Kilise Haberleri

Sahibinden satılık tarihi kilise! İstenen rakam dikkat çekti

Sivas'ta 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından satışa çıkarıldı. Emlak danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılmasında hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1’inci derecede sit alanı ve koruma altındadır. Bugün itibarıyla satışa çıkardık” dedi. Kilise için istenen rakam ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 29-03-2024 09:59

Kayseri'de Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde miçing ayini yapıldı

Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde "miçing" ayini düzenlendi.

Yurthaber 08-03-2024 12:21

Son dakika! Kilise saldırısıyla ilgili 17 DEAŞ üyesi yakalandı

Son dakika haberi: Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı olan terör örgütü DEAŞ üyesi 17 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haber 03-02-2024 10:29

İstanbul'daki kilise saldırısıyla ilgili yeni gelişme! Kayseri'de sır toplantı

İstanbul'da kiliseye yönelik düzenlenen saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı. Bazı şüphelilerin Kayseri’de örgütsel toplantı yapmış olabilecekleri ve 1 şüphelinin kilisede yüksek sesle bir şeyler söylediği ancak ne söylediğinin belirlenemediği kaydedildi.

Haber 01-02-2024 23:53

Kilise saldırısıyla ilgili yeni gelişme! 34 şüpheli hakimliğe sevk edildi

Sarıyer'de pazar ayini sırasında Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 34 şüpheli tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Haber 01-02-2024 21:14

ÖZEL | İstanbul'daki kilise saldırısının perde arkası! Abdullah Ağar, Çok ilginç şeyler var diyerek açıkladı, Şahintepe Mahallesi detayı...

İstanbul’daki kilise saldırısıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken, iki DEAŞ'lının Başakşehir'de yakalanması ise Şahintepe Mahallesi'ni akıllara getirdi. Saldırıda hedefin Polonya İstanbul Başkonsolosu olup olmadığı araştırılırken, Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, söz konusu saldırının zamanlaması ve perde arkasıyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulundu. Çok ilginç detayların olduğunu belirten Ağar, "Son derece önemli bir süreç bizi bekliyor" diye konuştu.

Haber 31-01-2024 13:33

Son dakika | Kilise saldırganları kaçarken çöpe atmış! Katillerin son hali böyle görüntülendi: Sakal ve kıyafet detayı...

Son dakika haberi: Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar günü sabah ayini sırasında silahlı saldırı düzenleyen saldırganların kaçarken çöp konteynerine attıkları kıyafetleri bulundu. Ayrıca saldırganlardan Rusya uyruklu D.T.'nin yakalanmamak için kestiği sakallarını daha çöpe atamadan yakalandığı öğrenildi. İki saldırganın son hallerini gözler önüne seren fotoğraf da paylaşıldı.

Haber 31-01-2024 12:30

Kilise saldırganları garson çıktı! Teröristlerle ilgili çarpıcı detaylar

İstanbul, Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada sır perdesi aralanıyor. Saldırganların olay yerine giderken kullandıkları ‘kayıp’ otomobil Beylikdüzü’nde otluk bir alanda bulunurken, saldırıda tetiğe basan DEAŞ’lı teröristlerin garson oldukları ortaya çıktı. İşte yeni detaylar...

Haber 30-01-2024 23:57

Santa Maria Kilisesi saldırganları kaçarken ormana atmış! Yeni delillere rastlandı

Türkiye'nin gündemindeki Santa Maria Kilisesi'ne saldırıyla ilgili yeni delillere ulaşıldı. Pazar günü kiliseye giren, DEAŞ'lı oldukları değerlendirilen maskeli iki saldırgan bir kişiyi öldürüp kaçmış, akşam saatlerinde yakalanarak sorgulanmaya başlamıştı. Dünden bu yana süren çalışmalarda ormanlık alanda yeni gelişme yaşandı.

Haber 30-01-2024 10:58

Koçbaşlarıyla eve girildi! Görüntüler ortaya çıktı, İstanbul'da kilise saldırganları böyle yakalandı

İstanbul'da kiliseye düzenlenen silahlı saldırı sonrası iki saldırgan, Başakşehir'de yakalanmıştı. O anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Koçbaşlarıyla eve girilirken teröristlerin dikkat çekmemek için aile görünümü verdiği öğrenildi.

