Kuşburnu Haberleri

Kuşburnu nasıl yazılır? Kuşburnu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bulunan sözcüklerin doğru bir şekilde söylenmesi kadar doğru bir şekilde yazılması da son derece önemlidir. Dilbilgisi konuları arasında yazım kuralları ayrı bir öneme sahiptir. Pek çok kişi özellikle ayrı ve bitişik yazılan kelimelerde sıklıkla yanlışlık yapmaktadır. Yazımında yaygın olarak hataya düşülen sözcüklerden biri de kuşburnu kelimesidir. Peki, kuşburnu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 18-07-2023 15:09

Kuşburnu çekirdeği yağı faydaları: Kuşburnu çekirdeği yağı ne işe yarar?

Kuşburnu çekirdeği yağı doğal bir cilt ve saç bakım yağı olarak bilinir. Bu değerli yağ kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir ve cilt üzerinde birçok fayda sağlar. Kuşburnu çekirdeği yağı zengin C vitamini, E vitamini ve antioksidanlar içerir, bu da onu güçlü bir anti-aging ve cilt yenileyici yapar. Peki, kuşburnu çekirdğei yağı ne işe yarar, cilde iyi gelir mi?

Haber 28-05-2023 20:19

Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini vücut direncimiz ve hastalıklardan korunmamız için en gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. Yüksek C vitamini içeren gıdalar denildiğinde ilk akla portakal, limon, biber, çilek gibi meyve ve sebzeler geliyor. Ancak sıklıkla tüketilmeyen bir gıda var ki C vitaminini zirveye çıkartıyor hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Haber 28-05-2023 16:46

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 27-04-2023 17:05

Güzellik uzmanı yaşlanma karşıtı yağı açıkladı! Botoks etkisi yaratan yağ 10 yaş gençleştiriyor

Yaşlanmayı önlemek mümkün olmasa da yaşlılık etkileri doğru yöntemler ile azaltılabiliyor. Yüzdeki kırışıkları gidermek için en etkili yolun botoks olduğu düşünülüyor. Ancak güzellik uzmanları evde uygulanan doğal bir yağın da düzenli kullanımda botoks etkisi yarattığını paylaştı.

Kadin 14-04-2023 14:55

Kuşburnu faydaları nelerdir, kilo verdirir mi? Kuşburnu neye, hangi hastalıklara iyi gelir?

Kuşburnu güçlü bir antioksidan kaynağı ve C vitamini deposu olarak bilinen çalı tarzı bir bitkidir. Hem tıbbi hem de gastronomik amaçlar için kullanılan kuşburnu yüzyıllardır kullanılan bir bitkidir. Birçok kültürde özellikle Kuzey Avrupa ve Orta Doğu'da yaygın olarak kullanılır. Bu bitkinin farklı parçaları çeşitli şekillerde kullanılabilir ve çeşitli sağlık yararları sağlayabilir.

Haber 10-04-2023 11:06

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir, zayıflatır mı?

Kuşburnu, yabani gülün meyvesinden elde edilen bir bitkidir. Yabani gülün yapraklarının altında bulunan bu meyve, dut büyüklüğündedir. Gülün meyvesi olarak da adlandırılan kuşburnun rengi genellikle turuncuya çalan bir kırmızıdır. Sarı ve siyah çeşitleri bulunsa da çay olarak tüketilen versiyonu, kırmızı meyveli olan halidir. Hafif ekşi olmasına rağmen ferahlık sağlayan bir lezzeti olan bu meyve, sağlığa faydaları nedeniyle çay olarak sıklıkla tüketilir. Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:12

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tüm bitkilerin insan sağlığına farklı durumlarda faydası vardır. Kuşburnu da doğada bulunan ve birçok konuda insan sağlığına faydası olan bitkilerden biridir. Bağışıklığı güçlendirmesi, cildi güzelleştirmesi dışında birçok faydası bulunur. İdrar yolu enfeksiyonlarına çok iyi gelen kuşburnu çayı daha başka birçok hastalıkta da insan bedenini iyileştirici özelliğe sahiptir. Mide yanması, kusma, baş ağrıları, ishal gibi sorunlara iyi geldiği bilinir. Peki, kuşburnu çayı nasıl demlenir?

