Karaciğer Yağlanması Haberleri

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 26-01-2024 07:16

Karatay İnsan sağlığı için tam bir zehir diyerek uyardı! Bağışıklık sistemini mahvediyor

Sağlığımızı korumak için günlük hayatta tükettiğimiz yiyecek ve içeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle gençler arasında sıklıkla tüketilen bir içeceğin zararlarından bahseden Canan Karatay, bu içeceğin bağışıklık sistemi ve kalp için büyük tehlike oluşturduğunu açıkladı.

Haber 18-06-2023 09:40

Karaciğer yağlanması nasıl önlenir, ne yapmak gerekir? Karaciğer yağlanmasını önleyen besinler, davranışlar nelerdir?

Karaciğer sağlığını korumak ve temizlemek için tüketebileceğiniz birçok yiyecek bulunmaktadır. Öncelikle, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer için harika bir destektir. Ispanak, pazı, lahana gibi sebzeler, yüksek miktarda antioksidan ve lif içerir, bu da karaciğerin detoks sürecini destekler. Turunçgiller, özellikle limon ve greyfurt, C vitamini açısından zengin olup karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Haber 15-06-2023 14:20

Karaciğer yağlanması ciltte belirtileri nelerdir? Karaciğer yağlanması ciltte kaşıntı, kızarıklık ve pullanma yapar mı?

Karaciğer yağlanması (steatozis) karaciğerde yağ birikiminin artmasıyla karakterize olan bir durumdur. Bu durumun cilde çeşitli etkileri olabilir. Karaciğer, vücutta toksinlerin temizlenmesi ve atılmasıyla görevli olduğu için, yağlanma ve karaciğer hasarı cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. Karaciğer yağlanması olan kişilerde cilt sağlığıyla ilgili belirtiler ortaya çıkabilir. Peki, karaciğer yağlanmasının cilde etkileri nelerdir, kızarıklık ve kaşıntı yapar mı?

Haber 15-06-2023 14:20

Karaciğer Yağlanması

Karaciğer Yağlanması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Karaciğer Yağlanması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Karaciğer yağlanması diyeti nedir ve nasıl yapılır? Karaciğer yağlanması olanlar için diyet ve beslenme listesi örneği

Karaciğer yağlanması karaciğerin aşırı miktarda yağ depolaması sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum sağlıksız beslenme alışkanlıkları, obezite, diyabet, alkol tüketimi, yetersiz egzersiz ve genetik faktörler gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Karaciğer yağlanmasını önlemek veya tedavi etmek için ise sağlıklı bir beslenme programı takip etmek önemlidir. Peki, karaciğer yağlanması diyeti nasıl olmalı?

Haber 15-06-2023 14:19

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, yağlanmayı gidermek için ne yapmak gerekir? Karaciğer yağlanması belirtileri nelerdir ve nasıl geçer?

Karaciğer yağlanması günümüzde giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunudur. Fazla yağ birikmesi sonucunda karaciğerin normal işlevlerini yerine getiremez hâle gelir ve sağlık problemlerine yol açabilir. Neyse ki karaciğer yağlanması için etkili doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Genellikle iki tipte karşımıza çıkan karaciğerlerdeki yağlanmayı gidermek için ne yapmak gerekir?

Haber 15-06-2023 14:18

Karaciğer sağlığını yerle bir ediyor! Yemeden önce tekrar düşünün

Yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle karaciğer tüketilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Yağlı karaciğer hastalığından korunmak için bazı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar karaciğeri yağlandıran riskli gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 09:02

Yağlanmış zehir dolu karaciğeri anında temizliyor! Hastalıklara karşı kalkan oluyor

Karaciğer yağlanmasının erken fark edilmemesi ve tedavi edilmemesi siroza, karaciğer kanserine neden olabiliyor. Bu sebeple karaciğer yağlanmasını erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Sıklıkla tüketmediğimiz bir gıda karaciğer yağlanması için mucizevi etkiler yaratıyor. Demirhindinin faydaları sadece karaciğere olan etkileriyle sınırlı kalmıyor. İşte demirhindinin faydaları...

