Katar Tsk Kara Unsur Komutanligi Haberleri

Son dakika: İzmir merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu

Son dakika haberi: İzmir merkezli 9 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve sivil unsur yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber 2023-06-06 06:29:02

Sınıfının en iyisi! TSK envanterine girdi... Çok az sayıda ülkede var

Sınıfının en iyisi olan ZAHA, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi! Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılayacak Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) Projesi'nde ilk teslimat yapıldı. ZAHA'lar, taşınacak personel sayısı, balistik ve mayın koruma seviyesi, kara ve sudaki performans kriterleri bakımından üstün özelliklere sahip. Dünyada çok az sayıda ülke, bu tür araçları envanterinde bulunduruyor.

Haber 2023-03-25 12:21:43

11 bin Mehmetçiğe sıla izni

Milli Savunma Bakanı Akar beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile on şehri etkileyen "asrın felaketinin" hemen ardından deprem bölgesine yardım ulaştırmaya başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri helikopterlerinin koordine edildiği TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 2023-02-17 11:47:15

SON DAKİKA | İzmir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu! Aralarında muvazzaf askerler ve eski askeri okul öğrencileri var

Son dakika haberi: ZMİR merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) ve sivil unsur yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 30 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Haber 2022-12-20 06:50:26

Başlaması için tek kelime bekleniyor! Kara harekatına adım adım...

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde iki hafta önce bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiş ve altı kişi hayatını kaybetmişti. TSK, bu saldırının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKK ile YPG'ye ait hedefleri vurmuş, savaş uçaklarıyla bölgeyi ateş altına almıştı. Günlerdir konuşulan kara harekatı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Türk yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara harekâtına birkaç gün içinde hazır olacağını ifade etti. İşte detaylar...

Haber 28-11-22 16:50

İzmir merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu! Aralarında Üsteğmen, Astsubay ve Uzman Çavuş da var

İzmir merkezli 12 ilde, FETÖ/PDY'nin TSK ve sivil unsur yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber 08-11-22 07:17

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TSK mesajı! 'Tüm imkanlarımızı bu doğrultuda kullanacağız'

Son dakika haberi: Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin terörle mücadelesini vurguladı. Küresel ve bölgesel gelişmeler dikkat çeken Erdoğan, ordunun güçlendirilmesine değinerek "Önümüzdeki dönemde tüm enerjimizi, imkanlarımızı bu doğrultuda kullanacağız" ifadesini kullandı.

Haber 30-08-22 17:55

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK rütbe terfi töreninde konuştu:

"(Yunanistan'ın S-300 füze sisteminden Türk jetlerine taciz) Kötü komşumuzun bu yaptığının görülmesi, anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez" - "Deniz, kara ve hava kuvvetlerimiz herhangi bir taciz olduğunda asla taviz vermiyor, vermeyecek"

Yurthaber 29-08-22 15:18

TSK Spor Gücü Komutanlığının rekortmen sporcuları, gözünü 2024 Paris Olimpiyatları'na dikti

Milli sporcu Yüzbaşı Zeynep Yıldız: - "Kara Harp Okuluna girdikten sonra atıcılık branşına seçildim, tüfek branşında hem Türk Silahlı Kuvvetlerini hem de milli takımı temsil ediyorum. Hedefim her profesyonel sporcu gibi olimpiyatlar" - Milli atlet Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yavuz Can: - "400 metre Türkiye rekoru sahibiyim, 2010'dan 2022'ye kadar 15 Türkiye rekoru kırdım, askeri personel olarak bu rekorları kırmak benim için ayrı bir gurur kaynağı. Hedefim 2024'te Paris'te düzenlenecek olimpiyata gitmek ve askeri olimpiyatlara katılmak"

Yurthaber 15-08-22 11:01

TSK tayin sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? 2022 Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri TSK tayin sonuçları için tarih belli mi?

