Keban Ulku Ocaklari Haberleri

Elazığ'da rüzgarın etkisiyle baraj gölünde sürüklenen teknedeki 2 balıkçı kurtarıldı

Elazığ'da rüzgarın etkisiyle Keban Baraj Gölü'nde sürüklenen teknede mahsur kalan 2 balıkçı kurtarıldı.

Yurthaber 2024-02-26 08:36:22

Elazığ'da menfezdeki su birikintisinde mahsur kalan binlerce yavru balık kurtarıldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde suların çekilmesiyle Kovancılar ilçesindeki eski demir yolu hattındaki menfezde su birikintisinde mahsur kalan ve oksijen yetersizliğinden ölme riski bulunan binlerce sazan yavrusu, ekiplerin yaklaşık 7 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Yurthaber 2024-02-12 11:10:36

Elazığ'da üretilecek 2 milyon yavru alabalık ekonomiye kazandırılacak

Elazığ'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinde alabalık sağımı döneminde elde edilen yaklaşık 3 milyon yumurtadan üretilmesi hedeflenen 2 milyon civarında yavru alabalık ekonomiye kazandırılacak.

Yurthaber 2024-01-05 11:47:55

Arkadaşıyla tartışıp kendini feribottan suya attı

Keban Baraj Gölü üzerinde çalışan feribotta, bir kadın arkadaşıyla tartıştıktan sonra kendini suya attı. Kadın, görevli personelin can simidi fırlatması sonrası kurtarıldı.

Haber 2023-12-02 17:05:40

Elazığ’da yakalandı! Fiyatı 2 milyon liraya kadar çıkıyor! İşte dinozorlar döneminde günümüze gelen o balık…

Son dönemde Elazığ’dan gelen 'Sibirya Mersin balığı' ile ilgili haberler dikkat çekiyor. Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağına dinozorlar döneminden günümüze kadar gelen Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığın havyarının 2 milyon liraya kadar satıldığı belirtiliyor. Balıkçılar bu balığın Elazığ’da son 5 yıldır görülmeye başladığını söylüyor…

Finans 25-11-23 11:55

Elazığ’da böyle yakalandı! Dev Fırat turnası görenleri şaşırttı

Elazığ’da amatör bir balıkçının Keban Baraj Gölünde yakaladığı yaklaşık 18 kilo ve 1,5 metre uzunluğundaki dev Fırat turnası, görenleri hayretler içinde bıraktı.

Haber 06-11-23 17:02

Virajı alamayan kamyonet böyle devrildi! O anlar güvenlik kamerasında

Elazığ’ın Keban ilçesinde viraja hızlı giren kamyonun savrularak devrildiği ve 5 kişinin yaralandığı kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 23-09-23 11:17

Tunceli’de cansız bedeni suda bulanan şahıs toprağa verildi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde teknesiyle Keban Baraj Gölü üzerinde balık avına çıkan, kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Mehmet Çelikel, Uzungöl köyünde toprağa verildi.

Yurthaber 04-09-23 14:44

Oltayla boyu kadar Fırat turnası tuttu

Elazığ’da balık tutmak için Keban Baraj Gölüne giden bir kişi, oltayla boyu kadar Fırat turna balığı tuttu.

Yurthaber 01-08-23 10:20

Elazığ'da alabalık üreten kadınlar ekmeğini Fırat Nehri'nden kazanıyor

Türkiye'de alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ'ın Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde kurulu bir alabalık tesisinde özveriyle çalışan kadınlar hem üretime katılıyor hem de gelir elde ediyor.

Yurthaber 31-07-23 11:16

Elazığ’dan dünyaya Türk somonu: İhracat yüzde 100 artarak 60 milyon dolara ulaştı

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 174 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında birinci sırada yer alan Elazığ’da üretilen somon ve alabalıklar, başta Japonya ile Kanada olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Bu çerçevede üretim 31 bin tona ulaşırken ihracat ise yüzde yüz artarak 60 milyon dolara ulaştı.

Yurthaber 15-06-23 10:17

Keban Barajı'nda su seviyesi son yağışlarla normale döndü

Kuraklık nedeniyle 2022'de son 14 yılın en düşük su kotunu (823,74 metre) gören Keban Barajı'ndaki su seviyesi, bu yılki yağışlarla geçen yılın 4 metre üstüne çıktı.

