Kati Piri Haberleri

Sınıf başkanlığı seçim vaadi gerçek oldu! Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı sınıfa geldi

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Piri Reis Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Yazıcı’ya büyük sürpriz. Sınıf başkanı seçilirsem belediye başkanını sınıfa getireceğim diyen öğrenci vaadini yerine getirdi ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı sınıf arkadaşlarıyla buluşturdu. Sınıfta öğrencilerle yaşanan diyalog an be an kameralara yansıdı.

Haber 2023-11-25 22:14:44

‘Miadını doldurdu’ dedi: Hiçbir soruna yer bırakmayacak! Fahiş site aidatı için düzenleme yolda

Piri Reis Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Hulki Cihan, 1965'li yıların ihtiyaçlarına göre hazırlanan Kat Mülkiyeti Kanunu'nun miadını doldurduğunu belirterek, yeni düzenlemeyle site yönetiminin denetleneceğini, aidat artışlarıyla ilgili nitelikli çoğunluğun karar vereceğini söyledi.

Finans 2023-10-25 14:24:44

Son dakika: Giresunspor'da beklenen oldu! Hakan Keleş istifasını sundu, yönetimin kararı bekleniyor!

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Bitexen Giresunspor, karşılaşmadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrılmıştı. İlk yarıyı 4-0 geride kapatan ev sahibi ekipte kaleci Onurcan Piri, ikinci yarıya çıkmak istememişti. Teknik direktör Hakan Keleş ise takımı protesto eden taraftarlarla tartışma yaşamıştı. Maç sonunda 'Ayrılıkla ilgili değerlendirme yapacağım' diyen Keleş, kararını verdi. İşte detaylar...

Spor 2023-04-25 15:20:39

Selman-ı Farisi kimdir, kaç yıl yaşadı? Selman-ı Farisi hayatı nedir, ne zaman Müslüman olmuştur?

İslam alemi içinde yer alan önemli isimlerin kim oldukları ve bunların hayatları merak edilmektedir. Bu isimlerden biri de Selman-ı Farisi’dir. Asıl adı Mahbe b. Büzehmeşan olan bu İranlı Sahabe, Müslüman olduktan sonra Selman-ı Farisi adını almıştır. İranlı ilk Müslüman sahabi olarak tanınır. Hz. Muhammed’in mübarek saçlarını tıraş ettiği için berberlerin piri olarak anılır. Peygamber efendimizle yaptığı sohbetlerden ötürü Selman-ı Farisi, en yüksek manevi derecelere ulaşmıştır.

Egitim 2023-04-10 14:32:03

'Bizi şaşırtan şu oldu...' diyerek açıkladı! Yeni faylar ortaya çıktı! O deprem bölgede çalışma yaptıktan 2 gün sonra olmuş

Depremlerin ardından herkes fay hatlarına ilişkin endişe yaşarken uzmanlar yaptıkları araştırmalarla yeni ayrıntılara ulaşıyor. 'İzmir dış körfezi' olarak tanımlanan Foça-Karaburun bölgesinde 'Piri Reis' gemisiyle yapılan sismik araştırma sonrası Prof. Dr. Derman Dondurur, "Bizi şaşırtan şu oldu; oradaki aktif fay miktarı ve yoğunluğu gerçekten çok fazla. Bu çalışmanın sonuçları, çok sayıda yeni fayın varlığını ortaya çıkardı" dedi. Öte yandan Dondurur, Foça'daki 4.1'lik depreme de dikkat çekti.

