Kimyasal Alarm Haberleri

Yer: İstanbul! Yenikapı-Yalova vapurunda korku dolu anlar, araçların camı kırıldı: Harem-Sirkeci arabalı vapuru beşik gibi sallandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda il için sarı alarm vermişti. Kentte etkili olan yağmur ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Hızını artıran rüzgar Yenikapı-Yalova arasında sefer yapan arabalı vapurda korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Çok sayıda aracın camı kırılırken göçükler de meydana geldi. Öte yandan Harem-Sirkeci arabalı vapurunun beşik gibi sallandığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Haber 2024-04-20 18:37:51

'Başta İstanbul olmak üzere...' Prof. Dr. Orhan Şen saat verdi... 43 il için sarı alarm! Meteoroloji'den son dakika 20 - 24 Nisan hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşecek mi? Yağmur, fırtına, dolu var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe yaptığı uyarıların ardından yurdun büyük bir bölümünde yaşayan vatandaşlar hava durumu ile ilgili gelişmeleri merakla takip ediyor. Meteoroloji, 43 il için sarı kodlu uyarı yaparken İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve diğer tüm illerde yaşayanlar uyarıları araştırılıyor. Prof. Dr. Orhan Şen sıcaklık düşüşüne dikkat çekerken pek çok il için saat vererek uyarı yaptı.

Haber 2024-04-20 09:45:05

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm! AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı: Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre; Şiddetli yağış ve fırtına beklenen 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. AKOM'dan ise İstanbul için bir son dakika uyarısı geldi. AKOM, kentte pazar gününe kadar kuvvetli sağanak geçişlerinin etkili olabileceğini duyurdu.

Haber 2024-04-18 10:35:28

Meteoroloji'den 16 ilde sarı kodlu alarm! AKOM'dan İstanbul için son dakika uyarısı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Son dakika: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülkenin birçok ilinde kuvvetli rüzgar ve fırtına etkisini gösterecek. Kuvvetli beklenen sağanak yağış öncesi tarih ve saat verilerek uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Haber 2024-04-17 18:54:04

Limonun bilinmeyen kullanım alanları! Bu 5 faydasını duyan şaşırıyor

Limon, mutfakta sıkça kullanılan bir malzeme olarak bilinir. Birçok kişi limonun başka kullanım alanlarından haberdar değil. Limon, temizlikte oldukça etkili bir malzeme olarak kullanılabilir. Özellikle limon suyu, doğal bir temizleyici ve dezenfektandır. Evde yüzeyleri temizlerken veya banyo malzemelerini parlatırken limon suyu kullanmak, kimyasal içeren temizlik ürünlerinden kaçınmanın doğal bir yoludur. Ayrıca, limon suyu, kötü kokuları gidermek için de kullanılır.

Kadin 16-04-24 10:59

İstanbul'da 'kimyasal madde' teyakkuzu! Kapağı açınca bir anda...

İstanbul Arnavutköy'de bir vatandaş yolda gördüğü bidonu kaldırıp kaldırıma bıraktı. Kapağını açtığı sırada içindeki sıvının köpürdüğünü görmesi üzerine derhal 112'yi aradı. 'Kimyasal madde' olduğu düşünülen sıvı ekipleri teyakkuza geçirirken maddenin ne olduğu yapılan araştırma sonucu ortaya çıktı.

Haber 12-04-24 13:17

Tek seferde yakalanan 3. en büyük kokain miktarı! Çuval çuval taşırken fotoğraflandılar: Ardından kıskıvrak yakalandı

Kocaeli merkezli 3 ilde elebaşılığını yabancıların yaptığı “Uluslararası Uyuşturucu Madde” organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “NARKOÇELİK-11” operasyonlarında toplamda; 608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi. Bu operasyonda yakalanan kokain miktarı, EGM tarafından Türkiye’de bir defada yakalanan “3. en büyük kokain miktarı” oldu. Öte yandan şüphelilerin maddeleri taşıdıkları anlara dair görüntüler yayınlandı.