Haber 29-01-2024 19:32

Kilisede hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan'ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu! O esnada gelmiş bu kahrolasıca insanlar

Dün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Murat Cihan son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Kuzen Murat Cihan, "Kendisinin yüzde 80 engelli raporu var. Vakit geçirmek ve gezme amacıyla oraya girmiş. O esnada bu kahrolasıca insanlar gelmiş. Bizim garibanı bulmuş, olan bize oldu" dedi.

Haber 29-01-2024 15:49

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 29-01-2024 15:16

İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detay! 'Birinci sınıf ölüm timi' iddiası dehşete düşürdü... Saldırı anındaki o detay katliamı önlemiş

İstanbul'daki kilise saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı. DEAŞ'lı olduğu değerlendirilen maskeli 2 kişi dün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında girip cemaatten Tuncer Cihan'ı öldürmüştü. Akşam saatlerinde yakalanan 2 katil zanlısının yeni görüntüleri ortaya çıktı, 'birinci sınıf özel tim' ayrıntısı dikkat çekti. Saldırganların katliam yapmayı amaçladığı ancak silahların tutukluk yapması nedeniyle amaçlarına ulaşamadan panikle kaçtığı belirlendi.

Haber 29-01-2024 13:49

Bakan Yerlikaya'dan kilise saldırısıyla ilgili açıklama! 'Hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar'

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria kilisesine pazar ayini sırasında kar maskeli kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Olayda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu saldırıyı kim veya kimler yaptıysa onları en kısa sürede tespit edip adalete teslim etmek görevimiz" dedi.

Haber 28-01-2024 17:05

Son dakika | İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı! Kar maskeli saldırganlar ateş açtı: Pazar ayininde 1 kişi hayatını kaybetti... Saldırı anı kamerada

Son dakika haberi: İstanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi ateş açtı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırganların yakalanması için harekete geçildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının detaylarını açıkladı. Maskeli iki şüphelinin saldırı öncesine ait görüntülerinin yanı sıra silahlı saldırı anı da güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 28-01-2024 12:46

Rahibelikten OnlyFans modelliğine geçiş yaptı! Tepkilere cevap verdi... Tanrı'ya her zamankinden daha yakın hissediyorum

Brezilya'da kilisede uzun yıllar rahibe olarak görev yaptıktan sonra OnlyFans modelliğine geçiş yaptığını duyuran 36 yaşındaki Ana Akiva tepkilerin odağına yerleşmişti. Sosyal medyadaki müstehcen paylaşımlarıyla adından söz ettirmeyi sürdüren fenomen isim, "Tanrı'ya her zamankinden daha yakın hissediyorum" diyerek eleştirilere sert cevap verdi.

Trend 20-01-2024 13:45

Soğuk sulara atlayıp haçı çıkarmak için yarıştılar! Büyükada'da denizden haç çıkarma töreninden hareketli görüntüler

Büyükada'da bu sabah gerçekleşen denizden haç çıkarma töreni hareketli anlara sahne oldu. Denize atılan haçı çıkarmak için soğuk sulara atlayan Hristiyanlar suda kıyasıya yarıştı. Dikkat çeken o anlar kameralara yansıdı.

Haber 07-01-2024 12:32

Kilisede çekilen müstehcen video klip rahibin başını yaktı! Görevinden alındı... Milyonlarca izlenmeye ulaştı

Pop yıldızı Sabrina Carpenter'in müstehcen detaylardan oluşan bir klipinin 160 yıllık kilisede çekilmesi tepkilere neden oldu. Yayınlandığı günden itibaren 11 milyondan fazla izlenmeye ulaşan "Feather" şarkısının klibinin çekimlerine izin veren Katolik rahip görevinden alındı.

