Kazakistan Devlet Sekreteri Gulshara Abdykalikova Haberleri

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den ezber bozan hareket! Putin ve heyeti şoke oldu

Kazakistan ile Rusya arasında imzalanan yeni anlaşmaların imza töreninde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve heyetini şaşkına çevirdi. Törende konuşma yapmak için kürsüye gelen Tokayev, Rusça yerine Kazakça konuşunca başta Putin olmak üzere tüm Rus heyetinin tercüme için kulaklık araması dikkat çekti.

Haber 2023-11-10 21:53:29

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Stoltenberg ile telefonda görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, İsrail-Filistin ihtilafı başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye’nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini ifade ettiği belirtildi. Erdoğan bu görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de konuştu.

Haber 2023-10-21 15:29:15

Erdoğan mevkidaşıyla telefonda görüştü! İletişim Başkanlığı'ndan açıklama: Zirvenin gündemi ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, görüşmede, Kazakistan'da gerçekleşecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi'nin gündemine gelebilecek konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Haber 2023-10-02 15:08:14

Bahçeli'nin daveti gerginlik yaratmıştı! İYİ Parti'den Erdoğan'ın çağrısına da yanıt geldi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yerel seçim çağrısının ardından dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan 85 milyona bir davette bulundu. Erdoğan'ın çağrısının İYİ Parti'ye yönelik olduğu yönünde sosyal medyada iddialar da ortaya atıldı. Erdoğan'ın çağrısını canlı yayında değerlendiren İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Haber 2023-08-25 09:49:29

Nijer'deki darbede Cumhurbaşkanı Bazoum'u alıkoymuşlardı! BM Genel Sekreteri Cumhurbaşkanı hakkında açıklama yaptı: Durum çok ciddi...

Nijer'de ordu darbe yaptı. Darbe sonrası Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum ordu tarafından alıkonuldu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Bazoum hakkında "Tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum. Bana iyi olduğunu söyledi ama durumun çok ciddi olduğunu söyledi" dedi.

Haber 28-07-23 14:40

Son dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Erdoğan ve Guterres'e 'tahıl anlaşması' mektubu

Son dakika haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e tahıl anlaşmasının devam etmesi için mektup gönderdi. İşte haberin detayları...

Haber 17-07-23 22:59

SON DAKİKA | NATO üyeliği için yeşil ışık yakılmıştı! Stoltenberg ve Zelenski'den ortak açıklama geldi, Rusya tepki gösterdi

Son dakika: NATO Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde de diploması trafiği sürerken; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoltenberg "Ukrayna, NATO’ya her zamankinden daha yakın" derken, Zelenski ise "NATO üyeliği için reformlarımızı sürdürüyoruz. Ancak savaş devam ettiği sürece katılamayacağımızın da farkındayız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Kremlin'den de sert bir açıklama geldi.

Haber 12-07-23 13:14

Dünya liderlerinden ramazan mesajları

İslam aleminin bugün mukaddes ramazanın ilk gününe başlamasıyla dünya liderleri ramazan mesajları paylaştı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ramazanın anlayış ve merhamet ruhuyla bir araya gelme zamanı olduğunu belirtirken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın işgaline vurgu yapıp bir sonraki ramazanda Ukrayna’ya barış dileğinde bulundu.

Haber 23-03-23 11:48

Ayşe Özkiraz, Cerrahpaşa'da da kendisini doktor olarak tanıtmış! Astsubay sevgili konuştu: Herkes 'hocam' diye hitap ediyordu

Tekirdağ'da kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, Ayşe Özkiraz'ın kendisini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde de doktor olarak tanıttığı ortaya çıktı. Özkiraz ile nişanlanmaya hazırlanan ve 'sahte doktor' olduğunu öğrenen astsubay C.T.K., ''Ben Çerkezköy Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümüne Ayşe'nin daveti üzerine birçok kez gittim. Doktor M.K. ve sekreteri T.A. ile tanıştım. Onlar da Ayşe'ye hocam diye hitap ediyorlardı. Ayşe sürekli bana muayene ve ameliyatlardan fotoğraf atıyordu'' dedi.