Haber 11-04-24 08:05

Aksiyon filmlerini aratmayan hırsızlık vakası! Her satırı pes dedirtecek cinsten: Duvarları dele dele ilerlediler...

İstanbul'da film sahnelerini aratmayan bir hırsızlık girişimi yaşandı. Hırsızlar binanın duvarında delik açarak önce kasap dükkanına ardından ise yan taraftaki döviz bürosuna girmeye çalıştı. Hollywood filmlerini aratmayan olayda hırsızların 5-6 saat duvarla uğraştığı ve döviz bürosuna girdiği fark edildi. Oksijen tüpüyle kasayı eritmek üzereyken alarm sisteminin devreye girmesi sonucu hırsızlar olay yerinden kaçtı.

Haber 07-04-24 13:44

O ilde alarm verildi! ‘Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığını düşünüyoruz’

Iğdır'da sağlık ekipleri, kurdukları triaj üniteleriyle kızamık hastalığına karşı önlem aldı. Kentte görev yapan bir doktor, yapılan testlerinde kızamık hastalığı görülmesi üzerine izolasyona alındı.

Haber 07-04-24 08:20

Sayı arttı, alarm veriyor! 3 haftayı geçiyorsa dikkat 'Tehlikeli' diyerek uyardı 'Herkesin gözünden kaçıyor'

Uzun süren öksürüğün bazı hastalıkların belirtisi olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk “Öksürükler genelde normal enfeksiyonlarda 3 hafta kadar sürebilir. 3 haftayı geçen ve 8 haftaya ulaşan, hatta bu süreyi de aşan öksürükler tehlikeli kabul edilmeli ve detaylı incelenmelidir. 8 haftadan uzun süren öksürükler alerji, sinüzit, reflü, astım, KOAH, bronşektazi, tüberküloz, akciğer kanseri, kalp yetmezliği gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir” dedi.

Haber 03-04-24 11:54

'Sapık Sucu'dan sonra tekrar tartışılmaya başlandı! Kimyasal hadım uygulanabilir mi? Kanun detayı dikkat çekti

Bağcılar'da hem akrabalarının çocuklarını hem de mahalledeki çocukları istismar eden ve her detayıyla dehşete düşüren iğrenç olayın ardından yeni tartışmalar alevlendi. Sapık sucu için kimyasal hadım yani kastrasyon uygulanabilir mi? Ceza Hukuku Uzmanı Dr. Yeşim Yılmaz konuyla ilgili kanun detayına dikkat çekerken, "Bu bir hastalık değil, bir suç" vurgusu yaptı. İşte detaylar...

Haber 26-03-24 10:59

Teröristlerin sorgu görüntüleri ortaya çıkmıştı: IŞİD'den Rusya'ya çok sert tehdit! Yeni hedef Fransa mı: Alarm en üst seviyeye çıkartıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı katliamın etkileri henüz silinememişken IŞİD'den Rusya'ya çok sert bir tehdit geldi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajda IŞİD, Rus Soruşturma Merkezi'nin Moskova katliamını gerçekleştiren teröristlere yönelik sorgu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapan IŞİD, Rusya'yı çok sert sözlerle tehdit etti. Ayrıca Fransa'da da terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı.

Haber 26-03-24 09:55

Rusya 'intikam saldırılarına' başladı! NATO sınırında alarm: Savaş uçakları 'aktive' edildi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen kanlı terör saldırısı sonrası harekete geçildi. Rusya saldırının Ukrayna bağlantılı olduğunu ısrarla iddia etmeye devam ediyor. Terör saldırısı sonrası Rusya cephesinde askeri hareketlilik başlatıldı. Ukrayna'nın Kiev ve Lviv bölgelerine saldırı düzenleyen Rusya'ya karşı NATO üyesi Polonya da güvenliğin sağlanması için savaş uçaklarını aktive ettiklerini duyurdu.

