Kapak Haberleri

Instagram öne çıkanlar kapak fotoğrafı nasıl yapılır? Instagram öne çıkanlara nasıl kapak koyulur?

Dünya çapınca milyarlarca kullanıcısı olan Instagram, her geçen gün kullanıcı sayısı biraz daha artan bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden paylaşılan hikayeler ya da gönderiler, fotoğraflar ve videolar milyonlarca kişiye ulaşabilir. Uygulamanın birçok kullanıcısı tarafından hala tam olarak bilinmeyen birçok özelliği de vardır.

Haber 2024-04-16 11:08:22

Fatih Altaylı'dan olay hareket! Turgut Özal örneğinden bahsederken bu hareketi yaptı

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı Teke Tek Seçim Özel canlı yayınında sıradışı anlar yaşandı. Altaylı Turgut Özal ile ilgili bir konuda konuştuğu sırada el hareketi yaptı. İzleyenlerin şaşkına döndüğü anlarda Altaylı 'kapak' işareti yaptı.

Finans 2024-03-31 19:51:06

Tıp literatüründe nadir: 10 binde bir görülüyor! Sağlık raporu almaya gitti hayatının şokunu yaşadı

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.

Haber 2024-03-13 18:32:35

Erzurum'da kalp kapak deliği ameliyatsız kapatılan yaşlı kadın sağlığına kavuştu

Erzurum'da solunum şikayetiyle Şehir Hastanesine giden 60 yaşındaki kadının yapay kalp kapağında tespit edilen kaçak, ameliyatsız "kapalı yöntemle" tedavi edildi.

Yurthaber 2024-02-27 11:04:24

Beyonce yeni albüm kapağıyla olay oldu! Belden aşağısına bir bakan bir daha baktı

Beyonce, Super Bowl gününde iki yeni sürpriz single'ından birinin müstehcen kapak resmini açıklayarak dudak uçuklattı. Beyonce'un bikini bölgesini metal kalple kapaması sosyal medyayı salladı.

Magazin 12-02-24 15:40

Playboy dergisine çıplak poz veren ilk aristokrat oldu! Alman Prensesi kareleriyle dünya basınında gündem oldu

Almanya'nın Saksonya Prensesi Xenia Florence Gabriela Sophie Iris'in Playboy dergisi için verdiği pozlar dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Saksonya'nın son kralı 3. Friedrich'in soyundan gelen Iris, dergi tarihinde çıplak pozlarıyla kapak olan ilk aristokrat olarak geçmeyi başardı.

Trend 07-02-24 15:26

Madonna kızının kapak pozunu paylaştı! 'Bebeğim mükemmel'

Madonna’nın en büyük çocuğu Lourdes Leon Perfect dergisinin son sayısında kapak yıldızları arasında yer aldı. Her daim annesi gibi iddialı olan Leon'un pozları sosyal medyayı salladı.

Magazin 29-01-24 09:32

Buzdolabı kapağınız kapanmıyor mu? Çözümü çok basit! Tek malzeme ile eski haline dönüyor

Buzdolabı her evin en temel ihtyaçlarından biri. Buzdolaplarının yiyecekleri daha uzun süre bozulmadan saklayabilmesi için bakımlarının aksatılmadan yapılması gerekiyor. Eğer buzdolabınızın kapağı tam olarak kapanmıyorsa kapak lastiğiniz gevşemiş olabilir. İşte tek malzeme ile buzdolabı kapağı kapanma sorununa etkin çözüm...

Kadin 08-01-24 11:27

Belediye başkanının oğluyla dudak dudağa yakalanmıştı! Miray Daner İlişkide sınırlarım var dedi

Bodrum tatilinde Ata Caner Çerçioğlu ile görüntülenen Miray Daner, Elle dergisinin ekim sayısına kapak oldu. 24 yaşındaki oyuncu açıklamalarıyla dikkat çekti.

