Kulak Zari Yirtilmasi Tedavi Haberleri

Hangi damla orucu bozar? Göz damlası, kulak damlası ve burun damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde bazı hastalıklar nedeniyle damla kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Ramazanda veya öncesinde reçete edilen ve bir süre kullanmaya devam edilmesi gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu gibi tedavilerde ağızdan alınan ilaçlardaki gibi damlaların da orucu bozup bozmadığı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

Haber 2024-03-21 23:24:43

Tedavi edilmezse... KBB uzmanı uyardı! 'Okul başarısını olumsuz etkileyebilir'

Özellikle kış aylarında çocukluk çağı hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğünü belirten Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzm. Opr. Dr. Yunus Karadavut, "Çocuklar yılda ortalama 3-8, erişkinler ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilirler. Kış aylarında belirgin bir artış gösteren, viral ya da bakteriyel kökenli olabilen bu hastalıkların tedavisinde nedenin çok iyi belirlenmesi gerekir” dedi.

Kadin 2024-02-19 12:33:48

Kulak nezlesi nedir, nasıl tedavi edilir? Kulak nezlesi belirtileri

Kulak sağlığı genellikle ihmal edilen, ancak hayati öneme sahip olan bir konudur. Kulaklarımız iletişimde, denge sağlamada ve çevremizle etkileşimde önemli bir rol oynar. Ancak çeşitli faktörlerden dolayı kulak sağlığımız tehdit edilebilir. Gürültü kirliliği, kulak enfeksiyonları, travmalar ve yaşlanma gibi durumlar, kulak sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kulak nezlesi de bu rahatsızlıklardan birisidir. Peki, kulak nezlesi nedir?

Haber 2024-02-17 14:12:29

Hamilelikte kulak problemleri nedir, tedavisi nasıl yapılır? Hamilelikte kulak problemleri bebeğe zarar verir mi?

Gebelik dönemi anne adaylarının sağlıklarına en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönemde anne karnındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi son derece önemlidir. Gebelik döneminde anne adayları birçok hastalığa daha açık olur. Bu yüzden de daha kolay rahatsızlanırlar. Grip, nezle gibi hastalıkların yanı sıra kulak problemleri de ortaya çıkabilir. Peki, hamilelikte kulak problemleri nasıl tedavi edilir?

Kadin 2023-03-03 17:26:48

Tedavi için geldiği hastanenin mıntıka temizliği 17 yıldır ondan soruluyor

Şant olan beynindeki kistleri aldıran ve 4 defa kulak ameliyatı geçiren 43 yaşındaki Fevzi Özkaya, doktorunun vasıtasıyla KTÜ Farabi Hastanesi'nde başladığı çevre temizliği işini 17 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 02-02-23 12:10

Kulak iltihabına ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Orta kulak iltihabı nasıl iyileşir, evde doğal tedavi ile nasıl geçer?

Vücudun birçok yerinde zaman zaman yaşanan rahatsızlıklar meydana gelebilir. Kulak da hassas bir bölge olmasından dolayı dikkat edilmesi gereken bir organdır. Orta kulak ve dış kulakta meydana gelen iltihaplar gerekli müdahalede bulunulmadığında ciddi sorunlara yol açabilir. Orta kulak iltihabı sadece kulakta değil aynı zamanda genel olarak vücutta da bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Peki, kulak iltihabına evde ne yapılır?

Haber 09-12-22 17:10

Şu hareketin yarattığı etkiye inanamayacaksınız! Faydaları saymakla bitmiyor

Kulak sağlığı özen gösterilmesi konulardan biridir. Kulaklar duymaktan fazlasını yapabilir. İşitme duyusu sesi algılanabilmesi ve konuşmayı öğrenmek ve sözel iletişimi sürdürmek için gereklidir. Kulak sağlığınızı tehlikeye attığınızda karşınıza birçok sorun çıkabilir. Bu sorunların önüne geçmenin basit ve etkili bir yolu var. Birçok sağlık sorununu doğal olarak tedavi etmek için kulaklarınıza masaj yapmayı deneyin.

