Kitap Okumalari Haberleri

Akdağmadeni’nde açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 25-31 Mart günleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-28 15:30:11

Muğla’da bu bahar ağaçlar kitap açtı

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliği bu yıl, Muğla Valiliği himayelerinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bir Kitap Bir İnsan” projesi çerçevesinde Muğla Valilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-03-27 14:46:56

Selçuklu Belediyesi ödüllü kitap okuma yarışması başvuruları devam ediyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor.

Yurthaber 2024-03-20 15:26:14

Lapseki’de 5. Kitap Festivali ve İmza Günleri’nin açılışı gerçekleşti

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Lapseki Kaymakamlığı, Lapseki Belediye Başkanlığı ve Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen 5. Kitap Festivali ve İmza Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-03-19 15:14:53

MEB'den son dakika duyurusu! Bütün özel okulları kapsıyor, veliler şimdiden sevindi: Önümüzdeki sene ücretsiz ve zorunlu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı yönetmelikleri değiştirdi ve uygulamalar kısa sürede devreye girecek. Fiyatlarıyla cep yakan özel okullar da bu değişikliklerden payını aldı. Bazı okullarda kitap fiyatları velileri isyan ettirirken önümüzdeki yıldan itibaren bu sorun ortadan kalkmış olacak. MEB, bakanlık onaylı kitapları özel okullara ücretsiz gönderecek ve bu kitapların okutulması zorunlu olacak. İşte detaylar...

Egitim 07-03-24 12:00

Yeşilçam oyuncularının görselleriyle ağırlanan müşteriler geçmişe yolculuk yapıyor

Bayburt’ta kafe işletmecisi olan Osman Burak isimli vatandaş sinema, kitap ve nostalji tutkusunu işlettiği kafeye yansıttı.

Yurthaber 05-03-24 08:09

Önce gelini damada istediler, sonra hep birlikte kitap okudular

Uşak'ta kız isteme merasiminin ardından aile bireyleri 30 dakika kitap okudu.

Yurthaber 04-03-24 15:48

Merzifon 7. Kitap Fuarı kapılarını açtı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 200'den fazla yazar ve 100'e yakın yayınevinin yer aldığı 7. Kitap Fuarı açıldı.

Yurthaber 04-03-24 13:34

İclal Aydın 'Üç Kız Kardeş' dizisinden ayrılma sebebini açıkladı: Benim oynadığım karakter...

52 yaşındaki İclal Aydın, sosyal paylaşımlarıyla ilgi odağı oluyor. Aydın, son zamanlarda kitap yazmaya ağırlık verdi. Kitap fuarı gibi etkinliklerin çok kıymetli olduğunu belirten Aydın, Üç Kız Kardeş dizisinden ayrılma sebebini de açıkladı.

Magazin 04-03-24 11:53

İkizi kadar benziyor! İclal Aydın'ın kardeşini görenler şoke oluyor!

52 yaşındaki İclal Aydın, sosyal paylaşımlarıyla ilgi odağı oluyor. Aydın, son zamanlarda kitap yazmaya ağırlık verdi. İclal Aydın, bu süreçte fazla kilolarından da kurtuldu. İclal Aydın zaman zaman aile fertleriyle de paylaşımlar yapmayı ihmal etmiyor. Ünlü ismin kız kardeşi de gündem oldu. Kardeşlerin benzerliği dikkat çekti.

Magazin 01-03-24 12:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Devletin 'gizli anayasası' güncelleniyor... Kırmızı Kitap nedir?

Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi olan ve devletin 'gizli anayasası' olarak değerlendirilen 'Kırmızı Kitap' için bir kez daha harekete geçildi. İçeriği itibarıyla devletin iç ve dış tehdit algılamalarını madde madde ortaya koyan belge için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi. Söz konusu belge son olarak son olarak 30 Eylül 2019'da Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınmıştı.

Haber 28-02-24 16:10

Nedim Şener'in 'Ayasofya' iddiası olay olmuştu! Ekrem İmamoğlu'ndan çok sert yanıt: Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Nedim Şener’in ‘Ayasofya’ iddialarına yanıt verdi. "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket…" diyen İmamoğlu, söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Şener için çok sert ifadeler kullandı. İmamoğlu, "Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde... Cahilliğinden değil, kötü bir insan olduğu için, meczup olduğu için Ayasofya yalanını ortaya atıyor." dedi.

Haber 27-02-24 07:58

Bursa 21. Kitap Fuarı 2 Mart'ta kapılarını açacak

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde düzenlenen Bursa 21. Kitap Fuarı, 2-10 Mart tarihlerinde kitapseverleri ağırlayacak.

