Karaciger Ve Bobrek Nakli Haberleri

Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü! Hakan Taşıyan sağlık durumunu anlattı! Son haliyle gündem oldu

90'lı yıllarda seslendirdiği arabesk şarkılarla tanınan Hakan Taşıyan, Mart 2021'de karaciğer ve böbrek nakli olmuş, hastanede yedi ay süren tedavinin ardından taburcu edilmişti. Uzun zamandır gözlerden uzak sakin bir yaşam süren Hakan Taşıyan “Hep Yek Aşiret” filminin galasına katıldı. Taşıyan, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Magazin 2024-04-06 11:34:09

Prof. Dr. Ömer Özkan'dan kafa ve beyin nakli yorumu! ''Mümkün olabilecek

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, beyin ve kafa nakliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Adını dünya tıp literatürüne yazdıran Özkan, ölümsüzlüğün mümkün olup olamayacağını anlattı. Prof. Dr. Ömer Özkan, "İnsan ömründe şimdilerde 80- 85'lerden bahsediyoruz. Ölümsüzlük denilen kavramda 30'lardan 80'e geldiysek belki 100'e de uzayacak. Felç hastalarını iyileştirdiğimiz zaman bilin ki kafa nakli de mümkün olabilecek" dedi.

Haber 2024-02-23 19:50:04

Antalya'da sayısız organ nakli ameliyatına imza atan Prof. Dr. Demirbaş vefat etti

Antalya'da sayısız organ nakli ameliyatlarıyla adından söz ettiren ve kısa süre önce kentteki bir özel hastanenin Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Alper Demirbaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 2024-02-02 07:13:32

Malatya, çapraz karaciğer nakillerinde dünyanın merkezi olmayı hedefliyor

ABD Boston College'de görev yapan Türk bilim insanı Prof. Dr. Tayfun Sönmez ve Prof. Dr. Utku Ünver'in algoritma ve bilgisayar yazılımı kullanarak yaptıkları karaciğer nakli için vericileri eşleştiren sistemi uygulayarak dünyada ilk 6'lı çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü, bu alanda dünyanın merkezi olmak istiyor.

Yurthaber 2024-02-01 14:24:08

Sahil Güvenlik operasyonunda avlanması yasak mavi yüzgeçli orkinos balığı yakalandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, avlanması ve nakli yasak olan türlere ait 3 ton 190 kilogram balığı soğutucu kasalı araçla taşıyan kişiye 36 bin 736 lira para cezası verildi.

Yurthaber 19-01-24 15:24

Balıkesir'de avlanması ve nakli yasak olan 3 tondan fazla balık ele geçirildi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, avlanması ve nakli yasak olan türlere ait 3 ton 190 kilogram balığı frigo araçla taşıyan kişiye 36 bin 736 lira para cezası verildi.

Yurthaber 19-01-24 14:06

Dünyada gerçekleştirilen ilk organ nakilleri! Domuz kalbi, biyonik penisi yüz nakli...

Modern tıp her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Tıp alanında gerçekleştirilen ilk organ nakilleri, kendinden sonrakiler için rehber niteliğinde. Şu ana kadar genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakli, biyonik penis ve yüz nakli en zorlu ameliyatlar arasında yer alıyor.

Trend 01-12-23 15:38

Muğla’da organ bağışı için stant kuruldu

3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından "İzin ver yaşasın" sloganı ile stant kuruldu.

Yurthaber 09-11-23 14:16

Sakarya'daki merkezde 4 yılda 180 hastaya böbrek nakli yapıldı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakil Merkezi, kurulduğu 2019 yılından bu yana organ nakli bekleyen hastalara umut oluyor.

Yurthaber 08-11-23 11:37

6 yaşındaki Nisanur’un inanılması güç hikayesi: Yaklaşık 15 kişi tüketmişti, onun sonu oluyordu! Bize 'yüzde birlik bir şansı var, her an her şeye hazırlıklı olun' dediler

Bursa'da 1,5 yıl önce ailesiyle birlikte yediği mantar sebebiyle zehirlenen 6 yaşındaki Nisanur Yavuz'un hikayesi öğrenenleri şaşırtıyor. İnanılması güç olaylar yaşayan Yavuz, gerçekleşen organ nakli ile sağlığına kavuştu. Uludağ Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörü Kerem Selimoğlu ve küçük Nisanur'un babası Yalçın Yavuz yaklaşık 1,5 önce yaşanan o günü anlattı.

