Kredi Kartı Haberleri Ve Son Dakika Kredi Kartı Haberleri

Kredi Kartı Haberleri Ve Son Dakika Kredi Kartı Haberleri

Kredi kartı, bankaların veya çeşitli finans kuruluşlarının müşterilerine verdiği ve ödeme yapmaya yarayan bir araçtır. Kredi kartı sahipleri anlaşmalı POS cihazı bulunan yerlerden alışveriş yaparken nakit para ile ödeme yapmak yerine kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih edebilirler. Bu şekilde yapılan harcamaların ödemesi aylık olarak bankaya yapılır. Bu ödeme tek seferde olabileceği gibi taksitle de olabilmektedir. Bankalar kredi kartı hizmeti için müşterilerinden kart aidatı veya başka bir ad altında bir ücret talep edebilmektedir. 2019 rakamlarına göre Türkiye’de yıllık kredi kartı dağıtımı sayısı 4,5 milyona ulaşmıştır.

Kredi Kartı Haberleri

Kredi kartı kullanımı yurt dışında da yankı buldu! Fitch'den Merkez Bankası'na çağrı: 'Finansal koşulları sıkılaştır...'

Türk bankalarının bireysel kredi kartı kredilerindeki hızlı büyüme nedeniyle risk altında olduğu belirtildi. ABD'li kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, kredi kartı kredilerinin yüzde 162 oranında büyüdüğünü ve Merkez Bankası'nın finansal koşulları sıkılaştırmasının gerekliliğine işaret etti.

Finans 17-04-2024 13:51

'IBAN'a yolla' dönemi bitiyor! Maliye peşlerine düştü, ceza yağdıracak: Kredi kartı ile alışverişte POS cihazlarını yeniden çalıştıracak hamle

Son dönemlerde işletmelerin ödemeleri IBAN üzerinden talep ettiğine yönelik şikayetler arttı. Maliye, bu yöntemi kullanan işletmelerin peşine düştü. Vergi müfettişleri, sürekli para gönderilen banka hesaplarını incelemeye aldı. Ayrıca Maliye'nin gelir ile harcama uyumuna yönelik analizlerini de hızlandırdığı bildirildi.

Finans 13-04-2024 12:06

Kredi ve kredi kartı kararları sonrası vakalar arttı! Nakit paraya ihtiyacı olanın adresi tefeciler oldu: ‘Faizler arttı yeni sözleşme yapacağız’ deyip darp ettiler

Nakit para ihtiyacını kredi ve kredi kartı ile sağlayan vatandaş sıkı para politikası kapsamında alınan kararların ardından rotasını bankalardan tefecilere çevirdi. Ancak bu durumu fırsat bilen tefeciler taksit ödemeleri devam ederken ‘faizler arttı yeni sözleşme yapacağız’ gibi dayatmalarla vatandaşları mağdur ediyor. Mahkemelerde davalar artarken hukukçular vatandaşları bu kişilere karşı uyarıyor.

Finans 11-04-2024 09:47

Kredi kartı faizleri artırılmıştı! Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Bir yıl sonra ilk kez oluyor

Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekim faizi, azami akdi faiz ve gecikme faizlerinde artışa gitmişti. Hızla büyüyen kredi kartı kullanımının önüne geçerek enflasyonu dizginlemek isteyen bankanın adımları işe yatamaya başladı. Buna göre kredi kartı harcamalarında 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme bu yıl ilk kez yüzde 100’ün altına Mart’ın son günlerinde geriledi. İhtiyaç kredisi faizleri ise kredi kartı faizlerini solladı.

Finans 08-04-2024 07:28

Kredi kartı faizleri yükseldi! Merkez Bankası yeni kararları peş peşe duyurdu: O uygulama sona erdi

Kredi kartı faiz oranları ne, yükselecek mi? diye merak edilirken Merkez Bankası'ndan gece yarısı kararı geldi. Buna göre kredi kartı faizleri azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e çıkarıldı. Merkez Bankası ayrıca kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamaya da son verdi.

