Kule Radar Haberleri

DMM'den 'Kürecik Radar Üssü' iddialarına yalanlama!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber 2024-04-21 01:05:56

Son dakika | Bayram tatilinin en çok konuşulan konusuydu! Bakan Yerlikaya'dan talimat: Selektör cezaları iptal edildi

Son dakika haberi: Bayram tatili süresinde yaşanan kazaların acı bilançosu ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre 6 bin 530 kazada 75 kişi öldü. Bayram tatili boyunca en çok konuşulan konulardan biri olan 'selektörle radar uyarısına' da değinen Yerlikaya, 14 işlemin iptal edildiğini duyurdu.

Haber 2024-04-16 11:49:36

Bayramın en tartışmalı konusu olmuştu! Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu? Son noktayı uzman isim koydu

9 günlük Ramazan Bayramı tatili sırasında Düzce'de denetim yapan trafik polislerinin radarlarından kaçmak için bazı sürücüler diğer sürücülere selektör yaparak uyarıda bulunmuşlardı. Bu şekilde uyarıda bulunan 66 sürücüye para cezası kesilmiş ve bu durum sosyal medyada çok konuşulmuştu. Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu sorusunun cevabını uzman isim yanıtladı. İşte tüm detaylar!

Haber 2024-04-15 17:20:14

Selektörle radar uyarısına ceza yağdı! O sürücüler polislerin dikkatinden kaçmadı

Ramazan Bayramı tatilinde trafik yoğunluğu artınca denetimler de sıklaştı. Düzce'de karşı şeritten gelen araçlara selektör ile radar uyarısı yapan sürücüler polislerin dikkatinden kaçmadı. 66 sürücüye ceza yağdı.

Haber 2024-04-14 15:43:05

Bakan Yerlikaya acı bilançoyu açıkladı! Bayramda dikkat: Geceleri de sürecek

Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde, yurt genelinde meydana gelen toplam bin 838 trafik kazasında 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 912 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bayram tatili boyunca hız denetimlerimiz radar ile geceleri de sürüyor." uyarısında bulundu.

Haber 09-04-24 10:30

Trüf mantarı avcısı ‘Radar’ kayboldu

Samsunlu avcı Fatih Gören, trüf mantarı toplamak için geldiği Uşak’ta “Radar” isimli mantar avcısı köpeğinin kaybolduğunu, köpeğini bulana 10 kilo doğal bal hediye edeceğini söyledi.

Yurthaber 04-04-24 15:48

Fatih Erbakan 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını açıkladı

Yerel seçimlere az bir süre kala parti liderleri programlarına devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "İstanbul adayımızı çekmeye hazırız" diyerek şartlarını açıkladı. Erbakan, iktidarın İsrail ile ticareti sonlandırmasını, Kürecik Radar Üssü'nü kapatmasını ve emekli maaşının 20 bin TL'ye çıkarılmasını istedi.

Haber 28-03-24 20:57

Kocaeli'de Kule Deresi'ndeki renk değişimine ilişkin inceleme başlatıldı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinden geçen Kule Deresi'nde yaşanan renk değişimine ilişkin inceleme başlatıldı.

Yurthaber 27-03-24 15:15

Yalova'da tersanedeki devrilen kule vinci operatörü hayatını kaybetti

Yalova'nın Altınova ilçesindeki bir tersanede devrilen kule vincinde sıkışan operatör, hayatını kaybetti.

Yurthaber 19-03-24 11:59

Milyonluk liman kazasının ardından kıyıya bakın neler vurdu

Evyapport liman işletmesinde konteyner yüklü geminin kıyıdaki 3 kule vince çarparak devirmesinin ardından denize düşen paketli gıdalar ve içecekler kıyıya vurdu.

Yurthaber 18-03-24 12:20

Mobil radar tespit etti, 19 düzensiz göçmen yakalandı

Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında mobil radar tarafından tespit edilen 19 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Yurthaber 12-03-24 10:22

Kadın polise meslektaşlarından radar şakası

Kırıkkale’de meslektaşları tarafından uygulama noktasında durdurulan kadın polis memuruna yapılan "radar" şakası sonrası çiçek hediye edildi.

Yurthaber 08-03-24 13:33

6 Şubat depremleri sonrası fahiş fiyat artışları RADAR'da

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası fahiş fiyat artışı gerçekleştiren 16 bin 839 mükellefi analize tabi tuttu.