Haber 08-11-23 10:05

Otuz yıldır her gün sigara içen adamın akciğerlerinin görüntüsü çok konuşuldu! Organlarını bağışlamak istemişti ama...

Çin’in Jiangsu vilayetindeki Wuxi Halk Hastanesi’nde organ bağışında bulunmak için vefat eden bir hasta ameliyat edildi. Russia Today’in (RT) haberine göre organ nakli ekibinin başındaki cerrah Chen Jingyu ve ekibinin ameliyata ait görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Çin'in sosyal medya uygulamalarında görüntüler 25 milyondan fazla izlenmeye ulaştı.

Trend 04-11-23 14:57

Bakan Koca: Tarihi görev için hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye yardım kapsamında Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "Gemi Hastane gönderilmesi, Sahra Hastanesi kurulumu, gerekli durumlarda ileri tetkik ve tedavi için yaralıların ülkemize nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini konularında hazır olduğumuzu, diğer görüşmelerimde olduğu gibi Mısırlı mevkidaşıma da ilettim." dedi.

Haber 18-10-23 19:27

Bebek sahibi olabilmesi için annesi rahim donörü olmayı teklif etti! Rahimsiz doğdum

28 yaşındaki Dannielle Maydom, kadın üreme sistemini etkileyen nadir bir hastalıkla doğdu. Annesi kızının ebeveyn olabilmesi için ona rahim donörü olmayı teklif etti. Şu anda bekar olduğunu ve bir gün anne olmak istediğini dile getiren Maydom İngiltere'de gerçekleştirilen ilk rahim nakli ameliyatı sayesinde umutlarının arttığını dile getirdi.

Trend 20-09-23 15:36

Tıp dünyası şokta: Organ naklinde devrim niteliğinde atılım! Yaptıkları o hamleyle domuz böbreği insan vücudunda çalıştırıldı...

ABD'de bilim insanları organ nakli ve vücudun kabulü konularında çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Beyin ölümü gerçekleşen bir kişiye genetik kodları değiştirilmiş bir domuz böbreği naklederek böbreği, 32 gün boyunca 'iyi' bir şekilde çalıştırdı. Tıp camiası heyecanlı!

Haber 17-08-23 14:36

Siroz tedavisi gören Ufuk Özkan'dan müjdeli haber geldi! Setlere geri dönüyor

Geniş Aile, Kalk Gidelim gibi başarılı dizilerde rol alan Ufuk Özkan, siroza yakalanmış ve organ nakli için sıraya girmişti. Hastanedeki tedavisi olumlu sonuçlanan ve taburcu edilen oyuncudan müjdeli haber geldi. Ufuk Özkan setlere geri dönüyor.

Magazin 12-08-23 16:50

Oğlunu kaybetti, başka çocuklara umut olmak için yollara düştü

Çanakkale’de yaşayan 44 yaşındaki Kemal Yücel, 10 yıl önce beyin tümörü nedeniyle kaybettiği oğlu Ali Utku’nun anısını yaşatmak ve kök hücre nakli ile organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yollara düştü.

Yurthaber 31-07-23 07:52

10 yaşındaki Emirhan'ın 48 saatlik ömrü kalmıştı... Hayata hiç tanımadığı birinin karaciğeriyle tutundu! Ağabeyimi yaşatamadım, çocuğun bir şansı vardı...

Bursa'da Wilson hastalığı teşhisi konulan ve 48 saat ömrü kaldığı belirtilen 10 yaşındaki Emirhan Aydemir'e doktorlar acil organ nakli olması gerektiğini söyledi. Ailesi tarafından başlatılan organ nakli çağrısı kısa içerisinde karşılık buldu. Yakın zamanda trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin ağabeyi tarafından küçük Emirhan'ı hayata bağladı.

