Kireçlenme Haberleri

Osteoartrit (kireçlenme) nedir? Osteoartrit (kireçlenme) belirtileri ve tedavisi

Osteoartrit yaygın olarak kireçlenme olarak bilinen, eklemlerde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olan bir eklem hastalığıdır. Bu hastalık genellikle yaşla birlikte ortaya çıkar ve eklemleri destekleyen kıkırdak dokusunun zamanla aşınması ve bozulmasıyla ilişkilidir. Osteoartrit, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.

Haber 26-03-2024 11:36

Boyun kireçlenmesine ne iyi gelir? Boyun kireçlenmesini ne rahatlatır?

Boyun kireçlenmesi, boyun omurlarının arasındaki disklerin ve omurların yüzeylerinin zamanla aşınması ve dejenerasyonu sonucu ortaya çıkar. Yaşlanma süreciyle birlikte disklerdeki su içeriği azalır, diskler incelir ve daha sert hale gelir. Bu durum, omurların birbirine daha fazla sürtünme ve baskı uygulamasına neden olur. Ayrıca, bu durumda kemik uçları üzerinde osteofitler adı verilen çıkıntılar oluşabilir. Peki, boyun kireçlenmesine ne iyi gelir?

Haber 28-11-2023 15:35

Mucize tarif: Eklem ağrılarını sıfıra indiriyor, bağışıklığı zırh gibi yapıyor! Günde bir bardak yeterli

Sağlıklı bir vücut bizi hastalıklardan uzak tutar. Bunun için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca ek olarak tüketebileceğimiz doğal besinler ve tarifler bağışıklığımızı güçlendirerek bizi hastalıklara yakalanma riskimizden koruyor. Eklem ağrısı çekenler ve yürümekte zorluk çekenler birçok faydası bulunan bu kür tarifini deneyebilir. Üstelik günde bir bardağı bile etkisi sonuçlar gösteriyor.

Haber 13-07-2023 11:31

Kireçlenme neden olur, belirtileri nelerdir? Kireçlenme tedavisi nasıl yapılır?

Kireçlenme yaygın bir eklem rahatsızlığı olup dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen bir sorundur. Yaşlanma, genetik faktörler, aşırı kullanım, travma veya obezite gibi birçok neden kireçlenme gelişimine katkıda bulunabilir. Kireçlenme eklem yüzeylerini kaplayan kıkırdağın aşınması ve hasarlanması sonucu ortaya çıkar. Bu durum eklem hareketlerini kısıtlayabilir, ağrıya ve sertliğe neden olabilir, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir ve yaşam kalitesini düşürebilir.

Haber 30-06-2023 22:36

Kireçlenmeye ne iyi gelir, sıcak iyi gelir mi? Kireçlenme için doğal çözümler ve bitkisel tedaviler nedir?

Vücutta meydana gelen kireçlenme, hareketlerin kısıtlanmasına neden olabilir. Yaşlanma ile birlikte kişide kireçlenme sorunu görülebilir. Bu normal olarak görülse de kireçlenmeden dolayı oluşan ağrılar, kişinin yaşamını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle kireçlenmeye iyi gelen çözümleri bilmekte fayda vardır. Pek çok nedene bağlı olarak izlenen kireçlenme için neler yapılabilir?

Haber 24-02-2023 17:47

Her 5 kişiden 1’inde görülüyor: Kireçlenmeye yol açabilir! Kalça sıkışma sendromu nedir?

Şiddetli kasık ağrısı, oturup kalkarken, çömelirken keskin ve batıcı bir ağrı ya da kalçanızı hareket ettirdiğinizde bir tıklama, kilitleme sesi… Bu ve benzeri şikayetler, son yıllarda giderek yaygınlaşan kalça sıkışma sendromunun en sık görülen belirtileri arasında yer alıyor.

Haber 12-10-2022 16:19

Kireçlenme, kemik ve eklem ağrılarını bıçak gibi keser... Zıpkın gibi yapıyor

Kireçlenme ağrıları yüzünden rahat hareket edemiyorsanız bu kür size ilaç gibi gelecek. Günde bir bardak ile ağrılarınızı sıfırlayacaksınız. Kireçlenme, kemik ve eklem ağrılarını bıçak gibi keser. Günde bir bardak mucizevi karışımdan tüketerek yaşadığınız problemlerden çok hızlı şekilde kurtulacaksınız. Ağrı çekenlerin derdine deva...