Haber 06-12-22 12:39

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tahıl Koridoru Anlaşması teşekkürü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve BM Genel Sekreteri Guterres'e Tahıl Koridoru Anlaşması dolayısıyla teşekkür etti. Zelenskiy, teşekkür mesajında, "Bu işi geliştirmek için her şeyi yaptık ve yardım eden tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. BM Genel Sekreteri Guterres'e, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şahsen teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 18-11-22 01:27

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, aralarında Rusya, Azerbaycan, Hollanda, İspanya, Ukrayna, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Yunanistan, Pakistan, Tacikistan, Gürcistan, Macaristan, Filistin, Gine Bissau, Belarus, Libya ve Ürdün'ün bulunduğu pek çok ülkenin devlet ve hükümet başkanı, Bartın'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı gönderdi - Avrupa Konseyi, Türk Devletleri Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kurumların yanı sıra ABD, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İsveç, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Letonya, Moldova, Karadağ, Suudi Arabistan, Mısır, Umman, Bahreyn ve Irak da dışişleri bakanlıkları ve büyükelçilikleri aracılığıyla Türkiye'ye taziye mesajları iletti

Yurthaber 15-10-22 22:22

Gaziantep ve Adıyaman'da yüksek teknoloji yatırımları için 40 milyon lira devlet desteği

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz: - "Tüm KOBİ'lerimizi özellikle yüksek teknoloji ürünler üretmek isteyen veya yeni yüksek teknoloji odaklı yatırımlar yapmayı planlayan firmalarımızın müracaat etmelerini bekliyoruz"

Yurthaber 07-10-22 11:34

Putin'in 'seferberlik kararı' sonrası o ülkeye akın ettiler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik kararı sonrası birçok Rus vatandaşı ülkeden ayrılmak için yollara düştü. Gürcistan ve Finlandiya gibi ülkelere akın eden Rus vatandaşlarının bir başka durağı ise Kazakistan oldu. Rusya'dan kaçıp Kazakistan'a sığınan binlerce Rus vatandaşı, kimlik numarası almak için saatlerce sırada bekledi. Öte yandan Putin'in 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası Kazakistan'a geçen Rus vatandaşlarının sayısı 100 bini geçti.

Haber 29-09-22 18:02

Özbekistan Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul'da konser verdi

Türkiye-Özbekistan diplomatik ilişkilerinin 30. yılına özel olarak Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Türkiye, Özbekistan ve dünya müziklerinden seçilen 18 eser dinleyicilerin beğenisine sunuldu - Orkestra Şefi Kamoliddin Urinbaev: - "Konseri, ilişkilerin 30. yılına ithaf ediyoruz fakat repertuvarımızda sadece Özbek ve Türk eserleri değil aynı zamanda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye başta olmak üzere bütün Türk dünyasından eserler de var ve hepsine ithaf etmiş oluyoruz"

Yurthaber 20-09-22 23:01

Finlandiya: Türkiye ile derin fikir birliğine vardık

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara, Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in imzaladığı mutabakat kapsamında, Türkiye ile Finlandiya'nın derin fikir birliğine vardığını söyledi.

Haber 26-08-22 22:30

Dünya onu izliyordu! Zelenskiy'i çileden çıkardı: Kimse beklemiyordu

Tüm dünyanın yakından takip ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ortak basın toplantısında gergin anlar yaşandı. Zelenskiy'in açıklamaları sırasında çevirmene tepki gösterdiği anlar dikkat çekti.

Haber 20-08-22 10:34

Rusya ve Kazakistan'dan ortak askeri tatbikat kararı

Rusya ve Kazakistan, KGAÖ kapsamında ortak tatbikatlar için hazırlık yapıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in Soçi'de bir araya gelmesinin ardından, 2 ülkenin ortak askeri tatbikat yapacağı duyuruldu.

