Leblebi Haberleri

Denizli'de yük asansörünün düşmesi sonucu bir kadın öldü

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde, yük taşıma asansörünün düşmesi sonucu yaralanan kadın, hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 12-02-2024 07:42

Duyanları şaşkına çeviriyor! 4 liralık leblebi aldı, sıcaklığını beğenmeyince bakın ne yaptı

Denizli’de duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Bir kuruyemişçiden aldığı 4 liralık leblebinin sıcaklığını beğenmeyen vatandaş, esnafı CİMER’e şikayet etti. CİMER de Denizli Valiliği aracılığıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (DESOB) durumun incelenmesini istedi. DESOB'un iş yerine yaptığı denetim sonucu kusurlu bulunan esnaf hakkında cezai işlem uygulandı. DESOB Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, kusurun küçük ya da büyük olmasının önemli olmadığını söyledi.

Haber 10-10-2023 14:59

Bitkin halde bulunan sincabın kuru yemiş keyfi gülümsetti

Erzurum'da doğada bitkin halde bulunup korumaya alınan Anadolu yer sincabının kuru yemiş yediği anlar cep telefonu ile görüntülendi.

Yurthaber 03-10-2023 14:18

Leblebi kilo aldırır mı? Aşırı tüketilirse leblebi kilo yapar mı?

Leblebi besleyici değerleri ve lezzetiyle ünlü bir atıştırmalıktır. Yüzyıllardır birçok kültürde sevilerek tüketilen leblebi sağlıklı bir protein, lif ve enerji kaynağı olarak bilinir. Ancak leblebiyi aşırı tüketmek kilo alımına katkıda bulunabilir. Bu nedenle leblebiyi dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir. Diyette de sıklıkla tüketilen kuru yemişlerden birisi olan leblebinin kilo aldırıp aldırmayacağı sıklıkla araştırılır.

Haber 30-06-2023 22:15

Leblebi

Leblebi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Leblebi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Beyaz leblebinin faydaları nelerdir, besin değeri nedir? Beyaz leblebi kaç kalori, kilo aldırır mı?

Beyaz leblebi, Türk leblebisi olarak bilinir. Nohudun kavrulmasıyla yapılan leblebide kullanılan nohut türüne göre rengi de farklılık gösterir. Beyaz leblebi, Ege bölgesinde yetişen nohutlarla yapılır ve genellikle kuruyemiş olarak tüketilir. Sakız leblebi olarak da bilinen beyaz leblebi, düşük yağ ve yüksek protein içeriğiyle bilinir ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir. Aynı zamanda birçok yemek ve salata tarifinde de kullanılabilir.

Haber 07-04-2023 15:35

Günde bir avuç yerseniz gençleştirir, kırışıklıkları önler, kalp krizine karşı korur

Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina insan sağlığı için yaptığı çalışmalarla günümüze çok güçlü katkılarda bulundu. Besinlerin sağladığı faydaları tek tek kaleme alan İbn-İ Sina’nın notları halen güncelliğini koruyor. İbn-i Sina aynı zamanda kuruyemişlerle de ilgili önemli notlar paylaştı. Bu kuruyemişlerden biri de beyaz leblebi. İbn-i Sina’ya göre beyaz leblebinin faydaları.

Haber 17-11-2022 07:32

İbn-i Sina şifa kaynağını yıllar önce önermiş! Her gün bir avuç yemek mide ağrılarını gideriyor, tıkanıklıkları açıyor

İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri aradan yıllar geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını sık sık yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa çözüm buluyor. ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında beyaz leblebinin faydalarından bahseden İbn-i Sina'nın önerilerine göre beyaz leblebi çeşitli dertlere deva oluyor.

Haber 12-10-2022 07:05

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Leblebide Çorum, Denizli ve Kütahya arasında geleneksel rekabet sürüyor

Leblebi denince ilk akla gelen kent olan Çorum, bu ürünün tarihsel bir gelenek olduğu Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi ve ihracatla ön plana çıkan Denizli'nin Serinhisar ilçesi arasındaki lezzet rekabeti, artık dünya pazarlarında da sürüyor

Haber 08-10-2022 11:13

Her gün bir avuç yemeniz yeterli! Leblebi vücudu zırh gibi koruyor

Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.

