilen eğitime, 696 kanun hükmünde kararname kapsamında çalışanlar, toplum yararına çalışan işçiler ve ücretli öğretmenler katıldı.Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleşen iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimini veren İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Uğur Atabay, iş sağlığı ve güvenliğinde güvenlik kültürünün önemi üzerinde durdu.

Yurthaber 15-03-21 14:28

Çiğli’de güvenlik görevlilerinin sorunu çözüldü

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileriyle bir araya gelerek yıllardır taşeron firma bünyesinde düşük ücrete çalıştırılan ve toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerine 696 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) dolayısıyla dahil edilemeyen 69 güvenlik görevlisi personelinin mağduriyetini giderdi.Görüşmeye Başkan Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileri ve güvenlik görevlisi personelleri katılım gösterdi.

Yurthaber 11-03-21 10:20

KHK ile kapatılan dershanede öğretmenlik yapan şüpheli gözaltına alındı

Adana’nın Kozan ilçesinde KHK ile kapatılan bir dershanede öğretmenlik yapan şüpheli gözaltına aldı.Adana’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü işbirlikçilerinin tespit edilmesine ve faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik operasyon yapıldı.Yapılan operasyon sonucunda, terör örgütü ile iltisaklı olması nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve Mersin’de faaliyet gösteren özel bir dershanede öğretmen olarak görev yapan 1 şüpheli şahsın Kozan ilçesi Türkeli Mahallesi’nde ikamet ettiği tespit edildi.

Haber 26-02-21 14:32

EGM'den 'şehit polis ihraç edildi' haberlerine yanıt

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce (EGM), Kuzey Irak'ta şehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nın, PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Haber 15-02-21 13:55

FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Ankara’da yakalandı

Ankara’da FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesi ile daha önce meslekten ihraç edilen ve 5 yıldır firari olduğu tespit edilen eski emniyet müdürü yakalandı.Edinilen bilgilere göre, 5 yıl önce 2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası olduğu öğrenilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi eski 4.

Haber 20-01-21 08:03

Balçova’da asgari ücret bayramı

Balçova Belediyesinde en düşük işçi maaşının 4 bin 300 TL olmasına karar verildi.Balçova Belediyesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelerde istihdam edilen taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesi Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile Belediye-İş 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan arasında imzalandı.

Yurthaber 10-01-21 10:02

Ortaca Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Belediye-İş Sendikasıyla Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı.Ortaca Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Belediye Meclis üyesi ve Dal-Bel Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doğaç, Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Sendika Başkan Yardımcısı Atilla Türkmen ve iş yeri temsilcileri katıldı.696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda çalışan taşeron işçilerin, Dal- Bel belediye şirketlerine geçişleri sağlanmıştı.

Yurthaber 27-12-20 09:27

FETÖ’nün sözde Vakfıkebir imamı yargılandığı Iğdır’a gönderildi

Trabzon’da yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Vakfıkebir sözde ilçe imamı, yargılanmasının devam ettiği Iğdır’a gönderildi.Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, “Vakfıkebir sözde ilçe imamı” ve “ByLock” kullanıcısı olduğu gerekçesiyle Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan R.K.’nın öğretmen olduğu ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildiği bilgisine ulaşıldı.

Yurthaber 06-12-20 12:25

Büyükçekmece Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi sevinci

Büyükçekmece Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında çalışan belediye personelinin ücretinde artış sağlarken çok sayıda özlük hakkını da beraberinde getirdi.01.07.2020 - 30.06.2022 tarihleri arasında yürürlükte olacak toplu iş sözleşmesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 18-11-20 10:26

Havza Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı

Havza Belediyesi ile yetkili sendika arasında, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile istidam edilen 107 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ve beraberindekiler görüşmeler kapsamında Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza Belediyesi Meclis Salonunda bir araya geldi.Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "İnşallah iyi niyet çerçevesinde sendikamız ile birlikte ilçemize hizmet eden ve emek veren kardeşlerimize en iyi imkanları sağlayacağız.