Haber 05-11-22 17:06

Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer? Kulak tıkanıklığı için evde doğal ve bitkisel çözümler

Kulak tıkanıklığı, birçok sebebe bağlı olabilir. Başka rahatsızlıklara yol açması nedeniyle ciddiye alınmalı ve tedavi edilmelidir. Kulak tıkanıklığı kulak kirinden kaynaklanıyor ya da soğuk algınlığı gibi iltihabi hastalıklar nedeniyle yaşanıyor olabilir. Bu durumda kulak tıkanıklığı nasıl geçer, nasıl açılır diyenler evde uygulayabilecekleri doğal çözümlerden yararlanabilir. Günlük yaşamı etkileyen kulak tıkanıklığına ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı evde doğal yöntemlerle nasıl açılır?

Haber 19-10-22 23:02

Önemsiz görmeyin acilen doktora başvurun! Hem sağırlığa hem de yüz felcine neden olabilir

Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.

Haber 27-09-22 13:49

Uzmanından kulakta kaşıntı, ağrı ve akıntı kulak mantarının habercisi olabilir uyarısı

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi: - "Eğer yanında farklı bir muayenede bulgu yoksa kulak kaşıntısı herhangi bir tedavi içermez. Yeter ki kulağınızı silmeyin, temizlemeyin, kurulamayın, kaşımayın, karıştırmayın. Kulağın içine kulak çubuğu ya da yabancı bir cisim sokmayın"

Yurthaber 06-09-22 11:34

Doktor çift çoğu zaman ameliyatlara birlikte giriyor

Samsun'da eşiyle aynı hastanede görev yapan operatör doktor Başat Fethallah: - "Zor bir meslek icra ediyoruz. Yoğun bir çalışma ortamımız var. İki kulak burun boğaz hekimi olarak burada birbirimize destek oluyoruz" - Canan Usta Fethallah: - "Özellikli durumlarda hastalarımızı birlikte tedavi edebiliyoruz. Hastalar da bundan gayet memnun"

Yurthaber 17-08-22 11:03

Dikkat! Tedavinin gecikmesi menenjite yol açabilir, Kulak enfeksiyonu neden olur?

Kulak hassas organlarımız arasında bulunuyor. İşitme kaybı yaşamamak, kulak enfeksiyonlarından korunmak kulak sağlığına dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar kulak enfeksiyonları hakkında uyarılarda bulundu. Kulak enfeksiyonunun tedavi edilmemesi menenjite yol açabiliyor.

Haber 16-08-22 15:56

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı evde doğal tedavi yöntemleri ile geçer mi?

Kulak ağrısı; zamansız bir şekilde ortaya çıkan ve işitme yetisinin azalmasına sebep olarak günlük hayatın akışını olumsuz yönde etkileyen can sıkıcı bir problemdir. Şiddetli kulak ağrısı çoğu zaman beraberinde getirdiği çınlama ile birlikte katlanılmaz bir hal alır. Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı için evde uygulanabilecek doğal tedaviler nelerdir?

Haber 13-05-22 17:51

Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Bademcik iltihabı ve farenjit tedavisi için evde neler yapılabilir?

Bademcik iltihabı ve farenjit, kış aylarında diğer aylara göre daha sık karşılaşılan hastalıklar olarak öne çıkıyor. Vücudun savunma mekanizmasını bozan bademcik iltihabına ne iyi gelir diyenler için Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, hastalığın belirtilerini ve tedavi yöntemlerini detaylı bir şekilde anlattı. Bademcik iltihabı ve tedavi yöntemi için evde neler yapmak, nelere dikkat etmek gerekir?

Haber 13-05-22 17:36

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı neden olur, evde doğal yöntemlerle tedavisi mümkün mü?

Kulak ağrısı, her yaşta görülebilen bir rahatsızlık gibi görünse de zamanında önlem alınmadığı durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Çınlama, akıntı, kaşıntı vb gibi durumlar ile kendini gösteren kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı nedenleri bilinirse tedavi için önlem almak da kolaylaşır. Bu rahatsızlıkla karşılaşıldığı zaman ilk olarak kulak ağrısı tedavisi için evde uygulanabilecek doğal yöntemler olup olmadığını araştırılır. Kulak ağrısı tedavisinde uygulanabilecek yöntemler...