Magazin 15-10-23 14:51

100 Güçlü Kadın listesine giren Kim Kardashian paraya para demiyor

Seks kasedinin sızmasıyla ve skandallarıyla hafızalara kazınan aynı zamanda milyar dolarlık bir markanın da sahibi olan Kim kardashian, Fortune dergisinin "100 Güçlü Kadın" listesinde yer alarak kapak yıldızı oldu.

Magazin 05-10-23 11:50

Kıvrımlı model dergiye kapak oldu! Ashley Graham'ın pozlarına yorum yağdı

Moda dünyasında kalıpları yıkan isim olarak tanınan model Ashley Graham sosyal medyada olduğu kadar moda dünyasında da oldukça popüler. Son olarak "Dünyanın en seksi kadını" ilan edilen Graham dergi için verdiği pozlarla dikkat çekti.

Magazin 04-08-23 14:30

3 yıldır yaşadığı evde gizli bir bölme olduğunu keşfetti! O anları saniye saniye sosyal medyadan paylaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles eyaletinde yaşayan Julia Henning isimli bir kadın evindeki ilginç keşfini TikTok’tan paylaşınca gündem yarattı. 3 yıldır kiracı olarak yaşadığı evin zemininde bir kapak bulan kadın kapağı kaldırdığında gizli bir bölme buldu. Karşısına bir anda ahşap merdivenler çıkan kadın evindeki gizli bölmeye indiği anları saniye saniye paylaştı.

Trend 21-06-23 15:10

Görenleri şaşkına çevirdi! Cenaze töreninde aniden tabutun içinde canlandı... O anlar saniye saniye kaydedildi

76 yaşındaki Bella Montoya isimli bir kadın cenaze töreni sırasında aniden canlanınca herkesi şaşkına çevirdi. Tören sırasında tabuttan sesler gelmesi üzerine kapağını açan akrabaları yaşlı kadının canlı bir şekilde buldu. Tabutun içinde nefes alma konusunda zorluk yaşayan Montoya kapak açıldıktan sonra yan yatırıldı.

Trend 13-06-23 07:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıp bir skandala daha imza attılar! Türkiye'den açıklamalar peş peşe geldi: Merak etme Charlie Hebdo...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye karşıtı çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Fransız Charlie Hebdo dergisi bir kez daha tepki çeken bir kapak ile ortaya çıktı. Seçimlere yönelik mesajlar içeren kapağa ilişkin hükümet kanadından peş peşe açıklamalar geldi.

Haber 17-05-23 11:29

Oltu Kadastro personeli binlerce mavi kapak topladı

Oltu Kadastro personeli gönüllü olarak topladıkları binlerce mavi kapağı teslim edecek yer bulamıyorlar.

Yurthaber 11-05-23 09:31

The Economist dergisinin Twitter kapak fotoğrafına AK Parti'den sert tepki

The Economist dergisi, Twitter'daki kapak fotoğrafını İngilizce olarak "Erdoğan gitmeli" yazısıyla değiştirdi. İngiliz dersinin bu hareketi sosyal medyada tepki çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İngiliz The Economist Dergisi, Twitter kapak fotoğrafına “Erdoğan gitmeli” yazarak uluslararası bir basın kuruluşunun demokrasi tarihinde yaptığı en büyük hadsizliklerden birine imza atmış." tepkisini gösterdi.

Haber 08-05-23 23:15

Gelinim Mutfakta kabak kapama tarifi! Herkesin tarifini isteyeceği kapak kapama nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında pazartesi günü kabak kapama tarifi verildi. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu enfes tarif kokusu ve lezzetiyle şahane bir yemek haline geliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri iştah kabartan kabak kapama nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte kabak kapama tarifi...

Yemek 24-04-23 14:00

Hadise yeni şarkısı Feryat'ı küvette üstsüz pozla duyurdu

Hadise 14 Nisan'da çıkaracağı Feryat şarkısının kapak fotoğrafını ve şarkısının sözlerini paylaştı. Hadise'nin küvette üstsüz hali sosyal medyayı salladı. Şarkıcıyı görenler "Sınırları zorlamış" dedi.