Yurthaber 09-10-20 11:05

KHK ile kadroya geçen çalışanlar kaybettikleri hakları geri istiyor

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikası, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarında taşeron sistemden kadroya geçen çalışanlar ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yurthaber 01-10-20 09:15

Başkan Akman işçinin hakkını işçiye teslim etti

İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı arasında işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesini esas alan ek protokol sözleşmesi imzalandı.Belediyede çalışan ve 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alan ek protokol, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu tarafından imzalandı.

Yurthaber 25-09-20 15:26

Devrek Belediyesinde toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı

Devrek Belediyesi, Belediye Şirketinde çalışan 215 personeli ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmelerine başladı.Devrek Belediye Şirketinde çalışan 92 personelle görüşülmeye başlanan Toplu Sözleşmeye 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile geçici sağlanan 123 personel de dahil edildi.Belediye İş Şube Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Ulupınar, “696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile geçişi sağlanan 123 personelimizi de Yüksek Hakem Kurulu’nun verdiği kararları bittiği için 30 Haziran 2020 tarihinden itibaren çıkartarak yetkili sendikadan yetki aldık ve böylece bu kardeşlerimizi de görüşmelere dahil ettik.” diye konuştu.Devrek Belediyesinde toplam 215 personeli ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmeleri Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Şube Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Şube Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Ulupınar, Şube Disiplin Kurulu Üyesi Aytekin Müfettişoğlu arasında başlamış oldu.Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Hakkın, hukukun, emeğin ve alın teri dökenin yanında olan bir belediye anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yurthaber 09-09-20 14:51

Kadroya geçen 810 işçinin toplu iş sözleşmesi imzalandı

Erzincan Belediyesi ve Hizmet İş Sendikasi Erzincan Şubesi arasında 696 Sayılı Kanun Hükmündeki kararname ile kadroya geçen 810 işçinin toplu iş sözleşmesi imzalandı.Erzincan Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen imza törenine Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Hizmet İş Sendikasi Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu katıldı.

Yurthaber 29-07-20 15:39

İzmir’de KHK’lı işçiler sosyal haklarına kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kanun Hükmünde Kararnameli (KHK) işçilerin Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklardan faydalanmasını sağlayan ek sözleşme protokolü hakkında anlaşmaya varıldığını duyurdu.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruma bağlı şirketlerde çalışan ve 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK ile İZENERJİ şirketine geçen personel için önemli bir adım attı.

Yurthaber 22-07-20 16:32

OHAL Komisyonu açıkladı! Başvuruların yüzde 85'i sonuçlandırıldı

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kanun hükmünde kararname (KHK) ile bugüne kadar meslekten ihraç edilen ve kapatılan bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin 126 bin 300 başvurudan 108 bin 200'ünü karara bağladı.

Haber 03-07-20 10:13

Karabük İl Sağlık Müdürü Sarı yeniden atandı

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Sağlık Bakanlığıyla sözleşme imzalayarak yeniden atandı.25 Ağustos 2017’de Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkartılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürleriyle sözleşme imzalanmaya başlandı.Sağlık Bakanlığına çağrılan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, bakanlıkla sözleşme yenileyerek yeniden atandı.

Yurthaber 19-06-20 21:40

Bulut’tan Kilis’in il oluşunun 25’inci yıl dönümünü mesajı

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis’in il oluşunun 25’inci yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Başkan Bulut, Kilis’in 6 Haziran 1995 tarihinde Kanun Hükmünde Kararname ile il statüsüne kavuştuğunu belirtti.Bulut, “ Türkiye’nin en genç illerinden birisi olan Kilis’imiz, il oluşunun 25.

Yurthaber 06-06-20 10:29

AYM'den polisin kişisel verilere erişim yetkisine iptal

Anayasa Mahkemesi (AYM), polisin kişisel verilere erişim yetkilerine ilişkin önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile getirilen ve polise sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerinin kişisel verilerine ulaşma yetkisi veren düzenleme iptal edildi.

Haber 30-04-20 13:52

OHAL Komisyonunun karar sayısı 105 bini geçti

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kanun hükmünde kararname (KHK) ile bugüne kadar meslekten ihraç edilenlere ve kapatılan bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin 126 bin 300 başvurudan 105 bin 100'ünü karara bağladı.