Trend 28-11-2023 14:36

Alanya Kalesi'ndeki kazılarda 9 asırlık hoşgörünün izlerine rastlandı

Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, kalenin "İçkale" kısmındaki kilisede kazı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Şapelin camiye çevrilmemesinde, Selçukluların dünya görüşü içinde İslamiyet'in getirdiği 'Dinde zorlama yoktur' hükmünün etkili olduğunu düşünüyorum." dedi.

Yurthaber 01-09-2023 11:01

Yunanistan, İzmir'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde düzenlenen eğlenceye tepki gösterdi!

Yunanistan, İzmir'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde düzenlenen eğlenceyi kınadı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk yetkililerce kültürel etkinlikleri misafir etmek üzere kullanılan İzmir'deki tarihi Rum Ortodoks Aziz Vukolos Kilisesi'nde elektronik müzik partisi düzenlenmesini kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Haber 08-07-2023 23:23

Heyecanlandıran keşif! İstanbul'da bin 500 yıllık yeraltı dehlizi bulundu

İBB'nin Saraçhane'deki binasının karşısındaki 500 yıllık Polieuktos Kilisesi'nin kalıntılarında yürüttüğü kazıda, toprak altında bin 500 yıllık yeraltı dehlizi bulundu. İçerisinde mozaik ve taş kakmalar bulunan yeraltı dehlizinin, işlenmiş mermerlerle biçim verilmiş ve kabartmalarla bezenmiş yapı taşları dikkat çekiyor. Dehliz hakkında bilgi veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul'un deprem hafızası için bu yapının tam bir örnek olduğunu belirtti. İşte keşfin detayları...

Haber 10-04-2023 09:40

Almanya’da kiliseye silahlı saldırı! ‘Aşırı tehlikeli alarm’ seviyesi verildi: 7 ölü çok sayıda yaralı....

Almanya’nın Hamburg kentindeki polis şehirdeki ‘Yehova Şahitleri’ kilisesinde meydana gelen silahlı saldırının ardından 7 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını doğruladı. Yetkililer failin firarda olduğuna inanmak için hiçbir neden olmadığını söyledi. İlk belirlemelerde failin kilisenin içinde hayatını kaybedenler arasında olduğu belirtildi.

Trend 10-03-2023 08:00

659 yıllıktı! Tarihi kilise de depreme dayanamadı

Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerde çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken, birçok tarihi yapı da kullanılamaz hale geldi. Hatay’da 2020 yılında restore edilen 659 yıllık Türk Rum Ortodoks Kilisesi de depremde ağır hasar alarak yıkıldı.

Haber 26-02-2023 17:24

700 yıllık! Hatay’daki Meryem Ana Ortodoks Kilisesi depremde yıkıldı: Çan kulesi ise...

Deprem felaketi, Hatay’da bulunan ve yaklaşık 700 yıllık olduğu tahmin edilen Meryem Ana Ortodoks Kilisesi'ne de ağır hasar verdi. Kilise, depremde ağır hasar alarak yıkıldı. Yıkılan kilisenin çan kulesi ise ayakta kaldı. Meryem Ana Ortodoks Kilisesi Papazı, "Kilisemiz 3 sene önce restore oldu ama maalesef deprem çok şiddetliydi ve kilise yıkıldı" şeklinde konuştu. Öte yandan, 2020 yılında restore edildiği öğrenilen tarihi yapı havadan görüntülendi.

Haber 20-02-2023 09:17

İspanya'da kiliseye palalı saldırı: Rahip öldü, 4 kişi yaralandı

İspanya'nın güneyindeki Cadiz kentinde bir kiliseye düzenlenen palalı saldırıda 1 rahip hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Resmi açıklamaya göre, saldırganın 25 yaşlarında Fas kökenli bir erkek olduğu ve güvenlik görevlileri tarafından yakalandığı bildirildi.

Haber 25-01-2023 23:48

Yeni bir gizem daha ortaya çıktı! Kilise içinde kadın mezarı bulundu: '34-38 yaşlarında, muhtemelen...'

