Kardak Haberleri

Sıcak saatler: Türk savaş gemisi ve hücum botu Kardak’ta beklemeye başladı

Bodrum’a 2,5 mil uzaklıkta bulunan Kardak kayalıklarında dün yaşanan gerginliğin ardından bölgeye 1 savaş gemisi ve 1 hücum botu gönderildi. Gece gündüz devriye nöbetini sürdüren sahil güvenlik botları bölgede kuş uçurtmazken, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin kendi kara sularında beklediği görüldü.

Haber 07-01-2021 23:24

Ege'de hareketli anlar! Karasularını ihlal eden Yunan botları engellendi

Son dakika haberine göre Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kardak Kayalıkları bölgesinde karasuyu ihlali yapan 2 Yunan unsurunun Türkiye karasularından çıkarıldığını, bu sırada Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında sürtünme yaşandığını duyurdu.

Haber 07-01-2021 11:59

Kardak kahramanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe'ye yeni görev! Atama kararı Resmi Gazete'de

Kardak'tan Yunan bayrağını indiren SAT timinden, Balyoz kumpası mağduru Tuğamiral Ercan Kireçtepe SAT Komutanı oldu. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 06-08-2020 09:17

Başbakan Yıldırım:

"(Ege Denizi'nde bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimi) Bizim Yunanistan'a tavsiyemiz; iyi komşuluk ilişkileri içinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir" - "Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız"

Haber 16-04-2018 13:22

Kardak

Kardak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kardak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Termal kameralar Kardak'ta kuş uçurtmuyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait mobil radar aracı “Morad-1”, Kardak kayalıklarını 24 saat izlemek için Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi. Sahil Güvenlik ve hücum botları Kardak kayalıklarında kuş uçurtmazken, karadan da termal kameralı mobil radar aracı ile bölge sürekli izlenecek.

Haber 23-02-2018 12:13

Türk sahil güvenlik botu ve Yunan botunun çarpıştığı o anlar kamerada

Türk Sahil Güvenlik botu ve Yunan Sahil Güvenlik botu arasında Kardak kayalıklarında 12 Şubat gecesi yaşanan çarpışmanın görüntüleri kameralara yansıdı.

Haber 17-02-2018 15:56

Dışişleri'den Yunanistan'a sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kardak Kayalıkları bölgesinde yaşanan tehlikeli hadiseye ilişkin Yunan tarafının gerçekleri her zaman olduğu gibi çarpıtmakta olduğunu söyledi. Öte yandan kriz sonrası Yunan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi’ni çağırdı.

Haber 13-02-2018 17:14

Kardak kayalıklarında gerginlik sürüyor! Yunan botu Türk botuna çarptı

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda, dün geceden beri gerginlik yaşanıyor. İlk gerginlikte Kardak bölgesine girmeye çalışan Yunan botu, engel olan Türk botunun kıç kısmına sürttü. Diğer gerginlikte ise Türk botları, Yunan botlarının Kardak'a gelmesini engelledi.

Haber 13-02-2018 16:13

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetlerinden Kardak'ta önleme devriyesi

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıkları civarında önleme devriyesine devam ediyor

Haber 13-02-2018 15:09

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan:

"(İlker Başbuğ'un, 'Afrin siyasete alet edilmesin' açıklaması) Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?" - "Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun" - "(Türk-Yunan botlarının çarpıştığı iddiası) Bu Yunanlılar gene şaşırdı maalesef. Yunan botlarının Kardak'a bu tür geliş gidişleri oldu. Biz başından itibaren Yunan tarafına, 'Bu tür şeyleri yapmayın, etmeyin. Bizi sıkıntıya da sokmayın. Bu it dalaşını artık havada da bırakalım, denizde de bırakalım' dedik. Bırakılmayınca da askerimiz görevini yapıyor. Yine dün gece böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi"

Haber 13-02-2018 14:15

Kardak’ta gece boyu gerilim!

Yunanistan’da yayım yapan “Militaire.gr” isimli internet sitesi Türk sahil güvenlik gemisi ile Yunan botu arasında “çarpışma” yaşandığını, Yunan botunun hasar gördüğünü yazdı. İnternet sitesinde yer alan haberde olayın detayları da yer aldı.

Haber 13-02-2018 11:20

Yunan basını, Kardak açıklarına çelenk bırakan bakanı yerden yere vurdu

Çelenk atmak üzere Kardak bölgesine hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesindeki basın kuruluşlarının da tepkisini çekti.

Haber 29-01-2018 14:00

Yunan basını, Kardak açıklarına çelenk bırakan bakanı yerden yere vurdu

Çelenk atmak üzere Kardak bölgesine hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesindeki basın kuruluşlarının da tepkisini çekti.

Haber 29-01-2018 14:00

Kardak'ta gerilim! Yunanistan Savunma Bakanı yaklaştırılmadı

Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Kardak’a yaklaştırılmadı. Yapılan ikaz üzerine Yunanistan Heyeti Türk karasularını terk etti. Konu ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de açıklama geldi.