Haber 02-03-23 11:50

Eskişehir'de halk otobüsü kaza yaptı! Yaralılar var

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı. Savrulan otobüs, Piri Reis Parkı'nın istinat duvarına çarparak durabildi. Öte yandan hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Haber 12-11-22 20:32

Ahi Evran Müzesi'nde 12 zanaat, dönemin eşyalarıyla anlatılıyor

Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran'ın Kayseri'de kaldığı dönemde inşa edilen zaviyesi, 2002 yılından bu yana müze olarak hizmet veriyor - Müzenin kurucusu Mustafa Alan: - "Ahi Evran, Kayseri'de 32 meslek dalının da piri. Şu anda yaşadığımız sistemdeki esnaf odaları, esnaf birlikleri, konfederasyon, geçmişteki ahilik sisteminin adı"

Yurthaber 11-09-22 11:36

Barbaroslar'ın Piri Reis'i Emir Benderlioğlu'nun kızını görenler inanamıyor! Anne, babasına benzerliği şaşırtıyor

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar dizisinde Piri Reis'i canlandıran ünlü oyuncu Emir Benderlioğlu'nun kızı ile benzerliği şaşırtıyor. Ünlü isim, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde de rol almış olan Ceren Benderlioğlu ile mutlu bir evlilik sürüyor. İkilinin çocuklarını görenler ise "Çok benziyor" demekten kendini alamıyor.

Magazin 09-09-22 11:11

Fırtına eş anlamlısı nedir? Fırtına kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kış aylarında sık sık fırtına kelimesini duyuyor ve hissediyoruz. Çok uzun bir süredir dilimizde olan bu kelime, Yunancadan geçmiştir. Türkçede ilk defa Piri Reis'in Kitab-ı Bahriye eserinde gördüğümüz fırtına eş anlamlısı nedir?

Egitim 26-08-22 09:52

Feci şekilde yakıp yanışını izlemişti! Eski eşinin yaktığı Elvan’a kati rapor istemi

Ordu'da 12 Ocak'ta eski eşi Elvan Sözkesen'i yakan Erkan Emiroğlu 3'üncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşma ertelenirken, Sözkesen için Adli Tıp Kurumu'ndan kati rapor talep edildi. Mahkeme heyeti, Erkan Emiroğlu için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden istenen akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşmayı erteleyerek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber 25-08-22 15:17

Bisikletle dünya turuna çıkan Arjantinli ikili, Konya'da mola verdi

Köpekleri Piri ile seyahat eden çiftin sonraki durakları Salda Gölü ve Pamukkale olacak

Yurthaber 17-06-22 12:43

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru sormuştu! Yanıtlar geldi

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı konuşmayla ilgili sözlerini hatırlatıp, Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltmişti. Erdoğan, "Kesin, kati, net cevap bekliyorum" demişti. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın sorularına yanıt geldi. Kılıçdaroğlu da Erdoğan'a 10 soru yöneltti.

Haber 01-06-22 21:25

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez 'Yeni safhaya geçiyoruz' diyerek duyurdu! Suriye operasyonu açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı konuşmayla ilgili "Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor" sözlerini kullandı. Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelten Erdoğan, "Kesin, kati, net cevap bekliyorum" dedi. Yunanistan'la ikili görüşme yapmayacaklarını açıklayan Erdoğan, Suriye operasyonuyla ilgili konuşurken ise "Yeni safhaya geçiyoruz" diyerek ilk kez harekat bölgeleriyle ilgili bilgi verdi.

Haber 01-06-22 12:17

Kati teminat ne demek? Kati teminat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Kati teminat birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Kati teminat ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:07

Kati ne demek? Kati kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Kati kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Kati TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 20:23

Cani baba 2 aylık bebeğini öldüresiye dövmüştü! Kan donduran olayda yeni gelişme

Gaziantep'te Yunus Göç'ün, ağladığı için 2 aylık bebeği Cihan'ı öldüresiye dövdüğü görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Dehşete düşüren olayla ilgili Yunus Göç'ün tutuklu yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanık Göç'ün tahliye talebi reddedilirken, Cihan bebekte kalıcı hasar oluşup oluşmadığının tespit edilebilmesi için hastaneden gelecek kati raporun beklenmesi kararlaştırıldı. İşte kan donduran olayla ilgili tüm detaylar!

Haber 17-05-22 12:02

Süt ve kremada yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle, Tarım ve Orman Bakanlığına dönemsel düzenlemeler yapma yetkisi verilen ürünlere "süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker ya da diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler)" kati ihracatı da eklendi.