Magazin 31-03-23 08:34

Madonna dergi çekimiyle tepkilerin odağında! Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği canlandırması

15 Temmuz'da Kanada'da başlayacak olan "Madonna: The Celebration Tour" öncesi, Madonna tüm sosyal medya paylaşımlarını silmişti. Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla uzun süredir dikkatleri üzerine çekmeyi başaran pop müziğin ikonik ismi Madonna, kapak olduğu dergi çekimiyle eleştirilerin odağı oldu. Madonna Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği'nin canlandırdı.

Magazin 20-01-23 15:25

Özlem Türeci ve Uğur Şahin dünyaca ünlü dergiye kapak oldu! Kanser aşısı müjdesi…

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 16-01-23 09:55

Yalı Çapkını'ndaki tutkulu öpüşme sahnesi olay olmuştu! Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir'den 'arkadaşlık' açıklaması

Yalı Çapkını dizisinde Seyran ve Ferit rolleriyle son dönemde popüler olan ve 13. bölümdeki öpüşme sahnesiyle gündeme gelen Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir, Hello dergisine kapak oldu. İkili dergiye arkadaşlık konusunda samimi bir açıklamada bulundu.

Magazin 25-12-22 11:51

Yalı Çapkını'nın yıldızı Afra Saraçoğlu sütyensiz pozlarını peş peşe paylaştı! Takipçileri dayanamadı

Yalı Çapkını dizisinde Ferit'in eşi Seyran'ı canlandıran güzel oyuncu Afra Saraçoğlu, ünlü bir derginin kapak kızı olmak için kolları sıvadı. Birçok farklı kıyafet deneyen Afra Saraçoğlu, çekim anlarını takipçileriyle paylaştı.

Magazin 08-12-22 15:50

Estetik bir sorun değil! Ciddi bir hastalık

Yorgun, uykulu ve bitkin bir yüz ifadesi… Göz kapağı düşüklüğü genellikle estetik bir problem olarak görülse de aslında hastanın yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebilen işlevsel sorunları da beraberinde getiriyor. Öyle ki düşen kapak göz bebeğini örterek görmeyi önleyebiliyor. Bunun sonucunda hastalar görebilmek için genellikle kaşlarını yukarı kaldırmak, hatta düşüklüğün daha ileri aşamalarında başlarını geriye eğmek zorunda kalabiliyorlar.

Haber 22-11-22 08:13

Çürük dişin taşıdığı inanılmaz risk! Hayati önemi var

Çürük diş ağız sağlığını kötü etkilemesinin yanında kalp sağlığını da etkileyebiliyor. Çürük dişlerin kalp sağlığına olan etkileri oldukça fazladır. Diş sağlığı genel anlamda herkes için önemli olmakla birlikte özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde çok daha büyük önem kazanmaktadır.

Haber 19-11-22 07:02

Jennifer Lopez: Soyadım artık 'Affleck' ve bundan gurur duyuyorum

Geçtiğimiz temmuz ayında Ben Affleck ile dünyaevine giren Jennifer Lopez, kapak olduğu Amerikan Vogue dergisine evliliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Magazin 12-11-22 15:14

53 yaşındaki Jennifer Aniston'ın saklayacak bir şeyi yok! Sütyen yok 'nipplekini' var

53 yaşındaki Jennifer Aniston, Allure'ın kapağındaki pozuyla gündeme bomba gibi düştü. Dergi için açıldıkça açılan güzel oyuncu kapak için ise daha önce Kim Kardashian'ın da tercih ettiği Chanel sutyeni 'nipplekini' ile kaslı karın kaslarını sergiliyor.

Magazin 10-11-22 10:06

Sözleşme feshi sonrasında ayrılır ayrılmaz Beşiktaş'a gönderme yaptı! Valerien Ismael'in Twitter'daki hareketi olay yarattı...