Haber 24-03-24 11:31

Tuz lambası nedir, faydaları nelerdir? Tuz lambası ne işe yarar?

Kimyasal bir madde olarak karşımıza çıkan sodyum klorür, aynı zamanda sofralarımızda sıklıkla yer alan tuz olarak da bilinmektedir. Tuz, yüzyıllardan beri insanoğlu tarafından kullanılan bir besin maddesi olmakla birlikte pek çok önemli fayda da sağlamaktadır. Bu faydalardan biri tuz lambası şeklinde kullanımıdır. Lamba şeklinde olan kullanımında yaygın olarak doğal tuzlar tercih edilmektedir. Peki, tuz lambası nedir, faydaları nelerdir ve ne işe yarar?

Haber 16-03-24 18:50

Oda spreyi bir anda patlayan kadın hastanelik oldu! O anları sosyal medyadan paylaşınca gündem yarattı

Sosyal medya platformunda ' kyndal_bret ' adını kullanan Kyndal Chandler arabasındaki oda parfümünün beklenmedik bir şekilde patlamasının ardından hastanelik olduğunu söyledi. Chandler'in hastane oldasından yaptığı TikTok paylaşımı kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Viral olan videosunda Chandler, patlama nedeniyle göz hasarı ve kimyasal yanıklar yaşadığını açıkladı.

Trend 16-03-24 11:52

İzmir'de kimyasal malzemelerin bulunduğu depoda yangın çıktı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kimyasal malzemelerin bulunduğu depoda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Yurthaber 15-03-24 12:26

Kuzey Marmara Otoyolu'nda alev alan tır kullanılamaz hale geldi

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde seyir halindeyken alev alan kimyasal ürün yüklü tır yandı.

Yurthaber 15-03-24 07:21

Silahlı soygun girişimi kamerada! Kuyumcu o hareketi yapınca arkasına bile bakmadan kaçtı

Esenyurt'ta kuyumcuyu soymaya çalışan silahlı şüpheli, tezgahın arkasında alarm butonuna basmaya çalışan kuyumcunun silah çektiğini sanarak kaçtı. Polis ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Acemi soyguncunun o anları, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber 08-03-24 12:30

Eski nişanlının yüzüne kimyasal atmıştı! Mahkemeden emsal karar: 15 yıl hapis cezası az bulundu

Konya'da Sabit Türk (27), 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek açtırdığı kapıdan eski nişanlısı Merve Küçüktekin'in (29) yüzüne ve vücuduna kimyasal madde attı. Türk'e verilen 15 yıl hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi tarafından az bulundu. 1'inci Ceza Dairesi, 'makul seviyede ceza belirlenmesi yerine 15 yıl hapis cezası belirlenmek suretiyle eksik ceza tayini olduğu anlaşıldığından hükmün bozulmasına' karar verdi. Dava yerel mahkemede yeniden görülecek.

Haber 04-03-24 10:59

Marmara alarm veriyor! Tedbir alınması için uyardı: Canlı yaşamı sona erebilir

Marmara Denizi'nde oksijen oranının düştüğünü belirten İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu uyarıda bulundu. Gazioğlu, Marmara Denizi'nde özellikle alt tabakalarda belli noktalarda sıkıntılar olduğunu belirterek, "Tedbirler eğer alınmayacak olursa ileriki yıllarda oksijen azlığı neticesinde canlı kayıpları da oluşabilir." ifadesini kullandı.

Haber 02-03-24 16:55

Astrolog Dinçer Güner herkese alarm kurdurdu! Şimdi de '3 gün' diyerek paylaştı

Ünlü astrolog Dinçer Güner "28 Şubat günü TSİ 03:28'de başlar ve en yüksek noktasına 11.33 ile 12.01 arasında ulaşır" diyerek herkese saat kurdurmuştu. ünlü astrolog şimdi de "Etki süresi 3 gün" diyerek paylaştı.