Haber 24-08-2022 08:49

Romatoid artriti kireçlenme ile karıştırmayın uyarısı

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal: - "Romatoid artrit sadece ileri yaşta görülmüyor. İlk semptomlarını 30 ile 50 yaş arasında gösteriyor. Halk arasında kireçleme diye bilinen bir çeşit iltihapsız romatizma olan osteartrit ile romatoid artrit sıklıkla karıştırılır"

Yurthaber 11-08-2022 10:13

Dikkat! Ağrılarınız dinlendikten sonra geçmiyorsa…

Vücutta yaşanan ağrılar tüm hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Ağrıların geneli dinlenince azalsa da dinlendikten sonra azalmayan ağrılar kafalarda soru işareti bırakıyor. Dizlerinizde yaşadığınız geçmeyen ağrıların nedeni diz kireçlenmesi olabiliyor. Diz kireçlenmesinin ağrılarını çözmenin en iyi yolu uygun tedavi yönteminden geçiyor.

Haber 30-06-2022 09:39

Muslukta biriken inatçı kireci yok etmenin en kolay yolu

Muslukta ve musluk bataryasında biriken kireç ve su lekelerini temizlemek büyük bir zorluktur. Ne kadar ovalarsanız ovalayın kuruduğunda eski haline döndüğünü fark etmişsinizdir. İnatçı kireç lekelerini temizlemek aslında düşündüğünüz kadar zor değildir. Evinizde limon varsa, işte size muslukta biriken inatçı kiri temizlemenin en kolay yolu...

Kadin 28-06-2022 08:28

Su ısıtıcısında oluşan kireci temizlemenin en pratik yolu

Su ısıtıcısı, günlük hayatın içine girdiği günden beri yerini sağlamlaştırmayı başaran küçük ev aletlerin biridir. Yemek yaparken, sıcak içecek hazırlarken sağladığı kolaylık yüzünden çoğu kişinin sağ kolu gibidir. Ancak su ısıtıcısının içinde biriken kireç zaman içinde birikerek dağılmaya başlar. İçeceklerinizin içinde parçalar görmek istemiyorsanız su ısıtıcısını düzenli bir şekilde temizlemelisiniz. Nasıl mı?

Kadin 31-05-2022 15:48

Boyun kireçlenmesine ne iyi gelir? Boyun kireçlenmesi belirtileri ve tedavisi nasıl olur?

Boyun ağrısı nedenleri kişiden kişiye farklılık gösterse de son zamanlarda yaşanan artış dikkat çeker. Önceleri, yaşlanmaya ya da travmaya bağlı olarak gelişen, bazı meslek gruplarında sık rastlanan boyun ağrıları, bugün artık toplumun her kesiminde rastlanan önemli bir şikayet konusu haline dönüşür. 'Kireçlenme' olarak tanımlanan bu ağrılar, uyku bozukluğu, iş gücü kayıpları ve psikolojik sıkıntılara neden olabilir. Boyun kireçlenmesine ne iyi gelir? Boyun kireçlenmesi tedavisi evde mümkün mü?

Haber 13-05-2022 12:11

Dizdeki sıvı kaybına ne iyi gelir? Dizde sıvı kaybı neden olur, ameliyatsız nasıl tedavi edilir?

Toplumda en sık rastlanan eklem hastalıkları, dizdeki kıkırdak aşınması ve eklem sıvısı kaybı ile ilişkili olanlardır. Şikayetlerin sıklığı özellikle 45 yaşından sonra artar ve 65 yaş üzeri nüfusun neredeyse tamamında en az bir kere ağrı atağı şeklinde kendini gösterir. Yaşla bağlantısını gösteren bu veriden hareketle, eklem hastalıklarının insan hayatında kaçınılmaz olduğu görüşü yaygın olmakla birlikte, yavaşlatılabilir ve kontrol edilebilir bir süreç olduğu da bilinmektedir.

Haber 27-04-2022 17:12

En inatçı kireç lekelerinden bile kolayca kurtulabilirsiniz! Bir sprey şişesinin içinde o malzemeleri karıştırırsanız...

