Kivi Haberleri

Kemik erimesini durduran 2 süper besin! Bir arada tüketildiğinde mucizeler yaratıyor... Sessiz hastalığa karşı inanılmaz etkili

Kemik erimesi (osteoporoz) yaş ilerledikçe kemiklerin zayıflaması ve kolayca kırılmasına neden olan bir hastalıktır. Osteoporoz hiçbir belirti göstermeden ilerlediğinden sessiz bir hastalık olarak adlandırılır. Kemiklerin güçlü kalması için vücudumuz eski kemikleri parçalar ve yerine yeni kemik dokusu yapar. İnsan vücudu öylesine muhteşemdir ki vücuttaki bütün kemikleri 6 yıl gibi bir sürede parçalayabilir ve yerine yenilerini üretebilir. Sessiz hastalığa karşı inanılmaz etkili 2 süper besin...

Kadin 31-01-2024 07:12

Kabızlık problemine kesin çözüm! Tıkanan bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Kabızlık, pek çok kişinin zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Tıkanmış bağırsakları rahatlatmak ve düzgün çalıştırmak için çok fazla bilinmeyen bir yöntem bulunuyor. Bu yöntem bağırsakları adeta bir motor gibi çalıştırarak kabızlık sorununu hafifletiyor. Bağırsakları tıkanıklıktan kurtarmanın yanı sıra sindirim sistemini de destekleyen bu çözüm, genel bağırsak sağlığına da fayda sağlıyor.

Haber 09-01-2024 12:15

Kivi Ordu ekonomisine bu sezon 100 milyon lira kazandırdı

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, bu sezon il ekonomisine kivi üretimiyle 100 milyon lira katkı sağlandığını söyledi.

Yurthaber 15-11-2023 13:43

Canan Karatay'dan kritik uyarı! Bu şekilde tüketenler 10 yaş gençleşiyor

Her zaman, sağlıklı beslenen ve düzenli egzersiz yapan kişilerin daha enerjik olup genç görüneceğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay çarpıcı bir açıklamada bulundu. Göz çevresinde beliren kaz ayakları da dahil olmak üzere kırışıklık görünümünü engelleyen bir besinden bahseden uzman isim, onun sağlıklı hücre sayısında artış sağlayabileceğini vurguladı. İşte, Prof. Dr. Canan Karatay'ın söz ettiği 10 yaş gençleştiren o formül....

Kadin 13-11-2023 09:20

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin: Bunu yiyen 10 yaş geriye gidiyor C vitamini deposu!

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez bir öneride bulunan Karatay süper besini açıkladı. Cildin yaşlanma belirtilerinin pek çok kişide endişe verici olduğunu söyleyen Canan Karatay, önerdiği besini tüketen kişilerin 10 yaş gençleşeceğini söyledi. İşte C vitamini deposu o besin...

Haber 28-10-2023 08:54

Hollywood yıldızlarının gençlik sırrı! Canan Karatay Sabah akşam yiyin deyip önerdi, tam bir doğal iksir!

Ezber bozan açıklamaları ile gündem olan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 10 yaş gençleştiren besini açıkladı. Uzman isim, tropikal bir meyvenin cildi yenileyen ve daha dinç görünmesini sağlayan doğal bir iksir olduğunu ifade etti.

Haber 23-08-2023 15:18

Kivinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kivinin insan sağlığına yararları, kalorisi ve besin değeri nedir?

Kivi tropikal bir meyve olarak bilinir ve son yıllarda dünya genelinde popülerliği giderek artmıştır. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzeti olan kivi lif, C vitamini ve antioksidanlar gibi birçok sağlık yararına sahiptir. Kivi yüksek besin değeri ve düşük kalori içeriği nedeniyle sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır. Bu meyve çoğunlukla Asya kökenli olsa da bugün dünya genelinde birçok farklı bölgede yetiştirilir. Kivi meyvesinde hangi vitamin var?

Haber 10-04-2023 11:03

Sonucuna inanamayacaksınız! Buzdolabına kağıt havlu koyarsanız ne olur?

Mutfakta gözden kaçan ufak detaylar hem sağlığı hem de bütçeyi olumsuz etkileyebiliyor. Buzluğa konulan bozuk para gibi buzdolabına konulan kağıt havlu parçası da oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Bu yöntemin faydasını öğrenenler buzdolabına kağıt havlu koymaya koşuyor.

