Kuzey Kombine Bireysel Normal Tepe Haberleri

9 askerin şehit olduğu hain saldırıda 1740 rakımlı tepe detayı! 2 yıldır tek terörist bile sızamadı...

Kuzey Irak’taki üs bölgesine terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 9 askerimizin şehit edilmesi sonrası bölgede operasyonlar sürerken saldırıya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 1740 rakımlı tepe detayı dikkatleri çekerken, bu tepeye üs bölgesi kurulmasıyla birlikte son iki yılda tek bir terörist bile bu bölge üzerinden Türkiye’ye sızma girişiminde bulunamadı. İşte merak edilen üsle ilgili detaylar...

Haber 2024-01-13 13:30:51

Zelenski uyardı! ''Bu kış Rusya, Avrupa'ya karşı enerji saldırısına hazırlanıyor''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, son açıklamasıyla korkuttu. Gazprom’un Avrupa’ya giden Kuzey Akım 1 gaz tedarikini ‘sızıntı’ nedeniyle tamamen durdurmasının ardından açıklama yapan Ukraynalı devlet adamı, Rusya'nın bu kış Avrupa'nın yaşantısını normal çizgisinden çıkarmayı hedeflediğini iddia etti.

Haber 2022-09-04 11:09:32

TikTokker Beau Brown, normal uçak koltuğuna sığamadığı için birinci sınıfa yükseltildi

2 metre boyundaki Beau Brown, Kuzey Kaliforniya seyahati için bilet satın aldı. Uçağın standart koltuklarında sığamayacağı için iki kişilik bilet satın alan Brown yine de seyahati konusunda zorluk yaşadı. Havayolu şirketi ise yolcusundan özür dilemek için onu birinci sınıfa yükseltti.

Trend 2022-01-04 11:24:55

ABD'li zooarkeolog, Hattuşa'da Hititlerin hayvanlarla yaşamını araştırıyor

Kuzey Karolina Üniversitesinden Chiristine Mikeska: - "Hayvan çeşitliliği açısından çok geniş bir tür yelpazesi var. Normal bir yerleşimde bu kadar geniş yelpazeye rastlamak mümkün değil. Bu da şehrin büyüklüğünü gösteriyor" - "Evcil hayvanlar gibi yabani türler de yaygın. Mesela ormanlarda yaşayan ayı kemikleri ve üç büyük geyik türüne ait kemikler bulduk. Hattuşa'da ayrıca nadiren de olsa büyük kedigillerin kemikleri de ortaya çıkıyor"

Yurthaber 2021-10-08 11:34:06

Dr. Erol Kesici, Marmara Denizi'nde normal dönüş için tarih verdi

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Marmara Denizi'nin özellikle son 30 yıldır ciddi kirliliğe maruz kaldığını belirterek, "Gerekli önlemler alınır, herkes bireysel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirirse 5 yıl içinde kokusuz Marmara Denizi'ni yeniden görebiliriz; 10 yıla kadar da biyoçeşitliliği artar" dedi.

Haber 05-06-21 11:07

Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi yeni bölüm fragmanı izle | Kuzey zor durumda! Yıldız ve bebeği ölüyor mu?

Show TV'de yayınlanan sevilen dizi Kuzey Yıldızı İlk Aşk, her Cumartesi izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Son bölümde Yıldız, Kuzey’i peşinden koştursa da sonunda affetmişti ve aşıklar normal hayatlarına dönmüşlerdi. Peki Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi yeni bölüm fragmanı ve detaylar...

Magazin 03-04-21 16:40

Yetişkinlerin yüzde 90’ından fazlası aşılandı! Hayat normale döndü

Kuzey Afrika ve Avrupa'nın Akdeniz'e açılan kapısı olan Cebelitarık, yetişkin nüfusunun yüzde 90’ınından fazlasını aşılayarak normal hayata döndü. Bu kapsamda, sokaklarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı, kafe ve restoranların tam kapasiteyle çalışmasına izin verildi. Hayatın büyük ölçüde normale döndüğü Cebelitarık şimdiden turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.

Haber 01-04-21 09:48

GSO’dan eğitime tablet desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan tablet kampanyası kapsamında Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) gönderilen 55 adet tablet bilgisayar imzalanan protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.Protokol, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından imzalandı.GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “Temennimiz pandeminin bir an önce sona ermesi ve normal eğitim düzenine geçilmesidir.

