Karayolu Guvenligi Ve Trafik Haftasi Etkinlikleri Haberleri

55 bine yakın Tesla otomobil geri çağırıldı! Sebebi ise...

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, 2021 ila 2023 yılları arasında üretilen Model X araçlarından bazılarını geri çağırdı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ndan yapılan açıklamada 54 bin 676 araçta, 'düşük fren hidrolik sistemi' ve 'uyarı ışığı' sorunlarının gözlemlenme riski olduğu ifade edildi.

Haber 2023-10-17 17:10:39

D-100 Karayolu'nu kilitleyen kaza! İETT otobüsleri çarpıştı, trafik durma noktasına geldi

Son dakika haberi: Kadıköy, D-100 Karayolu'nda iki İETT otobüsü ve servis minibüsünün çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kaza nedeniyle 2 şerit trafiğe kapatılırken, D-100 Karayolu, Kadıköy yönünde trafik yoğunluğu oluştu.

Haber 2023-09-28 08:19:58

TEM'de başladı, E5'te devam etti! Trafik magandası adeta terör estirdi

TEM Otoyolu ve Bostancı E-5 karayolu üzerinde aracıyla makas atarak ilerleyen sürücü hem kendi canını hem de diğer sürücüleri tehlikeye attı. O anları sürücünün arkadaşı cep telefonuyla kayda aldı.

Haber 2023-06-02 11:04:26

Bayburt’ta Trafik Haftası etkinlikleri devam ediyor

Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Bayburt’ta devam eden etkinlikler dahilinde öğrenciler, trafik ekipleri eşliğinde trafik kontrol noktasındaki denetimlere katılarak sürücülere uyarılarda bulundu.

Yurthaber 2023-05-09 08:02:39

Gümüşhane-Kürtün yolunda heyelan! Bir süre ulaşıma kapandı... Sürücüleri tedirgin ediyor

Gümüşhane-Kürtün karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle karayolu kısa bir süre ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açılan yolda trafik akışı tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Çok sık heyelan ve kaya düşme vakası yaşanan bölgede dağ yamaçlarındaki kopmak üzereymiş duran kaya kütleleri de sürücüleri tedirgin ediyor.

Haber 30-03-23 12:08

76/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 76/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

En yaygın kullanılan ulaşım araçlarının çoğu kara yolunda kullanılmaktadır. Binek araçlar, yük taşımada kullanılan kamyon, tır gibi büyük taşıtlar, tren, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçları karayolu üzerinde çalışmaktadır. Kara yollarının ulaşım araçları bakımından diğer ulaşım yollarına göre daha çeşitli olması, kullanıcı sayısının da benzer oranda çeşitlilik göstermesinde önemli bir simgedir. Kullanıcı ve araç sayısının çok olduğu kara yolu ulaşımında kazalar da daha sık görülmektedir.

Haber 02-02-23 17:33

81/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 81/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Uzun ya da kısa yolculuklarda herkesin ilk talebi güvenli ve konforlu bir ulaşım süreci olabilir. Özellikle karayolu gibi ulaşım araçlarını çeşitlilik gösterdiği yolculuk deneyiminde, çoğunluk genellikle güvenilirliğiyle tanınmış binek ya da toplu taşıma araçlarını tercih eder. Yayaların sürücülerin ve hayvanların kara yolu üzerindeki hâl ve hareketlerini kapsayan trafik, zaman zaman akışında aksamalara ya da kazalara da zemin olmaktadır.

Haber 02-02-23 17:02

53/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 53/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, Trafik Hizmetleri Başkanlığına bağlı olarak ve Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu’nun onayladığı şekilde bazı trafik kuralları belirlemiştir. Bu kuralların ihlalinin söz konusu olduğu durumlarda araç sürücüleri bazı cezalara tabi tutulur. Cezalar, ihlal edilen kurallara ve ihlal oranlarına göre değişiklik gösterir. Dönüş kurallarından birisi olan ve geçiş üstünlüğü kuralını da kapsayan 53/2-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:31

Sahara Geçidi’nde sis ve buzlanma kazayı beraberinde getirdi

Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi’nde etkili olan sis ve buzlanma trafik kazasını da beraberinde getirdi. Tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kaza ucuz atlatıldı.