TSK tayin sonuçları ile ilgili Resmi Gazete'den gelecek duyuru vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri TSK tayin sonuçları ile ilgili yapılacak duyurunun tarihini öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında sorgulama yapmaya devam ediyor. Peki TSK tayin sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? Türk Silahlı Kuvvetleri atama kararnamesi ile tayin sonuçları listesi Resmi Gazete'de yayımlanıyor. İşte detaylar...

Haber 08-06-22 13:36

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı'nda konuştu:

"Türkiye son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde demokratik siyasal alana yönelik her türden vesayeti bertaraf etmiştir. Buna medya vesayeti de dahildir. Dün nasıl ki medya vesayeti tam anlamıyla bertaraf edilmişse bugün de medya vesayeti her nereden gelirse gelsin bertaraf edilecektir" - "Esas olan demokratik siyasal alandır, esas olan demokratik siyasal alanda meşru rekabettir, bunun ortamını, koşullarını teminat altına almaktır. Medya demokratik siyasal alanı güçlendiren bir unsurdur, demokratik siyasal alanda seçilmişler üzerinde vesayet kurarak onları kendi istekleri doğrultusunda yönlendiren bir unsur değildir" - "Yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı, cari fazlayı esas alan ve odağı büyüme olan yeni Türkiye Ekonomi Modeli'yle inanıyorum ki büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzda sağlam ve emin adımlarla ilerleyeceğiz" - "Ekonomik bağımsızlık mücadelemizde maruz kaldığımız algı operasyonlarına, dezenformasyona ve kara propagandaya karşı ekonomi ve finans alanında görev yapan muhabirlere, gazetecilere gerçekten büyük bir sorumluluk düşüyor"

Yurthaber 08-02-22 10:19

Bakanlık duyurdu! Türkiye NATO'daki görevi Fransa'ya devretti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından NATO'daki devir teslim ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakanlık, “NATO Mukabele Kuvveti Kara Unsur Komutanlığı” görevini yürüten 3’üncü Kolordu Komutanlığı ve “NATO Çok Yüksek Hazırlıklı Müşterek Görev Kuvveti” olarak görev yapan 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın görevlerini Fransa’ya devrettiğini duyurdu.

Haber 01-01-22 20:12

Son Dakika: Bakan Akar'dan Yunanistan'a dikkat çeken mesaj

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile yılın son gününde Foça Deniz Üs Komutanlığı, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'ni ziyaret ederek yıllık değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi, personelle bir araya geldi. Akar, Yunanistan'a verdiği mesajda; "Sorunların diyalogla çözülmesinden yanayız" dedi.

Haber 01-01-22 14:43

2021 TSK subay alımı son gün ne zaman? TSK subay alımı başvurusu nasıl yapılıyor?

Subay alımı başvurularının ne zaman biteceği merak ediliyor. MSB tarafından yayımlanmış olan ilan ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na subay alımı için başvuru sürecinde son günlere gelindi. Peki 2021 TSK subay alımı son gün ne zaman? TSK subay alımı başvurusu nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Haber 03-11-21 15:26

Erdoğan sayıyı açıkladı: 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisi kesildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu Diploma Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesiyle irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisinin kesildiğini ifade etti.

Haber 30-08-21 17:33

TSK tayin yerleri ne zaman açıklanacak? Subay, astsubay, uzman çavuş tayin sonuçları ne zaman belli olur?

Binlerce subay, astsubay ve çavuş Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tayin sonuçlarını bekliyor. TSK tayin sonuçlarının açıklanacağı tarih birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kara kuvvetleri, deniz kuvvetleri ve hava kuvvetlerinde görev alan kişilerin tayin sonuçları için bekleyişleri sürüyor. Peki, TSK tayin yerleri ne zaman açıklanacak?

Haber 12-06-21 21:20

KKK sözleşmeli er kayıtları için geri sayım! Personel temin sözleşmeli er alımı kayıt ve eğitim birliği öğrenme sayfası...

TSK için Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli er başvuruları tamamlandı ve sonuçlar açıklandı. Sözleşmeli er olmak isteyen adaylar arasından, olumlu değerlendirilen kişiler için kayıt heyecanı başladı. Yayınlanan kesit kayıt ilanına göre gerekli olan belgeleri haberimizde derledik.

