Kavus Seyyid Imami Haberleri

İran ile İsrail arasında sular durulmuyor! Hamaney'in temsilcisinden çok sert sözler: 'İsrail'in kulağını çektik'

İran'ın İsrail'e düzenlediği misilleme saldırısı sonrası bölgede tansiyon tavan yapmıştı. İran, İsrail'e onlarca füze ve İHA ile saldırmıştı. Bölgedeki tansiyon bir an olsun düşmezken İran'ın dini lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Seyyid Muhammed Ali Al-i Haşim, İsrail'e çok sert sözlerle yüklendi. Haşim, İsrail'in kulağını çektiklerinin notunu düşerek, "Biz hiç korkmuyoruz. Biz biliyoruz, saldırı yapamazlar. Eğer yaparlarsa biz hazırız. Daha sert karşılık veririz." dedi.

Haber 2024-04-17 11:48:27

Başkan Büyükkılıç mazbatayı aldı; Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ni ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mazbatasını aldıktan sonra Kayseri’nin manevi değerlerinden olan Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ni ziyaret ederek, dualarla hizmet yolculuğuna başladı.

Yurthaber 2024-04-03 14:26:00

Restore edilen Asude Hanım ve Seyyid-i Velayet türbeleri açıldı

Restore edilen Asude Hanım ve Seyyid-i Velayet türbeleri açıldı

Yurthaber 2022-07-28 19:05:06

Usta sanatçı Arif Şentürk son yolculuğuna uğurlandı

Rumeli türküleriyle sevilen ve 81 yaşında hayatını kaybeden Arif Şentürk düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçı Arif Şentürk için Seyyid Nizami Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Magazin 2022-02-16 20:44:18

Kars'ta Kerbela şehitleri Aşure Merasimiyle anılacak

Kars'ta Caferi vatandaşlar, her yıl muharrem ayının ilk gününden başlayıp 40 gün boyunca Kerbela'da Yezid tarafından katledilen Hazreti Hüseyin ile 72 yakınının yasını tutuyor - Merkez Ehlibeyt Işıklı Camisi Alimi Seyyid Ahmet Erdem: - "Camilerde Hazreti Hüseyin için mersiyeler, taziyeler okunuyor, gençler Hazreti Hüseyin'e vefa gösterisinde bulunuyor"

Yurthaber 17-08-21 10:40

Hacı Bektaş Veli kimdir ve nerede doğdu? İşte Hacı Bektaş Veli'nin hayatı...

Hacı Bektaş Veli'nin hayatı ve eserlerine ilişkin araştırma yapılmaya başlandı. Hacı Bektaş Veli düşünce yapısı ile ve eserleriyle tanınmıştır. Gerçek ismi Seyyid Muhammed bin İbrahim Ata'dır. Peki Hacı Bektaş Veli kimdir ve nerede doğdu? İşte Hacı Bektaş Veli'nin hayatı...

Haber 26-06-21 15:25

Model Uçak Çalışmalarına İlgi Artıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezinde açılan Model Uçak Atölyesiyle başlayan çalışmalara her geçen gün ilgi artıyor.Planör Başlangıç (C) Seviyesi eğitimlerini tamamlayan gençler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yan Açık Sahada ilk uçuş deneyimlerini İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile yaptı.Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi Model Uçak Atölyesinde gençlerin tasarladığı RC Elektirikli Model Uçağın, uçuşunu izleyen İl Müdürü Kabakcı, yaptığı açıklama “Geçmişte gençlerimiz imkansızlıklar içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyordu.

Yurthaber 01-04-21 11:43

Model uçak testten başarıyla geçti

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi’nde açılan Model Uçak Atölyesinde Gönüllü gençlerin, eğitmen Emekli Hava Astsubay Ali Rıza Arıkal ve Ayhan Toprak nezaretinde 4 aydır yaptıkları model uçak çalışmaları sonuç verdi.RC Elektrikli modeller üzerinde tasarım yapan ekibin balsa, starafor ve depron köpükten yapılan model uçakları test uçuşundan başarıyla geçti.