Yurthaber 04-11-22 16:00

Dev otomobil markasının araçlarında korkutan risk! Bu yüzden 1 milyondan fazlasını geri çağıracak

Elektrikli araç devi Tesla'nın ABD'deki 1,1 milyon aracı geri çağıracağı bildirildi. Araçlar pencerelerin çok hızlı kapanması ve insanların parmaklarını sıkıştırma ihtimali nedeniyle geri çağıracak. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bunun bir güvenlik ihlali olduğunu belirtti.

Haber 23-09-22 12:24

İçişleri Bakanı Soylu, Trafik Kazalarında Olay Yeri Yönetimi Çalıştayı'nda konuştu:

"(2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı) 'Güvenlik Sistem Yaklaşımı' adını verdiğimiz ve sıfır can kaybını hedefleyen bir anlayışımız var. İnsanların hata yapmasına fırsat vermeyen bir sistem tanımlıyoruz ve bunu uygulamaya çalışıyoruz" - "Son bayramlarda aldığımız tedbirler sayesinde normal günlük trafikteki kayıplarımızın altında sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Demek ki üzerine düşünce yapabilme kabiliyetine hep beraber sahibiz"

Yurthaber 21-09-22 17:10

Son dakika: Kadıköy'de feci kaza! Otomobil durağa daldı: Çok sayıda yaralı var

Son dakika haberine göre, İstanbul Kadıköy'de makas atarak ilerlediği iddia edilen bir otomobil, otobüs durağına daldı. Feci kazada 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Kaza sebebiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti ve yan yolda trafik yoğunluğu oluştu.

Haber 19-06-22 01:59

EGM'den Karayolu Trafik Haftası etkinliği

Etkinlikte, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ve Mobil Trafik Eğitim Tırı ile yetişkinlere ve çocuklara yönelik uygulamalı eğitim verildi

Yurthaber 07-05-22 13:15

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR! Kutlu doğum haftası mesajları nelerdir? Kutlu doğum haftası için birbirinden güzel mesajlar...

Kutlu Doğum Haftasına dair sorular sorulmaya başlandı. 20 Nisan Peygamber Efendimizin doğum günü olmasından dolayı kutlu doğum haftası ile ilgili mesajlar ve sözler araştırılıyor. Ramazan ayı dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile bu manevi hava tüm İslam alemi tarafından hissediliyor. 20 Nisan 571 yılında doğan Peygamber Efendimizin doğum günü ile ilgili mesajları ve sözleri sevdiklere göndermek için son sürat sorgulanıyor. İşte detaylar!

Haber 20-04-22 13:14

Günlerdir uyarılar yapılıyordu! Yolda kalan vatandaş: Abartı olduğunu düşünmüştük ama maalesef değilmiş

Günlerdir uyarıların yapıldığı yoğun kar yağışı İstanbul’da etkisini artırdı. Kadıköy’de aniden bastıran kar yağışı sebebiyle Göztepe D-100 karayolu beyaza bürünürken trafik de adeta durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar ise yolda kaldı. Meteorolojinin ve yetkililerinin uyarılarının farkında olduğunu ancak bu kadarını beklemediklerini belirten bir vatandaş ise “İki gündür kar yoktu. Çok abartı olduğunu düşünmüştük ama maalesef abartı değilmiş.” dedi.

Haber 12-03-22 23:05

Antalya’da 7 aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 1 ölü, 8 yaralı

Antalya’nın Alanya ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Bir midibüs ve altı aracın karıştığı kaza sonrası karayolu savaş alanına döndü.

Haber 18-10-21 22:01

Kadıköy'de sabaha karşı zincirleme kaza: 4 yaralı

Kadıköy D100 Karayolu Bostancı mevkiinde, aralarında taksi ve motosikletin de bulunduğu beş araç zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazada, motosikletteki 2 kişi ile taksinin yolcusu ve diğer araçtaki bir kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Kadıköy yönü trafiğe kapandı.

Haber 09-10-21 07:10

İstanbul'da art arda trafik kazaları! Çok sayıda araç zarar gördü

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle Bakırköy D100 Karayolu ve yan yolda art arda trafik kazaları meydana geldi. Biri zincirleme üç ayrı kazada 2 kişi yaralanırken, çok sayıda araç hasar gördü.

