Kktc Cumhurbaskani Akinci Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Hatay'da okul açılışına katıldı:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "6 Şubat'ta da beraberdik, depremi birlikte yaşadık, acılarımız o kadar büyük ki bu acıları unutmamız mümkün değil." dedi.

Yurthaber 2024-03-21 15:22:36

İstanbul'da Kuzey Kıbrıs'ı İstanbul'da Yaşamak fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin "bağımsız bir Türk devleti olarak Türk devletlerinin en güneydeki temsilcisi ve Akdeniz'e açılan bir kapısı" olduğunu belirtti.

Yurthaber 2024-03-21 07:57:35

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), milli olarak geliştirilen Çakır seyir füzesiyle gerçekleştirdiği test atışında 100 kilometre uzaktan deniz üstündeki hedefi tam isabetle vurdu.

Yurthaber 2024-03-01 12:18:06

Bayraktar AKINCI C ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.

Haber 2024-02-29 11:40:10

40 bin saattir göklerde! Bayraktar AKINCI'dan önemli bir başarı daha

Türk havacılık tarihinde kritik bir kilometre taşı daha geride kaldı. Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile ilk atış testinde deniz üstünde seyreden hareketli hedefi başarıyla imha etti. Ayrıca Bayraktar AKINCI TİHA, 40 bin saat uçuk süresini aşarak Türk havacılık tarihinde çok önemli bir başarı elde etti.

Haber 23-02-24 09:20

KKTC'li Bakanlar Ertuğruloğlu ve Amcaoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yurthaber 21-02-24 14:54

Gazze'den tahliye edilen Türklerle ilgili açıklama! Türkiye'den İsrail'in 'Refah' saldırılarına tepki de geldi

Türkiye'den Gazze'den tahliye edilen Türk ve KKTC vatandaşlarıyla ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli ayrıca İsrail'in Refah ve Gazze'deki saldırılarına tepki gösterdi.

Haber 14-02-24 15:11

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman'daki İsias Otel'in enkaz alanında konuştu:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinin her zaman yüreklerinde olacağını belirterek, her yıl hayatlarını kaybedenleri anacaklarını söyledi.

Yurthaber 13-02-24 14:43

Rize çay ihracatından 10,2 milyon dolar kazandı

Rize'den geçen yıl yapılan çay ihracatı 2022'ye oranla yüzde 29 artarak 10 milyon 248 bin 886 dolara ulaştı. Her geçen yıl üretim ve ihracatı artan çaya en çok talep Belçika, KKTC ve ABD'den geldi.

Finans 29-01-24 13:32

Antalya’nın ardından şimdi de Kıbrıs! 3 ceset haberi daha geldi…

Türkiye günlerdir Antalya’da sahil kenarlarında bulunan cesetleri konuşurken benzer bir haber de Kıbrıs’tan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerine de bir ay içinde 3 kişinin cansız bedeninin vurduğu öğrenildi. Cansız bedenlerin kimlik teşhisi henüz yapılamazken, soruşturma devam ediyor. Antalya sahillerinde de 8 ceset bulunmuştu.

Haber 25-01-24 08:43

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon'da konuştu:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olduğunu belirterek, "Bu mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti'nin bize vermekte olduğu destek çok değerli ve önemlidir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılması yönünde uluslararası camiaya yaptığı çağrılar çok değerli ve kıymetlidir." dedi.

Yurthaber 19-01-24 15:37

Son dakika! Halil Falyalı cinayetinde karar çıktı: Mustafa Söylemez'e 2 kez müebbet hapis

Son dakika haberi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan ve aralarında Mehmet Faysal Söylemez ile Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıktı. Mahkeme Mustafa Söylemez’i 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mehmet Faysal Söylemez’in ise tüm suçlardan beraatine hükmetti. Mehmet Faysal Söylemez'in tahliyesine de karar verildi.

Haber 19-01-24 14:51

Mavi Vatan'da yeni dönem! KKTC ile Türkiye harekete geçti: Yatırım programına dahil edildi

Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğini artıracak önemli bir adım atılıyor. KKTC'de kurulacak 'Gemi Trafik Gözetleme İstasyonu ve Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi' için Türkiye harekete geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, projenin 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtirken merkezlerin kritik Mavi Vatan'da kritik roller oynayacağını ifade etti.

