Karaman Imam Hatip Okulu Mezunlari Dernegi Haberleri

Doğu Anadolu’nun ilk proje okulu Erzincan’da

Doğu Anadolu Bölgesinin ilk proje okulu olarak Erzincan’da bulunan ve çevre illerden de öğrencinin eğitim gördüğü Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, birçok alanda aldığı başarıyla göz dolduruyor.

Yurthaber 2024-01-05 08:27:10

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinden şarkıcı Gülşen'in sözlerine tepki

Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Yamak: - "Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsat etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm imam hatip okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. Cumhuriyet savcılıklarına söz konusu şahıs hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunacak, şikayetçi olacağız"

Yurthaber 2022-08-25 15:55:34

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz, Ağrı'da imam hatip lisesini ziyaret etti:

"İmam hatip okulu öyle güzel bir model ki 1913 yılında aslında var olan bizim medreselerimizin yeniden modernize edilerek çağımıza uyarlanma şekliyle 110 yıldır yoluna devam ediyor"

Yurthaber 2022-05-24 01:00:33

Tarihi, yerleşik yaşamın izlerini barındıran höyük ve mağaralarda öğreniyorlar

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Molla Gürani Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi öğrencileri, tarih dersini Hilar Mağaraları ve sit alanı olarak tescillenen Çayönü Höyüğü'nde işleyerek adeta geçmişe yolculuk yapıyor - Tarih öğretmeni Mehmet Şerif Karaman: - "Öğrencilerimizin kalıcı öğrenmede tarihsel empatiden olumlu etkilendiklerini gördük. Artık derslerimizi burada işliyoruz"

Yurthaber 2022-04-07 11:05:07

MEB, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının kapsamını genişletti

Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamına dahil edilen 6. ve 10. sınıflara yönelik kurslar, 29 Kasım'da başlayacak - Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinin 9. sınıflarında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için ihtiyaç duyulan tarihlerde Türkçe dersinden kurs açılabilecek - Özel eğitim meslek okulu programı uygulanan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de kurslardan yararlanabilecek

Yurthaber 18-11-21 14:27

’Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ oldular

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, özel program ve proje uygulayan okullar kapsamında ’Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ olduBilecik’in Bozüyük ilçesinde eğitim veren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ’Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ olurken, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında merkezi sınav puanına göre 9’üncü sınıflar için 30 öğrenci alacak.

Yurthaber 06-04-21 12:28

Kulu’da 2 okul merkezi sınavla öğrenci alan proje okulu oldu

Konya’nın Kulu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim okulları Kulu Anadolu Lisesi ve Kulu Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlendi.Kulu Anadolu Lisesi ve Kulu Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde sınavla öğrenci alan sayılı nitelikli okullardan ikisi olarak Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okullar olarak öğrenci kaydı yapılabilecek.

Yurthaber 06-04-21 12:05

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konya Bölge 2.’si oldu

Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (AKİL) Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Neslihan Bulut ve İsmihan Kızıldağ’ın coğrafya alanında yaptığı araştırma projesi ile Konya bölge 2.’si oldu.Lise öğrencileri arasında çok popüler ve prestijli olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bu yıl korona salgını nedeniyle çevrimiçi olarak yapıldı.

Yurthaber 01-04-21 15:31

Sungurlu’da 8 öğrenci hafızlık belgesi aldı

Sungurlu’da Şehit Yavuz Selim Karaman İmam Hatip Ortaokulundan 8 öğrenci, girdikleri hafızlık sınavında başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı.Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetci ve İlçe Müftüsü İbrahim Köksal Şehit Yavuz Selim Karaman İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek Okul Müdürü Selçuk Cankaloğlu şahsında tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiler.

Yurthaber 01-04-21 13:14

Kırsal mahallelere EBA irtibat merkezi açıldı

Kilis Valisi Recep Soytürk, Kırsal mahallelerde kurulan EBA İrtibat Merkezlerinin açılışına katıldı.Vali Recep Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile birlikte, Kent merkezinin kırsalında bulunan Nihat Başoğlu Ortaöğretim Okulu, Öncüpınar İlk ve Orta Okulu, Abdurrahman İyigün Okulu, Hacı Mehmet ve Erman Zeytçioğlu Okulu, Süleyman Demirel Okulu ve İmam Hatip Lisesinde öğrenciler için hizmetine sunulan EBA İrtibat Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 25-03-21 15:39

Atakum Anadolu İHL, 2 projeyle bölge yarışmasında

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), TÜBİTAK tarafından bu yıl 52’incisi düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda 2 projeyle bölge finaline katılmaya hak kazandı.TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda, Atakum Anadolu İHL psikoloji ve fizik alanında 2 proje ile okulu temsil edecek.