Finans 21-04-22 09:21

Alimleri alimi İbn-i Sina yüzlerce yıl önce önerdi: Cinsel gücü artırmak için...

Modern tıbbın kurallarını belirleyen bir İslam alimi olan İbn-i Sina geçmişten günümüze hatta geleceğe ışık tutmaya devam ediyor. İbn-i Sina’nın mucize yaratan karışımlarının yer aldığı Küçük Tıp Kanunu kitabında her derde deva reçeteler var. Batılıların Hakim-i Tıb diğer bir deyişle Hekimlerin Piri ve Hükümdarı olarak adlandırdıkları İbn-i Sina’nın tansiyon yüksekliğinden cinsel gücü artırmaya, kalp çarpıntısından ağrıları dindirmeye kadar verdiği önerileri hemen uygulamaya başlayacaksınız.

Haber 18-03-22 07:08

Konya Piri Reis kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? Meram Belediyesi'nin yaptığı çekilişte tam liste nedir? İşte Piri Reis evleri kura çekilişi sonuçları tam liste!

Konya Piri Reis kura çekilişi sonuçları 24 Şubat Perşembe günü ila 4 Mart Cuma günü arasında ön kayıtlarını tamamlayan kişiler tarafından merak edildi. Bu kapsamda Konya Konya Piri Reis kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? Meram Belediyesi'nin yaptığı çekilişte tam liste nedir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Piri Reis evleri kura çekilişi sonuçları tam liste...

Haber 10-03-22 08:53

Vodafone, Piri ile dijital ve sınırsız seyahat deneyimi sunuyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin: - "Piri iş birliğiyle tüm Red'lilere dijital seyahatin ayrıcalıklarını deneyimletmek istiyoruz. Red'li müşterilerimize Piri'deki tüm içerikleri sınırsız deneyimleyecekleri abonelik paketini 12 ay boyunca ücretsiz veriyoruz"

Yurthaber 29-11-21 13:38

Elektrik ve doğal gaza yapılan son zamlara halk ne diyor?

Temmuz ayında elektriğe yüzde 15, doğal gaza yüzde 12 zam yapıldı. Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 artmış oldu. EPDK, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Peki bu durum halkı nasıl etkiliyor? BBC Türkçe'den Ege Tatlıcı ve Neyran Elden, İstanbul sakinleriyle ve Piri Reis Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erdal Aslanoğlu ile konuştu.

Haber 08-07-21 22:13

Economist: Türkiye, Alman tasarımı Reis Sınıfı denizaltılar ile Ege Denizi'nde Yunanistan'a karşı üstünlük elde etti

İngiltere'de haftalık yayımlanan Economist dergisi, Türkiye'nin Alman tasarımı Reis Sınıfı denizaltılar ile Ege Denizi'nde Yunanistan'a karşı üstünlük elde ettiğini yazdı. Piri Reis denizaltısını Mart ayında Gölcük Tersanesi'nde suya indirildiğini hatırlatan dergi, bu gelişmeyi "Türkiye donanması için bir zafer ve Yunanistan için bir baş ağrısı" ifadeleriyle yorumladı.

Haber 02-07-21 13:13

Ahi Evran-ı Velî (Esnafın Piri) kimdir? Ahilik Teşkilatı ne demek? Ahi Evran-ı Veli nasıl öldü?

Üniversite adayı öğrenciler sınavda Ahi Evran sorusu ile karşılaşmalarının ardından Ahilik Teşkilatı hakkında araştırma yapmaya başladı. "Ahi Evran-ı Velî (Esnafın Piri) kimdir?" , "Ahilik Teşkilatı ne demek?" , "Ahi Evran-ı Veli nasıl öldü?" sorularının yanıtı araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 26-06-21 16:02

Son Dakika: Mali’de Geçiş Konseyinin Başkanı ve Başbakan, Kati askeri kampına götürüldü

