Korsan Haberleri

'2 bin TL nerede 500 TL nerede...' Zamlardan sonra çözümü bu yöntemde buldular! Uzmanlar uyardı: Para cezası var

Zamlar, okul servis taşımayacağını da etkiledi. Yüksek okul servis ücretlerinden şikayetçi olan ve farklı alternatifler arayan bazı veliler, 'komşu turizm'e yöneldi. Bir komşunun diğer komşuların çocuklarını okula taşıdığı bu yöntem de şimdilerde sorgulanmaya başladı. Bu yöntemin de korsan servis sayılıp sayılmadığı merak ediliyor. Bu yöntemi uyguladığını söyleyenler de "Servis 2 bin TL ise arkadaş 500 TL'ye götürüyorsa ona veriyorum yani 2 bin TL nerede 500 TL nerede?" dedi.

Haber 26-08-2023 10:06

FBI, uluslararası internet korsanlarının sitesini çökertti

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) dünya çapında büyük bir operasyona imza attı. FBI'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası internet korsanlarının sitesi çökertildi. İşte haberin detayları...

Haber 26-01-2023 23:18

Haydut eş anlamlısı nedir? Haydut kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Ödünçleme, bir dilin kendisinde olmayan kelime ve yapıları başka dillerden almasıdır. Bir diğer adıyla alıntı sözcükler, diller arasında gerçekleşen çeşitli sebeplerle gerçekleşir. Türkçe, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya geçerken karşılaştığı dillerle pek çok yönden etkileşime girmiştir. Özellikle İslamiyet'in kabulüyle birlikte Arapça ve Farsçayla çok fazla etkileşime girmiştir. Haydut kelimesi de dilimize Arapçadan geçen bir kelimedir. Peki, haydut kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 15:23

Ege'nin turkuaz renkli koylarına korsan gemisi ile yolculuk

İzmir'de kadın girişimcinin dünya çapında ses getiren filmlerden "Karayip Korsanları"nın figürleriyle tasarladığı gemi, misafirlerini "Ege'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen Dikili ilçesindeki koylarla buluşturuyor - Tur teknesi kaptanı Hazbiye Güdem: - "Korsan gemilerine benzediği için çok dikkati çekiyor. Özellikle her aile fotoğraf çektirmeden Dikili Limanı'ndan geçmiyor. Bu da bizi çok gururlandırıyor"

Yurthaber 21-06-2022 12:49

Ruslar şaşkın! Mesajı gönderen: Squad 303… 20 milyonu aştı, işte o mesajda yazanlar

Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar devam ederken tüm dünyada Rusya’ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Bunlar yaşanırken Rus vatandaşlarının da savaş karşıtı söylemlerine sansür uygulandığı haberleri geliyor. Son olarak Polonyalı bilgisayar korsanları, Rusya’nın sansür ve bilgi dolaşımını engelleyici sistemlerini saf dışı bırakarak, Rus vatandaşlarına kısa mesaj ve eposta gönderilebilen bir internet sitesi kurdu. Böylece dünya çapındaki Rusya vatandaşlarına 20 milyondan fazla kısa mesaj gönderildi.

Haber 16-03-2022 21:45

Olay iddia! Rusya, korsan yazılımı yasallaştırıyor

Rus hükümetinin yazılım korsanlığını yasal hale getirecek bir yasa üzerinde çalıştığı iddia edildi. Bu girişimin Rusya'ya uygulanan teknoloji ve yazılım yasaklarını atlatmasına yardımcı olacağı öne sürülüyor.

Haber 11-03-2022 12:03

Korsan taksici her şeyi denedi bir hatasıyla yakalandı!

İstanbul'da sivil trafik ekiplerinin fark ettiği korsan taksici dur ihtarına uymayınca kovalamaca yaşandı. Panik yapan korsan taksici çıkmaz sokağa girince yakalandı. Ekipler korsan taksici ve yanındaki müşterisine 18 bin 250 lira ceza kesti.