Haber 23-07-23 10:48

Fenomen Ezgi Fındık’ın estetiksiz halini görenler çok şaşırdı! “Yüz nakli yaptırmış gibi”

Ünlü fenomen Ezgi Fındık sık sık Instagram hesabından paylaştığı pozları ile ilgi odağı oluyor. Büyük bir takipçi kitlesine sahip olan ve güzelliğiyle dikkat çeken Fındık'ın estetiksiz hali gündem oldu.

Magazin 20-07-23 13:05

Ufuk Özkan yanlış diyet yüzünden mi hasta oldu? Daha fazla konuşmak istemiyor

Geniş Aile dizisi ile gönülleri fetheden sevilen oyuncu Ufuk Özkan'ın yanlış diyet yüzünden hasta olduğu iddia ediliyordu. 3. evre Siroz teşhisi konulan ve acil olarak karaciğer nakli olması gereken oyuncu Ufuk Özkan cephesinden açıklama geldi.

Magazin 16-07-23 14:32

Geniş Aile’nin Cevahir’i Ufuk Özkan Bakan Koca’ya teşekkür etti! “Hastalığım ile alakalı…”

Geniş Aile, Kalk Gidelim, Emret Komutanım ve Zengin Kız Fakir Oğlan gibi dizilerle hafızalara kazınan Ufuk Özkan bir süredir karaciğeri ile ilgili problemler yaşadığını ve organ nakli ihtimalinin olduğunu açıklamıştı. Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Özkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti.

Magazin 15-07-23 08:55

Ufuk Özkan'dan üzen haber gelmişti! Hastaneye yatacak mı? Oğlum için...

Geniş Aile dizisinin Cevahir'i Ufuk Özkan bir süredir karaciğeri ile ilgili problemler yaşadığını ve organ nakli ihtimalinin olduğunu açıklamıştı. Sevenlerinden geçmiş olsun mesajları alan Özkan yaptığı açıklamada "En önemlisi de oğlum Eren için döneceğim" dedi.

Magazin 14-07-23 14:51

Ufuk Özkan'ın eski eşi Nazan Güneş kimdir, kaç yaşında? Ufuk Özkan'ın eski eşi Nazan Güneş'in biyografisi

Ufuk Özkan'ın eski eşi Nazan Güneş basında yer alan haberler sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. canlandıracağı yeni rol için, 5-6 kilo vermeyi amaçlarken 17 kiloya yakın kilo verdiği öğrenilen ve sağlık problemi nedeniyle organ nakli için başvuru yapan ünlü ismin durumu sevenlerini üzdü. Başarılı oyuncu bu sürecin işini etkilemesine izin vermeyeceğini belirtti. Peki, Ufuk Özkan'ın eski eşi Nazan Güneş kimdir, kaç yaşında? İşte Ufuk Özkan'ın eski eşi Nazan Güneş'in biyografisi...

Magazin 13-07-23 11:58

İçinde 500 bin TL'lik altın vardı... Otogarda valizler karıştı! 'O paralar benim tedavi param'

Diyarbakır'da yaşayan Medine'nin tedavisi için biriktirilen 500 bin TL’lik altının içinde bulunduğu kırmızı valiz, bayram ziyareti için gittikleri Mardin’de, aynı renk ve ebatta valizi olan yolcular tarafından alındı. Eve gidince durumu fark eden aile kameradan tespit ettikleri yolcuların görüntüleriyle polise şikayette bulundu. Medine’nin ilik nakli olması gerektiğini söyleyen dayısı, "Babası da kanser hastası. Çok mağdurlar. Çantayı alan kişiler lütfen en yakın karakola teslim etsinler" dedi.

Haber 26-06-23 13:05

Sahte pasaportla organ nakli... 40 bin dolar ödeme yapmışlar! İsrail ve Suriye uyruklu 3 kişi tutuklandı

Bursa'da, düzenledikleri sahte pasaportlar ile organ nakli yaptırmak isteyen İsrail ve Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı. İsrail uyruklu iki kişinin yasa dışı yollarla böbrek nakli yaptırması için Suriye uyruklu A.A.'ya (30) toplam 40 bin dolar ödeme yaptığı öğrenildi.