Yurthaber 26-02-24 14:13

İlk kitabı yok satmıştı! Şeyma Subaşı'dan bir kitap daha geliyor! 'Boşanma yaradı'

Son dönemde özel hayatı ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Şeyma Subaşı şimdi de takipçisine verdiği bir yanıtla gündem oldu. Kitap yazmaya başladığını söyleyen Subaşı'na 'Boşanma yaradı' gibi yorumlar yapıldı.

Magazin 15-02-24 16:03

Veli haklı bulundu, özel okul parayı geri ödeyecek! Astronomik kitap ücretleri isyan ettirdi: 60 bin TL isteyen var

Özel okullar zam sınırı sonrası bu kez farklı kalemlerde fahiş fiyat uygulamaya başladı. Antalya'da bir veliden okul yönetimi 11 bin 850 TL kitap ücreti talep edince veli isyan edip kararı yargıya taşıdı. Yargının kararı velinin lehine oldu, okul yönetimi karara itiraz etse de ücret farkını geri ödemek durumunda kaldı. Peki özel okullarda kitap ücretinin standardı var mı? Mağdur olduğunu düşünen velilere çağrı geldi.

Finans 13-02-24 09:43

Depremzede Psikolog, asrın felaketini anlattığı cümleleriyle yürekleri burktu! Depremin boyutu tahmin ettiğimizden daha fazla

Asrın felaketine Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Uzman Psikolog Gizem Yılmaz, depremin boyutunun hiçbir literatür taramasında görülemeyecek bir boyutta olduğunu ve kitap bilgisinin hayat bilgisiyle paralel ilerlemediğini söyledi.

Haber 06-02-24 11:06

Demi Rose sere serpe uzanıp kitap okudu! Kıvrımları için sıkı diyetini aksatmıyor

Sosyal medyada kıvrımlarıyla tanınan ve pozları sayesinde adından sıkça söz ettiren kıvrımlı model Demi Rose hayranlarına verdiği tavsiyelerle ve paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Sık sık kıvrımlarını sergileyen model bu sefer de yarı çıplak kitap okudu. Rose kıvrımlarını nasıl koruduğunu anlatarak dikkat çekmişti.

Magazin 04-02-24 15:56

Efeler’de onbeşinci Kitap Kafe açıldı

Aydın’ın Efeler ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla hayata geçirilen Kitap Kafe’nin 15.’si düzenlenen törenle açıldı.

Yurthaber 24-01-24 14:40

Yüreğir Belediyesi Tüyap Kitap Fuarı’nda Yerini Aldı

Yüreğir Belediyesi, her yıl on binlerce kitapseveri ağırlayan ve bu yıl 16.’sı düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’ndaki yerini aldı.

Yurthaber 16-01-24 14:39

Çok satanlar kitapları sizin için bir araya getirdik! İşte kitap kurtlarını heyecanlandıracak o liste

Amazon'un çok satan kitaplar listesinde sürükleyici hikayeleri ve içeriğiyle öne çıkan farklı kategorilerdeki kitapları sizin için listeledik. Her okurun beklentisine hitap edeceğini düşündüğümüz felsefenin derinliklerinden biyografik yolculuklara, tarihin sayfalarından modern kurgulara kadar uzanan bu seçkide, sizi bekleyen sürükleyici hikayeler ve bilgi dolu eserler var. Haydi, edebiyatın zengin dünyasında yolculuğa çıkalım ve kitap dolu anların keyfini çıkaralım.

Haber 10-01-24 15:39

2000-2008 arası sigorta girişi olan SSK 4a, Bağ-Kur 4b’li çalışanlar dikkat! Kademeli emeklilikle 7000 değil 6250 prim günü: İkinci EYT ile kısmi emeklilik şartları neler?

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışan kademeli emeklilik yasasını bekliyor. Tıpkı EYT’liler gibi erken emekli olmak için hesap kitap yapan çalışanların bu talebine çözüm yolu aranıyor. Kademeli yaş şartları için şu anda Meclis gündeminde olan yeni bir yasa teklifi, 2000 sonrasında işe başlayanlar için önemli değişiklikler öneriyor. Peki kademeli emeklilik şartları neler? İşte detaylar...

Finans 08-01-24 13:37

Efeler’de kitap kafeler gençlerin ikinci evi oldu

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Kitap Kafeler gençlerin ikinci evi oldu.

Yurthaber 08-01-24 11:09

Kitap kahveleri 82 bin kişi ziyaret etti

Çayırova’ya kazandırılan ve gençlerin buluşma noktası olan kitap kahveleri, bu yıl 82 bin kişi ziyaret etti.

Yurthaber 28-12-23 09:00

Köyceğiz’de ‘askıda kitap’ uygulaması başlatıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerde sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla ‘askıda kitap’ uygulaması başlatıldı.

Yurthaber 28-12-23 08:50

Eski Wattpad hesabı nasıl açılır?

