Kiliste Turk Ve Suriyeli Ogrenciler Haberleri

İngiltere'de iğrenç olay! Suriyeli sığınmacılar 13 yaşındaki bir kız çocuğuna 7 kez tecavüz etti

Omar Bedreddin ve kardeşi Mohamed Bedreddin ismindeki Suriyeli sığınmacılar 13 yaşındaki bir kız çocuğuna yedi kez tecavüz etmekten suçlu bulundu. Kardeşlerin kız çocuğuna işkence ettiği ve onu farklı bir ülkeye götürmekle tehdit ettiği de öğrenildi. Şu anda 19 yaşındaki kız, yaşadıklarıyla başa çıkabilmek için okulu bıraktığını, uyuşturucuya başladığını ve kendine zarar verdiğini ifade etti.

Trend 2024-03-10 12:20:23

CHP'li isim canlı yayında tabloyu paylaştı! Seçimde oy kullanacak Suriyeli ve yurt dışı doğumlu sayısı belli oldu: Dikkat çeken Orta Doğu detayı!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere 21 gün gibi kısa bir süre kala Türkiye nefesini tutmuş durumda. Kamuoyunda ve sosyal medyada, Türk vatandaşlığı satın alan kişilerin seçimin kaderini ne ölçüde etkileyeceği en çok merak edilen konular arasında. Seçimde kaç bin Suriyeli oy kullanacak sorusu yanıt buldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı, yurt dışı doğumlu seçmen sayılarını canlı yayında paylaştı. Seçimde oy kullanacak Orta Doğulu sayısı ise dikkat çekti. İşte o tablo!

Haber 2024-03-10 10:03:10

Metrekaresinde 20 bin taş bulunuyor! 600 dolardan dünyanın dört bir yanına satılıyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan mozaik ustası Suriyeli Mehmed Eldeni, savaştan sonra yerleştiği Türkiye’de işlerini geliştirdi. Eldeni, 30 çalışanıyla ürettiği eserleri metrekaresini 600 dolardan satıyor. Tablolar; Amerika, Fransa, Almanya, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına satılıyor. İşte detaylar...

Haber 2023-12-05 09:59:24

Sınırın sıfır noktasında ağlatan buluşma

Asrın felaketinde annesi ve 3 kardeşini kaybeden Suriyeli Ahmed Selheb, 8 yıldır görmediği babasıyla Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan sınır kapısındaki tampon bölgede buluştu.

Yurthaber 2023-11-16 13:41:20

Yer: Şanlıurfa! Suriyeli kuma iddiası ortalığı karıştırdı! Öfkeden deliye döndüler, tekme tokat saldırdılar

Şanlıurfa'da evli ve 6 çocuk babası adamın Suriyeli bir kadını kuma olarak getirmek istemesi ortalığı karıştırdı. Adamın eşi ve kayınbiraderleri Suriyeli kadına sokak ortasında tekme tokat saldırdı. Çevredekilerin güçlükle araya girdiği olayda taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Suriyeli kadının ise sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı.

Haber 24-10-23 07:43

Çocukların karnına şiş batırıp, zikir yapmışlardı! Rufai tarikatı mensubu Suriyeli 4 baba gözaltına alındı

Şanlıurfa'da zikir yaptıkları sırada çocukların karnına şiş batırılırken çekilen görüntüler olay yarattı. Söz konusu olayla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerken, görüntülerdeki 4 Suriyeli baba gözaltına alındı.

Haber 10-10-23 15:22

İzmir'de terör örgütlerine yönelik operasyonda 4 şüpheli tutuklandı

İzmir'de terör örgütleri DEAŞ ve PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan Suriyeli 4 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 26-09-23 15:46

Görüntüler infial yarattı! Suriye uyruklu iki kişi, engelli gencin başına silah dayayıp darp etti: Bursa Valiliği'nden açıklama

Bursa'da Suriyeli uyruklu S.A. ve İ.E., yüzde 60 zihinsel engelli E.S.'nin kız arkadaşını sosyal medyadan taciz etti. E.S. bu durum üzerine S.A. ve İ.E. ile parkta buluştu. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine S.A. ve İ.E., E.S.'nin başına silah dayayıp darp etti. Suriye uyruklular daha sonra görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Polis tarafından gözaltına alınan S.A. ile İ.E. tutuklandı.

