Kayseri Hava Ulastirma Ussu Haberleri

Kayseri Havalimanı Mayıs ayında 206 bin 340 misafir ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri Havalimanı’nın 2023 yılı Mayıs ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıklandı.

Yurthaber 2023-06-12 09:42:17

Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 14 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor (1 Haziran hava durumu)

Meteoroloji son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre yurt genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, 14 için sarı kodlu uyarı yapıldı. Afyonkarahisar, Çankırı, Çorum, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte detaylar...

Haber 2023-06-01 09:59:56

Erciyes'in mavi berelileri depremzedelerin yaralarını sarıyor

Kayseri 1. Komando Tugayı Hava İndirme Taburu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya devam ediyor.

Yurthaber 2023-03-23 11:24:03

Havalimanında büyük tehlike! İniş sırasında THY uçağının lastiği patladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Kayseri seferini yapan TK 2014 kuyruk numaralı uçağı Kayseri Erkilet Havaalanına ineceği sırada son iniş takımında yer alan tekerlerden biri patladı. Patlamış tekerle inmeyi başaran uçak büyük tehlike atlatırken, uçağa hemen acil müdahale ekipleri tarafından müdahale edildi.

Haber 2023-02-02 14:10:16

Kayseri Havalimanı’nda kasım ayında 172 bin 66 yolcuya hizmet verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Kayseri Havalimanı’nın 2022 yılı Kasım ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Yurthaber 09-12-22 11:56

SON DAKİKA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 16 KASIM 2022: Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir il il hava durumu!

Hava durumu ile ilgili 16 Kasım 2022 Çarşamba günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji'den yapılan hava durumu açıklamasına göre; Şanlıurfa, Adıyaman, Şırnak, Kayseri, Malatya ve Elazığ'da kuvvetli yağış olacak. Öte yandan Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kısımlarında kar yağışı ya da karla karışık yağmur yağacağı öngörülüyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte 16 Kasım Çarşamba günü İstanbul, Ankara, İzmir dahil il il hava durumu...

Haber 16-11-22 08:22

Kayseri Havalimanında 211 bin yolcuya hizmet verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Kayseri Havalimanı’nın 2022 yılı Ekim ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Yurthaber 15-11-22 14:02

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı, kuvvetli olacak (19 EKİM 2022 YURTTA HAVA DURUMU)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. 19 Ekim verilerine göre Doğu Akdeniz, (Bayburt hariç) Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sakarya, Bilecik, Antalya, Çankırı ve Kayseri çevreleri ile Muğla'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur bekleniyor.

Haber 19-10-22 08:48

METEOROLOJİ UYARDI! 24 Nisan 2022 Pazar hava nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahminleri! İstanbul 24 Nisan hava durumu!

24 Nisan 2022 Pazar hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 'yağış' uyarısı sonrası haftanın yedinci gününde vatandaşlar tarafından merak edildi. Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan, Çankırı, Sivas, Kayseri, Nevşehir'in doğu, Yozgat'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte haberin detayları!

Haber 24-04-22 14:49

SON DAKİKA | Meteoroloji tarih verip uyardı! Kar geri dönüyor (10 Nisan 2022 yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Bugün Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Tokat, Kayseri, Mersin, Adana ve Osmaniye, Samsun, Sinop, Karabük, Yozgat, Sivas, (Bilecik hariç) Marmara ve Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri ile Antalya ve Isparta çevrelerinde sağanak yağmur görülecek. Meteorolojinin 5 günlük hava durumu verilerine göre ise salı ve çarşamba yurdun doğu ve iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar kendisini gösterecek. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 10-04-22 08:57

Askeri nakliye uçakları Koca Yusuflar Türk mühendislerin elinde yenilenerek gökyüzüne yükseliyor

Türk mühendisler, Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde, "uçan kale" olarak da adlandırılan A400M'lerin "retrofit" adı verilen versiyon yükseltme işlemini yapıyor - Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Haldun Taşan: - "Burada retrofit faaliyetlerinde Airbus ile çalışarak standartlarımızı uluslararası konuma ulaştırdık. Bunun karşılığında bölge ülkeleri ve Avrupa'dan iş alıp ekonomiye faydalı olmak istiyoruz"

Yurthaber 02-07-21 11:57

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli olacak! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat (25 Haziran yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 25 Haziran verilerine göre Sivas, Kayseri, Niğde, Kırıkkale, Kastamonu ve Çorum çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Doğu Toroslar'da kuvvetli yağış bekleniyor.