Evlerimizin başlıca düşmanlarından biri tabi ki kireç lekeleri! Sık sık çaydanlıklarda, su ısıtıcılarında, camlarda, banyo ve mutfak fayanslarında inatçı kireç lekeleriyle karşılaşırız. Neyse ki bu lekeleri kimyasal içerikli ürünler yerine evde hazırlayacağımız doğal karışımlarla temizleyebiliriz. Peki, inatçı kireç lekelerine veda etmenizi sağlayacak tarifler nasıl hazırlanır?

Kadin 28-02-2022 15:47

En büyük risk faktörü obezite ve yaş! Bu belirtilere dikkat

Uzmanlar halk arasında kireçlenme olarak da bilinen osteoartritin, ellerde de oluştuğunu belirtiyor. Yaşla birlikte artan ve kadınlarda daha çok görülen hastalığın, eklemlerde kıkırdak kaybı ve kemik değişikliklerine neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Haber 05-02-2022 15:49

Diz kireçlenmesi neden olur, belirtileri ve tedavisi nedir?

Diz kireçlenmesi dizde en sık görülen rahatsızlık olarak bilinir. Özellikle 50 ya üzeri kişilerde görülen aşınma ve yıpranma tipi bir artrit olan diz kireçlenmesi, daha genç insanlarda da görülebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ata Can, diz kireçlenmesi belirtilerinin ihmal edilmeden tedavisinin gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haber 13-12-2021 12:12

Pandemide hızla artan diz kireçlenmesi tedavisi için 6 egzersiz önerisi

Diz kireçlenme ve diz rahatsızlıkları iki yıldır devam eden koronavirüs pandemisi sonrası artış gösterdi. Ancak bazı egzersiz tekrarları ile diz kireçlenmesine karşı etkili çözüm üretmek mümkün. İşte Prof. Dr. Tolga Aydoğ'un anlatımıyla diz kireçlenmesini kısa sürede yok edecek 6 pratik egzersiz...

Haber 04-11-2021 12:29

Eklem kireçlenmesi riskini azaltan besinler

Eklem kireçlenmesi yani osteoartrit, kemik uçlarını çevreleyen kıkırdak dokunun zamanla aşınması nedeniyle ortaya çıkar. Hafif bir rahatsızlık hissi ile başlayan ve ciddi sağlık sorunlarına yol açan eklem kireçlenmesi, en sık görülen eklem hastalığı olma özelliği de taşır. Konu ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Hülya Çağatay, eklem kireçlenmesi riskini azaltmak için nasıl beslenmek gerektiğini anlattı.

Yemek 31-10-2021 17:01

Armatür ve çaydanlıklardaki kireçlerden kurtulmak meğer çok kolaymış! Maliyeti 10 TL bile değil...

Özellikle suyunun kireçli olduğu bir yerde yaşıyorsanız, evinizdeki metal eşyaların kireç tutması kaçınılmaz. Su kireçli olmasa bile, sürekli kullanılan bir çaydanlık zamanla kireçlenebilir. Siz de mutfak ve banyo gibi alanlarda kullandığınız araç gereçlerin durmadan kireç tutmasından yorulduysanız aşağıda vereceğimiz doğal yöntemlerle kireç tortusundan kurtulabilirsiniz.

Trend 21-06-2021 10:40

Refleksoloji nedir, zararı var mı? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vücudun farklı bölgelerinde bulunan refleks noktalarına basınç uygulanarak organ ve sistemlerin tedavi edildiği refleksoloji, farklı hastalıklar için uygulanabilir. Vücudun kendini iyileştirme özelliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan refleksoloji masaj yapılarak uygulanır. Yan tedavi olarak ana tedavileri destekleyici özelliği sebebiyle tercih edilen refleksoloji masajı her yaş grubuna yapılabilir. Refleksoloji hangi hastalıkların tedavilerinde kullanılır?

Haber 10-06-2021 10:28

Siyatik nedir, belirtileri nelerdir? Siyatik ağrıları nasıl geçer? Siyatik hastaları nelere dikkat etmeli?