Yurthaber 21-03-21 18:19

Atakum Anadolu İHL, 2 projeyle bölge yarışmasında

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), TÜBİTAK tarafından bu yıl 52’incisi düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda 2 projeyle bölge finaline katılmaya hak kazandı.TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda, Atakum Anadolu İHL psikoloji ve fizik alanında 2 proje ile okulu temsil edecek.

Yurthaber 21-03-21 18:19

Dereceye giren öğrencilere ödül

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Cumhuriyet İlkokulundan Aleyna Çağlar’a, ikinci olan Atatürk İlkokulundan Nisa Koç’a, üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulundan Merve Baş’a, Ortaokullar arası şiir yarışmasında, birinci olan Karbasan Ortaokulundan Aysel Önlü’ye, ikinci olan Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulundan Cansu Aslan’a, üçüncü olan Şehitler Ortaokulundan Şevval Alkan’a, Liseler arası kompozisyon yarışmasında, birinci olan Anadolu İmam Hatip lisesinden Gamze Zehra Kul’a, ikinci olan Ayşe Küreşen’e ve üçüncü olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinden Rabia Düşer’e ödülleri, Kaymakam Buğra Karadağ, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve Meslek Yüksek Okulu Müdür Müdürü Ahmet Danış tarafından verildi.

Yurthaber 18-03-21 12:45

Hisarcık’ta dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk, orta ve liseler arası İstiklal Marşını Güzel ve Etkili Okuma Yarışmasında ilkokullar arası yarışmada birinci olan Cumhuriyet İlkokulundan Zeynep Şimal Tanık’a, ikinci olan Karbasan İlkokulundan Ecrin Nisa Yavuz’a, üçüncü olan Dereköy İlkokulundan Ferhan Ceylin Efenk’e, ortaokullar arası yarışmada birinci olan Seydi Resul İmam Hatip Ortaokulundan Münevver Şengül’e, ikinci olan Dereköy Ortaokulundan Fadime Ölmez’e, üçüncü olan Şehitler Ortaokulundan Ayşe Naz Varol”a, liseler arası yarışmada, birinci olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinden Rabia Düşer’e, ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muharrem Efe Candan’a, üçüncü olan Çok Programlı Anadolu Lisesinden Ayşe Coşar”a, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen liseler arası “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gamze Zehra Kul’a, ikinci olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinden Rabia Düşer ve üçüncü olan Anadolu İmam Hatip Lisesinden Eylül Koçu’ya ödülleri Kaymakam Buğra Karadağ, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Burak Kavaslar ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan tarafından verildi.

Yurthaber 12-03-21 12:40

Eskişehir’de ‘yüz yüze eğitim’ için ilk ders zili çaldı

Eskişehir’deki birçok okulda olduğu gibi Odunpazarı ilçesinde bulunan Ticaret Borsası Orta Okulu ve Ticaret Borsası İmam Hatip Orta Okulu’nda; 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2’nci donemi ‘yüz yüze eğitim’ için ilk ders zili bugün heyecanla çaldı.Eskişehir Odunpazarı ilçesi Ticaret Borsası Orta Okulu ve Ticaret Borsası İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Okyay Turinay, okulda ‘yüz yüze eğitimin’ açılışı ile ilgili yaptığı konuşmasında, ’‘Yüz yüze eğitim okulumuzda bugün yeniden başladı.

Yurthaber 02-03-21 11:58

Muhammed Emin Saraç son yolculuğuna uğurlandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın babası, Hadis alimi Muhammed Emin Saraç için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Muhterem hocamızı imam hatip okulu yıllarından itibaren tanıdım, tanıyorum. O günden, son dönemdeki yaşadığı sıkıntılara kadar zaman zaman fırsat buldukça ziyaretlerine de hep gittim ve bu ziyaretlerimde de kendisinden çok ama çok istifade ettim." dedi.