Haber 15-01-24 14:21

THY'den KKTC'ye avantajlı bilet kampanyası

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlarla uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sundu.

Finans 08-01-24 14:58
thy

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara'da Kıbrıs Gerçekleri sergisini ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara'da "Kıbrıs Gerçekleri" sergisine ziyarette bulundu.

Yurthaber 05-01-24 07:59

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ardahan'da ziyaretlerde bulundu:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs ile Türkiye arasında turizm faaliyetlerinin artacağına inanıyorum. Biz her zaman kendimizi büyük Türk milletinin ayrılmaz, kopmaz parçası olarak görüyoruz. Aramızdaki bağlar daha da güçlensin istiyoruz." dedi.

Yurthaber 28-12-23 13:55

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’ye hayran kaldı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi program için geldiği Denizli’ye hayran kaldı.

Yurthaber 27-12-23 11:59

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli'de iş insanlarıyla buluştu:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Doğu Akdeniz'de egemen bir Türk devletinin olması ve yaşaması Türkiye'nin de güvenlik meselelerine büyük hizmet eden bir gelişmedir." dedi.

Yurthaber 27-12-23 07:31

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’ye geliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programa katılmak amacıyla 26 Aralık’ta Denizli’ye gelecek.

Yurthaber 25-12-23 13:18

Erdoğan, İstanbul'da Tatar ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Haber 17-12-23 19:18

Mersin'de KKTC'nin kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla konser verildi

Mersin'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla konser düzenlendi.

Yurthaber 23-11-23 08:05

Kıbrıs’a nasıl gidilir? KKTC Kıbrıs’a gitmek için pasaport gerekir mi?

Kıbrıs, ülkemizin Doğu Akdeniz Bölümü’nde konumlanan turistik bir ada olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olarak da isimlendirilen ada, yavru vatan olarak da anılır. Gerek kültürel yapısı gerekse doğal güzellikleriyle dikkat çeken bölgeye her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist gelmektedir. Tatil noktaları arasında da yer alan Kıbrıs, bu yüzden turizm açısından da büyük bir önem taşır. Peki, Kıbrıs’a nasıl gidilir, Kıbrıs’a gitmek için pasaport gerekir mi?

Haber 20-11-23 18:45

Gazze’den 87 Türk ve KKTC vatandaşı Mısır'a ulaştı!

Dışişleri Bakanlığı, Türk ve KKTC vatandaşlarından oluşan 87 kişilik kafilenin Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaştığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün (19 Kasım) vatandaşlarımızdan, KKTC vatandaşlarından ve aile yakınlarından oluşan toplam 87 kişi, Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaştı." ifadelerine yer verildi. Bugün Gazze Şeridi'nden Dışişleri Bakanlığı ve AFAD organizasyonu ile tahliye edilen 44 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi.

Haber 19-11-23 18:01

KKTC’nin bağımsızlığının 40’ıncı yılı kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Bağımsızlık Günü Ankara’da kutlandı.

Yurthaber 16-11-23 08:01

Trabzon'da KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Trabzon'da tören düzenlendi.

Yurthaber 15-11-23 12:14

İzmir'de KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi.

Yurthaber 15-11-23 12:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Özbekistan'da görüştü.

Haber 08-11-23 22:34

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali Afyonkarahisar'da başladı

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katıldığı törenle başladı.

Yurthaber 26-10-23 07:22

KKTC'den Alman özel kuvvetlerinin Güney Kıbrıs'a gelmesine tepki: Uluslararası anlaşmalara aykırı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) kontrol ettiği bölgelere Almanya özel kuvvet birliklerine bağlı askerlerin gelmesine tepki gösterdi. Tatar, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin garantörü olan Türkiye ile ortağı olan bizim iznimiz ve onayımız olmadan yabancı askeri kuvvetlerin Ada'ya gelmesi uluslararası anlaşmalara aykırıdır." dedi.