Haber 07-05-2023 17:07

Karaciğerin bittiğini gösteren işarete dikkat! Hastaların yüzde 82'si aynı belirtiyi yaşıyor

Karaciğerin vücutta oldukça önemli olan yaşamsal görevleri bulunmaktadır. Vücutta kendini yenileyebilen tek organ olan karaciğer zararlı etkenlere maruz kaldığında sağlıklı dokusunu yenileyememektedir. Karaciğer yetmezliği, siroz gibi oldukça tehlikeli hastalıklar büyük problemlere neden olabilmektedir. Uzmanlar karaciğerin bittiğine işaret eden siroza sahip olan hastaların yüzde 82'sinin aynı belirtiyi yaşadığını açıklıyor.

Haber 29-03-2023 17:15

Sabahları yorgun uyanıyorsanız dikkat! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan karaciğer yağlanmasını bitiren mucize kür tarifi

Karaciğer yağlanması genellikle fazla kilolu veya fazla alkol kullanan bireylerde görülmektedir. Karaciğerde biriken yağlar ile meydana gelen bu hastalık kendini özellikle, yorgunluk, halsizlik, terleme ve karnın sağ üst kısmında dolgunluk hissi gibi belirtilerle gösteriyor. Hastalığın belirtileri görüldüğü takdirde mutlaka bir uzmana danışılmalı. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, karaciğer yağlanmasını kesin çözen bir kür tarifi paylaştı.

Haber 14-03-2023 20:30

Karaciğerinizin büyük tehlikede olduğunu gösteren önemli işaret! Diş fırçalarken bu durumu yaşıyorsanız...

Karaciğer sağlığını korumak vücudumuz için büyük önem taşıyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen yağlı karaciğer hastalığı ve karaciğer yetmezliği çok riskli durumlara sebep olabiliyor. Şiddetli yağlı karaciğer hastalığını erken teşhis etmek için vücutta görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. İşte yağlı karaciğer hastalığının o riskli belirtisi...

Haber 28-02-2023 09:24

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, karaciğeri ne temizler? Karaciğer yağlanmasına iyi gelen kürler ve bitkisel çözümler nelerdir?

Hareketsiz ve sporsuz yaşamdan yanlış ve dengesiz beslenmeye varan pek çok faktör karaciğer yağlanmasını tetikleyebilir. Buna bağlı olarak karaciğer yağlanması belirtileri görüldüğü takdirde mutlaka bir uzmana danışılmalı ve tedavi planına başlanmalıdır. Yine bir uzmana danışılarak karaciğer yağlanmasının iyileşme sürecinin desteklenmesi amacıyla bitkisel çözümlere başvurulabilir. Karaciğer yağlanmasını önlemede veya tedavi etmede etkili olan bitkisel kürler nelerdir?

Haber 27-02-2023 17:22

Karaciğeri tertemiz yapıyor: Karnı dümdüz yapan mucizevi kür tarifi!

Bu kür tarifi hem karaciğeri temizliyor hem de yağ yakımı desteği vererek dümdüz bir karına sahip olmanıza yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan nane ve limon aynı zamanda organlarda biriken toksik maddeleri de dışarı atmanızı sağlar. İşte mucizevi kürün tarifi...

Haber 24-01-2023 20:29

Cildinizde ortaya çıkan değişimlere dikkat! Tehlikeli hastalığın büyük uyarıcısı

Hastalıkları erken teşhis etmek hastalığın tüm ilerleyişini değiştirebiliyor. Bazı hastalıklar belirti vermeden sinsice ilerleyebiliyor. Ancak vücutta yaşanan ufak değişimlere karşı bilinçli olmak hayatınızı kurtarabiliyor. Ciltte görülen değişimin ilerlemiş ve tedavisi olmayan hastalığın belirtisi olduğu biliniyor.