Yurthaber 24-05-23 12:10

Risk alıp baraj sahasına ekim yapmışlardı: Emekleri sular altında kaldı

Elazığ’da kuraklık nedeniyle suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında 3 yıldır tarım yapan çiftçilerin korktuğu bu yıl başlarına geldi.

Yurthaber 26-04-23 10:34

Elazığ'da kuraklık nedeniyle su çekildi! Baraj sahasındaki 83 yıllık tren istasyonu gün yüzüne çıktı

1974 yılında Keban Baraj Gölü'nün su tutmasının ardından Elazığ'da su altında kalan yaklaşık 83 yıllık tren istasyonu gün yüzüne çıktı. 4 farklı binadan oluşan tren istasyonundaki yapıların sadece bazı duvar kısımları ayakta duruyor.

Haber 23-03-23 21:58

Seçmen listesinde terörist Cemil Bayık rahatsızlığı! İsmini gören tepki gösterdi: Bir an önce listeden çıkarılması lazım

Terör örgütü PKK'nın elebaşları arasında olan Cemil Bayık'ın ismi, Elazığ'ın Keban ilçesi Aşağı Çakmak köyünde seçmen listesinde yer aldı. Bayık'ın listede yer aldığını gören ilçe halkı, "Teröristlerin ilçemizde isminin geçilmesi bizi son derece rahatsız ediyor. Kimler seçimde seçmeni belirliyorsa bunun bir an önce listeden çıkarılması lazım" dedi.

Haber 22-03-23 12:51

Elazığ'da fay hattındaki zemin sıvılaşması havadan görüntülendi

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasındaki yaklaşık 20 kilometrelik fay hattında yarıklar oluşturan zemin sıvılaşması dron ile görüntülendi.

Yurthaber 23-02-23 10:32

Elazığ'da silahlı kavgada 1 kişi öldü

Elazığ'ın Keban ilçesinde meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Yurthaber 23-12-22 12:50

Elazığ’da pancar yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Elazığ-Keban kara yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği pancar yüklü tır yan yattı. Kazada, araç sürücüsü hafif yaralandı.

Yurthaber 21-12-22 15:43

TOKİ ELAZIĞ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI İSİM LİSTESİ! 24 Kasım TOKİ Elazığ kura çekilişi sonuçları sorgulama ekranı

TOKİ Elazığ kura çekilişi sonuçları, Ağın, Keban, Baskil, Yurtbaşı, Arıcak - Erimli ilçeleri için bugün kurumun YouTube kanalında gerçekleştirilen kura çekimi sonrası merak edildi. 24 Kasım 2022 Çarşamba TOKİ Elazığ kura sonucu ve isim listesi çekilişin ardından erişime açıldı. İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı kamu kuruluşu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ve TOKİ 24 Kasım 2022 TOKİ Elazığ kura çekilişi sonuçları...

Finans 24-11-22 13:35

Elazığ'da köyde çıkan yangında 1 kişi yaralandı

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Taşkesen köyünde evde çıkan yangında yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 16-11-22 13:27

Ne kaymakamlık ne belediye çözemedi! 3 kilometrelik fark, bir kızın eğitim hayatına mâl oldu

Elazığ’ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki okul servisinin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeniyle eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirtti. Baba Uğur Uçar, "Kaymakamlık ve belediyeye gittik fakat bir çözüm olmadı" diyerek yetkililerden sorunun çözülmesi için yardım istedi. İşte olayın detayları...

Haber 24-10-22 12:02

Keban Baraj Gölü'nde suların çekildiği alanda tarımsal üretim yapılıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde küresel iklim değişikliği nedeniyle su çekilmesi yaşanan baraj gölünün çevresinde ortaya çıkan arazilerde çiftçiler silajlık mısır, pancar ve arpa üretiyor - Yurtbaşı beldesinde yaşayan 7 çocuk babası Ruhi Ayerdem: - "Burayı ekim alanı yapabilmek için çok emek veriyoruz. Emek vermezsek buralar hep boş kalır. Bir karış boş yer bırakmıyoruz. Bu alandan en az 100 çiftçi faydalanıyor"

Yurthaber 18-10-22 11:24

Keban Baraj Gölü kıyısındaki badem bahçelerinde hasat zamanı

Tunceli ile Elazığ arasındaki gölün çevresinde son yıllarda yaygınlaşan badem yetiştiriciliği hem çorak arazileri tarıma kazandırıyor hem de bölge insanı için önemli gelir kapısı oluyor