Haber 26-05-21 10:19

Son Dakika: 19 ilde FETÖ operasyonu! Gözaltılar var

Son dakika haberine göre FETÖ'nün ürk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanması soruşturmasında, ankesörlü hatlarla iletişim kurdukları tespit edilen Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevde bulunan ve ihraç edilen askerler ve askeri okul öğrencileri ile sivil imamların da arasında bulunduğu 60 şüpheli hakkında İstanbul merkezli 19 ilde gözaltı kararı verildi.

Haber 13-04-21 10:41

TSK'nın Aden Körfezi'ndeki görev süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Haber 28-01-21 07:43

39 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon

İstanbul merkezli 33 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 118 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Öte yandan 6 ilde daha FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber 12-01-21 07:24

Suudi Arabistan ve Katar anlaşmayı bugün imzalıyor; yıllar süren abluka bitiyor!

Suudi Arabistan ile Katar arasında kara, deniz ve hava sınırlarının açılmasına ilişkin anlaşma bugün düzenlenen Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi zirvesinde imzalanıyor.

Haber 05-01-21 15:17

Kuveyt: Suudi Arabistan ile Katar anlaştı, ambargo 'kaldırılacak'

Suudi Arabistan ile Katar arasında ilişkilerin normalleştirilmesi görüşmelerinde ABD ile birlikte arabuluculuk yapan Kuveyt, Suudi Arabistan'ın Katar ile hava, kara ve deniz sınırlarını bu geceden itibaren yeniden açacağını duyurdu. Bugün Riyad'da yapılacak Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Haber 05-01-21 02:19

Son dakika! Katar ve Suudi Arabistan sınır konusunda anlaştı

Kuveyt Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, Katar ile Suudi Arabistan'ın kara, hava ve deniz sınırlarının açılması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Haber 04-01-21 21:32

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Libya'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Libya Kara Harp Okulu mezuniyet törenine katıldı.

Haber 26-12-20 22:47

Katar, Bahreyn bandıralı bir kruvazörü durdurdu

Katar, kara sularında Bahreyn bandıralı bir kruvazörün durdurulduğunu açıkladı.Katar İçişleri Bakanlığı, Katar kara sularında Bahreyn bandıralı bir kruvazörün sahil güvenlik tarafından durdurulduğunu duyurdu.

Haber 13-12-20 10:06

İncirlik’te FETÖ operasyonu: 5 astsubay tutuklandı

Adana’da terörle mücadele ekipleri tarafından, FETÖ’nün mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları öne sürülerek gözaltına alınan İncirlik Üssü’ndeki görevli 7 astsubaydan 5’i tutuklandı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü veya büfe telefonlarından örgütün "mahrem imamları" olarak nitelendirilen terör örgütü yöneticileriyle görüştükleri öne sürülen 295’i muvazzaf 304 şüpheliyi yakalamak amacıyla polis ve jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı.Gözaltı kararı verilen şüphelilerin 193’ünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 111’inin Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptığı belirlendi.

Haber 11-12-20 12:07

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi TUSAŞ’ı ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Muhsin Dere ile Türk Havacılık Uzay Sanayii’ni ziyaret etti.TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, projelere ilişkin bilgi aldı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadığını belirten Bakan Akar, "Şu ana kadar Mehmetçik görevini büyük bir başarıyla gerçekleştirdi, inşallah bundan sonra da görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir" diye konuştu.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini ifade eden Bakan Akar, bu durumun itibarla birlikte büyük bir sorumluluk da getirdiğini belirtti.Söz konusu sorumluluğu yerine getirebilmek için çok daha fazla çalışmanın önemine vurgu yapan Bakan Akar, "TSK, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerimize, ruh kökümüze bağlı olarak başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere tüm tehdit ve tehlikelere karşı da azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir" dedi.Mehmetçiğin gerek yurt içi gerek sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla yapmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, Azerbaycan’ın öz topraklarını işgal altından kurtarmasına yönelik de değerlendirmelerde bulundu.“Azerbaycanlı kardeşlerimizin hak ve menfaatlerinin korunması için ne gerekiyorsa yaptık”Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir başarı göstererek 30 yıla yakın süredir Ermenistan işgalindeki topraklarını geri aldığını belirten Bakan Akar, Karabağ’a ilişkin imzalanan anlaşmaya yönelik ise, "Rusya ile yaptığımız görüşmeler var.