Beşiktaş, teknik direktör Valerien Ismael'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı ve Fransız çalıştırıcı ile yollar ayrıldı. Siyah - beyazlı takımın başında 18 resmi maça çıkan Ismael; 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 47 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş'tan ayrılır ayrılmaz sosyal medyadaki hareketiyle gündeme oturdu. Ismael, Twitter kapak fotoğrafını değiştirerek göndermede bulundu.

Spor 26-10-22 23:41

Photoshop iddialarıyla gündeme gelen Hafsanur Sancaktutan'dan şaşırtan hamle! 'Bu da kapak olsun'

Son zamanlarda Dünyayla Benim Aramda dizisindeki sevişme sahneleriyle adından söz ettiren Hafsanur Sancaktutan, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından paylaştığı bir pozla eleştiri oklarının hedefinde yer almıştı. Photoshopun dozunu kaçırdığı söylenen Hafsanur Sancaktutan, iddialara videolu yanıt verdi.

Magazin 25-10-22 13:04

Dünyanın konuştuğu Türk! Yapay kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy dünyaca ünlü Forbes dergisine kapak oldu

Almanya'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Victress Ödülü'ne sahip Türk doktor Dilek Gürsoy Avrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrahi olarak tarihe geçmişti. Başarılarıyla adından söz ettiren Avrupa’nın yapay kalp cerrahisi konusunda ilk kadın doktoru olan Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu.

Trend 21-10-22 13:59

Lerzan Mutlu'dan iddialı paylaşım! Dekoltesine yorum yağdı

Yeni şarkısının tanıtımı için objektif karşısına geçen Lerzan Mutlu, kapak pozunu Instagram hesabından yayınladı. Turuncu elbisesiyle kamera karşısına geçen 45 yaşındaki şarkıcı, düzgün fiziğini gözler önüne sererken, yorum yağmuruna tutuldu.

Magazin 18-10-22 09:54

Bursa metrosundaki yürüyen merdivenlerden metal kapak hırsızlığının şüphelileri yakalandı

Bursa metrosundaki yürüyen merdivenlerden metal kapak hırsızlığının şüphelileri yakalandı

Yurthaber 13-10-22 16:29

Hacizli aracı çekmeye gittiler, gördükleri karşısında şoke oldular! Yeni yöntem şaşkına çevirdi

Haciz yoluyla bağlanan araçlar üzerinden kazanç elde etmek isteyenlerin yaptığı şeyler şaşkına çevirdi. Benzer bir olay da Antalya'da yaşandı. Haciz gerekçesiyle bağlanan bir aracı çekmeye giden ekipler, gördükleri karşısında şoke oldu. Araçtan geriye sadece, plakasıyla birlikte bagaj kapağı kaldığını gören yetkililer hayrete düştü. Kapak, çekiciye yüklenerek yediemin otoparkına götürülürken fırsatçıların bu yöntemi sıkça kullandığı öğrenildi...

Haber 07-09-22 10:16

İstanbul'da sahte parfüm operasyonu: Birebir aynısıyla ambalajlamış! Orijinalmiş gibi göstermek için ise...

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, dünyaca ünlü parfüm markalarının sahtesini üretip internet üzerinden sattığını tespit ettiği şüpheliye operasyon düzenledi. Sahte parfümleri orijinalmiş gibi göstermek için sahte bandrol ve stok numarası verdiği belirlenen şüpheliye yapılan operasyonda dünyaca ünlü markalara ait orijinal şişe ve kutuların birebir aynısıyla ambalajlanmış 50 bin adet sahte parfüm, boş şişe ve kapak ele geçirildi. Şüpheli yakalanırken, jandarmadan sahte parfümlere dair uyarı geldi.

Haber 10-07-22 10:38

Elena Krawzow: Playboy kapağına çıkan ilk Paralimpik yüzücü

Almanya adına 100 metre kurbağalamada rekorları ve şampiyonlukları bulunan Elena Krawzow, başarıları sonrası Playboy’a kapak olarak da adından söz ettirdi.