Yurthaber 25-03-21 15:38

Kabakcı, fidanları Nevruz’da toprakla buluşturdu

Baharı müjdeleyen Nevruz’un gelmesiyle birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde de etkinlikler düzenlendi.Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Nevruz etkinliğine katıldı.

Yurthaber 23-03-21 11:00

Kabakcı, Talas Gençlik Merkezi ve Seyyid Burhaneddin Erkek Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Talas Gençlik Merkezi ve Seyyid Burhaneddin Erkek Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu.Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, ziyaret ettiği Talas Gençlik Merkezi’nde, spor salonu, yemekhane ve dersliklerde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 02-03-21 15:59

İran-Afganistan sınırında büyük patlama

İran-Afganistan sınırında bulunan gümrük kapısındaki petrol yüklü tankerde büyük bir patlama meydana geldi.İran Gümrükler Sözcüsü Seyyid Ruh Latifi tarafından yapılan açıklamada, İran-Afganistan sınır kapısı İslam Kale gümrüğünde bulunan petrol tankerinde yerel saatle 12.30’da patlama meydana geldiği bildirildi.

Haber 13-02-21 14:31

Başkan Palancıoğlu’ndan ’üç aylar’ mesajı

Seyyid Burhaneddin Türbesini ziyaret eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 13-02-21 10:38

İl Müdürü Kabakcı, kursiyerlerin sertifikalarını verdi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi Bilim ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen Model Uçak kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.Model Uçak Başlangıç Seviyesi(C) kursuna katılan 30 kursiyer, başarıyla tamamladıkları kursun sertifikalarını İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’dan aldı.Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, kursiyerleri tebrik ederek, başarılar diledi.

Yurthaber 12-02-21 16:04

Aydemir: ‘Arvasi, milli vicdan ve haysiyet ufkudur’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi’nin hakla vuslatının 32’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı paylaştı.Arvasi’yi Rahmet Ve Şükranla AnıyoruzMilletvekili Aydemir, ‘Hayatı hakkı tefekkür, hakka teslim, hakla tespit ve hakta karar ile bezeli; milli şuur dehası, Türk İslam ülküsüne sadakat abidesi, milli ve manevi değerlere vefa timsali olmakla tarif bulan mütefekkir Seyyid Ahmed Arvasi’yi hakka vuslatının 82’inci yılında, ufkuna bağlılık, istikametinde yoldaşlık ahdiyle; rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Yurthaber 31-12-20 12:34

VASKİ’den planlı su kesintisi uyarısı

Van il merkezinin su ihtiyacını karşılayan Şabaniye su deposu 1 nolu terfi merkezinde elektrik kesintilerinden dolayı oluşan acil motor arızası sebebiyle bazı mahallelerde su kesintisine gidileceği duyuruldu.Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, arızadan dolayı 27 Kasım Cuma günü akşam saat 21.00 ile 28 Kasım Cumartesi günü sabah saat 07.00 arasında Yeni Mahalle, Karşıyaka, Serhat, Hacıbekir, Seyyid Fehim Arvasi, Şerefiye, Vali Mithatbey, Esenler, Ali Paşa, Seyrantepe, Beyüzümü ve Akköprü mahalleleri ile Kevenli, Bostaniçi ve Sıhke TOKİ konutlarında su kesintisi uygulanacağı belirtildi.

Yurthaber 27-11-20 11:43

İki bina arasında yer alıyor! Türbe diye dua ediyorlar ama... 'Araştırma yapılsın'

Tokat'taki şehir merkezi Yarahamet Mahallesi'ndeki Şeftali Sokak'ta iki binanın arasında yer alan mezarlık görenleri şaşırtıyor. Yaklaşık 1 metre genişlikteki aradan ulaşılan mezarlığın bakım ve temizliği vatandaşlar tarafından yapılırken, bölge halk arasında türbe olarak anılıyor. Giriş kapısında “Es Seyyid Ahmet Efendi Hz. Türbesi” yazan mezarlıkla ilgili araştırma yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, mezarlığın kültür envanterinde yer almasını istiyor.

Haber 13-11-20 12:34

Seyyid Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda Mevlid-i Nebi programını

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde, Seyyid Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulunda Mevlid-i Nebi programını gerçekleştirdi.Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyaya geldiği günü içine alan haftanın Mevlid-i Nebi kutlamaları kapsamında, Seyit Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ortaokul yerleşkesindeki konferans salonunda program gerçekleştirdiler.

