Kazakistan Haberleri Ve Son Dakika Kazakistan Haberleri

Kazakistan Haberleri Ve Son Dakika Kazakistan Haberleri

Orta Asya ülkelerinden biri olan Kazakistan Cumhuriyeti, tarih boyunca Türklere ev sahipliği yapmış önemli bir merkezdir. Uzun yıllar Sovyetlerin egemenliği altında kalan topraklarda 16 Aralık 1991 tarihinde bağımsızlık ilan edilmiştir. Üniter anasayal başkanlık cumhuriyetinin devlet başkanı, Kasım Cömert Tokayev'dir. Bayrağı gök mavisi üzerine altın rengi güneş, bozkır kartalı, Altın Ordu devleti, koç boynuzu simgelerinden oluşmaktadır. Kazak, Rus, Ukraynalı ve küçük gruplardan oluşan halk, Kazak Türkçesi ve Rusça konuşmaktadır. Bağımsız Türk devletinin başkenti Nur-Sultan'dır. Türk devletleri arasında kurulan Türk Keneşi ve TÜRKSOY örgütlerinin üyesidir. Özbekistan, Kırgızistan, Çin ve Rusya ile kara sınırı bulunan ülkenin güneybatısında Hazar Denizi yer almaktadır. Jeopolotik konum, doğal kaynaklar ve bereketli topraklar açısından oldukça önemli bir noktadır.

Kazakistan Haberleri

O ülke ayağa kalktı: Kreşte akran zorbalığı! Dakikalarca devam etti, üzerine çıkıp...

Kazakistan'da bir kreşte kaydedilen görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. Akran zorbalığına uğrayan bir çocuk diğer çocuklar tarafından dakikalarca darp edildi. Zavallı çocuğun beyin sarsıntısı geçirdiği aktarıldı. O anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

Haber 01-03-2024 14:49

Üniversite hastanesinde skandal! Öğrencilerin bekaret durumu ifşa edildi... İsim isim listeler paylaşıldı

Kazakistan'ın Almatı kentindeki Al-Farabi Kazakistan Ulusal Üniversitesi, bakire kız öğrencilerin isimleri ve telefon numaraları da dahil olmak üzere kişisel bilgilerini sızdırdı. Listede isimleri yer alan öğrenciler duruma tepki gösterirken olay tüm ülkede tepki topladı. Olaya ilişkin olarak sağlık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Trend 16-02-2024 08:47

Kazakistan'da bir kadın doğum gününde kocasına 'ikinci eş' hediye etti! Böyle hediye ne görüldü ne de duyuldu

Kazakistan'da bir doğum günü kutlamasında çekilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem yaratamayı başardı. Söz konusu görüntülerde doğum günü sahibi olan adamın karısı onun için herkesi şaşkına çeviren bir hediye hazırladı. Genç kadın kocasına doğum gününde 'ikinci eş' hediye edince sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Trend 08-02-2024 13:16

Kazakistan'da pedofillerinin cinsel organlarının kesilmesine yönelik yasa kabul edildi! Kimyasal hadımı yetersiz buldular

Kazakistan, yeni yasa tasarısı kapsamında pedofili suçu işleyenlerin cinsel organlarının cerrahi olarak çıkartılacağını açıkladı. Karar kimyasal hadım sisteminin çocuklara yönelik cinsel suçluları caydırmadığı yönündeki şikayetlerin ardından geldi.

Trend 07-02-2024 07:51

Son dakika | Kazakistan hükümeti istifa etti! Cumhurbaşkanı Tokayev'den hamle geldi

Son dakika haberi: Kazakistan yeni bir krizle karşı karşıya. Hükümet istifa etti, başbakan yerine yeni atanan isim de belli oldu.

Haber 05-02-2024 14:17

Yanağından ceviz büyüklüğünde tümör alınan kadın ölümden döndü! Göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı

Kazakistan'da yaşayan 61 yaşındaki Aıganym Yeleuova, 1 yıl önce ağız kanseri olduğunu öğrendi. Ülkesinde ameliyat olan ancak hastalığı nüks eden Yeleuova, tedavi için Türkiye'ye geldi. Konuşma, yeme ve içme gibi hayati fonksiyonlarını kaybetmek üzere olan hastanın ağız tabanından sol çenesine yayılan ceviz büyüklüğündeki tümör 3 saatlik operasyonla alındı. Yeleuova'ya göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı. Pipetle beslenen yavaş yavaş konuşabilen hasta ölümden döndü.