Afrika ülkesi Mali'de, Geçiş Konseyi Başkanı Bah Ndaw ve Başbakan Moctar Ouane'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin, ordu birlikleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Haber 24-05-21 23:47

Giresunspor, 44 yıllık Süper Lig özlemine son vermek için inançlı

TFF 1. Lig'de son iki haftaya 64 puanla giren GZT Giresunspor, kalan maçlardan 6 puan alıp Süper Lig'e yükseleceğine inanıyor - Teknik Direktör Hakan Keleş: "Her şey bizim elimizde, Akhisarspor ve Tuzlaspor maçlarını aldığımız takdirde hedeflemiş olduğumuz şampiyonluğa ulaşmış olacağız" - Defans oyuncusu Sergen Piçinciol: "Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, bu saatten sonra bırakmayız. İki maçı da kazanıp şampiyon olacağız" - Kaleci Onurcan Piri: "44 yıl çok uzun bir süre ve ben bu özlemi dindireceğimizi düşünüyorum"

Yurthaber 28-04-21 12:00

Mimar Sinan’ın hayatı, üç senelik çalışmanın ardından “Mimarların Piri” isimli filme konu oluyor

Mimar Sinan’ın hayatını anlatan “Tezkiretü’l-Bünyan” adlı eserden yola çıkarak, yönetmen Mesut Gengeç "Mimarların Piri Sinan” adlı dokümanter filmi çekti. Gengeç “Mimar Sinan’ı anlarsak şehirleşmeyi daha iyi başarırız” dedi.

Trend 14-04-21 17:11

Vaka artışları sonrası ilçedeki 3 bina karantinaya alındı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde korona virüs vaka sayılarının artış göstermesi sebebiyle 3 bina karantina altına alındı.Edinilen bilgiye göre, Kocaeli’nin Darıca ilçesi Nene Hatun Mahallesi’nde 2 binada, Piri Reis Mahallesi’nde ise 1 binada korona virüs vakaları görüldü.

Haber 23-03-21 22:25

Kumar oynarken suçüstü yakalanan 16 kişiye 50 bin TL ceza

Sakarya’nın Karasu ilçesinde polis ekiplerinin bir eve yaptığı baskında, pandemi kurallarını hiçe sayıp kumar oynarken yakalanan 16 kişiye 50 bin 400 lira para cezası kesildi.Edinilen bilgilere göre, Sakarya’nın Karasu ilçesi Yalı Mahallesi Piri Reis Caddesi üzerindeki bir evde yoğun insan topluluğu olduğunu gören ekipler, adrese baskın düzenledi.

Haber 20-03-21 15:03

Sevgilisiyle tartışan genç kız alt geçide atladı

Aksaray’da iddiaya göre sevgilisi ile tartışan genç kız yaklaşık 15 metrelik alt geçide atlayarak yaralandı.Olay, Ereğli Kapı Mahallesi Atatürk Bulvarında bulunan Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinde meydana geldi.

Haber 15-03-21 01:11

Erzincan Belediyesi Gara şehitlerini andı

Erzincan Belediyesi Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde PKK’lı teröristlerin şehit ettiği 13 vatan evladı için helva dağıttı.Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kalleşçe şehit edilen 13 vatan evladı için Piri Sami Hz.

Yurthaber 19-02-21 21:50

Erzincan’da Gara şehitleri için helva dağıtıldı

Erzincan Belediyesi, terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak Pençe Kartal-2 harekat bölgesinde yer alan Gara’da şehit edilen vatandaşlarımız için helva dağıttı.Erzincan Belediyesi ekiplerince Piri Sami Hazretleri Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından helva dağıtıldı.

Yurthaber 19-02-21 19:04

Eski AP Türkiye Raportörü Kati Piri ve partisine 'Türk hacker saldırısı'

Avrupa Parlamentosu milletvekili ve eski Türkiye Raportörü Kati Piri ile üyesi olduğu Hollanda'daki sosyal demokrat eğilimli İşçi Partisi'nin (PvdA) internet siteleri, "Türk hackerların" saldırısına uğradı.