Yurthaber 29-10-20 13:18

Bakan Yardımcısı Demircan, Battalgazi’deki tarihi yerleri inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan beraberindeki heyet ile birlikte Malatya’nın Battalgazi İlçesindeki Tarihi Ulu Cami, Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Arslantepe Höyüğü, Seyyid Battal Gazi’nin doğduğu evi ve Şahabe-i Kübra Medresesi’nde incelemelerde bulundu.Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan beraberindeki heyet ile birlikte Battalgazi’deki tarihi mekanlarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.İlk olarak 24 Ocak Elazığ depreminden sonra hasar gören ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Ulu Camiyi gezen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, daha sonra kazı çalışmalarının devam ettiği Şahabe-i Kübra Medresesi’ni inceledi.

Yurthaber 23-10-20 16:57

Seydişehir’de 2 büyük yatırımın temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir ilçesinde esnafla ve vatandaşlarla buluşarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üstlendiği Millet Bahçesi’nin temel atma törenlerine katıldı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir’e değer katacak iki önemli yatırımın temel atma törenine katılarak, ilçe esnafıyla ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yurthaber 23-10-20 16:03

Van depreminde hayatını kaybedenler için anma töreni

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anılıyor.İlçedeki Seyyid Muhammed Mezarlığında gerçekleştirilen anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile ilçedeki kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

Yurthaber 23-10-20 11:07

Van depreminde hayatını kaybedenler için anma töreni

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anılıyor.İlçedeki Seyyid Muhammed Mezarlığında gerçekleştirilen anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile ilçedeki kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

Yurthaber 23-10-20 11:07

Van Büyükşehir, türbeleri onarıyor

Van Büyükşehir Belediyesi İpekyolu, Tuşba ve Çatak ilçelerinde bulunan 3 türbede bakım ve onarım çalışması yapıyor.Van Büyükşehir Belediyesi kentin inanç turizmine katkı sağlamak amacıyla programa aldığı, İpekyolu ilçesi Şabaniye mahallesindeki Sofubaba Türbesi, Tuşba ilçesi Mollakasım mahallesindeki Kara Şeyh Hazretleri Türbesi ve Çatak ilçesi Görentaş mahallesindeki Seyyid Muhammed Teyyar Türbesinde çalışma başlattı.Fen İşleri Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalarda, Sofubaba Türbesi’nin şadırvan mermeri yenilenirken, türbenin içi boyanarak çatısı onarılacak.

Yurthaber 07-10-20 12:44

İl Müdürü Kabakçı, Gençlik Merkezi Müdürlerinden Brifing Aldı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezini ziyaret ederek Gençlik Merkezi çalışanları ile bir araya geldi.Toplantıda İl Müdürü Kabakcı Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yıldız ve Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi Müdürü Ali Karagöz’den Brifing aldı.

Yurthaber 07-10-20 12:15

Doğu Türkistanlı çocuklar gönüllerince eğlendi

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kayseri ve Seyyid Burhanettin Gençlik Merkezleri faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.’Merkezim Her Yerde Projesi’ kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen etkinlikte Doğu Türkistanlı çocuklar hafta sonu yapılan faaliyetle güzel bir gün geçirdi.

Yurthaber 24-08-20 15:55

Doğu Türkistanlı çocuklar gönüllerince eğlendi

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kayseri ve Seyyid Burhanettin Gençlik Merkezleri faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.’Merkezim Her Yerde Projesi’ kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen etkinlikte Doğu Türkistanlı çocuklar hafta sonu yapılan faaliyetle güzel bir gün geçirdi.

Yurthaber 24-08-20 15:55

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kayseri ve Seyyid Burhanettin Gençlik Merkezleri faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.Merkezim Her Yerde Projesi kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen; Doğu Türkistanlı çocuklar hafta sonu yapılan faaliyetle güzel bir gün geçirdi.

