Koruma Polisi Haberleri

İstanbul’da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Deniz Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 2024-04-18 11:57:33

Burhaniye polisi suçlulara göz açtırmıyor

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son iki gün içinde yaptığı uygulamalarda çeşitli silahlar ve uyuşturucu ele geçirilirken, aranan 7 kişi de yakalandı.

Yurthaber 2024-04-17 15:57:15

‘Hüzün Çiçeği’ni koparanlara 244 bin 315 TL ceza

Bitlis’in Hizan ilçesinde nesli koruma altında bulunan ters laleler açarken koparmanın cezası ise 244 bin 315 TL.

Yurthaber 2024-04-17 14:42:18

İzmit Körfezi'ndeki denizatlarının yaşamı belgesel oluyor

Dünyada ve Türkiye'deki denizlerde koruma altında bulunan denizatlarının yaşamı, İzmit Körfezi'nde çekilen belgeselle anlatılacak.

Yurthaber 2024-04-17 12:33:16

Kastamonu'daki asırlık Türk fındığı ağaçları koruma altına alındı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bulunan asırlık Türk fındığı ağaçları Orman Bölge Müdürlüğünce koruma altına alınarak, ömürlerinin uzatılmasının sağlanması hedefleniyor.

Yurthaber 17-04-24 11:45

Aracından uyuşturucu çıktı, polisi arayıp kendini ihbar etti

Hatay’ın İskenderun ilçesinde aracında uyuşturucu olduğunu fark eden vatandaş, polis ekiplerini aradı. Kendini ihbar eden Serol Avcı, uyuşturucu maddenin aracına husumetlileri tarafından konulduğunu iddia etti. Kendisine hasmı tarafından komplo kurulduğunu ifade eden Serol Avcı, 6 Temmuz'da da ayağından vurulduğunu belirtti.

Haber 17-04-24 09:59

'Hocayım' diye mezarlıkta geziyordu! Polis 'dua oku' deyince foyası ortaya çıktı: Nasıl okuyamadım

Ramazan bayramı arifesinde mezarlıktaki yakınlarını ziyaret eden çok sayıda vatandaş sahte hocalarla karşılaştı. Adana polisi harekete geçerek sahte hocaları mezarlıkta sınava tabi tuttu. Kuran-ı Kerim ile dolaşan şahıslara tek tek önce dua sonra Yasin Suresi okutuldu. Duaları okuyamayanlar mezarlığın dışına çıkarılırken bir sahte hocanın, "Ben dua biliyorum. Nasıl yanlış okudum, doğru okudum. Bana ne kadar para verirlerse o kadar kazanıyorum” demesi dikkat çekti.

Haber 09-04-24 13:00

Dedektif gibi iz sürüp ülke ülke çocuğunu aradı! İmdadına Türk polisi yetişti

Almanya'da 3 yıl önce boşandığı İngiliz eşi Dale S. çocuğunu kaçırdı. Ülke ülke çocuğunu arayan Alman Anika Ball'ın imdadına Türk polisi yetişti. Hakkında tutuklama kararı bulunan İngiliz vatandaşı Dale S., oğluyla birlikte tatil için geldiği Antalya'da havalimanı polisi tarafından uçağa binmeden yakalandı. Dedektif gibi iz sürüp Tayland'a kadar giden anne, rahat bir nefes aldı. İşte detaylar...

Haber 08-04-24 19:43

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi! Etiketler değişiyor: Artık o ifadeler yasak

Tüketicileri çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlenmeden tüketicileri koruma amacıyla bazı ifadeler yasaklandı. Ayrıca yanıltıcı görsellere de artık izin verilmeyecek. İşte detaylar...

Finans 06-04-24 15:55

Kayseri polisinden şok uygulama

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince özel harekat polisi destekli şok uygulama yapıldı.

Yurthaber 04-04-24 12:09

PATİKO'nun oluşturduğu yaşam alanıyla 400 köpek yuvaya kavuştu

Patileri Koruma Derneği (PATİKO) tarafından Etimesgut'ta engelli ve bakıma muhtaç sahipsiz hayvanlar için 5 dönüm arazi üzerine kurulan yaşam alanı, aralarında engellilerin de bulunduğu 400 köpeğin yuvası oldu.

