Kuş Haberleri

Dünya genelinde yayılmaya devam ediyor! 2021'den bu yana milyonlarca kuş telef oldu! O bölgede ilk kez rastlandı

Bilim insanları, Antarktika ana karasında ilk kez kuş gribine (H5N1) rastlandığını açıkladı.

Haber 27-02-2024 15:45

Kestikleri ağaçları mevzi yapıp adeta katliam yaptılar! Diyarbakır’da ‘pes’ dedirten görüntüler: 'Gözlerini karartmışlar!'

Diyarbakır’dan skandal bir görüntü geldi. Avlanılması yasak olan bölgede kestikleri ağaçları mevzi yapıp, 200’ün üzerinde türün yaşadığı göletteki kuşları avladılar. ‘Avlanmak yasaktır’ tabelalarına rağmen, kimlikleri belirsiz kişiler, üniversite yerleşkesi içindeki 4 ağacı kesip 2 mevzi yaptı. Mevziler ve kenarlarında onlarca fişek görüntülenirken, bu yolla birçok kuşun öldürüldüğü de belirtildi. İşte akıllara durgunluk veren olayın detayları…

Haber 19-02-2024 13:20

'Erzincan'da kuşlar siyanürden öldü' iddiası gündem oldu! Gerçek bambaşka çıktı

Bazı basın yayın organlarında paylaşılan 'Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi' iddiası gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ölü kuşlar olarak servis edilen görüntülerin ardındaki gerçek de ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber 16-02-2024 17:45

Emekli öğretmen, evinin terasında beslediği kuşlarla katıldığı yarışmalardan madalyayla dönüyor

Bursa'da yaşayan emekli eğitimci Uğur Uzun, uğruna evini değiştirdiği kuşlarıyla katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda onlarca kupa ve madalya kazandı.

Yurthaber 26-01-2024 11:04

Diğer Haber Etiketleri

Kuş

Kuş Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuş Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Iğdır'daki sulak alanda kış ortası sayımında 25 türden 2 bin 200 kuş kaydedildi

Iğdır'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Karasu Sulak Alanı'nda ocak ayında kuş türü gözlemi ve sayımı yaptı.

Yurthaber 17-01-2024 11:47

Kişilik Testi: Bu resimde ilk ne görüyorsunuz? Seçtiğiniz hayvan karakterinizi ortaya çıkarıyor

Kişilik testleri, bireylerin kendilerini daha iyi tanımaları için başvurdukları araçlardandır. Bir kişilik testi sosyal medyada gündem oldu. Resimde ilk görülen hayvanın, kişinin karakterine dair bir detayı açığa çıkarıyor. Peki siz bu resimde ilk ne görüyorsunuz?

Trend 20-12-2023 09:47

Kişilik testi: Hangi kuşu seçerdiniz? Tercihiniz en büyük gizli niteliğinizi ortaya çıkarıyor!

Sosyal medyada gündem olan bir kişilik testi görselinde 3 farklı kuş türü bulunuyor. İddiaya göre seçtiğiniz kuş, en büyük gizli nitelikleriniz birini ortaya çıkarıyor.

Trend 19-12-2023 12:07

Yasa dışı yakalanarak ticareti yapılan 902 kuş doğaya bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince İstanbul Edirnekapı’da avlanması yasak olan doğa kuşlarını yakalayarak satışlarını yapan 24 şahsa yaklaşık 2 milyon TL para cezası verilirken, el konulan 633 saka, 224 iskete, 24 florya, 19 bıldırcın ve 2 beç tavuğu olmak üzere toplam 902 kuş doğaya bırakıldı.

Haber 04-12-2023 17:31

Korkunç anlar! Video çekerken ne olduğunu anlayamadı: Kuş saldırısının faturası ağır oldu!

Avustralyalı bir kadın yolda yürürken çektiği videoda bir kuşun saldırısına uğradı. Talihsiz kadın olacaklardan habersiz bir şekilde yolda ilerlediği sırada saksağan olduğu bildirilen kuş tarafından uğradığı saldırı sonucu kör oldu.