Magazin 29-02-24 08:53

Astrolog Dinçer Güner 11.33 ila 12.01 arasında dikkat dedi! Sosyal medya yıkıldı: Alarm kuruyorum

Ünlü astrolog Dinçer Güner sosyal medyayı sallayan paylaşımıyla gündemde... Dinçer Güner sosyal medya hesabından "28 Şubat günü TSİ 03:28'de başlar ve en yüksek noktasına 11.33 ile 12.01 arasında ulaşır" diyerek takipçilerini uyarınca sosyal medya yıkıldı.

Magazin 28-02-24 13:29

Gaziosmanpaşa’da alevli çatı yangını mahalleliyi sokağa döktü: Çatı yanarken balkonda sigara içti

Gaziosmanpaşa’da iddiaya göre işçilerin tadilat yaptığı binanın çatısında kimyasal ilaç nedeniyle ufak bir patlamanın ardından yangın çıktı.

Yurthaber 27-02-24 12:12

Mardin'de uyuşturucu operasyonunda 70 kilo 400 gram metamfetamin ele geçirildi

Mardin'in Yeşilli ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 70 kilo 400 gram metamfetamin ve uyuşturucu madde yapımında kullanılan 28 kilogram kimyasal madde ele geçirildi.

Yurthaber 22-02-24 10:15

'Fiyatı çok cezbedici' Sahte ayakkabıda gizli tehlike! Fiyatını düşük görüyorsanız... 'Alırken iki kere düşünün'

2023'te tüketici hakem heyetlerine başvuruların yüzde 12.6'sı ayakkabı ürünlerine yönelik. Ticaret Bakanlığı denetimleri artırdı. Denetime tabi tutulmayan sahte ayakkabılar sağlığı tehdit edip kanser riski oluşturuyor. Doç. Dr. Bilgehan Çatal "Sahte ayakkabılar merdiven altı yerlerde denetimsiz üretiliyor. Kullandıkları boya ve kimyasalların sağlığa zararı bilinmiyor. Zararlı kimyasal kullanılırsa ayakta deri döküntüsüne yol açabilir, kanserojen boyanın cilt teması kansere neden olabilir" dedi.

Kadin 21-02-24 11:16

UEFA'nın açıkladığı listede Türk takımlarının men tehlikesi var! Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor...

UEFA tarafından paylaşılan Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yaptırım Raporu'na göre Türkiye Ligi takımları, finansal açıdan alarm veriyor. 4 büyük takımın da yer aldığı listede men tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecekleri de paylaşıldı.

Spor 19-02-24 12:50

Biden kimyasal felaket sonrası Cahit Aral'dan rol çaldı! Zehirli olmadığını göstermek için...

ABD'nin Ohio eyaletinde geçtiğimiz sene meydana gelen tren kazasında bölgeye kimyasal madde yayılmıştı. Olayın yıl dönümünde East Palestine bölgesine ziyarete gelen ABD Başkanı Joe Biden, endişeli halkı teskin etmek için bir bardak su ve kahveyi yudumlayarak içti. Bölge halkı suyun temiz olduğu konusunda şüpheli. Biden'ın bu tutumu, 1986 yılında meydana gelen Çernobil felaketi sonrası Karadeniz'de yaşayan halkı yatıştırmaya çalışan Sanayi Bakanı Cahit Aral'ı akıllara getirdi.

Haber 17-02-24 12:57

Lavabo açıcıdan daha etkili! Tıkanmış lavaboyu şıp diye açan en doğal yöntem

Tıkanmış lavabolar, evde karşılaşabileceğimiz can sıkıcı sorunlardan biridir ve genellikle hemen çözüm bulunması gereken acil durumlar olabilir. Lavabo açıcı kullanmak yaygın bir yöntem olsa da, kimyasal bir ürün olduğu için kullanılmak istenmeyebiliyor. Lavabo açıcıdan daha etkili ve hatta daha çevre dostu birçok yöntem mevcut. Bu yöntemler, lavaboyu şıp diye açan ve tıkanıklığı gideren pratik bir çözüm sunar.