Haber 19-08-22 22:51

Savaş sonrası bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'ya kritik ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savaş sonrası ilk kez Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin davetine icabetle günübirlik çalışma ziyareti için Ukrayna'ya gitti. Erdoğan’ın Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkilerini değerlendirmesi bekleniyor. Ziyaret sırasında ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in iştirakleriyle üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülüyor.

Haber 18-08-22 09:25

Son Dakika: Putin'den dikkat çeken 'nükleer savaş' açıklaması

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Nükleer savaş ile ilgili açıklamada bulunan Putin "Nükleer savaşta kazanan olmaz, asla başlamamalı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyada yükselen nükleer silahların yayılması riski tehlikesine karşı uyarılarda bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 01-08-22 18:14

Hastanede öncelik isteyip ortalığı birbirine kattı! Sekreteri yumruklayıp ısıran hasta gözaltına alındı

Türkiye'nin gündemine son günlerde sık sık gelen, hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bu seferki çirkin saldırının adresi Kocaeli oldu. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne muayeneye gelen hasta H. A. ile yakını O. K., yeşil alana yönlendirilince öfkelenip hastane çalışanlarına saldırdı. H. A., hastanenin acil servis bölümünde görevli sekreter S. A.'yı ısırdı.

Haber 16-07-22 12:29

Sigorta sektörü teknik zarara rağmen yüzde 74 büyüdü

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı: - "Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için sektör tüm gücüyle çalışmaya devam edecek. Devlet iç borçlanma senetlerine 30 milyar liralık talep oluşturulması mümkün" - "Sigorta sektörü, ekonomiye sağladığı fayda sayesinde kamunun üzerindeki yükü hafifletmek için kilit öneme sahip. Sigortalılık oranının artması, bu anlamda ülke ekonomisine doğrudan katkı sunuyor"

Yurthaber 30-06-22 12:43

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk yurt dışı gezisi!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk kez yurt dışı gezisine çıkacak. Putin'in, Kazakistan ve Türkmenistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Haber 26-06-22 17:08

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Federal Şansölyesi’nin Dış Politika Danışmanı Jens Plötner, İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Robert Rydberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Petri Hakkarainen, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Lovegrove ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’la talepleri üzerine birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 18-05-22 19:26

Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkelerden gazeteciler İstanbul'da buluştu

Uluslararası Türk Akademisi Başkanı ve Egemen Kazakistan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Darhan Kıdırali: - "Başkaları dezenformasyon yapıyor ama bizim savunmamız için ilgi ve bilgimiz olması lazım. İlgi ve bilgi olmazsa süzgeç olmaz" - Bakü Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Vugar Aliyev: - "Dezenformasyonla insanların şuurunu etkilemeye çalışıyorlar. Bugün devam eden bu tür toplantılar, kültürel işgale karşı bir direncimizdir"

Yurthaber 14-05-22 18:55

Putin ve Zelenskiy görüşmesi öncesi kritik ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti. Görüşme sonrasında ilk açıklamalar geldi. BM Genel Sekreteri Guterres'in, yarın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile, 28 Nisan'da da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceği belirtilmişti.

Haber 25-04-22 17:32

Putin'le görüşmeye gidecekti! Ukrayna'dan dikkat çeken çağrı geldi... Konuşması gereken konu bu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gideceği öğrenilmişti. Söz konusu görüşmeye ilişkin Ukrayna'dan bir çağrı geldi. Rusya'nın kuşatması altındaki Mariupol'den sivillerin tahliyesinin gerçekleştirilemediğini açıklayan Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, "Guterres'i ateşkes talep etmeye çağırıyorum." dedi. Vereşuk açıklamasında "Barış hakkında konuşmaya hazırlanıyorsa konuşması gereken konu bu." şeklinde konuştu.