Haber 28-01-2018 12:34

Son dakika: Yunan hücum botu Türk sahil güvenlik botuna çarptı

Yunan hücum botu Kardak kayalıklarına gelerek Türk sahil güvenlik botuna çarptı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye görüntülendi.

Haber 18-01-2018 08:42

Kardak’ta sıcak saatler! Türk botları Yunan gemilerini engelledi

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları'ndan son dakika haberi geldi. Türk ve Yunan sahil güvenlik botları ve savaş gemileri arasında hareketli saatler yaşandı. Yunan unsurlarının Kardak'a yaklaşmasına Türk sahil güvenlik botları ve savaş gemileri engel oldu.

Haber 16-01-2018 21:33

Ege'de tehlikeli gerginlik! Türk ve Yunan botları karşı karşıya geldi

Bodrum’a bağlı Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına yakın bölgede avlanan Türk balıkçıları taciz eden Yunan sahil güvenlik botuna, Türk sahil güvenlik botu engel oldu. Yaklaşık 50 dakika süren gerginlikte, her iki ülkenin sahil güvenlik botları defalarca burun buruna geldi. Türk botu, Yunan botunu bölgeden uzaklaştırırken o anlar, DHA kamerasınca görüntülendi.

Haber 12-01-2018 16:14

Çipras bugün Kardak'a mı çıkacak? Türk savaş gemisi bölgede

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Kilimli adasına geleceği ihtimali üzerine 1 Türk savaş gemisi, 1 hücum botu ve 3 sahil güvenlik ekibi Kardak kayalıkları etrafında konuşlandı. Yunan kara sularında 1 hücum botunun da hazır bulunduğu gözlendi.

Haber 06-01-2018 13:11

Kardak'ta sıcak saatler! Türk botu, Yunan gemisini engelledi

Bodrum karşısındaki adalara ve Türk sularına gelmek isteyen Yunan sahil güvenlik botları ile savaş gemisine, Türk sahil güvenlik botları ile engelleme yapıldı.

Haber 03-01-2018 21:12

Kardak kayalıklarında hareketli dakikalar!

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarına yaklaşan 2 Yunan botuna, 2 Türk sahil güvenlik botu tarafından engelleme yapıldı.

Haber 20-11-2017 18:31

Kardak’ta Türk ve Yunan botları arasında kovalamaca

Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botları arasında Kardak Kayalıkları’nda gerginlik yaşandı. Türk Sahil Güvenlik botu, karasularımızı ihlal edip Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ne 2 mil mesafedeki Çavuş Adası önlerine gelen, ardından Kardak’a yönelen Yunan botunu kovalamaca sonucu bölgeden uzaklaştırdı.

Haber 18-04-2017 21:47

Türk ve Yunan savaş gemileri Kardak’ta

Türk ve Yunan savaş gemileri Kardak kayalıklarına karşı karşıya geldi. Türk savaş gemisini gören Yunan savaş gemisi kayalıklara yaklaşamadan geri döndü.

Haber 02-03-2017 15:18

'Atina, Ankara'yla 2 yıllık bir askeri ve siyasi gerilime hazırlanıyor'

Yunanistan'da yayımlanan Katimerini gazetesi, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin doğrudan 16 Nisan referandumuyla bağlantılı olduğunu, krizin 2019'daki seçimlere kadar sürebileceğini öne sürdü.

Haber 27-02-2017 17:15

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan küstah sözler

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak polemiğine dair, "Yunan adasına ayağını basacak olanlar, oradan geri dönerler mi görürüz” ifadesini kullandı.

Haber 27-02-2017 07:20

Çavuşoğlu’ndan Yunan Bakan’a ‘Kardak’ tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunan mevkidaşı Nikos Kocias'ın Kardak açıklamasına yanıt vererek, "Çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık."

Haber 25-02-2017 15:36

Kardak'ta son durum: Savaş gemileri karşı karşıya geldi

Kardak'ta Türkiye ile Yunanistan savaş gemileri karşı karşıya geldi. Kardak'tan gelen son haberlere göre, bir müddet yan yana seyreden savaş gemilerini Türk Sahil Güvenlik botu ayırdı.

Haber 21-02-2017 20:43

Kardak'ta savaş gemileri karşı karşıya geldi

Kardak kayalıkları çevresinde Türkiye ile Yunanistan savaş gemileri karı karşıya geldi. Bir müddet yan yana seyreden savaş gemilerini Türk Sahil Güvenlik botu ayırdı.

Haber 21-02-2017 20:40

Kardak’ta son durum: Türk askerinden yakın inceleme

Kardak Kayalıklarında devriye nöbetini sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, bugün 2 metre kadar yaklaşarak bot üstünden kayalıklarda inceleme yaptı, fotoğraf ve görüntü çekti.