Haber 20-01-2024 14:23

Bir ilk: Türk tarihini değiştirebilecek keşif! O ülkede ortaya çıktı 'Yüksek derecede önemli' İhtimalleri sıraladı

Kazakistan'da Türk tarihi için önemli bir keşif yapıldı. Batı Göktürk dönemine ait bir külliye ve yeni eserler tespit edilirken bunlar arasında tarihte ilk defa bir Göktürk kağanının yüzünün tasvir edildiği kemer tokaya ulaşıldı. Keşfin, Türk tarihini değiştirebileceğinden bahsediliyor. Kazı çalışmalarını gerçekleştiren ve bulguları tespit eden Kazak arkeolog Prof. Dr. Zainolla Samashev detayları anlattı.

Trend 03-01-2024 12:26

11 yaşındaki kızı zorla evine götürmeye çalışırken gördü! Polis sokak ortasındaki tacize anında müdahale etti... Kimyasal hadım gündemde

Kazakistan'da ismi açıklanmayan bir adam 11 yaşındaki kız çocuğunu sokak ortasında taciz ederek evine zorla götürmeye çalışırken güvenlik kamerasına yakalandı. Polis memuru kızın yardım çığlıklarını duyarak olay yerine geldi ve duruma anında müdahale etti. Ülke gündemine yerleşen olayın ardından alkollü olduğu belirtilen saldırgan için kimyasal hadım tartışmaları gündeme geldi.

Trend 09-12-2023 10:48

Kazakistan'ı sarsan yasak aşk itirafı! Eski devlet başkanı ikinci bir eşi olduğunu söyledi... Ondan iki çocuğum var

Kazakistan'ın ilk devlet başkanı 83 yaşındaki Nursultan Nazarbayev hayatını anlattığı kitabındaki itirafıyla ülke gündemine yerleşti. Evli ve 3 kız babası olan Nazarbayev, ikinci bir eşi olduğunu ve gizli evliliğinden iki oğlunu itiraf etti.

Trend 01-12-2023 14:53

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den ezber bozan hareket! Putin ve heyeti şoke oldu

Kazakistan ile Rusya arasında imzalanan yeni anlaşmaların imza töreninde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve heyetini şaşkına çevirdi. Törende konuşma yapmak için kürsüye gelen Tokayev, Rusça yerine Kazakça konuşunca başta Putin olmak üzere tüm Rus heyetinin tercüme için kulaklık araması dikkat çekti.

Haber 10-11-2023 21:53

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya çok sert sözler! 'Onu sildik attık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Hamas arasında silahların susmasına yönelik "MİT Başkanımız İbrahim Kalın İsrail tarafıyla görüşüyor. Tabii ki Filistin’le ve Hamas’la da görüşüyor. Şunu söyleyeyim, Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik attık" dedi.

Haber 04-11-2023 12:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti.

Haber 02-11-2023 15:09

Kazakistan'da maden ocağında felaket! Can kaybı yükseldi

Kazakistan’ın Karaganda bölgesindeki kömür madeni patlamasında can kaybı artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 45'e yükseldi.

Haber 30-10-2023 22:33

Antalya'da Kazakistan uyruklu hamile kadın evinde ölü bulundu

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Kazakistan uyruklu hamile kadın evinde ölü bulundu.

Yurthaber 29-09-2023 15:26

Korku dolu anlar! Alevler her yeri sardı... Çocuğunu kurtarmak için hiç düşmeden 30 metrelik pencereden aşağıya attı

Kazakistan’ın Almatı şehrinde 16 katlık bir apartmanda çıkan herkesi endişelendirdi. Yangında bir anne pencereye çıkarak yeni yürümeye başlayan çocuğunu pencereden aşağıya attı. O anlarda bir grup insan ise 30 metrelik yükseklikten düşen çocuğu tutulabilmek için çarşafı gererek bekledi.

Trend 02-08-2023 11:31

Komplo teorileri havada uçuştu! Gizemli halka sosyal medyanın gündeminde... Dünyanın farklı noktalarında görüldü şimdi de orada ortaya çıktı

Sosyal medya, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir anda gökyüzünde beliren siyah halkayla çalkalanıyor. Görenleri şaşkına çeviren gizemli halka ile ilgili komplo teorileri de havada uçuşuyor. Halkanın havada süzüldüğü anlar sosyal medyanın gündemine yerleşirken benzer görüntüler daha önce Almanya, ABD, İngiltere, Kazakistan ve Filipinler'de de görülmüştü. Rus yetkililer görüntünün bir bacadan çıkan kurumdan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor ancak sebebi henüz tam olarak bilinmiyor.