Haber 14-02-21 18:16

Dehşet anları! Esenyurt'ta 6. kattan atlayan adam hayatını kaybetti

Esenyurt Piri Reis Mahallesi'nde bir kişi apartmanın 6. katından atladı. Yere düşen adam, hayatını kaybetti.

Haber 11-02-21 10:48

Bakan Soylu'dan Kati Piri'ye cevap: Kirli taleplerinle yaşlanacaksın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Parlamentosu'nda Hollanda'yı temsilen bulunan Kati Piri'nin açıklamalarına cevap verdi. Soylu, Piri'ye "Kirli taleplerinde yaşlanacaksın" dedi.

Haber 08-02-21 01:29

Müftü Topcan Erdek’te

Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan, Erdek’te Piri Reis Camisi bünyesinde yapılan Erdek Diyanet Okuma Salonu’nun açılışını yapmak üzere Erdek’i ziyaret etti.İl Müftüsü Topcan’ın Erdek ziyareti, Erdek Müftü Vekili Hilmi Çetin ile birlikte Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’a makamında ziyareti ile başladı.

Yurthaber 29-01-21 13:23

Times: İngiltere 30 ülkeden gelenleri 10 gün otellerde karantinaya alacak

İngiltere İçişleri Bakanı Piri Patel'in bugün parlamentoda, bazı ülkelerden gelenlerin 10 gün süreyle otellerde karantinada tutulacağını açıklaması ve uygulamanın detaylarını kamuoyuna duyurması bekleniyor. Times gazetesi, uygulamanın yüksek risk grubundaki 30 ülkeyi kapsamasının planlandığını yazdı.

Haber 27-01-21 13:46

Siemens Türkiye, PİRİ ile saha süreçlerini dijitale taşıdı

Siemens Bölgesel Çözümler ve Servisler Türkiye Direktörü Tolga Afşin: - "PİRİ uygulaması ile tüm iş yapış süreçlerimizi etkili bir şekilde tek bir dijital platform üzerinden sürdürüyoruz. Projenin bu başarısında ve iyi yönetilmesinde uzun bir süredir odağımızda yer alan dijitalizasyon hedeflerimizin etkisi çok büyük"

Yurthaber 18-01-21 12:38

Aksun’dan Deprem Şehitliği Anıtına ziyaret

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kentte 27 Aralık 1939’da yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Piri Sami Hazretleri Türbe ve Mezarlığı’ndaki 1939 Erzincan Deprem Şehitliği Anıtını ziyaret etti.Başkan Aksun, şehitlik anıtında dua ettikten sonra burada bir açıklama yaptı.

Yurthaber 26-12-20 10:20

Japonya’da 9 kişiyi öldüren seri katil idam cezasına çarptırıldı

Japonya’da sosyal medya platformu Twitter üzerinden bulduğu 9 kişiyi öldüren seri kati idam cezasına çarptırıldı.

Haber 15-12-20 14:45

Devrilen soba az daha evi kül ediyordu

Beyoğlu’nda bir apartmanda soba devrilmesi sonucu çıktığı iddia edilen yangın, büyümeden ev sahibi tarafından söndürüldü.Olay, Beyoğlu Keçeci Piri Mahallesi Namazgah Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın bodrum katında yaşandı.

Haber 11-12-20 16:43

İzmir'de Foça açıklarında savaş gemisi batığı bulundu

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından, Türkiye Batık Envanteri Projesi'nin bu yıl gerçekleştirilen 2'nci etap su altı arkeolojik araştırmaları kapsamında Koca Piri Reis Araştırma Gemisi ile yürütülen çalışmalarda, 18'inci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen savaş gemisi batığı keşfedildi.

Haber 08-12-20 15:26

Kışlık odun yakacağı için tarlasında kestirdiği ağacın altında kalarak hayatını kaybetti

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde üzerine ağaç devrilen kadın hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, Çatalzeytin ilçesine bağlı Piri Köyü Şaban Mahallesinde ikamet eden Ayşe Yılmaz (72), kışlık odun yakacağı için tarlasının kenarındaki kayın ağacını kestirmek amacıyla 28 yaşındaki Cemal Şentürk’ü çağırdı.

