Keşif Haberleri

Çin'den 100 milyon tonluk petrol rezervi keşfi

Çin'in kuzeydoğusundaki Bohay Denizi'nde 100 milyon tonluk ham petrol rezervi keşfedildiği bildirildi. Bohay Denizi ile Güney Çin Denizi'nde açık deniz petrol ve doğal gaz sondajı yapan şirket, 2024'te 700 ila 720 milyon varil petrol çıkarmayı hedefliyor.

Finans 19-03-2024 17:33

Bakan Bayraktar: 2024 yılını inşallah keşif yılı olarak ilan edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bu sene, 2024 yılını inşallah keşif yılı olarak ilan edeceğiz." dedi. Bayraktar, "Türkiye olarak enerjideki bu dışa bağımlılık sorununu hep birlikte ortadan kaldırmış olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Finans 17-03-2024 15:01

İstiklal Caddesi'nde tarihi keşif! 130 yıllık gizemli tünel bulundu: Zenginlerin kullanım amacı şaşırttı

Her santimetresinde bir tarih barındıran İstanbul'da yeni keşifler geçmişe ışık tutmaya devam ediyor. 2017'de Rumeli Han'ın restorasyonu sırasında altında keşfedilen 130 yıllık gizli tünel tarih meraklılarını heyecanlandırdı. Rivayete göre tünel, halkın arasına karışmak isteyen zengin kişiler için inşa edildi. Toplam 1400 metrekarelik alanın ilerleyen zamanlarda konserlere de ev sahipliği yapması bekleniyor.

Haber 14-03-2024 10:47

Bakan Bayraktar'dan enerjide yeni keşif açıklaması: 3 lokasyonda arama yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl enerjide yeni keşiflerin beklendiğini belirterek, "Karadeniz'de çok önemli 3 lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız." ifadesini kullandı.

Finans 13-03-2024 16:56

Bir ilk: Türk tarihini değiştirebilecek keşif! O ülkede ortaya çıktı 'Yüksek derecede önemli' İhtimalleri sıraladı

Kazakistan'da Türk tarihi için önemli bir keşif yapıldı. Batı Göktürk dönemine ait bir külliye ve yeni eserler tespit edilirken bunlar arasında tarihte ilk defa bir Göktürk kağanının yüzünün tasvir edildiği kemer tokaya ulaşıldı. Keşfin, Türk tarihini değiştirebileceğinden bahsediliyor. Kazı çalışmalarını gerçekleştiren ve bulguları tespit eden Kazak arkeolog Prof. Dr. Zainolla Samashev detayları anlattı.

Trend 03-01-2024 12:26

Benzerleri Midilli Adası'nda var! Kazı sırasında heyecanlandıran keşif 'Bunun çıkmış olması önemli'

İzmir'in Bornova ilçesindeki kazı çalışmalarının sürdüğü Yassıtepe Höyüğü'nde, benzerlerine Ege Denizi'ndeki Midilli Adası'nda rastlanan 5 bin yıllık pişmiş toprak malzemeden yapılmış tanrıça heykelciği bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Bulduğumuz tanrıça heykelciği Midilli'dekilerden 500 yıl daha önceki döneme ait. Bu eser, kültürel etkileşimin Kuzey Ege Adaları hatta Balkanlar'a doğru olduğunu göstermekte" dedi.

Haber 25-10-2023 11:25

Arkadaşının kaybolan yüzüğünü bulmak için suya atladı! Öyle bir şey keşfetti ki... Değeri dudak uçuklattı

TikTok kullanıcısı ColtyyandCombo arkadaşlarıyla nehire girdikleri yerde yüzüğünü düşürdükten sonra eğlenceli bir keşfe imza attı. Arkadaşının yüzüğünü bulmak için daldığı anları TikTok’tan paylaşan ColtyyandCombo gizemli bir kutu buldu. Kutunun içinden ise yıllardır kullanılmayan bir silah ve mücevher çıktı. Mücevherin değeri ise dudakları uçuklattı.

Trend 23-08-2023 08:42

Rize'de eşsiz bir eser bulundu: Mazisi 3 bin yıl eskiye dayanıyor! İlk kez gördük...

