Kuzey Yarimkure Haberleri

Türkiye'ye çöl tozu geliyor! Orhan Şen'den uyarı geldi: 'Maske takmanız gerekebilir'

Türkiye yeni haftaya kuvvetli rüzgarla başladı. Meteoroloji danışmanı Orhan Şen, Kuzey Afrika'dan gelecek olan çöl tozu için uyarılarda bulundu. Şen, toz taşınımı beklenen illeri uyararak "Buradaki değer 250'nin üzerine çıkarsa maske takılması gerekiyor. Yağan tozu Teneffüs yoluyla almamamız lazım" dedi.

Haber 2024-03-26 18:46:44

Aracın motoru yerinden fırladı! Kocaeli'de feci kaza, gişelere çarpıp takla attı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde gişelere çarptıktan sonra takla atan ve motoru yerinden fırlayan otomobilin sürücüsü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haber 2024-03-24 23:05:03

Türkiye’deki en aktif fay hatlarından birisi! Son 100 yıldaki büyük yıkıcı depremlerin birçoğu bu fay üzerinde meydana geldi: 60 farklı lokasyon belirlenecek...

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde deprem tedirginliği yaşanıyor. Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde yer alan Çorum ve çevresindeki aktif fay hatları ise Hitit Üniversitesi'nce yürütülecek proje ile araştırılacak. Kuzey Anadolu Fay hattının Türkiye’deki en aktif fay hatlarından birisi olduğuna dikkat çeken Öğretim Görevlisi Kayhan Aladoğan, Türkiye’de son 100 yılda meydana gelen büyük yıkıcı depremlerin birçoğunun bu fay üzerinde meydana geldiğine işaret etti.

Haber 2024-03-24 09:37:00

Kuzey Marmara Otoyolu’nda kaza: 1 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda direksiyon hakimiyetini kaybeden hafriyat kamyonu sürücüsü, önce yön tabelasına ardından bariyerlere çarpıp ağaçlık alana devrildi.

Yurthaber 2024-03-21 15:33:42

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Hatay'da okul açılışına katıldı:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "6 Şubat'ta da beraberdik, depremi birlikte yaşadık, acılarımız o kadar büyük ki bu acıları unutmamız mümkün değil." dedi.

Yurthaber 21-03-24 15:22

İstanbul'da Kuzey Kıbrıs'ı İstanbul'da Yaşamak fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin "bağımsız bir Türk devleti olarak Türk devletlerinin en güneydeki temsilcisi ve Akdeniz'e açılan bir kapısı" olduğunu belirtti.

Yurthaber 21-03-24 07:57

Kuzey Marmara Otoyolu’nda asit yüklü tır alev alev yandı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde fosforik asit yüklü tırın kupa kısmı alev alev yandı.

Yurthaber 15-03-24 07:47

Kuzey Marmara Otoyolu'nda alev alan tır kullanılamaz hale geldi

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde seyir halindeyken alev alan kimyasal ürün yüklü tır yandı.

Yurthaber 15-03-24 07:21

ABD ile Güney Kore'ye yeni misilleme: Kuzey Kore düşmanın başkentini hedef gösterdi!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "dünyanın en güçlüleri" arasında olarak nitelediği ve yeni geliştirilen tank kamuoyuna tanıtıldı. Tanklarla gerçek atış tatbikatı gerçekleştirildiği bildirilirken, hedef olarak "düşmanın başkenti" gösterildi.

Haber 14-03-24 10:34

Netflix dizisi değil gerçek! Çete lideri 'Barbekü' ülkeyi ele geçirdi başbakan zorla istifa ettirildi

Kuzey Amerika'da yer alan Haiti'de son günlerde yaşananlar Netflix dizilerini hatırlatıyor. Haiti başbakanı Henry, kaos sonrası istifa ettiğini duyurdu. 'Barbekü' lakaplı Jimmy Cherizie, çetelerin lideri konumunda ve ülke yönetiminde de oldukça söz sahibi!

Haber 12-03-24 14:36

Ada seferlerine fırtına engeli

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tarifeli bazı feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Haber 11-03-24 17:59

Ada seferlerine fırtına engeli

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tarifeli bazı feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Yurthaber 11-03-24 15:57

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli: Vapur seferleri iptal edildi

İstanbul Boğazı'nda etkili olan sis nedeniyle gemi trafiği geçici olarak askıya alındı. Vapur seferleri de ikinci bir duyuruya dek iptal edildi. Öğleden sonra kısıtlı görüşün düzelmesi üzerine trafik güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

Haber 10-03-24 10:30

Kuzey Kore'den savaş sinyali: Dev tatbikat görüntülendi... ABD ve Güney Kore'ye rest: Ağır bedel ödeyecekler!