Haber 01-01-2023 13:02

Bu saatlerde uyanıyorsanız büyük risk altındasınız! Uzmanlar karaciğer sağlığınız için uyarıyor

Karaciğerde yağ birikmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Karaciğerde toksik maddelerin birleşmesi nedeniyle ortaya çıkan karaciğer yağlanması büyük karaciğer hasarına sebep olmaktadır. Karaciğer yağlanmasını erken teşhis etmek hayati önem taşımaktadır. Uzmanlara göre geceleri riskli saatlerde uyanıyorsanız karaciğer sağlığınız risk altında olabilir.

Haber 12-12-2022 09:53

Bu şekilde uyanıyorsanız durum ciddi! Karaciğeriniz uyarı veriyor: Hemen doktora başvurun

Uyumak gün içerisinde yorulan bedenimizi ve zihnimizi dinlendirmenin en iyi yolu olarak görülüyor. Uzmanlar düzenli uykunun ne kadar önemli olduğunu belirtiyorlar. Ancak çeşitli uyku problemleri nedeniyle birçok insan uykusunu yeterli derecede alamıyor. Toplumda sıklıkla görülen yorgun uyanma durumu sağlık konusunda büyük risk oluşturuyor.

Haber 09-12-2022 09:22

Canan Karatay net konuştu: Yasaklanmalı! Alkolden farkı yok

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor. Obezite ve halk sağlığı alanında yiyeceklerle ilgili dikkat çeken çıkışlar yapan Canan Karatay, her yaştan kişinin sıklıkla tükettiği meyve sularını işaret etti. Paketli meyve sularının büyük tehdit oluşturduğunu söyleyen Canan Karatay, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Canan Karatay, bir de balla ilgili dikkat çeken sözler söyledi.

Haber 15-11-2022 15:45

Yaşadığınız problemlerin kaynağı yemekler değil! Tedavi edilmezse durum ciddi

Kansere neden olan birçok etken bulunmaktadır. Çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alan kanserden korunmak için hastalık belirtilerine dikkat ederek bu hastalıkları erken teşhis etmek hayati önem taşır. Günlük hayatta yaşanılan geğirme, mide ekşimesi gibi durumlar ciddi hastalığın yaygın belirtileri olarak bilinir.

Haber 26-10-2022 07:52

Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor

Kanser ve kalp krizi riskini artıran birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Severek tükettiğimiz ve sağlıklı sandığımız besinler sağlık için büyük tehdit oluşturabiliyor. Yediğimiz gıdalar ile ilgili sık sık çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay meyve sularının büyük riski hakkında uyardı.

Haber 20-10-2022 15:18

İlk zamanlarda zararsızdır; tedavi edilmezse... Melena’yı fark ettiğiniz an harekete geçin

Son yıllarda inanılmaz derecede artan karaciğer hastalıkları konusunda dikkatli olmalısınız. Karaciğerde yağlanma kendisini hemen göstermez ama dikkatli olursanız hastalığı en baştan yakalayabilirsiniz. Melena dışkıları karaciğerde önemli bir yağ birikimine işaret ediyor olabilir.

Haber 19-10-2022 20:02

Şifa kaynağını çöpe atmayın! Kabuklarının öyle faydaları var ki duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz meyve ve sebzelerin kabuklarını genellikle çöpe atıyoruz. Ancak bazılarının kabukları öyle faydalı ki onları bugüne kadar çöpe atanları pişman ediyor. Kanser, karaciğer hastalığı için büyük önemi bulunan bu kabukların faydalarını duyunca bir daha çöpe atmayacaksınız.