Rize'de Bozkurt kavimlerine ait olduğu düşünülen 3 bin yıllık kaya resimleri bulundu. Resimlerin dünyada az rastlanan örneklerden olduğunu kaydeden Doç. Dr. Pekşen, “Boyama usulü yapılan kaya resimlerini Karadeniz’de ilk kez gördük” dedi.

Haber 02-08-2023 16:34

Sinop’ta bulundu! Zengin bir ailenin yemek odaymış... “Türkiye’de benzeri olmayan bir bulgu”

Sinop’ta 2300 yıllık geçmişe sahip yapıların bulunduğu Balatlar Yapı Topluluğu kazısında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen mozaik bulundu. Zengin bir ailenin yemek odası olduğu düşünülen mozaik tabaka, “Türkiye’de benzeri olmayan dünyada belki eşine benzerine ender rastlanabilecek önemli bir bulgu" olarak tanımlandı.

Trend 22-06-2023 15:43

Türkiye'nin en büyüğü olacak: Bingöl'de 300 milyon tonluk keşif! 10 bin kişiye istihdam, cari açığa 600 milyon dolarlık katkı...

Bingöl'de 300 milyon tonluk büyük bir keşfe imza atıldı. Demir cevheri keşfini memleketini ziyareti sırasında duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasına göre keşif ile cari açık yılda 600 milyon dolar düşecek. Yılmaz'ın yakın zamanda başlayacağını belirttiği proje ile 10 bin kişiye istihdam olanağı oluşması bekleniyor.

Finans 13-06-2023 12:06

Zonguldak'ta terastan düşen kadının ölümüne ilişkin keşif yapıldı

Zonguldak'ta 2 yıl önce terastan düşen Ayşe Özgecan Usta'nın ölümüne ilişkin keşif gerçekleştirildi.

Yurthaber 14-04-2023 15:22

Bilim dünyası bunu konuşuyor! Türk bilim insanları Zonguldak'ta yeni bir canlı türü keşfetti

Türk bilim insanları, heyecanlandıran bir keşfe imza attı. Zonguldak'ta bulunan yeni bir yangıç (gammarus) türü dünya literatürüne kazandırıldı. Gökgöl Mağarası'nda keşfedilen kabuklu sınıfı canlılardan olan yangıç türüne, Türkiye Mağaracılık Federasyonuna (TUMAF) ithafen "gammarus tumaf" ismi verildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbek, "Ülkemizde 51 farklı türü var bu canlının. Biz burada 52'ncisini bulmuş olduk" dedi. İşte yeni keşfin detayları...

Haber 12-01-2023 14:03

Dinozorlardan bile daha yaşlı nesli tükenmekte olan balığı oltayla yakaladı! Görünce şoke oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas eyaletindeki Kansas Nehri’nde balıkçılık yapan Kevin Zirjacks oltasıyla son dinozorlardan en az 70 milyon yıl öncesine dayanan, nesli tükenmekte olan bir tür balık keşfetti. Çok ender bulunan bir göl mersin balığını oltasının ucunda gören Zirjacks büyük bir heyecan yaşadı.

Trend 07-12-2022 16:49

Edirne'de yeni böcek türü keşfedildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Anlaş: - "Bu tür muhtemelen dünyada sadece Gala Gölü Milli Parkı çevresinde yaşıyor. Orman ve tarım zararlılarıyla beslenen bir böcek olduğunu tahmin ediyoruz"

Yurthaber 20-10-2022 09:07

Assos Antik Kenti'nde heyecanlandıran keşif! Çöplükte bulundu: Tam 1600 yıllık

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları içinde bulunan Assos Antik Kenti'nde heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Kazı yapan bilim insanları, önceki çağlarda çöplük olarak kullanıldığı tespit edilen bir alanda bulduğu amforada, 1600 yıllık kılçık kalıntılarına ulaştı. Yapılan kontrollerde kılçığın orkinos balığına ait olduğu belirlendi.

Haber 17-10-2022 20:05

Bir ili heyecanlandıran keşif! Tarlayı ekip biçerken buldu: Ne çıkarsa çıksın devletin olacak

Muğla'nın Milas ilçesinde tarlasını süren bir çiftçi tarihi keşfe imza attı. Sabana takılan büyük taşın ne olduğunu anlamaya çalışan çiftçi, taşın etrafını temizleyince tarihi bir kalıntıyla karşılaştı. Milas Müze Müdürlüğü'ne haber verilmesi üzerine inceleme yapan ekipler, taşın yaklaşık 2 bin 400 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen 'oda mezar' olduğunu tespit etti. Korumaya alınan 'oda mezar'da kurtarma kazısı başlatıldığı bildirildi.