Haber 24-04-22 18:55

“Ukrayna’nın Zaferine İnanıyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Ortodoks Paskalyası mesajında kötülüğün ülkesini yok edemeyeceğini söyledi ve zafere inandıklarını söyledi. Zelenski Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirirken BM Genel Sekreteri Guterres Ankara’ya gidiyor

Haber 24-04-22 15:00

Son Dakika: Mektup göndermişti! Tarih belli oldu... Putin ile görüşecek

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, salı günü Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den görüşme istediği açıklanmıştı. Söz konusu görüşmeye ilişkin taraflara mektup gönderildiği aktarılmıştı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 22-04-22 19:27

Mektup gönderdi! Putin ve Zelenskiy ile görüşmek istiyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla alakalı Birleşmiş Milletler'den (BM) dikkat çeken bir açıklama geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den görüşme istediği belirtildi. Söz konusu görüşmeye ilişkin taraflara mektup gönderildiği aktarıldı.

Haber 20-04-22 19:48

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefonda konuştu. Öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le de telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs'te yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 17-04-22 18:41

Niğde'de Türk Dünyası Yeni Gün Buluşması Nevruz 2022 coşkuyla kutlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesindeki etkinlikte yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlandı, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Bosna Hersekli dans topluluklarının gösterisi izleyenlere coşkulu anlar yaşattı - TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov: - "Türk insanını, birbirine bağlayan ortak geçmişini ve kültürünü yaşatan nevruz gibi milli bayramlarımıza sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimizi sürdürmenin gerekliliği inancındayız"

Yurthaber 22-03-22 22:23

Olağanüstü toplantı sonrası açıklama! Ukrayna NATO'ya katılacak mı?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin’in savaşı durdurması gerektiğini açıkladı. Tüm dünyanın gündeminde olan "Ukrayna NATO'ya katılacak mı?" sorusuyla ilgili olarak ise Stoltenberg, "NATO'ya katılıp katılmamak Ukrayna'nın kararıdır." dedi.

Haber 16-03-22 19:04

Son dakika! Putin'in Luhansk ve Donetsk kararı sonrası ne olacak? Dünya ayağa kalktı, peş peşe tepkiler

Son dakika haberi! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş konuşmasında Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıdığını açıkladı. AB ve birçok ülke Putin'in açıklamasının ardından peş peşe tepki gösterdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini resmen tanıma kararını kınadı. İşte dünyadan Rusya'ya gösterilen tepkiler...

Haber 22-02-22 06:47

Kazakistan'da protestolar çığ gibi büyümüştü! Putin'den dikkat çeken yorum: Uluslararası çetelerin...

Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zam sonrası halk sokağa dökülmüş protestolar ülke geneline yayılmıştı. Hükümetin istifasına ve zamların iptaline rağmen protestocuların geri atmamasıyla gösteriler şiddet olaylarına dönüşmüştü. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimit Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i konuk etti. Putin, bastırılan sokak çatışmalarıyla ilgili olarak “Kazakistan, abartısız olarak uluslararası çetelerin kurbanı oldu.” dedi.

Haber 10-02-22 20:16

Dünyanın gözü orada! ABD'den Rusya sınırına askeri yığınak

ABD 82. Hava İndirme Tümeni'ne bağlı piyadeler Polonya'ya gelmeye başladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de bölgedeki gelişmelerle ilgili olarak, "İttifakın doğu kısmındaki duruşumuz ve varlığımızda daha uzun vadeli ayarlamalar yapmayı düşünüyoruz” dedi. Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock’un Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yapacağı görüşmeyle ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Görüşmenin "zamanlamadaki zorluklar" nedeniyle iptal edildiği ifade edildi.

