Le President Turc Recep Tayyip Erdogan Haberleri

The Economist, Bloomberg derken şimdi de Alman Stern dergisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal başlık, AK Parti'den sert yanıt

İngiliz The Economist ve ABD'li Bloomberg'in ardından Alman Stern dergisi Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı analizde tepki çeken ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kapağına taşıyan dergi "Kundakçı Erdoğan (Erdogan Brandstifter)" manşetini attı. AK Parti'den söz konusu başlıkla ilgili çok sert bir açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın çizgisi, bunları daha çok rahatsız etmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-01-26 11:48:21

Fransız basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken sözler! Biraz kıskanç bir hisle...

Fransız basınında yer alan bir yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili övgü dolu sözlerin yer alması dikkat çekti. Fransız Le Monde gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yayımlanan yazıda, Erdoğan’ın Ukrayna ve Rusya ile iyi ilişkiler kuran büyük bir arabulucu olduğu belirtildi. Söz konusu yazıda Erdoğan'ın bir dış politika ustası olduğu ve uzmanlar tarafından kıskançlıkla da olsa saygıyla izlendiği anlatıldı.

Haber 2022-09-09 17:45:54

Erdoğan Taleban’ı ‘‘İşgalcilik’’le Suçladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşe'ye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Taleban'la görüşme niyeti olduğunu dile getirdi, ancak Taleban örgütünün "kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması gerektiğini" kaydetti

Haber 2021-07-19 17:23:06

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığından, ABD’deki Erdoğan düşmanlığına cevap

ABD’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca bir reklam panosuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine bir ilan verilmesi neticesinde, dünyanın çeşitli yerlerinden Cumhurbaşkanını destekleyen sevgi mesajları paylaşılmaya devam ediyor.Bosna Hersek’te dev bir panoda “Love Erdogan” yazılı bir görselin sosyal medyada yayılmasının ardından, “Love Erdogan” sloganı yeni bir akıma dönüştü ve bu etiketle on binlerce paylaşım yapıldı.

Yurthaber 2021-03-07 09:23:34

Aşırı sağcı Le Pen, Türkiye konusunda rakibi Macron'a destek verdi

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin lideri Marine Le Pen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik sözlerine ilişkin, "Bu tehditlere karşı, Macron ile milyonlarca anlaşamadığımız konu olmasına rağmen kararlılıkla, Fransa'nın Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron'un arkasındayım." dedi.

Haber 14-09-20 00:06

Fransız Le Monde gazetesinden dikkat çeken Erdoğan haberi: İntikam alıyor

Fransız Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sevr Antlaşması'ndan intikamını aldığını yazdı.

Haber 02-08-20 21:04

Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunduğu dergiye Fransa’dan ödül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakaret gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduğu Le Point dergisinin “Yok Edici” başlıklı sayısına Fransa’da 2019 Uluslararası Basın Büyük Ödülü verildi.

Haber 10-12-19 15:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eşref Gani le görüşüyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'na katılan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile görüşüyor.

Haber 09-12-19 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Le Point dergisi hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da yayımlanan Le Point dergisinin yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazar Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.Fransız dergisi Le Point, 24 Ekim’deki sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafına yer vererek hakaret içerikli yazılar yayımlamıştı.

Haber 25-10-19 12:33

Erdoğan'dan Fransız dergisindeki yayımlarla ilgili suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Le Point Dergisi Yayın Direktörü Etienne Gernelle ve Le Point Dergisi yazarı Romain Gubert hakkında, yayımları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haber 25-10-19 12:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisi yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu

Haber 25-10-19 11:51

Erdoğan'dan Fransız dergisindeki yayımlarla ilgili suç duyurusu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Le Point Dergisi Yayın Direktörü Etienne Gernelle ve Le Point Dergisi yazarı Romain Gubert hakkında, yayımları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haber 25-10-19 11:43

DHA DIŞ - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'nin bulunduğu yemeğe katılmadı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, liderler için verilen ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin de bulunduğu yemeğe katılmadı.  ABD Başkanı Donald Trump ve Sisi'nun bulunduğu masada Erdoğan için ayrılan sandalye boş kaldı.

Haber 25-09-19 11:17

Cumhurbaşkanı Erdogan Trabzon'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu kabul etti

Yurthaber 25-08-19 20:26

Erdogan, Rusya'ya gidiyor

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için salı günü Rusya’ya gidecek.