Haber 25-06-21 08:13

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat (27 Mayıs yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 27 Mayıs verilerine göre Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Bolu ve Karabük çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Haber 27-05-21 08:18

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat (29 Nisan yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 29 Nisan verilerine göre Karadeniz’in iç kesimleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.

Haber 29-04-21 07:39

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Hava durumuyla ilgili Meteoroloji'den son dakika raporu geldi. Hava durumu raporuna göre bugün Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Haber 22-04-21 08:36

Havalimanlarında UV ışınlı hijyen dönemi başladı!

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından yeni bir uygulamaya başlandı. Havalimanı terminallerinde başlatılan uygulama ile ultraviyole (UV) ışınlarıyla sterilizasyon sağlayan cihazlar devreye girdi. 6 ilde kullanımına başlanılan cihazların ilk uygulaması ise ÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi laboratuvarlarında yapıldı.

Haber 04-04-21 13:42

Son Dakika: Meteoroloji'den çok sayıda il için yağmur ve kar uyarısı (10 Mart Çarşamba hava durumu)

10 Mart Çarşamba günü beklenen hava durumuyla ilgili son dakika haberi geldi. Meteoroloji'nin tahminlerine göre öğleden sonra Ege ve Eskişehir çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra ise Marmara, kuzey Ege, batı Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar; Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kayseri, Sivas, Gümüşhane Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İşte yurtta beklenen hava durumu...

Haber 10-03-21 07:34

Okçuluk ilkbahar kupası tamamlandı

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk İl Temsilciliğinin 2020-2021 yılı faaliyet programında yer alan İlkbahar Kupası Kadet Genç Büyükler Okçuluk Müsabakası sona erdi.03-04 Mart 2021 tarihleri arasında Açık Hava Okçuluk Eğitim Alanında yapılan müsabakada 32 sporcu mücadele etti.

Yurthaber 04-03-21 17:30

Her biri Türkiye'de üretildi! İşte Türk mühendislerin tasarladığı A400M uçakları

Üretim ortakları arasında Türkiye'nin de bulunduğu A400M uçakları, 'geleceğin nakliye uçağı' olarak görülüyor. Tank, TIR, helikopter taşıyabilen retrofit (bakım-onarım-iyileştirme) faaliyetleri İspanya, Almanya dışında bir tek ülkemizde gerçekleştiriliyor. Yalnızca Kayseri İkinci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde yürütülen çalışmalar böyle görüntülendi.

Haber 01-03-21 11:23

Meteoroloji'den kar uyarısı! Bu bölgelerde oturanlar dikkat (20 Şubat yurtta hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 20 Şubat verilerine göre Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kayseri, Rize, Artvin ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Haber 20-02-21 07:20

Rusya ve Libya’nın Elması Yahyalı’dan

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Türkiye’nin elma üretiminde söz sahibi olan, Rusya ve Libya’nın elma ihtiyacını karşılayan Yahyalı’da depo ve paketleme tesislerini inceledi.Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ile Türkiye’nin en kaliteli elmaları arasında ilk sıralarda yer alan Yahyalı elması üzerinde yapılacak projeleri görüşen Şahin, Kayseri olarak elma üretiminde Türkiye’nin yüzde 6,7 sinin karşılandığını belirtti.İlçede Kırsal Kalkınma Desteklemesi ile kurulan soğuk hava deposu ve elma paketleme tesisini ziyaret eden Şahin, depo ve paketleme tesisinin mevcut durumu, elmanın iç piyasaya arzı ve ihracat çalışmaları noktasında işletme sorumlusundan bilgi aldı.

Yurthaber 11-02-21 14:23

“Soğuk havalarda yaban hayatı yaşayan hayvanlar da aç kalıyor”

Hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından şehir merkezlerine yakın yerlerde yaban hayvanları görülmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, soğukta yaban hayatındaki hayvanların da aç kaldıklarını söyleyerek, “Soğukta sular donduğu için hayvanlar şehirlere iniyor” dedi.Yaban hayvanlarının çok aç kalmadıkça saldırmayacaklarını ama yine de kış aylarında ıssız yollarda tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Akgün Ergül, “Artık kış ayları yoğun bir şekilde etkisini göstermeye başladı.

