Kira Sertifikasi Ihraci Haberleri

'Pişmanım' diyene vergi cezası yok! Bakan Şimşek duyurdu: '400 binden fazla kişi tespit ettik...'

Gelir İdaresi Başkanlığı, 362 bin mükellefin beyanname vermediğini tespit etti. Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için cezadan önce son bir şans daha kapıyı çaldı. Vergi daireleri işlemlere başlamadan beyanname verirseniz cezasız verginizi ödeyebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" diyerek vergi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Finans 2024-04-18 13:53:49

OSB'lerin kira artışı yüzde 100'ü aştı

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, OSB'ler özelinde yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı. OSB'lerde kira artışı yüzde 100'ü aştı.

Finans 2024-04-17 14:56:55

Kiracılar dikkat, sakın bunu yapmayın! Ev sahiplerinin bitmek bilmez zam isteği evinden etti: Mahkeme '60 bin TL'lik fatura kesti

Antalya'da ev sahibi-kiracı arasındaki zam anlaşmazlığı mahkemelik oldu. Ev sahibinin "5 yıldır kira ödemiyorlar" iddiası karşısında elden ödeme yaptığını söyleyen kiracı, kira ödediğine dair kanıt sunamayınca evden çıkarıldı. Üstüne 60 bin lira da borçlu çıktı.

Finans 2024-04-16 13:27:56

Kiracı ve ev sahiplerinin gözü bu kararda: Yüzde 25 sınırı kalkarsa zam oranı ne olacak?

Ev sahipleri ve kiracıların gözü kirada yüzde 25 sınırının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin kararda. Meclis'in konut mesaisi bu hafta başlıyor. Kira sınırı düzenlemesinin de görüşülmesi gündemde.

Finans 2024-04-16 12:33:47

Hazine yarın 2 ihale ve 2 doğrudan satış gerçekleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın bono ile tahvil ihalesi gerçekleştirecek, altın tahvili ile altına dayalı kira sertifikasının da doğrudan satışını yapacak.

Finans 14-04-24 13:42

Özel hayatıyla gündemdeydi! Tuba Ünsal ile Ayşe Hatun Önal arasında kira krizi! 'Evden çıkartmak için...'

Model, oyuncu ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal son dönedem özel hayatıyla gündemdeydi. Selin Demiratar'ın eşi Mehmet Ali Çebi ile bir karesini paylaşıp 'Kocam benim' notunu düşen Önal'ın bu paylaşımı büyük ses getirmişti. Ayşe Hatun Önal'ın şimdi de Tuba Ünsal ile kira krizi yaşadığı iddia edildi.

Magazin 09-04-24 11:57

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 09-04-24 11:25

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Tüm kira sözleşmeleri e-Devlet’e geliyor: Meclis'te bayram sonrası yoğun mesai

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı için verdiği ara 16 Nisan Salı günü sona erecek. Mesaiye hızlı bir başlangıç yapacak parlamentonun önünde birçok kritik madde olacak. Genel Kurul’da kısa bir süre sonra sona erecek kirada yüzde 25 sınırlaması, kira sözleşmeleri ve kripto para yasası gibi konular görüşülecek.

Finans 09-04-24 10:25

İbrahim Kutluay 59 bin liralık nafakanın kaldırılmasını istedi! Kira gelirini açıklayan Demet Şener'den bomba yanıt

Eski basketbolcu İbrahim Kutluay, ekonomik durumunun kötüye gittiğini iddia ederek oğlu ve kızı için ödediği 59 bin liralık nafakanın kaldırılmasını istedi. Demet Şener ise bu konuya dair yaptığı açıklamayla gündeme damga vurdu.

Magazin 08-04-24 08:01

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bakan Şimşek uyarmıştı, son gün geldi çattı! Ödeme yapmayanlara ceza yolda...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren beyanname verme süresinde son gün geldi. Konut kira gelirlerinde geçen yıl yıllık 21 bin lira, iş yeri kira gelirinde 150 bin lira istisna tutarını aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de konuyla ilgili uyarı gelmişti.

Finans 05-04-24 09:35

Bakan da uyarmıştı, son gün yarın, 'Sonra öderim' diyenlere kötü haber: Yaptırımlar yolda!

Tapu sahipleri ilgilendiren gün geldi çattı. 2023 yılı kira gelir beyannamesinin verilmesinde son gün 5 Nisan! Peki kimler beyanname verecek, beyanname nereden doldurulacak, istisna bedeli ne kadar ve kimler yararlanabilecek? İşte kira beyannamesine dair merak edilenler...

Finans 04-04-24 11:05

Son dakika | Nisan ayı kira artış oranı belli oldu!

