Le Pm De Macedoine Zoran Zaev Haberleri

Her zaman Türkiye ile diyalog kurmamız gerektiğinin farkında olmalıyız

Slovenya Başbakanı Marjan Sarec: - "Her zaman dikkatli olmamız, her zaman Türkiye ile diyalog kurmamız gerektiğinin farkında olmamız önemli. Her diyalog, her ne kadar bazen düşük seviyede de olsa, hiç diyalog olmamasından daha iyidir. Gelecekte de göçmen sorununu etkili şekilde çözecek çözümler bulacağımıza eminim" - Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev: - "(Göçmen sorunu) Çözüm bulunacağına inanıyorum. Bu konuyla ilgili bir şeyler olduğunu bir yerlerde okudum. İnanıyorum ki Avrupa da biz de bazen ortaya çıkan bazı hoşnutsuzluklara çözüm bulacağız"

Haber 2019-10-10 22:08:11

ASELSAN yaptı, Başbakan tanıttı

ASELSAN'ın Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaklaşık 200 kilometrelik otoyolda kurduğu ücret toplama sahası ve sistem kontrol merkezini Başbakan Zoran Zaev tanıttı - Şirket, ülkenin doğu-batı ekseninde uzanan otoyolu için açılacak ihalenin de en güçlü adayları arasında yer alıyor

Haber 2019-07-10 11:40:10

Kuzey Makedonya Başbakanı Zaev Parti Kabinesini ve Hükümeti “Süpürüyor”

Geçtiğimiz günlerde, iktidarda bulunan Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği merkez meclis toplantısında partiden 3 sekreter, 6 başkan yardımcısı ve parti yönetim kurulunun tamamen görevden alındığını açıklayan parti başkanı ve Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, daha önce de açıkladığı “süpürge” olarak adlandırılan görevden alınmaları ve partide ve hükümette yeniden yapılandırmayı başlattı.Söz konusu “süpürgeyi” Başbakan Zaev, Kuzey Makedonya’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kendi partisinin adayı Stevo Pendarovski’nin seçimleri kazanıp Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen, seçimlerdeki düşük başarıdan sonra, partide ve hükümette yeniden yapılandırmaya gidileceğini belirterek açıklamıştı.Hükümette hangi isimlerin görevden alınacağını henüz açıklamayan Zaev, kabine değişikliğinde en az 3 bakanın görevden alınacağını belirtti.

Haber 2019-05-31 13:54:10

Bakan Akar, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile Üsküp’te bir araya geldi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti Üsküp’teki resmi temasları kapsamında ülkenin Başbakanı Zoran Zaev ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile de bir araya geldi.

Haber 2019-04-03 17:25:11

Diğer Haber Etiketleri

Makedonya Başbakanı Zaev AP Genel Kuruluna hitap etti

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev: - "30 Eylül’de yapılacak referandum, bizin geleceğimizdir, bizim ikinci bağımsızlığımız içindir. Tarihi sonuçları olacak bu referandum, 1991’de yapılan referandum ile aynı seviyede öneme sahiptir" - "Küçük bir ülke olarak, bağımsızlığımızı yalnızca AB ve NATO gibi uluslararası topluma üye olarak garanti altına alacağımızı biliyoruz. Bu durum sadece Makedonya için değil, aynı zamanda tüm komşularımız için geçerlidir"

Haber 13-09-18 15:26