Güney Kore ile ABD arasındaki stratejik iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi, bölgedeki diğer devletleri de hareketlendirdi. Özellikle Kuzey Kore cephesinden önemli hamleler geliyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, orduya savaş hazırlıklarını artırma emri verdikten sonra ilk görüntüler geldi. Görüntüler uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratırken Kuzey Kore lideri Kim, ABD ve Güney Kore'nin "ağır bedel" ödeyeceği uyarısında bulundu.

Haber 08-03-24 09:29

Adana’da kuzey ilçelere kar yağarken, kar yağmayan Kozan’a ise suni kar getirildi

Adana’da kuzey ilçelere kar yağarken, kar yağmayan Kozan’a ise suni kar getirildi.

Yurthaber 06-03-24 14:01

Okulda cinsel ilişki skandalı! Rehber öğretmen ve reşit olmayan öğrencinin ilişkisi ifşa edildi... Tepkiler çığ gibi büyüdü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina bölgesindeki bir okulda rehberlik danışmanı ve voleybol antrenörü olan görev yapan 29 yaşındaki Patrick Finley reşit olmayan bir öğrenciye cinsel tacizde bulunmakla suçlandıktan sonra görevinden istifa etti. Olayın ülkede tepkilere neden oldu.

Trend 02-03-24 15:54

Tenedos Antik Kenti kazılarında çocuk mezarlığı keşfedildi! Yaklaşık 2 bin 700 yıllık... Ölü hediyeleriyle birlikte gömülü haldeler

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’nde her yıl 50 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği turizm merkezi Bozcaada ilçesinde antik kentin nekropolis alanında 2023 yılı sonunda yapılan kazı çalışmaları sırasında çok sayıda çocuk mezarı tespit edildi. Kazılar sırasında erken yaşta ölen çocukların hem küp mezar hem amfora mezar hem de taş örme mezarlarda ölü hediyeleriyle birlikte gömüldüğü belirlendi.

Kadin 02-03-24 10:57

Putin'in en büyük rakibiydi... Rus muhalif Navalny son yolculuğuna uğurlanıyor: Yüzlerce kişi alanda!

Rusya'da Putin'in en sert muhalifi olan 47 yaşındaki Aleksey Navalny, 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Kuzey Kutup bölgesindeki bir hapishanede tutuluyordu. 16 Şubat tarihinde cezaevindeyken aniden ölen Navalny'nin sır ölümünün arkasında Putin'in olabileceği iddiaları uluslararası medyada gündem olmuştu. Cesedi günler sonra ailesine teslim edilen Navalny için cenaze töreni düzenleniyor.

Haber 01-03-24 16:28

9. Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları tüm dünyadan yayımcıları bir araya getirecek

Meksika'nın "odak ülke" olarak belirlendiği programla, Uzak Asya'dan Latin Amerika'ya, Kuzey Avrupa'dan Afrika'ya kadar pek çok ülkeden yayımcılar telif ve çeviri görüşmeleri için İstanbul'da buluşacak.

Yurthaber 01-03-24 07:42

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sis etkili oluyor

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren sis etkili oluyor.

Yurthaber 29-02-24 07:30

Bayburt'taki pestil ve köme tesisi kadınlara ekmek kapısı oldu

Bayburt'un Demirözü ilçesinde belediye ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğinde kurulan pestil ve köme tesisinde kadınların ürettiği 8 çeşit ürün, "Bayburt Kale" markasıyla yurt içinde satışa sunuldu.

Yurthaber 28-02-24 12:40

Macaristan Meclisi, İsveç’in NATO üyeliğini onayladı

Macaristan Ulusal Meclisi, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'na (NATO) katılımına ilişkin anlaşmayı onayladı.

Haber 26-02-24 19:31

Nilsu Berfin Aktaş ünlü rapçi ile aşkını ilan etti! Pozlara yorum yağdı

Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinde canlandırdığı Gökçe karakteriyle ünlenen güzel oyuncu Nilsu Berfin Aktaş özel hayatıyla gündemden düşmüyor. Aktaş 2 yıl önce sessiz sedasız evlendiği Serdar Sertçelik'ten geçtiğimiz yaz boşanmıştı. Ünlü oyuncu şimdi de yeni aşkını ilan etti.