Trend 29-03-2023 15:19

Kazakistan Danimarka'yı 13 dakikada bulduğu gollerle 3-2 mağlup etmeyi başardı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri grup mücadelesinde Kazakistan, sahasında Danimarka'yı konuk etti. Ev sahibi ekip ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadeleden son bölümde bulduğu gollerle 3-2 galibiyetle ayrılmayı başardı. İşte detaylar...

Spor 26-03-2023 20:42

Şarkıcıların 'playback' yapması yasaklandı! O ülkede 1 Ocak'tan itibaren... Bakan bizzat denetleyecek

Kırgızistan'da ses sanatçılarına, devlet kurumlarında düzenlenecek etkinliklerde şarkılarını canlı söyleme zorunluluğu getirildi. Şaşkınlık yaratan kararla ilgili Bakan Maksutov'un, karara uyulup uyulmadığını şahsen denetleyeceği belirtildi. Söz konusu karar 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi.

Haber 04-01-2023 15:41

Tam bir felaket! 1540 derecelik erimiş metal kazanına düştü... Acı içinde kıvranarak diri diri yandı

Kazakistan’daki bir çelik fabrikasında meydana gelen korkunç kaza dünya basınında geniş yankı uyandırdı. 50 yaşındaki üç çocuk babası GK. Yeskaliev’in Taraz kentindeki bir çelik fabrikasında 1540 derecelik erimiş metal kazanına düşerek trajik bir şekilde hayatını kaybetmesi ülke gündemine yerleşti. Fabrikadan alınan güvenlik kamerası görüntülerinde kaza anı saniye saniye yer aldı.

Trend 28-12-2022 14:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 21-11-2022 17:18

Kadınları baştan çıkarma dersleri 'seks gurusu'nun başını yaktı! Sınır dışı edildi

Kendisini 'seks gurusu' ve 'seks eğitmeni' olarak tanımlayan Aleksandr Kirillov Kazakistan'ı karıştırdı. Kirillov'un "Kazak kızlarını baştan çıkarma" üzerine dersler verdiği ortaya çıkınca polis devreye girdi. Bunun sonucunda Kirillov'un ülkeye girmesine 1 yıl yasak getirildi. Rus 'Seks gurusu'nun Kazak halkının tepkisi nedeniyle ülkeden sınır dışı edildiği söyleniyor. Aleksandr Kirillov, yıllar önce Belaruslu partneri Anastasia Vashukevich ile dünyada gündem olmuştu.

Trend 20-11-2022 15:58

Kazak sporcuların nezaketsiz hamlesine Türk bayrağıyla yanıt vermişti! Dünya şampiyonu Derya Ceren Çağlıyan, yaşananları anlattı

Antalya'da düzenlenen 43'üncü Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda yaşanan 'bayrak' gerginliği güne damgasını vurdu. Kendi klasmanında dünya şampiyonu olan Derya Ceren Çağlıyan, ödül törenine kendisinde önce çıkarak bayrak açan Kazak sporcuları görünce hemen oraya yönelerek Türk bayrağı açarak yanıt verdi. Kazakistanlı sporcuların nezaketsiz hareketi ve Çağlıyan'ın ders niteliğindeki yanıtı çok konuşulurken genç sporcudan yaşananlara ilişkin açıklama geldi.

Haber 19-10-2022 13:58

Tomris filmi kaç yılında çekildi? Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?

Tomris filmi 18 Ekim Salı akşamı trt1'de yayınlanacak. Tomris filminin konusu, oyuncu kadrosu, yapım yılı ve nerede çekildiği gibi detaylar sinemaseverler tarafından merak edildi. Tomris filmi, dünyanın ilk kadın hükümdarı olan Türk Tomris Hatun'u anlatıyor. Peki, Tomris filmi kaç yılında, nerede çekildi? Tomris filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Tomris filmi hakkında detaylar...

Trend 18-10-2022 22:00

Kırgızistan'ın milli yemeği: beşparmak çorbası nasıl yapılır? Beşparmak çorbası tarifi!

Beşparmak çorbası tarifi 13 Ekim Perşembe akşamı MasterChef seyircileri tarafından sıklıkla sorgulanacak. MasterChef'in yeni bölümünde Türk dünyasından yemekler konseptiyle 5 ayrı ülkenin 5 farklı tarifi yapılması istendi. Bunlardan biri de Kırgızistan'da meşhur olan beşparmak çorbası tarifi. Adını ilk kez duyanlar ve denemek isteyenler beşparmak çorbasının tarifini ve yapılışını arama motorlarında sorguluyorlar. Peki, Beşparmak çorbası nasıl yapılır? İşte Beşparmak çorbası tarifi...

