Kurul Kalesi Kazi Baskani Prof Dr Suleyman Yucel Senyurt Haberleri

Ordu Kurul Kalesi tarihe ışık tutuyor

Doğu Karadeniz'de arkeolojik kazı çalışmalarına 2010'da başlanan Ordu Kurul Kalesi'nde her yıl yeni eserler gün yüzüne çıkarılırken, bunlar ileride kurulacak arkeoloji müzesinde sergilenmek üzere de restore ediliyor - Kazı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt: - "Ordu Kurul Kalesi'ndeki yaşamı, hem dinsel hem de askeri anlamda yerleşimin tüm özelliklerini yansıtan önemli eserler bulduk. Bulduğumuz bu eserlerle Karadeniz, Anadolu ve Türk arkeolojisine ve kültürel mirasına önemli katkılarda bulunduğumuzu düşünüyoruz" - "Karadeniz'in yeşil örtüsünün altında bundan sonra da çok sayıda eserin gün yüzüne çıkarılacağını tahmin ediyoruz. Bundan sonra devam edecek çalışmalarla Kurul Kalesi tarihe ışık tutmaya devam edecek"

Haber 2018-09-17 11:08:59

Kurul Kalesi, Ordu'nun tarihine ışık tutuyor

Doğu Karadeniz'in ilk bilimsel arkeolojik kazı alanı Ordu Kurul Kalesi'nde, 2010 yılından bu yana yaklaşık 2 bin eser gün yüzüne çıkarıldı - Kazı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt: - "Şimdiye kadar yürütülen kazı çalışmalarında heykellerin yanı sıra demir, seramik, çanak çömlek, mızrak ucu, ok ucu, balta, hançer, silah, süs eşyaları, demirci örsü ve küp gibi yaklaşık 2 bin eseri gün yüzüne çıkarmayı başardık" -"2 bin 100 yıl önce insanların burada kullandığı tüm malzemeleri tek tek bulup gün yüzüne çıkarıyoruz. Bulduğumuz bu eserler bir müzeyi doldurabilecek önemli sayıya ulaştı"

Haber 2018-08-24 11:19:37

Ordu'daki tarihi kale 2019'da ziyarete açılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz: "6. Mithridates'ın kalesi olduğu tahmin edilen Kurul Kalesi'ndeki kazı çalışmalarına, bu sene de maddi ve manevi her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" - Kurul Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Yücel Şenyurt: "Çalışmalar devam ederken yapacağımız restore çalışmalarıyla kaleyi 2019 yılında tamamen ziyaretçilere açmayı planlıyoruz"

Haber 2018-07-04 16:58:17

Diğer Haber Etiketleri