Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Haberleri

O ülkede yeni virüs alarmı: Halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit... DSÖ hastalığın ölüm oranını açıkladı!

Dünya yeni ölümcül bir virüsün kıskancında... Avrupa'da yeni Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının bildirildiğine yönelik ihbarlar geliyor. İngiltere'nin 'halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit' alarm koduyla uyardığı virüsün ölüm oranını DSÖ açıkladı. İşte haberin tüm detayları!

Haber 10-07-2023 10:21

Kabus geri döndü! O ilde yılın üçüncü ölümü... Başka hastalar da var: Uzmanlar uyarıyor

Sivas’ta bu yıl kene ısırması sonucu ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Uzmanlar kene ısırmalarının ölümcül sonuçlar doğurabildiğini hatırlatarak vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

Haber 05-06-2023 11:45

'Gölgemizi ve kokumuzu algılıyorlar' Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti! En çok o illerde...

Profesörler tarafından yapılan araştırmalarda yılın her zamanında yaşayabilen kenelere rastlanma ihtimalinin Gümüşhane, Tokat, Çorum, Zonguldak, Sivas, Yozgat ve Karabük’te daha yüksek olduğunu tespit ettiler. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Açıcı, doğayı seven insanlar için kenenin tehdit oluşturduğunu vurgulayıp, "Keneler gölgemizi ve yaydığımız karbondioksit kokusunu da algılayarak aktif duruma geçiyorlar" dedi.

Haber 01-06-2023 12:56

Kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, içinden çıkan şaşkına çevirdi!

Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artışın başladığı Erzincan’da, bir kişinin kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı. Kentte son 1 haftadır 5 kişi kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındığı öğrenildi. Uzmanlar tarafından önümüzdeki günlerde KKKA vakalarının artarak devam edeceği öngörülüyor.

Haber 12-05-2023 11:04

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Çanakkale'de KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi taburcu edildi

Çanakkale'de KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi taburcu edildi

Yurthaber 22-08-2022 17:01

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Yurthaber 30-07-2022 16:38

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Yurthaber 26-07-2022 12:24

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2 kişi hayatını kaybetti

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2 kişi hayatını kaybetti

Yurthaber 19-07-2022 14:37

Vücudundan Japon yapıştırıcısıyla çıkarmaya çalışan var! Prof. Dr. Ahmet Sebe'den çok önemli uyarı

Tüm yurtta hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kene ısırma vakalarında artışlar görülürken, Prof. Dr. Ahmet Sebe'den önemli bir uyarı geldi. Vatandaşların Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenenin üzerine Japon yapıştırıcısı döküp, ciltten sökmeye çalışanlarla karşılaştıklarını belirterek, "Kene vakalarında mutlaka hastaneye başvurulmalı" şeklinde konuştu.

Haber 17-07-2022 13:26

Samsun'da KKKA hastalığı teşhisi konulan kadın öldü

Samsun'da KKKA hastalığı teşhisi konulan kadın öldü

Yurthaber 14-07-2022 16:30

O ilde büyük panik! Mayıs ayından bu yana bilanço ağırlaştı

Kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı Sivas ili ve çevresinde büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Vatandaşlar arasında paniğe yol açan Sivas’taki kene ısırması vakalarında mayıs ayından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Haber 08-07-2022 16:29

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi kurtarılamadı

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi kurtarılamadı

Yurthaber 06-07-2022 13:05

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü

Yurthaber 29-06-2022 11:01

Çankırı Valisi Ayaz'dan KKKA hastalığı açıklaması:

"Bu yıl önceki yıllara göre çok fazla kene vakası var. Maalesef bir gencimizi de bu hastalıktan kaybettik"

Yurthaber 28-06-2022 17:54

Sivas'ta KKKA bilançosu artıyor! Sayı 3'e yükseldi

Sivas’ta KKKA nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Haber 28-05-2022 17:57

Hafife almayın! Sonucu ölümcül olabiliyor

Havalar güzelleşince sosyalleşmek için açık hava ortamları tercih ediliyor. Parkta, bahçede oturmak her ne kadar huzur verse de ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Açık havalarda bulunan keneler sağlığı tehlikeye atıyor. Uzmanlar her sene olduğu gibi bu sene de keneler hakkında uyarılarda bulundu. Bu seneki vakalar hızlı ilerliyor…

Haber 23-05-2022 16:13

Yapışan keneyi kendi çıkardı! Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Batman'ın Kozluk ilçesi Ünsaldı köyünde Ahmet Bülbül (60), vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkardı. Bir süre sonra rahatsızlanarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Batman'a ardından da Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Bülbül hayatını kaybetti.