Kadin 17-02-24 07:20

Defne sabunu faydaları nelerdir? Defne sabunu neye iyi gelir?

Sağlık alanında kimyasal içerik barındırmayan birçok farklı bitki, meyve veya yağ türü kullanılmaktadır. Defne sabunu da defne meyvesinin yağı kullanılarak elde edilen bir üründür ve birçok yararı vardır. Hem kuru hem de taşlı topraklarda yetişen, dört mevsim de yaprakları yeşil olan defne ağacının meyvelerinden elde edilen bu sabun, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Peki, defne sabunu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 15-02-24 10:21

50 bin lira maaşı var, vasıfsız eleman bile karaborsaya düştü! İŞKUR da çare olamadı: İnşaat sektöründe alarm

İŞKUR verilerine göre açık iş ilanı sayısı gerilese de halâ 187 bin ilan bulunuyor. En çok açık ise imalat ve sanayi sektörlerinde görülürken eleman açığı inşaat sektörüne de sıçradı. İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, işçilerin aylık ücretlerinin 50 bin TL'yi aştığını dile getirdi. Olgun, "Sıvacı, boyacı, kalıp ustasının günlük yevmiyesi 2 bin TL'yi buldu. Sektörde bırakın kalifiye elemanı, vasıfsız eleman bile karaborsaya düştü” dedi.

Finans 12-02-24 15:13

Kazakistan'da pedofillerinin cinsel organlarının kesilmesine yönelik yasa kabul edildi! Kimyasal hadımı yetersiz buldular

Kazakistan, yeni yasa tasarısı kapsamında pedofili suçu işleyenlerin cinsel organlarının cerrahi olarak çıkartılacağını açıkladı. Karar kimyasal hadım sisteminin çocuklara yönelik cinsel suçluları caydırmadığı yönündeki şikayetlerin ardından geldi.

Trend 07-02-24 07:51

Tekmeleyerek kapıyı açan hırsız evde keyif yaptı! O anlar güvenlik kamerasına yakalandı... Duş alıp tuvaletini yapmış

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennesee bölgesinde yaşayan Nardi çifti akşama yemeği için dışarı çıktığında ilginç bir sürprizle karşılaştı. Evlerinde bulunan güvenlik kamerasının alarm vermesi üzerine kontrol eden çift, mülklerinde banyo yapan bir yabancıyı fark etti. Evde keyif yapan hırsız polise kıskıvrak yakalandı.

Trend 02-02-24 15:05

İstanbul'da kar bugün! AKOM saat vererek duyardı: Haritadaki kalp detayı dikkat çekti

Meteoroloji’den 28 Ocak Pazar günü için son hava durumu tahminleri geldi. Kar yağışıyla ilgili çok sayıda il için alarm verildi. Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da bugün kar yağışı içinse saat bile verildi. İşte hava durumu ile ilgili gelen kar yağışı haberlerinin detayları…

Haber 28-01-24 11:27

Geçmeyen gider kokusuna son! Hem kötü kokular gidiyor hem de lavabonuz şıp diye açılıyor

Evlerimizde yaşadığımız en yaygın sorunlardan biri, giderlerden yayılan kötü kokular ve tıkanıklıklardır. Bu sorunları çözmek için pahalı kimyasal ürünler kullanmaya gerek yok. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir karışım ile hem kötü kokuları uzaklaştırmak hem de lavabonuzu sorunsuzca açmak mümkün. İşte geçmeyen gider kokusuna saniyeler içinde son veren yöntem...

Kadin 26-01-24 15:36

Kredi kartında alarm zilleri çalıyor, ekonomist Turgut'tan mart sonrası düzenleme sinyali! Çok ciddi kararlar alınacağını düşünüyorum

Bireysel kredi kartı borçları geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükseldi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışa dikkatleri çekerek kredi kartına düzenleme gelebileceğini söyledi. Çakar'ın açıklamalarını anımsatan ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut düzenleme yapılamasından yana olduğunu belirterek, "Benim kanaatimi sorarsanız özellikle mart ayından sonra bununla ilgili çok ciddi kararlar alınabileceğini düşünüyorum." dedi.