Haber 05-12-20 15:56

Keltepe Kayak Merkezi yeniden ihaleye çıkıyor

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve ihaleyi kazanan firmanın sözleşmeyi imzalamadığı Keltepe Kayak Merkezi Tesisleri’nin, yeniden kiralama ihalesi yapılacağı bildirildi.Merkeze bağlı Karaağaç Köyü Mevkisi’nde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik tesisleri kafeterya, mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi için bir yıl süreyle açık teklif usulü (açık arttırma) ile kiraya verilmek üzere ihale edileceği belirtildi.Keltepe Kayak Merkezi Alt ve Üst Günübirlik kafeterya-mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi kiralama ihalesi İhale Komisyonu marifeti ile 04 Aralık 2020 Cuma günü saat 11.00’de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İdari Binası’nda yapılacak.Kiralama ihalesinin yıllık toplam muhammen kira bedelinin yüzde 5 çeşitli paylar, yüzde 18 KDV, damga vergisi, sözleşme pulu bedeli ve yüzde 6 kati teminat hariç 90 bin TL olduğu kaydedildi.Geçtiğimiz ay ihaleye çıkan ve ihaleyi kazanan firmanın sözleşme imzalamadığından tesisin yeniden kiralama ihalesine çıktığı öğrenildi.

Yurthaber 20-11-20 14:42

Kastamonu'da 15 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkınca köy karantinaya alındı

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde Piri köyünde 15 kişinin testi pozitif çıkması üzerine köy, 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Haber 18-11-20 21:19

Bilim insanları, deniz dibinde yaklaşık 4 bin yıllık eserlere ulaştı

Türkiye Batık Envanteri Projesi çalışmaları kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi açıklarında Koca Piri Reis Araştırma Gemisi ile çalışan Türk bilim insanları, su altında Tunç Çağı'ndan kalma liman izleriyle, yaklaşık 4 bin yıllık yüzlerce tarihi esere ulaştı.

Haber 25-10-20 16:29

Aksaray Tapu ve Kadastro Piri Mehmet Paşa Çarşısında hizmet verecek

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Akkul arasında imzalanan protokol ile Aksaray Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Piri Mehmet Paşa Çarşısında hizmet verecek.Aksaray Belediyesi ile Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolünü Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Akkul imzaladı.

Yurthaber 22-10-20 11:26

Piri Reis MTAL dijital dünyayı yakaladı

Samsun Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteği ile “Dijital Pazarlanma ve Kümelenme Atölyesi” projesini hayata geçirdi.Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği ile büyük bir adım attı.

Yurthaber 13-10-20 15:08

Keltepe Kayak Merkezi tesisleri ihaleye veriliyor

Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Keltepe Kayak Merkezi tesislerinin 1 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıktığı bildirildi.Merkeze bağlı Karaağaç köyü mevkisinde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik tesisleri kafeterya, mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi için için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35’nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle açık teklif usulü (açık arttırma) ile kiraya verilmek üzere ihale edileceği belirtildi.İhalenin 13 Ekim 2020 Salı günü saat 14.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü idari binasında yapılacağı, Keltepe Kayak Merkezi alt ve üst günübirlik kafeterya-mutfak, kayak malzemeleri kiralama işletmesi kiralama ihalesinin yıllık toplam muhammen kira bedelinin yüzde 5 çeşitli paylar, yüzde 18 KDV, damga vergisi, sözleşme pulu bedeli ve yüzde 6 kati teminat hariç 90 bin TL olduğu kaydedildi.

Yurthaber 29-09-20 17:29

Galatasaray'da Scott Piri teknik ekibe katıldı

Galatasaray Kulübü, 2011-2014 yılları arasında kulüpte görev yapan performans uzmanı Scott Piri'nin yeniden teknik ekibe katıldığını açıkladı.

Spor 21-08-20 20:43