Yurthaber 04-04-24 11:05

'O delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni alsın' dedi! Sonuç şaşırtmadı: Böyle gözaltına alındı

Muğla Milas'ta bir motosikletli polisin dur ihtarına uymayıp kaza yaptı. Ardından da polise karşı geldi. Olay yerel medyada haber olunca kaza yapan kişi haberin altına, "O delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni sorguya alsın" yazdı. Yaptığı yorumun altından şüpheli gözaltına alındı.

Haber 02-04-24 11:26

Aranan şahıs ailesini rehin aldı, özel harekat polisi kurtardı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde ’kasten yaralama’ suçundan aranan şahıs, polise teslim olmamak için eşi, çocuğu ve kayınvalidesini evde rehin aldı.

Yurthaber 02-04-24 08:19

SON DAKİKA | Görüntüler geldi... Hollanda'da bir kafede rehine krizi! Bölgedeki evler tahliye edildi

Son dakika haberi: Hollanda'da rehine krizi yaşanıyor! Ülkenin doğusunda bulunan Ede’de bir kafede çok sayıda kişinin rehin alındığı bildirildi. Polisin, bölgedeki evleri tahliye ettiği açıklandı. Hollanda Polisi olayın 'şimdilik' terörizm olduğuna dair bir belirti olmadığını ifade etti. Son olarak Hollanda polisi yaptığı açıklamayla tüm rehinelerin serbest bırakıldığını ve 1 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Haber 30-03-24 12:49

Kazı sırasında ortaya çıktı! Yer: Hatay... Hemen ekiplere haber verildi

Hatay’da elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, müze müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Haber 29-03-24 13:46

Taşkın koruma tesisi sel felaketi yaşayan mahalle sakinlerine rahat nefes aldırdı

Van'da sel felaketinin yaşandığı Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde inşa edilen "taşkın koruma tesisi", vatandaşların kendilerini daha güvende hissetmesini sağladı.

Yurthaber 29-03-24 11:49

Sahibinden satılık tarihi kilise! İstenen rakam dikkat çekti

Sivas'ta 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından satışa çıkarıldı. Emlak danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılmasında hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1’inci derecede sit alanı ve koruma altındadır. Bugün itibarıyla satışa çıkardık” dedi. Kilise için istenen rakam ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 29-03-24 09:59

Mihalıççık’ın ünlü kiraz ağaçları koruma altında

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mihalıççık ilçesinde Kiraz Yetiştirilen Alanlarda Akdeniz Meyve Sineğinden Ari Alan Projesi kapsamında yürütülen kontroller devam ediyor.

Yurthaber 28-03-24 15:58

Adana’da 7 suçtan 21 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü polisten kaçamadı

Adana’da 7 farklı suçtan 21 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü Seyhan polisi tarafından yakalandı.

Yurthaber 28-03-24 09:47

Burak Özçivit'e yoğun ilgi! İngiliz polisi etkinliği iptal etti: Güvenlik nedeniyle...

Yurt dışında büyük bir hayran kitlesi olan Burak Özçivit İngiltere'de bir lansmana katılacaktı ancak lansmanın yapılacağı yerde resmen izdiham oldu. İngiliz polisi ise iddialara göre güvenliği sağlayamayınca etkinlik iptal edildi.

Magazin 28-03-24 09:02

Erzurum polisinden FETÖ operasyonu

Erzurum polisi, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik çalışmasında, 6 yıl 3 ay hapis cezası olan şahsı yakaladı.

Yurthaber 25-03-24 10:35

Moskova'daki konser salonu katliamında ölü sayısı 137'ye çıktı! Yakalanan şüpheliler hakim karşısında

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 137’ye çıktığını bildirdi. "Crocus City Hall" adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüpheliler, Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Rus polisi, mahkeme salonu çevresinde geniş önlem alırken, şüphelilerin mahkemeye getirildiği görüntüler de yayınlandı.

Haber 25-03-24 00:05

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangında 12 kişi dumandan etkilendi

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkumun yatağını ateşe vermesi sonucu çıkan yangında dumandan etkilenen 3 infaz koruma memuru ve 9 mahkum hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 21-03-24 07:50

'Arkadaşımız öldürülmüş' diye polisi aradılar, cinayet silahı bakın nerede çıktı

Adana'da, kaldığı apartta göğsünden tabancayla vurulan Selahattin Ayan'ın (34) cinayet şüphelisi arkadaşları Şükrü Çiçek (31) ve Hıdır Üzel'in (27), "Arkadaşımız öldürülmüş" diyerek polisi aradığı ortaya çıktı. Ayan'ın öldürüldüğü tabanca, şüphelilerin otomobilinde ele geçirilince gözaltına alınan Çiçek ile Üzel, "Kanlar içinde olduğunu görünce panikleyip, polisi aradık" savunması yaptı. Olay anında odada oldukları güvenlik kamerasından belirlenen şüpheliler, tutuklandı.