Finans 06-04-2024 07:06

Faiz artışı, düzenleme sinyali ve önlemler fayda etmedi! Kredi kartlarından yine rekor geldi!

Ekonomi yönetiminin kartlara düzenleme sinyali vermesi ve kredi kartlarındaki azami faiz oranlarının artması da işe yaramadı. Kredi kartları harcamalarında bir rekor da seçim haftasında geldi.

Finans 04-04-2024 16:17

Mehmet Şimşek'i kızdıran bankacı ortaya çıktı! Kredi kartı düzenlemesi için müşterilere atılan mesajlar ortalığı karıştırdı: 1 Nisan'dan sonra...

Yerel seçimler öncesi, bazı bankaların müşterilerine attığı kredi kartı taksitleriyle ilgili mesajlar olay yaratmış. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çok sinirlendiği ve hemen kamu bankası genel müdürünü aradığı iddia edilirken, o ismin kim olduğu da ortaya çıktı. Söz konusu olayı doğrulayan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, BDDK ile yapılan toplantıya kadar tüm sürecin nasıl geliştiğini detaylarıyla anlattı.

Finans 04-04-2024 10:38

Düzenleme sinyali verilmişti: Kartlı ödemeler rekor kırmaya devam ediyor

Milyonlarca kredi kartı kullanıcıları ilgilendiren düzenleme sinyali gündemdeyken kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 8 trilyon 241 milyar TL oldu.

Finans 29-03-2024 15:06

Bankalar kredi musluklarını kesti... Otomobilde rota değişti! İşte yeni dönemin detayları

Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımlarının ardından ticari ve ihtiyaç kredilerinde büyüme sınırı düşürüldü. Bankalar kredi musluklarını kısarken otomobil almak isteyen vatandaşlar ise kredi kartıyla alımlara yöneldi.

Finans 28-03-2024 07:58

Visa ve Mastercard anlaştı: ABD'de kredi kartı ücretleri sınırlanacak

Visa ve Mastercard kredi kartı ücretlerini sınırlamaya yönelik 30 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı.

Finans 27-03-2024 09:08

Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! 'Bizim hakkımız' diyerek açıkladı: Ek komisyon... Camlara o yazıların asıldığını söyledi

Son dönemde bankaların, pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını yükseltmesi tüketicilere de yansımaya başladı. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, bazı işletmelerin kredi kartı komisyon oranlarındaki artışı tüketicilere yansıttığını belirterek, "Kredi kartıyla alışveriş yaparken ek komisyon alan işletmeleri tespit ederek, yasal yollara başvuracağız. Tüketicilerin mağduriyetini gidermek için gereken her türlü adımı atacağız." dedi.

Finans 25-03-2024 15:10

Nakit çekim faizi artmıştı! Kredi kartı kullanım faizi için gözler saat 14.00’te! ‘Bankalar gerekli işlemi yapmaya başladı’ diyerek anlattılar

Merkez Bankası faiz kararı sonrası kredi kartı için yeni bir hamlenin gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Gözler saat 14.00’e çevrilirken uzmanlardan kritik bir değerlendirme geldi. Ekonomist Hikmet Baydar, Merkez Bankası’nın bankalara sıkılaştırma adımları için sözlü yönlendirmelerde bulunduğunu dile getirdi. Baydar, “Ekstra bir düzenleme olabilir ancak şu anda zaten bankalar gerekli olan işlemleri yapmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Finans 21-03-2024 11:12

Altın ve dolara talep artışının ardından çok konuşulacak BDDK iddiası!

Altın ve doların haftalardır zirvelerini yenilemesinin ardından vatandaşların yatırım tercihi altın ve dolar oldu. İki yatırım aracında talepler patlarken paralelinde kredi ve kredi kartı harcamalarının da artması sonrası çok konuşulacak BDDK iddiası geldi.