Yurthaber 24-08-20 15:17

Yurtdışı Seyahatinde Zorunlu Olan PCR Testi İçin Özel Hastaneler Devrede

Türkiye’den yurtdışına seyahat etmek isteyenler için zorunlu olan PCR testleri, Kayseri Sağlık Müdürlüğü Seyyid Burhanettin Yerleşkesi (Eski Asker Hastanesi) ve 2 özel hastanede daha yapılmaya başlandı.İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı’nın COVİD-19 ile ilgili bilgileri paylaştığı “https://covid19bilgi.saglik.gov.tr” sayfasında yayınlanan listeye göre yurtdışına seyahat edecek vatandaşlarımız, Covit-19 PCR testleri, Kayseri Sağlık Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Yerleşkesi (Eski Asker Hastanesi), Özel System Hastanesi ve Özel Melikgazi Hastanesi’nde 250 TL karşılığında yaptırabilecekler." uyarısında bulunuldu.

Yurthaber 17-08-20 12:14

Kayseri'de 'koronavirüs testi' kuyruğu

Kayseri'de yakınlarına Kovid-19 teşhisi konulan ve yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar, koronavirüs testi yaptırmak için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin Ek Hizmet Binası'nda uzun kuyruk oluşturdu.

Haber 07-08-20 18:49

Tarihi mezarlıkta peyzaj düzenlemesi

Samsun’un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi’nde bulunan ve 800 yıllık tarihi geçmişe sahip Selçuklu ve Osmanlı mezar taşları ile yapılarının bulunduğu Seyyid Kutbiddin Cami ve Türbesi’nde Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Mezarlıklar Müdürlüğü peyzaj ve mezar düzenleme çalışması başlattı.Yapılan çalışmalar için teşekkür eden Seyyid Kutbiddin Cami İmamı Mehmet Zeki Aci, "Bayram öncesinde başlatılan bakım onarım çalışmaları ve peyzaj düzenlemeleri için hem Park Bahçeler Daire Başkanlığımıza hem de Mezarlıklar İşleri Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.

Yurthaber 05-08-20 12:48

Gençleri bekliyor

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri ve Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.Müzik yarışmaları, online Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi, tarihi ve doğa gezileri, sportif faaliyetler, el sanatları, yetenek sınavlarına hazırlık, kitap okuma etkinlikleri, strateji mantık yürütme ve dikkat gelişim eğitimleri, gönüllük faaliyetleri(çevre temizliği), oyunlar, eğlenceler gibi birçok aktivitede gençleri bir araya getiriyor.Pandemi sürecinde gençlerle yapılan etkinliklere ara veren Gençlik Liderleri bu dönemde sağlık çalışanları için siperlik üretti.

Yurthaber 24-07-20 14:03

Gençleri bekliyor

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri ve Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.Müzik yarışmaları, online Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi, tarihi ve doğa gezileri, sportif faaliyetler, el sanatları, yetenek sınavlarına hazırlık, kitap okuma etkinlikleri, strateji mantık yürütme ve dikkat gelişim eğitimleri, gönüllük faaliyetleri(çevre temizliği), oyunlar, eğlenceler gibi birçok aktivitede gençleri bir araya getiriyor.Pandemi sürecinde gençlerle yapılan etkinliklere ara veren Gençlik Liderleri bu dönemde sağlık çalışanları için siperlik üretti.

Yurthaber 24-07-20 14:03

Vali Erin şehit yakınlarıyla bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanını, dernek yönetim kurulu üyeleri ve şehit yakınlarını makamında kabul etti.Valilik makamında gerçekleşen kabulde, Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid ve dernek yönetim kurulu üyelerini kabul eden Vali Erin, şehit ve gazilere millet olarak borçlu olduğumuzu belirterek, “Devletimiz ve milletimiz her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında ve en büyük destekçisidir.

Yurthaber 27-05-20 18:14

Seyyid Vakkas Türbesi Ramazan ayında sessiz kaldı

Giresun şehir merkezinde bulunan ve her Ramazan ayında ziyaretçisi eksik olmayan Seyyid Vakkas Türbesi, Korona virüs tedbirleri kapsamında sessizliğe büründü.Yeni tip koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de görülmesi sebebiyle alınan tedbirler kapsamında türbelerin ziyarete kapatılmasından dolayı Seyyid Vakkas Türbesi de ziyaretçisiz kaldı.