Trend 30-11-2023 16:29

Kuş üzümü nasıl yazılır? Kuş üzümü ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünyadaki en geniş kelime dağarcığına sahip dillerden biri de Türk dilidir. Türkçenin bu zenginliğinin de birden fazla nedeni vardır. Farklı dillerden gelen yabancı kökenli kelimeler, birleşik türde kelimeler, birden fazla anlama karşılık gelen kelimeler bu zenginliğin sebeplerinden birkaçıdır. Ancak bu zenginlik aynı zamanda Türkçe bir kelimenin telaffuzunda ya da yazımında hata yapılmasına da neden olabilir.

Egitim 14-11-2023 03:34

Kirpiğine kuş pisledi! Kusacağım diyerek kriz geçirdi... O anlar sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekerek viral olmayı başardı. Söz konusu görüntülerde 'lugkalem' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişi kirpiğine gelen kuş pisliğini gördükten sonra adeta sinir krizi geçirdi. O anlar sosyal medyadan paylaşılınca ortaya eğlenceli yorumlar çıktı.

Trend 11-11-2023 13:19

Müge Anlı'nın elinden ne uçan ne de kaçan kurtuluyor! Kuşunun bulunması için adaklar adayan yaşlı kadın yürekleri sızlattı

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına 90 yaşındaki Ayşe Hanım'ın sözleri damga vurdu. Tatil için Manisa'ya giden Ayşe Hanım, burada muhabbet kuşunu kaybettiğini belirtip Müge Anlı'dan yardım istedi. "Maviş benim çocuğum gibiydi" diyen yaşlı kadının sözleri ünlü gazeteciyi duygulandırdı.

Magazin 14-09-2023 13:33

Bu kuş özel olarak eğitilmiş! Sokaktan topladığı paraları eve böyle getiriyor... Sosyal medyada olay oldu

Çin’de sahibi tarafından özel olarak eğitilen bir kuşa ait görüntüler sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. Evde açık bırakılan pencereden dışarı çıkan kuş birkaç saat sonra ağzında parayla eve geri girdi ve komodinin çekmesini açarak parayı diğerlerinin yanına bıraktı. Viral olan görüntüler yorum yağmuruna tutuldu.

Trend 01-09-2023 10:04

Bu kadarını kimse beklemiyordu! Başına gelmeyen kalmadı... Gökyüzünden düşen yılan yırtıcı kuş aynı anda saldırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde yaşayan 64 yaşındaki Peggy Jones isimli bir kadın bahçesini temizlerken ilginç bir olay yaşadı. 64 yaşındaki kadının üzerine yabani bir kuş ağzındaki yılan düştü. Yılan kendisini korumak için kadına saldırırken avını geri almak isteyen kuşta aynı anda kadına hamle yaptı. Yılan ve kuşun saldırısına uğrayan kadın yüzünde, kolunda ve bacaklarında yaralarla hastaneye kaldırıldı.

Trend 10-08-2023 07:50

Kaçan kuşunu yakalamak isterken canından oldu! Rezidansın tepesinde dengesini kaybetti

Kayseri'de iddiaya göre Mustafa Tağman'ın (47) kuşu kaçtı. Kuşunu yakalamak isteyen Tağman 22 katlı rezidansın çatısına çıktı. Çatıda dengesini kaybeden Tağman düşerek hayatını kaybetti.

Haber 30-06-2023 15:25

En sevdiğiniz hayvan kişilik özelliklerinizi belirliyor! Evcil hayvan seçimiyle karakter analizi

Kişilik testleri oldukça dikkat çekici olabiliyor. Kişilerin beğenilerine, dikkatlerine, algılarına göre farklılık gösteren kişilik testleri bilinmeyen özellikleri ortaya çıkarabiliyor. Aşağıda yer alan evcil hayvanlar arasındaki seçiminiz karakter özelliklerinizi açıklıyor.

Kadin 29-05-2023 10:33

Van'da tedavileri tamamlanan kartal ve şahin doğaya salındı

Van'da tedavileri tamamlanan kaya kartalı ve arı şahini, doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Yurthaber 22-05-2023 13:47

Dolu yağışı sonrası meyve toplar gibi topladılar! Şoke eden görüntüler yürekleri burktu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dün gece yaşanan dolu felaketinin oluşturduğu hasar gün ağarınca ortaya çıkarken, kırsalda çekilen bir görüntü ise yürekleri burktu. Tarla ve bahçelerini kontrol etmeye giden çiftçiler, yürekleri yakan bir manzara ile karşılaştı.