Haber 07-02-22 19:45

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kazakistan mesajı: Her türlü desteği vereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'a her türlü desteğin verileceğini söyledi. Çavuşoğlu açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız, Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, üye ülkelerin devlet başkanlarıyla görüştüler. Salı günü Dışişleri Bakanları toplantısı gerçekleştireceğiz. Temennimiz; bir an önce Kazakistan'ın istikrara, huzura, barışa kavuşmasıdır. Bunun için Türkiye ve Türk Devletleri Teşkilatı olarak her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Haber 09-01-22 14:09

Kazakistan'da akaryakıt zammı protestoları büyüyor, Devlet Başkanı Tokayev sükunet çağrısı yaptı

Kazakistan'ın Zhanaozen kentinde hafta sonunda başlayan akaryakıt zammı protestoları büyüyor. Hazar Denizi kıyısındaki Aktau kentinde de protesto gösterileri düzenlendi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde dün akşam polisin Aktau'daki protestocuların etrafında çember oluşturduğu görülüyor. Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, evlerde kullanılan sıvılaştırılmış doğalgaza (LNG) yapılan zammın geri alınmasını talep eden protestoculara sükunet çağrısında bulundu.

Haber 04-01-22 14:08

Putin, BM Genel Sekreteri ile Filistin'i görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Filistin meselesini görüştü. Bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede, Filistin meselesinde gerilimin artmasına ilişkin, "Her iki tarafın da şiddet içerikli eylemleri sonlandırması ve sivil halkın güvenliğinin sağlanması" gerektiği vurgulandı.

Haber 13-05-21 18:29

Emine Erdoğan'a kadın devlet başkanları ve lider eşlerinden Kovid-19'a karşı dayanışma teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın devlet başkanları, lider eşleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, kraliçe ve prenseslere, Kovid-19 salgını dolayısıyla birer mektup ile el emeği nakışlı maskeler ve gül suyunun yer aldığı hediyeleri yolladı - Şifa temennilerinin yer aldığı mektup sonrasında Emine Erdoğan'a aralarında Belçika Kraliçesi Mathilde ve Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza'nın yer aldığı çok sayıda isimden Kovid-19'la mücadele sürecinde gösterdiği dayanışma ve hassasiyetten ötürü teşekkür mesajları iletildi - Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un eşi Brigitte Macron: - "İletmiş olduğunuz nazik umut mesajı ve yanında eşlik eden hediyeler için size içtenlikle teşekkür ederim. İçten dilekleriniz ve hassas ilginiz beni çok etkiledi" - NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in eşi Ingrid Schulerud: - "Gençliğimde Türkiye'de geçirdiğim güzel zamanların, Türk halkının sıcakkanlılığının ve cömertliğinin duyusal bir hatırlatmasını teşkil etti. Nezaketiniz ve düşünceli davranışınız beni ziyadesiyle duygulandırdı"

Yurthaber 17-04-21 11:06

Hatay’da TÜRKSOY Mesire Alanı hizmete girdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türki Cumhuriyetlerini simgeleyen TÜRKSOY Mesire Alanı’nın açılışı Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mehter takımı eşliğinde gerçekleşti.TÜRKSOY Mesire Alanı’nın açılışına, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düşen Kaseinov, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Kırgızistan Büyükelçisi Kurbaniçbek Ömüraliyev, Özbekistan Büyükelçisi İslam Kerimov, Türkmenistan Büyükelçisi İşankule Amaliyev ve Kazakistan Büyükelçisi Abzal Spanbekuly katıldı.Açılış saygı duruşu ve akabinde Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan’ın milli marşlarının söylenmesiyle başladı.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada, “Ülkemizle birlikte 5 Türk Cumhuriyetlerinin isimlerini birleştiği, 7 bin metre kare üzerine yaptığımız TÜRKSOY Mesire Alanının açılışını gerçekleştireceğiz.