Kadin 13-05-22 12:16

Batman'da aşı olmadığı için Kovid-19'u ağır geçiren kişi aşı çağrısı yaptı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Ümit Öz: - "20 gün entübe edildim. Çevremdeki bazı insanların farklı düşüncelerine kandım. Keşke onlara kulak asmasaydım, aşılı olsaydım da yoğun bakımda bu kadar kalmasaydım. Herkes bir an önce aşı olsun"

Yurthaber 29-03-22 14:31

Antalya'da kulak kepçesi oluşmadan doğan çocuk tedavi olmayı bekliyor

Antalya'da kulak kepçesi oluşmadan doğan çocuk tedavi olmayı bekliyor

Yurthaber 21-02-22 16:27

Gaziantep'te pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin son sağlık durumu belli oldu! Taburcu edilecek

22 Aralık'ta Gaziantep'te evlerinin önünde pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmaya hazırlanıyor. Asiye'nin sırtından ve bacağından alınan dokular, baş kısmına nakledildi. Asiye'nin işitme kaybına ilişkin kulak bölgesine operasyon yapıldığını belirten Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye'nin kulakla ilgili sorunlarının giderildiğini ve gelecek hafta başında taburcu edileceğini söyledi.

Haber 28-01-22 14:50

Yüksek ses işitme kaybına neden oluyor

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen: - "Yüksek sese maruz kalma, menenjit, kafa travması ve ototoksik ilaç kullanımı yetişkinlerde işitme kaybına neden oluyor" - "İşitme cihazlarının yeterli gelmediği durumlarda koklear implant, orta kulak implantları ve kemiğe implante edilebilen sistemler de iletim tipi ve sensörinöral tipteki ileri işitme kayıplarında en etkin tedavi seçeneğidir"

Yurthaber 21-12-21 10:43

Yaz gribi zatürreye dönüşmesin uyarısı

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Dr. Öğr Üyesi Hanifi Kaya: - “Yaz gribi tedavi edilmezse bağışıklık sistemi zayıf hastalarda zatürreye yol açabiliyor"

Yurthaber 28-08-21 10:53

Kansızlık kadar kan fazlalığı da ciddi sorunlara yol açıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Hematoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Aliihsan Gemici: - "Halsizlik, baş dönmesi, çok uyuma eğilimi, kulak çınlaması gibi anemi ile benzer belirtilerle baş gösteren kan fazlalığının tedavisinde geç kalınmamalı. Tıpta polisitemi olarak geçen hastalık tedavi edilmezse kan kanseri, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere ciddi sorunlara yol açıyor"

Yurthaber 02-07-21 10:05

Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya: - "Her yaşta yakalanabileceğiniz alerjik rinit hastalığı ömür boyu devam edebilir. Evinizi sağlığınıza uygun hale getirirseniz hastalığın şiddetini azaltabilirsiniz" - "Alerji tedavisinde hekiminizin uygun gördüğü şekilde ilaç tedavisi alabilirsiniz. Hastalığı kalıcı şekilde tedavi eden tek yöntem ise immünoterapi aşı tedavisidir"

Yurthaber 24-06-21 10:06

Farkında bile değilsiniz ama... Cinsel isteksizlik yaşıyorsanız nedeni koku alma bozukluğu olabilir!

Koku moleküllerinin burun içerisinde koku reseptörlerinin bulunduğu koku alanına ulaşmasıyla gerçekleşen koku almada bozukluk olması hayatımızı sandığımızdan daha çok etkiliyor. Fazla önemsenmeyen koku almadaki bozukluk, hafıza kaybı gibi ciddi rahatsızlıkların yanı sıra cinsel bozukluğa da neden oluyor. Koku alma bozukluğu nasıl tedavi ediliyor? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Altundağ, koku alma bozukluğu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 10-06-21 14:54

Ameliyathaneden paylaşıldı! Kara mantar ameliyatı böyle yapılıyor

Hindistan'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tetiklediği düşünülen "kara mantar" olarak bilinen mukormikoz hastaları, Uttar Pradeş eyaletine bağlı Ghaziabad'daki Harsh ENT (Kulak-Burun-Boğaz) Hastanesi'nde tedavi görüyor. KBB uzmanı doktor BP Tyagi'nin, kara mantar hastalarını ameliyat ettiği anların fotoğrafları paylaşıldı.