Finans 26-01-24 10:59

Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik 'Barbenheimer Yıldızı' bilim insanlarını şaşırttı! Hikayenin nasıl sona ereceğini henüz bilmiyoruz

Bilim insanları, evrenin erken dönemlerinden kalma ve şu anki kozmos anlayışımıza uymayan devasa bir yıldızın kanıtlarını keşfetti. Bilinen başka hiçbir yıldıza benzemeyen bir kimyasal bileşime sahip olması muhtemel olan bu açıklanamaz varlık, aynı derecede benzersiz bir başka yıldızın kozmik tarihinin izini süren bir grup "yıldız arkeoloğu" tarafından tespit edildi. Araştırmacılar, bu antik yıldızı "Barbie" ve "Oppenheimer "filmlerine gönderme olarak "Barbenheimer Yıldızı" şeklinde adlandırdı.

Haber 22-01-24 09:45

Aşık olduğu kadının başından aşağı kimyasal madde dökmüştü! Saldırgan hakında karar açıklandı

İstanbul'un Avcılar ilçesinde 5 Ekim 2021 günü, Yasemin Uzunçelebi'nin başından aşağı kimyasal madde dökerek yüzündeki organların erimesine sebep olan ve yatağa mahkum eden Mehmet Yıldız hakkında karar açıklandı. Mahkeme, sanığın 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Haber 15-01-24 20:15

Meteoroloji duyurdu: 25 kent için alarm! 7 il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, yarın beklenen yağışlar nedeniyle 7 il için turuncu, 18 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşların, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. İşte uyarı verilen iller ve tüm detaylar...

Haber 15-01-24 16:55

Kocaeli'de fabrikada kimyasal sızıntı! Gökyüzünü turuncu duman kapladı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde makine ve ekipman üretimi yapılan bir fabrikada kimyasal sızıntı meydana geldi. Sızıntı sebebiyle gökyüzünü turuncu duman kapladı. Ekiplerin müdahalesiyle sızıntı kontrol altına alındı. Ekipler fabrika ve çevresinde incelemelerde bulundu. Öte yandan, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Haber 14-01-24 13:41

Altın otu nedir, faydaları nelerdir? Altın otu neye iyi gelir?

Bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde, sağlıklı beslenmeyi tercih eden bireyler tarafından ya da kişilerin günlük, haftalık veya aylık kişisel bakım rutinlerinde kullanılan çeşitli doğal ürünler vardır. Çoğu kişi kimyasal içeren ilaçlar ya da doğal olmayan besinler yerine bu ilaçların hammaddesi olarak kullanılan meyveleri ya da bitkileri kullanmayı tercih edebilir. Ancak bu tür durumlarda bu alanda uzman bir doktora danışılması olası riskleri ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

Haber 13-01-24 00:25

Civanperçemi nedir, faydaları nelerdir? Civanperçemi ne işe yarar?

Sağlıklı beslenmek, sağlıklı yaşamak isteyen herkes çeşitli gıda takviyeleri ya da bakım ürünleri kullanmayı tercih eder. Eczanelerden alınabilecek, kimyasal malzemeler de içeren ürünlerden ziyade, daha çok bu ürünlerin hammaddeleri olan bazı otlar, çiçekler ya da bitkiler uzman bir doktora danışarak ve bilinçli olmak kaydıyla direkt olarak da kullanılabilir.

Haber 12-01-24 19:45

Alarm ertelemeye son! Hızla uyanmak için yapılması gerekenler

Sabahları alarm çaldığında "sadece 5 dakika daha uyuyayım" düşüncesiyle alarmı ertelemek uyanmanıza daha da zorluk katıyor. Alarmı ertelemek yerine daha kolay uyanmak güne daha enerjik ve verimli bir şekilde başlamanıza yardımcı olabilir. Sabahları sıcacık yatağınızdan kalkıp uyanmak zor geliyorsa yapmanız gerekenleri haberimizde derledik.