Yurthaber 03-10-22 11:06

Saniye ninenin evindeki oda çocuklara eğitim yuvası oldu

Elazığ'ın Keban ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Saniye Bayır, daha önce oğlunun kullandığı odayı ders çalışmaları için mahalledeki diğer çocuklara tahsis etti - Saniye Bayır: - "Çocuklar inşallah akıllı ve başarılı, vatana millete faydalı olurlar"

Yurthaber 26-09-22 11:44

GÜNCELLEME - Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde balıkçı teknesi battı

Kayıp balıkçının bulunması için başlatılan arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi DETAYLAR VE ÇALIŞMALARA ARA VERİLMESİ EKLENDİ

Yurthaber 09-09-22 19:17

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde balıkçı teknesi battı

Kayıp balıkçıyı arama çalışması sürüyor

Yurthaber 09-09-22 16:19

Elazığ'da üretilen 19 milyon yavru sazanla Doğu'daki su kaynakları balığa doyacak

Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinde elde edilen yaklaşık 19 milyon sazan yavrusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde iç sulardaki balık popülasyonunun artırılması, ticari ve amatör balık avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla ihtiyaç duyulan baraj, gölet ve ırmaklara takviye ediliyor - Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç: - "Keban'daki üretim tesisimiz bölgedeki su kaynaklarının balıkçılık konusunda ana sponsoru olacak"

Yurthaber 08-09-22 11:35

Adeta altın yumurtluyor! Balıkçıların ağına takıldı... Fiyatı dudak uçuklatıyor

Keban Baraj Gölü'nde balıkçıların ağına Sibirya mersin balığı takıldı. İlk defa bu büyüklükte görüntülenen balık, görenleri şaşkına çevirdi. Öte yandan Keban Baraj Gölü'nde tesisi bulunan Sibirya mersin balığının havyarı 2 milyon liraya kadar ulaşıyor.

Haber 28-08-22 16:12

Tunceli'nin tarihi Pertek ilçesi su sporlarıyla adından söz ettiriyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Pertek'deki Keban Baraj Gölü kıyısında bu yıl hizmete sunulan su sporları merkezi, adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu - Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci: - "Çevre illerden buraya gelen insanlarımız suyla alakalı hangi etkinliği istiyorlarsa bulabilecekler. Pertek'te sürat teknesi, jetski, kano ve rafting gibi aktiviteler yapılıyor"

Yurthaber 10-07-22 11:09

Keban ne demek? Keban kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız kelimenin bir arada kullanıldığı zengin bir dildir. Bu zenginliğin oluşması için de Türk Dil Kurumu tarafından birçok yetkili görevlendirilmiştir. Kelimelerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, sözcüklerin anlamları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Dile merakı olan kişiler, yayımlanan bilgilerle kafalarındaki sorulara cevap bulabilir. Keban kelimesi de anlamı araştırılan kelimeler arasında yer alır. Keban ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:49

Keban Barajı'nda görüldü, hemen telefona sarıldı! Bu balığın havyarı 2 milyon

Son zamanlarda Keban Baraj gölünde görülmeye başlanan Sibirya Mersin balığı bir balıkçının daha ağına takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, şaşkınlık yaşarken, ağa takılan balığı yeniden göle bıraktı. Sibirya Mersin balığının havyarının 2 milyon liraya kadar alıcı bulduğu biliniyor.

Haber 15-01-22 12:28

Keban Barajı ve HES çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor

Fırat Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Akın Temizer: - "Farklı türde kuş popülasyonlarının burada bir araya gelmesi bu bölgenin doğal yaşam zenginliğinin arttığını gösteriyor" - "Göçmen kuşların bu bölgeye gelmesine etki eden faktörler kurak alanların artması, birçok bölgede suların çekilmesi, gıda zincirinin azalması ya da bozulması nedeniyle bulundukları yöreyi bırakmasıdır. Dolayısıyla suyu, gıdası bol mikroklimatik iklim özelliğine sahip daha korunaklı alanları tercih ediyorlar"

Yurthaber 07-11-21 11:31

Erdoğan açılışını yapacak! Türkiye'nin 4. büyüğü, ekonomiye katkısı 3 milyar lira

Yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), ekonomiye yılda 3 milyar lira katkı sağlayacak. Ilısu Barajı, kurulu güç bakımından Atatürk, Karakaya ve Keban barajlarından sonra Türkiye'nin 4'üncü büyük hidroelektrik santrali konumunda olacak.