Haber 21-11-20 10:53

MSB açıkladı: TSK'dan 5 bin 587 personel ihraç edildi

FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen mücadele kapsamında, OHAL'in kaldırılmasından bugüne kadar bakan onayıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) 5 bin 587 personel ihraç edildi, 1512 emekli askerin rütbeleri geri alındı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hudut birlikleri de son 2 yılda 196 örgüt mensubunu yurt dışına kaçmaya çalışırken, sınır hattında yakaladı.

Haber 19-11-20 12:26

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi İzmir'de

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları Yıldıztepe Şehitliği'ni ziyaret etti, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Atışlı Tatbikat Bölge Birlik Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu, Harbiyelilerle bir araya geldi

Yurthaber 12-09-20 19:12

Milli Savunma Bakanı Akar, Isparta’da incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, Isparta Valiliğini ziyaret etti.Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile bir dizi incelemede bulunmak üzere Isparta’ya geldi.Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda Vali Ömer Seymenoğlu, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve Komutanlar, buradan Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığına geçti.Buradaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Isparta Valiliğini ziyaret etti.

Yurthaber 03-09-20 17:54

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, Pençe-Kaplan Operasyonunu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Yurthaber 17-06-20 02:22

Pençe-Kaplan Operasyonu: MSB, komandoların Kuzey Irak'ın Haftanin bölgesinde olduğunu açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta hava operasyonundan sonra kara operasyonuna başladığını açıkladı. Bakanlık son operasyona "Pençe-Kaplan" adının verildiğini duyurdu.

Haber 17-06-20 01:45

Bitlisli arıcılar kara kovan balı için yaylalara çıkmaya hazırlanıyor

Kışın sıcak bölgelere giden, havaların ısınmasıyla da kente dönen arıcılar, yaz boyunca konaklayıp kara kovan balı üretecekleri zengin floraya sahip yüksek rakımlı yaylalara çıkmak için hazırlık yapıyor - Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Seyithan Ekinci: - "Avrupa ülkelerine bal ihraç ediyoruz. Almanya, Katar ve Hollanda'ya bal gönderiyoruz. Bu yıl da devam ederek ekonomiye katkı sunacağız"

Yurthaber 08-06-20 11:10

İdlib'de TSK konvoyunun geçişi sırasında patlama

İdlib’deki M4 kara yolunda TSK konvoyunun geçişi sırasında, yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada yaralananlar olduğu ve bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Haber 27-05-20 16:23

En büyük Harbiyeli'nin KHO'ya gelişinin 121. yıl dönümü

"En büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na gelişinin 121. yıl dönümü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin katıldığı törenle kutlandı - Kara Harp Okulu'ndaki törende, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında öğrencilerin aralarında mesafe bırakılarak oturtulması, törenin geçmiştekilerden daha kısa sürede tamamlanması dikkati çekti

Yurthaber 13-03-20 18:49

Son dakika! Çok sayıda ilde FETÖ operasyonu! Onlarca asker için yakalama kararı

Son dakika haberine göre İzmir merkezli 49 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 176 askere yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 4'ü muvazzaf 27 astsubay ile 4 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. Trabzon merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda ise 10 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 14-01-20 07:16

Bakan Akar, Katar Kara Kuvvetleri Komutanı'nı kabul etti

Bakan Akar, Katar Kara Kuvvetleri Komutanı'nı kabul etti

Haber 06-01-20 20:51

Bakan Akar, Katar Kara Kuvvetleri Komutanı Al-Khayarın'i kabul etti

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Saed Hussain Al-Khayarin'i kabul etti.