Haber 04-06-21 07:37

Kulak kireçlenmesi belirtileri neler? Kadınlarda 2 kat fazla görülüyor

Kulak kireçlenmesi yani otoskleroz hastalığı 25-30 yaşındaki kadınlarda daha fazla görülüyor. Kulak kireçlenmesi belirtileri arasında yer alan kulak çınlaması ve baş dönmesinin gözlendiği hastalarda tedavinin protezle mümkün olduğunu söyledi. Uzmanlar, kulak kireçlenmesi rahatsızlığının tedavi edilmemesi durumunda hastada işitme kaybının artacağına dikkat çekiyor.

Haber 25-02-21 17:56

Sinüzit, tedaviye uyulmadığında yaşam kalitesini zorlaştırıyor

Medicana Çamlıca Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım: - "Sinüzit, tedavi prosedürlerine ve kurallara uyulmadığında yaşam kalitesini oldukça zorlayıcı bir hastalıktır. Baş ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi tablolar yaşam kalitesini oldukça düşürebilir" - "Sinüzitin tanısında kulak burun boğaz muayenesi, endoskopik muayene, grafi ve tomografi yöntemlerini kullanıyoruz. İlk evre olan akut sinüzit yaklaşık 4 hafta sürebilir ve ilaç tedavisi ile geçer"

Yurthaber 02-02-21 14:25

Uzmanından çocuklarda geniz eti büyümesi tedavi edilmeli uyarısı

Medicana Avcılar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kızılağaçlı: - "Geniz eti büyümesi genellikle çocuklarda görülen bir rahatsızlıktır, yetişkinlerde nadiren görülür" - "Geniz eti büyümesi; tekrarlayan enfeksiyonlara, uyku sırasında soluk alışverişinin durması gibi istenmeyen durumlara yol açabilir. Bu tarz ciddi problemlere yol açan geniz etinin tedavi edilmesi gerekir"

Yurthaber 26-01-21 09:11

Ağız kokusu nasıl geçer? İşte ağız kokusuna iyi gelen yöntemler

Ağız kokusunun nedeni bulunduktan sonra tedavi kısmı çoğunlukla başarılı olmaktadır. Ağızda var olan gingivitis denilen kanamalı tabloda diş etleri şiş ve kırmızıysa buna bağlı olan koku ortadan kalkmaktadır. Çürük dişler ve kötü protezler temizlendikten sonra koku tekrar ortadan kalkmaktadır. Ağız muayenesinde hiç bir sorun çıkmazsa, kulak burun boğazı tedavisine yöneltilen hasta büyük olasılıkla orada bir problemle karşılaşacaktır.

Haber 22-01-21 10:23

Sivas'taki iki koronavirüs hastasında işitme kaybı görüldü

Sivas'ta koronavirüs hastalığını atlatan iki hastada ani işitme kaybı görüldü. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ekinci, Covid-19 sonrası yaşanabilecek işitme kaybına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Dr. Ekinci, "iki hastamızın bir tanesinde erken tedavi ile steroid tedavisi ile işitmesi düzelmesine rağmen diğer hastamız tedaviye rağmen dirençli bir şekilde tedaviye cevap vermedi ve kalıcı bir işitme kaybı gelişti." dedi.

Haber 10-01-21 12:13

İleri yaşlarda yaptırılması gereken periyodik kontroller ihmal edilmemeli uyarısı

Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Aile Hekimliği Bölümü'nden Uzman Dr. Gökhan Kotiloğlu, ileri yaşlarda yaptırılması gereken periyodik kontroller arasında "kulak, burun, boğaz muayenesi", "nörolojik muayene", "kalp muayenesi", "ürolojik muayene", "aşı uygulamaları", "göz muayenesi", "fizik tedavi ve rehabilitasyon muayenesi", "akciğer muayenesi" ve "kalın bağırsak kanseri muayenesinin" bulunduğunu bildirdi

Yurthaber 07-01-21 10:29

Misofonya hastalığı nedir? Tedavi ve belirtileri nelerdir?

Günümüzde kişilerde ortaya çıkma oranı her geçen gün daha da artan misofonya hastalığı, özellikle kulak hassasiyetine sahip insanlarda daha çok rastlanır. Genel olarak araştırıldığında her 50 kişiden 10’unda görülmesi normaldir.