Haber 11-09-23 18:23

Suriyeli olduğunu söyleyip, Türk çalıştırmam demişti! Sosyal medya ayağa kalktı, gerçek bambaşka çıktı

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda kendisini Suriyeli lokantacı olarak tanıtan bir kişinin, "Türk çalıştırmam" sözleri büyük tepki çekti. Videodaki kişinin bir Türk ve Bursa’nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu O.A.D. olduğu öğrenildi. Savcılığın hakkında yakalama kararı verdiği O.A.D., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 25-08-23 12:59

Suriyelilerin satırlı sopalı kavgası kamerada! Olan ayırmak isteyenlere oldu

Gaziantep'ten gelen görüntüler kan dondurdu! Suriyeli olduğu belirlenen iki grup arasında bir dükkanın önündeki park yeri yüzden tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve bir anda toplanan grup satır ve sopalarla dükkanı bastı. Çıkan olayda kavgayı ayırmak isteyen 2 kişi yaralandı.

Haber 23-08-23 23:08

Şanlıurfa'da bir ilçeyi ayağa kaldıran olay! Kuduz hastası hastaneden kaçtı, vatandaşlar paniğe kapıldı

Şanlıurfa'da başıboş köpeğin saldırısında yaralanan ve hastaneye kaldırılan Suriyeli H.H.F., kuduz teşhisi konulup bir odaya alındı. H.H.F. odanın kilidini açıp hastaneden firar etti. Arama çalışması başlatan ekipler, H.H.F.'yi boş bir arazide buldu. H.H.F., ikna edilerek hastaneye götürülürken vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçede panik ve tedirginlik yaratan olay üzerine kuduz hastası Suriyeli gencin temasta bulunduğu kişi veya kişilerin tespit çalışması devam ediyor.

Haber 18-08-23 19:49

Mülk sahibi ile Suriyeli kiracı birbirine girdi! Kavgaya esnaf da dahil olunca ortalık savaş alanına döndü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tehlikeli bir gerginlik yaşandı. Mülk sahibi ile Suriye uyruklu kiracısı arasında borç-alacak nedeniyle tornavida ve demir çubuklu kavga çıktı. Çevre esnafın da karıştığı kavgada 5 kişi yaralanırken, Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. İşte olayın detayları...

Haber 10-07-23 19:32

Bahçeli'nin '100 il 1000 ilçe' projesine karşı çıktı, Suriyeli nüfusuna dikkat çekti: Serhat şehrimiz Hatay'ı kaybedebiliriz

6 Şubat'taki depremlerde en çok yıkımın yaşandığı kentlerin başında gelen ve 550 bin kişinin kentten göç ettiği Hatay'da demografik yapıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 100 il 1000 ilçe' projesine karşı çıkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki Suriyeli nüfusuna dikkat çekerek "Serhat şehrini kaybederiz" diye konuştu.

Haber 10-07-23 07:26

SON DAKİKA | MSB '1 Ocak'tan bu yana...' diyerek duyurdu: 794 terörist etkisiz hale getirildi! '1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına dönmüştür'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan bu yana terörle mücadelede 19'u büyük çaplı 320 operasyon düzenlendiğini, 794 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. MSB'den yapılan açıklamada "470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür.” denildi.

Haber 06-07-23 13:07

Bakan Koca'dan Suriyeli sağlıkçı istihdamı iddiasına açıklama: Üzüntü verici

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İki yıl önce, göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerimin çarpıtılarak, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği şeklindeki yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir" ifadelerine yer verdi.

Haber 05-07-23 10:20

Şanlıurfa'da tepki çeken görüntüler! Atatürk büstüne çıkıp, ayak ayak üstüne atarak poz verdi: Polis tarafından yakalandı

Şanlıurfa'da, Atatürk büstüne çıkıp ayak ayak üstüne atarak poz veren ve fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasıyla tepkilere neden olan 13 yaşındaki Suriyeli M.E., polis ekiplerince yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Konuya ilişkin olarak Şanlıurfa Valiliğinden açıklama yapıldı. İşte haberin detayları...

