Klavye Haberleri

Klavyede integral işlemi nasıl yapılır? Word'de integral işareti nasıl yapılır?

Matematiksel ifadelerin ve denklemlerin yazılmasında önemli bir rol oynayan integral işareti genellikle bilimsel belgelerde ve matematiksel yazılarda kullanılır. Klavyede integral işaretini oluşturmak için özellikle bir bilgisayar klavyesi kullanıyorsanız belirli bir tuş kombinasyonunu veya özel semboller menüsünü kullanmanız gerekebilir. Bu sembolü Microsoft Word gibi belge düzenleme yazılımlarına eklemek de oldukça basittir.

Haber 27-10-2023 02:06

Gecikme olmaksızın kullanabileceğiniz kaliteli ve kullanışlı kablosuz mekanik klavye çeşitleri

Eğer oyun oynamak ya da yazmak sizin için bir tutkuysa ve konforlu bir klavye deneyimi yaşamak istiyorsanız kablosuz mekanik klavyeler sizin için harika bir seçenek olabilir. Anında yanıt veren tuşlarından bulunduğu ortamın ambiyansını değiştiren, etkileyici RGB aydınlatmalarına kadar birçok özelliği bir arada sunan mekanik klavyeler hem yazma hem oyun deneyiminize daha fazla keyif katacak. Haydi gelin, en iyi kablosuz mekanik klavye önerilerine bir göz atalım.

Haber 11-10-2023 15:39

F klavye kullanmak isteyenler için en iyi F klavye çeşitleri

Bilgisayarda daha hızlı ve verimli bir yazma deneyimi için bazıları Q, bazıları ise F klavyeyi tercih ediyor. F klavyeler, Türkçe için özel olarak dizayn edilmesi nedeniyle kullanıcıların yazma performansları üzerinde etkili oluyor. Eğer siz de yazma hızını artırmak, daha akıcı ve rahat bir klavye deneyimi yaşamak istiyorsanız bir araya getirdiğimiz en iyi F klavye seçeneklerine bir göz atın!

Haber 16-03-2023 15:15

Klavyesini yenilemek isteyenler için en iyi Steelseries klavye önerileri

Bilgisayar başında yaptığımız hemen her işte klavye kullanıyoruz. Durum böyle olunca da klavyenin konforlu kullanım sunması, sesinin rahatsız etmemesi ve dayanıklı materyallerle üretilmesi oldukça önemli. Siz de klavyenizi yenilemek istiyorsanız karşınıza çıkan birçok alternatif arasından seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Oysa çözüm sandığınızdan çok daha kolay! Steelseries marka klavyelerle kontrol her zaman sizde olacak. Üstelik hızlılık ve rahatlığın keyfini doyasıya çıkaracaksınız.

Haber 10-03-2023 17:46

Sisteminize yeni bir soluk getirecek en iyi Logitech klavye modelleri

Oyun oynarken ya da ofis programlarını kullanırken doğru klavyeye sahip olmak oldukça önemli. Klavye deyip geçmeyin, yanlış klavye seçimleri el konforunuzu ve sağlığınızı etkileyebilecek bazı önemli sorunları beraberinde getirir. Logitech, klavye arayışı içerisinde olanların yıllardır kalitesine güvendiği en önemli markalar arasında yer alıyor. İşte karşınızda Logitech'in en iyi modelleri!

Haber 09-03-2023 17:40

Rengârenk ışıklandırmaları sevenlere en iyi RGB klavye önerileri ve markaları

Capcanlı bir oyun deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilen RGB klavyeler, rengarenk aydınlatmaları ve büyüleyici efektleriyle oyun anlarına muhteşem bir ambiyans kazandırıyor. Birçok başarılı marka, birbirinden etkileyici RGB klavye modelleri üretiyor. Gelin; her beğeniye ve bütçeye uygun, masanıza eşsiz bir hava kazandıracak, en kaliteli RGB klavye markalarının modellerini beraber inceleyelim!

Haber 09-01-2023 15:46

Saatlerce bilgisayar başında olan herkesin sahip olması gereken 2022'nin en iyi klavyeleri

Bilgisayar kullanımı söz konusu olduğunda en çok ihtiyaç duyulan ekipmanların başında gelen klavyeler, yazı yazmaktan çeşitli komutları kullanmaya kadar birçok önemli rol üstleniyor. Ergonomik tasarımları ve dayanıklı tuşlarıyla hem konforlu hem kaliteli klavye deneyimi yaşatan birbirinden başarılı model bulunuyor. Gelin, uzun ömürlü ve şık tasarımlı 2022'nin en iyi klavye çeşitlerini beraber keşfedelim!