Wattpad kitap okuma deneyimini zenginleştiren platformlardan biri olarak öne çıkar. Kendisinden ‘dijital dünya’ şeklinde bahsedilen Wattpad, sadece okumayı sevenlerin değil aynı zamanda yazma tutkusu olanların da bir araya geldiği bir topluluk sunmaktadır. Wattpad sadece bir kitap okuma platformu değil, aynı zamanda yaratıcılığı göstermek isteyenler için de faydalı bir platformdur. Peki, eski Wattpad hesabı açılır mı, açılır ise nasıl açılır?

Haber 25-12-23 15:26

Wattpad hesabı nasıl açılır, Wattpad'e nasıl üye olunur?

Wattpad okurları ve yazarları buluşturan bir platformdur. Şu an için dünyanın en büyük hikâye platformu olduğu söylenmektedir. Çevrim içi kitap platformu Wattpad, okuyucuların ve yazarların kendi dünyalarını inşa etmelerine, paylaşmalarına ve birbirleriyle etkileşimde bulunmalarına olanak tanır. Romantizmden bilim kurguya, gizemden komediye kadar her türden hikâye burada bulunabilir. Peki, Wattpad'e nasıl üye olunur?

Haber 25-12-23 15:20

Yeni yılda kendine daha çok kitap okuma hedefi koyanlar veya uygun fiyatlı yeni yıl hediyesi arayanlar için yeni yıl temalı kitaplar

Yılın son günlerine yaklaştığımızda pek çoğumuzun kafasında yeni yılın getireceği fırsatlar ve hedefler var. Belki de bu hedefler arasında kendimize daha fazla kitap okuma sözü vermek de bulunuyor. O zaman 2024'ü daha kitap dolu bir yıl yapmak isteyenler için özenle seçtiğimiz "yeni yıl" temalı kitaplarla tanışmanın tam zamanı. Haydi gelin yılbaşı coşkusunu yaşamak ve sevdiklerinize anlamlı hediyeler seçmek için her biri kendi eşsiz hikayesini anlatan yeni yıl temalı kitaplara bir göz atalım.

Haber 20-12-23 14:33

Sosyal medya fenomeni Duru Önver'in yarı çıplak yatak pozu olay oldu! Türk işi kitap okuma...

Sosyal medya fenomeni Duru Önver'in Instagram hesabından yaptığı paylaşımı olay yaratmayı başardı. Fenomen isimin kitap okumak için yatağına uzandığı anlarda çekilen pozu hayranlarının adeta aklını başından aldı. Fenomen ismin pozuna kısa sürede binlerce beğeni ve yorum yağdı.

Trend 13-12-23 09:58

Diyarbakır’da ele geçirildi! Tam 1400 yıllık

Diyarbakır’da jandarmanın düzenlediği operasyonda 1400 yıllık olduğu değerlendirilen İbranice yazılı 17 sayfa yazmalı dini motifli kitap ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 11-12-23 15:25

Bu maçın her dakikasına kitap yazılır! 34 dakikada eski takımına hattrick yapan Joao Mario, ikinci yarıda kabusu yaşadı!

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde puanı olmayan Benfica, namağlup Inter’i 34 dakikada 3’ledi. Benfica'nın 3 golünü de tecrübeli oyuncu Joao Mario kaydetti.

Spor 30-11-23 08:49

Van'da 23 bin 116 öğretmene kitap hediye edildi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kentte görev yapan 23 bin 116 öğretmene kitap hediye etti.

Yurthaber 24-11-23 11:32

300 bin genç aynı anda kitap okuyacak! TÜGVA'nın 'Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanına katılan Bilal Erdoğan: Kudüs'ün özgürlüğü için olmazsa olmazımız çok çalışmak, başarılı olmak

Türkiye Gençlik Vakfı’nın markalaşan projesi ‘’Kitap Kurdu Yarışması” 2023-2024 Lansmanını Rami Kütüphanesi’nde yapıldı. Lansmana katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan, "Kudüs'ün özgürlüğü için de bugün İsrail'in devam eden terör saldırılarının bitmesi için de olmazsa olmazımız çok çalışmak, başarılı olmak" dedi. Geçtiğimiz yıl 111 bin 505 başvuruyla rekor bir kitap yarışmasına imza atan TÜGVA, bu yıl 300 bin gence ulaşmayı hedefliyor.

Haber 23-11-23 17:19

13. Antalya Kitap Fuarı 24 Kasım'da başlayacak

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek Antalya Kitap Fuarı, 24 Kasım-3 Aralık'ta kitapseverleri, 263 yazarla buluşturacak.

Yurthaber 21-11-23 14:13

Kahramanmaraş EXPO 2023 Kitap Fuarı 475 bin okuru ağırladı

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesince ilk kez düzenlenen EXPO 2023 Kitap Fuarı'nı 475 bin kitapsever ziyaret etti.