Haber 23-08-19 20:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “S-400 konusunda geri adım atma gibi bir şey söz konusu değil”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “S-400’le ilgili konuyu bitirdik.

Haber 19-05-19 00:12

AKP kalesi Kayseri'de yine iddialı, sloganı '150. yılda 150 proje'

Kayseri, 24 Haziran'da yüzde 70'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yüksek desteği veren kentlerdendi. O nedenle de "AKP'nin Kalesi" olarak da anılıyor. Cumhur İttifakı'nın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, "1869'da kurulan Kayseri'yi, Anadolu'nun parlayan şehri olarak ön plana çıkarmalıyız" diyor. Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 23-03-19 11:53

Sosyal medyada 'We are Erdoğan' kampanyası başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında yaşanan polemik sonucunda sosyal medyada 'We are Erdogan' başlıklı bir kampanya başlatıldı.

Trend 13-03-19 19:04

CUMHURBASKANI ERDOGAN ARTVIN MITINGINDE KONUSTU(GORUNTULERIN TAMAMI FTP'DE)

Erdoğan: 150 kilovatsaat elektrik tüketim desteğini vermeye başlıyoruz (2)   ERDOĞAN ARTVİN'DE HALKA HİTAP ETTİ Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ardahan mitinginin ardından geldiği Artvin'de toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Haber 01-03-19 21:37

Trump: Erdogan Suriye'de IŞİD'den geriye ne kaldıysa yok edeceği bilgisini verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "IŞİD'i Suriye'de yok edeceği" bilgisini verdiğini açıkladı.

Finans 24-12-18 08:32

Le Monde: Trump'ın Kararı Erdoğan için Diplomatik Zafer

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceği yönündeki tek taraflı açıklamasına, dünyada yankılar sürerken, Fransız Le Monde gazetesi, Trump'ın kararının Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "diplomatik bir zaferi" olduğunu yazdı.

Haber 21-12-18 09:18

Fransız gazete Le Monde: ABD'nin Suriye'den çekilmesi Erdoğan için bir zafer

Fransız basını, ABD’nin Suriye’den çekilmesini “Erdoğan için zafer” olarak değerlendirdi. Fransız Le Monde gazetesinde, "ABD birliklerinin Suriye'den geri çekilmesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için diplomatik bir zaferdir" ifadesine yer verdi.

Haber 20-12-18 23:49

ABD'nin Suriye'den çekilmesi Erdoğan için bir zafer

Fransız Le Monde gazetesi: "ABD birliklerinin (Suriye'den) geri çekilmesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için diplomatik zaferdir"

Haber 20-12-18 21:49

Le Monde: ‘Trump'ın Kararı Erdoğan için Diplomatik Zafer’

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceği yönündeki tek taraflı açıklamasına, dünyada yankılar sürerken, Fransız Le Monde gazetesi, Trump'ın kararının Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "diplomatik bir zaferi" olduğunu yazdı

Haber 20-12-18 20:10

Fransa ve Türkiye Arasında ‘Kaşıkçı’ Tartışması

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa’nın elinde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kayıtların olmadığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle ters düştü. Erdoğan’ı “siyasi oyun oynamakla” da suçlayan Le Drian’a Ankara’dan yanıt geldi

Haber 12-11-18 19:38

Türkiye'nin çabası olmasaydı olayın üstü çoktan örtülürdü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun: - "(Kaşıkçı cinayeti) Türkiye'nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır" - "Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için çalışmaya devam etmektedir. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir" - "Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili attığı adımlarla ilgili son açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi kabul edilemez" - "Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında bir iletişim kopukluğu varsa, bu sorunu çözecek olan Türkiye Cumhuriyeti değil, Fransız makamlarıdır"

Haber 12-11-18 16:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan Le Figaro'ya yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "Bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına itiraz etmek veya DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele etmek, tam olarak komşularımıza gösterdiğimiz bu saygının ve aralarında bulunduğumuz Avrupa milletlerinin güvenliğinin gereğidir" - "Türkiye olarak Avrupa tarihinin en önemli barış projesi olan Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefimize yönelik çalışmalarımızı sürdürecek; aynı zamanda Türkiye'nin Ortadoğu coğrafyasında kitleleri temsil eden, demokratik ve özgürlükçü yönetimleri desteklemek suretiyle barış ve istikrara katkı sunmaya devam edeceğiz"

Haber 11-11-18 15:59

Erdoğan: AB'ye tam üyelik hedefimiz devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransız Le Figaro için bir makale kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan makalede, "AB'ye tam üyelik hedefimiz devam ediyor. Ortadoğu'da demokratik iradeleri destekliyoruz" vurgusu yaptı.