Haber 23-05-2022 13:45

Malatya'da kenenin ısırdığı 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir kenenin ısırdığı çoban hastaneye kaldırıldı. Ancak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki genç, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haber 23-05-2022 01:23

Uzmanından korkutan 'kene' uyarısı! 'Bu seneki vakalar...'

Kayseri’de 23 yaşındaki Birhan Baş, kene ısırmasına bağlı yakalandığı Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığını 3 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından atlattı. Uzmanından ise kene ile ilgili korkutan bir uyarı geldi. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, "Maalesef bu seneki vakalarımız biraz sıkıntılı ve hızlı seyrediyor. Ölümcül kanama riski biraz daha fazla" dedi. İşte uzman isimden dikkat çeken kene açıklamasının detayları!

Haber 22-05-2022 12:07

Korkulan hastalık geri döndü! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden (KKKA) yılın ilk ölümü gerçekleşti

Her yıl çok sayıda kişinin ölümüne neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü nüks etti. Hastalık nedeniyle yılın ilk ölümü ise Sivas'ta gerçekleşti. Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna kene teması sonucu ortaya çıkan vakaların sayısını açıkladı. Büyüktuna ayrıca risk altındaki grupları da belirterek uyardı.

Haber 14-05-2022 11:47

Kene vakalarında artış! Bu belirtiler varsa…

Kış boyunca kapalı ve sıkıcı alanlarda oturmaktan sıkılan insanlar bahar aylarının gelmesiyle birlikte açık alanları tercih etmeye başlıyor. Her sene açık alanlarda kene vakalarında artış görülüyor. Bu artan kene ısırıkları insanları tedirgin ediyor. Kene ısırıklarının erken teşhis edilmemesi çok ciddi sonuçlara neden oluyor. Bu sebeple kene ısırıklarının belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor.

Haber 09-05-2022 09:35

Havalar ısındı, şikayetler arttı! En etkili yöntem tedbir

Uzmanlar kenelere karşı uyardı. Kene ısırmaları ile birlikte görülmeye başlayan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) karşı uyarılarda da bulunan uzmanlar, kene ile mücadelede en etkili yöntemin tedbir, erken tanı ve tedavi olduğunu söyledi. Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Türkiye’de de KKKA’nın endemik bir hastalık haline geldiğine dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları uyarıyor.

Haber 07-05-2022 11:50

Kene popülasyonundaki artış endişelendiriyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin: - "Çok dikkat etmek lazım, son iki yıldır tabiattaki kene sayısında çok ciddi bir artış var. Özelikle vahşi hayat ile komşuluğu olan illerimizde, köylerimizde ve yerleşim alanlarında kene popülasyonu geçen yıllara göre 4-5 kat arttı"

Yurthaber 13-07-2021 11:14

Kene kabusu! Sivas'ta 1 kişi daha öldü! Hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi

Sivas’ta bir süredir hastanede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören M.A. hayatını kaybetti. KKKA’dan dolayı ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Haber 01-07-2021 13:06

Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm

Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm

Yurthaber 01-07-2021 12:46

Çocukları tehdit eden 7 yaz enfeksiyonuna dikkat edin! Belirtileri görmezden gelmeyin

Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır tüm zamanlarını neredeyse evin içinde geçirmek zorunda kalan çocuklar, yaz mevsimiyle birlikte açık havada vakit geçirmeye başladı. Pandemiye yönelik tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla çocuklar, havaların ısınmasını fırsat bilerek artık açık havada oynayabilmenin, denize ve havuza girmenin keyfini yaşayacaklar. Ancak bu mutlu tablonun bir de diğer yüzü var; sıcakların etkisiyle pek çok enfeksiyon hastalıklarının kapımızı çalması gibi!

Kadin 09-06-2021 12:14

Kene kabusu! Uzmanlar uyardı: Bunları sakın yapmayın

Bahar aylarında artışa geçen kene ısırması vakalarına karşı uyarılar gelemeye devam ediyor. Henüz bir aşı geliştirilemeyen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ölümcül özelliğini koruduğunu belirten Uzm. Dr. Merve Çelik, keneye elle temas, üzerine kolonya dökme, başını koparma gibi hataların yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.