Yurthaber 12-01-21 17:17

Muş’ta terör örgütüne ait mağarada lav silahı ele geçirildi

Muş’ta Yıldırım-9 Operasyonu kapsamında terör örgütü PKK’ya ait olduğu tespit edilen mağara içerisinde lav silahı ve el bombası ele geçirildi.Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Hasköy ilçesi Ortaç Köyü Dedemen Tepe Kuzey Batı yamacında Yıldırım-9 Operasyonu kapsamında 4-5 Aralık tarihinde icra edilen operasyonda terör örgütüne ait olduğu tespit edilen 26 metre uzunluğunda 2 metre genişliğindeki mağara içerisinde; 1 lav silahı, 2 el bombası, 1 çift ayakkabı, 1 poşet serum ve muhtelif giyim kıyafetinin ele geçirildiği kaydedildi.

Yurthaber 09-12-20 21:05

Deprem konutları yollarının yapım çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, Malatya’da TOKİ Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Gelincik Tepe mevkiinde yapılan 3 bin konutun bağlantı yolları ile ilgili çalışmaları devam ediyor.10 kilometrelik yol, hem yeni yerleşim yerine hem de Kuzey Çevre Yolu’na bağlanacak.

Yurthaber 09-12-20 16:56

Batı Karadeniz Pilot Bisiklet rotaları oluşturuluyor

Doğa sporlarını geliştirmek ve turizmi çeşitlendirmek, TR81 Batı Karadeniz Bölgesi (Zonguldak, Karabük ve Bartın) ve TR82 Kuzey Anadolu Bölgesinde (Kastamonu, Çankırı ve Sinop) altyapısı tamamen hazırlanmış bisiklet rotalarının oluşturulması amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile işbirliğinde Batı Karadeniz Pilot Bisiklet Rotalarının Oluşturulması çalışması yürütüldü.Doğa temelli bireysel ve toplu spor organizasyonlarının artırılması ve sürekli yapılabilir duruma getirilmesi için Karabük, Bartın ve Kastamonu şehirleri arasında bir pilot çalışma alanı belirlenmiştir.

Yurthaber 08-12-20 16:56

Batı Karadeniz’de bisiklet sporu ve turizmi pilot çalışması başladı

Sürdürülebilir turizmi önceliklendirmek, doğa sporlarını geliştirmek ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde TR82 ve TR81 Bölgelerinin bisiklet rotalarının oluşturulması amacıyla pilot çalışma başlatıldı.Batı Karadeniz’de ilk bisiklet sporu pilot çalışması başladıSonuç Odaklı Programlar (SOP) kapsamında KUZKA ve BAKKA iş birliğinde başlatılan bisiklet rotalarının oluşturulması pilot çalışması kapsamında, doğa temelli bireysel ve toplu spor organizasyonlarının artırılması ve sürekli yapılabilir duruma getirilmesi için Kastamonu, Karabük ve Bartın arasında bir pilot çalışma alanı belirlendi.

Yurthaber 04-12-20 14:55

Gençlik merkezleri tedbirlerle yeniden açılıyor

Eskişehir Gençlik Hizmetleri birimi olan gençlik merkezleri ‘yeni normal’ çerçevesinde bireysel kullanıma açılarak misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirildi.Korona virüs salgını sürecinde faaliyetlerine ara veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri birimi bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezleri bireysel kullanım amacıyla açıldı.Alınan tedbirler çerçevesinde, detaylı bir biçimde dezenfekte işlemi yapılan gençlik merkezleri ‘yeni normal’ kuralları çerçevesinde kullanıma hazır hale getirildi.

Yurthaber 06-06-20 17:47

Koronavirüs: 18 Kıbrıslı Türk'ün cenazeleri Londra'da bir camide ülkelerine gönderilmeyi bekliyor

Londra'da koronavirüs salgını sırasında yaşamlarını yitiren 18 Kıbrıslı Türk'ün cenazeleri Hackney ilçesindeki bir camide ülkelerine geri gönderilmeyi bekliyor. Kuzey Kıbrıs'ın salgın nedeniyle sınırlarını kapatmış olması, geleneklere göre normal olarak mümkün olan en kısa sürede yapılan defin işlemini de geciktiriyor.