Haber 09-02-2022 09:21

Seks işçiliğinden korsanlığa uzanan bir macera! Dünyanın ilk kadın korsanı: Ching Shih

Ching Shih, 1775 yılında Çin’in Guangdong eyaletinde doğdu. Doğum adı Shiı Xiang gu olarak kayıtlara geçti. Gençlik yıllarında bir gemide seks işçisi olarak çalışmaya başladı. 1801 yılında Kırmızı Bayrak Filosu (Red Flag Fleet) korsan grubunun başındaki Zheng Yi isimli bir adamla tanışmasıyla hayatı bir anda değişikliğe uğradı.

Trend 07-12-2021 10:34

Fatih'te 'korsan taksi' denetimi! Müşteri kendini böyle savundu

Fatih'te, oluşturulan denetim noktasında durdurulan korsan taksinin müşterisi, "Pandemiden dolayı zaten paramız kalmadı. İlk defa bindim" şeklinde kendini savunsa da para cezasından kurtulamadı. Korsan taksi olarak kullanıldığı iddia edilen otomobil trafikten men edilirken, sürücüsüne de para cezasına verildi.

Haber 04-09-2021 01:02

İstanbul'da korsan taksi durağı ateşe verildi

Sultangazi'de araç kiralama şirketi görünen ancak korsan taksi durağı olarak işletildiği belirtilen iş yeri kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 07-08-2021 19:25

Gizemi hala çözülemedi! Hava korsanı Dan Cooper’ın esrarengiz hikayesi şaşırtacak

Hava korsanı Dan Cooper’ın hikayesi Amerika’nın istihbarat servisi FBI’ın günümüze kadar sırrını çözemediği esrarengiz olaylardan biri olarak kabul ediliyor. Cooper, gizemini koruyan bir soyguna imza attı. Üstelik bu soygunu hiçbir hasar almadan sonuçlandırdı.

Trend 22-06-2021 10:29

Yemek sipariş platformuna yönelik siber saldırı sonrası 'şifrelerinizi değiştirin' uyarısı

Bilişim uzmanları, yemek sipariş platformunun uğradığı siber saldırı sonrası kullanıcıları tüm uygulamalardaki şifrelerini değiştirmeleri, mümkünse farklı ve kolay tahmin edilemeyen şifreler belirlemeleri konusunda uyarıyor.

Haber 31-03-2021 09:02

Facebook'tan çarpıcı açıklama: Çinli bilgisayar korsanları Uygurları hedef alıyor

Sosyal paylaşım platformu Facebook, Çinli bilgisayar korsanlarının, ülke dışında yaşayan Uygur kökenli aktivistler, gazeteciler ve muhalifler hakkında casusluk yapmak için sahte hesaplar üzerinden, siber saldırılar düzenlediğini açıkladı. Facebook, söz konusu siber saldırıların sorumlusu direk olarak söylemese de Çin hükümetini işaret etti.

Haber 24-03-2021 23:29

4 yıl ıssız adada tek başına yaşayan adam Alexander Selkirk’in hikayesi Robinson Crouse’a ilham oldu!

Daniel Defoe'nun 1719 yılında ilk basımı yapılan romanı Robinson Crusoe, ebebiyat tarihinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. 23 yıl boyunca bir adada yaşayan ve oradaki yerli halkla yakın ilişkiler kurmayı başaran Crusoe’in hikayesinin bir benzeri ortaya çıktı. İskoç bir denizci olan Alexander Selkirk’in hayat hikayesi bu romandakilere oldukça benziyor.

Trend 02-03-2021 14:34

Şaşırtan iddia: Hacker'ların yeni hedefi Kia oldu!

Apple'ın ilk elektrikli otomobilini üretmesi konusunda anlaşma yaptığı söylenen Kia, iddialara göre hacker'ların saldırısına uğradı. Şirketin internet sitesine erişen hacker'lar, gelen bilgilere göre Bitcoin olarak ödenmesi şartıyla milyonlarca dolarlık fidye istedi.