TÜİK, enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 57,50 oldu. Konutlarda ise yüzde 25 zam sınırı temmuz ayına kadar devam ediyor.

Finans 03-04-24 10:10

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Bakan Şimşek tarih vererek uyardı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ev sahiplerine kira beyannamesi uyarısı geldi. Son günün 5 Nisan olduğunu hatırlatan Şimşek, "Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Finans 02-04-24 13:14

Kiracı dehşeti! 1,5 yılda sadece 2 kez kira ödedi, tahliye kararı çıkınca evi ateşe verdi

Ankara'nın Mamak ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi istenen Şükrü K. (55), içinde kendi eşyalarıyla birlikte evi ateşe vererek kaçtı. Yangın, itfaiye tarafından söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi. Polis, her yerde kaçan Şükrü K.'yı arıyor. İşte detaylar...

Haber 02-04-24 12:59

Makatından 15 cm'lik PVC borusu çıkarıldı! Tuvalet tartışmasında kiracılar deliye döndü, 67 yaşındaki ev sahibine dehşeti yaşattı... Korkunç iddia!

Ev sahibi-kiracı kavgası cinsel saldırıya dönüştü. Zonguldak'taki kira ve tuvalet gideri yüzünden kiracısı olan baba ve oğulla tartışan 67 yaşındaki ev sahibi, bir süre sonra makatında acı hissettiğini söyleyerek ambulans çağırmalarını istedi. Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın makatından 15 cm uzunluğunda 2 cm çapındaki PVC boru çıkarıldı. Tedavisi süren Hasan S., kiracılarının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oldu. Kiracılar ise suçlamaları reddetti.

Haber 01-04-24 12:02

Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, kira, kur oynaklığı detayı!

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta beklentilerin aksine sürpriz bir karar alarak politika faizini yüzde 50'ye yükseltmişti. Bankada Para Politikaları Kurulu özet metni geldi. İşte ayrıntılar....

Finans 28-03-24 14:09

Aylık kirası 250 bin TL olan evini gezdirince sosyal medyada gündem oldu! Asıl olayı manzarası deyip gösterdi

Dubai'de yaşayan Zeynep isimli Türk bir kadının evini gezdirdiği anlar sosyal medyada gündem oldu. Evine aylık kira olarak 250.000 TL (28.000 AED) ödediğini dile getiren genç kadının evi sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 27-03-24 09:55

Kiralarda 4 yıl sonra ilk! Yüzde 67'nin gerisinde kaldı!

Konut krizi gündemdeyken kira artışlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin raporuna göre kiralar 4 yıl sonra ilk kez reel olarak düştü.

Finans 26-03-24 14:44

Eylem Tok'un ABD'de ne yaptığı ortaya çıktı! Aylık 320 bin lira kira ödedi hem de peşin

Türkiye Eyüpsultan'da yaşanan feci kaza ve ardından yaşanan firarı konuşmaya devam ediyor. Eylem Tok oğlu ile birlikte Mısır ve ardından ABD'ye gitmişti. Son yaşanan gelişmede Eylem Tok'un bir rezidans tuttuğu ve aylığının 320 bin lira olduğu ortaya çıktı. Tok'un 1 yıllık peşin ödemesi ise, "1 yıl gelmeyeceğini gösteriyor" yorumları yaptırdı.

Haber 22-03-24 09:19

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Kira gelir vergisi, vergi kanunları kapsamında ev ve ticari mülk gibi gayrimenkulleri kiraya vererek gelir kazananlar için devlet tarafından uygulanan bir vergi türüdür. Mülk sahibi kişiler için resmi kurumlara bildirim yapmak ve bununla birlikte vergi vermek oldukça önemlidir. Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Haber 21-03-24 23:48

Kira beyannamesi nedir, nasıl verilir? Kira geliri nasıl beyan edilir? E-Devlet kira beyannamesi ve GİB kira beyannamesi

Mükelleflerin bazı durumlarda resmî kurumlara bildirmeleri gereken belgelere beyanname adı verilir. Bu beyannamelerden biri kira beyannamesidir. Mülk sahipleri için beyanname vermek son derece önemlidir.

Haber 21-03-24 23:46

Doğum yapmadan birkaç dakika öncesinde sevgilisi DNA testi istedi! O anları sosyal medyada paylaştı: Resmen öfke nöbeti geçirdi

TikTok'ta Kira kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın doğum yapmadan birkaç dakika öncesini gösterdi. Hastane yatağında doğum yapmaya hazırlanırken sevgilisinin bebeği için DNA testi istediğini söyleyen genç kadının öfkeden deliye döndüğü paylaşımı TikTok'ta izlenme rekoru kırdı. O anlara yorum ve beğeni yağdı.