Finans 05-11-21 15:03

Elazığ'da görüldü! Sudaki karartı su sumuru çıktı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğince (IUCN) "nesli tehdide yakın" kategorisinde listelenen su samuruna rastlandı. Su samurunu fark eden köy muhtarı Muhtar Taşgın, ''Dedelerimiz, babalarımız Fırat Nehri'nde bu hayvanın olduğunu söylerlerdi. Babam da bölgede yaklaşık 50 yıl önce su samuru gördüğünü söylemişti. Daha önce ben de 3-4 kez görmüştüm'' diyerek yaşadığı andan bahsetti.

Haber 14-10-21 15:20

Keban Baraj Gölü'nde nesli tükenme tehlikesi altında olan su samuru görüldü

Keban Baraj Gölü'nde nesli tükenme tehlikesi altında olan su samuru görüldü

Yurthaber 14-10-21 11:16

Keban Barajı ve HES 47 yılda ülke ekonomisine 151 milyar lira katkı sağladı

Keban Barajı ve HES 47 yılda ülke ekonomisine 151 milyar lira katkı sağladı

Yurthaber 11-09-21 11:53

Elazığ'da Fırat Nehri ve Keban Barajı manzaralı salıncak ilgi odağı oldu

Salıncağın kurulduğu tesisin ziyaretçilerinden Çiğdem Çapkur: - "Özellikle buraya Keban Barajı manzarasına doğru salıncakta sallanmak için geldim. Gerçekten adrenalin dolu, güzel bir deneyim oldu"

Yurthaber 05-09-21 14:20

Henüz 22 yaşında! İstanbul'dan köyüne döndü, ayda 100 bin lira kazanıyor

Tunceli'de yaşayan Onur Demir (22) Keban Baraj Gölü üzerinde yaşadığı teknede, dünyanın en kaliteli tatlı su ıstakozları arasında gösterilen kerevit avlayarak ayda yaklaşık 100 bin TL kazanıyor. Haftada ortalama 400 kilo kerevit yakaladığını belirten Demir, "Kilosu 30 liraydı sonra 45 oldu, şimdi ise 65 lira. Eğirdir Gölü’nde kerevit, mantar hastalığından dolayı azaldı, ondan da burada fiyatlar yükseldi" dedi.

Finans 16-08-21 14:38

Kurak adayı binlerce ağaçla yeşillendiren Robinson Ziyanın yüreği yanan ormanlara sızlıyor

Tunceli'nin Pertek ilçesinde, ölen eşinin anısına diktiği binlerce meyve ağacıyla Keban Baraj Gölü'ndeki adayı yeşillendiren Ziya Abay, son günlerdeki orman yangınları yüzünden gözyaşlarını tutamayıp yeşillendirdiği adadaki Türk bayrağını yarıya indirip yas tutuyor - Ziya Abay: - "Ağaçlar, halkındır, insanoğlunundur ve canlılarındır. İnsanlar devlete destek olsun, birlikte ağaç diksinler. Tekrar ağaçlarımız şenlensin, yerini bulsun" - "Yangınlar nedeniyle yüreğim yandı, kendimi kaybettim ve hep oturup ağlıyorum, yıkılıyorum, kendimi unutuyorum"

Yurthaber 06-08-21 11:18

Besiciler sıcaktan etkilenen küçükbaş hayvanlarını şelalede serinletiyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde besicilerin yaklaşık 7 metre yükseklikten akan şelalenin serin suyunda hayvanlarını yıkaması renkli görüntüler oluşturuyor - Besicilerden Saim Fırat: - "Hayvanlarımızı şelalemize getirip yıkıyoruz. Hem sağlıkları hem de ferahlamaları açısından çok iyi oluyor" - Yetiştirici Fethi Ak: - "Bu sene aşırı sıcaktan ve kuraklıktan dolayı hayvanlar daha çok kirlendi. Hem hayvanlar serinliyor hem de biz ferahlıyoruz"

Yurthaber 28-07-21 12:17

Başta Rusya ve ABD sırada! Türk somonu, lezzetiyle 30 ülkeden talep görüyor

Türkiye'de alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ'ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerinde yetiştirilen Türk somonu ve alabalık, ihraç edildiği 30 ülkede lezzetiyle talep görüyor. Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerindeki modern çiftliklerde alabalık üretimi gerçekleştiren tesis, her yıl ortalama 10 bin ton alabalık ve somonu bünyesindeki balık işleme tesisinde fileto, iç alma, taze ve donuk olarak işleyip yurt dışına ihraç ediyor.

