Konya Cumhuriyet Bassavcisi Bestami Tezcan Haberleri

Yer: Konya! CHP'li belediye başkanının makam aracı gündem oldu: Dikkat çeken yazı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde oyların yüzde 42,63'ünü alarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçimi kazanan ve belediye başkanı olan Ahmet Nuri Köksal'dan gündeme bomba gibi düşen bir hamle geldi. Köksal'ın kendisine makam aracı olarak belirlediği araç ve üzerinde yazan not sosyal medyada büyük ses getirdi.

Haber 2024-04-12 11:49:24

Büyükeğen: Konya Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdı

TİM tarafından açıklanan 2023 yılı Konya ihracat rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın son yıllarda ihracatını aralıksız artırmayı başaran nadir illerden biri olduğunu söyledi.

Yurthaber 2024-01-03 10:38:45

Kadın savcıya 'cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan yargılanan savcı: Hem açığa alındım hem de eşimden ayrıldım

Konya Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Ş.A'ya 'konut dokunulmazlığı ihlali', 'cinsel saldırıya teşebbüs' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanan Manavgat Cumhuriyet Savcısı A.K., Ş.A.'nın kendisine iftira attığını belirterek, "Şikayet nedeniyle hem açığa alındım hem de eşimden ayrıldım" dedi.

Haber 2023-09-29 10:20:56

Abdüllatif Şener canlı yayında CHP'den istifa ettiğini duyurdu! Kime oy verdiğini açıklayınca stüdyodakiler şaşkına döndü

Eski Başbakan Yardımcısı ve 27'nci Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı bir televizyon programında CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Şener ayrıca, 14 Mayıs'taki seçimlerde ve ardından ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye oy vermediğini söyledi. İşte haberin detayları...

Haber 2023-06-15 23:32:20

Uluslararası otomobil kaçakçılarına 'fren' operasyonu: Bakan Yerlikaya sosyal medyadan o anları paylaştı! Çok sayıda araç yakalandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca 10 ilde yürütülen soruşturmalar kapsamında uluslararasına otomobil kaçakçılarına operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun devam ettiğini belirtirken 12 şahsın yanı sıra çok sayıda aracın yakalandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı da operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Haber 09-06-23 10:35

Depremler sonrası Konya'da kiralar uçmuştu! Fahiş fiyatlara karşı Başsavcılık harekete geçti

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası satış ve ve kira bedellerinde fahiş artış yapan konut sahipleri ve emlakçılar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber 01-03-23 18:12

Görevden uzaklaştırılan savcının da arasında olduğu 21 sanığa uyuşturucu ticareti davası

Konya merkezli "uyuşturucu ticareti" soruşturmaları kapsamında aralarında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından görevden uzaklaştırılan cumhuriyet savcısı O.Y'nin de olduğu 10'u tutuklu 21 sanık hakkında dava açıldı.

Yurthaber 27-12-22 07:33

TOKİ Konya KURA SONUÇLARI açıklandı mı? Konya Çeltik, Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Taşkent TOKİ kazananlar listesi!

TOKİ'nin cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında hayat geçireceği 250 bin sosyal konutta kura çekimi devam ediyor. Bugün Konya Çeltik, Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Taşkent kuraları çekildi. Projelere başvuru yapan vatandaşlar kura çekimini canlı olarak izleyebildiler. Kura sonuçları ise kura çekiminin ardından ilan kurumun resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Finans 07-12-22 15:12

Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Kutlamalarda 99 yaşındaki Zeynep Bardakçı'nın, "Bayrak" ve "Atatürk" şiirini okuması beğeni topladı.

Haber 29-10-22 14:39

GÜNCELLEME 4 - Konya'da hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan öldü

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı: - "Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma işlemlerine başlanarak, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir" KONYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 06-07-22 18:12

PKK'ya müzahir TV kanalına ödül veren Mimarlar Odası Ankara yönetimine dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın da aralarında olduğu 7 üye hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı - İddianamede, televizyon kanalının terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, bu şekilde "şüphelilerin silahlı terör örgütünün propagandası yapmak suçunu işlediklerine" dair haklarında kamu davası açmak için yeterli şüphe oluşturacak delil bulunduğu vurgulandı

Yurthaber 31-03-22 12:12
pkk

Son dakika... Konya'da feci kaza! Tur otobüsü devrildi, şoförler gözaltında: 6 ölü, 41 yaralı

Konya'dan gelen son dakika haberine göre tur otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının kazaya ilişkin yaptığı açıklamada 2 otobüs şoförünün gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olaya ilişkin Vali Özkan'ı arayarak bilgi aldı.

Haber 19-02-22 12:16

Türkiye'nin konuştuğu Büyükşen çifti cinayetinde şoke eden ölüm

Konya'nın Karatay ilçesinde 3 yıl önce evlerinde cinayete kurban giden Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çiftini, kiralık katilin yanlış adres sonucu öldürdüğü olayda ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan tutuklanan Mustafa Okşen, tutuklu bulunduğu Konya E Tipi Kapalı Cezaevinde fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Okşen yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Haber 17-08-21 21:28

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı: Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı: "Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Yurthaber 31-07-21 10:38

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı: Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı: "Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir."