Dördüncü ve beşinci bel omurları arasından çıkan, buradan topuklara kadar uzanan “siyatik” adı verilen sinirde görülen ağrılı bir hastalıktır. Siyatik ağrısı kendisini iki şekilde belli eder. Bu belli etme şekli devamlı hafif bir ağrıdır ya da arada bir gelen şiddetli ağrıdır. Ağrılar, siyatik siniri boyunca, kalçadan topuğa kadar uzanır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 03-06-2021 17:22

Diz ve kalça kireçlenmesi neden olur? Nasıl tedavi edilir? Diz ve kalça kireçlenmesi kendiliğinden geçer mi?

Diz, kalça gibi eklemlerde bulunan kıkırdak dokusunda yaşla birlikte aşınma, yıpranmaya bağlı aşırı hasar gelişebilmekte, eklemlerde ağrı ve hareket kısıtlılığına neden olabiliyor. Eskiden genellikle diz ve kalça eklem kıkırdağının hasar gördükten sonra kendini bir daha yenilemeyeceği öngörülürdü. Halbuki günümüzde kök hücre tedavisinde sağlanan tıbbi gelişmelerle kıkırdak hasarı ve eklem kireçlenmesinin önüne geçebilmek mümkün.

Haber 02-06-2021 09:59

Kol ağrısıyla gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi!

Sağ kolundaki geçmeyen şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye giden 66 yaşındaki Hatice Demir, tetkikler sonucunda kanser olduğunu öğrendi. Hayatının şokunu yaşayan Demir, plazma hücreleri kanseri tanısı sonrası hemen ameliyata alındı.

Haber 17-05-2021 10:23

Koronavirüs pandemisinin bir etkisi de kireçlenme!

Dünyada en sık görülen eklem rahatsızlıkları arasında bulunan kireçlenme, pandemi süreciyle birlikte ciddi artış gösterdi. Aktivite azlığı nedeniyle hızlı kilo artışı ve kas gücünde azalmanın görülmesiyle birlikte eklemlere binen yük de arttı. Bu da önceden eklem problemi yaşayanların şikayetlerini artırdı ve yeni eklem rahatsızlıklarını doğurdu.

Haber 11-02-2021 10:21

Kireçlenme nedenlerinden biri de hareketsiz yaşam! Karantinada bunlara dikkat

Koronavirüsle birlikte evde zaman geçirmeye başlamamız hareketlerimizin de kısıtlanmasına neden oluyor. Daha durağan bir yaşamın en büyük zararlarından biri ise bedenimizi olumsuz etkilemesi oluyor. Kasların zayıflayarak güçsüzleştiği süreçte hareketsiz kalmanın getirilerinden biri de kireçlenme oluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Op. Dr. Erdağ, yarım saatte bir eklemlerin hareket ettirilmesinin büyük önem taşıdığını söylüyor. Erdağ, kültür fizik hareketlerine de dikkat çekiyor.

Haber 03-12-2020 10:52

Diz ağrısı nedenleri nelerdir? Kireçlenmeye dikkat

Diz ve çevresinde meydana gelen ağrının kireçleme habercisi olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yunus Kıraç, kök hücre tedavisi ile bu ağrıların tedavi edilebileceğine dikkat çekti.

Haber 23-11-2020 12:29

İhmal etmeyin! Sabahları yorgun argın uyanmanızın nedeni bu olabilir

Kıkırdakların aşınmasıyla meydana gelen kireçlenme, dokularda tahribata yol açar. Bu durum hastalığın ağrılı bir şekilde kendini göstermesine yol açar. Kıkırdak kaybı arttıkça hastalar hareket ederken bile zorlanmaya başlar.

Haber 17-11-2020 10:46

Diz ağrısı: Neden olur, nasıl geçer?

Dizlerimiz, vücudumuzda bulunan en büyük ve en karmaşık eklemlerden birisi olması haricinde en çok yakındığımız eklemimizdir.

Haber 24-06-2020 11:32

Detaylı Kireçlenme Rehberi: Nedir? Neden Olur? Belirtileri Neler?

Eklem ve omurga sağlığımızın öneminin farkına, kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelene kadar varamayız. Eklem ve omurga sağlığını önemli ölçüde etkileyen problemlerden biri olan kireçlenme, çoğunlukla 60 yaş sonrasında karşılaşılan bir hastalıktır. Ancak günümüzde yüksek kilo ve hareketsizliğin ağır bastığı yaşam şekli sonucu, 30'lu yaşlardan itibaren kireçlenme ile karşılaşma riski bulunmaktadır.

