Kral Selman Vakfi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman telefonda görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel, bölgesel konular ele alındı.

Haber 2024-04-08 22:55:26

Cemaat lideriyle fotoğrafı gündem oldu! Başsavcı hakkında harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in "Süleymancılar" olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş'le fotoğrafı çıktı. Gündem olan karenin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu Başsavcı Eskiler hakkında soruşturma başlattı. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner konuyla ilgili "Gereği yapılır elbet" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-04-08 12:21:20

Nostradamus'un 2024 kehaneti sosyal medyada çok konuşuldu! Zamansız bir şekilde sona erecek

16. yüzyılda yaşamasına rağmen kehanetleri günümüze kadar ulaşmayı başaran Nostradamus dünya genelindeki popülerliği artıyor. 1555 yılında yazdığı Les Propheties adlı kitabında geleceğe dair 942 kehaneti bulunan Nostradamus'un 2024 yılı içindeki öngörüleri İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinin sağlık durumlarına ilişkin haberlerin basında yer almasıyla birlikte yeniden gündem oldu. Ünlü kahin Kral Charles'in hükümdarın aniden sona ereceğini söyledi.

Trend 2024-04-06 13:50:08

Sandık başında renkli görüntüler! Kimi astronot kostümüyle kimi kral kostümüyle geldi, kimi de patili dostuyla oy kullandı

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına giderken, diğer illerde de oy verme saat 08.00 itibarıyla başladı. Seçmenler sandık başına gidip oylarını kullanırken renkli görüntüler de ortaya çıktı.

Haber 2024-03-31 11:14:25

İngiliz Kraliyet ailesinde neler oluyor? Kral Charles, Prenses Kate Middleton derken gözler Prens William'a çevrildi... Ünlü kahinin kehaneti korkuttu

Kraliyet ailesi, Kral Charles'ın kanser tedavisi görmesi ve Kate Middleton'un ameliyat olması nedeniyle son dönemin dünya basınında odak noktası haline gelmişti. Yaşayan Nostradamus Athos Salome'un kehanetleri bu kez gözlerin Prens William üzerine odaklanmasına neden oldu. Brezilyalı kahin Athos Salome'ye göre, Galler Prensi tahta çıkmak için acele etmekten kaçınmalı.

Trend 20-03-24 14:38

Buckingham Sarayı Kral Charles'ın hastalığını duyurdu! Endişe verici

Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı III. Charles'ın hastalığını duyurdu. Charles'ın, ocak sonunda prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, başka bir "endişe verici" durumun fark edildiği ve Kral Charles'a kanser tanısı konduğu bildirildi.

Haber 05-02-24 21:13

Faili meçhul 'Taçsız Kral' cinayeti 18 yıl sonra çözüldü! Detaylar tüyler ürpertti

Bursa’da 18 yıl önce işlenen "Taçsız Kral" cinayeti, polisin dosyayı yeniden açmasıyla çözüldü. Cinayetin detayları tüyler ürpertirken, şüphelilerden 2’sinin öldüğü bir diğerinin başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi. Son şüpheli ise gözaltına alındı. Olayları tüm detaylarıyla anlatan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Cinayet kurbanının, ilişki yaşadığı kadının akrabaları tarafından evinden zorla kaçırılıp ormanlık alana götürülerek bıçak ve silahla öldürüldüğü belirlendi.

Haber 26-01-24 09:59

Bursa'da 18 yıl önce parkta işlenen cinayetin failleri bulundu

Polis, bacağında "Taçsız kral" yazısı ve taç işaretli dövme bulunan gencin katil zanlısının, cezaevinde başka bir suçtan tutuklu bulunan kişi olduğunu belirledi.

Yurthaber 26-01-24 09:20

'Yaşayan Nostradamus' olarak biliniyor! Kral Charles'ı sağlık sorunları konusunda uyarmıştı... Athos Salome'nin 2024 kehanetleri gündem oldu

Bir dizi öngörüsü gerçekleştikten sonra 'Yaşayan Nostradamus' lakabına kavuşan Brezilyalı kahin Athos Salome'un İngiltere Kralı Charles'e yönelik sağlık sorunlarını tahmin etmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Prostat büyümesi nedeniyle Kral Charles'ın ameliyat olacağının bilgisinin paylaşılması üzerine gözler kehaneti bir kez daha tutan Salome'a çevrildi. Brezilyalı kahinin 2024 kehanetleri çok konuşulacak cinsten.