Haber 02-07-23 23:31

Lütfü Savaş'tan Suriyeli vurgusu! O ilçenin il olma ihtimali için 'Çok büyük tehlike' dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri birçok ilçeyi heyecanlandırmıştı. İl olmayı bekleyen çok sayıda ilçe yeni düzenlemeyi dört gözle beklerken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Haber 30-06-23 20:32

Fethi Sekin şehit olmuştu! İzmir Adliyesi'ne saldırı davası sanığına 6 yıl 3 ay hapis cezası

İzmir'de, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu adliye saldırısı için bomba ve tüfek mermilerini temin ettiği iddiasıyla tutuklanıp, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 192 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Suriyeli Delil Hıso, örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hıso, üzerine atılı diğer suçlardan ise beraat etti.

Haber 22-06-23 18:18

Suriyeli olduğunu söyleyerek yaptığı konuşma infial yaratmıştı! Gerçek çok başka çıktı…

Sosyal medyada kendisini Suriyeli olarak tanıtarak röportaj veren ve söyledikleri ile infial yaratan kişi ile ilgili gerçek çok başka çıktı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" diyerek Suriyeli olduğunu iddia eden kişinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

Haber 15-06-23 07:28

Kılıçdaroğlu'ndan yeni paylaşım: Vatanını seven sandığa gelsin

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, videosunda "Sen beni sevsen de sevmesen de kabulüm. Ama vatanını seviyorsan karar ver. 10 milyon Suriyeli yetmedi; 10, 20 milyon dahası mı gelsin? Unutma, o oyu benim için değil kendin için vereceksin. Vatanını seven sandığa gelsin!" ifadelerini kullandı.

Haber 21-05-23 00:34

Mardin’deki trafik kazasında baba ve oğlu yaralandı

Artuklu'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu Suriyeli baba ve oğlu yaralandı.

Yurthaber 12-05-23 07:36

Fidye için 12 yaşındaki çocuğu kaçırdı! Polise haber verilince vahşice katletti: Elleri ve ayakları bağlı olacak şekilde...

Mersin'de yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Yenişehir ilçesinde yaşayan Suriyeli Hayanıketb ailesi çocuklarını bakkala gönderdikten sonra bir daha haber alamadı. Bir süre sonra aileye bir fotoğraf gönderildi ve 400 bin euro fidye istendi. Aile durumu polise bildirince cani, çocuğu boğarak öldürdü. Katilin, ailenin oturduğu sitede çalıştığı, aidat için geldiğinde harçlık aldığı ve çocuğu arama çalışmalarına katıldığı belirlendi. Öte yandan katilin ifadelerinin her satırı kan dondurdu.

Haber 10-05-23 16:38

Alman muhabirin 'AB ile sorun yaşarsınız' yorumuna dikkat çeken çıkış: 'Kanaat önderleri ile konuştum'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman kamu televizyonu ARD'ye açıklamalarda bulundu. Alman muhabirin Suriyeli mültecileri Türkiye'den gönderilmesi durumunda AB ile sorun yaşanabileceğini söylemesi üzerine dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, bu konuda Suriyelilerin kanaat önderleriyle ve bazı önemli isimlerle konuştuğunu söyledi. Öte yandan Bloomberg'e de konuşan Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde yapacağı ilk soruşturmayı da açıkladı.

Haber 09-05-23 11:43

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya mitinginde konuştu:

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birleşe birleşe kazanacaklarını belirterek, "Bay Kemal'in Antalyalılara, Türkiye'ye, 85 milyona sözü var. En geç iki yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye yolcu edeceğiz." dedi.

Yurthaber 08-05-23 07:38

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta konuştu:

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gencecik çocuklar işsiz ama 3 milyon 600 bin Suriyeli'miz var. Sizlerin oylarıyla Allah nasip ederse, en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine uğurlayacağız." dedi.

Yurthaber 01-05-23 14:37

Aylık kirası 30 bin TL, aidatı 5 bin TL olan evini gezdirince sosyal medyada gündem yarattı! Futbol ve basketbol sahası, havuz...

Sosyal medyada İstanbul’da yaşayan Suriyeli bir adamın aylık 30 bin TL kira ve 5 bin TL aidat ödediği evini gezdirdiği anlarda çekilen bir video kısa sürede popüler oldu. Evini gezdiren adamın videosu kısa sürede sosyal medya kullanıcıları tarafından yorum ve beğeni yağmuruna tutuldu.

Trend 27-04-23 14:28

Bakan Akar'dan Suriyelilerin geri dönüşüyle ilgili kritik mesaj! Bir diğer amacımız diyerek açıkladı: Türkiye'ye yönelik olası yeni bir mülteci akınını önlemek...