Haber 10-06-23 13:03

Hayatının şokunu yaşadı! Az kalsın canından oluyordu... 12 gün yoğun bakımda kaldı, bir gözünü kaybetti

Trabzon'da alınan bilgiye göre, el arabası lastiğine hava basarken, lastiğin patlaması sonucu fırlayan jant Alay Dumangöz'ün yüzüne çarptı. Olay sonrası ağır yaralanan ve 12 gün komada kalan Alay Dumangöz, bir gözünü kaybederken dili ve çenesi zarar gördü. Alay Dumangöz, göz nakli olmayı beklerken, olayda hayatını kaybetmediği için şanslı olduğunu söyledi. Başından geçenleri anlatan Dumangöz "Bu kadarına da şükürler olsun. Yapacak bir şey yok" deyip insanlara bir de önemli bir tavsiyede bulundu.

Haber 06-04-23 11:33

SON DAKİKA | Türkiye'de şap alarmı! Hayvan pazarları kapatıldı, nakiller yasaklandı, tüm izinler iptal edildi

Son dakika haberi: Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı (SAT-2 varyantı) nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek çeşitli tedbirler aldı. Hayvan pazarları kapatıldı ve şehirler arası hayvan nakli yasaklandı. İkinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte detaylar...

Haber 09-03-23 15:54

OHAL ilan edilen illerdeki engelli ve yaşlılara bakım hizmeti için gelir ölçütü şartı aranmayacak

Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde bulunan ve bu illerden nakli yapılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca başka illerdeki kuruluşlara yerleştirilen engelliler ve yaşlılara bakım hizmeti sunulabilmesi için gerekli gelir ölçütü şartı OHAL süresince aranmayacak.

Yurthaber 03-03-23 11:20

Aydın’a 4 bin 469 depremzede öğrencinin nakli yapıldı

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz haftalarda meydana gelen ve 11 ili etkisi altına alan ’asrın felaketi’ olarak adlandırılan deprem felaketi sonrası 4 bin 469 depremzede öğrencinin Aydın’daki okullara nakil işlemleri gerçekleştirildi.

Yurthaber 28-02-23 14:04

Minik kalbi daha fazla dayanamadı

Manisa’da yaşadığı kalp yetmezliği nedeniyle kalp nakli bekleyen ve her telefona umutla koşan 15 yaşındaki Cemre Yılmaz hayatını kaybetti.

Yurthaber 07-02-23 15:39

83 gün boyunca regl olan kadın duyanları dehşete düşürüyor! Doktorlar hastalığına inanmadı

Kadınlar regl süreci boyunca vücutlarında, sağlıklarında ve psikolojilerinde farklılar yaşayabiliyorlar. Bazı kadınlar adetliyken dayanılmaz regl ağrıları yaşıyor. Hemen bitmesi istenen regl sürecini 83 gün boyunca yaşayan bir kadın kan nakli olmak zorunda kaldı. Yaşadıklarını duyan kadınlar zorlu mücadelesine hayran kaldı.

Kadin 13-01-23 15:03

Türkiye’de bir ilk, düğmeye basıldı! Hayvandan insana organ nakli... Prof. Dr. Ömer Özkan: Eğer treni kaçırırsak...

Türkiye'nin ilk yüz nakli, çift kol ve dünyanın ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, hayvandan insana nakilin araştırılacağı Bilim Vadisi oluşturmak için altyapı girişimlerini yaptıklarını duyurdu. 'Cumhurbaşkanımızın bilgisi ölçüsünde desteklerimizi aldık' diyen Prof. Dr. Özkan, 'Bunun için alt yapıyı oluşturmamız gerekiyor. Bilimin her aşamasında olduğu gibi bunu da ihmal etmemek gerekiyor' diye konuştu.