Yemek 13-10-2022 21:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'daki temaslarının ardından yurda döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'daki temaslarının ardından yurda döndü

Yurthaber 13-10-2022 20:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile masa tenisi oynadı

Kazakistan'daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bugünkü görüşmelerinden sonra masa tenisi de oynadı.

Haber 12-10-2022 17:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanlı mevkidaşı Tokayev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi.

Haber 12-10-2022 14:49

Boğulan kadına ilk yardımla müdahale etti! Kocası durumu yanlış anlayınca kuryeyi döverek hastanelik etti

Kazakistan’da yaşanan bir olay sosyal medyanın gündemine yerleşti. Bir halı firmasının kuryesi olan adam halıları teslim almak için geldiği müşterisinin evinde boğulduğunu gördü. Kadının zor anlar yaşadığını fark eden kurye boğulma tehlikesi geçiren kadını 'Heimlich Manevrası' ile kurtarmaya çalıştı. O sırada eve kadının kocasının gelmesi bir anda ortalığı karıştırdı.

Trend 03-10-2022 11:16

Antalya'da denize giren turist boğuldu

Antalya'da denize giren turist boğuldu

Yurthaber 30-09-2022 22:29

Putin'in 'seferberlik kararı' sonrası o ülkeye akın ettiler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik kararı sonrası birçok Rus vatandaşı ülkeden ayrılmak için yollara düştü. Gürcistan ve Finlandiya gibi ülkelere akın eden Rus vatandaşlarının bir başka durağı ise Kazakistan oldu. Rusya'dan kaçıp Kazakistan'a sığınan binlerce Rus vatandaşı, kimlik numarası almak için saatlerce sırada bekledi. Öte yandan Putin'in 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası Kazakistan'a geçen Rus vatandaşlarının sayısı 100 bini geçti.

Haber 29-09-2022 18:02

Kazakistan Cumhurbaşkanı kararnameyi imzaladı! Başkentin adı tekrar değişti...

Kazakistan’da bir grup milletvekili başkent Nursultan'a eski adı olan Astana'nın geri verilmesi önerisi yapmıştı. Parlamento dün kanunu kabul etmişti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başkentin isminin yeniden Astana olarak değiştirilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Haber 17-09-2022 19:11

Halk kabullenemedi! O ülkenin başkentinin adı değişebilir

Kazakistan’da başkent Nur Sultan’ın isminin yeniden Astana olarak değiştirilmesi önerildi. Meclis'te bir grup milletvekili tarafından yapılan öneride halkın başkentin yeni ismini kabullenemediği belirtildi.

Haber 08-09-2022 16:39

Kazakistan kabusu yaşadı! Orman yangınları 5 günde söndürülebildi

Kazakistan Acil Durumlar Bakanı Yuriy İlyin, ülkenin Kostanay bölgesinde çıkan orman yangının 5. gününde kontrol altına alındığını duyurdu.

Haber 07-09-2022 22:37

Rusya ve Kazakistan'dan ortak askeri tatbikat kararı

Rusya ve Kazakistan, KGAÖ kapsamında ortak tatbikatlar için hazırlık yapıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in Soçi'de bir araya gelmesinin ardından, 2 ülkenin ortak askeri tatbikat yapacağı duyuruldu.

Haber 19-08-2022 22:51

Kafaları karıştırdı! Şişme bebek karısından yeni sevgilisi için boşandı, tatilinden kareleri sosyal medyadan paylaştı

37 yaşındaki Kazakistanlı vücut geliştirici Yuri Tolonchko, seks bebeği karısından yeni sevgilisi için boşandığını açıkladı. Sosyal medyada fenomene dönüşen vücut geliştirici, silikon eşinden boşandıktan sonra yeni sevgilisiyle romantik bir tatile çıktı.

Trend 12-08-2022 14:22

TDV Kazakistanlı çocuklara Kur'an-ı Kerim hediye etti

Kazakistan'da Kur'an eğitimi verilen bazı kursları ziyaret eden TDV gönüllüsü oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu: - "Bizi bir arada tutan ve yan yana getiren çok sebeplerimiz var. Biz bunları çoğaltmalıyız ve güçlendirmeliyiz. Bu da ancak köprüler oluşturarak olur"

Yurthaber 09-08-2022 10:28
Yurthaber 10-06-2022 22:19

THY, Kazakistan'a girişlerde Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırıldığını bildirdi

THY, Kazakistan'a girişlerde Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırıldığını bildirdi

Yurthaber 10-06-2022 16:47

Türkiye Kazakistan Ümit Milli maçı ne zaman, saat kaçta? Türkiye Kazakistan maçı hangi kanalda?