Trend 21-03-24 08:34

Gökçe Bahadır'ın Boğaz manzaralı evinin kirası ağızları açıkta bıraktı

Ömer'in yıldızı Gökçe Bahadır'ın yeni evi gündem oldu. İddialara göre Boğaz manzaralı yeni eve taşınan oyuncu aylık 270 bin lira kira ödüyor. Bahadır'ın tuttuğu evde daha önce ise Galatasaray’ın eski yıldızı, ünlü futbolcu Juan Mata oturuyormuş.

Magazin 17-03-24 14:30

Merve Taşkın 216 bin TL kira ödediği lüks evinin terasında güneşlendi! O anları paylaştı

Fenomen Merve Taşkın sosyal medya paylaşımları kadar lüks yaşantısıyla da dikkat çekiyor. Taşkın son olarak lüks evinin kirasını paylaşarak terasında güneşlendiği anları takipçilerinin beğenisine sundu.

Magazin 17-03-24 13:05

Amerikalı genç kız gözyaşları içinde anlattı! Sosyal medyayı ikiye böldü: 'Yemeğe param yetmediği için yemek yemeyi kestim'

TikTok'ta 'oranotrita' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Ora Hardesty isimli bir kadın maddi konusunda yaşadığı zorlukları gözyaşları içinde sosyal medyadan anlattı. Aylık 500 dolarlık (yaklaşık 16 bin 47 TL) kira artışıyla mücadele ettiğini söyleyen Hardesty, parası yetmediği için yemek yemeyi kestiğini ve 15 kilo verdiğini dile getirdi.

Trend 16-03-24 13:22

Kirada 21 bin liralık indirim! Evini kredi ile alana ‘faiz’ kolaylığı: Vergide tüm detaylar ortaya çıktı

Ev sahipleri, iş yeri sahipleri dikkat, kira geliri olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Mart ayı ile birlikte kira geliri elde edenlerin beyanname dönemi de başladı. Bu yıl gelirden 21 bin lira düşülerek vergi hesaplanacak. Üstelik ev için yapılan masraflar ya da kiraya verdiğiniz konutu kredi ile almışsanız faiz giderleri de vergiden indiriliyor. İşte kira gelir vergisinde merak edilenler...

Finans 09-03-24 07:35

Ev sahipleri dikkat! Faturalarınızı atmayın! Bu yöntemle kira verginizi düşürebilirsiniz

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2024 tarihinde sona eriyor. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak. Beyanname verirken belirteceğiniz bazı kalemler ödeyeceğiniz miktarı düşürebilir. İşte detaylar....

Finans 08-03-24 12:30

Yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracısı için pes dedirten yöntem! 'Vergi' detayını anlattı

Ankara'da, ev sahibi M.D., yüzde 100'lük kira artışını kabul etmediği için kiracısı emekli Adem Aktaş'ın (65) oturduğu dairenin elektriğini kestirdi. Mum ışığında yaşayan kiracı Aktaş, evden çıkmayacağını, mahkemeye başvuracağını söyledi.

Finans 07-03-24 13:05

Mevduat faizleri yükselince yeniden gündeme geldi! Mert Başaran ‘sakın’ diyerek uyardı: 6 ay, 2 yıl, 4 yıl… ‘Kira bile ödemez’

Türk Lirası mevduat faizi oranlarındaki yükseliş devam ederken ev satıp parayı mevduat faizine yatırmanın mantıklı olup olmadığı tartışması bir kez daha gündeme geldi. Ünlü Ekonomist Mert Başaran, ‘Sakın’ diyerek uyarıda bulundu. Uzman isim, “2 yıl sonra bu aldığı faiz ile kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. 1-2 yıl geçici saltanat yaşamayın” ifadelerini kullandı.

Finans 07-03-24 10:17

Kirasını bu şekilde ödeyenler dikkat! Kritik ay başladı, hesaplar karşılaştırılacak!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci 1 Mart'ta başladı. Kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında beyannamelerini verilebilecek. Kirayı elden veya bankadan vermek arasında fark var.

Finans 05-03-24 16:36

EFT masrafı ödememek için buldukları yöntem hayret ettirdi! Hazine ve Maliye Bakanlığı inceleme başlattı: Kira ve Diğer seçeneği incelemeye alındı

Kira gelirlerini incelemeye alan Maliye, vergi denetimleri sırasında bazı normal para transferlerinin EFT masrafı ödememek için "kira" seçeneğiyle gönderildiğini tespit etti. Bu şekilde ödeme tahsil edenler şimdi ev sahibi olmadığını veya kira geliri bulunmadığını ispatla uğraşıyor.