Haber 19-02-2021 14:37

Korsanlar tarafından kaçırılan Türk denizci korku dolu anları anlattı

Nijerya açıklarında kaçırılan 'Mozart' isimli gemide bulunan 15 gemiciden biri olan Erdi Akman, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Haber 19-02-2021 10:07

ABD'den Kuzey Koreli üç bilgisayar korsanına soygun suçlaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı, Kuzey Koreli 3 bilgisayar korsanına banka ve finansal kuruluşlardan 1,3 milyar dolar ve dijital kripto para çalma girişimi nedeniyle dava açtı.

Haber 18-02-2021 10:40

Manisa'da yakalanan DEAŞ üyesi örgütün bilgisayar korsanı çıktı

Manisa'da yakalanan DEAŞ üyesi örgütün bilgisayar korsanı çıktı

Yurthaber 17-02-2021 16:33

Nijerya'da kaçırılan gemiden kurtarılan gemiciler İstanbul'a getirildi

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Mozart" gemisinden kaçırılarak rehin tutulan ve 21 gün sonra özgürlüklerine kavuşan 15 Türk denizci Türkiye'ye geldi. İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda aileleri ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılanan denizciler, büyük mutluluk yaşadı.

Haber 14-02-2021 07:21

Son dakika! Kurtarılan 15 denizci Türkiye'ye dönüyor

Korsanlar tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 15 Türk gemicinin tamamı Türkiye'nin Nijerya Büyükelçiliği'ne ulaştı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Twitter hesabından denizcilerin Türkiye'ye dönüş yolculuğunun başladığını duyurdu.

Haber 13-02-2021 21:45

Nijerya'da kaçırılıp serbest bırakılan Türk denizcilerle ilgili yeni gelişme

Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemicilerden 9'unun daha getirilmesiyle 15 kişilik mürettebatın tamamı Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine ulaştı.

Haber 13-02-2021 14:23

Dışişleri Bakanlığı'ndan kurtarılan denizcilerle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, kurtarılan denizcilerle ilgili "15 vatandaşımız güvenli bir noktada bulunmakta olup sağlık kontrolleri yapılmaktadır" açıklamasını yaptı. Açıklamada, "Tüm kurumlarımızın etkin bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışması, aynı zamanda gemi sahibi şirketin vatandaşlarımızın serbest bırakılması yönündeki yoğun çabaları sonucunda bu hafta başından itibaren önemli ilerlemeler sağlanabilmiştir" denildi.

Haber 12-02-2021 23:06

Gine Körfezi'nde ABD bayraklı gemiye korsan saldırısı

Batı Afrika'nın Gine Körfezi açıklarında ABD bayraklı bir kargo gemisine korsan saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Haber 30-01-2021 22:33

Nijerya'da korsanların saldırdığı gemiden kurtulan 3 denizci İstanbul'a geldi: Korku dolu saatleri anlattılar

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Mozart" adlı gemiden kurtulan gemiciler Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül ve Bahadır Yeşilalan, uçakla İstanbul'a geldi. İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan gemiciler, yaşadıkları korku dolu saatleri anlattılar. O anları 'korku filmi gibi' diyerek tanımlayan mühendis Tatlıgül, "Devamlı ateş ettiler, taradılar. Balyozlarla saatlerce vurdular. 7 saat böyle inledi içerisi" dedi.

Haber 30-01-2021 07:26

Korsanların saldırısına uğrayan geminin 3 personeli Türkiye'ye geliyor

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Mozart" adlı gemide görev yapan ve kaçırılan 15 personel arasında yer almayan 3 gemicinin yarın Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

Haber 28-01-2021 21:16

Saldırıya uğrayan gemide hayatını kaybeden mühendisin ailesi konuştu

Nijerya'nın Lagos kentinin 180 mil açığında Liberya bayraklı Mozart gemisine deniz haydutları tarafından düzenlenen saldırıda mürettebattaki 15 Türk rehin alınırken, saldırıda hayatını kaybeden Azerbaycanlı uyruklu Ferman İsmailov'un ailesi ilk kez konuştu. İsmailov'un ailesi, ölmeden bir kaç gün önce kendisiyle telefonda konuştuklarını söyledi.