Haber 19-03-24 17:59

Doktor bu sebzeyi her gün yiyin diyor! Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltıyor

Bir doktor neden düzenli olarak soğan yediğini ve sağlığa olan faydalarını anlatıyor. Yediklerimiz genel sağlığımız üzerinde büyük bir rol oynar. Belirli bir diyete bağlı kalmak, bazı hastalıkların riskinizi artırabilir veya azaltabilir. Sağlığı koruma açısından çok çeşitli faydalar sağlayabilecek spesifik gıdalar bile var. Bir doktor, çoğu mutfakta bulunan yaygın bir kök sebzeye övgüler yağdırmak için sosyal medya platformu TikTok'u kullandı.

Haber 19-03-24 07:44

Samsun polisi NARVAS’la suçluların ensesinde

Samsun Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bafra ve Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince, NARVAS verileri doğrultusunda öngörülmeyen alanlarda ve zamanlarda şok denetimler yapılıyor.

Yurthaber 18-03-24 12:24

Yaralı kulaklı orman baykuşu tedavi altına alındı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan kulaklı orman baykuşu gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yurthaber 18-03-24 11:17

Çanakkale şehitlerinden günümüze selam! 57. Alay ile ilgili ezber bozan keşif: Bu tarz çok mit var

Türkiye bugün 109 yıl önce yurt topraklarını koruma uğrunda canlarını feda eden Çanakkale şehitlerini anıyor. Çanakkale Savaşı'nda görev alan 57. Alay ile ilgili ezber bozan bir keşfe imza atıldı. Ayrıca askerlerin isimlerini mermere kazıdıkları ortaya çıktı, böylece Mehmetçiklerin isimleri günümüze dek ulaştı.

Haber 18-03-24 10:26

Mağazadan akılalmaz hırsızlık! İfadeleri polisi bile şaşkına çevirdi 'Manzarası güzel'

Bursa’da 20 bin lira değerinde dron çalan şüphelileri yakalamak için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri harekete geçti. Kısa sürede gözaltına alınan şüpheliler, "Bursa’nın manzarası güzel, o yüzden dron ile bakmak için çaldık" dediler.

Haber 16-03-24 11:35

Akıllara Tom Hanks'in Terminal filmini getirmişti! İstanbul Havalimanı'nda personelin yardımıyla yaşayan İranlı akademisyen için karar

Kanada'da oturum süresi dolduğu için vize başvurusu kabul edilmeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kavani, yaklaşık 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu. Havalimanı personelinin de yardımcı olduğu Kaviani'nin durumu Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Terminal filmini akıllara getirmişti. İran'a da gitmek istemeyen akademisyen Dr. Shiva Kaviani havalimanı polisi tarafından Silivri'deki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Haber 15-03-24 17:35

Görüntüler dehşete düşürdü! Ehliyetsiz sürücüyü, polis böyle tekmeledi

Manisa'da trafik polisi, uygulama noktasından kaçmak isteyen ehliyetsiz sürücü E.E.'yi (17) tekmeleyip, yere yatırdı. O anlar saniye saniye kameraya yansırken, ailenin şikayeti üzerine polis hakkında soruşturma başlatıldı. Valilik ve emniyet olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Haber 15-03-24 17:30

Tansu Çiller'in Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin açıklama

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Berslan Duman, müvekkilinin Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin, "Bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır." açıklamasında bulundu.

Yurthaber 15-03-24 14:52

Samsun'da yaban hayvanları fotokapanlarla kaydedildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'da farklı bölgelere yerleştirilen 21 fotokapanla yaban hayvanları görüntülendi.

Yurthaber 15-03-24 10:18

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi kaza geçirmişti! Şırnak'tan bir acı haber daha: Şehit sayısı 2'ye çıktı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak programı sonrası koruma polislerini taşıyan araç kaza yaptı. Kazada Şırnak’ta görevli polis memuru Fırat Der şehit olurken, bir diğer acı haber de bu sabah geldi. Yaralı polislerden İlker Duran tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber 14-03-24 08:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi kaza geçirdi! 1 polis memuru şehit oldu

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ekibi, Şırnak İdil'de trafik kazası geçirdi. Kazada 1 polis memuru şehit oldu, 2'si polis memuru 3 kişi yaralandı.