Finans 19-03-2024 17:02

Kredi kartı kullananlar dikkat! Perşembe günü sessizlik bozulabilir! Bu kez aylık faiz ve gecikme faizi…

Kredi kartı nakit avans işlemlerinde faiz artışı ve limit sınırlaması getirilirken aylık faiz ve gecikme faizi oranlarına dokunulmamıştı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını işaret etti. Uzman isim, "Ekonomi yönetimi vatandaşların sıkı para politikasına ayak uydurmasını birden değil kademeli bir şekilde olmasını istiyor.Belki kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme kararı gelebilir" dedi.

Finans 18-03-2024 10:28

Faizler yükselirken en uygun ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri! İşte 36 ay, 48 ay, 120 ay vadelerde taksit tutarları

Merkez Bankası'nın sıkılaşma adımlarının ardından ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinin faizleri de yükseldi. Nakit avansta yeni dönem başlarken vatandaşlar en uygun ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerini araştırıyor. İşte detaylar...

Finans 17-03-2024 09:59

Altın ve dolara talep patladı! Bankalardan nakit avans ve bireysel kredi kullananlara uyarı geldi: Tespit edilip yaptırım uygulanacak…

Kredi kartına nakit avans ve bireysel kredi için alınan kararların yankıları devam ederken bankalardan bir hamle daha geldi. Vatandaşa yapılan uyarıda nakit avans ve bireysel kredi kullananların altın ve döviz almaması yönünde uyarı yapıldı. Müşterilerinden bir de taahhüt alan bankalar, ‘yaptırımı var, sorumlu biz değiliz” mesajı verdi. Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği verilerinde çok çarpıcı sonuçlar Türkiye’nin kredi kartı ve bireysel kredi borçlanmasını gözler önüne serdi.

Finans 16-03-2024 07:02

Son dakika: Kredi kartlarıyla ilgili yeni karar! Nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseltildi

Son dakika: TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kredi kartıyla nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseldi. Kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu. Tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi, gerçek kişi TL payı hedefleri de güncellendi.

Finans 16-03-2024 00:18

Düzenleme sinyali gelmişti! Kartlı işlem adetleri tarihi zirvede: En yoğun işlem market ve AVM'lerde!

Kredi kartlarına düzenleme sinyali verilirken Banka kartı ve kredi kartı işlem adetleri 8 Mart haftasında; 324 milyonu aşarak rekor kırdı. En yoğun kullanım market ve alışveriş merkezlerinde kaydedildi.

Finans 15-03-2024 11:43

Bankaların bireysel kredi kartı alacakları 1 trilyon lirayı aştı!

Kredi kartlarına yeni düzenleme gündemdeyken bankaların bireysel kredi kartı alacakları da belli oldu. Bankaların kredi hacmi artarken bireysel kredi kartı alacakları 1 trilyon lirayı aştı. Tüketici kredilerinin tutarı 1 trilyon 596 milyar lira oldu

Finans 14-03-2024 14:52

Nakit avans adımından sonra kredi kartına yeni düzenleme mi geliyor? Taksitten, limit sınırına işte masadaki 6 önlem!

Seçimlerin ardından taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranının yükseltilmesi beklenen kredi kartlarında nakit avans vade sayısına sınırlama geldi, ihtiyaç kredilerinde de faiz yükseltildi. Nakit avans adımdan sonra kredi kartlarına yeni bir düzenleme daha gelir mi? Masadaki önlemler neler?

Finans 14-03-2024 11:25

Bankalar kredi kartında ilk somut adımı attı! Nakit avansa taksit sınırı geldi: Tüm hesaplama değişti, 50 bin lirada 14.721 lira fark…

Kredi kartı nakit avans taksit sayısı ve limit düşürüldü. Ekonomi yönetiminin talimatları bankalarda yanıt bulurken ilk somut adım da atılmış oldu. Bu kararın ardından kredi kartı nakit avans kullanacaklar için örnek geri ödeme hesaplaması da ortaya çıktı. Aylık ödeme rakamı artsa da vatandaş artık daha az faiz ödeyecek. 50 bin lirada 15 bin liraya yakın bir para cebe kalacak.