Haber 21-02-2017 14:40

Kardak kayalıklarındaki gergin anlar telsiz konuşmalarında!

Kardak kayalıklarında Türk karasularını ihlal eden Yunan botu ile güvenlik güçleri arasında yaşanan hareketlilik telsiz konuşmalarına yansıdı.

Haber 17-02-2017 19:17

Akar’ın özel kalemi Yarbay Bilgehan Bülbül serbest bırakıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın özel kaleminde görev yapan ve Akar ile Kardak'a gitmesinin ardından açılan soruşturmada gözaltına alınan yarbay Bilgehan Bülbül serbest bırakıldı.

Haber 11-02-2017 08:42

Kardak kayalıklarında son dakika hareketli anlar

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarında Türk karasularını ihlal eden Yunan güçleri ile Türk sahil güvenlik ekipleri arasında yaşanan hareketli anlar görüntülendi.

Haber 06-02-2017 17:12

Kardak krizinin ardından Yunan botlarından olay hamle!

Günlerdir süren Kardak kayalıkları geriliminin ardından Yunanistan’a ait Kalalimnos Adası yakınlarında kayalıklara 1.5 mil uzakta bekleyen Yunan botu, kayalıklara birkaç kez yanaşmak için yöneldi.

Haber 04-02-2017 14:44

Hulusi Akar'ın Kardak ziyaretinde 'gerginlik' iddiası

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kardak krizinin yıldönümünde Kardak Kayalıkları'nı ziyaret etmiş, ziyaret sırasında gerginlik çıktığı iddia edilmişti.

Haber 03-02-2017 20:49

CHP'li Ağbaba'dan Genelkurmay Başkanı'na: Kardak’ta siyasi şov yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Genelkurmay Başkanı, Kardak'ta siyasi şov yapacağına gitsin El-Bab'da bu katil sürüsüyle uğraşsın" dedi.

Haber 03-02-2017 19:33

Türkiye'den Yunanistan'a son dakika Kardak tepkisi

Yunanistan’ın Ege’deki asker indirme talimi hakkında Yunan medyasında yer alan haberlere Türkiye'den son dakika tepki...

Haber 03-02-2017 10:59

Kardak'ta son durum: Yunanistan'dan gerilimi artıracak hamle

Yunan özel birliğindeki paraşütçülerin, dün Kardak kayalıklarına yaklaşık iki mil uzaklıkta gövde gösterisi yaptıkları ortaya çıktı.

Haber 02-02-2017 14:13

Sahil Güvenlik, Kardak'daki kontrol ve denetimlerin görüntülerini yayınladı

Sahil Güvenlik, Kardak'daki kontrol ve denetimlerin görüntülerini yayınladı

Haber 02-02-2017 09:12

AK Partili vekilden Yunanistan'a uyarı: Sizi vururuz

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Kardak kayalıklarına çelenk bırakmasına tepki gösterdi. Kocabıyık, Yunanistan'ı uyardı ve "Sizi vururuz" dedi

Haber 02-02-2017 07:56

Kardak'ta sıcak dakikalar! Türk uçağı alçak uçuş yaptı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait uçak, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın ziyaretinin ardından gerginliğin yaşandığı Kardak kayalıklarının üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.

Haber 01-02-2017 17:52

Yunanistan'dan son dakika Kardak adımı: Çelenk bıraktılar

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, sabah erken saatlerde Kardak kayalıklarının deniz bölgesine çelenk bıraktı.

Haber 01-02-2017 11:55

Kardak çevresinde sıcak dakikalar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının pazar günü öğle saatlerinde gidip icneleme yaptığı Kardak kayalıklarının çevresinde bugün sıcak dakikalar yaşandı.

Haber 31-01-2017 14:21

AB'den flaş 'Kardak' açıklaması

Kardak krizine ilişkin son açıklama Avrupa Birliği'nden geldi. Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan son Kardak gerilimine ilişkin Avrupa Birliği'nden açıklama geldi.

Haber 30-01-2017 16:29

CHP'den Kardak ziyaretine sert eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın gerçekleştirdiği Kardak ziyaretini eleştirdi.

Haber 30-01-2017 16:11

Orgeneral Akar’ın Kardak’a girmesinin engellendiği iddiası yalanlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Yunan botunun Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak'a girmesini engellemeye çalıştığı iddialarına cevap verdi.

Haber 29-01-2017 16:03

Genelkurmay Başkanı Akar’dan Kardak’a sürpriz ziyaret

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan Kardak krizinin 21. yıldönümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bölgeye sürpriz bir ziyaret yaptı.

Haber 29-01-2017 14:21

Kardak krizi: Yunan botu, Hulusi Akar'ı engellemeye çalıştı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak Kayalıkları'nı ziyaretinde gergin anlar yaşandı. Yunan botu, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalıştı.

Haber 29-01-2017 13:42