Haber 21-05-2023 17:24

Nesli tükenmekte! Bitkin halde bulundu, koruma altına alındı

Ardahan'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı. Genelde sulak alanlarda yaşayan ve nesli tükenmekte olan kuşun, hava şartları nedeniyle bitkin düştüğü belirtildi. Bitkin bulunan balaban kuşu, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

Haber 15-05-2023 12:46

Ardahan'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı

Ardahan'da bitkin bulunan balaban kuşu, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

Yurthaber 15-05-2023 11:44

Nepal'de uçağın motoruna kuş çarptı! Havada büyük korku yaşandı

Nepal’in başkenti Katmandu’dan havalanan 167 yolcunun bulunduğu uçağın motorlarından birine kalkıştan kısa süre sonra kuş çarptı. Arızalı motoru kapatılan yolcu uçağı seferine devam etti.

Haber 25-04-2023 12:23

Ağrı Dağı eteğindeki Karasu sulak alanında bahri kuşu görüntülendi

Ağrı Dağı'nın eteğindeki Karasu sulak alanında bahri kuşu kayda alındı.

Yurthaber 23-04-2023 09:54

Antalya'da teldeki kuşu kurtarmak isteyen iki kişi elektrik akımına kapıldı

Antalya'nın Kepez ilçesinde, tele takılan kuşu çubukla kurtarmak isteyen iki kişinin elektrik akımına kapılması güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Yurthaber 13-04-2023 08:30

Doğu cılıbıtı, 113 yıl sonra Hatay'da görüldü!

Hatay’da 113 yıl aradan sonra kuş türlerinden 'Doğu cılıbıtı' görüldü. Kuş gözlemcisi Ali Atahan, "Ülkemizde görülen 7 cılıbıt türü var. En nadir gözlenen türlerden biri de bu. Kalın göğüs bandı, beyaz kaş ile hemen dikkat çeker" dedi.

Haber 11-04-2023 17:54

Görenler şaşkına döndü! 'İlginç bir manzara' Nadir görülüyor korumaya çalışıyorlar

Aydın'ın Efeler ilçesinde ortaya çıkan bir manzara görenleri hayrete düşürdü. Mahalle meydanındaki tesbih ağacının gövdesinde incir ağacı çıktı. İncir çekirdeklerinin bir kuş tarafından ağacın gövdesine taşındığı düşünülüyor. Köy sakinleri incir ağacının tesbih ağacının gövdesinde yaklaşık 6 sene önce yeşermeye başladığını ve bu nadir görülen ağaçları korumaya çalıştıklarını söyledi.

Haber 22-03-2023 11:07

Depremlerin ardından ilgi arttı vatandaşlar akın ediyor! ‘Deprem kuşu’ diye almaya başladılar

Vatandaşlar Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ötücü kuşlara ilgiyi artırdı. Van'da deprem öncesi kuşların çırpınarak telaşlandıkları ve aşırı ses çıkardıkları bilgisi üzerine vatandaşlar ötücü kuşlara ilgi göstermeye başladı. Bu kuşların deprem gelmeden önce çırpınarak telaşlandıkları ve aşırı ses çıkardıkları söyleniyor. Muhabbet kuşlarına müthiş bir talebin olduğunu ifade eden Esnaf Fatih Özdemir, "Deprem kuşu diye herkes almaya başladı" dedi.

Haber 10-03-2023 10:16

Depremden önce kedilerinin uyandırdığı hemşire, sahipsiz kalan hayvanlara can borcunu ödüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yaşayan hayvansever hemşire Zeliha Babayiğit, sahipsiz ve evsiz kalan kuşların bakımını üstlendi.

Yurthaber 21-02-2023 12:09

Ağrı Dağı Karasu Sulak Alanı'nda kışın 38 kuş türünün yaşadığı belirlendi

Türkiye'nin önemli kuş merkezlerinden olan Ağrı Dağı eteklerindeki Karasu Sulak Alanı'nda kış mevsimi olmasına rağmen 38 kuş türünün yaşadığı tespit edildi.