Haber 06-10-2022 13:32

Leblebi helvası nasıl yapılır? Leblebi helvası tarifi ve malzemeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabında bulunan leblebi helvası tarifi, Atina’nın gündeminde yer almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Mart tarihinde İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yediği öğle yemeğinde ikram edilen leblebi helvası tarifi merak ediliyor. Peki leblebi helvası nasıl yapılır? İşte leblebi helvası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 16-03-2022 12:26

Çorum'da leblebinin sabunu da yapıldı! ''Türkiye ve dünyada ilk''

Daha çok leblebisiyle bilinen Çorum'da bu kez leblebiden sabun üretildi. Leblebili Sabunun yapımıyla ilgili bilgi veren Melikgazi Kadın Kültür Merkezi sorumlusu Hilal Irmak, bugüne kadar leblebiden sabun üretilmesine yönelik bir çalışma yapılmadığını belirterek, “Türkiye’de ilk kez böyle bir çalışmayı Çorum Belediyesi Melikgazi Kadın Kültür Merkezi olarak biz gerçekleştirdik” dedi. Irmak ayrıca,

Haber 31-12-2021 09:22

Gurbetçiler yurt dışına götürünce değer kazandı! Ağın leblebisine yoğun talep

Elazığ'ın Ağın ilçesinde, meşe külünde bekletilen nohutun yöreye has beyaz kumda kavrulmasıyla elde edilen tescilli lezzet Ağın leblebisi, her yıl yaşanan talep artışıyla üreticisinin yüzünü güldürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, ''Leblebinin gurbetçiler aracılığıyla yurt dışına götürülmesi değer kazanmasını sağladı. Ağın leblebisine 4-5 bin ton civarında potansiyel bir talep var. Bu yıl kuraklığa rağmen bin tonun üzerinde üretim gerçekleştirebildik'' dedi.

Haber 30-10-2021 11:52

Leblebi helvası nasıl yapılır? Leblebi helvası malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzetlerden biri olan leblebi helvasını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemelerden bir kısmı 1 su bardağı tepeleme leblebi tozu, 1 su bardağı toz şeker ve üzerine koymak için toz tarçındır. İşte leblebi helvası tarifi...

Yemek 22-09-2021 00:06

Leblebi helvası nasıl yapılır? İşte MasterChef Türkiye leblebi helvası tarifi ve malzemeleri....

Osmanlı saray mutfağı geniş yemek yelpaze ve benzersiz tatlarıyla damaklarda şölen oluşturmaya devam ediyor. Farklı kültürleri bir arada bulunduran Osmanlı Dönemi'ndeki çeşitlilik mutfağımıza da yansımış ve ortaya şahane lezzetler çıkmış. Bize miras kalan bu yemeklerin dünya mutfağında da çok özel yeri vardır.

Yemek 21-09-2021 17:48

Leblebi üretimini üç kuşaktır eski teknikle sürdürüyor

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan ve dedesinden babasına, ondan da kendisine kalan yaklaşık iki asırlık dükkanda 55 yıldır mesleğini sürdüren Ahmet Durnaoğlu, müşterilerine eski tekniklerle odun ateşinde kavurduğu leblebiyi sunmaya devam ediyor - Ahmet Durnaoğlu: - "13 yaşında dedemin, babamın yanında çırak olarak çalıştım. Şimdi tezgahı oğluma bırakmaya hazırlanıyorum ancak ondan da söz aldım. Bu dükkanda eski usulle doğal şekilde leblebi kavrulacak"

Yurthaber 23-07-2021 11:04

Leblebi: Faydaları nelerdir?

Leblebi, nohutun kavrulmasıyla elde edilen, kuruyemiş sınıfında, kökeninin Orta Doğu olduğu düşünülen bir besindir.

Haber 24-06-2020 10:54

7 bin yıllık geçmişi olan şifacı! Günde bir avuç yerseniz...

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudunu yenileyen leblebi kelimenin tam anlamıyla süper besin!

Yemek 26-06-2019 10:36

Günde 1 avuç yediğinizde bakın neye iyi geliyor!

7000 yıllık geçmişi olan leblebi, faydalarıyla tepeden tırnağa vücudu yeniliyor. İşte sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besin olan leblebinin faydaları!

Yemek 18-04-2019 09:49

Leblebinin Faydaları Nelerdir?

Çorum ili ile özdeşleşmiş olan leblebi, kuruyemişçilerde bulunan ve çokça tercih edilen bir üründür.

Yemek 03-04-2016 17:17