Aydın'da Kadıkalesi Antik Kenti'ndeki kazılarda yeni gizemler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kilise içindeki kazılarda bir kadına ait olduğu belirlenen mezara ulaşıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, mezarın bulunduğu yeri ziyaretçiye açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Haber 07-01-2023 11:52

Belçika’da kiliseye olan ilgi azaldı! Binlerce kişi kaydını sildirdi

Katolik Kilisesi tarafından yayınlanan 2021 raporuna göre, Belçika’da 5 bin 200 kişi kiliseden kaydını sildirdi.

Haber 05-12-2022 21:45

Bilgisayardan çocuk pornografisi çıktı, Bizi soyup duvara dayadılar dedi! Reşit olmayan çocuk skandalından sonra sosyal medyada şok yaratan video

Ukrayna'da görev yapan Rus Başrahip Nikita iddiaya göre reşit olmayan bir çocukla yatakta yakalandı. İnfial yaratan iddianın ardından Nikita, kilisenin Rusya ile bağlantıları nedeniyle tuzağa düşürüldüğü öne sürerken sosyal medyadan paylaştığı video mesajla ortalığı iyice karıştırdı. Nikita, Ukraynalı ajanların kilisede herkesi hücresinden çıkarıp çırılçıplak soyduktan sonra duvara dayayıp fotoğraflar çektiğini söyledi.

Trend 05-12-2022 15:39

Seksi pozlarını sattığı hesabı ifşa olunca kilise grubundan kovuldu! “Yanlış bir şey yapmadım”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan 39 yaşındaki OnlyFans fenomeni Holly Jane, kendi deyimiyle çifte hayat yaşıyordu. Bir yandan yetişkinlere özel olarak hazırlanan bir sitede seksi pozlarını satan Jane aynı zamanda bir kilise grubunda haftalık olarak dini gerekliliklerini yerine getiriyordu. Ancak OnlyFans hesabının ifşa olmasının ardından Jane papazın kendisini kilise grubundan kovduğunu iddia etti.

Trend 16-11-2022 16:14

Mardin'de restore edilen tarihi Mor Efrem Kilisesi ibadete açıldı

Türkiye Katolik Süryani Patrik Vekili Orhan Çanlı: - "Bugün bu kilisenin açılışı her ne kadar inançlarımız farklı ise de büyük Türkiye’nin, yaşadığımız güzel ülkenin vatandaşları olarak din, dil, ırk kültür farklılığı gözetmeden büyük bir mozaik, büyük bir ebru olduğunun göstergesidir"

Yurthaber 13-10-2022 20:28

İznik Gölü'ndeki batık kilisede Aziz Nikolas figürlü kolye ucu bulundu

Amerikan Arkeoloji Enstitüsünce 2014'te dünya çapındaki en önemli 10 keşiften biri gösterilen bazilikadaki su altı kazısından çıkarılan kolyede, "Noel Baba" olarak bilinen Aziz Nikolas'ın ismi de yazıyor - İznik Gölü Bazilikal Kilisesi Su altı Kazıları Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "Bunun bizim açımızdan önemi; şu anda kazısını yapmış olduğumuz kilisenin orijinalde bir hacı kilisesi olduğunu, yani burayı ziyaret eden insanların hacı olarak isimlendirilebileceklerini gösteren önemli yerlerden biri. Dolayısıyla bu senenin en önemli buluntusu olarak değerlendiriyoruz"

Yurthaber 06-10-2022 11:11

İstanbul'un gözde ilçesi Kadıköy'de gezilecek yerler! Kadıköy'de nerelere gidilir?

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, Avrupa ve Asya olmak üzere iki kıtadan oluşuyor. İki kıta üzerinde pek çok farklı turistik güzelliği barındıran İstanbul, aynı zamanda birbirinden güzel ilçelere de sahip. İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri de Anadolu Yakası’nda yer alan Kadıköy ilçesi çoğu İstanbullunun da ortak buluşma noktası oluyor. Pek çok noktadan ulaşım yolu bulunan Kadıköy, İstanbul'da sıklıkla ziyaret edilen ilçelerden biri. Peki, Kadıköy'de nerelere gidilir?