Finans 06-03-24 13:09

Talepler 5 kat arttı, kira getirisi aylık 150 ila 250 bin TL! Yatırımcılardan biri de Bülent Ersoy...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkımlara neden olduğu 11 kentteki şantiyelerde kule vince talep 5 kat arttı. Vinçlerin kiralık getirisi aylık 150 bin ila 250 bin TL arasında değişiyor.

Finans 27-02-24 16:25

Mobil radar tespit etti, 15’i çocuk 42 göçmen yakalandı

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bot içerisindeki 15’i çocuk 42 Afgan uyruklu düzensiz göçmen, ekipler tarafından yakalandı.

Yurthaber 20-02-24 13:51

Sinop-Samsun karayolunda asayiş uygulaması

Sinop-Samsun karayolunda polis tarafından yapılan asayiş uygulamasında silah, radar tespit cihazı, mermi ve bıçak ele geçirildi.

Yurthaber 31-01-24 16:00

Kırklareli'nin yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi geçti

Mahya Tepe mevkisinde tipi şeklinde yağan kar nedeniyle TRT'ye ait verici ve NATO radar istasyonlarına giden yol ulaşıma kapandı.

Yurthaber 31-01-24 15:12

Manisa'da kule vincin devrilmesi güvenlik kamerasında

Manisa'nın Kula ilçesinde operatörün yaşamını yitirdiği kule vinci kazasını güvenlik kamerası kaydetti.

Yurthaber 09-01-24 11:22

İnşaatta kule vinç devrildi, operatör hayatını kaybetti! Kahreden detay: Faciayı önlemiş

Manisa'da bir inşaatta kule vinç devrildi. Vincin demirlerine asılı kalan operatör Mert Bayat (20), hayatını kaybetti. Bayat'ın son anda manevra yaptığı, bu nedenle vincin boş alana devrilerek olası bir facianın önlendiği bildirildi. İşte detaylar...

Haber 08-01-24 13:15

2024 ZAMLI TRAFİK CEZALARI | Liste/tablo belli oldu, yeni yılda kuralsız sürücülerin cebi yanacak! Alkollü araç kullanma, kırımızı ışık, radar, emniyet kemeri, drift, yayaya yol vermeme...

2024 zamlı trafik cezaları belli oldu. Yeni yılda trafik cezalarına yeni zamlar geldi. 2024'te maaşlara gelen zammın yanında, kurallara uymayan araç sahipleri ve sürücülerin cepleri de adeta yanacak. Sürücüler '2024 trafik cezaları ne kadar/kaç TL oldu?' sorusuna yanıt ararken; alkollü araç kullanma, kırımızı ışıkta geçme, radar, emniyet kemeri, yayaya yol vermeme, drift yapma gibi trafikte işlenen suçların cezası arttı. Liste açıklandı. İşte 2024 trafik cezaları yeni tablosu...

Finans 02-01-24 14:25

Kız Kulesi’ne nasıl gidilir? Kız Kulesi nerede, hangi semtte?

İstanbul’un pek çok noktası turistik bir bölge olmasının yanı sıra köklü tarihiyle de dikkat çekmektedir. Kız Kulesi de gerek hikâyesi gerekse tarihi ile öne çıkan yerlerden biridir. İstanbul şehrinin adeta sembolü olarak kabul edilen bu kule, özellikle çiftlerin romantik bir gün geçirmeleri için tercih ettiği noktalardan biridir. Ayrıca turistik bir yer olduğundan turistlerin de ziyaret ettiği noktalar arasındadır. Peki, Kız Kulesi nerededir ve nasıl gidilir?

Haber 20-11-23 18:49

İstanbul hava durumu! Sağanak yağış kaç gün sürecek? Yağmur kütleleri megakenti sardı, Meteoroloji hafta sonunu işaret etti

İstanbul'da etkili olan yağışlı hava şiddetini artırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel radar verilerine göre yağış yüklü kütleler megakenti ve çevresini sarmış durumda. Hava durumuyla ilgili son tahminlere göre sağanak yağışın İstanbul'da hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Haber 13-11-23 18:04

Hastane katliamı sonrası uydu görüntülerini işaret etti! Rusya kanıt istedi, İsrail'den iddialara haritalı yanıt geldi

İsrail'in hastane saldırısına dünyadan çeşitli tepkiler geliyor. Joe Biden'ın bugünkü ziyaretiyle ABD'nin İsrail'e tam desteği pekişti. Son olarak 2022'den beri bir başka savaşın içinde olan Rusya'dan dünkü katliama ilişkin açıklama geldi. Saldırının İsrail tarafından yapılmadığı iddialarını değerlendiren Mariya Zaharova, uydu görüntülerini işaret etti. İsrail ordusu ise iddialarını kanıtladığını ileri sürdüğü bir radar haritası grafiği paylaştı.