Haber 22-12-2022 15:21

Oyunlarda farkınızı ortaya koyacak en iyi ve kullanışlı oyuncu klavyesi çeşitleri

Oyun oynarken fark yaratmak isteyenler, tercihlerini dayanıklı ve kaliteli klavye modellerinden yana kullanıyor. Hızlı tuş tepki süresi ve fonksiyonel tasarımlarıyla oyuncuların kontrollere tam anlamıyla hâkim olmasını sağlayan klavyeler, konfor ve başarı odaklı bir oyun deneyimi yaşatıyor. Gelin, oyun performansınızı kaliteyle buluşturacak en iyi oyuncu klavye çeşitlerini hep beraber inceleyelim!

Haber 06-12-2022 17:02

Sürekli bilgisayarla uğraşanların bayılacağı kablosuz mekanik klavye çeşitleri

Yazma ve oyun oynama konforunu artırmak için kaliteli bir klavye kullanmak şart. Peki, hâlâ klasik klavyelerden sıkılmadınız mı? Daha renkli ve ergonomik klavyelerle masanızı renklendirmek istemez misiniz? O hâlde mekanik bir kablosuz klavye almanızın zamanı gelmiş demektir. Gelin, en güzel kablosuz mekanik klavye çeşitlerine beraber bakalım.

Haber 13-11-2022 23:30

Kablolardan sıkılmış olanlar için kablosuz klavye ve mouse setleri

Bilgisayarınızı daha hızlı ve pratik şekilde kullanmak istiyorsanız klavye mouse setlerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle de kablosuz olanlardan... Masanızı kablo kalabalığından kurtaran bu setler, minimalist bir ortam oluşturur ve size özgürlük sunar. Siz de kullanışlı bir kablosuz klavye mouse seti arıyorsanız en iyi modelleri derlediğimiz listeye göz atmadan geçmeyin.

Haber 03-10-2022 14:54

Tuş kalitesi ve uzun ömrüyle sizi tatmin edecek en iyi klavye önerileri

Bilgisayar ekipmanları denildiğinde olmazsa olmazlar arasında bulunan klavye modelleri, yazı yazmadan oyun oynamaya kadar birçok farklı aktivitede önemli rol üstleniyor. Farklı kullanım senaryoları için üretilen ve üstün özelliklerle donatılan birçok başarılı klavye çeşidi bulunuyor. Gelin; en iyi markaların imzasını taşıyan, etkileyici tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve başarılı özellikleriyle kullanıcılarından takdir kazanan kaliteli ve şık klavye modellerini beraber inceleyelim!

Haber 05-09-2022 18:32

Akıllı cihazlarınıza hijyen getirecek çok amaçlı klavye temizleme seti

Klavyenizin arasında biriken tozlardan, kırıntılardan rahatsız mı oluyorsunuz? Telefonunuzun ve tabletinizin ekranınızı, kulaklığınızın içini temizleyecek ürünlere mi ihtiyacınız var? Öyleyse doğru adrestesiniz. Akıllı cihazlarınıza hijyen getirecek çok amaçlı klavye temizleme setini keşfetmenizin zamanı geldi. İşte detaylar!

Haber 05-09-2022 16:53

Yanlış temizlemek televizyonunuzun bozulmasına neden olabilir! Televizyon ve bilgisayar ekranı nasıl temizlenir?

Televizyon ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerin temizliğine oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Teknolojik aletlerin ekranlarının hassas olması onları temizlerken geri dönülmez sonuçlar almanıza neden olabilmektedir. Bu hassas ekranlara zarar vermeden nasıl temizleyeceğinizi düşünüyorsanız aşağıdaki temizlik yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Kadin 14-08-2022 08:38

Tatillerde yanınızda taşımaya hiç üşenmeyeceğiniz kablosuz klavye ve mouse çeşitleri

Çağın en önemli ihtiyaçlarından biri mobilize olabilmek. Bu sebeple çoğu çalışan ve öğrenci, sürekli olarak farklı zaman ve mekânlarda çalışmak zorunda kalabiliyor. Bu şekilde çalışabilmek için taşınabilir klavye ve mouse büyük önem kazanıyor. Çünkü, taşıması kolay bir klavye ve mouse ile istenilen her yeri anında kendi ofisinize çevirme imkânı bulunuyor. Bu şekilde çok rahat taşıyabileceğiniz kullanışlı klavye ve mouse çeşitleri arıyorsanız sizler için seçtiğimiz ürünlere beraber göz atalım.