Haber 08-06-2021 09:17

Samsun'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan lise öğrencisi hayatını kaybetti

Samsun'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan lise öğrencisi hayatını kaybetti

Yurthaber 04-06-2021 10:29

Kırklareli'nde KKKA hastalığına karşı hayvan besicilerine ilaç dağıtıldı

Kırklareli Valisi Bilgin: - "Özellikle Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya, KKKA hastalığına karşı riskli olan bölgelerden. İnşallah KKKA hastalığı konusunda sorunsuz bir yıl geçiririz"

Yurthaber 04-06-2021 10:19

Korkutan ’kene’ uyarısı! 10 gün içinde öldürebiliyor

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Nurullah Dikmen, vatandaşların Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene vakası ile karşılaştıklarında keneyi kendilerinin çıkarmaya çalışmamaları ve hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini belirterek, geç kalınması durumda kenenin 10 gün içinde ölüme yol açabileceği uyarısında bulundu. Dikmen, "Kolonya dökenler, sigara söndürenler oluyor, bunları yapmayalım" dedi.

Haber 03-06-2021 10:52

Türkiye'de ilk kez bir hastada hem koronavirüs hem de KKKA görüldü

Türkiye'de hem koronavirüs hem de benzer belirtiler gösteren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ilk kez bir hastada görüldü.

Haber 03-06-2021 09:09

İki ilde KKKA tehlikesi! Uzmanlar uyarıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle 1 kişi yoğun bakımda tedavi altında alındı. Öte yandan Yozgat'ta KKKA şüphesiyle tedavi gören 1 kişi ise hayatını kaybetti. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Zehra Beştepe Dursun, son yıllarda artan kenenin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığıyla ilgili, “KKKA kene yapışmış hayvanlardan ve kenenin ısırdığı bir insandan diğer insana bulaşabiliyor” dedi.

Haber 25-05-2021 18:54

Uzman isimden uyarı: Kene ve koronavirüsle yaşamayı öğrenmeliyiz

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Parlak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin (KKKA), Covid-19'a göre insanlarda daha ağır seyrettiğini ve bütün vücudu etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Parlak, "Depremler var diye evimize gitmemezlik etmediğimiz gibi kene var diye doğadan uzaklaşamayız. Virüs var diye insanlardan kaçamayız. Önlemleri alarak depremler gibi kene ve koronavirüsle de birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.

Haber 21-05-2021 10:24

Tam kapanma dönemi sonrası doğaya çıkacaklara KKKA hastalığı uyarısı

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam: - "Geçen yıl KKKA döneminde kliniğimizde bu tecrübemiz oluştu. Kovid-19 belirtisiyle hastanelere başvuran ve kene teması olduğunu söylemeyen hastalarda KKKA olasılığını düşünerek kan testi yapıp pozitiflikleri bulduk" - "Kovid-19'la mücadele için sürekli maske, sosyal mesafe, el hijyeninden bahsettik. Bir benzetme yaparak 'sosyal mesafe' kuralını kenelere karşı uygulamak da herhalde KKKA hastalığından korunmak adına alınabilecek en önemli önlemdir diye düşünebiliriz"

Yurthaber 16-05-2021 13:18

Kayseri'de KKKA tedavi gören besici hayatını kaybetti

Kayseri'nin Develi ilçesinde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan besici Mehmet Köseoğlu (42), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber 14-05-2021 13:21

Doç. Dr. Aydın uyardı: KKKA belirtileri koronavirüse benziyor

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Gayretli Aydın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtilerinin Covid-19'a benzediğini belirterek, "Ateşli hastalıklarda öncelikle insanın aklına Covid-19 geliyor ama kene temasını da mutlaka sorgulamak gerekiyor" dedi.

Haber 01-05-2021 09:58

Koronavirüs ilacı, KKKA tedavisinde sonuç verdi

Doktorun hastasına kullandığı ilaç, tesadüfen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının tedavisinde de etkili oldu ve Avrupa'nın saygın tıp dergisinde makale olarak yayınlandı. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger, bu ilacın KKKA hastalığını tedavi edebileceğini tesadüfi olarak gözlemlediklerini ve başarılı olduklarını söyledi.