Haber 31-12-20 12:28

Orta kulak iltihabı nedir: Orta kulak iltihabı belirtileri ve tedavi yöntemleri

Tıpta otitis media olarak bilinen orta kulak iltihabı, kulak zarının arka kısmında sıvı birikmesi, orta kulakta ise şişme, ağrı ve kızarıklık meydana getiren bir enfeksiyondur. Bu yazımızda orta kulak iltihabının belirtilerini, neden olabileceğini ve iltihaba nelerin iyi geldiğini sizlere aktaracağız.

Haber 22-12-20 12:27

Sinüzite ne iyi gelir, sinüzit nasıl geçer?

Bir kulak burun boğaz hastalığı olan sinüzit, insanlara zor anlar yaşatan ve günlük hayatlarını olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın oluşumu ve tedavi süreci hakkında merak ettiklerinizi bu yazıda bulabilirsiniz.

Haber 16-11-20 11:05

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Hekim arkadaşım, çocuğuna amcalık yapmamı istedi

Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vural Fidan: - "Benden yaşça küçük bir hekim arkadaşım, uzun süre Kovid servisinde tedavi gördü. Bu süreçte kötüleştiği bir anda benden özel bir şey rica etti. Gözyaşları içinde, 5 yaşında bir kızının bulunduğunu, hastalık nedeniyle kendisine bir şey olursa çocuğuna amcalık yapmamı istedi" - Bilecik Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Selma Aktaş: - "Lütfen tedbirli davranalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Bu hastalığın ne yaşı var ne de şakası" - Bilecik Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakımlar Sorumlu Hekimi Serkan Yücepur: - "Durumu başından beri umursamayan insanlar, yoğun bakıma düştüklerinde işin ciddi boyutlara varabileceğini anlıyor"

Yurthaber 29-09-20 11:03

Kemer’de bayram denetimleri sürüyor

Kemer Belediyesi Zabıta Müdürü Arif Küçük ve Sağlık İşleri Müdürü Özden Biber, zabıta ekipleriyle Kuzdere Mahallesindeki kurban satış yerlerini denetledi.Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Veteriner Hekim Fevzi Uzun’un da katıldığı denetimde, kurbanlıkların sağlık raporlarına, hangi bölgeden geldiklerine, kulak küpelerine, satış yerindeki hijyen durumuna bakıldı.

Yurthaber 27-07-20 17:26

Burun estetiği operasyonlarına ilişkin uyarı

Medicana Avcılar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Divil: - "Burnun kemerli, uzun, asimetrik olması, burun ucu düşüklüğü ve burun deliklerinin farklı boyutlarda olması gibi pek çok farklı nedenden dolayı yapılabilen rinoplasti, travmalara bağlı olarak oluşan şekil bozukluklarının estetik ve işlevsel açıdan tedavi edilmesi için de uygulanabilir" - "Burun estetiği ameliyatı, sağlıklı solunum için gereklidir"

Yurthaber 02-07-20 12:30

Erkekler daha fazla horluyor

Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr Bahadır Baykal, Horlamanın, sosyal bir sorun gibi gözükse de insan sağlığını da önemli derecede tehdit ettiğini, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesinde de ciddi kayıplara neden olduğunu belirtti.Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr Bahadır Baykal, ‘’Horlama, solunum esnasında havanın herhangi bir nedenle daralmış olan yutak ve geniz boşluğundan geçmesi ve çevredeki yumuşak dokuları titreştirmesiyle ortaya çıkan gürültülü sestir.Kadınlarda yağlanma daha çok kalça bölgesinde, erkeklerde ise boyun ve karın çevresindedir.

Yurthaber 02-04-20 12:47

Boğaz ağrısı neden olur? İşte tedavi yöntemleri

Boğaz ağrısı hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Kulak Burun Boğaz ve Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Mehmet Külekçi, boğaz ağrısı tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 20-03-20 11:25

Geniz eti, çocukların başarısını düşürebilir

Çocuklarda tedavi edilmeyen geniz etinin etkilerinden bahseden Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Op.

Yurthaber 11-03-20 12:12

İşitme kaybı neden olur? İşitme kaybı tedavi edilmezse kalıcı hasara yol açıyor

İşitme kaybı, işitme algısının azlaması veya tamamen yok olmasıyla ortaya çıkar. İşitme kaybı nedenlerine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, tedavi edilmeyen enfeksiyonların kalıcı işitme kaybına neden olabildiğini söyledi.