Haber 27-05-20 21:20

Koronavirüsle mücadelede 'İsveç modeli' işe yarar mı?

Avrupa'nın birçok ülkesinde tecrit ve zorunlu karantina uygulamaları yürürlükteyken tek bir ülkede hayat normal seyrinde: İsveç... İsveçli yetkililer katı kurallar uygulamak yerine halkın bireysel sorumlulukları dahilinde tavsiyeleri dinlemeleri çağrısı yapıyor.

Haber 29-03-20 14:11

Hikmet Karaman: İnşallah kısa sürede normal günlerimize döneriz

"Şu an takımdaki oyuncularımız bireysel olarak antrenmanlarına devam ediyor"

Yurthaber 25-03-20 13:57

Galaxy S20 Ultra fiyatını hak ediyor mu?

Samsung, 1.349 Euro fiyatı ile dikkat çeken tepe seviye telefonu Galaxy S20 Ultra ile karşımıza çıktı. Peki, Avrupa’da oldukça pahalıya satılacak olan bu model özellikleri ile fiyatını hak ediyor mu? Katlanabilir telefon parasına normal bir telefon satın almak mantıklı mı?

Haber 12-02-20 08:11

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Akhisar depremi için ön rapor:

"Bu depremler, Akhisar çöküntüsünün günümüzde Kuzey Kuzeydoğu- Güney Güneybatı (KKD-GGB) uzanımlı fayların hareketiyle deformasyona uğradığı ve bu hareketliliğe yer yer normal faylanmanın da eşlik ettiğini göstermektedir" -"Bölgede meydana gelmiş tarihsel ve aletsel dönem depremlerinin sismik kaynakları söz konusu havzaları sınırlayan faylara bağlanmaktadır ve sayısı oldukça fazladır" - "Akhisar depreminin Kırkağaç Fayı'ndan kaynaklanmış olabileceği görülmektedir"

Haber 28-01-20 11:10

Kuzey Makedonya Başbakanı Zaev: AB müzakerelerinin başlatılmaması hayal kırıklığı

"Bizim için gerçekten adil değildi. Biz 15 yıldır aday ülkeyiz, 10 olumlu tavsiyemiz var. Avrupa Konseyinde 28 ülke bizim reformlarımızın yüzde 100'ünü yerine getirdiğimizi onaylıyor. Bunun üzerine biz Bulgaristan ile çözüme varıyoruz. Yunanistan ile yaptığımız tarihi anlaşmayla çözüme varıyoruz. Bu anlaşmayla hatta normal olarak anayasal ismimizi de değiştirdik"

Haber 03-12-19 17:06

Vali Arslantaş’tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi:“Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütün bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir meseledir.Önemle belirtmek gerekir ki, milletler ve kültürler açısından da medeniyet değerinin tespit edilmesinde esas ölçü; bireysel ve toplumsal olarak zayıflara, yetimlere, kimsesizlere, yaşlılara ve engellilere karşı gösterilen duyarlılık ve sorumluluktur.Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üretmekte, özellikle de 2005 yılında çıkarılan Engelliler Hakkında Kanun ve sonrasında hayata geçirilen yasal düzenlemeler ile kamu hizmetlerinde kaydedilen gelişmeler onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki pek çok engeli ortadan kaldırmıştır.Bizler de, hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmadan, her normal insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak onlara yardımcı olmalıyız.Çünkü engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, onların hayatlarını kolaylaştırmak devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bu günün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.

Yurthaber 02-12-19 14:44

Malezya Başbakanı Mahathir: Kuzey Kore ile normal ilişkileri sürdürmenin zamanı geldi

"Dünyadaki bütün ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Kuzey Kore de bizimle ticaret yapabilir. Meydan okumaktan hoşlanmayız"