Kadin 27-03-2023 15:37

Kivi nerede yetişir, hangi iklimde yetişir? Kivi hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tüylü kabuğuyla birçok kişi tarafından iç gıdıklayıcı olarak bilinen kivi, içeriğindeki C ve E vitaminleriyle bol bol tüketilmesi gereken bir meyvedir. Çin’de ortaya çıktığı ve Dünyaya buradan yayıldığı bilinir. Kivi siyah minik çekirdekleri bulunan, olgunlaştığında yeşil bir renge bürünüp, tatlanır. Ham hâlindeyken daha ekşi bir tadı vardır. Nemli ve yağışlı ortamları seven kivi hangi iklimde yetişir?

Haber 20-03-2023 17:36

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi böbrekleri bitiriyor! Kış meyvelerinin bilinmeyen zararları

Meyve ve sebzelerin tüketimi sağlık için büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tercih edilen meyveler vücudun çok daha dinç olmasını sağlıyor. Ancak sevilerek ve çok sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz meyvelerin bilinmeyen zararları bulunuyor. Uzmanlar kış meyvelerinin zararlarına karşı uyarıyor.

Haber 15-03-2023 09:10

Kivi çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kivi çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Pek çok insan yaşadığı rahatsızlıkların ve şikayetlerin tedavisinde kimyasal ilaçlar yerine doğal yöntemlere başvurur. Bu yöntemlerden biri de insan sağlığına faydalı özellikler barındıran bitki çaylarıdır. Kivi çayı, özellikle yüksek oranda taşıdığı C vitaminiyle ön plana çıkan çaylardan olup insan sağlığına pek çok faydası bulunur. Peki, kivi çayının faydaları nedir, kivi çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-2022 17:18

Giresun’da bu defa fındık değil kivi hasadı hazırlıkları başladı

Giresun’da üreticilerin fındıktan sonra en önemli geçim kaynağı haline gelen kivi için hasat öncesi hazırlıklar başladı.

Yurthaber 04-11-2022 14:35

Şimdiye kadar hep yanlış yapmışız: Kabuklarını soyunca vitaminin çoğu çöpe gidiyor!

Yeşil olan her sebzenin çok faydalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Başta yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere yeşil biber, yeşil çay gibi besinler de sağlığınıza sağlık katan içeriklerle doludur. Günümüzde çocuklar da yetişkinler de yeterli miktarda meyve ve sebze yemiyor. Bu bir problem! Çünkü; yeşil besinlerin sağladığı temel vitamin, mineral ve lifleri almayarak milyonlarca kişi vücudunu hastalıklara açık hale getiriyor. İşte yediğiniz an faydasını göreceğiniz besinler...

Haber 26-10-2022 16:05

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

Mersin Erdemli'de kivi hasadı başladı

Mersin Erdemli'de kivi hasadı başladı

Yurthaber 20-10-2022 16:59

Ordu'da 10 bin ton kivi rekoltesi bekleniyor

Ordu'da 10 bin ton kivi rekoltesi bekleniyor

Yurthaber 11-10-2022 12:35

En lezzetli tavuk tarifi! Bu sırrı sadece kendinize saklamak isteyeceksiniz

Tavuğu pişirmenin onlarca farklı yolu var. Tavuk pişirirken en sık yapılan hata tavuğu fazla pişirerek kurumasına neden olmaktır. Özellikle tavuk pişirirken siz de kurumasına neden olan hatayı yapıyorsanız bu tarif tam size göre! TikTok’ta yer alan Callmebelly adlı kullanıcı milyonlarca izlenen videosunda büyük sırrını paylaştı.

Yemek 24-09-2022 18:52

Kuaförlüğü bırakıp çiftçi oldu: 'Kivi yüksek gelir getiren bir ürün'

Samsun’da bir vatandaş kuaförlük mesleğini bırakarak aldığı destekle kivi üreticisi oldu. Çiftçi Şeref Köse, “Ben kuaförlük yaparken bu destekleri öğrendim. 20 dönümlük kivi bahçesi kurdum. Kurulum maliyetleri çok yüksek olduğu için Büyükşehir Belediyesi’nden destek aldım. Destek olmasaydı bunu başaramazdım” şeklinde konuştu.