Haber 01-10-21 08:39

İstanbul'da trafik yoğunluğu! Servis araçları sabahın ilk ışıklarıyla yola çıktı

İstanbul'da yola çıkan servis araçları, D-100 karayolu ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde trafik yoğunluğu oluşturdu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Haber 07-09-21 08:12

Erzincan’da “Trafik Çalıştayı” gerçekleştirildi

Erzincan’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi (2021-2030) ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı (2021-2023) kapsamında; “Trafik Çalıştayı” gerçekleştirildi.İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karayolları 164’üncü Şube Şefliği yetkilileri katıldı.Düzenlenen Çalıştay kapsamında, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile kazalardan kaynaklı ölü ve yaralı sayılarının azaltılması için alınacak tedbirler görüşüldü.Karayolu trafik güvenliği konusunda hizmetlerin geliştirilmesi, uygulamalara yön verilmesi ve koordinasyonun temin edilebilmesi maksadıyla bundan sonraki süreçlerde de paydaş kurumlarla ortak faaliyetlerin düzenlenmesine devam edileceği kaydedildi.

Yurthaber 01-04-21 10:12

Kazada hayatını kaybeden ambulans sürücüsü Tezcan Tekin defnedildi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ambulans sürücüsü Tezcan Tekin, Gönen İlçesi Karşıyaka 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda düzenlenen törenin ardından Bostancı Mahallesi’nde toprağa verildi.Bandırma’da gece saatlerinde Bandırma - Gönen Karayolu üzerinde meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden 4 kişiden biri olan Gönen ilçesi Karşıyaka 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda görevli ambulans sürücüsü Tezcan Tekin’in naaşı düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.Görev yaptığı Karşıyaka 112 Acil Sağlık İstasyonu’na getirilen Tekin’in naaşını burada mesai arkadaşlarının yanı sıra Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Gönen Emniyet Müdürü Metin Kartal, Gönen İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Temel Kılıç, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.

Yurthaber 30-03-21 17:39

Jandarmadan helikopter destekli trafik denetimi

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafik sorumluluk bölgesindeki karayollarında helikopter destekli trafik denetim yaptı.Havadan yapılan trafik denetiminde; ‘Seyir halinde cep telefonu kullanmak’, ‘Yükü karayoluna değecek, düşecek şekilde yüklemek’, ‘Geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek’, ‘Gabari dışı yük yüklemek’, ‘Şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak’, ‘Karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek’, ‘Ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı ve tehlikeli şerit değiştirme’ ve ‘Yakın takip’ kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Yurthaber 29-03-21 16:43

Trafik ihlali yapanlar helikopterden tespit edildi

Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Akhisar-Salihli-Gölmarmara Devlet Karayolu, Manisa-Turgutlu Devlet Karayolu ve Manisa-Akhisar Devlet Karayolunda helikopterle yapılan trafik denetiminde 66 araç sürücüsüne trafik idari cezası uygulanırken 25 araç da trafikten men edildi.Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Akhisar-Salihli-Gölmarmara Devlet Karayolu, Manisa-Turgutlu Devlet Karayolu ve Manisa-Akhisar Devlet Karayolunda bugün, Aydın Jandarma Filo Komutanlığından görevlendirilen helikopterle 10.00 - 12.00 saatleri arasında Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı 9 Jandarma Trafik Timi, 2 Motosikletli Asayiş Timi ve 6 Jandarma Asayiş Timi, Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 8 Bölge Trafik ekibi olmak üzere toplam 67 personel ile havadan helikopterle trafik denetimi yapıldı.

Yurthaber 26-03-21 14:49

Kazada yaralanan ‘fakülteli’ tır sürücüsü hastanede hayata 1 hafta tutunabildi

Erzincan’da 1 hafta önce meydana gelen trafik kazasında, beton blokun üzerine düştüğü tır içerisinde sıkışarak ağır yaralanan genç sürücü, hastanede yaşam savaşını kaybetti.Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan Geçidinde geçtiğimiz 17 Mart günü meydana gelen trafik kazasında, kar ve tipinin etkili olduğu gece saatlerinde buzlanan yolun aynı noktasında yolcu otobüsü ve 3 tırın karıştığı 2 ayrı trafik kazası meydana geldi.İlk kazada, tırın üzerinden düşen beton blok karşı yönden seyreden 29 AY 787 plakalı tırın kabin kısmını ezdi.