Haber 17-12-22 16:59

Gaziantep'te korkunç olay! Sokak köpeği 6 yaşındaki çocuğun saç derisini kopardı

Korkunç olay Gaziantep'te meydana geldi. Okuldan eve dönerken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Nihatcan'ın saç derisi koptu. Yüz ve vücudunun farklı yerlerinden de yaralanan küçük çocuğa doku nakli yapıldı. Çocuğun saç derisinin ayrı bir kapta korunup soğuk şekilde uygulama yapılıp getirildiğini ifade eden Dr. Kağan Bekircan, ''Kopan parçayı eski yerine naklettik. Damar onarımı yapılarak da dolaşımı sağladık. Tedavisi sürüyor. Damarlarını çalışır halde tutmaya çalışıyoruz'' dedi.

Haber 16-12-22 14:52

Son dakika: Erdoğan'dan 'İş birliğine hazırız' mesajı! Doğal gazın nakline yönelik çalışmalara artık başlamamız gerekiyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmen doğal gazının Batı pazarlarına nakledilmesine yönelik mesaj verdi. "Türkmenistan ve Azerbaycan'dan ülkemize elektrik nakli konusunda da çalışmaya hazırız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Azerbaycan, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki vize geçişleriyle ilgili konuştu.

Haber 14-12-22 12:14

Konya'da hasta nakli yapan ambulans ile otomobil çarpıştı: 1'i bebek 7 yaralı

Konya'da akşam saatlerinde meydana gelen feci kazada, hasta nakli yapan bir ambulans ile otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 1'i bebek 5 kişi ile ambulans sürücüsü ve içerisinde hasta da yaralandı.

Haber 14-12-22 02:08

SON DAKİKA | 'Aile kabul etmedi' diyerek açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yıllar sonra yeni Ahmet Kaya çağrısı: Teklifimiz masada

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Kaya'nın Fransa'da bulunan mezarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında "Bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız" diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...

Magazin 17-11-22 13:18

Türkiye onları yapılan yüz nakilleriyle tanımıştı! 10 yılda hayatları değişti, işte Uğur Acar ve Turan Çolak'ın son halleri...

Türkiye onları yapılan yüz nakilleriyle tanıdı. Aradan geçen zamanla Uğur Acar ve Turan Çolak'ın da hayatları değişti. Henüz 40 günlükken evlerinde çıkan yangında yüzünün yüzde 90'ına yakınının yandığını söyleyen Uğur Acar, ""Aileler gezerken yanlarındaki çocukları beni görünce korkup ağlıyordu. Buna çok üzülüyordum, yıpranıyordum" dedi. Türkiye'de dördüncü yüz nakli yapılan kişi olan Turan Çolak ise "Nakilden sonra yeniden doğmuş gibi oldum" diye konuştu.

Haber 07-11-22 13:38

Organ bağışıyla ikinci baharlarını yaşıyorlar

Organ nakli bekleyen binlerce hasta arasında yer alan Zeynep Aydemir ve Ruhi Engin, bağışçılardan yapılan uygun nakille sağlıklarına kavuştu.

Yurthaber 04-11-22 11:42

Yanlış bilgiler kafa karıştırıyor: Organ bağışı ile ilgili doğru sanılan yanlışlar! Organ bağışı günah mı?

Vücudumuzda yer alan organların işlevlerini geri döndürülemeyecek şekilde kaybetmesi durumunda bazen tek tedavi şansı organ nakli oluyor. Ülkemizde organ nakli için Sağlık Bakanlığı bekleme listesine kayıtlı olan ve bağışlanacak bir organla hayata tutunmayı bekleyen çok fazla hasta olduğu gibi, bu sayı her geçen yıl daha da artıyor. Öyle ki çoğunluğu böbrek nakli olmak üzere listede 31 binin üzerinde hasta bekliyor.

Haber 01-11-22 19:35

Hastanede deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde UMKE, 112 Acil Sağlık, AFAD, itfaiye ve emniyet tarafından gerçekleştirilen deprem tatbikatında yaşanılabilecek bir depremde hastaların nakli ve depremde yapılması gereken senaryo canlandırıldı.