Haber 18-10-23 12:52

Malatya'da İsrail protestosu! Konvoy yapıp yola çıktılar, Kürecik Radar Üssü'ne gitmek istediler: Gerginlik yaşandı

İsrail'in dünkü hastane katliamı dünyada infiale yol açtı. Dünyadan peş peşe tepkiler gelirken Türkiye'de vatandaşlar sokağa döküldü. Malatya'da bir grup konvoy halinde Kürecik Radar Üssü'ne gitmek istedi. Vatandaşlarla yolu kapatan güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Haber 18-10-23 07:47

Malatya'da İsrail protestosu sırasında bir grup Kürecik Radar Üssü'ne gitmek istedi

Malatya'da, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı protesto edildi.

Yurthaber 18-10-23 07:36

Erbakan hükümete seslendi! İsteklerini tek tek sıraladı: Bugünden tezi yok kapatılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "İsrail’deki büyükelçimizin acilen geri çağırılması, İsrail’in Ankara büyükelçisinin sınır dışı edilmesi, bu zulme açıkça destek veren ABD'nin İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü’nün derhal, bugünden tezi yok kapatılması, petrol başta olmak üzere bütün stratejik maddelerin ABD ve İsrail'e satışının bütün Müslüman ülkeler tarafından durdurulması gerekir" dedi.

Haber 14-10-23 18:54

Adıyaman’da kule vinç devrildi: 2 yaralı

Adıyaman’da, kule vincin devrilmesi sonucu meydana gelen olayda 2 kişi yaralandı.

Yurthaber 26-09-23 11:32

Henüz 24 yaşındaydı! İnşaatta vinç kazası: Vinç operatörü hayatını kaybetti

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde sanayi sitesi inşaatında aşırı rüzgar nedeniyle kule vinç devrildi. Feci olayda vinç operatörü yaşamını yitirdi.

Haber 18-09-23 13:00

Son dakika | Çanakkale büyük orman yangını! Alevler hızla yayıldı, köyler ve üniversite kampüsü tahliye edildi

Son dakika orman yangını haberi: Çanakkale'de öğle saatlerinde çıkan orman yangını sürüyor. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alevlerin yaklaştığı 9 yerleşim yeri, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi tahliye edildi. Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi'nin de yangına müdahale için İstanbul'dan hareket etti. Bakan Yumaklı da son durumla ilgili açıklama yaptı.

Haber 22-08-23 18:55

Radar cezasına emsal karar! Hız sınırını aştı ama yaptığı itirazda haklı çıktı... Mahkemeden iptal kararı

Ankara'da yaşayan Tunahan Yaman, Antalya'ya tatile giderken Elektronik Denetim Sistemi'ne (EDS) yakalandı. Hız sınırını sadece 2 kilometre aşan Yaman'ın hukuk mücadelesinde ise mahkeme bütün sürücüleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

Haber 14-08-23 08:56

Antalya'nın göbeğinde vahim manzara: Kule şeklindeki alanı mesken tuttular! Acaba bize saldırırlar mı?

Antalya'nın göbeğinde yer alan, kentin simge yapılarından tarihi Demirciler Çarşısı'nın ortasında kule şeklindeki Soba Müzesi önce kahve firmasına kiralanarak kafeye dönüştü, ardından kafe de kapandı. Böylece kule şeklindeki alan madde bağımlılarının ve evsizlerin meskeni haline geldi. Çarşı esnafı durumdan son derece rahatsız. Öyle ki iş yapamayacak hale geldiler. Esnafın anlattığına göre tarihi çarşıda madde bağımlıları dükkanların önünü tuvalet olarak kullanmaya başladı.

Haber 26-06-23 12:54

2023 Hız sınırı radar cezaları - Hız sınırları ve ihlal halinde trafik cezaları

Trafiği denetlemek, düzeni sağlamak, can güvenliğini korumak amacı ile yasalarla, kanunlarla türlü trafik kuralları geliştirilmiştir. Kuralların ihlali durumunda ise sürücülere ya da araç sahiplerine ihlal edilen kurala ve bu durumun neden olduğu sonuçlara göre cezai yaptırım uygulanır. Cezalar bazen para cezası bazen de trafikten men etme olabilir. Hız sınırlarına uyulmaması da insan hayatını tehlikeye atabilen bir durumdur ve cezai yaptırımları oldukça ağırdır.