Finans 13-03-2024 11:53

Kredi kartında yeni düzenleme! Seçimden sonrası için bekleniyordu ama... Nakit avansta taksit sayısı 3'e düştü, yüzde 25 sınırı geldi, ihtiyaç kredilerinde faiz oranı yükseldi

Kredi kartlarında yeni düzenlemeye gidildi. Yeni uygulamaların hayata geçirilmesi planlanan kredi kartları için bankalar yeni karar aldı. Seçimlerin ardından taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranının yükseltilmesi beklenen kredi kartlarında beklenen haber geldi. Bankalar, nakit avansta taksit sayısını 12'den 3'e düşürdü. Bankaların, kredi kartında nakit avans çekimini de kart limitinin yüzde 25’i ile sınırlandırdığı belirtiliyor. Öte yandan ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları da yükseltildi.

Finans 12-03-2024 06:44

Kredi kartı harcamalarıyla ilgili dikkat çeken adım! 'Nakit avansta taksit sınırı düşürüldü' iddiası

Enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartlarına yönelik peş peşe açıklamalar gelmişti. Kredi kartlarıyla ilgili düzenleme sinyali verilmişti. Bugün bankalardan dikkat çeken bir adımın geldiği, nakit avansta taksit sayısı limitinin üçe düşürüldüğü iddia edildi.

Finans 11-03-2024 18:23

Düzenleme sinyali verilmişti: Kredi kartı harcamalarında yeni rekor!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcıları ilgilendiren düzenleme sinyali gündemdeyken kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi. Merkez Bankası, harcamaların haftalık bazda yüzde 15 arttığını duyurdu.

Finans 08-03-2024 11:32

Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Mehmet Şimşek adımları tek tek sıraladı: Detaylar netleşiyor

Kredi kartlarına sınırlama gelecek mi? En net yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Bakan Şimşek bankalara limit çağrısında bulunarak atılması gereken adımları sıraladı. Peki limitlere bir sınırlama mı getirilecek, kredi kartı düzenlemesi olacak mı? Kredi kartı faizleri daha da artar mı? O sorulara Ekonomist Muhammet Bayram tek tek yanıt verdi.

Finans 05-03-2024 08:22

Yerli kart TROY'a talep artıyor

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, "Kredi kartı kullanan her birey, TROY logolu kartları, çalışmış olduğu bankalardan istiyor. Gelecek dönemde TROY teşvikleriyle beraber bunun terse döneceğini ve gelecek 5 yıl içinde ciddi bir büyüme sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Finans 27-02-2024 12:13

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Açıklama geldi

Kredi kartı kullananların merak ettiği bir konu da kredi kartı taksitlerinin kaldırıp kaldırılmayacağıydı. Herkesin merak ettiği konuyla ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmadığını bildirdi.

Haber 26-02-2024 22:47

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 26-02-2024 15:15

Tüketicileri etkileyecek! Kredi kartlarıyla ilgili yeni plan: O seçenek tüm ihtimalleri eledi! ‘Şu an ayrım yapılıyor’ diyerek duyurdu

Kredi kartı düzenlemesi için iddiaların ardı arkası kesilmiyor. ‘Herhangi bir değişiklik olmayacak’ diyen de var, taksit, kart faizi, limit sınırlaması gelecek diyerek ihtimalleri sıralayan da. Ancak kart kullanımları artarken ortaya atılan son iddia dikkat çekti. Açıklama TÜSİAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altıntaş’tan geldi. Kredi kartlarında Merkez Bankası’nın limitlerle ilgili bir çalışması olduğunu düşük faizler nedeniyle kredi kartının kredilendirme aracı olarak kullanıldığına işaret etti.

Finans 26-02-2024 13:46

Canlı yayında kredi kartlarıyla ilgili kritik iddia: Bazı bankalar asgari ödeme tutarını yüzde 50'ye çıkardı!