Haber 26-11-19 05:53

AÇSH personeline ‘Çocuklarda Özgül Öğrenme Güçlüğü’ semineri

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü personeline yönelik, Disleksi Haftası dolayısıyla ‘Özgül Öğrenme Güçlüğü’ semineri düzenlendi.AÇSH İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seminere AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, AÇSH İl Müdür Yardımcısı Celal Bilen, Şube Müdürü Süleyman Duman ve AÇSH İl Müdürlüğü personeli katıldı.Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Adnan Seferoğulları, tarafından düzenlenen seminerde Özgül Öğrenme Güçlüğünün, zekâsı normal veya normalin üstünde olan çocukların yaşıtlarıyla aynı zamanda ve aynı öğretim sistemi içerisinde eğitim almasına rağmen, bazı özel akademik alanlarda öğrenme güçlüğü çekmesi olarak tanımlandığını ifade etti.Disleksinin özelliklerine değinen Seferoğulları, “Özgül öğrenme güçlüğü bireysel olarak uygulanan standart testlerde, kişinin kronolojik yaşı, ölçülen zekâ düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda; okuma, matematik ve yazılı anlatımın, beklenenin önemli ölçüde altında olmasıdır.

Yurthaber 06-11-19 15:27

Gökhan Tepe’nin bebek heyecanı

Kuzey Kıbrıs’ta Merit Crystal Cove Hotel’de sahne alan Gökhan Tepe, 1.5 ay sonra dünyaya gelecek bebeği için ninni yazacağını söyledi. Heyecanını sahnede hayranlarıyla paylaşan Gökhan Tepe, “İnşallah biz de evlat sahibi olacağız. Şimdiden uykusuz her gece adlı şarkıyı ezberledik. Sağdan soldan bol bol geri bildirim alıyoruz. Allah tüm çocuklarımıza sağlık sıhhat versin” dedi.

Magazin 28-10-19 15:11

Ordu’da 9 ayda 6 bin 223 kişi işe yerleştirildi

Ordu Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürü İsa Kaymak, 2019 yılının ilk 9 ayında kuruma kayıtlı iş arayanlardan 3 bin 379’u kadın, 2 bin 810’u erkek, 34’ü engelli olmak üzere toplam 6 bin 223 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.Ordu’da, 2019 yılının ilk 9 ayında 39 bin 779’u normal, 84’ü engelli, 548’i eski hükümlü olmak üzere toplam 40 bin 411 kişinin kayıtlı iş arayan olduğunu belirten iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlara yönelik olarak iş danışmanlığı, öğrencilere yönelik olarak da meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini ifade etti.İsa Kaymak, bu kapsamda 2019 yılının ilk 9 ayında 61 eğitim kurumu ziyareti gerçekleştirildiğini, 42 bin 962 kişi ile bireysel görüşmede bulunulduğunu, 94 iş arama semineri düzenlendiğini ve bu seminerlere bin 743 kişinin katılım sağladığını kaydetti.İŞKUR’a kayıtlı her iş yerinin bir danışmanı bulunduğunu ve iş yerlerinin düzenli olarak ziyaret edildiğini belirten Kaymak, 2019 yılının ilk 9 ayında 4 bin 489 iş yeri ziyareti gerçekleştirildiğini, 7 bin 601 açık iş talebi alındığını, bu açık iş taleplerine 6 bin 223 kişinin yerleştirildiğini ve 18 bin 77 kişiye de yönlendirmede bulunulduğunu söyledi.Herhangi bir mesleği olmayan veya mesleğini geliştirmek isteyenlere yönelik mesleki eğitim kursları düzenlendiğini ifade eden İsa Kaymak, 2019 yılının ilk 9 ayında 854’ü kadın, 520’si erkek olmak üzere toplam bin 374 kişinin katıldığı 57 mesleki eğitim kursu düzenlendiğini ve bu kurslara katılan 227 kursiyerin istihdam edildiğini söyledi.İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, doğrudan veya yüklenici eliyle toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi amacıyla Toplum Yararına Program uygulandığına dikkat çeken İsa Kaymak, 2019 yılında 133 TYP uygulandığını, bu programlardan 3 bin 194 işsiz vatandaşın yararlandığını kaydetti.İŞKUR’a kayıtlı olup, en az yüzde 40 oranında engeli bulunan engelliler ile eski hükümlülere kendi işini kurmaları halinde maddi destek sağlandığını belirten İsa Kaymak, 7 farklı ilçemizde tekstil, mobilya, arıcılık, hayvancılık, seracılık konularında kendi işini kuran 11 engelli ve eski hükümlüye toplam 316 Bin TL destekte bulunulduğunu ifade etti.