Haber 10-06-23 16:36

Pasifik'te sular ısınıyor... Dünyanın en güçlüsü olacak! Menzili ABD ve Avustralya'yı kapsıyor

Çin, dünyanın en güçlü gemi radarını yapıyor. Radar sistemi, 4 bin 500 kilometre öteden ateşlenen güdümlü füzeyi tespit edebilirken, 3 bin 500 kilometre menzildeki çoklu hedefleri takip edebiliyor. Çin anakarasından Avustralya'nın kuzeyine ve ABD'nin Pasifik'teki Guam üssüne kadar uzak mesafede tespit ve takip kabiliyeti sağlayan radar sisteminin Çin Deniz Kuvvetlerine büyük avantaj sağlayabileceği öngörülüyor.

Haber 07-06-23 21:20

Büyükçekmece'deki TV kulesi icralık oldu! Fiyatı dudak uçuklattı, vatandaş böyle tepki gösterdi: '249 kuruşum olsa almam'

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Avrupa'nın 4'üncü ve dünyanın da en büyük 17'nci TV kulesi, icralık oldu. 1998 yılında yapımına başlanan ve 55 milyon dolara mal olan kulenin satış fiyatı dudak uçuklattı. Bir vatandaş kule ilgili olarak "Her kim alacaksa ne yapacak kuleyi. Hayatımda bu kadar mantıksız bir şey duymadım. Benim değil 249 milyonum, 249 kuruşum olsa almam" dedi.

Haber 02-06-23 09:33

Meteoroloji radar görüntüsünü yayınlandı! İstanbul dahil 20 il için sarı alarm: Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. 18 Mayıs verilerine göre Marmara’nın güney ve doğusu,(İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya’nın kuzeyi, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da rüzgarın hızı 70 km'ye kadar çıkacak.

Haber 18-05-23 09:19

İnşaattaki kule vinç koptu: Facianın eşiğinden dönüldü!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir inşaatta kuleli vinç koptu. Kazada yaralanan olmadı.

Haber 09-05-23 17:15

Kars’ta yerli ve milli radar sistemiyle hız kontrolü

Kars’ta bin 68 jandarmanın katılımıyla bayram öncesi yol güvenlik kontrolleri yapılıyor. Kontrollerde yerli ve milli Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) kullanılıyor.

Yurthaber 20-04-23 10:27

Batman-Kozluk karayolunda şaşırtan görüntü! Aracının üzerine adeta kule yaptı

Batman-Kozluk karayolu üzerinde bir sürücü, hafif ticari araç üzerinde adet kule yaparak yük taşıdı.

Haber 24-03-23 16:17

Diyarbakır’da trafik uygulaması: 8 bin 128 lira ceza kesildi

Diyarbakır’da trafik polisi ekipleri Kayapınar ilçesinde yaptıkları hız, radar ve alkol uygulamasında 8 bin 128 lira cezai işlem uyguladı.

Yurthaber 13-03-23 08:38

Yüzlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans için reklam filmi çektirmiş: 'En önemli özelliği...'

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yıkılan Hatay'daki Rönesans Rezidans ile yeni gelişmeler yaşandı. Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un inşaat bittikten sonra çektirdiği reklam filminde; rezidansın güvenliğini ön planda tuttuğunu dile getirdiği ortaya çıktı. Görüntüler güvenlik vaadiyle satıldığı belirtilen rezidansın, en önemli özelliğinin peri kalıp sistemi ve kule vinç kullanımıyla yapılan ilk konut olduğuna dikkat çekildi.

Haber 24-02-23 19:18

Evinizi sıcacık tutacak en iyi kule tipi ısıtıcı tavsiyeleri

Sürekli üşüyen ve evinin her zaman soğuk olmasından yakınanlara kule tipi ısıtıcı tavsiyesi yapılıyor. Kompakt tasarımıyla dar ve kalabalık odalarda bile rahatlıkla kullanılabilen kule tipi ısıtıcılar, sıcak havayı en hızlı şekilde etrafa dağıtarak evlerin her daim sıcak kalmasını sağlıyor. Gelin, her bütçeye ve beğeniye uygun en kaliteli kule tipi ısıtıcı çeşitlerine beraber göz atalım!