Haber 21-02-21 14:53

Pandemi Öğretmenler Günü’nü unutturamadı

24 Kasım’ı belki de ilk kez öğrencilerinden ayrı geçiren öğretmenler öğrencileriyle özel günlerinde sosyal medya üzerinden bir araya geldi.Dünya’yı etkisi altına alan Covit-19 salgını sebebi ile 24 kasım öğretmenler gününü öğrencilerinden ayrı geçiren Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri öğrencileri ile sosyal medya üzerinden bir araya geldi.“24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama etkinliği Raif Azak (Hafız) İmam Hatip Ortaokulu ev sahipliğinde Ahmet Yesevi İmam Hatip orta Okulu- Ortaokulu, Kazım Karabekir İmam hatip Orta Okulu ve Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İmam Hatip Ortaokulunun katılımıyla çevrim içi toplantı olarak yapıldı.Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç’ın da katıldığı programda Şehit öğretmenler için okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetinden sonra Cihan Kıvanç görüntülü bağlantı kurulan öğretmen ve öğrencilere seslendi.

Yurthaber 25-11-20 16:43

Başkan Geylani’den genç hafızlara ziyaret

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Sultan Alparslan Proje İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık eğitimi gören öğrencileri ziyaret etti.Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Sultan Alparslan Proje İmam Hatip Ortaokulundaki genç hafız adaylarına hediye takdim ederken, dereceyle okulu kazanan üç öğrenciye de tablet hediye etti.

Yurthaber 17-11-20 10:02

Vali Gürel’dem Kız İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti

Karabük Valisi Fuat Gürel, KARDEMİR Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu ziyaret etti.Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Fatma Yıldız Cünük’ten okul ile ilgili bilgiler alarak 9.

Yurthaber 13-11-20 18:20

Yüreklerinde yaşattıkları Atatürk’ü şiirle anlattılar

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Yüreğimdeki Atatürk” konulu şiir yarışmasına katılan onlarca minik yürek yüreklerindeki Atatürk’ü şiirlerle anlattı.Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen “Yüreğimdeki Atatürk” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle takdim edildi.Ödülleri törenle takdim edildiAtatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan ve Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Belediye Başkan Danışmanı sanatçı Suat Suna tarafından öğrencilerin ödülleri takdim edildi.Şiir yarışmasında ilk 5’e giren öğrenciler şu isimlerden oluştu: Kübra Uçar (Büyükçekmece İmam Hatip Ortaokulu), Ayşe Melek Gülerçe (Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu), Esra Zeynep Kalkan (İBB Mimar Turgut Cansever Oratokulu), Elisa İçöz (Azime Yılmaz İlköğretim Okulu) ve Çınar Kundak (Ömer Gültekin Yavuz Selim İlkokulu).

Yurthaber 12-11-20 10:57

Simav’da 18 okula “Okulum temiz’ belgesi verildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Protokolü” kapsamında, hijyen tetkik görevlilerince denetlenen okullardan 18’ine “Okulum temiz” belgesi verildi.Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, başvurusu kabul edilerek denetlenen okullardan 18’inin ‘Okulum temiz’ belgesi almaya hak kazandığını belirterek, diğer okullardaki denetleme sürecinin devam ettiğini ifade etti.Simav Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen belge töreninde, Simav Anadolu Lisesi, Şerife Narin Koyuncuoğlu Ana Okulu, Çitgöl Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç Ortaokulu, Osmanbey Ortaokulu, Dağardı İlkokulu, Dağardı Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Güney Ortaokulu, Güney İlkokulu, Simav Cumhuriyet Lisesi Anadolu, Simav Özel Eğitim Meslek Okulu, Şenköy İlkokulu, Beyce İlkokulu, Beyce Şehit Er Mustafa Nergis Ortaokulu, Simav Eynal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Esenevler İMKB İmam Hatip Ortaokulu idarecileri, belgelerini Kaymakam Türker Çağatay Halim’in elinden aldı.Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, pandemi dolayısıyla ara verilen eğitimin normalleşme sürecinde daha temiz ve sağlıklı bir şekilde başlaması, öğrencilerin daha temiz eğitim hizmeti alması için, ilçe merkezi belde ve köylerdeki okullarda hijyen denetimlerinin yapıldığını belirterek, belge almaya hak kazan okulların idareci, öğretmen ve personellerini tebrik etti.