Trend 20-01-24 08:20

Real Madrid'de olay yaratan iddia! Arda Güler'i oyuna almayan Ancelotti, genç oyuncudan özür diledi

İspanya futbol Kral Kupası maçında Atletico Madrid'e karşı da forma giyemeyen Arda Güler'in forma şansı bulma sıkıntısı devam ediyor. İspanyol devinin tecrübeli çalıştırıcısı Ancelotti, bu konuyla ilgili Arda Güler ile konuştuğu iddia edildi.

Spor 19-01-24 12:24

Real Madrid'de Arda Güler oynamadı, İspanyol devi uzatmalarda kupaya veda etti! Türk taraftarlar ise Ancelotti'ye yoğun tepki gösterdi...

İspanya futbol Kral Kupası son 16'lar karşılaşmalarında Real Madrid'i uzatmalarda 4-2 mağlup eden Atletico Madrid ve deplasmanda Unionistas de Salamanca'yı 3-1 yenen Barcelona çeyrek finale çıktı. Real Madrid'de Arda Güler'in yine forma şansı bulamaması taraftarlardan tepkiyle karşılandı.

Spor 19-01-24 08:36

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor! Kate Middleton'un ardından Kral Charles da hastanelik oldu... Kral Charles'ın yerine kim bakacak?

Birleşik Krallık tahtının veliahtı Galler Prensi William'ın eşi Galler Prensesi Kate Middleton'un ameliyat olduğu haberi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Galler Prensesi'nin karın ameliyatı geçirdiği, "10 ila 14 gün" hastanede kalacağı ve Paskalya sonrasına kadar kraliyet görevlerine dönme ihtimalinin olası olmadığı açıklandı. Saray, Kate Middleton'un ameliyat olduğunun bilgisiyle birlikte Kral Charles'in gelecek hafta prostat ameliyatı geçireceğini doğruladı.

Trend 18-01-24 13:47

Atletico Madrid maçına kısa bir süre kala Ancelotti'den Arda Güler kararı!

İspanya Kral Kupası son 16 turu mücadelesinde ezeli rakibi Atletico Madrid ile karşılaşacak olan Real Madrid'de mücadelenin oynanmasına kısa bir süre kala Ancelotti'den Arda Güler kararı geldi. İşte detaylar...

Spor 17-01-24 17:18

Arda Güler'in Real Madrid formasıyla kullandığı frikik direkte patladı! O anlar sosyal medyada milyonlar kez izlendi

Real Madrid formasını giyen milli yıldızımız Arda Güler, İspanya Kral Kupası son 32 turunda ilk kez eflatun-beyazlı formayla sahaya çıktı. Mücadelenin ilk yarısında frikikte topun başına geçen Arda Güler'in şutu direkten döndü. Direkten dönen topun sesi televizyondan duyuldu. Güler'in müthiş vuruşu sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

Spor 07-01-24 15:09

Arda ilk kez oynadı! Real Madrid 3-1 kazandı

İspanya Kral Kupası'nda Arandina takımını 3-1 yenerek son 16 turuna kalan Real Madrid'de milli futbolcu Arda Güler ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.

Spor 07-01-24 01:28

Arda Güler ilk maçında takım arkadaşıyla gerginlik yaşadı! Türk taraftarlar sosyal medya hesabına hücum etti...

Real Madrid formasını giyen milli futbolcu Arda Güler, İspanya Kral Kupası'nda ilk maçına çıktı. Kazanılan frikik sonrası topun başına geçmek isteyen milli oyuncumuz Ceballos ile kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Pes etmeyen Arda Güler istediğini aldı ve frikiği kendisi kullandı.

Spor 07-01-24 00:38

Bakırköy'de telefoncuya gelen müşteriye silahlı saldırı

Bakırköy'de telefon bayisine fatura ödemeye gelen Selman A. silahlı saldırıya uğradı. Bacağından yaralanan Selman A. hastaneye kaldırılırken saldırgan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haber 03-01-24 18:24

Yılbaşı konuşmasında Danimarkalılara açıkladı! Kraliçe tahtı oğluna bıraktı

Danimarkalılar yeni yılı kutlarken, 52 yıldır tahtta bulunan Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe'in açıklamasıyla büyük şaşkınlık yaşadı. Kraliçe 2. Margrethe yeni yıl konuşmasının sonunda tahttan çekildiğini ve oğlu Veliaht Prens Frederik'in kral olacağını açıkladı.