Yurthaber 03-04-21 10:48

Gaziantep’te firmalara model Fabrikanın çalışmaları anlatıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde (Model Fabrika) yapılan çalışmalar düzenlenen toplantı ile anlatıldı.GSO Genel Sekreteri Bülent Şişman ve firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Model Fabrikada verilen eğitimler, eğitimlerin uygulama şekli, süreleri, firmaya katkıları, eğitimler ile ilgili devlet destekleri, yalın üretim ilkeleri, üretimde israfı önlemenin yolları, Endüstri 4.0’ın önemi ve işleyiş şekli ve daha verimli üretim yapmanın yolları hakkında bilgiler verildi.Toplantının açılışında konuşan GSO Genel Sekreteri Bülent Şişman, firmaların Model Fabrikadan eğitim alarak verimliliklerini arttırabileceklerini belirterek, “Gaziantep Sanayi Odası dünya genelinde araştırmalar yaparak işletmelerin nasıl çalıştığını ve nasıl daha verimli çalışmalar yürüttüklerini siz sanayicilerimiz için ortaya çıkarıp planlama yapıyor.

Yurthaber 13-03-21 13:15

PAÜ’lü akademisyen Kazakistan devlet ödülünün sahibi oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof.

Yurthaber 23-02-21 11:04

Kocaeli’ye kazandırılacak barajlar masaya yatırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile Kocaeli’de yapılacak projelerle ilgili görüştü.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kocaeli’de hayata geçirilecek yatırımları görüşmek üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız ile görüştü.

Yurthaber 22-01-21 14:07

‘Abay köşesi’ ve ‘Düsen Kaseinov’ sanat sınıfı açıldı

2020-Abay Kunanbayev yılı etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesinde gerçekleşen organizasyonlara katılan Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Edebiyat Fakültesinde “Abay Köşesi” ve Devlet Konservatuvarında kendi adına tanzim edilen “Düsen Kaseinov” sanat sınıfının açılışını gerçekleştirdi.Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için 1993 yılında kurulan ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye’nin üyesi olduğu TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Trakya Üniversitesini ziyaret etti.Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesine Abay Kunanbayev KöşesiKazak şairi, bestekâr, düşünür ve edebiyatçı Abay Kunanbayev’in doğumunun 175.

Yurthaber 19-01-21 17:26

Ümit Uysal Abay Madalyasına layık görüldü

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kazak edebiyatının kurucusu, şair Abay Kunanbayoğlu’nun doğumunun 175’inci yılı dolayısıyla ilan edilen ‘2020 Abay Kunanbayoğlu Yılı’ kapsamında verilen Abay Madalyasına layık görüldü.Türk dünyasının eğitim, bilim ve kültür örgütü olarak 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Kültür Bakanlarının imzaladığı anlaşmayla kurulan Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), 2020 Abay Kunanbayoğlu Yılı dolayısıyla verilen ‘Abay Madalyası’na değer görülen isimleri Ankara’da düzenlenen törenle açıkladı.Türk dünyasına bağlılıkAynı zamanda “Abay’ı Okumak” kitabının da tanıtımın yapıldığı törende TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Abay Kunanbayoğlu’nun doğumunun 175’inci yılı dolayısıyla, 2020’de çok sayıda etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Yurthaber 07-01-21 11:24