Yurthaber 24-10-19 11:48

Burkina Faso'nun kuzeyinde 45 günlük sokağa çıkma yasağı

16 kişinin öldüğü son cami saldırısının yapıldığı kentin bulunduğu kuzey bölgelerinde 45 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi - 21 Ekim'de başlayacak yasağa göre, saat 20.00'den 05.00'e kadar sokağa çıkılamayacak, motosiklet ve 3 tekerli araç trafiği duracak - Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore: - "Saldırılar birlikte yaşama uyumumuza ve sosyal dokumuza zarar vermeyi amaçlıyor" - "Dinler hoşgörü vasıtalarıdır. Düşmanlara karşı bireysel ve toplumsal olarak her yerde beraber mücadele etmeliyiz"

Haber 15-10-19 06:55

Zayıf zeminler sadece İstanbul'da değil, tüm Marmara kıyılarında mevcuttur

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır: - "Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Avcılar bölgelerinin büyük bir kesimi heyelan alanları içinde olduğu için aynı şekilde riskli alanlardır. Bu tür alanlarda yer sarsıntısının şiddeti normal pekleşmiş veya kaya zeminlere nazaran 5-6 kat daha fazla olabiliyor. Benzer zayıf zeminler sadece İstanbul'da değil tüm Marmara kıyılarında mevcuttur" - "Kentsel dönüşümün hızlandırılması gerekiyor. Yapılması gereken şey, kentsel dönüşümün hızlandırılması ve yapılan evlerin de düzgün yapıldığından emin olunmasıdır" - "Marmara depremi 1766'da gerçekleşiyor yani 253 yıl geçmiş durumda. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde deprem tekrarlama süresi ortalama 250-300 yıl arasındadır. Yani İstanbul'da her an bir deprem olabilir, olma ihtimali çok yüksektir. Onun için de doğal olarak faydan uzaklaştıkça sarsıntının şiddeti de azalacağı için daha az risk altında oluyorsunuz ama uzakta olup zemin kötü olursa da bina yine yıkılıyor. Bu nedenle sağlam binalar inşa edilmesi çok önemli"

Haber 25-09-19 11:11

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz: Uzmanlar Kuzey Anadolu Fay Hattındaki normal bir deprem olduğunu söylüyor

SİLİVRİ Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Silivri açıklarındaki depremle ilgili olarak, "Silivri bu konuda bu beklenen Marmara depreminde önemli bir yer.

Haber 24-09-19 14:50

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: UZMANLAR KUZEY ANADOLU FAY HATTINDAKİ NORMAL BİR DEPREM OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Silivri açıklarındaki depremle ilgili olarak, "Silivri bu konuda bu beklenen Marmara depreminde önemli bir yer.

Haber 24-09-19 14:45

Süper Okuma Sistemi ile hızlı okuma ve kavramada başarı

Bursa'da bir ilkokuldaki öğrenciler üzerinde yapılan araştırma sonucunda geliştirilen "Süper Okuma Sistemi", doğru nefes alışverişi ve sözcük sözcük okuma yerine doğru anlamsal birlikleri görüntüleyerek algılamayla süratli okuma ve kavrama sağlıyor - BUÜ GSF Dramatik Yazarlık Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Öztahtalı: - "Süper Okuma Sistemi'nde, önce nefes alışverişini normal bir solumaya dönüştürüp durakların doğru yerlerde yapılmasını ve bu doğru duraklarla doğru anlamsal birlikleri görüntüleyerek algılama sağlıyoruz" - "Sistem, yakın gelecekte bulutta olacak. Hazırlanan yazılım hem iş dünyası hem bireysel kullanımlar için hem de okul kullanımları için öğrencilere, öğretmenlere çok önemli avantajlar sağlayacak. Oradaki 20 adımı takip ederek hem okuma hızı hem de kavrama yüzdesi artıyor"