Haber 25-01-2021 22:26

Bakan Karaismailoğlu, kaçırılan vatandaşları korsanların elinden en kısa zamanda kurtaracaklarını bildirdi

Bakan Karaismailoğlu, kaçırılan vatandaşları korsanların elinden en kısa zamanda kurtaracaklarını bildirdi

Yurthaber 25-01-2021 12:08

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıya uğrayan geminin kaptanıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin kaptanıyla görüştü.

Haber 24-01-2021 22:28

Türk gemisine korsan baskınıyla ilgili son dakika haberi! Bakan Çavuşoğlu duyurdu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk gemisine korsan baskınıyla ilgili son durumu anlattı. Geminin Gabon karasularına ulaştığını belirten Çavuşoğlu, "Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz" dedi.

Haber 24-01-2021 10:35

Türk gemisine korsan saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi

Nijerya açıklarında Gine Körfezi’nde seyir halindeki M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, silahlı korsanlar tarafından saldırıya uğradı. İlk belirlemelere göre, mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 kişi kaçırıldı. Geminin saldırıdan kurtulan 3 personeliyle Gabon’a doğru hareket ettiği bilgisini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, süreci yakından takip ettiğini ve kaçırılan gemi personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını ifade etti.

Haber 23-01-2021 21:59

Nijerya’da korsanlar 2 Rus vatandaşını kaçırdı

Nijerya'daki Rus Büyükelçiliği, 18 mürettabatın bulunduğu Water Phoenix adlı yük gemisinde bulunan 2 Rus vatandaşının korsanlar tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Haber 09-09-2020 16:46

Gabon’da korsanlar Portekiz gemisindeki mürettebattan 7 kişiyi rehin aldı

Orta Batı Afrika ülkesi Gabon’da korsanların Portekiz bandıralı gemiye saldırarak Ukrayna uyruklu mürettebattan 7 kişiyi kaçırdığı bildirildi.

Haber 25-03-2020 02:10

Aydın'da 52 bin korsan kitap ele geçirildi

Aydın'da 52 bin "korsan kitap" ele geçirildi

Haber 28-01-2020 16:57

1 Kasım'da yasaklanmıştı! 'Çakar Lamba' korsana düştü

Çakar lambayla ilgili olarak 1 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemeyle firmalar, plakasını tahsis ettirmeyen ve yetki belgesi bulunmayan araçlara çakar ve tepe lambası takmıyor. Araçlara çakar ve tepe lambası takan bir firmanın yetkilisi Emre Arslan, bir konuya dikkat çekerek "Bizim mesleğimizde 'korsan' diye adlandırdığımız bazı firmalar var. Bunlar kafasına göre takıp, sökebiliyor." diye konuştu.

Haber 23-01-2020 11:20

KKTC Enerji Bakanı Taçoy: Ada'da korsan bir devlet varsa, o da Rum liderliğidir

"Haklarımızın gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz"

Haber 20-01-2020 21:17

Gabon'da korsanlar balıkçı gemisindeki 4 Çinliyi kaçırdı

Başkent Libreville limanındaki 2 balıkçı gemisine saldıran korsanlar 1 Gabon vatandaşını da öldürdü

Haber 23-12-2019 05:29

Yunan tankerine saldırı: 1’i Türk 19 mürettebat kaçırıldı

 Ham petrol taşıyan Yunan tankeri Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı.

Haber 05-12-2019 15:39

Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı

15 ülkeden 47 gemi ve 4 bin 700 personelin katıldığı tatbikatın ikinci gününde, senaryo gereği deniz korsanlarının ele geçirdiği ticari gemiye SAT komandoları operasyon düzenledi - Helikopterden halat yardımıyla gemiye inen komandolar kısa sürede deniz korsanlarını etkisiz hale getirerek gemideki güvenliği sağladı