Yurthaber 31-10-20 11:08

Gönüllü eğitim neferleri öğrencileri için okulu temizledi

Muş'un Korkut ilçesindeki Korkut Şehit Mehmet Akpolat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğretmenleri, yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ders görmelerini sağlamak amacıyla okulda baştan aşağı temizlik yaptı - Müdür Yardımcısı Fuat Tanrıkulu: - "Eğitim öğretim bir ekip işidir, biz de ekip olarak tüm öğretmen arkadaşlarımızla sıraları, panolarımızı ve camlarımızı sildik" - Matematik öğretmeni Ayşe Eroğlu: - "Öğretmenlerimiz, idareci ve hizmetli arkadaşlarla bu süreçte elimizi taşın altına koyarak üzerimize düşen görevleri yaptık"

Yurthaber 13-10-20 11:08

Fatih İmam Hatip Ortaokulu’ndan otomotiv sanayine dev proje

Yahyalı Fatih İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin geliştirdiği, SAYBİS projesi ile trafik kazaları anında 112 acil servise rapor edilerek acil müdahalede hız kazanılacak.Türkiye’nin en prestijli teknoloji sergi platformu olarak kabul edilen ve bu yıl Gaziantep’te düzenlenen Teknofest’te Yahyalı Fatih İmam Hatip Orta Okulu’nun SAYBİS projesi otomotiv sanayi temsilcilerinin dikkatini çekti.Proje hakkında konuşan Fen ve teknoloji tasarım öğretmeni aynı zamanda proje öğretmeni Fatih Öztürk, “Ülkemizde her yıl onlarca canı trafik kazasında kaybediyoruz.

Yurthaber 11-10-20 12:54

Fatih İmam Hatip Ortaokulu’ndan otomotiv sanayine dev proje

Yahyalı Fatih İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin geliştirdiği, SAYBİS projesi ile trafik kazaları anında 112 acil servise rapor edilerek acil müdahalede hız kazanılacak.Türkiye’nin en prestijli teknoloji sergi platformu olarak kabul edilen ve bu yıl Gaziantep’te düzenlenen Teknofest’te Yahyalı Fatih İmam Hatip Orta Okulu’nun SAYBİS projesi otomotiv sanayi temsilcilerinin dikkatini çekti.Proje hakkında konuşan Fen ve teknoloji tasarım öğretmeni aynı zamanda proje öğretmeni Fatih Öztürk, “Ülkemizde her yıl onlarca canı trafik kazasında kaybediyoruz.

Yurthaber 11-10-20 12:54

İmam Hatipli kızlar TEKNOFEST’te Türkiye birincisi

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 2020 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölge finallerinde ikinci olarak katılmaya hak kazandığı TEKNOFEST 2020’de Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Yurthaber 27-09-20 23:34

Başkan Aşgın’dan genç mucitlere destek

TÜBİTAK tarafından düzenlenen liseler arası insansız hava araçları yarışmasına katılmak için model uçak tasarlayan Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi öğrencilerine moral ziyaretinde bulunan Çorum Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 11-09-20 18:38

Düzce’nin Roket Takımından büyük başarı

Düzce Üniversitesi ve Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklığında kurulan Roket Takımı, yeni bir başarıya imza atarak Roketsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Teknofest”te, roket yarışmalarının alçak irtifa kategorisinde roketlerini başarıyla uçurdu.516 takımın başvuru yaptığı, 74’ü üniversite, 7’si lise 1’i vakıf okulu olan toplam 82 takım, proje raporlarını ve roketlerini hazırlayarak finallere katılmaya hak kazandı.

Yurthaber 10-09-20 17:06

Düzce’nin Roket Takımından büyük başarı

Düzce Üniversitesi ve Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklığında kurulan Roket Takımı, yeni bir başarıya imza atarak Roketsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Teknofest”te, roket yarışmalarının alçak irtifa kategorisinde roketlerini başarıyla uçurdu.516 takımın başvuru yaptığı, 74’ü üniversite, 7’si lise 1’i vakıf okulu olan toplam 82 takım, proje raporlarını ve roketlerini hazırlayarak finallere katılmaya hak kazandı.