Dün Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye meselesinin ele alındığı dörtlü toplantıya ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ilk değerlendirmeler geldi. Terörle mücadele vurgusu yapan Bakan Akar, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleriyle ilgili mesajlar verdi. "Biz bir an önce terör belasından kurtulmak istiyoruz" diyen Akar, "Türkiye ve Suriye'de beraber olduğumuz Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine, onları zora sokacak bir durum olmaz" mesajı verdi.

Haber 26-04-23 09:11

Son dakika | Moskova'da 4'lü Suriye toplantısı sona erdi! Mültecilerin dönüşüyle ilgili dikkat çeken detay

Son dakika haberi: Rusya'nın başkenti Moskova'daki Suriye konulu 4'lü toplantı sona erdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da katıldığı toplantıda Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesiyle ilgili somut adımlar ele alındı. Ayrıca Suriyeli mültecilerin dönüşüyle ilgili çabalar da toplantıda masaya yatırılan konular arasında yer aldı.

Haber 25-04-23 15:07

Hatay'daki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar 23 Nisan coşkusu yaşadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı Hatay'da, Üzüm Dalı Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Yurthaber 23-04-23 14:29

Sahte 'Suriyeli' kimliğiyle girmiş: Türkiye'deki hain planını bir bir anlattı! Suçüstü yakalanan kadın terörist: Ya fedai tarzı eylem yapıp kendimi öldürecektim ya da...

Konya'da eylem hazırlığındayken yakalanan PKK'lı terörist Gülda Bebek hain planlarını bir bir anlattı. Açıklamalarına göre terörist Bebek, örgüt mensubuyla görüştü ve kendisine kalacak yer ayarlandı. Kaçakların arasına karışıp yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren Bebek'e sahte 'Suriyeli' kimliği de ayarlandı. Binadakiler onu öğrenci olarak tanıdı. Evdeki diğer örgüt mensubuyla patlayıcı hazırlandı. Bebek eylemi nasıl yapacağına ilişkin tüm seçenekleri ve sonrasına dair planını da anlattı.

Haber 19-04-23 15:42

Afrika'dan Suriye'ye, Suriye'den Türkiye'ye... Kapalıçarşı'da kaçak elmas operasyonu: Suriyeliler kendi aralarında alıp satacaktı! Fiyatı dudak uçuklattı

Afrika'dan Suriye'ye, Suriye'den Türkiye'ye sokuldu, emniyet ekipleri aldıkları istihbarat üzerine harekete geçti. İstanbul'daki Kapalıçarşı'da yabancı uyruklu 2 kişinin kaçak elmas satmaya çalıştığı öğrenildi. Elması satmayı ve almayı planlayan 4 Suriyeli tespit edildi. İşyerine düzenlenen baskında 2 parça halinde işlenmemiş elmas ele geçirildi. Orijinal olduğu belirlenen elmasın değeri dudak uçuklattı. 4 Suriyeli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 18-04-23 12:09

'Her gece saat 00.00'da alırız' diyerek açıkladı! O ilde 6 Şubat ve 6 Mart arasındaki veriler ortaya koydu... 'Onun için ihtiyaç var'

Depremden sonra bölgeden ayrılan depremzedelerin en çok yerleştiği iller arasında Mersin bulunuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesinden 350 bin vatandaşın ve 50 bin Suriyeli sığınmacının Mersin’e geldiğini belirterek, kentte konuta ve alt yapıya ihtiyaç olduğunu söyledi. Su tüketimi verilerini her gece saat 00.00'da aldıklarını aktaran Seçer, 6 Şubat ve 6 Mart arasındaki değerlendirmelere bakıldığında su tüketiminin yüzde 15 arttığının ortaya konduğu açıkladı.

Finans 10-03-23 13:01

Depremde evi yıkılınca korkudan mağaraya yerleşti! Burası daha sağlam

Kahramanmaraş merkezli depremi Hatay'da yaşayan ve evi yıkılan 44 yaşındaki Suriyeli Yusuf, sağlam olduğuna inandığı mağaraya yerleşti. Henüz yaşadıklarını atlatamayan Suriyeli uyruklu Yusuf tekrardan deprem olma ihtimalinden korktuğu için burada yaşadığını söyledi.