Haber 13-03-24 17:17

Hakkında yakalama kararı vardı, polis kapıya dayanınca intihar etti

Bolu’da hakkında hapis cezası ve yakalama kararı bulunan şahıs, polisi karşısında görünce tabancayla başına ateş ederek hayatına son verdi.

Yurthaber 13-03-24 15:32

İstanbul'da misafirlikte kabus: Cesetle yaşayan adamın evine gittiler! Kadının cansız bedeni günlerdir poşete sarılı haldeydi

Yeni tanıştığı E.A. (60) ile İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki evde birlikte yaşamaya başlayan Songül Kurt (48) bir süre sonra evde hayatını kaybetti. Bunun üzerine polisi aramayan E.A.'nın yaptıkları tüyleri diken diken etti. E.A.'nın evine gelen misafirler cesedi görünce evden ayrılıp durumu polise bildirdi.

Haber 12-03-24 11:36

İstanbul'da bazı alanlar kesin korunacak hassas alan ilan edildi

İstanbul'daki Sarıyer Gerigörünüm ve Etkileşim Bölgesi 1. Etap Doğal Sit Alanının koruma statüsü yeniden değerlendirilerek, kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Yurthaber 12-03-24 07:02

MEB'den özel okullar için yeni yılda yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Ücretsiz kontenjanlarda merkezi yerleştirme dönemi

MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

Egitim 11-03-24 13:32

Arnavutköy’de servis minibüsünün çarptığı trafik polisi yaralandı

Arnavutköy’de görevi başındaki trafik polisine servis minibüsü çarptı. Kazada yaralanan polis hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 07-03-24 15:27

Koruma altındaki çocuklar birbirlerine girdi: 5 yaralı

Adıyaman’da, sevgi evlerinde kalan ve koruma altında bulunan çocuklar arasında çıkan kavgada 5 çocuk yaralandı.

Yurthaber 06-03-24 08:12

Ekrem İmamoğlu'nun mitingi sonrasında ilginç anlar! 'Denetim amiriyim' deyip İmamoğlu'na kartını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçelievler'de düzenlenen 'Halk Buluşması'na katıldı. Miting sonunda ise İmamoğlu ile yanına gelen kendisinin 'denetim amiri' olduğunu söyleyen bir vatandaş arasında ilginç anlar yaşandı. Kartvizitini İmamoğlu'na veren kişi 'Sana yapılan sabotajları var, sabotajları var' dedi. Koruma ekibi ise yaşanan kargaşa sırasında güç anlar yaşarken, vatandaşa yanıt veren İmamoğlu "Seni arayacağım" diyerek seçim otobüsüne bindi.

Haber 06-03-24 00:06

Düzce’de av sezonu sona erdi

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, av sezonunun sona erdiğini duyurdu.

Yurthaber 05-03-24 10:23

Marmara Denizi açıklarında motorunda yangın çıkan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde denize açılan ve motor kısmında yangın çıkan teknedeki 2 kişi, deniz polisi ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 04-03-24 15:39

Kadınların ilgilenmediği tek uğraş! İlginç tespiti ilk kez o yaptı 'Bu kadar net! Kadınlar tavırlarını koymuş durumda'

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy; kadınların anne olarak bir şefkat boyutu, ölüye saygıda daha ön planda olduğu ve korumacı bir ruh tarafının bulunduğunu belirterek, kadınların dünyada sadece definecilikle uğraşmadığını söyledi.

Kadin 01-03-24 13:24

Samsun polisi uyuşturucuya karşı bilgilendiriyor

Samsun’da polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 29-02-24 15:50

Çengel boynuzlu dağ ve yaban keçileri Erzincan'ın karlı dağlarında görüntülendi

Nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan çengel boynuzlu dağ ve yaban keçileri, Erzincan'da karlı Munzur Dağları'nda sürüler halinde görüntülendi.

Yurthaber 29-02-24 15:15

İzmir polisi yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi

İzmir’de uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 47 kilo skunk ve çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 10 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 28-02-24 14:35

4 bin yıllık sarmaşık görenleri mest ediyor

Adana’nın Aladağ ilçesinde koruma altında olan 4 bin yıllık orman sarmaşığı görenleri kendine hayran bırakıyor.

Yurthaber 27-02-24 10:03