Haber 31-12-23 21:33

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta? Süper Kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda, şifresiz mi?

Galatasaray Fenerbahçe süper kupa final maçının tarihi, saati ve yayınlanacağı kanal vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçında hakem Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Karşılaşma Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak. Peki, Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta? Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda, şifresiz mi? İşte detaylar...

Spor 25-12-23 15:21

Antalya’da bir mahalleye korku salmıştı! Boyu 1 metreyi aşan kral pitonu böyle seviyorlar

Antalya’da bir apartmanın bahçe kapısının demirlerine sıkışmış halde bulunan ve vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan kral piton, Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda ziyarete açıldı. 1 metre 20 santimetre boyu ve 2 kilo ağırlığı bulunan yılan, 400 gram alırken, bakıcıların yılana gösterdikleri sevgi dikkatlerden kaçmadı.

Haber 17-12-23 12:49

İspanya Kraliyet Ailesi pembe diziye döndü: Yasak aşk, taht savaşları...

İspanyol Kral 6. Felipe'nin eşi Kraliçe Letizia'nın eski eniştesi Jaime del Burgo ile yaşadığı iddia edilen yasak aşk skandalı İspanya gündeminde deprem etkisi yaratmıştı. Yazdığı kitapta Kraliçe ile neler yaşadıklarını anlatan del Burgo olayının arkasında önceki kral Juan Carlos'un olduğu iddia edildi.

Haber 14-12-23 14:24

Nostradamus'un 2024 tahminleri ortaya çıktı: Daha fazla savaş, yüksek fiyatlar, insani krizler... Küresel çalkantılar kapıda

Fransız astrolog Nostradamus, arkasında 2024 için bir dizi kaygı verici tahmini geride bıraktı. Yeni yıl için geri sayım başlamışken Nostradamus, 2024'te deniz savaşları, kraliyet ayaklanmaları ve insani krizler de dahil olmak üzere küresel çalkantılar olacağını tahmin etti. Dünyaca ünlü kahin 2024 yılı için Prens Harry'in Kral olabileceğini, Çin'i potansiyel yeni çatışmanın adresi olarak görülebileceğini ve iklim felaketlerini öngördü.

Trend 13-12-23 11:05

Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan’a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Haber 06-12-23 23:10

Kral değişti! Yeni kral Edin Dzeko! Icardi'nin fırtınasını Sivasspor maçında dindirdi

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Karşılaşmada 2 gol atma başarısı gösteren Edin Dzeko, Icardi'yi sollayarak gol krallığında zirveye oturdu.

Spor 04-12-23 22:08

Kral Charles'ın kravatındaki detay dikkat çekti

İngiltere Başbakanlığı, Yunan Başbakan Miçotakis'in Londra'daki ünlü tarihi eserlerinin Atina'ya iadesi açıklaması sonrasında İngiltere ziyaretini iptal etmişti. İki ülke arasındaki gerilim sonrasında bugün Kral Charles'ın Dubai'de taktığı kravattaki desenler gündem oldu.

Haber 02-12-23 13:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: Selman Öğüt rektör olarak atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 üniversitenin rektörü belirlenirken İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı.

Haber 01-12-23 07:17

SON DAKİKA | 'Kalıcı ateşkes sağlanmalı' Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'daki kritik zirvede konuştu! 'Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık yaşanıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da düzenlenen “Olağanüstü İslam Zirvesi”ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da! Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da dün akşam zirveye katılmak üzere Riyad’a gelmişti. Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"nin yapılacağı Kral Abdülaziz Uluslararası Konferans Merkezi'ne gelirken tüm liderler, aile fotoğrafının ardından zirve toplantısına geçti. Erdoğan Zirve'de konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 11-11-23 13:15

Blinken'a Ankara'da 'kötü' sürprizler! Hakan Fidan'a sarılmak istedi ama bunu beklemiyordu: 'Nereden baksan kral hareket'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye geldi. Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından karşılandı. Ancak o görüşmeye, karşılama sırasında yaşanan bir an damga vurdu. Kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen o anlarda, Blinken'ın Fidan'a sarılmak için hamle yaptığı ancak Fidan'ın, Blinken'ın bu hamlesine karşılık vermediği ve iki mevkidaşın yalnızca tokalaştığı görüldü. Görüşme sonrası "Türkiye ve ABD, iki devletli çözüm konusunda mutabık" denildi.