Haber 06-01-20 20:33

Müteahhitlerin yurt dışı proje büyüklüğü 400 milyar dolar barajını aştı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Küresel ekonomideki tüm sıkıntılara ve geleneksel pazarlarımızdaki jeopolitik gelişmelere rağmen müteahhitlerimiz 2019 yılında 18 milyar dolarlık 438 proje üstlendi" - "Böylece Türk müteahhitlik sektörümüzün yurt dışına açıldığı günden bu yana üstlendiği proje büyüklüğü kümülatif olarak 400 milyar doları aştı" - "Sektörümüz geçen yıl en fazla Rusya, Katar, Kuveyt, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Suudi Arabistan ve Irak'ta proje üstlendi" - "2019 yılında en fazla proje üstlenilen alanlar 2,9 milyar dolarla kara yolu, tünel, köprü, 2,3 milyar dolarla konut, 2 milyar dolarla havalimanı, 1,8 milyar dolarla petrokimya tesisi ve 1,7 milyar dolarla ticaret merkezi oldu"

Finans 05-01-20 11:03

Bakan Akar ve TSK'nın komuta kademesinden sürpriz ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Suriye’nin sıfır noktasında "karacılar", Diyarbakır’da "havacılar" ve Trabzon'da "denizcilerle" bir araya gelen Akar ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçiğe hitap ederek, "Sizin duruşunuz dosta güven düşmana korku veriyor." dedi.

Haber 01-01-20 10:04

Erdoğan, Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı kardeşlik, dostluk, dayanışma ve samimiyetin timsalidir. Muadilleri gibi çıkar temelli, hegemonyacı bir zihniyetin ürünü asla değildir. Bu üssün kapatılmasını talep edenler, ülkemizin Katar'ın kara gün dostu olduğunu hala idrak edemeyenlerdir" - "(Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı) Sadece Katar'ın değil, bütün Körfez bölgesinin istikrarı ve barışına da hizmet etmektedir" - "Hiç kimse ülkemizin bu coğrafyadaki mevcudiyetinden rahatsız olmamalıdır"

Haber 25-11-19 18:25

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus üçüncü ortak kara devriyesi tamamlandı

Kara devriyesi TSK ve Rus askerlerince Suriye'de Fırat'ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasında bulunan bölgede gerçekleştirildi

Haber 08-11-19 13:58

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus üçüncü ortak kara devriyesi başladı

Kara devriyesi TSK ve Rus askerlerince Suriye'de Fırat'ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasında bulunan bölgede gerçekleştiriliyor

Haber 08-11-19 10:34

Türkiye ve Rusya'dan Suriye'de İkinci Ortak Devriye

Türk ve Rus askerlerinin Soçi mutabakatı kapsamında Suriye'deki Fırat'ın doğusunda ikinci ortak kara devriyesine başladı. 4 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek Rus askeri konvoyuyla buluştu

Haber 05-11-19 17:00

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus ikinci ortak kara devriyesi tamamlandı

TSK ve Rus unsurları, Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasında kara devriyesi gerçekleştirdi

Yurthaber 05-11-19 14:30

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus ikinci ortak kara devriyesi tamamlandı

TSK ve Rus unsurları, Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasında kara devriyesi gerçekleştirdi

Haber 05-11-19 14:29

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus ikinci ortak kara devriyesi başladı

TSK ve Rus unsurları, Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasında kara devriyesi gerçekleştirecek

Haber 05-11-19 12:35

Fırat'ın doğusunda Türk-Rus ikinci ortak kara devriyesi başladı

TSK ve Rus unsurları, Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasında kara devriyesi gerçekleştirecek

Yurthaber 05-11-19 12:35

Suriye'de Türk-Rus ortak kara devriyesi başladı

RUSYA'nın Soçi kentindeki mutabakat sonrası teröristlerin çekilmesi için verilen 150 saatlik sürenin dolmasıyla Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri arasındaki Suriye topraklarında, Türk- Rus ortak kara devriyesi başladı.  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Suriye topraklarındaki terör örgütlerine yönelik 9 Ekim'de, 'Barış Pınarı Harekatı' başlatıldı.

Haber 01-11-19 13:38