Kütahya Lisesi şehrimizin hafızası

Kütahya Valisi Ali Çelik, depreme dayanıksız olduğu belirlenen ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan ve yıkım çalışmalarına başlanılan okullarda incelemelerde bulundu.Vali Çelik incelemelerine 1964 yılında tarihi Kütahya Lisesinin yanına yapılan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı verilen betonarme bina ile başladı.Betonarme binanın yıkılmasının ardında 16 derslikli okul yapılacağını aktaran Vali Ali Çelik, 1890 yılında eğitim ve öğretime başlayan tarihi Kütahya Lisesi’nin ise restore edileceğini söyledi."Taş mektep aslına uygun olarak yenilenecek"Kütahya Lisesi’nin tarihi görkemi ve yetiştirdiği isimlerle Kütahya için çok kıymetli bir değer olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, şehrin hafızası olan taş mektebin aslına uygun yenileme çalışmalarıyla geleceğe taşınacağını söyledi.Merkez ilçede yık-yap kapsamında yapılacak okullar hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, 16 derslikli Abdurrahman Paşa İlkokulu, 16 derslikli Atakent İlkokulu, 16 derslikli Atakent Ortaokulu, 24 derslikli Dumlupınar Ortaokulu, 16 derslikli Cumhuriyet İlkokulu, 16 derslikli Ümran Aygen İlkokulu, 16 derslikli Fuat Paşa İlkokulu, 12 derslikli Ergun Çelebi İmam Hatip Ortaokulu, 16 derslikli Yunus Emre İlkokulu ile 1453 Konutları alanına yapılacak 16 derslikli Şair Şeyhi İlkokulunun proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin proje ve etüt çalışmalarının başladığını kaydeden Vali Çelik; 16 derslikli yeni binayla birlikte 100 öğrencili pansiyon, 4 atölye ve spor salonu inşa edileceğini söyledi.24 derslikli İşitme Engelliler İlkokulu için 1 Aralık’ta ihaleye çıkılacağını belirten Vali Çelik, 12 derslikli Çamlıca ilkokul/ortaokulunda ihale aşamasına gelindiğini paylaştı.Vali Çelik; Rehberlik Araştırma Merkezi, Nene Hatun Anaokulu, 24 derslikli Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 24 derslikli Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12 derslikli Bahattin Çini Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi için planlama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.Vali Ali Çelik’e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit eşlik etti.

Yurthaber 26-11-20 10:07

Türk Dünyası Kültür Başkenti Resim Sergisi Trabzon’da açıldı

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı Trabzon Temsilciliği tarafından düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti Resim Sergisi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlendi.Sergiye Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kazakistan Kültür eski Bakanı ve Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve katılımcılar katıldı.Açılış konuşmasını yapan TÜRKSOY Trabzon Temsilcisi Saim Adanur, Trabzon’un 2021’de Türk Dünyası Kültür Başkenti olmaya aday olduğunu belirtti.Sergide konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise “Trabzon’un 2021 ama bir şekilde formülasyonla 2022 yılında ağırlıklı faaliyetlerini, aktivitelerini yapacağı şekilde Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına layık görülmesi hususu bizimde gönülden arzu ettiğimiz ve desteklediğimiz bir husustur.

Yurthaber 24-11-20 15:18

DÜZELTME - Tip 1 diyabetli çocukların ailelerinden şeker ölçüm sensörünün geri ödeme listesine alınması talebi başlıklı haberimizde Tip 1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Akçayır'ın soyadı sehven Çayır şeklinde yazılmış

"Tip 1 diyabetli" çocukların ailelerinden şeker ölçüm sensörünün geri ödeme listesine alınması talebi - Tip 1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Akçayır: - "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, şeker ölçüm sensörlerimizin devlet ödeme kapsamına alınmasını istirham ediyoruz. Ailelerimizin sırtından bu külfeti almasını istirham ediyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımız" - Derneğin genel sekreteri Yeşim Yalçın: - "Bir anne olarak devletimizden, devlet büyüklerimizden destek bekliyorum" - Tip 1 diyabet hastası İrem Akçayır: - "Bu teknolojinin herkese ulaşmasını istiyorum. Bu cihazla üç günde bir iğne değişimi olduğu için daha az iğne batırılıyor ve daha az acı oluyor"

Yurthaber 14-11-20 14:31

Tip 1 diyabetli çocukların ailelerinden şeker ölçüm sensörünün geri ödeme listesine alınması talebi

Tip 1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Çayır: - "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, şeker ölçüm sensörlerimizin devlet ödeme kapsamına alınmasını istirham ediyoruz. Ailelerimizin sırtından bu külfeti almasını istirham ediyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımız" - Derneğin genel sekreteri Yeşim Yalçın: - "Bir anne olarak devletimizden, devlet büyüklerimizden destek bekliyorum" - Tip 1 diyabet hastası İrem Akdemir: - "Bu teknolojinin herkese ulaşmasını istiyorum. Bu cihazla üç günde bir iğne değişimi olduğu için daha az iğne batırılıyor ve daha az acı oluyor"

Yurthaber 14-11-20 11:02