Haber 06-11-23 14:44

FENERBAHÇE GALATASARAY SÜPER KUPA ne zaman oynanacak? TFF Süper Kupa tarihi belli oldu mu?

Süper Kupa tarihi ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa finali oynayacak. Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının tarihini açıkladı. Maç Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak. İşte Süper Kupa finali ile ilgili merak edilenler...

Spor 04-11-23 10:39

Real Betis 4. Lig takımını 12-1 mağlup etti, atılan tek golde yaşanan sevinç gündem oldu!

La Liga ekibi Real Betis, Kral Kupası 1.Turu mücadelesinde İspanya 4. Lig ekibi Hernan Cortes ile karşı karşıya geldi. Mücadele, Betis'in 12-1'lik galibiyetiyle sonuçlanırken Hernan Cortes attığı tek gol sonrasında yaşadığı sevinç gündem oldu. İşte detaylar...

Spor 02-11-23 18:11

Bakırköy'de avukatın aracının kurşunlanması olayında şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz edildi

Bakırköy'de seyir halindeki avukatın aracının kurşunlanmasında, 2 kişiyi azmettirdiği iddia edilen şüpheli Selman T'nin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz edildi.

Yurthaber 31-10-23 14:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin çatışması Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar çerçevesinde son gelişmeler ele alındı.

Haber 11-10-23 21:25

Yaklaşık 1500 yıldır ayakta olan Stylos Manastırı zamana direniyor

Herakleia’dan Alinda’ya uzanan taş döşeli Kral Yolu üzerinde yer alır alan yaklaşık 1500 yıllık olduğu tahmin edilen Stylos Manastırı, aradan geçen asırlara rağmen birçok özelliğini koruyor.

Yurthaber 09-10-23 15:14

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, mezarı başında anıldı

Galatasaray 2'nci Başkanı Metin Öztürk, "Biz herkesten bir adım önde ve şampiyonluğa daha yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Taraftarımız hazırlansın, bayraklarını hazırlasın" dedi.

Spor 13-09-23 13:58

SON DAKİKA | G20'de kritik temaslar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sis ile görüştü, tüm dünyaya çağrı yaptı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında geldiği Hindistan’da, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü. Erdoğan ayrıca zirve kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile de bir araya geldi. Daha sonra düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci sorununa dikkat çekerek dünyaya seslendi. Erdoğan yaptığı konuşmada "Denizler mülteci mezarlığı oldu. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşleri sağlanmalı" dedi.

Haber 10-09-23 14:33

Kırklareli'ndeki selde eşi ile hayatını kaybeden doktor Alanya'da defnedildi

Kırklareli'ndeki sel felaketinde, tatil için gittikleri İğneada'da eşi Mihriban ile hayatını kaybeden 27 yaşındaki doktor Selman Bağışlar, Antalya'nın Alanya ilçesinde toprağa verildi.

Yurthaber 08-09-23 15:21

Selde hayatını kaybeden doktor ve eşine duygusal tören...

Kırklareli'ndeki sel felaketinde hayatını kaybeden Anestezi Asistanı Dr. Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar için Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan ailelerin gözyaşları sel oldu.

Haber 07-09-23 14:37

Sel felaketinde kaybolan yeni evli çiftin düğün fotoğrafı ortaya çıktı!

Kırklareli’ndeki selde 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken selde kaybolan 2 kişiden doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban’ın düğün fotoğrafı ortaya çıktı.

Haber 06-09-23 16:05

Selde kaybolan doktor ve eşi de aranıyor

Kırklareli’ndeki selde 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken selde kaybolan 2 kişiden doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban’ın düğün fotoğrafı ortaya çıktı.

Yurthaber 06-09-23 14:58

Yozgat'taki tarihi Roma hamamı 15 Ağustos'ta turizme açılacak

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, 2018'de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve "Kral Kızı" adıyla bilinen Roma hamamı Basilica Therma'da çevre düzenleme çalışmasında sona gelindi.