Haber 24-02-23 11:39

Hatay'da yıkılan binanın müteahhidi 'depremzede' olarak kaldığı 5 yıldızlı otelde yakalandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da bulunan Kule Apartmanı yerle bir oldu. Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu binanın müteahhidi Cihan İnşaat sahibi Ömer Cihan (49), Antalya'nın Manavgat ilçesinde yakalandı. Cihan'ın 5 yıldızlı bir otelde depremzede olarak kaldığı belirlendi. Sağlık kontrolü ve parmak izi tespitinin ardından adliyeye sevk edilen Cihan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte olayın detayları...

Haber 13-02-23 18:01

Orta gelirliye konut projesi fırsatçıları radarda! İhbar yağdı: Vergilere inceleme...

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Gayrimenkulun değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de RADAR sistemine takıldı.

Finans 30-01-23 09:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili mesajı dikkat çekmişti, Miçotakis yine gerilim yarattı! Tepki çeken yanıt: 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyenler bilsinler ki...

Yunanistan'ın Türk F-16'larına radar kilidi atması sonrası ilişkilerde gerilim artmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i uyarırken sık sık dile getirdiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" söylemini yinelemişti. Erdoğan'ın bu sözlerine gönderme yapan Miçotakis, küstah bir çıkışta bulunarak gözdağı verdi.

Haber 25-01-23 12:05

Tüm senaryolar o tarihi gösteriyor! Kar sinyalleri arttı, yağış için cuma günü işaret edildi: Borsa İstanbul veya coin grafiği değil

Türkiye özellikle İstanbul'da kar beklentilerinin boşa çıktığı kış mevsimini yarıladı. Beyaz örtünün ne zaman hakim olacağı merakla beklenirken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, paylaştığı radar görüntüleriyle "kar sinyallerinin çok arttığını" ifade etti. Öte yandan paylaşılan bir sıcaklık senaryosu grafiğiyle birlikte de "ay sonunda kar sinyallerinin çoğaldığı" tahminine yer verildi. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de önümüzdeki süreçte "kar görünmeyen" zaman dilimine dikkat çekti.

Haber 18-01-23 10:04

Herkes İstanbul'u merak ederken 50 ile kar uyarısı geldi! Tarih vererek çarpıcı görseli paylaştı: Doğudan bir canavar...

İki günde toplam 50 ilde kar yağışı bekleniyor. Ancak son günlerde havaların ılıması, özellikle İstanbul'da kar yağışı bekleyen vatandaşların beklentilerini boşa çıkardı. Kar yağışıyla ilgili değerlendirmesinde 24 Ocak tarihine dikkat çeken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bir radar görüntüsü paylaşarak "Şubat'ta doğudan bir canavar gelebilir" sözleriyle karlı ve soğuk havaları işaret etti. Öte yandan Meteoroloji kar beklenen 50 ili açıklarken 19 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarılar verdi.

Haber 17-01-23 12:27

51/5-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/5-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikteki düzeni sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve olası kazaların önüne geçme amacı ile bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Uygulanan cezai yaptırımlar Karayolları Trafik Kanununca belirlenmiştir. Bu uygulamalar farklı trafik hatalarına göre değişik şekilde yaptırımlar gerektirir. Hız sınırına ve radar gibi hız ölçen araçlara bağlı olarak verilen trafik cezaları bazı kodlarla adlandırılır. 51/5-a trafik cezası da bu cezalar arasında yer alır. Peki, 51/5-a trafik cezası tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:27

51/2-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Hem şehir içi hem de şehir dışı yollarda yolculuk yapmak için önceden belirlenmiş olan bazı hız limitleri vardır. Bu limitlerin aşılması hâlinde idari para cezası ve ehliyet ceza puanı uygulaması yapılır. Hız limitinin aşılması belli yüzdelere göre sınıflandırılmış ve ücretlendirilmiştir. Radar cezası olarak da bilinen 51 / c-2 trafik cezası da bu cezalar arasında yer alır. Peki, 51/2-c trafik cezasının konusu nedir ve ceza tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:26

51/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununca her türden ceza işin bir trafik ceza kodu belirlemiştir. Bu kodlar ve ceza yaptırımları farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Hız sınırlarının aşılması durumunda uygulanan cezalar 51/2-a, 51/2-b ve 512-c şekilde kodlanmıştır. Karayolları tarafından belirtilmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda ilgili hata koduna göre para cezası ve ehliyete yansıyacak olan puan cezası uygulanır. Radar cezası olarak da bilinen 51/2-b cezasının konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:26