Yurthaber 24-01-21 10:54

Kayseri’de 30 yıl sonra kış mevsiminde en sıcak günler yaşanıyor

Yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan Kayseri’de 30 yıl sonra kış mevsiminde en sıcak günler yaşanıyor.Meteoroloji Kayseri Bölge Müdürlüğü’nün yayınladığı verilere göre, Yüksek Basınç Merkezi’nin etkisi altında bulunan Kayseri’de en en sıcak günler yaşanıyor.Bir haftalık hava tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji Kayseri Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre Kayseri’de Aralık ayında en yüksek sıcaklık 1990 yılında 21 derece olarak ölçüldü.

Yurthaber 27-12-20 13:41

Kayseri’de havadan maske denetimi

Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün talimatı doğrultusunda drone aracılığı ile ‘Havadan Trafik ve Maske Denetimi’ uygulaması yapıldı.Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Şube ekipleri tarafından Talas ilçesine bağlı Halef hoca Caddesi’nde ‘Havadan Trafik ve Maske Denetimi’ uygulaması yapıldı.Uygulamada drone ile trafik kurallarını ihlal eden araçlar tespit edilirken, uygulama noktasında bulunan trafik ekipleri tarafından araçlar durdurularak maske kontrolü yapıldı.

Haber 09-12-20 09:36

Meteoroloji'den sağanak yağış, kar ve don uyarısı

Meteoroloji son hava durumu tahmin raporunda sağanak yağış, kar ve don uyarısında bulundu. Elazığ, Tunceli ve Bingöl'ün yüksek kesimleri ile Kırklareli'nin yükseklerinde yarın karla karışık yağmur ve kar, Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimi, Düzce, Zonguldak, Niğde ve Kayseri çevrelerinde yağmur ve yer yer sağanak bekleniyor.

Haber 30-11-20 17:52

Kahramanmaraş’ta gıda taşıyan araçlara denetim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kente çevre il ve ilçelerden gıda taşıyan araçlara yönelik denetim yaptı.Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler Adana, Gaziantep ve Kayseri güzergahlarındaki şehir girişlerinde araçlara yönelik künye kontrollerini gerçekleştirdi.15 personel ve hava aracı ile yapılan kontroller, Hal Kanunu kapsamında gerçekleştirildi.

Yurthaber 03-11-20 11:12

Milli Savunma Bakanı Akar, AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu: (1)

"(S-400 bölge hava ve füze savunma sistemi) Tedarik ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz" - "Bu sistemin, tedariki, deneme ve sistem kontrolleri, Türkiye için NATO'dan uzaklaşmak anlamına gelmemektedir. S-300 sistemi, NATO ittifakı içinde nasıl kullanılıyorsa biz de S-400'ü aynı şekilde kullanacağız" - "Uluslararası toplum ve kurumlar, kalıcı barış ve istikrarın, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan'ın öz topraklarından çekilmesiyle sağlanacağını artık anlamalıdır"

Yurthaber 24-10-20 14:07

Milli Savunma Bakanı Akar, AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu: (1)

"(S-400 bölge hava ve füze savunma sistemi) Tedarik ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz" - "Bu sistemin, tedariki, deneme ve sistem kontrolleri, Türkiye için NATO'dan uzaklaşmak anlamına gelmemektedir. S-300 sistemi, NATO ittifakı içinde nasıl kullanılıyorsa biz de S-400'ü aynı şekilde kullanacağız" - "Uluslararası toplum ve kurumlar, kalıcı barış ve istikrarın, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan'ın öz topraklarından çekilmesiyle sağlanacağını artık anlamalıdır"

Yurthaber 24-10-20 14:07

Solunum sıkıntısı çeken bebek hava ambulansı ile hastaneye yetiştirildi

Kayseri’de yeni doğan ve solunum sıkıntısı çeken bebek, hava ambulansı ile Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Edinilen bilgiye göre Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı 100.

Yurthaber 19-10-20 11:34

Trafik kazasında yaralanan sürücü hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı

Kayseri’de meydana gelen trafik kazasında kafa travması geçiren bir yaralı, hava ambulansı ile Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.Edinilen bilgiye göre Sarız ilçesine bağlı Kıskaçlı mevkiinde meydana gelen kazada 06 GE 2358 plakalı tır, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yan yattı.