Haber 25-03-21 14:32

Karabük’te çocuklara ve vatandaşlara trafik güvenliği eğitimi

Karabük İl Jandarma Komutanlığı, çocuklar ve vatandaşlara trafik güvenliği eğitimi vererek bilgilendirdi.Karabük İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla çocuklara ve vatandaşlara eğitim verdi.Karabük-Kastamonu karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin bahçesine kurulan mobil trafik eğitim aracıyla çocuklar trafik güvenliği konusunda bilgilendirildikten sonra akülü araca bindirilerek trafikte uymaları gereken kurallar anlatıldı.Eğitim alanına gelen yetişkinlere de araç kullanırken takılması gereken emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı.Simülasyon ile araca binen vatandaşlar trafik kazasında emniyet kemeri takılmadığında karşılaşabilecekleri riskleri uygulamalı olarak görürken, simülasyon ile verilen eğitimde emniyet kemeri takma oranını yükselterek kaza sonucu ölüm ve yaralanmayı azaltmak amaçlanıyor.

Yurthaber 22-03-21 11:37

Trafik ekipleri denetime devam ediyor

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri D-655 karayolu üzerinde uygulama yaptı.

Haber 13-03-21 10:02

Jandarmadan traktör römorklarına reflektör

Gaziantep’in Araban ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, Akbudak Jandarma Karakolu önündeki uygulama noktasında düzenlenen trafik uygulamasında römorkunda reflektör bulunmayan 100 traktör’ün römorkuna reflektör taktı.Araban İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerince, ilçe genelindeki karayolu ve grup yollarında oluşturulan uygulama noktalarında, traktörlerin karıştığı trafik kazalarını önlemek amacıyla römorkunda reflektör bulunmayan 100 traktörün römorkuna ücretsiz reflektör takıldı.

Yurthaber 11-03-21 14:19

Jandarmadan kadın yolculara gül

Bitlis’in Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ahlat-Adilcevaz karayolunda kadın yolculara gül hediye etti.Ahlat - Adilcevaz karayolu üzerinde bulunan Çimenli trafik uygulama noktasında görev alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, durdurdukları araçlarda bulunan kadınlara gül hediye ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.Jandarma ekiplerinin bu jesti karşısında heyecanlanan ve mutlu olan kadınlar, bu duyarlılıktan dolayı jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Yurthaber 08-03-21 12:56

Yük taşımacılığı yapılan araçlara polis denetimi

655 Karayolu üzerinde, yük taşımacılığı yapılan araçlara yönelik yapılan denetimlerde kural ihlali yaptığı belirlenen sürücülere toplam 17 bin TL para cezası kesildi.Edinilen bilgilere göre, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yük taşımacılığı yapılan araçlara yönelik denetim gerçekleştirdi.

Yurthaber 06-03-21 20:52

Tire’de otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İzmir’in Tire ilçesinde otomobil ve motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.Olay, Tire-Gökçen karayolu Yeni Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi.

Haber 04-03-21 15:32

Şırnak’ta zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Şırnak-Cizre karayolu 5 kilometresi Konak Mahallesi mevkiinde yolun yağışlı ve kaygan olması nedeniyle 1 tır, 2 kamyonet ve 2 otomobilin karıştığı kaza meydana geldi.

Yurthaber 04-03-21 14:46

Kayseri-Adana yolunda trafik kazası: 3 yaralı

Kayseri-Adana karayolunda meydana gelen ve otomobilin ters döndüğü trafik kazasında 3 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre Kayseri-Adana karayolu İncesu OSB mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Alaaddin E.K.’nın kullandığı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucunda ters döndü.