Haber 02-08-2022 14:59

Mobil oyun tutkunlarına işlerini kolaylaştıracak yardımcı telefon ürünleri

Cep telefonları, oyun tutkunlarının istedikleri her ortamda en pratik şekilde oyun oynamalarına imkân tanıyor. Akıllı cep telefonuyla oyun oynamayı seven ve oyun deneyimini daha zengin bir hâle dönüştürmek isteyenlerin göz atması gereken birçok mobil oyuncu aksesuarı ve telefon ürünleri bulunuyor. Gelin, kalitesiyle fark yaratan ve oyun keyfini arşa çıkaran en iyi yardımcı telefon ürünlerine göz atalım!

Haber 22-06-2022 16:53

Parasının her kuruşuna değecek hem sağlam hem kullanışlı 500 TL altı oyuncu ekipmanları

Klavye, mouse, mouse pad, kulaklık, notebook soğutucu ve gamepad gibi oyuncu ekipmanları, gamerların oyun anlarını taçlandırıp oyun keyfini üst seviyelere çıkarıyor. Böylelikle oyun deneyimleri eğlenceli anlara dönüşüyor. Gelin, birçok oyuncunun rüyalarını süsleyen, performanslı ve kaliteli kullanımlarıyla öne çıkan 500 TL altı en iyi oyuncu ekipmanı çeşitlerine beraber göz atalım.

Haber 06-05-2022 11:38

Bilgisayarda iki nokta nasıl yapılır? Bilgisayarda iki nokta üst üste yapımı

Noktalama işaretlerini bilmek kadar kullanmak da önemlidir. Konu bilgisayarda yazı yazmak ya da bir mail göndermek olduğunda, kritik bir konuya parmak basmak için iki nokta işareti (:) kullanılır. Peki bilgisayarda iki nokta nasıl yapılır? Gelin, anlatalım.

Haber 21-04-2022 19:27

Bilgisayarda alt tire nasıl yapılır? Bilgisayarda alt çizgi yapımı

Bilgisayar kullanıcıları, herhangi bir metin yazarken alt tireye de gereksinim duyar. PC'de alt tirenin nasıl yapılacağı ise büyük bir soru işareti gibi görünse de oldukça kolaydır. İşte bilgisayar klavyesinde alt tire yapmanın basit ve etkili yolları.

Haber 21-04-2022 18:59

Gamerları havaya uçuracak en güzel yılbaşı hediyesi önerileri

Gamerların başarılı bir oyun deneyimi yaşamaları için ihtiyaç duydukları birçok ekipman bulunuyor. Güçlü oyuncu ürünlerine sahip gamerlar, her oyunda başarıya koşuyorlar. Gamerlar için satın alınabilecek bir sürü hediye seçeneği bulunuyor. Gelin, gamerlar için en güzel ve en başarılı yılbaşı hediyesi önerilerine beraber göz atalım.

Haber 12-12-2021 10:56

Bilgisayar ve tabletleri bambaşka bir seviyeye taşıyan, fonksiyonel klavye ve mouse setleri

Klavye ve mouse olmadan bilgisayarları pratik bir şekilde kullanmak pek mümkün değil. Ancak her ürün ile istenilen sonucu almak da oldukça zor. Bu nedenle yüksek performansı ile hem günlük yaşamınızda hem iş hayatınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz en iyi klavye ve mouse setlerini sizler için araştırdık.

Haber 06-12-2021 10:41

Gamerların vazgeçilmezi en iyi mekanik klavye modelleri

Biisayar oyunu denilince aklımızda ilk canlanan şey, klavyelere deli gibi basan bir oyuncu. Peki oyuncuların ayrılmaz bir parçası olan mekanik klavye nedir? Mekanik klavye nasıl anlaşılır, mekanik klavye ne işe yarar ve neden mekanik klavyeleri tercih etmeliyiz? Aklımıza ilk gelen şey ışıklı ve ağır olmaları. Peki mekanik klavyelerin tek avantajı bu mu?

Haber 14-10-2021 14:41

Gamerların hızına hız katacak en başarılı oyuncu klavye mouse setleri

Bir gamer için klavye ve mouse en önemli oyun ekipmanları olarak biliniyor. Çünkü gamerlerın oyun sırasında gerekli durumlarda hızlı davranmaları, mouse hassaslık ayarını sıklıkla değiştirmeleri ve klavyede birden fazla tuşu aynı anda harekete geçirmeleri gerekiyor. Gelin, en iyi gamer mouse ve klavye setlerini beraber inceleyelim.