Haber 05-07-22 07:23

Erzurum Şehir Hastanesi donanımlı kliniğiyle kalp ve damar hastalarına şifa oluyor

Kalp ve Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın: -"Uygun hastalara robotik cerrahi yapıyoruz. Meme altından 4-5 santimetrelik küçük kesiyle mitral kapak cerrahisi, yetişkin konjential kalp hastalıkları, aort kapak cerrahisi işlemleri yapıyoruz"

Yurthaber 04-07-22 15:12

Ani gelişen sırt ağrısı ölümle sonuçlanabilir!

Aort damarı dolaşım sistemimizin en önemli parçalarından biridir. Kalpten çıkan en büyük damardır. Vücudumuzu besleyen damar sisteminin başlangıç noktasıdır. Bu muazzam damar, gerektiğinde genişlemeyi ve daralmayı sağlayan esnek bir yapıda olması, içerisinde barındırdığı reseptörler sayesinde yüksek kan basıncının oluşturduğu stresi düzenleyerek dolaşım sisteminin yükünü hafifletmesi, kalpten çıktığı noktada kapak yapısına sahip olduğundan birçok bilim insanı tarafından organ olarak tanımlanır.

Haber 16-06-22 15:54

Sertab Erener'in son hali Zehra Çilingiroğlu'na benzetildi

Sertab Erener, 23 yıl sonra yeniden seslendirdiği 'Vur Yüreğim' şarkısı için kapak çekimi yaptı. Sertab Erener'in bu çekimden kareleri görenleri şoke etti. Ünlü şarkıcıyı görenler değişimine inanamayarak "Hülya Avşar'ın kızı Zehra sandım" yorumları yaptı.

Magazin 16-06-22 15:48

Elena Krawzow: Playboy kapağına çıkan ilk Paralimpik yüzücü

Almanya adına 100 metre kurbağalamada rekorları ve şampiyonlukları bulunan Elena Krawzow, başarıları sonrası Playboy’a kapak olarak da adından söz ettirdi.

Haber 14-06-22 09:53

Cinsiyet değiştiren Elliot Page kapak oldu! Pozları dikkat çekti

Cinsiyet değiştirdikten sonra yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ünlü oyuncu Elliot Page, Esquire için kamera karşısına geçti. Ünlü oyuncu spor yaparak geliştirdiği vücudunu ve özellikle de karın kaslarını gözler önüne serdi.

Magazin 02-06-22 08:42

Stor kapak ne demek? Stor kapak birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Stor kapak birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Stor kapak ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:31

Kapak tahtası ne demek? Kapak tahtası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Kapak tahtası birleşik kelimesidir. Kapak tahtası ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:21

Kapak takımı ne demek? Kapak takımı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Kapak takımı birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Kapak takımı ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 20:21

Elena Krawzow: Playboy kapağına çıkan ilk Paralimpik yüzücü

Almanya adına 100 metre kurbağalamada rekorları ve şampiyonlukları bulunan Elena Krawzow, başarıları sonrası Playboy’a kapak olarak da adından söz ettirdi.

Haber 21-05-22 19:04

Kapak yıldızı ne demek? Kapak yıldızı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Kapak yıldızı birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Kapak yıldızı ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:37

Kapak taşı ne demek? Kapak taşı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Kapak taşı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Kapak taşı ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:37

Kapak kızı ne demek? Kapak kızı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Kapak kızı birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Kapak kızı ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:36

Kapak bıçkısı ne demek? Kapak bıçkısı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Kapak bıçkısı şeklindedir. Kapak bıçkısı ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:36

Kapak bıçkıcısı ne demek? Kapak bıçkıcısı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Kapak bıçkıcısı şeklindedir. Kapak bıçkıcısı ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:36

Kapak ne demek? Kapak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Kapak ne demek? Kapak TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 20:36