Yurthaber 18-10-20 16:37

Meteoroloji'den 4 il için lodos ve kum fırtınası uyarısı

Hava durumuyla ilgili Meteoroloji'den yeni açıklama geldi. Meteoroloji 7'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 9 Ekim cuma günü (yarın) Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde lodos ve kum fırtınası beklendiği belirtildi.

Haber 08-10-20 15:28

Doğumdan sonra ağlamayan ve moraran bebek hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı

Kayseri’de doğumdan sonra ağlamadığı ve morardığı fark edilen bebek, hava ambulansı ile Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.Edinilen bilgiye göre Kayseri’nin Yahyalı Devlet Hastanesi’nde normal doğumla dünyaya gelen bir bebeğin ağlamadığını ve morardığını fark eden doktorlar müdahale etti.

Yurthaber 08-10-20 12:04

TEKNOFEST’te Kayseri’yi temsil eden ekip Ekinci’yi ziyaret etti

Gaziantep’te yapılan TEKNOFEST’te Kayseri’yi temsil eden Sümer Fen Lisesi öğrencileri, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi ziyaret etti.Gaziantep’te yapılan TEKNOFEST yarışmasında Liseler Arası İnsansız Hava Araçları yarışmasında Sümer Fen Lisesi, Kayseri’yi temsil etti.

Yurthaber 30-09-20 09:14

Koronavirüs vaka sayıları artış gösteren iller için 'sıcak hava' uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Türkiye genelinde artış gösteren sıcak hava dalgası dolayısıyla özellikle vaka sayılarının artış gösterdiği iller için "dikkat" uyarısında bulundu. Kayıpmaz, "Sosyalleşmemizden taviz vermemiz lazım. Sıcak havalar dışarıda sosyalleşmemize vesile olmasın. Önümüzdeki hafta sonu da vaka sayılarının artış olduğu illerde Ankara, Konya, İstanbul, Kayseri, Diyarbakır'da dikkat edelim" dedi.

Haber 05-09-20 11:26

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesinden vaka sayıları artış gösteren iller için sıcak hava uyarısı

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz: - "Sosyalleşmemizden taviz vermemiz lazım. Ankara'da havalar sıcak seyrediyor. İki gün çok sıcak olacağını öğrendik. Sıcak havalar dışarıda sosyalleşmemize vesile olmasın. Önümüzdeki hafta sonu da vaka sayılarının artış olduğu illerde Ankara, Konya, İstanbul, Kayseri, Diyarbakır'da dikkat edelim" - "Biz bu dönemde evde vakit geçirirsek vaka sayılarımızda düşüş olur. İnsanlar 'Tanımadığım bilmediğim kişilerden bu hastalık bana bulaşır ama sevdiğim tanıdığım kişilerden bu hastalık bana bulaşmaz.' diye hareket ediyor" - "Maskeler kullanıldıktan sonra da bir poşet içerisine konularak ağzı sıkıca kapatılarak çöpe o şekilde atılmalı, yerlere, bahçelere, boş alanlara kesinlikle atılmamalı"

Yurthaber 05-09-20 11:16

Akgün Ergül: “Sıcaklarda görülen LSD hastalığına erken müdahale edilmezse hayvan imha ediliyor”

Sıcak havaların hayvanlar üzerindeki etkisi konusunda bilgiler veren Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, “Sıcaklarda görülen LSD hastalığına erken müdahale edilmezse hayvan imha ediliyor” dedi.Sıcak havalarda belediyelerin su ve mama kaplarının yeterli olamayabileceğini ve vatandaşların da kapılarına su koyması gerektiğini söyleyen Akgün Ergül, “Yoğun bir sıcak hava ile karşı karşıyayız.

Yurthaber 25-08-20 17:01
Yurthaber 14-08-20 15:56

18 yaş altı çocuk ve gençlerin yolculuklarda veli bulunması şartı kaldırıldı

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada; "18 yaş altındaki çocuk ve gençlerimizin şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerinde yanlarında veli/vasisi bulunması şartının kaldırılmasına, bu kapsamdaki çocuk ve gençlerimizin, karayolu, demiryolu, deniz veya hava yolu ile yapacakları seyahatlerin ilgili mevzuat hükümleriyle belirlenen (pandemi süreci öncesinde olduğu şekliyle) esaslar çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir" denildi.Açıklamada; "Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Yurthaber 10-07-20 17:54

Kayserili ’KORKUT’ 291 takım arasından teşvik almaya hak kazandı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda Kayseri Fatma Kemal Timuçin Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu KORKUT takımı 6 bin TL Geliştirme Teşviki almaya hak kazandı.TÜBİTAK tarafından Liseler Arası İHA Yarışması Tasarım Raporu sonuçları açıklandı.

