Kokoreç Haberleri

Bir haftalık tatil diye geldi... Ömür boyu tatile dönüştü! Yakınlarını da yanına aldı

Her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip olan Muğla'da yaşamak için herkesin bir bahanesi olmaya başladı. Nüfusu en fazla artan illerin başında gelen Muğla'ya bir gelen bir daha dönmek istemezken Milas Ören'de kokoreççilik yapan Ayhan Özdil, bunlardan bir tanesi oldu.

Haber 19-01-2024 15:56

Tavla'sı Kokoreç'i derken yıllar onu teğet geçti! 90’ların koşan adamı Mirkelam'ın son hali şaşırttı

'Her Gece' şarkısına çektiği klip sonrası 90'lı yıllarda koşan adam olarak gündeme gelen Mirkelam müzik kariyerine 'Tavla', Kokoreç gibi onlarca şarkı sığdırdı. Ünlü şarkıcının son hali görenleri şaşırttı. Yıllara meydan okuyan ünlü pop müzik şarkıcısı Mirkelam, son haliyle "Yok artık" dedirtti.

Magazin 21-08-2023 14:20

Türkiye'nin Avrupa Birliği süreciyle o tartışmalar yine gündemde! 'Yasak' iddialarından sonra... 'Kokoreç zaten AB'ye girdi'

Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci yine kokoreç tartışmalarını gündeme taşıdı. Başta sosyal medyada olmak üzere kokoreç satışının yasaklanabileceği iddia edilirken, son noktayı kokorecin adeta başkenti konumundaki Balıkesir’de üreticiler koydu. Üretici Erdal Aslanboğa, bugün Almanya’da, Fransa’da kokoreç işletmelerinin açıldığını, hatta Yunanistan’ın bile kokorece sahip çıkmak için hamleler yaptığını söyleyerek, "Kokoreç zaten AB’ye girdi" dedi.

Haber 12-07-2023 10:24

'Her yaptığımızın sonuna bir kelime koyuyorlar' Bu kez de o lezzeti sahiplendiler! 'Yunanistan lütfen kendine gel' O yemeğin ismi...

Dünyaca ünlü bir firma, Yunanistan ve Türkiye’nin de dahil olduğu listede yöresel yemekleri puanladı. Yunanistan listede birinci olurken, Yunan medyası ise kokoreçi geleneksel Yunan lezzeti olarak niteledi. Yunanistan’ın kokoreçi sahiplenmesine vatandaşlar “Yunanistan lütfen kendine gel” diye tepki gösterdi. Kokoreçin Yunanistan’a değil Türkiye’ye has bir yemek olduğunu belirtip "Yunanistan’la her zaman ticari ilişkilerimiz var ama onlar her yaptığımızın sonuna bir kelime koyuyorlar" dediler.

Haber 08-06-2023 15:34

Kokoreç

Kokorec Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kokorec Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kokoreç üretim tesisinde patlama: 4'ü ağır 17 yaralı!

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, kokoreç üretim işletmesinde gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamada, 4'ü ağır 17 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, patlamanın ardından can havliyle kendilerini tesisin bahçesine atan işçilerin, çıkardıkları alev alan kıyafetler yerlerde görüntülendi. İşte detaylar...

Haber 12-02-2023 16:43

İstanbul'da kokoreç fiyatları uçtu! Yarım ekmek kokoreç 100 liraya çıktı! 1 yılda 3 kat arttı, eskiden aperatifti şimdi lüks oldu

Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi kokoreç artık cep yakıyor. Kokorecin fiyatı son 1 yılda öyle zamlandı ki hem işin ustaları hem de müşteriler bu duruma çok üzüldü. Bir kokoreç ustası "Eskiden aperatifti, bir ayran bir kokoreç yiyip içip gidiyordu şimdi artık o da lüks oldu" sözleriyle durumu özetledi. İstanbul'da yarım ekmek kokorecin fiyatı 75 ile 100 liraya çıkarken, ustalar ise et ve diğer malzeme fiyatlarındaki artışın yanı sıra kuzu kesiminin az olmasının da etkili olduğunu söylediler.

Haber 27-01-2023 21:59

Mantar kokoreç tarifi ve malzemeleri nedir? İstiridye mantarıyla kokoreç nasıl yapılır ve hazırlanır?