Yurthaber 28-07-23 11:05

Ünlü yapımcı Erol Köse'den Demet Özdemir ve Kutsi hakkında şaşırtan iddia! ''Onları ben meşhur ettim''

Ünlü müzik yapımcısı Erol Köse, sosyal medya paylaşımlarıyla olay oldu. Birçok ünlü isimle çalışan Erol Köse, 1996-2003 yılları arasında Uzan Grubu'na ortak oldu ve Kral TV'de klipleri yayınlandı. Ünlü yapımcı Kutsi ve Demet Özdemir'i nasıl ünlü ettiğini tek tek açıkladı.

Magazin 20-07-23 14:22

Suudi Arabistan Türkiye'den İHA satın alacak

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde imzalanan anlaşma kapsamında Suudi Arabistan'ın Türkiye'den İHA satın alacağını açıkladı.

Haber 18-07-23 14:07

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma! Erdoğan, Prens Selman'a TOGG hediye etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü. Erdoğan'ın Cidde'de gerçekleştirdiği temaslara istinaden Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma imzalandı. Görüşme sonrası Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg hediye edildi. Prens Selman, kendisine hediye edilen TOGG ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı oteline bıraktı.

Haber 18-07-23 07:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Selman arasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından doğrudan yatırım, savunma sanayii, enerji, savunma ve iletişim alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Haber 17-07-23 23:07

Kral nasıl yazılır? Kral mı kıral mı, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelime sayısı bakımından en zengin diller arasında yer almaktadır. Gerek Türkçe kökenli gerekse yabancı kökenli birçok kelimeyi bünyesinde barındırmaktadır. Türkçemizi güzel kullanmak ve kelimeleri hem doğru söyleyip hem de doğru yazmak en temel görevlerimizden biridir. Dilimizde çok sık imla yanlışı görülen sözcüklerden biri kral kelimesidir. Peki, kral nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 15-07-23 19:12

SON DAKİKA | Fethullah Gülen'in yeğeni, ailesiyle birlikte gözaltında! Estonya kronu detayı...

Son dakika haberi: Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Selman Gülen, eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ile kayınvalidesi Mine Öztürk, Sancaktepe'de örgüte ait "gaybubet" evinde, MİT ve İstanbul polisi tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

Haber 14-07-23 07:22

Cambridge'de eğitim alan kadın çiftçi ilk etapta 10 dönümle başladı! İnka kral ile kraliçelerinin yiyeceği, şifa deposu... “Amerika ve Avrupa’da çok ciddi tüketicisi var

İngiltere’de Cambridge Üniversitesi'nde ‘besin intolerans’ eğitimi alan profesyonel çiftçi Hayriye Kuşçu, memleketi Eskişehir’de yetiştirmeye başladığı İnka kral ile kraliçelerinin yiyeceği olduğunu belirttiği şifa deposu ürünü Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalışıyor. Besin değeri yüksek şifa deposu ürünün dünya pazarında alıcılarının bulunduğunu belirten Kuşçu, “Amerika ve Avrupa’da çok ciddi tüketicisi var. Biz Türkiye’de üretimini yaparak ihracatı için çalışmalıyız” dedi.

Finans 03-07-23 16:15

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler! Bisikletli çocuğu arabayla çarpıp düşürdü: Dikkat çeken 'Yılmaz Güney fotoğrafı' iddiası

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü büyük tepki çekti! İddiaya göre o videoda, arabayla seyir halinde olan bir şahıs, bisikletiyle ilerleyen çocuğu arabayla çarpıp düşürdü. Çocuğun tişörtünde "Çirkin Kral" yazması ve Yılmaz Güney fotoğrafı bulunması ise tartışmaları beraberinde getirdi... İşte sosyal medyada tepki çeken o görüntüler!

Haber 14-06-23 11:54

Fenomen isim Angela White gelecekteki sevgilisine sosyal medyadan seslendi! “Kralımı arıyorum”

Dünya ünlü isim Angela White aşk orucunu bozmak istediğini sosyal medyadan yaptığı çağrıyla ilan etti. Uzun süreli bir aşk aradığını söyleyen White “Kralımı arıyorum. Kısa komik bir kral” ifadeleriyle gelecekte sevgilisinin özelliklerini anlattı.

Trend 14-06-23 09:42