Haber 14-10-2022 14:15

İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi: Nar suyunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Nar şurubu her derde deva oluyor

İslam âlimi olan İbni Sina yaşadığı zamanlardan günümüze kadar birçok alanda ışık tutan isimler arasında bulunuyor. Tıp konusunda yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İbni Sina yıllar önce verdiği bilgiler ile birçok hastalık için çözüm önerileri sunuyor. İbni Sina'nın nar şurubu doğal antioksidan özelliği ile şifa dağıtıyor. Cennet meyvesi olarak görülen narın şurubunun faydalarına şaşıracaksınız.

Haber 04-10-2022 07:17

Türkiye’de her 4 kişiden birinde var: Sinsice ilerliyor! En etkili tedavi yöntemi ise...

Yediklerimizi vücudumuzun kullanabileceği besin maddelerine çeviriyor… Protein, kan pıhtılaştıran faktörler, enzimler, hormonlar ve proteinlerin üretiminde rol oynuyor… Ve daha pek çok görev üstleniyor. Yaşamsal öneme sahip olan karaciğerde bir miktar yağ olması olağan bir durum ve sağlığı tehdit etmiyor. Ancak karaciğerdeki yağ oranı yüzde 5’in üzerine çıkarsa, ‘karaciğer yağlanması’ olarak tanımlanıyor.

Haber 30-09-2022 19:52

Ayağınızdaki değişimleri görmezden gelmeyin! Bu belirtiler büyük tehlikenin işareti olabilir

Hastalıklar sağlığımız için büyük tehlike oluşturuyor. Bazı hastalıklar sinsice ilerlerken bazıları ise çeşitli belirtiler göstererek uyarı sağlıyor. Ayakta görünen çeşitli rahatsızlıklar karaciğer sağlığı hakkında önceden uyarı veriyor. Uzmanlar geçmeyen ayak problemleri hakkında bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 28-09-2022 13:53

Karaciğeri gençleştiriyor: Yağlardan arındırıyor, demirhindinin faydalarını duyunca şaşıracaksınız

Karaciğer yağlanması sık görülen karaciğer rahatsızlıkları arasında bulunuyor. Karaciğer yağlanmasının tedavi edilmemesi çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Demirhindi çayının karaciğer yağlanması tedavisinde önemli bir yeri bulunuyor.

Haber 07-09-2022 12:22

Çocuklardaki obeziteye karşı okullarda ders önerisi

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral: - "(Türkiye'de çocuklarda obezite görülme oranı) 5 yaşa kadar yüzde 8,2, 6-18 yaş arasında da yüzde 8,5 civarlarında. Yüksek düzeyde. Bunu erişkinliğe geçtikten sonra da devam ettirmemek lazım" - "Derslerde, televizyonlarda, reklamlarda obezitenin kötü bir hastalık olduğu anlatılmalı. Çocuklara okullarda ders olarak anlatılmalı"

Yurthaber 14-08-2022 11:04

Türkiye’de her dört kişiden birinde var! Karaciğer yağlanmasında erkekler büyük risk altında

Karaciğer yağlanması sorunun neredeyse toplumun yüzde 25’inde olduğu tahmin ediliyor. Karaciğer yağlanması yetersiz fiziksel aktivite, sağlıksız beslenme ve kötü alışkanlıklar ile yağ miktarının aşırı artması sonucunda ortaya çıkar.

Haber 09-07-2022 12:32

Dikkat! Önlem alınmazsa kansere yol açabilir

Kanser çağımızın en sık karşılaşılan hastalıkları arasında yer alıyor. Kanserin oluşmasına neden olan birçok etken bulunuyor. Karaciğer yağlanmasının göz ardı edilip tedavi edilmemesi kansere ve çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar karaciğer yağlanması hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 04-07-2022 10:48

Çok dikkat edin! Sinsice ilerleyerek ölüme sebep oluyor

Yağlı karaciğer hastalığı olarak bilinen NASH hastalarda çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Sinsice ilerleten hastalıklar arasında bulunan NASH birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Belirti vermeden ilerleyen NASH ölüme yol açabiliyor. NASH hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor.