Yurthaber 01-03-21 10:29

Başkan Akman’dan esnaf ziyareti

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.Her gün ilçenin farklı noktalarında faaliyet gösteren esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam eden Başkan Akman, bugün de beraberinde bulunan Belediye Meclis Üyesi Zübeyir Yıldızbaş ve birim müdürleri ile hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen 10.00-17.00 saatleri arasında Van-Erciş karayolu üzerinde faaliyet gösteren fırın ve market gibi temel ihtiyaç maddelerini satan esnaf ile alışveriş merkezlerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.Otogar Kavşağı’ndan başlayarak Trafik Bölge Müdürlüğü Kavşağı’na kadar devam eden güzergahtaki tüm esnafı tek tek ziyaret eden Başkan Akman, esnafa hayırlı işler dileyip, samimi sohbetler de bulundu.

Yurthaber 28-02-21 10:28

Yol şantiyesinde servis şoförlüğü yapan sürücü hayatını kaybetti

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yol şantiyesinde servis şoförlüğü yapan Rıfat Baş, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde Küre ilçesinde yapımı devam eden yol şantiyesinde servis şoförlüğü yapan Rıfat Baş, plakası ve markası öğrenilemeyen kendisine ait araç ile seyahat ettiği sırada Ödemiş mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza geçirdi.

Haber 27-02-21 15:02

Jandarmadan helikopter destekli trafik denetimi

Eskişehir’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirildi.Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşın can ve mal kayıplarının önlenmesi, sağlıklı seyahat ve ulaşımın sağlanması amacıyla Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Trafik sorumluluk bölgesindeki karayollarında, helikopter destekli trafik denetim faaliyeti gerçekleştirildi.Havadan trafik denetiminde “Seyir halinde cep telefonu kullanmak”, "Emniyet kemeri takmamak”, “Yükü karayoluna değecek-düşecek şekilde yüklemek”, “Sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda beklemek”, “Ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı”, “Tehlikeli şerit değiştirme-makas atma”, “Hatalı sollama”, “Yakın takip”, “Karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak-park etmek” ve “Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” kurallarına uymayan 36 araç sürücüsüne toplam 12 bin 480 TL idari para cezası uygulandı.

Yurthaber 26-02-21 16:20

Payas’ta trafik ve asayiş uygulaması

Hatay’ın Payas ilçesinde asayiş ve trafik uygulaması yapıldı.İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kentin değişik yerlerinde yapılan uygulamalara Payas E-5 Karayolu üzerindeki kavşakta devam edildi.

Yurthaber 25-02-21 12:31

Ehliyetsiz alkollü sürücü trafikten men ve plakasız araçla kaçarken yakalandı

Aksaray’da polisin ’dur’ ihtarına uymayan plakasız aracın sürücüsü kovalamaca sonucu yakalanırken, otomobilin trafikten çekme belgeli, sürücünün ise hem ehliyetsiz hem de alkollü olduğu ortaya çıktı.Aksaray’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 21.00’den sonra başlayan sokağa çıkma kısıtlamasında E-90 Karayolu üzerinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, plakasız seyreden otomobile dur ihtarında bulundu.

Haber 23-02-21 00:33

Jandarma Trafik ekipleri havadan denetledi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı müşterek denetimler arttırılırdı.Jandarma Trafik timleri tarafından sorumluluk bölgelerinde havadan ve karadan düzenlenen trafik denetimlerinde sürücülerin yakalanma riski duygusunu arttırmak ve trafik kurallarına uyumu arttırmak amacıyla Muğla’nın Ortaca ilçesi turistik Dalyan yolunda havadan ve karadan trafik denetimi gerçekleştirildi.Denetimde, ‘Sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme gibi” ihlaller denetlendi.Denetimlerde üç şahsa geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek üç şahsa taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlerde park etme ihlallerinden toplamda 6 sürücüye Bin 374 TL cezai işlem uygulandı.

Yurthaber 20-02-21 12:14

Ordu’da 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası: 2 yaralı

Ordu’da, buzlanma nedeniyle meydana gelen ve 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı.Kaza, Ordu-Samsun karayolu, Asarkayası Tüneli girişinde meydana geldi.

Haber 17-02-21 22:06

Karlı yolda sürücülere ikram

Malatya-Kayseri karayolu Darende İlçesinde kar nedeniyle gece bir süre ulaşıma kapanan kara yolunda sürücü ve vatandaşlara ikramda bulunuldu.Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Darende İstasyon Amirliği görevlileri tarafından yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeden çıkışlara geçtiğimiz gece bir süre izin verilmedi.