Yurthaber 10-09-20 17:05

Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç, Türkiye’nin gururu okullara iftira edilmesine izin vermeyeceğiz

Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler’in katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip okulu mezunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Türkiye’nin gururu okulları ve mezunlarını kötülemesine, haksızlık ve iftira etmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç, "vicdana ve insafa sığmayan bir genelleştirme yaparak haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

Yurthaber 10-09-20 13:36

Tahmazoğlu ve Kaymakam Şahin okulları ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan okulları Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Erdal Kılınç ile birlikte ziyaret ederek, öğretmenlerle sohbet etti.Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılarak Milli Eğitime devredilen Mehmet Görmez Proje Okulu, Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu ve Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret eden Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Erdal Kılınç LGS’de gösterilen başarıdan dolayı okul öğretmenlerini tebrik edip, TEKNOFESTE katılan ve proje geliştiren öğrencilerle sohbet ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.“Kaynağının önemli bir bölümünü eğitime ayırıyor”Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediyesinin kendi bütçesinin önemli bir bölümünü eğitime ayırdığını belirterek, “Eğitim alanında alınan başarılar bizleri çok mutlu ediyor.

Yurthaber 09-09-20 17:45

TOBB Proje Okulu ilk mezunlarını verdi

2016 yılında hayata geçen ‘proje okulu’ uygulamasının ardından okullar ilk mezunlarını bu yıl verdi.2017 yılında ‘proje okulu’ sıfatıyla ilk öğrencilerini alan Adıyaman TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ilk mezunlarını verdi.

Yurthaber 31-08-20 17:47

TOBB Proje Okulu ilk mezunlarını verdi

2016 yılında hayata geçen ‘proje okulu’ uygulamasının ardından okullar ilk mezunlarını bu yıl verdi.2017 yılında ‘proje okulu’ sıfatıyla ilk öğrencilerini alan Adıyaman TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ilk mezunlarını verdi.

Yurthaber 31-08-20 17:46

İlk mezunlarını veren Şehit Fatih Kalu’dan YKS’de büyük başarı

Bu yıl ilk mezunlarını veren Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, YKS’de büyük bir başarıya imza atarak adından yine bahsettirdi.Manisa’daki sayılı proje okulları arasında yer alan, 2016 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan, Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bu yıl ilk mezunlarını verdi ve 2020 YKS’de büyük bir başarıya imza attı.Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Rifat Türkarslan, “TÜBİTAK Proje Yarışmalarında elde edilen dereceler, sosyal, kültürel, mesleki alandaki başarılarına akademik başarıyı da ekleyen Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, alanında uzman öğretmen kadrosu ve gelişmiş fiziki donanımıyla Manisa’da eğitimde bir marka değer olarak yerini almaya başladı.” dedi.Okul Müdürü Rifat Türkarslan okul birincisi Zeynep Aydemir’e plaket takdim ederken, Aydemir’in Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandığı öğrenildi.

Yurthaber 30-08-20 13:42

Uludere’de LGS’de büyük başarı

Liselere Geçiş sınavı (LGS ) sonuçlarına göre Şırnak’ın Uludere ilçesinde 28 öğrenci fen liselerine, 98 öğrenci spor ve güzel sanat liselerine, 54 öğrenci proje okulu, 15 öğrenci Anadolu İmam Hatip, 8 öğrenci sosyal bilimler lisesi, 45 öğrenci Anadolu Meslek liselerine yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.Uludere İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirtaş ilçe genelinde 248 öğrencinin LGS sınavına girdiğini ve öğrencileri sabırla motive eden, özellikle pandemi sürecine rağmen ilgilenen idareci ve öğretmen ile velilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Yurthaber 20-08-20 09:36

İzci: “Proje okulları ahlaki ve akademik başarının buluşma noktasıdır”

Adıyaman Anadolu İmam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Gaffari İzci, LGS sonrasında tercih yapacak öğrencilere seslendi.Gaffari İzci, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrasında imam hatip proje okullarının neden tercih edilmesi gerektiğiyle ilgili açıklamada bulundu.İzci açıklamasında, “Ahlaki eğitim ve akademik başarının buluşma noktası proje okullarıdır.

Yurthaber 23-07-20 18:29

46 yaşındaki müdür yardımcısı odasında hayatını kaybetti

Kayseri Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı 46 yaşındaki Mustafa Sümer, okulda kendi odasında rahatsızlanarak hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlen TYT kursu için okulu açan Müdür Yardımcısı Mustafa Sümer, odasında rahatsızlandı.