Finans 15-08-2022 16:28

Mutluluk hormonu salgılatıyor, kansere karşı koruyor! 7 faydasını duyunca çok şaşıracaksınız...

Ekşimsi tadıyla severek tüketilen besinlerden biri olan kivinin pek bilinmeyen faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız... Kivinin en önemli özelliği de serotin hormonunu salgılamasıdır. İşte detaylar...

Haber 29-07-2022 20:22

Ordu'da kivi üretiminde hedef 10 bin tonun üzerine çıkmak

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz: - "Kividen Ordu ekonomisine yılda 65-70 milyon lira katkı sağlanmaktadır. Önümüzdeki dönemde bu rakamın 100 milyon liranın üzerine çıkmasını bekliyoruz"

Yurthaber 12-07-2022 12:54

Dışarıdan almaya son! Sağlıklı meyveli yoğurt tarifi

Yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Her yemeğin yanında bir tamamlayıcı olan yoğurt tatlı olarak da sıklıkla kullanılıyor. Özellikle çocukların oldukça sevdiği meyveli yoğurtları dışarıdan almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz. Evde yapacağınız meyveli yoğurtlar çok daha sağlıklı ve lezzetli olacak.

Yemek 07-06-2022 16:46

Şifa kaynağı olan kivi çayının faydaları saymakla bitmiyor

Kivinin sayısız bir sürü faydası bulunuyor. Hem lezzetli tadıyla hem de faydalarıyla bilinen kivinin çayının da oldukça faydası olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle kafelerde sıklıkla tüketilen kivi çayının özelliklerini duyunca evinizden ayırmak istemeyeceksiniz. Aşağıda yer alan tarif ile evde doğal kivi çayınızı kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 18-05-2022 11:42

Ne yorgunluk kalır ne de açlık! Halsizliği ve uykusuzluğu ortadan kaldırıyor: Bol bol tüketin

Ramazan ayı ile birlikte ilkbahara da geçiş yapıyoruz. Mevsim değişikliklerinin vücutta bıraktığı etkinin üzerine Ramazan da eklenince birçok kişi kendini halsiz, bitkin ve yorgun hissediyor. Bu belirtileri sağlıklı beslenerek yok edebilirsiniz. Özellikle potasyum içerikli besinleri tercih ederek halsizliği, yorgunluğu ve uykusuzluğu yok edebilirsiniz.

Haber 07-04-2022 10:31

Yer: Samsun! İngiltere ve Rusya'nın gözü bu ormanda

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Yeşilırmak kıyısında 400 dönüme kurulan kivi ormanında yılda yaklaşık üretilen 1200 ton kivi başta İngiltere ve Rusya olmak üzere dünyaya ihraç ediliyor. Kivi ormanı sorumlusu Tuncay Elekçioğlu, "Adeta çocuğumuz gibi baktığımız ormanda üretilen kivilerimizin en büyük taliplisi Rusya ve İngiltere oluyor" dedi.

Haber 26-11-2021 07:43

Ordu'da kivi hasadı tamamlandı

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: - "Bu sezon rekolte yaklaşık 8 bin ton oldu"

Yurthaber 18-11-2021 16:08

Kivi hasadı başladı! 1 sezonda 280 bin lira kazandı

Kivi üretimi ülkemizde giderek artış göstermeye devam ederken, Türkiye'de ilk üretim noktası olan Yalova'da hasat zamanı geldi. Dalında 7 lirayı bulan kivi, yüksek C vitamini değerleriyle rağbet görmeye devam ediyor. 10 dönümlük bahçeden sezonda 280 bin lira kazan elde eden üretici Mehmet Arıcı ise, soğuk hava depolarında sakladıkları kivilerin kış boyu satışını yapacaklarını söyledi.

Haber 15-11-2021 12:10

Kivinin faydaları saymakla bitmiyor! Bağırsak problemi olanlar mutlaka tüketin

Kivi faydaları sayesinde birçok açıdan vücudu olumlu etkileyen besinler arasında bulunur. Lifli yapısı bağırsak hareketlerini artırırken, içindeki besin değerleri kolesterol ve kan şekerini kontrol altında tutmayı sağlar. Antioksidan etkiye sahip olan kivi, bu özelliğiyle hücreleri hasarlardan korur. Ve yara iyileştirme sürecini hızlandırır.