Yurthaber 07-05-20 10:54

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Emniyet Güçlerini Unutmadı

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı’nın Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftasında Emniyet Mensuplarını unutmadı.Kayseri ve Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezleri, COVİD-19’la mücadele kapsamında önemli bir farkındalığa imza attı.İl Müdürlüğü personeli, İncesu Emniyet Müdürlüğünü ve şehir girişinde bulunan güvenlik noktasında görev yapan emniyet güçlerini ziyaret ederek, Koronavirüsle mücadele kapsamında yoğun mesai harcayan polislere siperli maske hediye etti.Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Sağlık Timi, Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapmış olduğu korumalı maskeleri sağlık çalışanları, emniyet mensuplarına dağıtarak bu zor dönemde risk altında çalışanlara destek oldu.Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, “Emniyet Teşkilatı’nın Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle tüm emniyet mensuplarını kutlayarak, halkın güvenliği ve huzuru için çalışan polis memurları, aynı zamanda 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden bu süreçte vatandaşlarımız için en iyisini yapmaya çalışıyor.

Yurthaber 10-04-20 13:16

Lösemili çocuklar için düzenlenen turnuva sona erdi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi ve LÖSEV Kayseri Şubesi tarafından Lösemili çocuklar için düzenlenen turnuva sona erdi.Satranç, okçuluk, atletizm gibi değişik branşlarda yarışan lösemili gençler keyifli bir gün geçirdi.Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Çocuklarımızı tesislerimizde ağırladığımız için mutluyuz" dedi.

Yurthaber 11-03-20 15:17

Giresun’da üniversite öğrencilerinden Mehmetçiğe ateşli ve ay yıldızlı destek

Giresun’da yurt bahçesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri ateşle yaktıkları TSK yazısının etrafından toplanarak Suriye’de şehit olan askerlere dualar okudular.Giresun Seyyid Vakkas Erkek Öğrenci Yurdunda kalan yaklaşık 400 Giresun Üniversitesi öğrencisi yurt bahçesinde bir araya gelerek Mehmetçiğe desteklerini gösterdiler.

Yurthaber 04-03-20 13:22

Giresun’da üniversite öğrencilerinden Mehmetçiğe ateşli ve ay yıldızlı destek

Giresun’da yurt bahçesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri ateşle yaktıkları TSK yazısının etrafından toplanarak Suriye’de şehit olan askerlere dualar okudular.Giresun Seyyid Vakkas Erkek Öğrenci Yurdunda kalan yaklaşık 400 Giresun Üniversitesi öğrencisi yurt bahçesinde bir araya gelerek Mehmetçiğe desteklerini gösterdiler.

Yurthaber 04-03-20 13:22

Akıl ve zeka oyunları atölye çalışmaları devam ediyor

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi atölye çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.Güzel Sanatlar, El Sanatları, Dini Bilimler gibi birçok alanda atölye çalışmaları yapan Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezinde açılan Akıl ve Zeka Oyunları atölyesine gençler büyük ilgi gösteriyor.Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde gençlere; strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel uzamsal düşünme, sıra dışı düşünme, dikkat- konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişim sağlaması amaçlanıyor.Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Yapılan atölye faaliyetleriyle gençlerin dikkat, konsantrasyon, bağlantısal düşünme, geometrik algılama becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor ve İl Müdürlüğümüzce tüm imkanları gençlerin geleceği için sunuyoruz" dedi.

Yurthaber 24-02-20 17:04

Barış Erbek Okullar arası Güreş’te Türkiye Şampiyonu Oldu

Sivas’ta yapılan Okullar Arası Gençler Güreş Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil eden Seyyid Burhaneddin Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Barış Erbek 60 kg’da Türkiye Şampiyonu oldu.Okullar Arası Gençler Güreş Türkiye Şampiyonası 13-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Sivas’ta yapıldı.Şampiyonaya ilimiz temsilen katılan sporcularımızdan Seyid Burhanettin Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Barış Erbek 60kg’da Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu.Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici; Türkiye Şampiyonasından Altın Madalya ile dönen sporcumuzu ve antrenörünü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yurthaber 19-02-20 10:06