Yurthaber 16-09-19 12:21

Süper Okuma Sistemi ile hızlı okuma ve kavramada başarı

Bursa'da bir ilkokuldaki öğrenciler üzerinde yapılan araştırma sonucunda geliştirilen "Süper Okuma Sistemi", doğru nefes alışverişi ve sözcük sözcük okuma yerine doğru anlamsal birlikleri görüntüleyerek algılamayla süratli okuma ve kavrama sağlıyor - BUÜ GSF Dramatik Yazarlık Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Öztahtalı: - "Süper Okuma Sistemi'nde, önce nefes alışverişini normal bir solumaya dönüştürüp durakların doğru yerlerde yapılmasını ve bu doğru duraklarla doğru anlamsal birlikleri görüntüleyerek algılama sağlıyoruz" - "Sistem, yakın gelecekte bulutta olacak. Hazırlanan yazılım hem iş dünyası hem bireysel kullanımlar için hem de okul kullanımları için öğrencilere, öğretmenlere çok önemli avantajlar sağlayacak. Oradaki 20 adımı takip ederek hem okuma hızı hem de kavrama yüzdesi artıyor"

Haber 16-09-19 12:20

İstanbul'un yangın gözlemcileri 7/24 tetikte

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesinde görev yapan "yangın gözlemcileri", kentin kuzey ormanlarında meydana gelebilecek olası yangınlara karşı 7 gün 24 saat görev başında - Gözlemcilerin yanı sıra termal ve normal kameralarla internet bağlantısı aracılığıyla da müdürlüğün Maslak'taki Yangın Koordinasyon Merkezinden kuzey ormanları 360 derece görüntüleniyor - İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş: - "Burada 3 personelimiz 7 gün, 24 saat gözetleme yapıyor. Hızlıca sayısal telsiz sistemiyle en yakın koordinasyon merkezimize duman gördüklerini ve tahmini mevkisini bildiriyorlar. Yangına hızlı ve etkin müdahale sağlıyoruz" - "Türkiye genelinde orman yangınlarına müdahale 12 dakikaya kadar düştü. İstanbul'da ise bu süre 8,37 dakika" - "Ormanlarımızda piknik yapan vatandaşlarımızın özellikle çamlık alanlarda ve rüzgarlı havalarda ateş yakmamaları, kesinlikle söndürülmemiş sigara izmaritlerini yere atmamaları, piknik yaptıktan sonra ateşlerini söndürdükten emin olarak oradan ayrılmaları gerekiyor"

Haber 17-08-19 11:09

Hatay’da çöp konteynerinden bebek cesedi çıktı

Hatay’ın Antakya ilçesinde çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu.Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kuzey tepe Mahallesi’nde çöp atmaya giden bir kişi, çöp konteynırında poşet içinde bir bebek cesedi fark etti.

Haber 11-06-19 19:48

Filyos Limanı ana mendirek yapım çalışması sürüyor

Batı Karadeniz’de kuzey güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verilecek olan Filyos Liman’nın inşaatında ana mendirek yapım çalışmaları sürüyor.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 13.

Yurthaber 10-03-19 10:35

Kuzey Kore'nin füze tesisini yeniden inşa ettiği iddiası

ABD'li uzmanlar, Kuzey Kore'nin füze fırlatma sahasındaki normal faaliyetlerine döndüğünü ileri sürdü

Haber 08-03-19 13:06

Kollardaki sarkmalara dikkat

Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Hakkı İzmirli, kol germe ya da diğer adıyla brakioplasti, koldaki yarasa kanadı görünümündeki sarkıklık ve gevşeklik ile fazla olan yağ dokusunu çıkartarak kolu yeniden şekillendirmek için yapılan bir ameliyat olduğunu söyledi.Kilo kaybı ya da yaşlanmanın doğal sonucu nedeniyle dirsekten koltukaltına kadar oluşan gevşek ve sarkık cildin çıkartılarak en iyi sonucu almak için bazen liposuction ile de kombine edilebildiğini anlatan Op.Dr.Hakkı İzmirli, ameliyata uygun adayları şöyle aktardı;“Kilonuz normal ama kol ve koltukaltınızda gevşeme ve sarkma varsa; Büyük miktarlarda kilo verme sonucunda kolunuzda yarasa kanadı görünümünde gevşek ve sarkık cilt ve yağ dokusu varsa; Kolunuzun iç kısmında kalacak bir iz karşılığında daha şekilli ve sıkı kollara sahip olmayı kabul etmeye istekli iseniz genel sağlığınız iyi ise ve iyileşmeyi etkileyecek cerrahi riskleri arttıracak özel bir sağlık probleminiz yoksa ve Sigara kullanmıyorsanız, kol estetiği ameliyatı için uygun bir aday olabilirsiniz.”Kol estetiği ameliyatı genel anestezi altında veya sedasyon ile desteklenmiş lokal anestezi altında yapılabileceğini dile getiren Op.Dr.Hakkı İzmirli, açıklamasını şöyle sürdürdü;“Ortalama 1-2 saat sürer.