Magazin 23-02-24 14:56

KKTC'li Bakanlar Ertuğruloğlu ve Amcaoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yurthaber 21-02-24 14:54

Kim yeni hediyesiyle çok mutlu! Putin'den dostuna 'araba' kıyağı: 'Biz yaptık, sen bin'

Rusya lideri Vladimir Putin'in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a yaptığı jest dünyanın gündemine bomba gibi düştü. İki lider son dönemlerde sıcak temaslarıyla dikkatleri üzerlerine çekiyordu. Putin'in Rusya üretimi araba hediyesi karşısında Kuzey Koreli aile mutluluğunu bizzat dile getirdi.

Haber 20-02-24 09:49

Üç ilin kadın kooperatifleri gücünü birleştirdi, üretimlerini e-ticarete taşıdı

TR82 Bölgesinde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle bir araya gelerek ürettikleri ürünlerinin satış ve pazarlamasını yapabilecekleri e-ticaret platformu kurdu.

Yurthaber 16-02-24 08:12

Çiğnedikçe iğne ipliğe döndürüyor! Vücuda girdiği andan itibaren yağ yakıyor

Sağlıklı yaşam ve fazla kilolardan kurtulma konusunda sayısız yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden biri olan sandaloz sakızına dair deyim yerindeyse kullananlar 'iğne ipliğe döndüğünü' söylüyorlar. Ülkemizde pek fazla bilinmeyen sandaloz sakızı, Kuzey Afrika'da Sandaraca ağacından elde ediliyor. Bu sakız kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda sağlığınızı iyileştirmeye de destek olur.

Kadin 16-02-24 07:26

Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! AK Partili dikkat çeken isimler de var...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Suudi Arabistan, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, Tunus ve Kuzey Makedonya'ya büyükelçi ataması yapıldı. Büyükelçi olarak atanan isimler arasında Eski AK Parti'li vekil Nükhet Hotar, eski Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Emrullah İşler gibi isimler de yer aldı.

Haber 16-02-24 00:16

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı: Yarın öğlene kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul, Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'ye sarı kodlu uyarıda bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen de su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 15-02-24 12:59

Uçakla yolculuk yapacaklar dikkat! Pegasus'tan kabin bagajı kararı: Ek ücret talep edilecek

Pegasus Hava Yolları, uçağa yerleşim esnasındaki yoğunluğu engellemek gerekçesiyle uçuş paketlerinde değişikliğe gitti. Alınan karara göre, 14 Şubat itibarıyla yurt dışı ve Kuzey Kıbrıs için satın alınan ekonomi sınıfı biletlerde (Light Paket) kabin bagajı hizmetinden ekstra ücret alınacak.

Finans 14-02-24 14:59

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman'daki İsias Otel'in enkaz alanında konuştu:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinin her zaman yüreklerinde olacağını belirterek, her yıl hayatlarını kaybedenleri anacaklarını söyledi.

Yurthaber 13-02-24 14:43

O il için kritik deprem uyarısı! 'Kuzey-güney yönlü bir sıkışma var'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Hakkari'de sık görülen depremlere değinerek, yaz aylarında kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Sağlam, "Bölgede kuzey-güney yönlü bir sıkışma var biliyoruz. Bölge deprem üretme potansiyeli olan yerlerden. Bu yıl yapacağımız çalışmalarla Yüksekova-Şemdinli fay zonunun aslında en son ne zaman deprem ürettiğini bulacağız. Bu hem Türkiye için, hem bizim için önemli bir bilgi olacak" dedi.

Haber 13-02-24 10:59

Kuzey Irak’tan acı haber! 1 askerimiz şehit oldu

Irak’ın kuzeyinden gelen son dakika haberine göre 1 asker şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre teröristlerin saldırısında 2 asker de yaralandı.

Haber 03-02-24 14:17

Japon deprem uzmanından Türkiye açıklaması! Akdeniz, Ege, Marmara hepsini tek tek saydı; tsunami yüksekliği…

Türkiye deprem korkusu ile yaşarken uzmanlardan gelen son dakika açıklamaları ile ilgili haberler de gündem yaratmaya devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Kayseri’de katıldığı bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Moriwaki açıklamasınra “Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1-3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebilir” dedi. Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği ülkeleri ise tek tek saydı. İşte detaylar…

Haber 02-02-24 07:42

Kuzey Marmara Otoyolu’nda otobüs ile tır çarpıştı: 19 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu, Çekmeköy mevkii, Edirne istikametinde yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı feci kaza neticesinde 19 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-02-24 07:16

Kuzey Marmara Otoyolu'nda trafik kazasında 1’i ağır 19 kişi yaralandı

Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy mevkisinde yolcu otobüsüyle tırın çarpışması sonucu 1’i ağır 19 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-02-24 06:52

Kuzey Marmara Otoyolu'nda korkunç kaza! Yolcular otobüste sıkıştı: Çok sayıda yaralı var

Sabah saatlerinde korkunç kaza! Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy mevkinde şehirler arası yolcu otobüsü önünde ilerleyen TIR'a çarptı. Otobüsteki yolcular araçta sıkıştı. Çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Yolcular tek tek kurtarılırken İlk belirlemelere göre 19 kişi yaralandı.