Haber 11-11-18 15:13

Sivas Valiliğine Salih Ayhan atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan Sivas Valiliği’ne atandı.1 Haziran 2016 tarihinde Sivas Valiliği görevine atanan Davut Gül’ün Valiler Kararnamesi le Gaziantep Valiliğine atanmasının ardından aynı kararnameyle daha önce Sivas’ta Altınyayla ve Divriği ilçelerinde kaymakamlık, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve vali yardımcılığı yapan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan da Sivas Valiliği’ne atandı.1976’da Bayburt’ta Salih Ayhan, ilk ve orta öğrenimini memleketinde, yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisansını ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı.

Yurthaber 27-10-18 10:25

Çavuşoğlu Paris’te Le Drian’le Suriye’yi Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Pazar akşamı Fransa’nın başkenti Paris’e gelerek, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian’le görüştü

Haber 30-09-18 23:07

Halkın yüzde 64,5'i Cumhurbaşkanı'nın döviz krizindeki duruşunu destekliyor

İstanbul Üniversitesi'nin 12 ilde 15-74 yaş aralığındaki tüm sosyo-ekonomik gruplar üzerinde gerçekleştirilen Döviz/Dolar Krizi Üzerine Vatandaş Algısı-Tutum ve Davranışlarının Analitik Boyutta İncelenmesi Araştırması'nda halkın yüzde 64,5'inin döviz krizinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşunu desteklediği ortaya çıktı - İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Haluk Zülfikar: - "Bu krizin arkasında bir ya da daha fazla ülke olabileceğini belirtenlerin oranı yüzde 84,1'dir. Bu kitle tarafından etken ülke algısı yüzde 55,43'le ABD, İsrail yüzde 19,46'yla İsrail ve yüzde 12,26'yla İngiltere olarak görülmektedir" - "Türkiye'deki her 4 kişiden 1'i bu krizi tek başına ekonomik bir kriz olarak görüyor. Türk halkının yüzde 75'i ise sadece siyasi olarak görmekte"

Haber 18-08-18 12:03

Erdoğan: Bana icazeti Pensilvanya değil halkım verdi (2)

CUMHURBAŞKANI ERDOGAN, İFTAR PROGRAMINDA KONUŞTU Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da kent protokolü, muhtarlar, kanaat önderleri ile esnaf, sanatkarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen iftar programına katıldı.

Haber 31-05-18 23:10

(Erdoğan'ın okul ziyaretiyle) - Erdoğan, Eyice ve Çataklı'nın cenaze törenlerine katıldı

Haber-Kamera: Taner YENER - İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL DHA Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, sanat ve kültür tarihçisi Prof.

Haber 30-05-18 16:51

- ERDOĞAN,  EYİCE VE ÇATAKLI'NIN CENAZE TÖRENLERİNE KATILDI

Haber-Kamera: Taner YENER -  İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL DHA Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, sanat ve kültür tarihçisi Prof.

Haber 30-05-18 16:45

Erdoğan, Eyice ve Çataklı'nın cenaze törenlerine katıldı

  CUMHURBASKANI Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, sanat ve kültür tarihçisi Prof.

Haber 30-05-18 15:58

- ERDOĞAN,  EYİCE VE ÇATAKLI'NIN CENAZE TÖRENLERİNE KATILDI

  Haber-Kamera: Taner YENER -  İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL DHA Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, sanat ve kültür tarihçisi Prof.

Haber 30-05-18 15:58

28 Şubat zihniyeti CHP eliyle yeniden hortlatılmak isteniyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: - "(CHP'nin seçim beyannamesinde eğitim sisteminin '1+8+4' şeklinde düzenleneceğinin yer alması) Bu tam anlamıyla 28 Şubat zihniyetinin CHP eliyle yeniden hortlatılması anlamına gelecektir. Buna halkımız da izin vermeyecektir" - "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye cumhurbaşkanı seçilmek için uğraşıyor. Birisi Türkiye'ye cumhurbaşkanı olmak için uğraş verirken, diğer adaylar kendi aralarında rekabet ediyorlar, ikinci tura kalma rekabeti yapıyorlar. Onların Türkiye'yi yönetme gibi bir dertleri yok, seçimi ikinci tura bıraktırma gibi bir gayretleri var" - "(Türklere yönelik nefret suçu işleyen Fransız Le Point dergisine sahip çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamaları) Türkiye seçimleri, siyasi mühendislikle veya başka türlü hesaplarla maniple edilebilecek seçimler değildir. Türk halkı, Macron'dan da daha akıllıdır, bu tür mühendislik hesabı yapanlardan da daha akıllıdır"

Haber 30-05-18 11:15

Ab Bakanı Çelik, Le Point Dergisinin Kapağına Destek Veren Macron’u Eleştirdi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Fransız Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile...