Yurthaber 31-01-2023 11:40

Tokat'ta off-road pilotları yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

Tokat'ta gönüllü off-road pilotları, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Yurthaber 19-12-2022 15:00

Daha önce hiç Türkiye'de kaydı yoktu! Sahilde adeta nöbet tutuyorlar... 'Gören haber versin adı tarihe geçecek'

Kuş gözlemcileri, göç sırasında Cebelitarık Boğazı'ndan fırtına nedeniyle sürüklenip Akdeniz'e girerek İtalya, Malta, Cezayir ve Yunanistan kıyılarında görülen ve Türkiye'ye de geldiği düşünülen, penguene benzerliğiyle dikkat çeken 'Ustura Gagalı' isimli kuş türünün Türkiye'deki ilk kaydını gerçekleştirmek için Akdeniz sahillerinde adeta nöbet tutuyor. Emin Yoğurtçuoğlu, ''Bu konu önemli, eğer birisi bunu görürse, Türkiye kuş listesine yeni bir kuş eklemiş olacak ve adı da tarihe geçecek'' dedi.

Haber 03-12-2022 17:04

İlk kez 2011'de görüntülenmişti! Çalıkuşu çıvgını Samsun ve İstanbul'dan sona Bursa'da da ortaya çıktı, heyecan yarattı

Çalıkuşu çıvgını, Bursa’da ilk kez görüntülendi. Türkiye'de ilk kez 2011 yılında fotoğraflanarak kayıt altına alınan çalıkuşu çıvgını, kuş gözlemcileri ve fotoğrafçılar arasında heyecana sebep oldu. Daha önce Türkiye'de 8 kez kez görüntülenebilen çalıkuşu çıvgını, böylelikle İstanbul ve Samsun'dan sonra Bursa'da da fotoğraflanmış oldu.

Trend 14-11-2022 13:32

Yaralı çakır kuşu kendisini kurtarmak isteyen görevliye dehşeti yaşattı! Onun için seferber oldular ama o bakın ne yaptı

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaralı halde yol kenarına düşen atmacagiller familyasından 'bayağı çakır kuşu' ekipleri seferber etti. Yırtıcı kuş, kendisini kurtarmak isteyen görevlinin elini pençeleri ile yaralarken, o anlar saniye saniye kaydedildi.

Haber 13-11-2022 11:32

Soygunlardan bahseden muhabir tam da o an soyuldu! Hırsız koşarak değil 'uçarak' uzaklaştı

Şili'de bir muhabirin canlı yayın esnasında soyulduğu anlar gündem oldu. Artan hırsızlıklarla ilgili canlı yayın yaparken kapkaç mağduru olan genç adam, ne olduğunu şaşırdı. Ancak daha şaşırtıcı olan kapkaçı yapanın kim olduğuydu.

Trend 05-11-2022 14:46

Aksaray'da kerkenez satan kişiye 23 bin lira ceza kesildi

Aksaray'da kerkenez satan kişiye 23 bin lira ceza kesildi

Yurthaber 18-10-2022 13:43

Yeniçağa Gölü göç mevsiminde mola veren kuşları ağırlıyor

Yeniçağa Gölü göç mevsiminde mola veren kuşları ağırlıyor

Yurthaber 13-10-2022 12:00

Hatay'da tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Hatay'da tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Yurthaber 08-10-2022 13:01

Korumada öncelikli türler arasına alınan bozkır kartalı uydu vericisiyle takip altında

Iğdır'daki Aras Kuş Cenneti'nde 18 Eylül'de halkalanan bozkır kartalı, o tarihten bu yana 436 kilometre kanat çırptı, en düşük 996 metreye indi ve en yüksek 2966 metreye çıktı - Iğdır Üniversitesi Kuş Merkezi Müdürü Dr. Emrah Çelik: - "Türkiye'de bu türün popülasyon sayısı tam olarak bilinmiyor ama Iğdır'da görüntülenmesi önemli bir olay. Ayrıca burada halkalanıp uydu verici takılıp doğaya bırakılması da çok önemli bir çalışma"