Yalancı kokoreç olarak da adlandırabileceğimiz mantar kokoreç tarifi, kokoreç yemek isteyen ancak et tüketmeyen ya da tüketemeyen kişiler için güzel bir vegan alternatif tariftir. Öğle ya da akşam tarifine farklı bir dokunuş yapmak istiyorsanız ya da kalan mantarlarınızı değerlendirmek istiyorsanız mantar kokoreç tarifini deneyebilirsiniz. Mantar kokoreç oldukça pratik ve lezzetli bir tariftir.

Yemek 14-12-2022 17:52

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - İzmir ve İstanbul'un kokoreçteki farkı pişirme tarzı ve içindeki malzemeler

En lüks restoranların menüsünden sokak arası salaş işletmelerin tezgahına kadar farklı mekanlarda sunulan ve her sosyoekonomik gruptan müdavimi olan kokoreç, İzmir ve İstanbul'da pişirme yöntemi ile içerisine konulan malzemeler açısından farklılık gösteriyor - İzmirli Kokoreççi Volkan Çolak: - "İstanbullu müşterimiz çok. Buraya gelip bu kokoreci yemek isteyen çok. Çünkü günün sonunda kokoreç dendiği zaman akla gelen ilk yer de İzmir'dir. Yani İzmir kokoreci diye bir gerçek vardır" - İstanbullu Kokoreççi Selahattin Car: - "İzmir kokorecini biz burada sunduğumuz zaman müşterilerimiz beğenmiyor. Deniyorlar, fakat yarısına geldiklerinde 'Abi bunu İstanbul'a çevirir misin? Yani domatesini biberini atar mısın?' diyor. Yarıda bırakıyorlar"

Yurthaber 02-10-2022 11:02

Ayakkabı boyacılığında öğrendiği ritimle müşterilerine kokoreç hazırlıyor

Çocukluktan gelen ritim tutma yeteneğini çok sevdiği mesleğiyle birleştiren Sivaslı kokoreç ustası Ahmet Başçı, satır kullanmadaki hızıyla da dikkati çekiyor - Ahmet Başçı: - "Bu ritim sevdası bende 7-8 yaşlarında ayakkabı boyacılığı yaparken fırçayla sandık üzerinde çıkardığım sesle başladı. Şimdi de burada satırla kokoreç doğrarken ritim tutuyorum"

Yurthaber 26-09-2022 11:02

'Kokoreç' görüntüleri mide bulandırmıştı! Gece yarısı denetim yapıldı: Dikkat çeken sonuç

Sosyal medyada paylaşılan ve Türkiye'de en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokoreç imalathanesinde kaydedildiği iddia edilen görüntüler infial yarattı. Hijyen kurallarına uyulmadığı ve insan sağlığının tehlikeye atıldığı görülen görüntülerin ardından Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemelerde ortaya çıkan sonuç dikkat çekti.

Haber 15-09-2022 16:27

Kokusuyla ve tadıyla cezbeden sokak lezzeti: Kokoreç

Kırklareli'ndeki Istranca Dağlarının eteklerinde zengin bitki çeşitliliğinden beslenen coğrafi işaret tescilli kuzulardan elde edilen kokoreç, lezzetiyle ön plana çıkıyor - Kokoreççi Gürel Külsan: - "Kışın çok soğuk, herkes aracının içinden seslenip siparişini veriyor. Yazın ise tezgahımın önünde kuyruk oluyor"

Yurthaber 03-08-2022 11:01

Türkiye ile Yunanistan arasında bu kez 'kokoreç' gerilimi! Kokretsi'ye esnaftan tepki...

Türkiye ile Yunanistan bu kez kokoreç yüzünden karşı karşıya geldi. Baklava, kahve derken Yunanlılar bu kez de kokoreçe sahip çıkmaya çalıştı. Bunca yıllık kokoreçin adı 'kokretsi' oldu. Esnaf ve vatandaşlar ise bu duruma tepkili...

Yemek 19-07-2022 15:55

Sakatat yemeyenler için: Evde yalancı kokoreç tarifi

Canınız acılı, baharatlı bir şeyler yemek istediğinde, acıktığınızda veya kendinizi şımartmak istediğinizde ilk başvurduğunuz yemeklerden bir tanesi kokoreç mi? Kendine has baharatları, enfes yağı ve ızgaradaki hali ile büyük küçük herkesin severek tükettiği kokoreç yapımını paylaşıyoruz. Orijinalini aratmayacak lezzette, ev yapımı yalancı kokoreç için buyurun tarifimize.