Finans 04-03-24 15:30

Son dakika | Mart ayı kira artış oranı belli oldu! Yüzde 25 zam sınırı tartışması devam ederken beklenen rakam açıklandı

Son dakika haberi: Gözler TÜİK'teydi, beklenen açıklama geldi. Şubat ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 'Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?' sorusu da yanıtını buldu.

Finans 04-03-24 10:17

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor: Yeni dönem başladı... Kira beyannamesi hakkında tüm merak edilenler!

Gayrimenkul sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci bugün itibarıyla başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu sene kiracıları da sürece dahil etti. Bu sayede vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi hedefleniyor. Kira beyannamesine ilişkin merak edilen 10 soru haberimizde yanıt buluyor. İşte o sorular ve yanıtları!

Finans 01-03-24 12:45

Kirada yüzde 25 zam sınırı rotayı yurt dışına çevirtti! Kadıköy'de 1+1 yerine Amerika'da 2 katlı ev... Ayda 2 bin 500 dolar getiri

Son zamanlarda gayrimenkul sektöründe dikkat çeken hareketlilik yaşanıyor. Yurt dışından ev alan Türk yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Düşük vergi ve dolar bazlı yüksek kira getirisi için rotayı yurt dışına çeviren gayrimenkul yatırımcıları, en çok Amerika, İngiltere ve Dubai'yi tercih ediyor. Peki yatırımcının yurt dışına çıkış sebebi ne? Yurt dışından ev almanın avantajları ve kira getirisi nedir? İşte detaylar...

Finans 29-02-24 09:28

Talepler 5 kat arttı, kira getirisi aylık 150 ila 250 bin TL! Yatırımcılardan biri de Bülent Ersoy...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkımlara neden olduğu 11 kentteki şantiyelerde kule vince talep 5 kat arttı. Vinçlerin kiralık getirisi aylık 150 bin ila 250 bin TL arasında değişiyor.

Finans 27-02-24 16:25

Yüzde 25 kira artış sınırı kaldırılacak mı? Adalet Bakanı'ndan yeni açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili yeni açıklama geldi. Yüzde 25 sınırı uzatılacak mı?

Finans 27-02-24 13:57

Kira sınırı gündemdeyken bir talep de gıda ve tüketim malzemeleri için geldi! 'Tavan fiyat uygulansın'

Kira artışlarına yüzde 25 sınırı tartışmaları sürerken Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı'ndan hükümete yeni çağrı geldi. Yazgan, gıda ve tüketim malzemeleri için de düzenleme talep etti.

Finans 27-02-24 11:54

Kira sınırı dinlemedi… 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı! Şimdi de kiracısının elektriğini kesti: ‘Sırf 2-3 bin lira fark yüzünden’

Antalya’da 'kira artışı'nda anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ., şimdi de kiracısı Halil Mert'in elektriğini kestirdi. 3 suçtan hakkında dava açılan mülk sahibi, kiracıya ihtarname çekip, iş yerini boşaltmasını istedi. Kiracı, “Elektrik olmadığı için güvenlik kameralarım çalışmıyor. Sırf 2-3 bin lira fark yüzünden bunları yaşıyorum" dedi.

Finans 26-02-24 11:11

Kirasını karşılayamayan öğrenciden ilginç çözüm: Okula uçakla gidip gelmeye başladı!

Kanada'nın en büyük şehirlerinden olan Vancouver'da öğrenci olan bir kişi şehirdeki kira fiyatlarının fırlamasıyla birlikte kirasını ödeyemez duruma geldi. Tim Chen ismindeki öğrenci bu durumu düzeltmek için önceden eşine rastlanmamış bir yönteme başvurdu. Chen okula uçakla gidip geliyor...

Trend 25-02-24 14:24

Kiralardaki 'yüzde 25' sınırlaması uzatılacak mı? Bakan Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarda fahiş artışın önüne geçmek için uygulanan yüzde 25 sınırlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Temmuz'da dolacak uygulamayla ilgili Bakan Tunç "1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.