Haber 28-10-2022 16:53

Kars'ta kuşburnu toplanmasına başlandı

Kars'ta kuşburnu toplanmasına başlandı

Yurthaber 20-10-2022 12:06

Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor! Kuşburnu faydaları

Sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atarken pek ilgi görmeyenler sağlık için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Kuşburnu da bu faydası pek bilinmeyen ancak şifa dağıtan gıdalar arasında yer alıyor. Kanserden, kolesterole, şekere kadar çok tehlikeli hastalıklara karşı etki sağlayan kuşburnunun faydalarını öğrenmek istiyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Haber 05-10-2022 08:32

Bayburt'taki köyden toplandı, etkisi inanılmaz! Kanser hücrelerini yüksek oranda yok ediyor

Uzmanların yaptığı araştırmaya göre siyah kuşburnunun göğüs kanseri hücrelerini yüksek oranda yok ettiği belirlendi. Bayburt Üniversitesi'nde yapılan çalışma ile siyah kuşburnunun özellikle göğüs kanserine karşı etkili olduğunun ortaya konulduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Hamit Emre Kızıl, ''Siyah kuşburnunun içerik olarak göğüs kanseri hastalarına son derece yararlı bileşiklere sahip olduğu sonucuna varıldı. Bu çalışmamızın ardından deney hayvanı çalışmalarını hedefliyoruz'' dedi.

Haber 21-09-2022 09:20

Bir bardak içmeniz yeterli: Kan şekerini anında düşürüyor! Kalp hastalıkları, mide ülseri, gastrointestinal sorunlar...

Her yaştan insanın afiyetle içtiği kuşburnu yüksek C vitamini oranıyla bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olan bir bitkidir. Kendine özgü lezzetiyle ön plana çıkan kuşburnu çay dışında marmelat olarak da ülkemizde sıklıkla tüketilmektedir. Çin tıbbında kullanılan kuşburnu inanılmaz faydalarıyla da ön plana çıkıyor.

Haber 15-03-2022 07:47

Sarıkamış’ta 2 bin 500 rakımda kuşburnu toplama mesaisi başladı

Sarıkamış’ta 2 bin 500 rakımda kuşburnu toplama mesaisi başladı

Yurthaber 21-10-2021 11:35

Kuşburnu çayı nasıl yapılır? Faydaları saymakla bitmiyor

Kendine has kokusu ve kırmızı rengiyle hafızalarda yer eden kuşburnu çayı nasıl yapılır diye merak edenlere kuşburnu çayı hazırlanışını adım adım anlatacağız. Kuşburnu çayı faydaları ile de dikkat çeken bir sıcak içecek olduğundan özellikle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Kuşburnu zencefil çayı, ıhlamur ve kuşburnu çayı gibi farklı tatlarında da elde edilebileceği kuşburnu, soğuk havaların şifa kaynağıdır.

Yemek 12-01-2021 17:57

Bu doğal şifacı sayesinde hastalığı unutun! Çayı da oluyor reçeli de...

Sinop’ta koronavirüse karşı kuşburnu marmeladına talep arttı. Kuşburnu marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketiliyor.

Yemek 22-10-2020 08:16

Kuşburnu çayı çok konuşanlar için tavsiye edildi

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip, nezle, gribal enfeksiyonlar, faranjit tarzı hastalıklarda ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde doğal önlem olarak kullanılan kuşburnu güvenilir bir ürün olarak dikkat çekiyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Selim Güleryüz, "Kuşburnu çayını fazla konuşma gerektiren işlerde çalışanlar tercih edebilir” dedi.

Yemek 17-12-2019 17:11

Kuşburnunun faydaları nelerdir? İşte kuşburnu faydaları ve kuşburnu çayı faydaları

Kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini bakımından en zengin meyve olan kuşburnunun çayı da marmelatı da kendisi kadar faydalıdır. Türkiye’de bir dönemin başbakanı Tansu Çiller ile birlikte kullanımı yaygınlaştı ve o zamandan sonra kuşburnunun faydaları nelerdir araştırılmaya başlandı. Hatta kuşburnu çayı, o zamanlar Çiller çayı olarak da anılırdı. Peki kuşburnunun, kuşburnu çayının ve marmelatının faydaları nelerdir? Kuşburnu nasıl ve ne kadar tüketilmeli?

Haber 31-10-2018 15:28

''Kuşburnudaki KDV düşürülsün''

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kuşburnuna uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini talep etti.

Haber 09-12-2002 12:51

Almanya'ya 68 ton kuşburnu ihraç edildi

Gümüşhane'de kuşburnu ürünlerinin ihracatına başlandı.

Haber 01-11-2002 17:44

Kuşburnu, her derde deva

Uzmanlar, kuşburnunun başta C vitamini olmak üzere, yüksek oranda B1, B2, E ve K vitaminlerini içerdiğini bildirdi. Kuşburnunun ana merkezi olarak bilinen Gümüşhane'de başta merkez ilçe olmak üzere Torul, Kürtün, Kelkit, Köse ve Şiran İlçelerinde bolca yetiştiğini belirten uzmanlar, "Kuşburnu, potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi elementleri içermesinin yanında, yüksek oranda şeker içermektedir" dediler.

Haber 30-11-1999 00:00