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde binlerce öğrencinin terörle kararan geleceği aydınlanıyor

Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla, YPG/PKK'nın kullanılamaz hale getirdiği onlarca okul, eğitime hazırlandı, bine yakın öğretmen atandı, ders kitapları dağıtıldı - Eğitimine devam etme fırsatı yakalayan yaklaşık 20 bin öğrenciden 15 yaşındaki Yasin Seyyid: - "Çok şükür bütün derslerin öğretmenleri var. Allah’ın izniyle diploma alacağız" - Ortaokul öğrencisi İbrahim Said: - "Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor"

Haber 23-01-20 11:23

İran'ın dini lideri Hamaney'in temsilcisinden Doğu Perinçek'e ziyaret

İRAN  Dini Lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Seyyid Hesen Amili, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.  Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Perinçek, “Amerika Birleşik Devletleri, bu kahramanımızı şehit ederek, çok büyük bir belanın içine girmiştir.

Haber 06-01-20 16:47

Ev kurşunlayan zanlılar operasyonla yakalandı

Malatya’da bir evi kurşunlayarak kaçan 2 zanlı, polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, 25 Aralık 2019 gecesi Hidayet Mahallesi Seyyid Battagazi Caddesi’nde bulunan bir evin kurşunlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Yurthaber 06-01-20 15:52

Tahran’dan Trump’ın İran’a tehditlerine cevap

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehdidine yanıt vererek, "ABD, İran ile askeri çatışma cesaretinden yoksun" dedi.İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi yaptığı açıklamada, "Gelecekte olası bir çatışma durumunda ABD’nin bunu gerçekleştirecek cesarete sahip olmadığını düşünüyorum" dedi.

Haber 05-01-20 13:01

Trump'ın tehdidine İran'dan yanıt: Savaş suçudur

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik, '52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli.' tehdidine yanıt verdi. Zarif, Trump'ın İran'ın kültürel bölgelerini bombalama tehdidi 'savaş suçu' olarak niteledi ve 'ABD'nin Batı Asya'daki kötü huylu varlığının sonu başladı' dedi. İran Haberleşme Bakanı Muhammed Cevad Cahromi ve İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi'den de yanıt geldi.

Haber 05-01-20 12:03

Seyyid Ahmet Arvasi Eskişehir’de anıldı

Türk İslam Ülküsü’nün mimarı olarak bilinen merhum Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 31’inci yılında Eskişehir’de düzenlenen programla anıldı.Türk-İslam Ülküsü’nün mimarı olarak bilinen büyük mütefekkir ve yazar merhum Seyyid Ahmet Arvasi’nin vefatının 31’inci yılında Eskişehir Ülkü Ocakları tarafından Mevlidi-i Şerif okutuldu.

Yurthaber 31-12-19 23:36

Seyyid Ahmet Arvasi vefatının 31. yılında anıldı

Türk İslam Ülküsü’nün mimarı Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 31.

Haber 31-12-19 21:33

Aydemir: ‘Arvasi, birlik ve kardeşliğin timsalidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘20’inci yüzyılın büyük dehası, Vahdet ve Tevhid imanının abidesi, Ahmed Yesevi’nin ahfadı ve Anadolu iman coğrafyasının mümtaz siması Seyyid Ahmet Arvasi Hocamızı, rahmet, şükran ve özlemle yad ediyor; onun ömrünü adadığı birlik ve kardeşlik ufkuna baş koyma ahdimizi yineliyoruz.

Yurthaber 31-12-19 12:12

(Güncellendi) Türk İslam Ülküsü’nün mimarı Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 31. yılında anıldı

İstanbul eski MHP Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, "12 Eylül darbecileri hocamı hücreye atarak sağlığını bozdu ama hiçbir zaman mücadeleyi ve yazmayı bırakmadı" dedi.Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr.

Haber 30-12-19 13:29

Türk İslam Ülküsü’nün mimarı Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 31. yılında anıldı

İstanbul eski MHP Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, "12 Eylül darbecileri hocamı hücreye atarak sağlığını bozdu ama hiçbir zaman mücadeleyi ve yazmayı bırakmadı" dedi.Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr.

Haber 30-12-19 11:52