Yurthaber 22-07-20 10:29

Tavşanlılı öğrenciler yapmış oldukları proje ile Türkiye üçüncüsü oldu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde öğrenciler yapmış oldukları proje ile Türkiye üçüncüsü oldu.TÜBİTAK’ın her yıl düzenlemiş olduğu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, Bursa Bölge birincisi olan Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencileri hazırlamış oldukları proje ile birçok okulu geride bırakarak Türkiye Finallerinde üçüncü oldular ve böylelikle de hem okullarına hem de ilçeye büyük onur yaşattılar.Tarih Alanında Tavşanlı’nın kültürel mirasına dair hazırladıkları "Değişen Sokak İsimleri ve Silinen Bellek - Tavşanlı Örneği" isimli projeleriyle bu sene toplamda 1224 Tarih projesi içinde önce Bursa Bölge Birinciliği alan öğrenciler Ankara’da yapılan ve 17 Tarih Finalisti bulunan Türkiye Finallerinde, akademisyenlerden oluşan TÜBİTAK Jürisi karşısında kendi projelerini savundular.Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Mesut Kocaman, "TÜBİTAK her sene lise öğrencileri arasında bilimi geliştirmeye dair önemli proje yarışmaları düzenliyor.

Yurthaber 18-07-20 11:03

Samsun’da eğitime 213 milyon TL yatırım

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 adet okul binası ve bunlara eklenti 12 adet derslik dışı bina olmak üzere 213 milyon 371 bin TL yatırım yürütülüyor.Yapılan okul yatırımları kapsamında şehre 2 adet ana okulu binası, 4 adet ilkokul binası, 5 adet ortaokul binası, 2 adet imam hatip ortaokulu binası, 4 adet mesleki ve teknik Anadolu lisesi, 1 adet imam hatip lisesi ve 1 adet spor lisesi ile toplamda 414 derslik kazandırılmış olacak.19 okul yatırımının toplam bedeli 163 milyon 5 bin 902 TL, bu okullara eklenti 12 adet derslik dışı bina ile birlikte toplamda 213 milyon 371 bin 360 TL eğitimde yapılaşmaya harcanıyor.

Yurthaber 14-07-20 12:33

Kütahya’ya 5 milyon 888 bin TL’lik spor yatırımı

Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Kütahya İl Özel İdaresi arasında imzalanan 4 milyon TL hibe destekli protokol kapsamında Kütahya’ya 20 adet yeni sentetik çim saha kazandırılacak.20x40 ebatlarında yapılacak olan çim sahaların ihalesi Temmuz ayı içerisinde yapılacak.İhalenin tamamlanmasıyla birlikte Merkez Kızılcaören, Altıntaş Sevdiğin, Aslanapa Örenköy, Çavdarhisar Yenicearmutçuk, Domaniç Çukurca Beldesi, Dumlupınar Gazi İlkokulu, Emet Sarıayak, Gediz Altınkent, Hisarcık Karbasan, Pazarlar Orhanlar, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi, Simav Eseneveler Mahallesi İMKB Okulu, Simav Gümüşsu, Simav Hisarbey, Simav 19 Mayıs İlkokulu, Simav Yemişli, Simav Kuşu Beldesi, Simav Dağardı İlkokulu, Tavşanlı Köseler, Şaphane MYO Kampüs Alanına sentetik çim saha yapılarak çocukların ve gençlerin hizmetine sunulacak.Ayrıca Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kütahya Gençlik ve Spor Müdürlüğüne 1 milyon 888 bin TL destek ödemesi yapıldı.

Yurthaber 13-07-20 08:48

Şehit Fatih Kalu İHL’den büyük başarı

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 2020 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölge ikinciliği kazandıktan sonra, binlerce proje içinden ‘Görme engelliler için sesli haritalar’ projesi ile TEKNOFEST 2020 finallerine kalarak Manisa için bir ilki daha gerçekleştirdi.Proje Danışman öğretmeni Sözer Vurgun’un öncülüğünde, Neslişah Arıca, Büşra Taşkın, Azra Yılmaz, Fadime Çalık ve Hansa Füzün isimli öğrencilerin yer aldığı, gören ve görmeyen bireylerin aynı materyali kullanabilmesi ve bir arada eğitim görebilmelerine imkan tanıyan, ‘Görme engelliler için sesli haritalar’ projesi dünyaya açılma adına önemli bir adımı daha gerçekleştirerek TEKNOFEST 2020 finallerine kalmayı başardı."Dünyaya yayılacak bir model"Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Rifat Türkarslan yaptığı açıklamada, “Son iki yılda hazırladığı projeler ve ulusal yarışmalarda kazandığı başarılar ile okulumuz Manisa’nın adını dünya çapında duyurmaya devam ediyor.