Yurthaber 31-07-21 10:35

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayının failini yakalama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayının failini yakalama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Yurthaber 31-07-21 10:35

Eski Danıştay üyelerinin, Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca açıklanan esas hakkındaki mütalaada, eski Danıştay üyesi sanık Vahit Bektaş'a, hakim adayıyken memuriyetine son verilen Gülay Tezcan dosyası kapsamında "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi - Eski Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar ile Bülent Olcay'ın ise beraatlerine karar verilmesi talep edildi - Yüce Divan'da karar, 8 Temmuz'da açıklanacak

Yurthaber 25-05-21 12:39

Gazeteci Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Tezcan hakkında, istinaf mahkemesi üyelerine ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber 24-05-21 20:50

CHP Aydın Milletvekili Tezcan, ‘erken seçim’ istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bir süredir devam eden Aydın programının son gününde düzenlediği basın toplantısı ile iktidarı eleştirip ‘erken seçim’ istedi.

Yurthaber 01-04-21 13:14

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Arıcılara Destek

Konya ve kırsalında Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında tarıma ve tarım üreticisine desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’deki arı üreticisine yüzde 50 hibe destekli bal süzme makinesi dağıtımı gerçekleştirdi.Akşehir Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen makine dağıtımına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve destekten yararlanan arı üreticileri katıldı.

Yurthaber 22-03-21 14:18

Başkan Günel, Kuşadası Sanayi Sitesi esnafının sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.Ziyarete vekillerin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Süvari, Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın bulunduğu kalabalık bir grup ilk olarak Sanayi Sitesi Başkanı Azmi Tabak’ı makamında ziyaret etti.

Yurthaber 10-03-21 16:47

CHP’li vekiller Başkan Günel ile buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan ile CHP Aydın Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ziyaretinde bulundu.Ziyarete, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı ve partililer de eşlik etti.

Yurthaber 10-03-21 15:18

CHP Aydın’dan Başkan Çerçioğlu’na Kadınlar Günü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekilleri ve CHP Aydın İl Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.Ziyarette CHP Parti Meclisi üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Kocakaya Ekiz ve CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman hazır bulundu.Başkan Çerçioğlu, nazik ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti.

Yurthaber 08-03-21 15:00

Konya merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu

Konya merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, TSK personeline sözde mahrem imamlık yaptığı iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sözde mahrem imamlık yaptıkları iddiasıyla toplam 8 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 08-03-21 10:17

“Beni almaya teçhizatları yetmez” dediği polise canlı yayında yakalandı

Konya’da internet üzerinden yüzlerine maske takıp canlı yayın yayında yasadışı bahis oynatan şüpheliler, canlı yayın sırasında polisin baskınıyla yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri internet üzerinden canlı yayınla yasadışı bahis suçunu teşvik eden, yasadışı bahis sitelerine üye kazandırmak amacı ile çekilişle hediye çeki ve bonus dağıttıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma yaptı.

Haber 26-02-21 18:01

Fuhuş çetesi çökertildi, 7 kadın kurtarıldı

Mersin’in Gülnar ilçesinde fuhuş çetesine yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, 7 kadın kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan projeli dosya kapsamında 5 aylık takip sonucunda Gülnar ilçesinde ’fuhuş, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek’ suçunu işledikleri değerlendirilen suç örgütünün Konya-Karaman ve Eskişehir bağlantılı oldukları tespit edildi.Jandarma ekipleri fuhuşa aracılık ve yer temin etmek suçunu işleyen 25 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Haber 05-02-21 14:30

Konya merkezli 5 ildeki FETÖ operasyonunda 2 tutuklama

Konya merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda ’ByLock’ programı kullandıkları ve örgütle irtibatlı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 14 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine yönelik 3 gün önce Konya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haber 29-01-21 21:27

Erzincan merkezli FETÖ operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Erzincan merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ’nün, sözde polis okulu öğrencilerinden sorumlu mahrem yapılanmasının deşifre edilmesi amacıyla örgütle bağlantısı bulunan şüphelilere yönelik Erzincan, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Manisa, Osmaniye, Malatya, Kahramanmaraş, Afyon, Konya ve Gümüşhane’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aktif görevde bulunan 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru, 3 öğretmen, 3 avukat, 1 imam ve 3 özel sektör çalışanının içinde bulunduğu toplamda 13 kişi gözaltına alındı.Erzincan’a getirilen şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Yurthaber 29-01-21 12:42

CHP’li Tezcan TÜRSAB Aydın Bölgesel Temsul Kurulu’nu ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, turizm sektörünün sorunlarını dinlemek için geldiği Kuşadası’nda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu ile bir araya geldi.

Yurthaber 20-01-21 16:06

4 ilde FETÖ’nün mahrem imamlarına operasyon: 7 gözaltı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 ilde 7 kişi gözaltına alındı.FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sözde "Mahrem İmamlık" yaptıkları anlaşılan 8 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 19-01-21 12:17

Başkan Altay, ihracat rekoru kıran Konyalı sanayicileri kutladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın ihracatta Cumhuriyet tarihi rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attığını belirterek, 2020 yılında ihracatlarını yüzde 8,28 artırarak 2 milyar 185 milyon 137 bin dolar seviyesine yükselten Konyalı sanayicileri ve çalışanlarını tebrik etti.Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2020’de ihracatta rekor rakamlara ulaşan Konyalı sanayicileri tebrik etti.