Yurthaber 13-11-23 07:45

Kitap fuarını 9 günde 1 milyon kişi ziyaret etti

Elazığ Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarını 9 günde 1 milyon kişi ziyaret etti.

Yurthaber 06-11-23 10:08

6.5 büyüklüğünde deprem bekleniyor diyerek o ili uyardı: Hasar yüzde 70 azaltılabilir

Japon deprem uzmanı Joshinori Moriwaki İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı’nda depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "İzmir için deprem bekliyoruz diyebiliriz ve 6,5 diye söyleniyor" diyen Moriwaki depreme hazırlanılması durumunda hasarın yüzde 70 azaltılabileceğini söyledi. Peki ne yapılmalı? İşte detaylar...

Haber 05-11-23 19:03

Orhan Miroğlu yeni kitabı 'Posta Kutusu 213 Diyarbakır' ile okurlarıyla buluşacak

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Diyarbakır’daki yaşamını anlattığı yeni kitabı 'Posta Kutusu 213 Diyarbakır' ile TÜYAP kitap fuarında okuyucularla buluşacak.

Magazin 04-11-23 12:21

Van'da kütüphanelere bu yıl 1 milyon kitap desteği verilecek

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kentte okuma oranının yükseltilmesi, eğitimdeki başarının artırılması amacıyla başlatılan "Kitap Van" projesi kapsamında kütüphanelere 1 milyon kitap desteği verilecek.

Yurthaber 31-10-23 15:45
Van

Hababam Sınıfı'nın güzeller güzeli Sevda'sıydı! Sevda Tolga'nın son halini görenler tanıyamadı

Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı kitap serisinden uyarlanan Hababam Sınıfı yıllar sonra bile hala izleniyor. Hababam Sınıfı Tatilde ve Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor'da hayat verdiği Sevda karakteriyle hafızalara kazınan Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Sevda Aktolga'nın son hali görenleri şaşırttı.

Magazin 29-10-23 13:18

Erzincan’da 24 dakika kitap okuma etkinliği devam ediyor

Erzincan Valiliği tarafından başlatılan ‘Kitap Candır Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi çerçevesinde tüm Erzincanlılar 24 dakika kitap okuyor.

Yurthaber 26-10-23 15:16

Söke’de kilimini kapan geliyor, kitap okuyor

Aydın’ın Söke ilçesinde Yenikent Öğretmen Nebahat Alpan Ortaokulu anlamlı Kitap Okuma etkinliği gerçekleştiriyor.

Yurthaber 26-10-23 12:10

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon TL'lik ödülü kazanmıştı! 'Elimi kaybettiğimde bakış açımı değiştirdim'

Kim Milyoner Olmak yarışmasında kazandığı 1 milyon TL'lik ödülle gündem olan Rabia Birsen Göğercin, Batman’da düzenlenen 6. Kitap Fuarı'na katıldı. Zorluklara karşı nasıl devam edebiliyorsun diye soran bir vatandaşa verdiği cevapla olay yarattı.

Haber 21-10-23 19:00

Denizli’nin dev kitap fuarı 6. kez kapılarını açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap Fuarı kapılarını yoğun bir katılımla açtı.

Yurthaber 13-10-23 14:36

Tüm Erzincan, 24 dakika kitap okuyor

Vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak maksadıyla, Erzincan Valiliği tarafından başlatılan ‘Kitap Candır Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi çerçevesinde Erzincan’da ki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği, büyük ilgi gördü.

Yurthaber 13-10-23 09:47

Teknik direktör Yılmaz Vural 13. Kocaeli Kitap Fuarı'na katıldı

Teknik direktör Yılmaz Vural, 13. Kocaeli Kitap Fuarı'nda düzenlenen söyleşide futbolseverlerle bir araya geldi.

Yurthaber 12-10-23 07:41

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu meyveyi yiyen doktor yüzü görmüyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, Batı'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan, tıp, fizik ve felsefe gibi alanlarda birçok kitap yazan İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bütün meyvelerden daha besleyici dediği bu meyveyi tüketen doktor yüzü görmüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen doğal şifa kaynağı olan bu meyve yüksek C ve A vitamini içeriyor.

Haber 11-10-23 15:39

Konya Kitap Günleri ziyaretçilere kapılarını açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri başladı.

Yurthaber 06-10-23 12:04

Kocaeli'de asırlık çınarlar kitap açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, 390 yayınevi ve 102 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.

Yurthaber 06-10-23 09:39

Denizli’de Ege’nin en büyük kitap fuarı için geri sayım başladı

Denizli’de kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarı 6’ncı kez kapılarını açacak.

Yurthaber 03-10-23 11:11