Trend 24-09-2022 13:42

Aziz Nikolas Adası tarihi kalıntıları ve manzarasıyla ziyaretçi çekiyor

Fethiye Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Saffet Dündar: - "Ada, yılda yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırlıyor. Adada bulunan 4 kilise de birbirinden farklı özelliklere sahip"

Yurthaber 20-08-2022 11:49

Son dakika: Mısır'da kilisede feci yangın! Onlarca kişi yaşamını yitirdi

Son dakika haberi: Mısır'daki bir kilisede yangın çıktı. Yangın nedeniyle 41 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun çocuk olmasından endişe ediliyor.

Haber 14-08-2022 13:35

Yetişkin film yıldızı kıyafeti nedeniyle kiliseden kovuldu! “Çok utandım”

Yetişkin film yıldızı Deelz, son derece dindar bir ailede büyüdüğünü dile getirerek hayatı boyunca en çok utandığı anı itiraf etti. Yetişkin film sektörüne giriş yaptıktan sonra ailesiyle birlikte kiliseye gittiğini anlatan Deelz, kıyafeti nedeniyle kovulduğunu söyledi.

Trend 05-08-2022 15:39

Cenazede olay çıktı! Rus yanlısı rahip Ukraynalı rahibe haçla saldırdı

Rus güçleri ile çatışmalar sırasında hayatını kaybeden Ukraynalı asker için düzenlenen cenaze töreni karıştı. Ukraynalı rahip törendeki konuşmasında "Kremlin rejimi savaş suçu işliyor" ifadelerini kullanınca Rusya yanlısı rahip haçla saldırdı.

Haber 28-07-2022 19:29

Çanakkale'de 200 yıllık kilise çanı ele geçirildi

Çanakkale'de 200 yıllık kilise çanı ele geçirildi

Yurthaber 19-07-2022 16:26

Görenleri şaşırtan protesto! Çırılçıplak kiliseyi bastı, ayin yarıda kesildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde kürtaj haklarını protesto eden ve kadınların bedenleri üzerinde söz sahibi olması gerektiğini dile getiren bir grup kadın aktivist kiliseyi bastı. Çıplak bir şekilde eylem yapan kadınlar ayininin yarıda kesilmesine neden oldu. O anlar sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Trend 15-06-2022 15:51

İstanbul'da polisi alarma geçiren olay, gerçek bambaşka çıktı! Kilisede ayin sırasında...

İstanbul'da bulunan Panayia Avangelistria Rum Ortodoks Kilisesi’nde ayin töreni sırasında cam şişe atılınca ortalık karıştı. Polis, kiliseye saldırı ihtimali üzerine alarma geçerken gerçek çok farklı çıktı. Cam şişelerin 3 çocuk tarafından oyun amaçlı uçan beyaz bir kuşu vurmak için fırlatıldığı öğrenildi.

Haber 09-06-2022 10:43

Nijerya'da kiliseye saldırı: En az 50 kişi hayatını kaybetti!

Afrika ülkesi Nijerya'da bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Ondo eyalatindeki silahlı saldırıda en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Öte yandan saldırıda yaralıların da olduğu ifade edildi.

Haber 05-06-2022 19:46

Nijerya'da kilisede izdiham! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Nijerya'nın Rivers eyaletindeki Port Harcourt Kilisesi'nde izdiham nedeniyle 31 kişi yaşamını yitirdi.

Haber 28-05-2022 23:12

Sahibinden satılık bin 700 yıllık kilise! Mardin'deki Mor Yuhanna Kilisesi’nin fiyatı 10 milyona TL'ye yükseldi

Mardin’de sahibinden satılık olan bin 700 yıllık tarihe sahip Mor Yuhanna Kilisesi’nin fiyatı 10 milyona TL'ye yükseldi. Kilise, geçen yıl 7 milyon 250 bin liraya satılığa çıkarılmıştı. Alıcının çıkmaması üzerine hala satış için bekleyen kilisenin bu yıl ki fiyatı ise hayat pahalılığı gerekçe gösterilerek 10 milyon liraya çıkarıldı.