Haber 02-03-23 10:07

'600 bin Suriyeli İstanbul'a getirildi' iddiası! Göç İdaresi Başkanlığından açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yıkıma uğrayan bölgelerden 600 bin Suriyelinin İstanbul'a götürüldüğü iddialarına ilişkin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından açıklama geldi. Başkanlıktan yapılan açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğuna vurgu yapılarak, "Bu ülkeye en iyi şekilde hizmet eden mesai arkadaşlarımızı ve Başkanlığımızı zan altında bırakan gerçek dışı ifadeleri de kabul etmiyoruz." denildi.

Haber 01-03-23 20:42

Bakan Akar Hatay'dan duyurdu! Göç iddiaları gündem olmuştu... 42 bin Suriyeli geri döndü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye'de yerleşik, evini, yakınını, çocuğunu kaybeden yaklaşık 42 bin Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine geri döndü." dedi. Akar ayrıca Suriye'den göç akını olduğuna dair iddialara da değinerek "Hiçbir şekilde Suriye tarafından Türkiye'ye doğru herhangi bir göç ve intikal olmamıştır. Böyle birtakım rivayetler çıktı. Bunlar gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 28-02-23 16:46

Van'dan deprem bölgesine giden ekipler enkaz altından Suriyeli anne ve çocuğunu kurtardı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Van'dan Malatya'ya giden ekipler, yıkılan binanın enkazından 33 saat sonra Suriyeli anne ile 5 yaşındaki çocuğunu kurtardı.

Yurthaber 08-02-23 10:44

SON DAKİKA | Hulusi Akar'dan Türkiye-Suriye görüşmelerine ilişkin dikkat çeken sözler! 'Temennimiz Suriyelilerin dönmesi'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye hükumeti ile görüşmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Bizim temennimiz bunların sonucunda barış, huzur ve istikrar olması, ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de Birleşmiş Milletler (BM) metinlerinde geçtiği gibi gönüllü, güvenli ve saygın şekilde topraklarına dönmesi" dedi. İşte Bakan Akar'ın o açıklamaları...

Haber 10-01-23 12:36

'Elinde bıçakla geldi' Ev sahibi ile Suriyeli kiracısının arasında yaşananlar şoke etti! Aldığı desteklerle...

Artan kiralar ve yüzde 25 artış şartı nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar sürüyor. Son olarak Denizli'de yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Alacağının geciktiğini öne süren ev sahibi, kiracısının kapısına dayandı. Zorla eve girmeye çalışan ve evinin boşaltılmasını isteyen ev sahibi ile Suriye uyruklu kiracısı arasındaki alacak verecek davası şoke etti. Kiracı ev sahibinin elinde bıçakla kapıya dayandığını söylerken ev sahibi ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Haber 04-01-23 11:03

Son dakika: 11 yıl sonra Suriye ile ilk görüşme yapılmıştı! Bakan Çavuşoğlu ikinci görüşme için tarih verdi

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara ve Şam'ın bir kez daha masaya oturacağını söyledi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bakanlar olarak ocak ayının ikinci yarısında görüşeceğiz." dedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya'da Suriyeli bakanla bir araya gelmiş ve 11 yıl sonra ilk resmi temas kurulmuştu.

Haber 31-12-22 17:04

Bakan Akar'dan 'Suriye'yle temas' açıklaması: Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da savunma bakanları ve istihbarat başkanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantıya ilişkin, "Bizim Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmamız hiçbir şekilde söz konusu değildir. Onları zora sokacak bir davranış içinde hiçbir zaman bulunmadık, bulunmayız. Bunu herkes bu şekilde bilmeli ve ona göre davranmalıdır." dedi.

Haber 29-12-22 19:05

Konya'da 'Namus' cinayeti! Suriyeli cani 17 ve 15 yaşlarındaki kızlarını vahşice öldürdü

Konya'da meydana gelen vahşette cani baba Suriyeli Yusuf Elhamed, 17 yaşındaki kızı Kevser ile 15 yaşındaki Merve'yi bıçaklayarak öldürdü. Kız kardeşlerin cenazeleri toprağa verilirken Yusuf Elhamed adliyeye sevk edildi. Elhamed, cinayeti 'namus' nedeniyle işlediğini belirtti. Öte yandan evli ve 2 çocuk annesi Kevser El Salih'in eşi Muhammed El Salih'in 'cinsel taciz' suçundan cezaevinde olduğu belirtildi.