Yurthaber 02-07-20 11:57

Hava ambulansı Hızır gibi yetişti

Kayseri’de bulunan hava ambulansı Pınarbaşı ilçesinde hayati tehlikesi bulunan iki hastayı kısa sürede Kayseri Şehir Hastanesi’ne yetiştirerek hayat kurtardı.Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 73 yaşındaki Avni Kaynar beyin kanaması geçirdi.

Yurthaber 26-06-20 16:02

Bünyan’da elektrik hatları yer altına alınıyor

Bünyan’da Şehit Murat Morkoç Caddesi Ören Bayır mevkiinde havaî elektrik hatları yenileyerek yer altına alıyor.Yapılan çalışma sayesinde hatlar modernize edilerek bir yandan görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış, bir yandan da kötü hava koşullarından dolayı meydana gelen arızalar minimum seviyeye indirilmiş oluyor.Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, çalışma bitene kadar caddenin trafiğe kapalı olacağını hatırlatarak, "Taleplerimizi ve ısrarımızı geri çeviremeyerek ilçemize bu yatırımı gerçekleştiren Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi.Başkan Altun, benzer çalışmanın Ulucami caddesinde de gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Yurthaber 18-06-20 13:26

Hava İkmal Millet Bahçesi’ne Halk Kütüphanesi yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 12-06-20 11:52

Hava İkmal Millet Bahçesi ihaleye çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri yeşile doyacak” dedi.1 milyon 260 bin metrekarelik alana yapılacak olan Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihale süreci başladı.

Yurthaber 10-06-20 16:53

Solunum sıkıntısı çeken yeni doğan bebeğin imdadına hava ambulansı yetişti

Kayseri’nin Develi ilçesinde solunum sıkıntısı çeken yeni doğan bir bebek, helikopter ambulans ile Kayseri Şehir Hastanesi’ne yetiştirilerek hayata tutunması sağlandı.Develi Devlet Hastanesi’nde yeni doğan bir bebek, solunum sıkıntısı çekince devreye helikopter ambulans girdi.

Yurthaber 09-06-20 18:12

Felç geçiren hasta hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı

Kayseri’de felç geçiren 88 yaşındaki kadın hasta, hava ambulansı ile Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde beynine kan gitmemesi nedeniyle felç geçiren 88 yaşındaki Ş.S.

Yurthaber 04-06-20 12:26

Koca Yusufların dünyadaki alternatif bakım merkezi Türkiye oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve ulaştırma kabiliyetlerini artıran ve "Koca Yusuf" olarak bilinen A400M nakliye uçaklarının bakımı, Airbus tesisleri dışında sadece Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılıyor - A400M Retrofit Proje Bakım Mühendisi Üsteğmen İsmail Barış Sağlam: - "Uçağın Airbus tarafından 6 ayda yapılan hafif bakımları Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından 3 ayda tamamlanmıştır" - "2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde, uçağın ilk envantere girdikten bugüne kadar ki kullanıcı geri dönüşlerinin ve tasarım değişikliklerinin yer aldığı bir paketin de uçağa uygulanması planlanmaktadır" - "Retrofit dediğimiz bu uygulamaları Airbus dışında sadece biz uyguluyoruz, uygulayacağız. 2020 yılı sonunda bu proje başlayacak"

Yurthaber 19-05-20 11:32

Askeri nakliye ve tanker uçakları Kayseri'de göreve hazırlanıyor

Taktik anlamda kullanılan en küçük nakliye uçağı CN-235'lerin ve savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yapan KC-135'lerin bakımları, Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde yapılıyor - Fabrika Bakım Seviyesi Bakım ve Tadilat Atölyeleri Amiri Oktay Sazak: - "Büyük bakım kapsamında her şeyi yapabiliyoruz. Modifikasyonlar, modernizasyonlar, yapısal büyük parça değişimleri gibi birçok şeyi bu aşamada kendi kabiliyetlerimizle hiçbir dış desteğe ihtiyaç duymadan rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz"

Yurthaber 07-05-20 11:03