Yurthaber 06-01-21 15:04

'Süt kazanında banyo' için takipsizlik başvurusu

Konya'da süt toplama merkezinde, kazanda süt banyosu yaptığı iddia edilen Emre Sayar ile o anları cep telefonuyla kaydedip görüntüleri paylaşan arkadaşı Uğur Turgut'un avukatı Ahmet Kaya, soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanması için Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.

Haber 11-12-20 15:31

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Yurthaber 09-12-20 11:15

Konya merkezli 12 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 13 gözaltı

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 9 muvazzaf asker olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Haber 20-11-20 12:32

Konya merkezli yasadışı bahis operasyonu: 17 gözaltı

Konya merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda yasadışı bahis, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması suçlarını işledikleri tespit edilen 21 şüpheliden 17’si yakalanarak gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasadışı bahis, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması suçlarını işledikleri tespit edilen toplam 21 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 17-11-20 13:10

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon

Balıkesir merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonunda 21 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Balıkesir merkezli İstanbul, Giresun, Ankara, Erzurum, Van, Bingöl, Manisa, Konya, Kırklareli ve Kahramanmaraş’ta FETÖ/PDY operasyonu başlatıldı.

Haber 16-11-20 09:05

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş Kadir Şeker kararı!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararın bozulması için istinafa gidildi.

Haber 12-11-20 17:03

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Şeker'e ilişkin kararın bozulmasını istedi

İtiraz dilekçesinden: - "Cezanın asgari hadden 12 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi gerekirken, asgari haddin üzerinde, 15 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi suretiyle cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığı kanaatine ulaşılmakla, hükmün istinaf incelemesi sonucu bozulmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur"

Yurthaber 12-11-20 16:59

Konya'daki süt toplama merkezinde tepkiye neden olan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin: - "İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 05-11-20 14:47

Konya merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 8 gözaltı

Konya merkezli 8 ilde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik soruşturmaları devam ediyor.

Haber 27-10-20 10:48

Konya merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu: 5 gözaltı

Konya merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sözde Mahrem İmamlık yaptıkları anlaşılan toplam 6 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 26-10-20 11:54

Konya merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: 7 gözaltı

Konya merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik düzenlenen operasyonda aralarında ByLock kullananların da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 7 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Haber 23-10-20 11:38

Kadir Şeker ile ilgili yeni gelişme! Avukatları da itiraz etti

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı, engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker hakkında verilen hapis cezası ve tutukluluk halinin devamı kararına itiraz için avukatları Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu. Karara Cumhuriyet Savcılığı da itiraz etmişti.

Haber 19-10-20 12:02

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kadir Şeker'e ilişkin karara itiraz

Sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin karara, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edildi.

Haber 16-10-20 17:19

Konya’da kaçak akaryakıt operasyonu

Konya’da polisin düzenlediği operasyonunda 10 bin 800 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 7 kişi yakalandı.Operasyon, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünün Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte ’Akaryakıt kaçakçılığı’ suçundan yürütülmekte olan planlı çalışması kapsamında gerçekleştirildi.

Haber 08-10-20 22:11

FETÖ’nün mahrem asker yapılanmasından 2 kişiye adli kontrol

Samsun merkezli toplam 9 ili kapsayan FETÖ/PDY’nin ’mahrem askeri yapılanması’na yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 kişi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ’mahrem askeri yapılması’ içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün mahrem imamlarınca kontörlü/ankesörlü telefonlardan ardışık/tekil arandıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik geçen hafta Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Erzurum, Konya, Iğdır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Sinop illerini kapsayan operasyon yapılmıştı.

Yurthaber 06-10-20 19:15

FETÖ’nün mahrem asker yapılanmasından 2 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun merkezli toplam 9 ili kapsayan FETÖ/PDY’nin ’mahrem askeri yapılması’na yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ’mahrem askeri yapılması’ içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün mahrem imamlarınca kontörlü/ankesörlü telefonlardan ardışık/tekil arandıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik geçen hafta Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Erzurum, Konya, Iğdır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Sinop illerini kapsayan operasyon yapılmıştı.

Haber 06-10-20 11:11

Konya 2020 yılında da ihracat hedeflerine ilerliyor

Eylül ayında ihracat rekoru kıran Konya, Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı.

Yurthaber 02-10-20 14:57

FETÖ’nün mahrem asker yapılanmasından 2 kişiye adli kontrol

Samsun merkezli toplam 9 ili kapsayan FETÖ/PDY’nin ’mahrem askeri yapılması’na yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 kişi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ’mahrem askeri yapılması’ içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün mahrem imamlarınca kontörlü/ankesörlü telefonlardan ardışık/tekil arandıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Erzurum, Konya, Iğdır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Sinop illerini kapsayan operasyon yapılmıştı.

Haber 02-10-20 12:43