Haber 27-03-20 09:32

AYM'den KHK kararı! O hüküm iptal edildi

Anayasa Mahkemesi, kamu kurumlarında yönetici konumundayken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten çıkarılan kişilerden göreve iade edilenlerin atamalarında, yöneticilik görevinden önce bulundukları kadro ve unvanın dikkate alınmasına dair hükmü anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Haber 24-03-20 11:42
khk

Anayasa Mahkemesi iptal etti, Resmi Gazete'de yayımlandı! KHK'lılara uygulanan ek tedbirlerle ilgili flaş gelişme

Anayasa Mahkemesi (AYM), Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile uygulanan 'ilave tedbirlere' karşı dava açma hakkını ortadan kaldıran kuralı iptal etti. Söz konusu kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Haber 10-03-20 13:29

Söke Belediyesi’nde 2 bin 500 liranın altında maaş kalmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha asgari ücretin yeni oranı belli olmadan CHP’li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 500 lira olacağını açıklamasının ardından Söke Belediyesi’nde de net 2 bin 500 liranın altında maaş kalmadı.Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Söke Belediyesi’ne ait LİMA A.Ş.

Yurthaber 20-02-20 16:04

Muş Belediyesinde toplu sözleşme sevinci

Muş Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yapan 361 çalışan için toplu iş sözleşmesi imzalandı.696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilen Muş Belediyesi personellerinin ilk toplu sözleşmesi yapıldı.

Yurthaber 27-01-20 17:34

Hijyen kuralları eğitimi başladı

Malatya’da, okullarda görev yapanlara hijyen kuralları eğitimi başladı.Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen geçici işçiler ile okul kantin ve yemekhanelerinde çalışanlara eğitimi veriliyor.Özel Hiyen Kuralları Konulu Genelge gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Özel Hiyen Kuralları Eğitimi Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sümer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda başladı.

Yurthaber 24-01-20 15:50

Son dakika! Anayasa Mahkemesi'nden 'KHK' kararı

Son dakika haberine göre, Anayasa Mahkemesi, olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerde yer alan ilave tedbirler hakkında Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na ayrıca başvuru yapılamayacağını öngören düzenlemeyi iptal etti.

Haber 24-12-19 18:12

Erzincan’da 2019- 2020 yılı kış tedbirleri alındı

Erzincan’da Vali Ali Arslantaş başkanlığında düzenlenen toplantıda 2019-2020 yılı kış tedbirleri alındı.Erzincan’da kış şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla daha önce alınan tedbirleri değerlendirmek ve alınacak ek tedbirleri görüşerek karara bağlamak üzere Vali Ali Arslantaş Başkanlığında Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları Şefliği yetkilileri başta olmak üzere diğer ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantıda şu kararlar alındı.1- Yerleşim yeri dışındaki karayollarında mahsur kalan sürücü ve yolcuların mağduriyet yaşamamaları amacıyla, yerel yönetimlerce imkânlar dâhilinde her türlü yardımın ulaştırılması, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait tesislerden istifade etmeleri sağlanacaktır.2- Yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan nedeniyle, yolun trafiğe kapandığı durumlarda; il ve ilçe merkezleri ile dinlenme tesislerinde bulunan taşıtların karayoluna çıkışlarına müsaade edilmeyecek, karayolu trafiğe açılıncaya kadar, araçlar uygun yerlerde (konaklama tesisleri, bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler vb.) bekletilecektir.3- 09.02.2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 687 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesiyle, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa “Kış lastiği kullanma zorunluluğu” başlıklı 65/A maddesi eklenmiş olup, idari para cezaları bu maddeye göre düzenlenecek, terminal/otogar giriş ve çıkışları başta olmak üzere, mevzuatta belirtilen ve Valiliklerce karar alınan araçlar, yapılan tüm kontrollerde “kış lastiği” bakımından da denetlenecektir.

Yurthaber 21-12-19 09:00

Bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile Türk vatandaşlığı Kanunu’nda Değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi kabul edildi

Bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türk vatandaşlığı Kanunu’nda Değişiklik Yapılması hakkında Kanun Teklifi kabul edildiTBMM Genel Kurulu’nda Bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türk vatandaşlığı Kanunu’nda Değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi.Kanun teklifinde, Emniyet Teşkilat Kanunu’na ilişkin değişiklik yapılıyor.