Haber 30-06-2022 16:04

Kendinize bu kötülüğü yapmayın! Karaciğer yağlanmasına neden olan yiyecekler

Toplumdaki kötü beslenme alışkanlıkları ve sedanter bir yaşamın benimsenmesi obezite başta olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor. Bu hastalıklardan birisi de karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer yağlanması toplumumuzda sıklıkla rastlanan bir hastalıktır. Yağlanmasının sebepleri kişiden kişiye göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle fazla kilo, fazla alkol tüketimi ve sigara tüketimi gibi etkenlerle ortaya çıkmaktadır.

Haber 18-06-2022 16:01

Bu alışkanlıkları bırakın! Avrupa’da en çok Türkiye’de görülüyor

Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşama gibi zararlı alışkanlıklar sağlığı büyük ölçüde tehlikeye atıyor. Birçok hastalığa neden olan bu alışkanlıklar obeziteye sebep oluyor. Obezitenin yol açtığı NASH hastalığı Avrupa ülkeleri arasında en çok Türkiye’de görülüyor.

Haber 09-06-2022 17:40

Bu sebeple 20-30 yıl sonra hastalıklarla boğuşur hale geleceğiz

Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam birçok hastalığa neden olan etkenler arasında üst sıralarda yer alıyor. Özellikle pandemi sebebiyle iyice artış gösteren bu zararlı alışkanlıklar obeziteye, kalp hastalıklarına ve çeşitli hastalıklara yol açıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu yaptığı konuşmada obezitenin etkilerine dikkat çekti.

Haber 09-06-2022 15:45

Belirti vermiyor, sinsi ilerliyor, henüz ilacı yok ve ölümcül olabilir! Karaciğerin gizli düşmanı: NASH

Modern çağın en sinsi hastalığı NASH, alkole bağlı olmayan iltihaplı karaciğer yağlanması olarak da bilinen dünyanın en yaygın kronik karaciğer hastalığı. Türkiye’de 20 milyon yağlı karaciğer hastası bulunuyor ve bunun en az 2 milyonu siroz riski taşıyan ‘NASH’ hastası. Belirti vermeden ilerleyen ve çok ciddi hatta zamanla ölüme bile neden olabilen bu hastalığın ana nedeni sağlıksız beslenme ve hareketsizliğe bağlı obezite!

Haber 02-06-2022 10:57

Alkolden daha zararlı! Ağzınıza bile sürmeyin: Karaciğerde yara oluşmasına neden oluyor

Obezite krizini körükleyen en büyük etkenlerden biri son 10 yıldan uzun bir süredir devam eden sağlıksız beslenme alışkanlıkları, artık hayatı risk eden en büyük sağlık sorunlarından biri olarak gösteriliyor. Araştırmacılar, bazı yiyeceklerin özellikle sorunun temelinde önemli rol oynadığına inanıyor. Özellikle şeker ve yapay tatlandırıcıları mercek altına alan araştırmalarda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Belli içerikli tatlandırıcıların alkolden daha zararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 01-06-2022 07:07

Karaciğer yağlanmasını önleyen mucizevi kür! Kalp damar hastalıklarını...

Karaciğer yağlanması hem karaciğer sağlığını olumsuz etkiler hem de çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. Birçok sağlık sorununa sebep olan karaciğer yağlanmasını önlemek için dengeli ve düzenli beslenmek gerekmektedir. Dr. İbrahim Saraçoğlu karaciğer yağlanmalarını önleyen maydanoz kürü tarifi verdi. Bu tarif hem karaciğer yağlanmanızı önleyecek hem de cilt problemlerinizi çözecek.

Haber 28-05-2022 12:38

Her 10 kişiden 1’inde var! Karaciğer yağlanmasının belirtileri nelerdir?