Haber 11-11-2019 17:06

Togo'da 4 denizci kaçırıldı

Gine Körfezi'ndeki korsanlar, Benin'den sonra Togo'da da 4 denizciyi kaçırdı

Haber 05-11-2019 09:13

Senegal'de 49 kişilik Nijeryalı hacker şebekesi çökertildi

Ülkedeki Fransız iletişim şirketi Orange'ın şikayeti üzerine, Dakar'da büyük bir siber saldırı hazırlığındaki 49 kişilik Nijeryalı hacker şebekesine operasyon düzenlendi - Gözaltına alınan bilgisayar korsanlarının, Senegal'in yanı sıra Fildişi Sahili ve Sierra Leone'deki firmaların ağlarına sızarak, mali vurgun yaptıkları tespit edildi

Haber 05-11-2019 06:58

Benin'de korsanlar 9 denizciyi kaçırdı

Benin'de korsanlar 9 denizciyi kaçırdı

Haber 04-11-2019 01:03

Sinema tarihinin en 'başarısız' filmi açıklandı

Sinema tarihinin en başarısız filmleri belirlendi. Listenin zirvesinde Walt Disney Pictures tarafından üretilen 'John Carter: İki Dünya Arasında' adlı film yer aldı.

Trend 12-09-2019 08:10

Korsan okul servisleriyle mobil ekip mücadele edecek

İzmir'de öğrenci taşımak için gereken şartlara uygunluğunun kontrol edilemediği korsan servis araçlarıyla mücadele için mobil ekip kurulacak - Emniyet, belediye ve ilgili meslek odasından yetkilinin bulunacağı mobil ekipler, korsan servis ihbarlarına anında müdahale edecek - İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı: - "Bu mobil ekip, uygulamasıyla korsan taşımacılığında netice alınacağını düşünüyorum" - "Korsan servis taşımacılığına gerekli tedbirleri alırsak başka Alperenlerin ölmesine engel oluruz"

Yurthaber 26-08-2019 11:34

Korsan okul servisleriyle mobil ekip mücadele edecek

İzmir'de öğrenci taşımak için gereken şartlara uygunluğunun kontrol edilemediği korsan servis araçlarıyla mücadele için mobil ekip kurulacak - Emniyet, belediye ve ilgili meslek odasından yetkilinin bulunacağı mobil ekipler, korsan servis ihbarlarına anında müdahale edecek - İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı: - "Bu mobil ekip, uygulamasıyla korsan taşımacılığında netice alınacağını düşünüyorum" - "Korsan servis taşımacılığına gerekli tedbirleri alırsak başka Alperenlerin ölmesine engel oluruz"

Haber 26-08-2019 11:33

Çalınan iki milyon dolarlık tekne için İnterpol de devrede

Muğla'da kiralanan kişilerce çalındığı öne sürülen iki milyon dolar değerindeki teknenin bulunması için İnterpol'e bildirimde bulunuldu - Yat kiralama şirketi yöneticisi Haluk Pekşen: - "Çalanların kimliklerini, nerede nasıl organize olduklarını, örgütün büyük bir kısmını biliyoruz. Bugüne kadar yakayı ele vermemişler"

Haber 09-08-2019 11:13

Çalınan iki milyon dolarlık tekne için İnterpol de devrede

Muğla'da kiralanan kişilerce çalındığı öne sürülen iki milyon dolar değerindeki teknenin bulunması için İnterpol'e bildirimde bulunuldu - Yat kiralama şirketi yöneticisi Haluk Pekşen: - "Çalanların kimliklerini, nerede nasıl organize olduklarını, örgütün büyük bir kısmını biliyoruz. Bugüne kadar yakayı ele vermemişler"

Yurthaber 09-08-2019 11:12

Güney Kore gemisine korsan saldırısı

Güney Kore gemisine korsan saldırısı

Haber 22-07-2019 13:25

300 yaşındaki hayaletle evlenen kadından ayrılık açıklaması

1700'lü yıllarda yaşayan bir korsan hayaletiyle evlenen İrlandalı kadın 'eşinden' ayrıldığını söyledi.

Trend 10-12-2018 11:22

Nijerya'da yük gemisine baskın

Ülkenin petrol merkezi Nijer Delta bölgesindeki Bonny Adası'ndaki bir yük gemisinde 11 mürettebatın kaçırıldığı bildirildi

Haber 29-10-2018 23:03