Haber 25-12-22 17:07

Müge Anlı'da stüdyo dondu kaldı! Ağızları açık bırakan olay: Sevgilisinden olan çocuğu kocasına bırakıp kaçtı!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına eşi Hüda Özden'i arayan Ferdi Özden'in açıklamaları damga vurdu. Suriyeli olduğunu söylediği eşi Hüda Özden'in 2 çocuğunu bırakıp kaçtığını iddia eden Ferdi Bey, daha sonra Yağmur Hanımla imamlı nikahlı olarak evlendiğini açıkladı. Eşinin bir süre sonra tekrar ortaya çıkıp sevgilisinden olan çocuğunu kendisine bırakıp kaçtığını belirten Ferdi Bey'in sözleri olay oldu. Müge Anlı bile duydukları karşısında şaşırdı ve tepki gösterdi.

Magazin 21-12-22 10:40

Suriyeli kız kardeşlerden 2 aydır haber alınamıyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Aydın’ın Kuşadası ilçesine yerleşen Fedda Alsaad’ın (54), Rukiye Mahmud (21) ve Meryem Alhammoud (16) isimli kızlarından 63 gündür haber alınamıyor.

Yurthaber 19-12-22 15:37

'3 defa yatağıma geldi...' 76’lık Mehmet Amca Suriyeli kadından sonra evlendiği eşinden dayak yedi: Bir tek halıyı bırakmış

Esra Erol'da programında ekranlara gelen 76 yaşındaki Mehmet Amca'nın hikayesi duyanları şoke etti. Eşi vefat ettikten sonra Suriyeli bir kadınla dini nikah kıydığını sonrasında 5 bin TL verdiği aracının tanıştırdığı Nejla ile evlendiğini söyleyen Mehmet Amca, kadının kendisini dövdüğünü ve dolandırdığını anlattı. Mehmet Amca, eşi Nejla'nın kendisinden 28 yaş küçük olduğunu da belirtti. Stüdyoya geldiği anda Mehmet Amca Esra Erol'a "Beni o kadından kurtar" diyerek haykırdı.

Haber 12-12-22 18:12

'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli' iddiası gündem olmuştu! Nüfus Müdürlüğü gerçek rakamı açıkladı

'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddiaları gündem olmuş ve sosyal medyada en çok konuşulan konu haline gelmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tartışmalara son noktayı koydu. Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Günümüz itibarıyla 125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Haber 02-12-22 16:46

Ümit Özdağ'a Kilis'te 'Suriyeli' tepkisi! 'Suriyeliler olmasa...'

Kilis'te esnaf ziyareti yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Suriyelileri ülkesine göndereceğiz" sözleri üzerine esnafın tepkisiyle karşılaştı. Özdağ'a tepki gösteren esnaf, "Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Suriyeliler olmasa çalışacak işçi yok" dedi. İşte Özdağ'ın o açıklamaları ve esnafların tepkileri...

Haber 26-11-22 15:05

Savaş mağduru Ukraynalı ve Suriyeli çocuklar Antalya'da buluştu

Çocuklar, etkinlikte duvar boyama, mektup, sıfır atık dönüşüm, ebru, kil, ses terapisi atölyelerine katıldı, dans edip güzel vakit geçirdi.

Yurthaber 24-11-22 14:52

Cin çıkarma seansında hayatını kaybetmişti! Kan donduran olayla ilgili yeni gelişme, otopside ortaya çıktı

Konya'da 38 yaşındaki Suriyeli Hasen Alluş, 'cin çıkarma' seansı sırasında hayatını kaybetmişti. Alluş'un otopsisinde, boynunda boğmaya bağlı izler, boynunda ve kaburgalarında da kırıklar tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmada mahkemeye çıkarılan şüpheliler Alluş’un oğlu Hüseyin Alluş, bacanağı İbrahim El Hatib ve cin çıkarma seansını yapan İbrahim El Hac Ali tutuklandı.

Haber 21-11-22 10:51

İntihar ilacı ve şifre... İstiklal Caddesi bombacısının yakalanma anında dikkat çeken detay, boğazı bu yüzden sıkılmış

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne 81 kişinin de yaralanmasına neden olan bombayı bırakan Suriyeli Ahlam Albashir, düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyon anına ait görüntülerdeki bir detay ise gündem oldu. Herkes öfkeyle yapıldığını düşünürken, o görüntünün arkasından 'intihar ilacı' ve 'şifre dökümanları' çıktı.

Haber 15-11-22 07:55