Haber 21-05-2020 17:42

Korona eklemleri de vuruyor! Evde hareketsizseniz dikkat

Koronavirüs nedeniyle hareketsiz hale gelen yaşam tarzımız başka hastalıklara kapı aralıyor. Durağan yaşam tarzının en çok eklemler için tehdit oluşturduğunu söyleyen uzmanlar, 40 yaşından sonra ve özellikle kadınlarda daha çok görülen kireçlenme riskine dikkat çekiyor. Dr. Zeynep Sağırkaya, “Kireçlenmeye karşı kilonuzu koruyun, mevcut koşullarınıza en uygun hareket olanaklarını hayatınıza katın. Pilates ve yogaya başlayın” çağrısında bulunuyor.

Haber 28-04-2020 17:35

Omuz kireçlenmesi nedenleri arasında ağır yük taşımak da var!

Kireçlenme yani kıkırdak kaybı ansızın ortaya çıkan bir rahatsız değildir. Kireçlenme nedenleri arasında gösterilen ağır yük taşımanın da yol açtığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora kireçlenmede en çok risk altında olanların kadınlar olduğuna dikkat çekti.

Haber 12-02-2020 17:06

Kireçlenmede kalça ve diz protezi yaşam konforu sağlıyor

eklemlerdeki kıkırdak zedelenmesi yani kalça ve diz eklemlerinde oluşan kireçlenme, genetik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Ailede geçmişte kireçlenme hastalığı olanlar varsa, bu hastalığı yaşayanlar sayıca fazla ise ve hastalık erken yaşta görülmüşse kireçlenme riski ciddi oranda artıyor. Bunun yanı sıra eklem zedelenmesinin ön planda olduğu romatizmal hastalıklar da eklem kireçlenmesine neden olabiliyor.

Haber 27-01-2020 16:07

Kireçlenme olmadan kıkırdaklarımızı koruyalım

Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül “Kıkırdak dokusu, kendini yenileyemez, ilaçla iyileşemez. Eğer kıkırdak dokusu hasarlanırsa halk arasında kireçlenme dediğimiz rahatsızlık ortaya çıkar. Bu nedenle kireçlenme yaşanmadan kıkırdak dokusunun korunması oldukça önemli” dedi.

Trend 03-12-2019 09:42

Kireçlenme şikayeti olanlar fazla kilodan kaçınmalı

Genellikle ileri yaşlarda görülen kireçlenme, daha çok yük binen eklemlerde ve el bileklerinde ortaya çıkıyor. Ağrı ve hareket kısıtlılığı artışı ile kendini gösteren kireçlenmede uzmanlar, hastanın ideal kilosunda olması gerektiğine dikkat çekiyor. Kireçlenme tedavisinde kullanılan ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmede etkili olan protezlerin dayanıklılığı da fazla kilolardan etkileniyor.

Trend 11-07-2019 15:01

Proteze götüren 4 yanlış!

Günlük yaşantımızda yaptığımız bazı yanlışlar var ki halk arasında ‘kireçlenme’ diye bilinen osteoartrit-artroza zemin hazırlıyor. Ortalama yaşam süresinin artması ile yaygınlaşan hastalık, özellikle kalça ve diz ekleminde eklem yüzeyinin bozulması (kıkırdak dokunun bozulması), ağrı ve eklemde hareket kısıtlılığı olarak kendini gösteriyor.

Trend 11-02-2019 10:22

Kireçlenme hastalığına karşı hidrojen sülfür etkisi araştırıldı

Giresun Üniversitesince yapılan araştırmada, deney hayvanlarına enjekte edilen hidrojen sülfürün kireçlenme hastalığının ilerlemesini azalttığı tespit edildi - GRÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Takır: - "Cerrahi yöntemle kireçlenme hastalığı oluşturduğumuz hayvanların diz içerisine hidrojen sülfür enjekte ettiğimizde kısa dönemde hastalığın oluşumunun engellenmediği ancak daha uzun sürede hastalığın ilerlemesini belirgin bir şekilde azalttığını gözlemledik"