Haber 08-10-2022 20:15

Muğla'da mermer ocağında Herakles'e ait olduğu düşünülen kabartma bulundu

Kabartmayı bulan Recep Aşık: - "Daha önce kayıtlarda olmayan bir eseri bulmanın mutluluğunu yaşıyorum"

Yurthaber 22-09-2022 11:23

Antik Mısır mezarında bulundu, analiz sonucu hayrete düşürdü! Bugünün favorilerinden biri, daha eskisi yok

Arkeologlar inanılmaz bir keşfe imza attı. Günümüzde kahvaltı sofralarının sevilen ürününü kadim uygarlıkların da tükettiğini gösteren keşif Antik Mısır mezarında yapıldı. Arkeologların son bulgusu, 2 bin 600 yıllık bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Haber 22-09-2022 10:19

Konya'da bir kişinin karısı tarafından öldürüldüğü iddia edilen evde keşif yapıldı

Konya'da bir kişinin karısı tarafından öldürüldüğü iddia edilen evde keşif yapıldı

Yurthaber 07-09-2022 15:16

Müslüme Yağal'ın cansız bedeninin bulunduğu bölgede keşif yapıldı

Müslüme Yağal'ın cansız bedeninin bulunduğu bölgede keşif yapıldı

Yurthaber 02-09-2022 18:23

Metropolis'te tarihi keşif! 1800 yıllık: İlk kez bulundu... Dünyanın gözü İzmir'de

Dört köşesi birçok eski medeniyetin miraslarına ev sahipliği yapan Türkiye'den tarihi keşifler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak, İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Metropolis Antik Kenti'nde yapılan keşif arkeologları dahi heyecanlandırdı. Antik kentte kazı başkanlığını yürüten Prof. Dr. Serdar Aybek, keşfe ilişkin görüşünü "Bizi çok sevindiren bir şey oldu" sözleriyle anlattı. 1800 yıllık keşif bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Haber 29-08-2022 12:10

Muğla'da yeni yabani soğan türü keşfedildi

Sandras Dağı'nda bulunan ve "Muğla soğanı" ismi verilen bitkinin bilimsel adı, bitkiyi keşfeden doğasever Ayhan Toprak'a atıfla belirlendi - Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ile Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım: - "Bu dağın zirvesinde ve eteklerinde yer alan ve başka bir yerde yayılış göstermeyen 30'dan fazla endemik bitki türü olduğunu söyleyebiliriz. Bu bitkide olduğu gibi yeni türlerin keşifleri devam ediyor"

Yurthaber 22-08-2022 11:30

Yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki teröristin keşif görüntüleri ortaya çıktı

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla Türkiye'ye gelen ve sahte kimlikle İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki Mehdi Mıhçı'nın keşif görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Mıhçı'nın, İstanbul'un değişik noktalarında keşif amaçlı yürüdüğü görülüyor.

Haber 12-08-2022 18:43

Bakan Dönmez: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. "Akkuyu Nükleer Santral'de bir aksamaya izin vermeyiz." diyen Bakan Dönmez, açıklamasının devamında kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıkladı. Öte yandan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız." diye konuştu.

Finans 11-08-2022 10:17

Buluş eş anlamlısı nedir? Buluşun eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Dilimizdeki her kelimenin birden fazla anlamı bulunur. Bu sebeple o sözcüklerin eş anlamları da çeşitlilik gösterir. Buluş kelimesi de bu özelliklere sahiptir. Fiil olarak çekilebileceği gibi isim olarak da kullanılır. Farklı alanlarda farklı kullanımları vardır. Buluş kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte buluş eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-2022 05:52

İsraillilere yönelik eylem hazırlığında bulunan şüphelilerin keşif görüntüleri ortaya çıktı

İsraillilere yönelik eylem hazırlığında bulunan şüphelilerin keşif görüntüleri ortaya çıktı

Yurthaber 03-08-2022 10:06