Haber 01-11-22 15:44

Van’da 31 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Van’da polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 31 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde haksız kazanç sağlamak amacıyla uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıs/şahıslara ve sokak satıcılarına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Haber 31-10-22 08:50
Van

Bakan Koca son durumu paylaştı! Binali Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, trafik kazası geçiren Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Binali Yıldırım, bugün Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne geldi. Saçlı derideki doku kaybı sebebiyle doku nakli ameliyatı başarılı şekilde yapıldı. Süreçte yanındaydım" ifadelerini kullandı. Bakan Koca ayrıca, Şamil Ayrım'ın, vücudundaki kırıklar nedeniyle tedavi altında olduğunu ifade etti.

Haber 22-10-22 00:53

Üç Kız Kardeş'in Türkan'ı Özgü Kaya estetiksiz haliyle sosyal medyada gündem oldu! ''Kafa nakli yapmış''

Başrollerini Almila Ada, Berker Güven ve Melisa Berberoğlu ile paylaştığı Üç Kız Kardeş dizisiyle adından söz ettiren güzel oyuncu Özgü Kaya'nın estetiksiz hali, sosyal medyanın diline düştü. Çene estetiği yaptırdığı görülen Özgü Kaya'ya çok sayıda yorum yapıldı.

Magazin 12-10-22 12:46

Talasemi hastası 3 kardeş, kardeşlerinden alınan kök hücreyle sağlığına kavuştu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Arzu Akyay: - "Bu oldukça nadir görülen bir durum. Normalde bir çocuğa bile aile içinden verici bulmak zorken burada 3 kardeşe birden kardeşlerinden değişik zamanlarda nakiller yaptık ve 3'ü de sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyor"

Yurthaber 10-10-22 12:29

Kalbini elinde taşıyor! En büyük korkusu kapkaççılar

Sivas’ta yaklaşık 3 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulan ve yaşaması için acil kalp nakli olması gereken 49 yaşındaki Hasan Koç, kadavradan kalp bulunamayınca elinde taşıdığı yapay kalp ile hayata tutundu. 2020 yılında gerçekleştirilen operasyonun ardından yapay kalp takılan Koç, yapay kalbini çantada yanında taşıyor. Koç'un en büyük korkusu ise, kapkaççılar ve cihazın kablosuna takılabilecek insanlar.

Haber 10-10-22 12:18

Balıkesir'deki uyuşturucu davasında 6 sanık tahliye edildi

Tahliye edilenler arasında yüz ve çene nakli olmasıyla tanınan Recep Sert de bulunuyor

Yurthaber 29-09-22 21:32

Hastanın genel durumu kemik iliği nakli için yaştan daha önemli

Bayındır Söğütözü Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural: - "Kemik iliği nakli yapılması için kabul edilen genel yaş sınırlamaları var ancak hastanın genel durumu yaştan daha önemli bir faktör"

Yurthaber 15-09-22 15:09

Polis, şüphelendi! Çekilen röntgende her şey ortaya çıktı... Kapsül haline getirip yutmuşlar

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, narkotik maddeyle mücadele kapsamında batı illerine uyuşturucu madde nakli yapan kişi ve araçlara yönelik çalışmalarına devam ederken şüphe üzerine durdurulan araçta hastaneye götürülen iki İran uyruklu kişinin midesinden 64 kapsül halinde 558,83 gram eroin çıkarıldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan Ali F. ile Saman G., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Haber 08-09-22 10:30

Solunum kapasitesi kritik seviyede düşen hasta nakille sağlığına kavuştu

Akciğer nakli olan Safiye Karabulut: -"Göğsünü doldura doldura nefes almak çok güzel bir duygu. O hissi yıllardır yaşamıyordum. Herkes organ bağışı yapsın ve benim gibi hastalara derman olsunlar" - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Akciğer Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Ali Özdil: - "Organlar bizimle birlikte toprak olmasın"

Yurthaber 06-09-22 11:57

Batı Nil Virüsünde erkekler risk grubunda

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan: - "Batı Nil Virüsü özellikle yaz ve sonbahar aylarında sık görülür, en ciddi komplikasyonu beyinde enfeksiyon gelişmesidir. Hastalığın bilinen bir tedavisi yok, sivrisineklere karşı korucu önlem alınmalı" - "Risk grubu özellikle yaşlılar, kanserli hastalar, organ nakli hastaları ve erkeklerde daha sıktır"

Yurthaber 05-09-22 10:32