Yurthaber 29-05-18 17:21

Fransız Le Point dergisine tepki

Derginin bu haftaki sayısında Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa'daki Türk kökenli kişi ve kuruluşlara yönelik ifadeler tepki çekti - Uluslararası Eşitlik ve Barış Konseyi: - "Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtına dönüşmüştür" - "Sorumsuz ve düşmanca bir habercilik örneği gösterilmiştir" - "Başta Fransa olmak üzere, Avrupa'da yaşayan farklı kültürler O'nu (Erdoğan) 21. yüzyılın Nelson Mandela'sı olarak görmektedir. Sizi sorumlu ve adil yayıncılığa davet ediyor ve çoğulculuğun temsilcisi STK'lar, medya kuruluşları ve siyasi oluşumlardan özür dilemeye çağırıyoruz"

Haber 24-05-18 18:36

Erdoğan summons urgent economy meeting as lira plunges

President Recep Tayyip Erdoğan summoned top members of the government’s economic administration for an urgent meeting on Wednesday, amid continued plunges in the value of the Turkish Lira.

Finans 09-05-18 16:46

Turkish gov’t working on plan to lower interest rates: Sources

 The government is working on a scheme to lower interest rates by reducing the Treasury’s borrowing requirement, and the new model is expected to be announced by President Recep Tayyip Erdoğan “within 15 days” according to sources close to the matter.  Top members of the country’s economic administration have reportedly been holding meetings since Monday on the issue.

Haber 04-04-18 15:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık metal yorgunluğu yok (5) 

CUMHURBASKANI ERDOGAN, AK PARTI ORDU IL KONGRESINE KATILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan helikopterle Ordu-Giresun Havalimanı'na geldi.

Haber 24-03-18 21:15

Erdogan: Turquía superó el golpe postmoderno del 97 con unidad

El presidente de Turquía, Recep Tayyip Erdogan, aseguró que después del golpe "postmoderno" del 28 de febrero de 1997, Turquía logró construir una democracia fortalecida.

Haber 02-03-18 00:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Dışişleri Bakanı’nı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Yurthaber 14-09-17 18:46

Turkey, Eu Agree On 12-Month Calendar In Accession Bid

- Turkey and the European Union have agreed on a 12-month calendar on the future of Turkey’s accession bid, Turkish President Recep Tayyip Erdoğan said

Yurthaber 27-05-17 15:22

Fransa seçimlerinde sandıktan 'Erdoğan' çıktı

Fransa'da AB karşıtı adaylarla, AB yanlısı adayların yarıştığı ve 2'nci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ülkede yaşayan gurbetçi Türklerden bazıları oy pusulalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini yazdı. OHAL sürecinde seçime giden Fransa'da, seçim- güveliğini sağlaması için yaklaşık 50 bin polis ve 7 bin asker görev yaptı. Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen, ikinci tura kalmayı başardı.

Haber 24-04-17 08:58

Ünlü dergiden referandum yazısı

Economist dergisinin Türkiye'nin anayasa referandumuna ilişkin analizinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "uzun süredir istediği güce ulaştığı ancak bunun bir maliyeti olacağı" belirtildi. Yazıda, devletin radikal bir şekilde elden geçirilmesi için Türkiye'nin 'Evet' oyu verdiği ancak sonuçların Erdoğan'ın beklediği zaferden farklı olduğu belirtildi. Referandumdan yüzde 51.4'le geçen 'Evet' oyları 'Hayır' oylarına oranla dar bir farkla öne geçmişti.

Haber 21-04-17 06:55

Le Monde'dan Avrupa’ya: Erdoğan’a akıllıca yanıt verilmeli

Fransız gazetesi Le Monde, Hollanda krizine ilişkin yayınlanan başyazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘mağduru oynadığını’ ileri sürerek Avrupa’nın ‘akıllıca’ yanıt vermesi gerektiğini yazdı.

Haber 14-03-17 10:11