Finans 24-02-24 23:12

Hem ev sahibi hem kiracılar dikkat, detaylar belli oldu! Gelir İdaresi Başkanlığı kira vergisi için karar almıştı: Eğer birinci dereceden akraba değilse…

Konut kiralarına ilişkin vergilendirme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Konut kira potansiyeline sahip dairelerin bir bölümünün ise akrabalar tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıldığı biliniyor. Peki kişilerin akrabalarına ücretsiz oturmaları için tahsis ettikleri evler için vergilendirme nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Finans 22-02-24 10:10

Gelir İdaresi Başkanlığı şimdiye kadar denenmeyen yola başvurdu! Personellerin hepsi kapı kapı dolaşıyor: Kira vergisinde 4 ayrı ceza yolda

Maliye, tapu kayıtları ile ikamet adresi karşılaştırması yaptı. 1 milyon ev sahibinin kira vergisini ödemediği tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Gelir İdaresi Başkanlığı vergide kaçakların önüne geçecek kritik adımı attı. GİB şimdiye kadar denenmeyen bir yola başvurarak kira vergisini ödemeyenleri tespit edecek uygulamayı devreye aldı.Vergi dairesi personelleri kapı kapı dolaşarak bilgi toplarken, vergi kaçıran ev sahipleri için 4 ayrı cezanın yolda olduğu belirtiliyor.

Finans 21-02-24 11:17

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kiracılara çağrı! Adım adım anlattılar: Ev sahipleri artık düşük kira geliri gösteremeyecek

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara "Kira Bildirim Formu" doldurmaları çağrısında bulundu. Ev sahiplerinin yapması gerekenleri ise adım adım anlatarak açıkladı. Söz konusu uygulamayla mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle kiracıların beyanatları karşılaştırılabilecek. Eksik veya düşük beyan durumunda oluşabilecek vergi kaybının önüne geçilecek.

Finans 20-02-24 16:14

Yüzde 303 arttı, neredeyse artık kiralarla yarışıyor! Son bir yılda yüzde 70'i geçen de var... İşte ilçe ilçe İstanbul 2024 aidat ücretleri

İstanbul'da kira ve ev fiyatlarındaki fahiş yükseliş aidat ücretlerine de yansıdı. Bazı yerlerde aidat fiyatlarının kiralarla yarıştığı belirlendi. 2022 yılına oranla yer yer aidat artışı yüzde 303'ü bulurken; son bir yılda bazı ilçelerdeki değişim yüzde 70 olarak gerçekleşti. Artan fiyatlar İstanbul'dan kaçışı da hızlandırdı. Cumhuriyet tarihinde ikinci kez mega kentin nüfusunda azalma görüldü. İşte 2024 yılında ilçe ilçe İstanbul'da aidat ücretleri ve son yıllardaki değişimi...

Finans 20-02-24 11:17

Türkiye'de 5 yıldızlı otelde yaşamanın İngiltere'deki hayatından daha ucuza denk geldiğini fark etti! 1 ay boyunca otelde yaşayacak

İngiltere'nin Manchester şehrinde yaşayan 24 yaşındaki Josh Kerr, Türkiye'deki 5 yıldızlı bir otelde konaklamanın İngiltere'deki evindeki daha ucuza mâl olduğunu fark edince sosyal medyada bu durumu paylaştı. İngiltere'deki evinde kira ve faturalarda dahil olmak üzere oteldeki yaşamın daha uygun olduğunu fark eden Kerr, 28 gününü Antalya'daki 5 yıldızlı otelde geçirmeye başladı.

Trend 20-02-24 09:51

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-24 15:01

Hazine haftaya 4 tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine haftaya 4 tahvil ihalesi ve 2 kira sertifikası satışı gerçekleştirecek.

Finans 16-02-24 11:57

Kira depozitoları çıkmazında yeni detay! Uzman isim uyardı, depozito iadelerinde 'vadeli hesap' dönemi

Türkiye'de konut ve kira fiyatlarındaki artış gündemden düşmezsek kiracılar ve ev sahipleri ödemeler konusunda karşı karşıya geliyor. Ev kiralarken ev sahiplerine verilen depozito bedelinin iadesi hangi şartlarda olmalı? Uzman isim kiracıları hakları konusunda uyardı.

Finans 16-02-24 11:49

'6 yıldır bir kuruş kira ödemedim' Formülünü paylaştı! Sosyal medyayı ikiye böldü 'Yıllar önce evsizdim'

Sosyal medyada dijital içerik üreticisi olan genç bir kadın, 6 yıldır bir kuruş bile kira ödemediğini paylaştığı videosuyla sosyal medyayı adeta ikiye böldü. Köpeği ve kedisiyle birlikte bir minibüste yaşadığını söyleyen kadının yaptığı paylaşıma çok sayıda yorum geldi. Genç kadını destekleyenlerin sayısı epey fazlayken eleştiren ve yaptığını mantıksız bulanlar da çoktu. Ona, "Evsiz" diyenlere ise "Minibüste yaşamak hayatımı kurtardı, yıllar önce evsizdim" diye yanıt verdi.

Kadin 15-02-24 17:05