Kredi kartlarındaki düzenlemenin ayrıntıları merakla beklenirken vergi uzmanı Nedim Türkmen'den canlı yayında asgari ödeme tutarlarına ilişkin kritik bir açıklama geldi.

Finans 25-02-2024 10:13

Kredi kartına taksit kalkıyor mu? Kart limiti düşürülecek mi? Asgari ödeme tutarından faiz oranlarına kadar o önlemler masada

Kredi kartı kullananları ilgilendiren haber! Kredi kartlarına yönelik düzenleme beklentisi giderek artıyor. Düzenlemenin nasıl olacağı henüz netlik kazanmasa da finans çevreleri bazı alternatiflerin üzerinde duruyor. Taksit sınırlaması da konuşulan konular arasında. İşte masada yer alan tüm formüller...

Finans 24-02-2024 16:24

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor: Sona yaklaşıldı, düzenleme için 'kademeli geçiş' önerisi: 8-9 taksitten...

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinesinde ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla yürütülen kredi kartlarıyla ilgili düzenleme çalışmaları sürüyor. Kredi kartı düzenlemesi için uzmanlar da bazı önerilerini paylaştı. Prof. Dr. Burak Arzova, sert tedbirlerin ekonomiyi durdurma noktasına getirebileceğini söyleyerek taksit sınırlaması için kademeli geçiş uygulanmasını gerektiğini belirtti.

Finans 23-02-2024 11:38

Kredi kartı faiz oranları ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası herkes bunu merak ediyordu: Kasım ayından bu yana…

Kredi kartı düzenlemesinde konuşulan ihtimallerden biri de kredi kartı faiz oranlarıydı. Merkez Bankası faizleri yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı. Faiz artışlarına rağmen Kasım ayından bu yana sabit bırakılan kredi kartı faiz oranları bu ay da değişmedi. Böylece 3 ayda da sabit bırakıldı.

Finans 22-02-2024 14:11

Kredi kartı düzenlemesinde kritik gün ve saat belli oldu! Gecikme ve faiz oranı, asgari ödeme tutarı… 2 formül gündemde: ‘20 bin TL altında...'

Kredi kartı düzenlemesi için Merkez Bankası’nın çalışmaları devam ederken yapılacak düzenlemelere ilişkin belirsizlik sürüyor. Kredi kartlarına ilişkin en kritik gün ise 22 Şubat Perşembe saat 14.00! Merkez Bankası’nın kredi kartı faizleri için değişiklik yapıp yapmayacağı belli olacak. Uzmanlar, “4 aydır dokunulmayan kredi kartı gecikme ve faiz oranları, Haziran 2022’den beri dokunulmayan asgari ödeme tutarları düzeltilirse zaten sıkılaştırma sağlanmış olacak” diyor.

Finans 20-02-2024 07:50

3 kamu bankası müdüründen banka kartı kararı! Bakan Bolat milyonları ilgilendiren gelişmeyi duyurdu: Akaryakıt dahil komisyon oranlarına indirim

Kredi kartı sınırlaması gündemde kalmaya devam ederken Ticaret Bakanı Ömer Bolat dikkat çeken gelişmeyi duyurdu. Bakan Bolat Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın yani 3 kamu bankasının banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürüldüğünü açıkladı. Akaryakıt istasyonlarında ise bu oran yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmede de yüzde 50 indirim yapıldı.

Finans 17-02-2024 07:21

İş Bankası Genel Müdürü'nden düzenleme açıklaması: 100 bin liraya kadar ihtiyaç kredileri ve 20 bin liraya kadar olan kredi kartları...

Milyonlarca vatandaş kredi ve kredi kartlarına düzenleme gelip gelmeyeceğini merak ediyor. İş Bankası Genel Müdürü Aran, söz konusu düzenlemelerin 'lükse dönük' harcamalar için gelmesi gerektiğini savundu.