Haber 14-10-2021 10:36

Mersin'de turfanda kivi hasadına başlandı

Mersin'de turfanda kivi hasadına başlandı

Yurthaber 29-09-2021 11:56

Fındık üretimi yüzde 5,3, kivi üretimi ise yüzde 7,1 artacak

Fındık üretiminin ülke genelinde bir önceki yıla göre yüzde 5,3 artarak 700 bin tona yükseleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Finans 27-05-2021 13:35

Fındık ve kivi üreticilerine sigorta uyarısı

Fındık ve kivi üreticilerine sigorta uyarısı

Yurthaber 11-02-2021 11:43

Fındık ve kivi üreticilerine sigorta uyarısı

Fındık ve kivi üreticilerine sigorta uyarısı

Yurthaber 11-02-2021 11:42

Fındık ve kivi üreticilerine sigorta uyarısı

Fındık ve kivi üreticilerine sigorta uyarısı

Yurthaber 11-02-2021 11:41

Kivi: Faydaları nelerdir?

Kivi, en sevilen tropikal meyvelerden biridir.

Haber 24-06-2020 10:48

Kivinin faydaları nelerdir?

Organik asit içeren kivi, antioksidan bakımından zengin bir meyvedir. Günde 2 adet kivi tüketerek kivinin sağlığa olan faydalarından yararlanabilirsiniz. En lezzetli tropikal meyvelerden biri olan kivinin faydalarını Diyetisyen Müge Bozok, Mynet Yemek kullanıcıları için anlattı, buyursunlar.

Yemek 23-12-2019 09:26

Etkileri inanılmaz: Günde 2 adet kivi yediğinizde vücudunuzda bakın neler oluyor!

Oldukça lezzetli, sulu ve ekşi olan bu meyve düzenli olarak tüketildiğinde sağlığımız için vazgeçilmez bir şifa kaynağı oluyor.

Yemek 09-01-2019 10:37

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Bir zamanların nadir bulunan tropikal meyvesi kivi, artık marketlerde ve pazarlarda kolaylıkla bulduğumuz bir meyve halini aldı.

Yemek 03-04-2016 17:20

Kivi kanseri önlüyor

20. yüzyılın başına kadar Çin'in dışında pek bilinmeyen, 1930'lu yıllardan itibaren Yeni Zelanda, 1970'li yıllardan itibaren dünyanın farklı bölgelerinde kültürel olarak yetiştirilmeye başlanan kivi meyvesinin kanser önleyici etkisi olduğu belirtildi.

Haber 22-04-2008 12:01

Kivi yaşlanmayı önlüyor

Türkiye'de son yıllarda talep gören meyveler arasında yer alan kivinin yaşlanmayı önlediği belirtildi. Son 20 yılda birçok ülkede üretimi gelişen ve Türkiye'de de yaklaşık 8 yıldır üretim çalışmaları yürütülen kivi, en çok tüketilen meyveler arasına girdi.

Haber 15-12-2005 13:49

Kivinin gıda değerini biliyor musunuz

Kivi meyvesinin genel olarak dört şekilde değerlendirilmektedir. Bunlar; dondurulma, konserveleme, suyunu çıkarma, meyve suyu exstraksiyonu ve taze olarak tüketilmedir. Bunların yanında gıda sanayiinde, pasta, tatlı ve içki yapımında da kullanılmaktadır.

Haber 09-04-2005 12:25

Kivi'nin gıda değerini biliyor musunuz?

Kivi meyvesinin genel olarak dört şekilde değerlendirilmektedir. Bunlar; dondurulma, konserveleme, suyunu çıkarma, meyve suyu exstraksiyonu ve taze olarak tüketilmedir. Buların yanında gıda sanayiinde, pasta, tatlı ve içki yapımında da kullanılmaktadır.

Haber 20-03-2005 06:05

Kivi ve narenciye, çaya alternatif oldu

Çay tarımından eskisi gibi gelir elde edemeyen Rizeli üreticiler kivi ve narenciye üretimine yönelirken, narenciye üretiminde bu sene geçmiş yıllara kıyasla 600 bin ton civarında bir artış yaşandığı bildirildi.

Haber 08-12-2004 16:06

Zam şampiyonu kivi

Van'da kar yağışı ve soğuklar, özelikle meyve fiyatlarında anormal artışlara sebep oldu.

Haber 24-12-2002 16:47