Yurthaber 25-02-19 10:13

Kayserispor-Akhisarspor maç biletleri satışa çıktı

Spor Toto Süper Ligin 16.haftasında Pazar günü Kayseri Kadir Has Stadyumunda oynanacak olan Kayserispor ile Akhisarspor maç biletleri bugün Passolig tarafından satışa çıktı.Trabzonspor maçında ceza alan Kuzey Alt D Blok kombine sahipleri yerleri 1 maçlığına satışa açılacaktır.İşte bilet fiyatları;Batı Alt: 40Doğu Alt: 25Doğu Üst: 20Kuzey Üst: 15 TLMisafir Tribünü: 20 TL.

Yurthaber 12-12-18 13:50

Kayserispor-Akhisarspor maç biletleri satışa çıktı

Spor Toto Süper Ligin 16.haftasında Pazar günü Kayseri Kadir Has Stadyumunda oynanacak olan Kayserispor ile Akhisarspor maç biletleri bugün Passolig tarafından satışa çıktı.Trabzonspor maçında ceza alan Kuzey Alt D Blok kombine sahipleri yerleri 1 maçlığına satışa açılacaktır.İşte bilet fiyatları;Batı Alt: 40Doğu Alt: 25Doğu Üst: 20Kuzey Üst: 15 TLMisafir Tribünü: 20 TL.

Yurthaber 12-12-18 13:50

Hakkari üs bölgesindeki kaza

Kara Kuvvetleri Komutanlığınca oluşturulan idari ve teknik heyetin Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde yaptığı incelemenin sonuçları açıklandı - Atışın ardından merminin namluyu normal olarak terk ettiği ancak, topun arkasında "kama" olarak adlandırılan parçanın olağandışı bir şekilde koptuğu, bu nedenle namlu gerisinden çıkan alevin atışlarda kullanılacak barutları tutuşturarak zincirleme yangın ve patlamalara sebebiyet verdiği belirlendi - 175 mm'lik M107 K/M toplarla bugüne kadar yapılan atışlarda bu tip bir kazanın meydana gelmediği ancak üs bölgesindeki patlamanın sebebi belirlenene kadar 175 mm'lik M107 K/M toplarla bunlara ait mühimmatın kullanımının durdurulduğu bildirildi

Haber 22-11-18 19:55

Tepe lambalı araçla gasp yapan sahte polisler yakalandı

KUZEY Marmara Otoyolunda tepe lambalı otomobilleriyle önünü kestikleri TIR sürücüsünü kendi araçlarının bagajına kapatarak 26.5 ton ağırlığında 670 bin TL değerinde külçe alüminyumu çaldıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Haber 20-10-18 16:14

 TEPE LAMBALI ARAÇLA GASP YAPAN SAHTE POLİSLER YAKALANDI

KUZEY Marmara Otoyolunda tepe lambalı otomobilleriyle önünü kestikleri TIR sürücüsünü kendi araçlarının bagajına kapatarak 26.5 ton ağırlığında 670 bin TL değerinde külçe alüminyumu çaldıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Haber 20-10-18 15:47

Tepe lambalı araçla gasp yapan sahte polisler yakalandı

KUZEY Marmara Otoyolunda tepe lambalı otomobilleriyle önünü kestikleri TIR sürücüsünü kendi araçlarının bagajına kapatarak 26.5 ton ağırlığında 670 bin TL değerinde külçe alüminyumu çaldıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Haber 20-10-18 15:44

Grup turizminde Rusya'dan dönüşler başladı

Ağırlanan 12 milyon turistle yılın 9 aylık döneminde rekor kırılan Antalya'da, bireysel turiste göre daha fazla kazanç elde edilen grup turizmi için de olumlu gelişmeler yaşanıyor - Turizmci Bünyat Özpak: - "Grup turizminin ciroları normal turistten çok daha yüksektir. Rusya'nın grup turizminin yıllık cirolarının 5-6 milyar dolar olduğunu düşünüyoruz" - "Antalya'da Rusya'dan bin 100 kişiyle son beş yılın en büyük toplantı grubunu ağırladık. İyileşmenin öncüsü, güzel bir haber Türk turizmi için"