Finans 15-02-2024 14:27

Kredi kartı için 5 maddeli düzenleme masada! Ekonomist Şenol Babuşcu sıraladı: ‘İlk planda…’

Kredi kartı kullanımını sınırlandırmak için çalışmalar yapılırken, devreye girecek uygulamalar da merak ediliyordu. Ekonomist Şenol Babuşcu merak edilen düzenlemenin detaylarını madde madde anlattı. Babuşcu, “Faiz artırımı, limit azaltımı, asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, nakit çekim tutarının kısıtlanması, mevcut uygulamadaki taksit sayısının azaltılması/kaldırılması gibi önlemler ilk planda uygulanabilecekler arasında” dedi.

Finans 15-02-2024 09:52

Kredi kartı kullananlar tüm bildiklerinizi unutun! Taksitlere sınırlama, cep telefonu düzenlemesi, nakit çekimine kısıtlama...

Kredi kartı borçları son 1 yıldaki artışla rekor kırdı. Bunun üzerine Merkez Bankası'ndan kredi kartları için yeni düzenleme sinyali geldi. 'Kredi kartıyla ilgili yeni düzenlemeler ne olabilir?' sorusu yanıt aramaya başlarken masadaki maddelerle ilgili açıklama geldi. Bunlardan en dikkat çekici olanı da taksit sınırı. Yine cep telefonu konusunda da bir düzenleme yapılması gündemde.

Finans 12-02-2024 15:41

Kredi kartı düzenlemesi için tarih ortaya çıktı: Fatih Altaylı’dan olay yorum! ‘Vatandaş acı çekecek’ diyerek anlattı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını, bu konuda birkaç fikirlerinin olduğunu söylemişti. Kredi kartı taksit sınırlaması için kulislerde tarih konuşulmaya başlanırken, Gazeteci Fatih Altaylı düzenlemelerin seçim sonrasında olacağını açıkladı. Altaylı olay bir yorumda da bulunarak, “Vatandaş bayağı bir acı çekecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” dedi.

Finans 12-02-2024 11:35

Kredi kartını takside düşürdü, geri veren taksiciye öfke kustu! Mağdur olmasın diye 1000 lira çektim

Son günlerde sık sık gündem olan taksici-müşteri kavgalarına bir yenisi eklendi ancak bu seferki hayli ilginç. İstanbul'da taksiye binen kadın müşteri kredi kartını araçta unuttu. Kartından para çekildiğinde taksiciye ulaştı ve ağır sözler sarf edip hırsızlıkla suçladı. Taksici ise kadına iyilik yaptığını savundu. İşte o garip tartışma...

Haber 12-02-2024 07:43

Taksit sayısı, asgari tutar artışı... Borçlar arttı, kredi kartları için harekete geçildi: İşte olası adımlar

Döviz kurlarındaki yükseliş, yüksek enflasyon sonrası vatandaşlar harcamalarında kredi kartına yöneldi, borçlar rekor kırdı. Ekonomi yönetiminde de kredi kartı düzenlemesi sinyali geldi. Peki kredi kartları için atılacak adımlar neler olabilir?

Finans 09-02-2024 15:08

Kredilere yeni düzenleme sinyali! Kritik toplantıya Bakan Şimşek de katıldı... Dikkat çeken açıklama: Son dönemdeki gelişmeler...

Kredi kartına taksit sınırlaması konuşulurken tüketici kredilerine de düzenleme mi geliyor? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi tüketi kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son gelişmeleri ele aldı.

Finans 09-02-2024 12:41

Kredi kartı ile online alışverişte rota değişti! 12 bin liralık ürün 6 bin lira, 6 bin liralık ürün ise 3 bin lira…

Kredi kartı ile yapılan online alışverişte son dönemde rota değişerek yurt dışı çılgınlığı yaşanmaya başladı. Yapılan araştırmaya göre yurt dışından alışveriş rakamı bir önceki yıla göre yüzde 135 arttı. Nedeni ise aynı ürünün etiket fiyatının Türkiye'de neredeyse iki katına çıkması oldu. Vergi oranlarındaki artış nedeniyle aynı ürün yurt dışında çok daha ucuza alınabiliyor. İşte detaylar…