Yemek 28-02-2022 15:38

Muhteşem bir sokak lezzeti olan kokoreci evde denemek isteyenler için: Evde tavuk kokoreç tarifi

Kokoreç, Türk mutfağının enfes sokak lezzetleri içinde hiç şüphesiz en çok tercih edilenlerinden biri. Sadece sokakta değil evde de kolaylıkla yapıp afiyetle kokoreç yemek mümkün. Lezzetli ve bir o kadar pratik olan bu tarif için tek ihtiyacınız, evinizde bulunan basit malzemeler. Ev yapımı tavuk kokoreç ile bu popüler sokak lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz.

Yemek 05-02-2022 10:44

Bursalı kokoreççi 42 senedir bu kaldırımdan ayrılmadı: İhaleyle satılıyor

Bursalı kokoreççi Yusuf Kanan, tam 42 senedir aynı kaldırım üzerinde hem vatandaşları doyuruyor hem de ekmek parası kazanıyor. Kanan, yaptığı kokorecin sırrını da vererek, gece üçe kadar yağmur, kar demeden bu eşsiz lezzeti müşterilerinin damak tadına sunduğunu, yarım ekmeği 25 liradan, çeyreği ise 15 liradan sattığını söyledi. Öte yandan mezbahaların bağırsakları ihaleyle sattığını dile getiren kokoreççi, ihalelerin yüksekliğinden dem vurarak kokorecin zamlandığına dikkat çekti.

Haber 21-10-2021 10:00

İzmir'de akılalmaz olay! Kokoreç yerken diline iğne battı

İzmir'in Menemen ilçesinde, Fatma Yüce'nin (42) diline, kokoreç yerken iğne battığı ortaya çıktı. Boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Yüce'nin diline yerleşen iğne, operasyonla alındı.

Haber 13-04-2021 09:44

‘Zavadanak’ Bekir iş hayatına atıldı, kokoreççi oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz yıl karıştığı trafik kazasında ‘zavadanak’ repliği ile tanınan Bekir Varol, aldığı midibüs ile kokoreççi oldu. Aracının üzerini kendi görselleriyle kaplatan ve ‘zavadanak kokoreççi’ yazdıran Varol’a desteği ise şans oyunları milyoneri Murat Tokmak verdi. Varol’un sloganı ise ‘kokoreçi ye evde yatır ol” oldu.

Haber 18-03-2021 15:20

Sergen Yalçın Başakşehir maçı öncesi kokoreç yedi

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Başakşehir maçı öncesi stadın yanında bulunan kokoreçcide kokoreç yedi.

Spor 12-03-2021 19:54

Balıkesir'in coğrafi işaretli kuzusundan kokoreç yapıp Türkiye'ye satıyorlar

Tostu ve ayranıyla da meşhur Susurluk ilçesinin 2 bin nüfuslu kırsal Göbel Mahallesi'ndeki işletmelerde ayda ortalama 195 ton kokoreç üretiliyor - Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney: - "Markalaşmak önemli. Kokorecimizle ilgili altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Patenti alınıp standartları tam olarak belirlendikten sonra daha iyi olacağını düşünüyorum"

Yurthaber 01-03-2021 11:08

İşkembeden kokoreç tarifi

Sakatat sevenleri şöyle alabilir miyiz? Onlar için enfes bir tarif hazırladık! Kokorecin ana malzemesini işkembeyle değiştirdik ve tadına doyamadık. İşkembeden kokoreç tarifi hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek. Siz de sakatat seviyorsanız işkembeden kokoreç tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 12-11-2019 16:51

Mutluluk kaynağı kokoreç yemek için 5 neden

Sokak lezzetlerinin en sevilen ismi kokorecin, insan sağlığına yararları saymakla bitmiyor. Son yapılan araştırmalara göre, kokorecin serotonin hormonunu (mutluluk hormonu) yükselttiği ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bir numaralı sokak lezzeti kokoreci yemek için 5 önemli neden var. Bu muazzam lezzeti sık sık tüketenler için de kokorecin kalorisini de araştırdık, buyursunlar.

Yemek 30-09-2019 12:20

Dr. Yavuz Dizdar: Şifa veya ara öğün niyetine haftada 1-2 kez kokoreç yiyin

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, haftada bir- iki kez kokoreç veya mumbar yenilmesini önerdi. Dr. Dizdar, “Kokoreç ile vücudunuz bir şekilde ağızdan aşılanma yoluyla dışarıdaki uyaranlara olumsuz durumlara karşı kendini koruyabilir hale gelir” dedi.

Yemek 14-05-2019 15:52