Yurthaber 07-10-2022 11:12

Bilecik'te yangın çıkan binadaki kafes kuşları ve süs tavukları telef oldu

Bilecik'te yangın çıkan binadaki kafes kuşları ve süs tavukları telef oldu

Yurthaber 04-10-2022 21:08

Kars'ta çocukların yaralı bulduğu kerkenez tedaviye alındı

Kars'ta çocukların yaralı bulduğu kerkenez tedaviye alındı

Yurthaber 03-10-2022 11:17

Göçmen kuşların molası Ağrı Dağı çevresinden izlenecek

Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri, Iğdır Üniversitesi Kuş Merkezindeki uzmanlar, öğrenciler ve gönüllüler tarafından ekim ayında yapılacak takiple kuşların göç vakitleri, yerli türleri, konaklama süreleri gibi birçok konuda veri toplanacak - KUŞ-MER Müdürü Emrah Çelik: - "Burada önümüzdeki günlerde bir toplanma olacak, kuşlar yağ depolayarak göç etmeye başlayacak"

Yurthaber 28-09-2022 11:05

Rize'de iş yeri sahibi hareketsiz halde bulduğu serçeye kalp masajı yaptı

Rize'de iş yeri sahibi hareketsiz halde bulduğu serçeye kalp masajı yaptı

Yurthaber 14-09-2022 11:27

Antik Çağ'ın Kuş Kahini Markosun mezarı Bergama'da bulundu

Bergama Antik Kenti'ndeki Asklepion bölgesinde yüzey araştırmalarında keşfedilen ve milattan sonra 2. yüzyıla tarihlenen mezarın, Antik Çağ'da kuşların uçuş düzenini izleyerek gelecekten haber verdiğine inanılan Kahin Markos'a ait olduğu tespit edildi - Arkeolog Prof. Ulrich Mania: - "Markos bir rahipti ve kuş uçuşundan, gelecek zaman için kehanette bulunuyordu"

Yurthaber 30-08-2022 11:27

Adeta dile geldi! Kafesinde yatmak istemeyip sahibiyle tartışan kuş sosyal medyada viral oldu

Kafesinde yatmak istemeyip sahibiyle tartışan muhabbet kuşunun videosu sosyal medyada viral oldu. Video, TikTok'ta yüz binlerce beğeni aldı.

Haber 28-08-2022 12:21

Kayseri'de yaralı bulunan gece balıkçılı tedaviye alındı

Kayseri'de yaralı bulunan gece balıkçılı tedaviye alındı

Yurthaber 19-08-2022 11:29

Ankara İtfaiyesinden bir ayda 903 hayvan kurtarma operasyonu

Geçen ay, aralarında yılan, kirpi, ördek, arı, kartal, kedi, köpek ve kuşların da bulunduğu 903 hayvan için seferber olan Ankara İtfaiyesi ekipleri, sırasıyla en çok kedi, kuş ve yılan için operasyon yaptı - İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu: - "Hayvan kurtarma ekiplerimiz, aynen yangına gider gibi hızlı bir şekilde olay yerine giderek vakalara müdahale ediyorlar"

Yurthaber 12-08-2022 11:07

İki aylık flamingolar kreşte uçmayı öğreniyor

Dünyanın önde gelen yapay üreme adalarından birine sahip Gediz Deltası'nda 2 ay önce yumurtalarını kıran 18 bin civarında yavru flamingo, ağustos ayını, yapay adanın hemen önünde "kreş" olarak adlandırılan bölgede geçiriyor - Yavru flamingoların ağustos ayının sonunda Akdeniz Havzası'nda kanat çırpması bekleniyor

Yurthaber 04-08-2022 11:07

Yürekleri ısıtan görüntü! Sıcaktan etkilenen yavru kuşa eliyle su içirdi

Kahramanmaraş'ta sıcaktan etkilenen yavru kuş, bir vatandaşın yardımıyla kendine geldi.

Haber 02-08-2022 16:48

Antalya'da duvara sıkışan kuş yavrusu itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Antalya'da duvara sıkışan kuş yavrusu itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Yurthaber 09-07-2022 12:05

Iğdır'da sıcaktan bitkin düşen kerkenez yavruları tedaviye alındı

Iğdır'da sıcaktan bitkin düşen kerkenez yavruları tedaviye alındı

Yurthaber 05-07-2022 14:27