Haber 24-02-20 12:13

Yeryüzü Doktorları Afganistan'da şifa dağıtıyor

Afganistan'da gönüllü sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları Derneği, başkent Kabil'de 100 hastanın kulak burun boğaz ameliyatını gerçekleştirecek - Derneğin proje koordinatörü Yahya Tanrıkulu: - "İmkanları kısıtlı olduğu için buradaki insanlar tedavi olamıyordu. İnşallah bu projeyle, tedavi bekleyen hastaların iyileşmesine yardımcı olacağız"

Haber 09-01-20 11:37

Burunda şekil bozuklukları, dolgu işlemi İle düzeltilebiliyor

Medicana Bahçelievler Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hayati Kale: - "Burun dolgusu işlemi ile burun şekil bozukluklarının birçoğu tedavi edilebilmektedir. Bu işlem, yaklaşık 5 dakika sürmekte olup kalıcılığı bir yıldır. Bu işlemin yan etkileri ameliyata göre oldukça azdır"

Finans 26-12-19 09:57

SANKO Üniversitesi Hastanesi Gapshoes’ta stant açtı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Uluslararası 30’uncu Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nda (GAPSHOES) stant açtı.Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası ve AKORT Fuarcılık işbirliği ile Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 11 Aralık 2019 tarihinde açılan fuarda SANKO Üniversitesi Hastanesi standında katılımcı ve ziyaretçilere, hastanede sunulan hizmetler ve yapılan uygulamalarla ilgili bilgiler veriliyor, dileyen ziyaretçi ve katılımcıların ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü de yapılıyor.Açılışına, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Latif Karadağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin İnce ile sanayiciler, iş adamları ve diğer davetlilerin katıldığı fuar, 14 Aralık akşamına kadar ziyaret edilebilecek.SANKO Üniversitesi HastanesiÇağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen SANKO Üniversitesi Hastanesinde, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Terapötik Aferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Yurthaber 13-12-19 11:10

Tedavi edilmeyen sinüzit ciddi enfeksiyonlara yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Türkay, tedavi edilmeyen sinüzitlerin yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra zamanla ilerleyerek göz ve kafa içinde enfeksiyonlara yol açabileceğine vurgu yaptı.

Trend 13-12-19 09:27

Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi belirtileri nelerdir? Uyku apnesi neden olur? Uyku apnesi tedavisi nasıl olur?

Uyku bozuklukları, gün içinde bizi çok etkileyen bir durum. Uyku apnesi de bu uyku bozukluklarından biri ve tedavi edilmediği takdirde başka sorunlara da yol açabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ferruh Yılmaz son yıllarda sık rastlanılan bir problem olan uyku apnesini anlatıyor.

Trend 04-12-19 16:13

Geniz eti nedir? Geniz eti belirtileri nelerdir? Geniz eti tanısı nasıl koyulur? Geniz eti tedavisi nasıl olur? Geniz eti ameliyatında yaş sınırı var mı?

Çocuklukta oluşan geniz eti tedavi edilmediği takdirde başka sorunlara da yol açabilmektedir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kavuğudurmaz, geniz etiyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Trend 13-11-19 15:59

Gırtlak kanserinde erken tanı tedavi şansını artıyor

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, gırtlak (larenks) kanserlerinin tedavi edilebilir tümörler olduğunu belirterek, erken tanının tedavi başarısını artırdığını bildirdi.

Trend 01-11-19 14:11

Sinüzit belirtileri ve sinüzit tedavisi

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Doğan Alpay, sinüzit ile ilgili önemli bilgiler verdi.Özellikle kış aylarında sıkça rastlanan sinüzitin sebepleri, belirtileri ve tedavi yönlemleri ile ilgili bilgi veren Op.

Haber 08-10-19 14:17

Yenişehir Semt Polikliniği hizmete başladı

Toros Devlet Hastanesi’ne bağlı Yenişehir Semt Polikliniği, hasta kabulüne başladı.Pirireis Mahallesi Edip Buran Spor Salonu arkasında yer alan poliklinikte, dahiliye, kulak burun boğaz, göz, kadın doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ortopedi, üroloji ve fizik tedavi dallarının uzman doktorlar hasta kabulü yapıyor.

Yurthaber 26-09-19 14:36