Haber 06-12-19 03:27

‘Barış Akademisyenleri’ İşlerini Geri İstiyor

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) üniversitelerdeki görevlerinden ihraç edilen ve kamuoyunda Barış Akademisyenleri olarak bilinen öğretim üyeleri ve görevlileri, işlerine iade edilmeleri amacıyla altı ilde basın açıklaması düzenledi

Haber 02-12-19 16:37

FETÖ şüphelisi 3 şahıs hücre evinde yakalandı

Eskişehir’de, FETÖ soruşturması kapsamında aranan 3 şüpheli, gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.Alınan bilgilere göre; Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün ’Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 3 eski astsubayı kent merkezinde saklandıkları hücre evinde yakaladı.Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri akabinde soruşturmanın devam ettiği Ankara’ya gönderilecekleri öğrenildi.

Haber 16-11-19 12:23

Eski akademisyene FETÖ’den 6 yıl hapis

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) görevli eski akademisyene ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Whatsapp isimli haberleşme programından örgütsel bazı konuşmalar tespit edildiği gerekçesiyle hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan dava açılan ve Şubat 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan kamu personeli hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile AGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Bölümü’ndeki Yardımcı Doçentlik görevine son verilen D.A.

Yurthaber 07-11-19 14:19

Birlik-Haber-Sen’den vergi düzenlemesine tepki

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik-Haber-Sen tarafından TBMM’de görüşülecek olan vergi düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.Birlik-Haber-Sen Adıyaman Temsilcisi Mevlana Polat ve sendika üyelerinin yaptığı basın açıklamasında, TBMM alt komisyonunda kabul edilerek TBMM’de görüşülecek olan vergi düzenlemesine tepki gösterildi.Mevlana Polat yaptığı açıklamada, “Kamu görevlilerini yakından ilgilendiren ve TBMM alt komisyonunda kabul edilerek TBMM’de görüşülmesine başlanacak olan ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin’ alt komisyonda kabul edilen halinin 399 sayılı KHK kapsamında çalışanların, çeşitli kanunlara tabi olarak İdari Hizmet Sözleşmeli çalışanların, TRT’de olduğu gibi kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personellerin, taşeronların ve 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarının üzerindeki acımasız vergi yükünü hafifletmeyeceğini görüyoruz.

Yurthaber 07-11-19 12:51

Üç Yıldır Görevlerine Dönmeyi Bekleyen KHK’lılar Toplandı

OHAL Döneminde çıkarılan 675 no’lu kanun hükmünde kararname üçüncü yılını geride bırakırken tepkiler devam ediyor. KHK ile işini kaybeden binlerce kamu çalışanı işine dönmeyi bekliyor

Haber 29-10-19 16:38

2020’de pilotlar hem havayolunda hem F-16’da uçmaya başlayacak

Türk Hava Kuvvetleri’nde FETÖ/PDY operasyonlarıyla birlikte ortaya çıkan pilot açığı, iç kaynak ve KHK ile görev başına dönen emekli- istifa etmiş pilotlarla önemli ölçüde kapatıldı. Hazırlanan yeni kanun ile 2020’den itibaren pilotların ihtiyat sistemi ile hem havayollarında uçması hem de askeri pilotluk yapmasının önü açılıyor. Geçişler sırasında özel eğitimden geçirilecek pilotlar 2 ile 10 ay arasında görev yapabilecek. Bu uygulamaya Aktif Statülü İhtiyat Personeli (ASİP) adı verildi.

Haber 23-10-19 17:57

AK Parti’li Arvas: “Bakanlığa ait yetkilendirme süresi bir yıl uzatılacak”

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, kentteki imar çalışmalarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirme süresinin bir yıl uzatılacağını söyledi.Açıklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem afeti nedeniyle daha güvenli, sağlıklı ve yaşanılabilir yeni yerleşim yerleri oluşturmak, şehrin marka değerini arttırmak ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla imar planlarıyla her türlü arazi ve arsa düzenlemelerini yapmak amacıyla 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlar Kurulunun Kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 3 yıl süreyle yetkilendirildiğini hatırlattı.

Yurthaber 09-10-19 12:20

Jandarma Genel Komutanlığına personel alımı

Jandarma Genel Komutanlığına 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) tabi açıktan temin yoluyla 6 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek.

Haber 07-10-19 04:09