Haber 29-01-2019 21:30

Kireçlenme hastalığına karşı hidrojen sülfür etkisi araştırıldı

Giresun Üniversitesince yapılan araştırmada, deney hayvanlarına enjekte edilen hidrojen sülfürün kireçlenme hastalığının ilerlemesini azalttığı tespit edildi - GRÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Takır: - "Cerrahi yöntemle kireçlenme hastalığı oluşturduğumuz hayvanların diz içerisine hidrojen sülfür enjekte ettiğimizde kısa dönemde hastalığın oluşumunun engellenmediği ancak daha uzun sürede hastalığın ilerlemesini belirgin bir şekilde azalttığını gözlemledik"

Yurthaber 28-01-2019 22:43

Çıtlatılan eller kireçlenmeye sebep oluyor

Halk arasında kireçlenme olarak adlandırılan “artroz” veya “osteoartrit” hastalığının, toplumda yaygın bir hastalık olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Yonca Bavlı Eren, toplumda sık yapılan el çıtlatmalarının da ilerleyen dönemlerde kireçlenmeye sebep olduğunu söyledi.

Haber 02-02-2018 11:29

Kireçlenme hastalığına mucize çözüm: Kolajen peptit

Kireçlenmeye dair merak edilen her şeyi cevaplayan İstanbul Tıp Fakültesi’nden Profesör Doktor Demirhan Dıraçoğlu, kolajen peptitin doğru kullanım ile kireçlenmeye çare olduğunu vurguluyor.

Haber 20-12-2017 09:52

Kireçlenme hastalığına mucize çözüm: Kolajen peptit

Kireçlenmeye dair merak edilen her şeyi cevaplayan İstanbul Tıp Fakültesi’nden Profesör Doktor Demirhan Dıraçoğlu, kolajen peptitin doğru kullanım ile kireçlenmeye çare olduğunu vurguluyor.

Haber 12-12-2017 15:55

Eklemlerin fazla kullanımı kireçlenme nedeni

Kireçlenme eklemlerdeki ağrıların kalıtım, aşırı şişmanlık, eklem yaralanması, bazı eklemlerin devamlı fazla kullanımı, kas zayıflığı ve sinir yaralanmalarından dolayı oluşuyor.

Haber 21-01-2016 11:36

Kireçlenmede en doğal çözüm: Yumurta kabuğu zarı

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği'nin Antalya'da bu yıl 25'incisini düzenlediği Ulusal Kongresi'nde kas-iskelet sağlığı için en yeni doğal çözümler açıklandı.

Haber 02-05-2015 09:51

Kireçlenmeye karşı her gün 6 bin adım

Günde 6 bin adım atanlarda diz kireçlenmesi (artroz) riskinin azaldığı belirlendi.

Haber 17-06-2014 13:01

Kireçlenmenin ilacı: Brokoli

Brokolide bulunan 'sülfürafan' maddesi eklem ağrılarına iyi geliyor.

Haber 26-01-2014 10:45

Diz kireçlenmesi kader değil

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Gülnur Taşcı Bozbaş, vücudun en fazla yükünü taşıyan eklemlerin başında gelen dizlerin hemen hemen her yaşta problem oluşturabileceğini vurguladı.

Haber 21-01-2014 10:09

Bu toprağa dokunan ölebilir

Asbestli toprak, akciğer kanseri başta olmak üzene karın zarı kanseri, akciğer zarında kireçlenme ve akciğer zarında sıvı toplanmalarına yol açıyor.

Haber 16-07-2013 13:14

En sık görülen romatizmal hastalık

Halk arasında eklem kireçlenmesi olarak adlandırılan osteoartrit, eklem kıkırdağının ilerleyici harabiyeti ve kaybı ile karakterize bir hastalıktır.

Haber 09-12-2011 14:44

Kireçlenmeye radyo frekansı ile çözüm

Kireçlenme yüzünden adım atmakta güçlük çeken 73 yaşındaki hasta, radyo frekans dalgaları ile ağrıya neden olan sinirlerin yakılarak devre dışı bırakılması sayesinde sağlığına kavuştu.

Haber 17-01-2011 13:52

Doktorlar bile böylesini görmedi!

Kalplerinde kireçlenme teşhisi konulan Taner ve Caner isimli ikiz kardeş sağlıklarına kavuşmak istiyor.

Haber 08-12-2010 12:55