Finans 03-07-21 14:49

Elazığ'da yetiştirilen alabalık ve Türk somonu, lezzetiyle 30 ülkeden talep görüyor

Keban ilçesinde Fırat Nehri'nde balık üreten tesis, her yıl ortalama 10 bin ton alabalık ve somonu fileto, taze ve donuk olarak işleyip yurt dışına ihraç ediyor - Balık işleme tesisi müdürü Deniz Erden: - "Keban ilçesinde ürettiğimiz ürünler dünya çapında çok fazla talep görüyor, balıklarımız çok beğeniliyor"

Yurthaber 03-07-21 11:40

Elazığ'da belediye başkanı can dostlara anne şefkatiyle bakıyor

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı: - "Bu sevgi Allah vergisi, hayvanlara karşı çok büyük bir sevgim, merhametim var" - "Akşam eve gelince kediciklerimin mamalarını veriyorum çünkü dört gözle beni bekliyor, onları beni beklerken görünce çok mutlu oluyorum"

Yurthaber 01-07-21 11:42

'Robinson Ziya'nın Keban Baraj Gölü'ndeki adada huzurlu yaşamı! Diktiği ağaçların sayısı 4 bine ulaştı

Tunceli'de yaşamının büyük bölümünü Keban Baraj Gölü'ndeki adada geçirdiği için roman kahramanı Robinson Crusoe'ya benzetilen Ziya Abay, 25 yıl önce trafik kazasında kaybettiği eşinin anısına binlerce ağaçla yeşillendirdiği Keban Baraj Gölü'ndeki adada, şehir stresinden uzakta doğayla iç içe yaşam sürüyor.

Haber 12-06-21 08:07

Türkiye'nin Robinson Crusoe'u Ziya Dede'nin huzurlu yaşamı görenleri mest etti

Tunceli’de yaşamının büyük bir bölümünü Keban Baraj Gölü’ndeki adada geçirdiği için roman kahramanı Robinson Crusoe'ya benzetilen Ziya Abay, şehirden uzak hayatını sürdürüyor. Abay, yıllar önce ölen eşinin anısına diktiği binlerce ağaçla yeşillendirdiği Keban Baraj Gölü'ndeki adada tek başına yaşıyor.

Trend 10-06-21 16:01

Tunceli’de 2 bin 800 yıllık tarihi Pertek Kalesi, görenleri kendisine hayran bırakıyor

Tunceli'de Urartular döneminde tepenin üzerine inşa edilen 1974'te Keban Baraj Gölü'nün suları altında kalmasıyla ada görünümüne kavuşup, maviliklerin arasında hayran bırakan 2 bin 800 yıllık Pertek Kalesi, cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Trend 24-05-21 15:18

Keban Baraj Gölü’nün su seviyesinin düşmesiyle Miyadın Kilisesi, ilk defa ortaya çıktı

Elazığ ve Tunceli arasındaki Keban Baraj Gölü’nün su seviyesinin düşmesi ile Çemişgezek sınırlarında yer alan Miyadin Kilisesi, ilk kez tamamen gözüktü. Vadi içerisinde 4 duvarı ile halen varlığını koruyan kilise, doğası, konumu ve manzarası ile de dikkat çekiyor.

Trend 04-05-21 10:41

Hala varlığını koruyor! Tarihi kilise ilk kez gün yüzüne çıktı

Elazığ ile Tunceli arasında bulunan Keban Baraj Gölü'nde su seviyesinin düşmesi Çemişgezek'teki Miyadin Kilisesi'nin ilk kez tamamen gün yüzüne çıkmasını sağladı. Vadi içinde bulunan 4 duvarı ile yıllara meydan okuyan kilise, doğası, konumu ve manzarasıyla dikkat çekiyor.

Haber 04-05-21 10:22

Sular çekildi! Miyadin Kilisesi ilk defa tamamen gün yüzüne çıktı

Elazığ ile Tunceli arasındaki Keban Baraj Gölü'nün su seviyesinin düşmesi ile Çemişgezek sınırlarında yer alan Miyadin Kilisesi, ilk defa tamamen gün yüzüne çıktı. Vadi içerisinde 4 duvarı ile halen varlığını koruyan kilise, doğası, konumu ve manzarası ile de dikkat çekiyor.

Haber 04-05-21 10:19