Haber 02-02-24 06:40

Bozcaada ve Gökçeada’ya yarınki tüm feribot seferleri iptal edildi

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Yurthaber 30-01-24 13:34

Çankırı’da kar yağışı etkili oldu

Çankırı’nın kuzey kesimlerinde kalan ilçeleri etkili olan kar yağışı ile beyaza büründü.

Yurthaber 29-01-24 08:19

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kar yağışı etkili oluyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde kar yağışı etkisini gösteriyor.

Yurthaber 29-01-24 08:12

Asya'da tansiyon tavan yaptı: Su altı nükleer silah denemesi sonrası Kuzey Kore'den yeni hamle!

Güney Kore ve Kuzey Kore'nin arasındaki tansiyon giderek artıyor. Yine bu ay içerisinde su altı nükleer silah sistemini deneyen Kuzey Kore'den yeni hamle geldi. Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

Haber 28-01-24 11:19

Uyuya kalan beton mikseri şoförü, gişelerde tıra arkadan çarptı: 2 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu Eyüpsultan Işıklar Gişeleri mevkii’nde, gişelere girmek için sıra bekleyen tıra iddiaya göre uyuyakalan beton mikseri sürücüsü arkadan çarptı.

Yurthaber 25-01-24 14:42

Antalya’nın ardından şimdi de Kıbrıs! 3 ceset haberi daha geldi…

Türkiye günlerdir Antalya’da sahil kenarlarında bulunan cesetleri konuşurken benzer bir haber de Kıbrıs’tan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerine de bir ay içinde 3 kişinin cansız bedeninin vurduğu öğrenildi. Cansız bedenlerin kimlik teşhisi henüz yapılamazken, soruşturma devam ediyor. Antalya sahillerinde de 8 ceset bulunmuştu.

Haber 25-01-24 08:43

ABD'de kar fırtınası ve kutup soğukları etkisini sürdürüyor! Can kaybı 89’a yükseldi

ABD’de etkisini sürdüren kar fırtınası ve kutup soğukları nedeniyle geçtiğimiz haftadan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 89’a yükseldi. Oregon'da yaklaşık 10 bin, Kuzey Carolina'da 8 bin, California'da 7 bin ve Kentucky'de 4 bin 300 kişi elektriksiz kaldı.

Haber 21-01-24 23:12
abd

Gökçeada’ya yarınki bazı feribot seferleri iptal edildi

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Gökçeada ilçesine yarın yapılması planlanan bazı tarifeli feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Yurthaber 19-01-24 15:56

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon'da konuştu:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olduğunu belirterek, "Bu mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti'nin bize vermekte olduğu destek çok değerli ve önemlidir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılması yönünde uluslararası camiaya yaptığı çağrılar çok değerli ve kıymetlidir." dedi.

Yurthaber 19-01-24 15:37

Son dakika! Halil Falyalı cinayetinde karar çıktı: Mustafa Söylemez'e 2 kez müebbet hapis

Son dakika haberi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan ve aralarında Mehmet Faysal Söylemez ile Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıktı. Mahkeme Mustafa Söylemez’i 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mehmet Faysal Söylemez’in ise tüm suçlardan beraatine hükmetti. Mehmet Faysal Söylemez'in tahliyesine de karar verildi.

Haber 19-01-24 14:51

Kuzey Kore iki genci böyle cezalandırdı! Her şey halkın gözleri önünde oldu, cezanın sebebi şoke etti

Kuzey Kore'de iki genç, Güney Kore dizisi izledikleri için kamuya açık bir stadyumda halkın gözleri önünde cezalandırıldı. Gençlerin 12 yıllık ağır iş cezası aldıkları belirtildi. Videoda "Çürümüş kukla rejimin (Güney Kore) kültürü gençlere bile yayıldı" ve "Henüz 16 yaşındalar ama kendi geleceklerini mahvettiler" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.

Trend 18-01-24 19:37

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki temas ABD'de 'Ukrayna ittifakı' endişesi uyandırdı!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui'nin Rusya ziyareti Washington cephesinde "silah transferi" endişe uyandırdı. ABD cephesi iki ülkenin ilişkinin "açık" olduğunu belirterek, Rusya'ya Ukrayna'da sağlanan desteğin kesilmesini talep etti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore'ye diplomasi çağrısında bulundu.

Haber 18-01-24 10:17