Haber 23-10-23 20:46

KKTC'de sahte reçete soruşturması! Eski Sağlık Bakanı İlktaç gözaltına alındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geçen ay başlatılan "sahte reçete soruşturması" kapsamında eski Sağlık Bakanı Ergin Abdullah İlktaç gözaltına alındı. İlktaç'ın Sosyal Sigortalar Dairesinden ödemesi alınan bazı reçetelerde tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle soruşturmaya dahil edildiği belirtildi.

Haber 14-10-23 19:54

Turanlı'dan Ercan Havalimanı hakkında 'küresel barış ve iş birliği' mesajı! Türkiye ve KKTC yönetimi önemli görevler üstlendi

KKTC'deki Ercan Havalimanı hakkında açıklamalarda bulunan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Havalimanının küresel iş birliği ve barışın simgesi olacağına da inanıyoruz" dedi.

Finans 13-10-23 15:45

Türkiye’den Yiğitler- Pile yolu açıklaması: Mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Birleşmiş Milletler Barış Gücü arasında Yiğitler- Pile yolunun yapımı konusunda varılan mutabakatın memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, "KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konu hakkında yapılan açıklamayı tümüyle destekliyoruz" denildi.

Haber 10-10-23 07:27

Bahçeli'nin sözlerini hatırlatıp son noktayı koydu! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kuzeyi güneyi kalmadı bütün denizlerde...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek" demişti. Bahçeli'nin sözlerini değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Devlet Bahçeli’ye bize sahip çıktığı için teşekkür ederim" dedi. Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 04-10-23 22:32

Bakan Fidan'dan Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili flaş açıklama! Pişman olacaklar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ankara'da düzenlediği basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, PKK/YPG kontrolündeki tüm tesislerin artık meşru hedef haline geldiğini belirtirken, "Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve terör örgütü çok pişman olacak" dedi.

Haber 04-10-23 15:05

Türkiye'den GKRY'ye kınama! KKTC'den destek

Dışişleri Bakanlığı'nca, Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan kundaklamaya ilişkin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) kınandı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği ifade edildi.

Haber 26-08-23 22:55

Son dakika | Bakan Fidan'dan BM'ye 'KKTC' tepkisi: Kuruluş ruhuyla bağdaşmamakta

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Fidan, KKTC ile BM arasındaki yol gerilimine ilişkin "Ada'daki olaylar BM'nin kuruluş ruhuyla bağdaşmamaktadır' dedi. Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan "AB'den beklentimiz tutumlarını gözden geçirmeleri" diye konuştu.

Haber 22-08-23 12:54

Son dakika | Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e Kıbrıs'ta yaşanan gerginlikle ilgili tepki! Gerçekleri çarpıtıyorlar! KKTC'yi tümüyle destekliyoruz

Son dakika haberi: KKTC topraklarında Pile-Yiğitler yolu yapılırken çıkan gerginliğin ardından Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamaya Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kullanılan ifadeler gerçekleri çarpıtmakta ve yaşananları yanıltıcı bir şekilde yansıtmaktadır" dendi. Ayrıca KKTC tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği belirtildi.

Haber 22-08-23 11:19

Çorum Belediyesi KKTC'nin Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü yapacak

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yürüttüğü Pile-Yiğitler Yolu Projesi'yle gündeme gelen Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını bildirdi.

Yurthaber 21-08-23 13:54

Ersin Tatar BM'ye rest çekti! Türk askeriyle BM askerlerini karşı karşıya getiren gerginlik sonrası KKTC polisi teyakkuzda

Kıbrıs'ta Türk askerleri ile Birleşmiş Milletler (BM) askerlerini karşı karşıya getiren gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar önemli mesajlar verdi. BM'ye rest çeken Tatar, yol çalışmasının akıbetiyle ilgili 'egemenlik' vurgusu yaptı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan arbedenin ardından bölgede bugün sakinlik gözlendi. KKTC polisi BM personel ve araçlarının girişine müsaade etmemek adına geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haber 20-08-23 16:35

Bahçeli'nin Kıbrıs mesajı gündem oldu! Çizmelerini giyip kameraların karşısına geçti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir yol projesi kapsamında yaşanan gerilim dünyanın gündemine oturdu. Türkiye'den de peş peşe tepkilerin geldiği olayla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin videolu mesajı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Haber 19-08-23 20:38