Kadin 12-01-24 12:28

Nioli yağı nedir, faydaları nelerdir? Nioli yağı ne işe yarar?

Kimyasal ürünler, merhemler ya da çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen kremlerin hammaddeleri genel olarak doğal bitkiler, meyveler ya da otlardır. Çoğu kişi doğal bir yaşam adına organik beslenmeyi tercih ettiği gibi çeşitli kimyasallar yerine bu çiçeklerin, otların ya da bitkilerin doğal hallerini kullanmayı seçer. Uzman bir doktora danışarak bilinçli şekilde kullanıldığı takdirde bu tercih çok daha yerinde olacaktır.

Haber 12-01-24 01:16

Saçlarınız sürekli dökülüyorsa dikkat! Saç dökülmesine son veren en etkili ve doğal yöntem

Saç dökülmesi, pek çok kişi için endişe verici bir durumdur. Mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak, saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumların ortaya çıkardığı saç dökülmesi için evde doğal tedavi yöntemleri araştırılıyor. Saç dökülmesine son vermek için etkili ve doğal yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu doğal yöntem saç dökülmesini azaltarak dökülen saçların yeniden çıkmasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor. İşte tek malzeme ile saç çıkartan kür...

Kadin 10-01-24 12:01

Meteoroloji alarm verip son uyarılar yapılmıştı! İstanbul'da kar yağışı başladı: Esenler, Bağcılar, Aydos... Fotoğraflar bugün çekildi, çok sayıda il için hava durumu tahmini

Son dakika İstanbul'da kar yağışı haberi... Hava durumu tahminlerinin ardından öğle saatleri itibariyle İstanbul'da kar başladı. Esenler'de kar yağışı etkisini artırdı, Aydos'ta da kar görüldü. Meteoroloji ve uzmanlardan da hava durumuna ilişkin uyarılar peş peşe geldi. Soğuk hava dalgasının yurdumuzu bir hafta boyunca etkisi altına alacağı belirtildi. Diğer yandan 16 il için sarı kodlu kuvvetli yağış, fırtına uyarısı yapıldı. İşte kar yağışı ve soğuk havanın etkisini göstereceği il ve ilçeler.

Haber 09-01-24 08:13

Avcılar’da eski sevgilisine kimyasal madde ile saldıran sanığın yargılanmasına devam edildi

Avcılar’da saplantılı şekilde aşık olduğu YaseminUzunçelebi’nin başından aşağı kimyasal madde dökerek yüzündeki organların erimesine sebep olan Mehmet Yıldız’ın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 08-01-24 14:29

Kaçak alkol operasyonu polis kamerasında

Afyonkarahisar’da bir evin bodrumuna baskın yapan polis ekipleri kaçak alkol yapımında kullanılan çok sayıda kimyasal madde ele geçirirken, baskın anı ise polis kamerasına anbean yansıdı.

Yurthaber 08-01-24 12:21

Doğal mı yoksa kimyasal mı? Diş macunu tüplerinin altındaki renklerin anlamları!

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız diş macunu tüplerinin alt kısmında yer alan farklı renklerin bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz? Bu renkler diş macunun içeriği hakkında size ipuçları veriyor. İşte diş macunu ambalajında yer alan renklerin anlamları...

Kadin 08-01-24 12:17

Sıcaklıklar yüzünden rotası değişti: İstanbul ve İzmir için alarm! Zehirli balon balığı uyarısı geldi: Fotoğrafları ile tanıtmak lazım! Çok tehlikeli

Zehirli balon balığı için endişe yaratan yeni uyarı geldi. Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen zehirli balık, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle rota değiştirdi. Zehirli balon balıklarının artık İstanbul ve İzmir'de görülebileceğini belirten İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, "Balon balığı türlerini fotoğrafları ile tanıtmak lazım. Bu balığın her türü oldukça zehirli ve tehlikeli" dedi.

Trend 07-01-24 10:50