Karaciğerde olması gerektiğinden daha fazla yağ birikmesi olarak nitelendirilen karaciğer yağlanmasını aşırı alkol tüketimi tetikliyor. Alkol ve tütün ürünü kullanımının dışında insülin direnci, obezite ve diyabet de karaciğer yağlanması riskini artırıyor. 40-60 yaş arasında görülen karaciğer yağlanması daha erken yaşlarda görülebilir. Sarı cilt tonu, bacak ve karın şişliği gibi belirtilerle kendini gösterebilen karaciğer yağlanmasına karşı erken dönemde önlem almak büyük önem taşıyor.

Haber 29-03-2022 15:05

İbn-i Sina’dan sonra yetişen en büyük alim! Sadece Türkiye’de yetişen o bitkiyi işaret etti: Hastalıklara birebir

Ortaçağ’ın tıp, eczacılık ve botanik bilgini olan İbn-i Baytar, günümüzde bile verdiği bilgilerle hastalıklara çare olmaya devam ediyor. Kaleme aldığı bilgiler hem Türkçe’ye hem de Almanca’ya çevrilen İbn-i Baytar, sadece Mardin yöresinde yetişen ikşut otunu işaret etmiştir. Üretmiş olduğu ilaçlar ile dünyanın en iyi eczacılarının başında gelen İbn-i Baytar'ın önerdiği iddia edilen ikşut otu bitkisi hastalıklara şifa oluyor.

Haber 11-03-2022 10:19

Pandemi yüzünden çok hızlandı! Karaciğer yetmezliğine yol açabilir

Yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek sağlıksız beslenme gerekse fiziksel hareketsizliğin artması karaciğer yağlanması sorununun da yaygınlaşmasına neden oluyor. Uzmanlar, karaciğerin kendini yenileyebilen bir organ olduğunu ve günlük yaşantımızda yapacağımız bazı sağlıklı değişikliklerle karaciğer yağlanmasına karşı önlem alabileceğimizi vurguluyor.

Haber 15-02-2022 13:55

İç organ yağlanması nasıl eritilir? İç organ yağlanmasını kontrol altına almak için...

Visseral yağlanma, karın içi ve iç organlardaki yağlanma olarak özetlenebilir. İç yağlanma olarak bilinen bu durum, sağlık açısından ciddi zararları bulunan bir durumdur. İç organların çevresindeki yağ dokuları, organları korumak için görevli olsa da her şeyin fazlası gibi organ yağlanması da zararlıdır.

Haber 26-07-2021 15:07

Uzman isimden karaciğer yağlanması uyarısı: Kansere yol açıyor

Türkiye’de her 100 kişiden 30’unda karaciğer yağlanması olduğuna ve buna bağlı siroz görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Basit bir yağlanma ile başlayan hasar yıllar içinde siroz ve hatta kansere kadar giden ölümcül sorunlara yol açabilir. Diyabet, obezite ve kolesterol karaciğerde yağlanma oranını artırıyor. 10 yıl sonra maalesef 300 ila 400 bin insanımızda siroz gelişebilir” dedi.

Haber 13-07-2021 10:17

İç organ yağlanmasının zararları sandığınızdan daha ciddi!

İç yağlanma olarak bilinen visseral yağlanma, karın içi ve iç organlardaki yağlanma olarak özetlenebilir. Organları korumakla görevli olan yağ dokularının fazlalaşmasıyla ortaya çıkan iç yağlanma sağlığı tehdit eden bir durum olarak kabul edilir. İç yağlanma nedenleri yanlış beslenme ve yaşam tarzından kaynaklanır. Bu iki durum yağların deri altında değil, doğrudan iç organda depolanmasına neden olur.

Haber 18-05-2021 15:03

Karaciğer yağlanması nedir, nasıl tedavi edilir?

Karaciğer yağlanması diğer bir deyişle alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının klinik olarak karaciğer yetmezliğine yol açtığını ve sık görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Diyetisyen Gülçin Işık, karaciğer yağlanmasının vücutta yarattığı zararları anlattı.