Türkiye Kazakistan maçı için geri sayım sürüyor. Ümit Milli Takımı, 2023 UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Kazakistan'la kozlarını paylaşacak. Futbolseverler maç öncesi araştırma yapmaya başladı. Peki Türkiye Kazakistan Ümit Milli maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte Türkiye Kazakistan Ümit Milli maçı ile ilgili merak edilenler...

Spor 10-06-2022 13:17

Kazakistan’da halk tarihi anayasa değişikliğine evet dedi

Kazakistan’da devlet başkanının yetkilerinin önemli ölçüde sınırlandırılması dahil yönetim sisteminde önemli değişiklikler öngören referandumda halk reforma "evet" dedi.

Haber 06-06-2022 17:39

Mucize kurtuluş! 3 yaşındaki kızın hayatını işte böyle kurtardı, saniye saniye kayıt edildi

Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da meydana gelen bir olay dünya manşetlerinde geniş yankı uyandırdı. Evde tek başına olduğu belirtilen ismi açıklanmayan 3 yaşındaki kız çocuğu, 100 metre yükseklikteki evlerinin penceresinde asılı kaldı. Çevredekilerinin polise haber verdiği sırada alt kat komşuları Shontakbaev Sabit evinin penceresinden yukarı tırmanarak küçük kızın hayatını kurtardı.

Trend 13-05-2022 11:55

Korku dolu anlar! 3 yaşındaki çocuk 8’inci kattaki pencerede asılı kaldı

Kazakistan’da bir binanın 8’inci katında bulunan pencerede asılı kalan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü. Yerden yaklaşık 80 metre yükseklikteki pencerede asılı kalan küçük çocuk, 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev tarafından kurtarıldı. Shontakbaev yaptığı açıklamada "O anda hiçbir şey düşünmedim, sadece çocuğa yardım etmek istedim" ifadelerini kullanırken Acil Durum Bakan Yardımcısı İbrahim Kulshimbayev tarafından madalya ile ödüllendirildi.

Haber 12-05-2022 07:09

Kazakistan ile transit geçiş belgesi kotası 15 bine çıkarılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "İlave belgeler mayıs ayı sonuna kadar teati edilecek"

Yurthaber 11-05-2022 12:17

Milli İHA Anka Kazakistan'da üretilecek

Milli İHA Anka Kazakistan'da üretilecek

Yurthaber 11-05-2022 09:41

TUSAŞ'tan dev hamle! ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) için yeni imza

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), geçtiğimiz yıl ihracat anlaşması yaptığı Kazakistan ile yeni bir iş birliğine imza attı. TUSAŞ ile Kazakistan Engineering şirketi arasında imzalanan mutabakat zaptı ile ANKA İnsansız Hava Aracı, Kazakistan’da ortak olarak üretilecek.

Haber 11-05-2022 09:25

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i resmi törenle karşılamıştı. İki lider yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye ile Kazakistan arasında ulaşım, savunma sanayii, askeri istihbarat, bilişim teknolojileri, kültür, tarım, taşımacılık, ticaret, gümrük, çevre, eğitim, gençlik, iletişim ve arşiv alanında 15 anlaşma imzalandı.

Haber 10-05-2022 18:52

Bakan Akar, Kazakistanlı mevkidaşı Jaksylkov ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kazakistan Savunma Bakanı Orgeneral Ruslan Jaksylkov ile bakanlıkta bir araya geldi.

Haber 10-05-2022 10:08

Bir annenin yardım çığlığı! Rett sendromlu kızını kurtarabilmek için Antalya'ya gelen Kazak doktor yürekleri dağladı

Rett sendromlu Türk vatandaşı 3 yaşındaki kızını kurtarabilmek için Antalya’ya gelen ve ne kalacak yeri ne de işi olan 34 yaşındaki Kazak kadın doktor Aıgerim Ussenova, kendisi ve kızına yardım eli uzatılmasını istedi. Aıgerim Ussenova, yaşadıklarını hüzünlü gözlerle anlattı.

Haber 24-04-2022 11:21

Ülkeden çarpıcı açıklama! Rusya'ya yönelik yaptırımları 'atlatmak' için...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ABD ve Avrupa Birliği tarafından Rusya’ya yönelik çok sayıda yaptırım kararı alınmıştı. Konuyla ilgili Kazakistan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Timur Süleymenov, ülkesinin, Rusya'ya yönelik yaptırımlarını "atlatmak" için bir araç olmayacağını belirtti.

Haber 01-04-2022 19:56