Finans 09-02-2024 08:25

500 TL ve 1000 TL'lik banknot mu geliyor? 'Hazır olun' dedi, Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu: Yeni paralara fotoğraflarını sakın koymayın

Yeni banknotlar mı geliyor? Özgür Demirtaş 'Seçimden sonra mecbursunuz' demiş, Cem Küçük ise Bakan Mehmet Şimşek'i etiketleyerek çağrı yapmıştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları sonrası ise Ersan Şen'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Yeni banknotlar için 'Hazır olun' diyen Şen'in basılacağı iddia edilen paralarla ilgili Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu. Şen, 'Bana bunu açıkla' diyerek TCMB Başkanı Karahan'a yüklenirken, kredi kartları ve dolarla ilgili tarih verdi.

Finans 09-02-2024 08:19

Kredi kartına taksit sınırlaması olacak mı? Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan çok net açıklama: 'Birkaç fikrimiz var'

Kredi kartlarına taksit sınırlaması gelecek mi? Vatandaşın kredi kartı borcu rekor kırıyor. Bireysel kredi kartı borçları geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükseldi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan kredi kartlarına taksit sınırlamasına ilişkin açıklama geldi.

Finans 08-02-2024 11:52

Temassız ödemeden nakde geçerek binlerce lira tasarruf ettiler! İki anne çıkan sonuçla şaşkına döndü 'Para tasarrufu yapmak için gerçekten iyi bir numara'

Tüm dünyada pek çok kişi ev ekonomisini daha iyi idare edebilmek ve harcamalarını kontrol altında tutabilmek için farklı tasarruf yöntemleri deniyor. İngiltere'de yaşayan iki annenin, uyguladığı yöntem ve sonuçları ise gerçekten şaşırtıcı. İki anne, bir hafta temassız ödeme yerine nakit ödemeyi tercih etti. Böylece 166 sterlin (yaklaşık 6371 TL) tasarruf ettiklerini gördüler. Uzmanlar da nakit kullanmanın satın alma ve harcamalar konusunda kişileri daha dikkatli olmaya davet ettiğini söylüyor.

Kadin 06-02-2024 10:43

Kredi kartı harcamasında rekor artış: İlk sırada Hakkari var

Kredi kartı harcamaları geçen yıl 2,5 katına çıktı. En yüksek artış yüzde 238 ile Hakkari'de yaşandı. Faiz oranları nedeniyle kredi kullanımı azaldı.

Finans 01-02-2024 16:34

Kredi kartı ekstrelerine ekstra takip! Altın, döviz, kripto para derken ikinci el otomobil içinde düzenleme gündemde... Bankalar uyarıyor, kapatılmaması için tek bir şartı var!

Kredi kartı kullanımıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Son bir yılda yüzde 155 oranında artan kart harcamaları sonrası harekete geçildi. Kredi kartlarıyla altın, döviz, kripto para alanlar yakın takibe alınırken, ekstreler ekstra inceleniyor. Bankalardan müşterilerine 'kartınız kapatılabilir' mesajı gönderilirken; söz konusu alımlarla ilgili 'tek bir şart'ın sunulabileceği belirtildi. Öte yandan kredi kartı düzenlemesiyle faiz oranlarına düzenleme ve taksit sınırlama da gündemde.

Finans 31-01-2024 07:37

Kredi kartı ile altın, döviz, kripto para alanlara yakın takip! Bankalar ekstreleri inceledi, yazı gönderdi: Her an kredi kartlarınızı kapatabilirler

Kredi kartı harcamalarındaki artış sürerken, bankalardan kredi kartı müşterilerine çok konuşulacak bir uyarı yazısı gitti. Bankalar, kredi kartıyla döviz, altın, kripto varlık alımı yapılması, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, “makul gerekçesi olmayan transferler” gerçekleştirilmesi nedeniyle, müşterilerine yolladığı ekstrelerde kartların kullanıma kapatılabileceği uyarısını yaptı.

Finans 30-01-2024 08:50