Haber 15-04-2021 17:50

Karaciğer yetmezliğinin nedenleri arasında karaciğer yağlanması da var!

Hareketsizlik ve yüksek kalorili beslenme alışkanlığı karaciğer yağlanmasına neden oluyor. Karaciğer yağlanmasının önlenmesi hayati önem taşıyor. Karaciğer yetmezliği neden olan karaciğer yağlanmasında risk faktörlerinin göz önünde bulunması ve beslenme şeklinin değiştirilmesi hayat kurtarıcı görev üstleniyor. Peki karaciğer yağlanmasının risk olmaktan çıkması için neler yapmak gerekiyor? İşte konu ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 29-03-2021 12:17

Karaciğer yağlanması nedenleri arasında mutasyonlu gen de var! Artık zayıfları da etkiliyor

Genelde obezite ile ilişkili olduğu düşünülen karaciğer yağlanmasının artık zayıfları da etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, toplumun yüzde 25'inde görülen bu rahatsızlığın karaciğer kanserine yol açabildiğini söyledi. Karaciğer yağlanması nedenleri arasında insülin direnci ve kas kaybının yanı sıra mutasyona uğrayan genlerin de sebep olduğunu söyleyen Yaprak, karaciğer yağlanması tedavisinde sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Haber 25-03-2021 10:02

Karaciğer yağlanması kalbi vuruyor

Karaciğer yağlanması bulunan kişilerin ölüme yol açan hastalıkların başında kalp ve damar hastalıklarının geldiği, karaciğerde iltihap ve sertleşme gelişen kişilerin yüzde 20-30'unda yıllar içinde siroz veya kanser ortaya çıktığı belirtildi - İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Yaprak: - "Siroz gelişmiş bireyler en çok karaciğer nedenli sorunlardan hayatını kaybederken henüz siroz olmamış ama karaciğer yağlanması bulunan kişilerde en büyük ölüm nedeni, kalp ve damar hastalıkları ve karaciğer dışı organ kanserleridir" - "Karaciğer yağlanması olan kişilerde kalp krizi riski 2-3 kat daha fazladır"

Yurthaber 19-01-2021 11:08

Hafife almayın! Karaciğeri bitiriyor...

Hatalı beslenme, hareketsiz yaşam, şişmanlık karaciğer yağlanmasına (NASH), yağlı karaciğer siroza neden oluyor, siroz da karaciğer nakline götürüyor.

Haber 23-09-2020 10:29

Gencinden yaşlısına herkes yakalanabilir! Karaciğerin fonksiyonlarını bozuyor

Dahiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, son zamanlarda hastalarda sıkça karşılaştıkları karaciğer yağlanmaları hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Haber 16-09-2020 10:46

Karaciğer yağlanması: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

İnsan vücudunda yer alan ve işlev açısından en önemli organlardan biri karaciğerdir. İnsanların metabolizmasında bulunan en büyük salgı bezidir. İnsan hayatının devamı için en çok ihtiyaç duyulan organlardan biridir. Konum olarak karın bölgesinin sağ tarafında ve diyaframın alt kısmında yer alır. Ebat olarak safra kesesinin üstünü örtecek büyüklüğe sahiptir. Aynı zamanda metabolizmada belirli bir işleve sahip olan protein bloklarının oluşumunu sağlama özelliği bulunur.

Haber 24-06-2020 10:25

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir? Karaciğer yağlanması tedavisi hakkında bilgiler

Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, zayıflama uğruna yapılan şok diyetlerin; belirti vermeden ilerleyen ve görülme sıklığı her geçen gün artan karaciğer yağlanmasına yol açtığını, kalp damar sistemi ile beyni de etkileyerek, hayatı tehdit ettiğini belirtti. Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir sorusuna Prof. Dr. Gümürdülü cevap verdi. İşte karaciğer yağlanması tedavisi hakkında detaylar.

Yemek 09-01-2020 16:44