Yurthaber 17-02-21 14:09

Karlı yolda sürücülere ikram

Malatya-Kayseri karayolu Darende İlçesinde kar nedeniyle gece bir süre ulaşıma kapanan kara yolunda sürücü ve vatandaşlara ikramda bulunuldu.Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Darende İstasyon Amirliği görevlileri tarafından yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeden çıkışlara geçtiğimiz gece bir süre izin verilmedi.

Yurthaber 17-02-21 14:09

Yatağan’da sıkışmalı trafik kazası

Muğla’nın Yatağan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında araç içinde sıkışan vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.Yatağan Milas karayolu üzerinde Yatağan Bozüyük Mahalle muhtarı Ahmet Yanmadık’ın kullandığı 48 NA 888 plakalı araç ile içerisinde Murat Balkan ve Orçun Alper’in bulunduğu 06 EF 0830 plakalı aracın çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrası Muğla 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verildi.

Yurthaber 16-02-21 19:46

Konya’da otobüs, otomobil ve tır karıştığı zincirleme kaza: 5 ölü, 35 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle meydana gelen otobüs, otomobil ve tırın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.Kaza, saat 03.00 sıralarında Konya Adana Karayolu Karapınar ilçesi girişinde meydana geldi.

Haber 16-02-21 08:35

Kırıkkale-Kayseri karayolunda 15 araçlı zincirleme trafik kazası

Kırıkkale-Kayseri karayolu, yoğun kar ve tipi nedeniyle meydana gelen 15 araçlı zincirleme trafik kazasında 4 saat aradan sonra yeninden ulaşıma açıldı.Kırıkkale’de gece saatlerinde kuvvetini arttıran yoğun kar ve tipi kısa sürede etkisini gösterdi.

Haber 16-02-21 02:59

Kırıkkale’de ticari taksi ile çarpışan otobüs devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Kırıkkale’de iki ticari taksi ve yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.Kaza, akşam saatlerinde Ankara-Samsun D-200 karayolu üzerinde Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde meydana geldi.

Haber 15-02-21 23:25

Alkollü sürücü, duran kamyona arkadan çarptı

Manisa'nın Kula ilçesinde, iddiaya göre seyir halindeki alkollü sürücü, arıza nedeniyle karayolu üzerindeki kavşaktaki trafik ışıklarında bekleyen ve gerekli güvenlik önlemlerini alan kamyona arkadan çarptı. Kaza sonrası ayakta durmakta güçlük çeken otomobil sürücüsü, polis ekiplerine de zor anlar yaşattı.

Haber 15-02-21 08:35

Alkollü sürücü, duran kamyona arkadan çarptı

Manisa’nın Kula ilçesinde seyir halindeki alkollü sürücü, arızası sebebi ile karayolu üzerindeki kavşaktaki trafik ışıklarında bekleyen ve gerekli güvenlik önlemlerini alan kamyona arkadan çarptı.

Yurthaber 15-02-21 00:12

Kayseri’de 3 aracın karıştığı kazada 7 kişi yaralandı

Kayseri-Malatya karayolunda meydana gelen ve 3 aracın karıştığı trafik kazasında 7 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Kayseri Malatya karayolu Akmescit kavşağında meydana gelen trafik kazasında, 38 AN 659, 38 VN 826 ve 38 TR 426 plakalı araçlar kaza yaptı.

Haber 12-02-21 15:41

Kontrolsüz kavşağa sinyalizasyon sistemi

D 400 Karayolu Kumluca-Finike arasındaki Obalar kavşağına sinyalizasyon sistemi kuruluyorSık aralıklarla kazaların yaşandığı Kumluca İlçesi Göksu Mahalle sınırları içinde bulunan kontrolsüz Obalar Kavşağında, Kaymakam Uğur kolsuz Başkanlığındaki İlçe Trafik Komisyonu kazların en az asgariye indirilmesi ve can kayıplarının önlenmesi için sinyalizasyon sistemi yapılmasına karar verdi.

Yurthaber 11-02-21 16:44