Haber 07-04-2021 12:45

Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığının merak edilenleri

Kırım kongo kanamalı ateşi pek çok kişi tarafından bilinen bir problemdir. Pek çok kez bu hastalığın ismi duyulsa da kişiler kırım kongo kanamalı ateşi nedir sorusunun cevabına pek fazla hakim değildir. Aynı zamanda bu hastalığın nasıl bulaştığı da merak konusudur. Kırım kongo kanamalı ateşi hakkında bilgi sahibi olurken tüm bu sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Haber 21-12-2020 10:04

Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm

Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm

Yurthaber 26-08-2020 10:26

Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm

Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm

Yurthaber 26-08-2020 10:26

Kurbanlık hayvanlarda 'ölümcül kene' uyarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Kurban Bayramı'nda kesilecek olan hayvanlardan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının bulaşabileceğini belirterek, "Özellikle elinde yara veya buna benzer kesik olan insanların mümkün olduğu kadar hayvanların kanıyla temas etmemeli" dedi.

Haber 10-07-2020 09:02

Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı: KKKA hayvan kanından bulaşabilir

Kurban Bayramı öncesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili uzmanından dikkat çeken bir uyarı geldi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Kurban Bayramı'nda kesilecek olan hayvanlardan KKKA hastalığının bulaşabileceğini söyledi.

Haber 03-07-2020 11:38

Korkutan açıklama! 'KKKA'dan ölüm oranı koronavirüse göre daha yüksek'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, son dönemde artış gösteren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili, "KKKA'dan ölüm oranı koronavirüse göre çok daha yüksek" dedi.

Haber 02-07-2020 12:21

Vücuduna yapışan keneyi çıkardı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne yakalanıp karantinaya alındı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde vücuduna yapışan keneyi çıkaran Ahmet Çağlayan (48), bacaklarında titreme ve yüksek ateş şikayeti baş gösterince hastaneye başvurdu. Ahmet Çağlayan'ın doktorlardan gizlediği durumu eşi söyledi. Yapılan testler sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) olduğu belirlenen Çağlayan, hastanede tedavi edildikten sonra karantina şartıyla evine gönderildi.

Haber 17-06-2020 17:25

KKKA vaka sayısı 492'ye ulaştı, 18 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'de 16 Haziran itibariyle kene ısırmasına bağlı gelişen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vaka sayısı 492'ye ulaştı, 18 kişi ise hayatını kaybetti. Sivas'ta ise 8 kişi hayatını kaybederken, 82 kişi iyileşerek, sağlığına kavuştu.

Haber 16-06-2020 13:12

Risk grubundaki vatandaşlara kene uyarısı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimizin, işçilerimizin ve vatandaşların uzun otların, çimlerin, çalılıkların bulunduğu yerlerde dolaşırken daha dikkatli olmaları gerekir"

Yurthaber 15-06-2020 13:15

KKKA solunum yolu ile bulaşır mı? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıkladı!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının koronavirüs gibi solunum yolu ile başkasına bulaşmadığını belirtti. Ceyhan, "Sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan sonra insanlar, daha çok piknik aktiviteleri ya da farklı nedenlerle bu tip bölgelere gidip dikkatsiz davranınca kene ısırmaları arttı" dedi.

Haber 14-06-2020 09:43

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakaları Türkiye'de hızla artıyor!

Türkiye'de, kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının en çok görüldüğü yerler arasındaki Gümüşhane’de, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı Kelkit Vadisi’nde çiftçiler, endişe ediyor. Tarım alanlarının sürekli ilaçlandığı vadide çiftçiler, uzun kollu kıyafetler giyiyor, pantolonlarının paçalarını çoraplarının içine koyup önlem almaya çalışıyor. Uzmanlar, ölüm riski koronavirüse karşı 3 kat daha fazla olan kene ısırmalarına karşı tedbirli olunmasını istiyor.

Haber 07-06-2020 09:17

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı: Vaka sayısında bir miktar artış var

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Zafer Parlak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin (KKKA) bazı hastalarda ölümcül olabildiğini belirterek, "Normalde vakalar mayısın ortalarında görülmeye başlarken, bu yıl nisanın sonlarında başladı. Geçmiş 2-3 yıla göre vaka sayısında da bir miktar artış var." dedi.

Haber 03-06-2020 11:52