Haber 01-10-2021 03:38

Logitech K380 Bluetooth klavye incelemesi

Logitech K380 Bluetooth klavye içindeki iki pille birlikte toplamda 423 gram ağırlığa sahip. Farklı renk seçenekleri olan cihaz, dikkat çeken özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Haber 06-09-2021 10:58

Kablosuz Mouse ve Klavyeler ile çalışma ortamınızı özgürleştirin

Uzun çalışma saatlerinde rahatlığınızı ve verimizi arttıracak kablosuz Mouse ve Klavyeleri sizler için bir araya getirdik.

Haber 13-08-2021 11:16

Razer Ornata V2 klavye incelemesi

Razer Ornata V2 klavyedeki Mecha-Membrane teknolojisi, beraberinde gelen Chroma aydınlatma desteğiyle dikkat çekiyor. İşte Razer Ornata V2 klavyenin diğer detayları.

Haber 04-08-2021 11:18

Apple Touch ID'li klavyesini Türkiye'ye getirdi! İşte fiyatı

Apple, Apple çipe sahip Mac’ler için geliştirilen ve iki farklı seçeneği olan Touch ID'li Magic Keyboard'u Türkiye mağazasına ekledi. Şimdilik M1 çipe sahip Mac'lerde çalışan Touch ID'li klavyelerin fiyatı da böylece belli oldu.

Haber 04-08-2021 10:11

Lenovo Xiaoxin Smart Keyboard R7 tanıtıldı

Çinli teknoloji devi Lenovo, dün kendi ülkesindeki YOGA x Xiaoxin bahar ürün lansman etkinliğinde bazı ürünlerini tanıttı. Bunların çoğu bilgisayardı ancak firma ayrıca Lenovo Xiaoxin Smart Keyboard R7 ve Lenovo Xiaoxin Metal Mouse Pad gibi bazı aksesuarları da tanıttı.

Haber 26-04-2021 09:55

Profesyoneller için tasarlandı

MX Keys, basit tabirle, kablosuz olarak kullanılabilen ve ergonomik yapısı sayesinde onu rahatlıkla taşıyıp farklı mekanlarda, farklı cihazlarda kullanabileceğiniz bir ürün. İster bir masaüstü PC’ye bağlayın, ister biz dizüstü PC’ye, isterseniz de bir akıllı mobil cihaza.

Haber 03-04-2021 09:25

Facebook zihin okuyan bilekliğinin prototipini gösterdi

Facebook, kullanıcıların gelecekte fareyi ve klavyeyi bırakmasına imkan tanıyacak zihin okuma bilekliğini ve artırılmış gerçeklik klavyesini tanıttı. Facebook Reality Labs bölümü tarafından gösterilen teknolojiler, oldukça dikkat çekici detaylara sahip.

Haber 19-03-2021 11:48

Günlük hayatınızda olan ancak muhtemelen amacını bilmediğiniz nesneler!

Gündelik yaşamımızda pek çok nesneyi kullanıyoruz. Alışkanlıklarımızın içerisinde yer alan nesnelerin bazı gizli özellikleri olduğunu biliyor muydunuz? Mesela fırınların altında bulunan çekmece, lavabodaki delik, kürdanın arkasındaki delikler... Bunların ne işe yaradığını biliyor musunuz?

Trend 08-03-2021 16:53

Bilgisayarda et nasıl yapılır? Klavyede hangi tuşlar kullanılır?

Bilgisayarda et işareti yapmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Bir metin yazarken, özellikle de bilgisayarda e posta yazarken et (@) işaretini yapmak gerekiyor. Biz de sizler için bilgisayarda nasıl et işareti yapılacağına yönelik tüm yolları bir araya getirdik.

Haber 19-02-2021 18:21

Bilgisayarda soru işareti nasıl yapılır? Klavyeleriniz hazırsa cevaplıyoruz!

Noktalama işareti günlük hayatımızın olmazsa olmazı. Tabii ki soru işareti (?) de öyle. Bilgisayarda soru işareti yapmak ise bir kağıda soru işareti çizmek kadar basit. Klavyeleriniz hazırsa az sonra yazacaklarımızı dikkatle okuyun; İşte ''bilgisayarda soru işareti nasıl yapılır?'' sorusunun cevabı!

Haber 15-02-2021 18:04

Japonlar'dan körlere konuşan bloknot

Japonlar, görme engelliler için konuşan portatif "bloknot" (klavye) yaptı.

Haber 07-12-2006 12:05