Haber 10-05-2022 17:24

1700 yıllık kiliseye enflasyon zammı! Fiyatı 2 kattan fazla arttı: 10 milyon dolar…

İki ay önce 4,5 milyon liradan yeni sahibi ile buluşmayı bekleyen 1700 yıllık tarihi Mor Yuhanna Kilisesi’nin fiyatı 10 milyon liraya yükseldi. Kilisenin sahibi Murat Tekcan fiyatın artmasının sebebini hayat pahalılığına bağlarken, “Artık bir daire 1,5-2 milyon lira para oldu. Daha önce 7 milyon 250 bin liraya 30 tane daire alabiliyordum. Şu an 5 tane daire alamıyorum. Mecbur kaldık, bu fiyatı belirledik” dedi.

Finans 10-05-2022 13:50

Big Brother’ın fenomen ismi Aisleyne Horgan itirafıyla herkesi şoke etti! “Kilise tuvaletinde...”

Big Brother programıyla ünlenen TV yıldızı Aisleyne Horgan yaptığı itirafla herkesi şaşırtmayı başardı. Dindar bir ailede büyümesine rağmen inançları konusunda muhafazakar olmadığını dile getiren Horgan, kilise tuvaletinde bir erkek arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiği anları anlattı.

Trend 13-04-2022 14:25

İstanbul Kadıköy'de bulunan Rum Ortodoks Kilisesi Ramazan ayını kutladı

İstanbul Kadıköy'de bulunan Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi Ramazan ayını kutladı. Kilisenin girişinde "Hoş geldin Ramazan" yazısının bulunduğu fotoğraf sosyal medyada çokça paylaşıldı.

Haber 02-04-2022 23:58

Otobüslerle geldiler! Bulgarlar bu kez Edirne'ye değil, İstanbul'a akın etti

Alışveriş için her Cuma Edirne'deki pazarlara gelen Bulgaristanlı vatandaşlar, bu kez İstanbul Fatih'te bulunan Ayın Biri Kilisesi'ne akın etti. Tur otobüsleriyle gelen turistler kilise önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldular. Yerli turistlerin de olduğu kilisede, mumlar yakılıp dilek dilendi. Bulgaristan'dan gelen vatandaşlara rehberlik eden Ferhan Özcan, 'yaklaşık 300 kişi misafir getirdik. Bugün 1 Nisan ve onların kutsal günü. Dileklerini dilemek, dualarını etmek için geldiler' dedi.

Haber 01-04-2022 14:41

Bursa'da 19'ncu yüzyıldan kalma kilisenin hali içler acısı: Son demlerini yaşıyor

Bursa'da 19'ncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kilise defineciler yüzünden talan edildi. Yıkılma tehlikesiyle de karşı karşıya olan kilise hakkında konuşan Kurtoğlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Gedik, ''Atıl durumda kaldığı için çevreye zarar veriyor. Yıkılma tehlikesiyle de karşı karşıya. Son demlerini yaşıyor. İçerisi boş olduğu için beklenti içerisinde olan defineciler, kilisenin içerisini köstebek yuvası gibi yapmışlar" ifadelerini kullandı.

Haber 25-03-2022 12:05

Isparta'da tarihi kilise koku atölyesine dönüştürülecek

Isparta'da tarihi kilise koku atölyesine dönüştürülecek

Yurthaber 24-03-2022 20:36

Sahte belgelerle İstanbul'un en büyük kilisesini satışa çıkarmıştı! 'Gayrimüslimlerin malları satılır' diyerek...

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi Sent Antuan Kilisesinin sözde varislerini bularak hazırladığı sahte belgelerle satışa çıkartan Sebahattin G.'nin lideri olduğu 14 kişilik şebeke hakkında dava açılmıştı. Dava sürerken Sebahattin G.'nin yeni bir dolandırıcılığı ortaya çıktı. Alman çifte ait apartmandan Adnan D.'nin sahte evraklarla yaklaşık 30 yıl boyunca kira topladığı, Sebahattin G.'nin ise apartmanı sattığı ortaya çıktı.

Haber 22-03-2022 11:44