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Barış Gücü'ne KKTC tepkisi

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin köy yolu yapımını engellemeye çalışmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerince, Pile-Yiğitler yolunu engellemek amacıyla gerçekleştirilen fiziki müdahaleyi kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-08-23 19:35

Türk askerinden BM Barış Gücü'ne Pileli-Yiğitler yolunda büyük ayar! KKTC cephesinden kararlı açıklama: Bu yolu yapacağız. Bitti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde bulunan Pileli köyüne tamamen insani nedenlerle Pile-Yiğitler Yolu Projesi hazırlamıştı. Fakat BM barış gücü yola yapım girişimini akamete uğrattı. KKTC ve BM askerleri arasında gerginlik yaşanırken BM askerleri Türk topraklarından Yeşil Hat'a geri itildi. Olaya dair AK Parti’den çok sert tepki geldi. Yapılan açıklamada "BM’nin tavrı kabul edilemez!" denildi. Bölgede gerilim tırmanıyor!

Haber 19-08-23 10:39

KKTC güçleri ve BM askerleri arasında gerginlik! 'Geri dönüş olmayacak'

KKTC'de Pile-Yiğitler Yolu Projesi, BM Barış Gücü askerleri tarafından engellenmek istendi. KKTC güçleri ve BM Barış Gücü askerleri arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, BM Barış Gücü askerlerinin geri çekilmesiyle sona erdi ve projeye başlandığı bildirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacak" dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaşanan gerilimle ilgili bir açıklama yaptı.

Haber 18-08-23 17:54

Papaza Kelime-i Şehadet'i söyletmeye çalıştı! Sosyal medyada gündem olan video sonrası yasal işlem başlatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Apostolos Andreas Kilisesi'nde çekilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Kiliseye turist getiren şoför Mehmet Erol Muvali, görevli papaza Kelime-i Şehadet’i söyletmeye çalıştı. Bu görüntülerini paylaşan şoföre tepkiler de gecikmedi. Videoyu silip özür dileyen Muvali hakkında yasal işlem başlatıldı.

Haber 17-08-23 20:57

Son dakika | Rusya, KKTC kararını tüm dünyaya duyurdu: En kısa sürede başlayacak! Ses getirecek 'konsolosluk' hamlesi

Son dakika haberi: Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti öncesi Rusya, Türkiye ile ilişkileri ve bölgedeki süreçleri önemli ölçüde etkileyecek bir karar aldı. Moskova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ilgili atacağı adımı tüm dünyaya duyurdu. Rus basınında yer alan habere göre KKTC'de Rusya konsolosluğu açılacak.

Haber 09-08-23 14:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden KKTC’ye gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun son durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) temaslarını tamamlamasının ardından özel uçak "TC-TRK" ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

Haber 20-07-23 09:56

Dışişleri Bakanlığı'ndan KKTC açıklaması! 'Tümüyle destekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'ta iki kesimli federal çözüm önerisine ilişkin, "Federal çözüm hedefinin, artık Kıbrıs Türk halkının egemen iradesini yansıtmadığı gerçeğinin tüm taraflarca idrak edilmesi gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

Haber 13-07-23 09:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğini hatırlatıp 'Gerekli tüm tedbirleri alacağız' dedi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'Ercan Uluslararası Havalimanı' açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temaslarda bulunmak üzere geldiği dün Lefkoşa'ya gitmişti. Yılmaz bugün KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. İkili kameralar karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi. Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Ercan Uluslararası Havalimanı'na inmek istediğini belirterek "Cumhurbaşkanımızın bu havalimanına inmesi için tüm tedbirleri alacağız" dedi.

Haber 19-06-23 11:48

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü TYT sona erdi! Sınava geç kalanların hayalleri yıkıldı...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 3 milyon 527 bin 466 adayın katılımıyla bugün ülke genelinde ve KKTC Lefkoşa’da düzenlendi. Saat 10.15’te başlayan sınav saat 13.00 itibarıyla sona erdi. TYT’de öğrencilere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi. Öte yandan Kırıkkale'de kapıların kapanmasının ardından koşarak okula gelen bir genç ise kaçırdığı iki dakika ile sınava alınmadı.

Egitim 17-06-23 08:47