Yurthaber 19-10-18 11:16

Grup turizminde Rusya'dan dönüşler başladı

Ağırlanan 12 milyon turistle yılın 9 aylık döneminde rekor kırılan Antalya'da, bireysel turiste göre daha fazla kazanç elde edilen grup turizmi için de olumlu gelişmeler yaşanıyor - Turizmci Bünyat Özpak: - "Grup turizminin ciroları normal turistten çok daha yüksektir. Rusya'nın grup turizminin yıllık cirolarının 5-6 milyar dolar olduğunu düşünüyoruz" - "Antalya'da Rusya'dan bin 100 kişiyle son beş yılın en büyük toplantı grubunu ağırladık. İyileşmenin öncüsü, güzel bir haber Türk turizmi için"

Finans 19-10-18 11:15

Otoyolda şoförü bağlayıp alüminyum yüklü TIR'ı gasp edenler yakalandı

KUZEY Marmara Otoyolunda tepe lambalı otomobilleriyle  önünü kestikleri TIR'ın sürücüsünü kendi araçlarının bagajına kapatarak, 26.5 ton ağırlığında 670 bin TL değerinde külçe alüminyumu çaldıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Haber 18-10-18 15:21

Survivor'dan kim elendi? Survivor 22 Haziran Cuma Survivor 106. bölüm eleme sonuçları

Survivor 2018'in 22 Haziran Cuma yayınlanan 106. bölümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki büyük finale bir hafta kala bir isim daha veda etti. Kenan Doğulu sürprizi nedeniyle bir gün ertelenen eleme konseyinin sonuçları Cuma akşamı açıklandı. Survivor'da kim elendi? Survivor'da bireysel dokunulmazlık oyunu sonrasında elemeye Turabi, Hakan Hatipoğlu ve Murat Ceylan kaldı. Son toplu sms oylaması sonuçlarına göre Survivor'dan kim gitti?

Magazin 22-06-18 23:24

Survivor'dan kim elendi? Toplu sms oylamasına göre kim gitti? Survivor 18 Haziran eleme sonuçları

Survivor 2018'in18 Haziran Pazartesi yayınlanan son bölümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki büyük finallere kısa süre kala bir yarışmacı daha adaya veda etti. Survivor'da bireysel dokunulmazlık oyunu sonrasında elemeye Turabi, Murat Ceylan ve Sema kaldı. Peki Survivor'dan kim elendi? Son toplu sms oylaması sonuçlarına göre Survivor'dan kim gitti?

Magazin 18-06-18 22:13

Survivor 96. bölüm fragmanı! Acun Ilıcalı: 'Adalar birleşiyor, bireysel oyunlar başlıyor'

Survivor 2018'in 12 Haziran Salı ekrana gelecek olan 96. bölümünün tanıtımı yayınlandı. Survivor yeni bölümde artık yeni bir döneme geçiliyor. Temmuz ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde final yapacak olan Survivor 2018'de adalar birleşiyor. Acun Ilıcalı artık Survivor'da Ünlüler ve Gönüllüler döneminin bittiğini ve bireysel oyunlara geçildiğini açıkladı.

Magazin 12-06-18 02:22

Hakkari'den acı haber! 3 asker şehit

Aktütün Bayrak Tepe ile Dağlıca arasında karayolları yol yapım faaliyetinin emniyetini alan hudut birliğimize Kuzey Irak Basyan Khala Dağı bölgesinden saat 18.00 sıralarında güdümlü füze atıldı ve 3 askeri personel şehit oldu, 1 personel ise yaralandı.

Haber 03-06-18 21:44

Jeopark Kula baraj sınavında

Efeler Ligi'nde ilk yılında normal sezonu son 4 takım arasında tamamlayarak baraj etabına kalan Jeopar Kula Belediyespor, baraj etabının ilk devre ilk maçında yarın TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik'le karşılaşacak.

Haber 02-03-18 11:46