Yurthaber 07-07-20 13:36

Öğrenciler sınavla seçiliyor

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde bulunan proje imam hatip ortaokulu öğrencileri sınavla seçiliyor.2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun 5.

Yurthaber 21-06-20 17:29

Kaymakam Erat’tan, Erzen Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyaret

Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, Erzen Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyarette bulundu.Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ile birlikte okulu ziyaret eden Kaymakam Erat, okul idarecileri ile görüştü.

Yurthaber 06-06-20 10:48

Okul öğretmenlerinden öğrencilere ziyaret

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, korona virüs tedbirleri kapsamında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinden dolayı öğrencileri tek tek ziyaret ederek hem moral veriyorlar hem de okulu hatırlatıyorlar.Sumbas İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve okul idaresi işbirliği yaparak Corona virüsü nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesini müteakip bütün önlemleri alarak okula en yakın öğrenciden dağınık coğrafyadaki en uzak öğrencilerini ziyaret ediyorlar.

Yurthaber 29-05-20 15:18

Bu okullar ilçeye büyük gurur yaşattılar

Balıkesir’in Edremit ilçesinden 8 okul, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’ndan destek almaya hak kazandı.TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Edremit’ten Hamiyyet Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Okulu, Edremit Anadolu Lisesi, Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi, Akçay Şehit Halil Kantarcı Ortaokulu, Zeytinli Ortaokulu, Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ortaokulu olmak üzere toplamda 8 okulun destek almaya hak kazandığı açıklandı.Bilindiği üzere Balıkesir genelinde toplam 87 okul Bilim Fuarı Projesi desteklenmeye değer bulundu.

Yurthaber 16-05-20 18:32

Gölbaşı İmam Hatip Fen ve sosyal bilimler lisesi proje okulu oldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Mehmet Teyfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler proje okulu oldu.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan proje okullar kapsamında ülkenin dört bir yanındaki liseler arasından seçilen Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi, fen ve sosyal bilimler lisesi olarak Türkiye genelinde güzide okullar arasında yerini aldı.2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuluna Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile erkek, kız olmak üzere 60 öğrenci alınacak.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Recep Akbaşlı, “Her türlü fiziki donanıma sahip olan Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuzda eğitim gören öğrenciler ülkemizin geleceğine yön verecektir.

Yurthaber 13-05-20 15:35

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Proje okulu’ oldu

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, 23 Mart 2020 tarih ve 5816090 sayılı Bakanlık onayı ile ‘Proje okulu’ olarak eğitim vereceği belirtildi.Simav İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Mezunları- Mensupları Derneği (SİHMED) ve Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Kalay “ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Proje Okulu’ açılmasına karar verilmiştir.

Yurthaber 05-05-20 12:20

Devrek İmam Hatip Lisesi sınav ile öğrenci alacak

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi sınav ile öğrenci alacak.Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyette bulunan Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi önümüzdeki eğitim öğretim yılı için sına ile öğrenci alacak.Devrek’te Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu seçilen Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümüne sınav ile 60 erkek öğrenci alacak.Okulun ortaokul bölümüne giriş sınavlarının ön kayıtları okulun internet sayfası üzerinden yapılabilecek.

Yurthaber 04-05-20 17:18

‘İmam Hatip Ortaokulu Hafız Yetiştirme’ başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl proje okulu olarak kabul edilen Seydiler Seyid Zülfikar Vakfı Mahmut Naim Karaman Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu’na başvurular devam ediyor.İlkokul 4.

Yurthaber 29-04-20 16:08

Doğu Karadeniz’in tek Yatılı Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu Eynesil’e açılıyor

Eynesil’de Bölgenin ilk Hafızlık İmam Hatip Orta Okulu, Eynesil İmam Hatipliler Derneğinin (EYİMDER) büyük çabaları sonucu hayata geçiyor.Giresun’un Eynesil ilçesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Hafızlık Yatılı İmam Hatip Ortaokulu için yer temini gerçekleştirildi.Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tek yatılı hafızlık imam hatip ortaokulunun ilçeye açıldığını söyleyen Eynesil İmam Hatipliler Dernek Başkanı (EYİMDER) Ramazan Öztürk, “Kurs Derneğinin ve Milli Eğitim Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 25 yıllık protokolle beraber binanın tahsisi yapılmıştır.

Yurthaber 22-04-20 16:05