Lisans Haberleri

AYT 4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ 2023! ÖSYM lisans bölümleri başarı sıralaması, taban puanı ve kontenjanları

AYT 4 yıllık bölümler ve puan bilgisi merak ediliyor. YKS sınav sonuçları 20 Temmuz tarihinde adayların erişimine açıldı. Üniversite hayali kuran milyonlarda aday için tercih dönemi 27 Temmuz itibariyle başladı. AYT puanı ile 4 yıllık bölümleri tercih listesine eklemek isteyen adaylar lisans bölümlerinin puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını araştırıyorlar. Peki, AYT 4 yıllık bölümler hangileri, puanları kaç?

Egitim 27-07-2023 21:36

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı öncesi Galatasaray'da 5 ayrılık! Lisansları çıkarılmadı

Galatasaray'da yeni sezon için 20 futbolcunun lisansı çıkarılırken, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı öncesi 5 ismin takımdan ayrılması bekleniyor. İşte detaylar...

Spor 19-07-2023 17:21

Süper Lig'de kağıtlar yeniden dağıtabilir! Puan silme cezası gündeme geldi

Türk kulüplerinin lisans hakları nedeniyle başı belaya girebilir... TFF, Ulusal Kulüp Lisansı için 52 takımdan henüz yanıt alamadı. Lisansların alınamaması durumunda ortaya çıkacak puan silme cezasından Süper Lig'de yer alan takımlar da etkilenebilir. Bu takımların bazılarının adı da ortaya çıktı...

Spor 09-12-2022 17:04

Lisans eş anlamlısı nedir? Lisans kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Osmanlı Devleti padişahı Kanûnî Sultan Süleyman devrinde resmiyet kazanan Türk-Fransız ilişkileri, bu iki toplumun dillerini de etkilemiştir. Bu dönemde artan Fransızca ilgisi sayesinde Türkçeye Fransızcadan birçok kelime girmiştir. Lisans kelimesi de dilimize Fransızcadan giren yabancı kökenli kelimelerdendir. Peki, lisans kelimesinin eş anlamı olan kelime var mıdır?

Egitim 15-10-2022 12:35

Lisans

Lisans Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lisans Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gayrimenkul Değerleme mezunları ne iş yapar? Gayrimenkul Değerleme bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Gayrimenkul Değerleme bölümü, günümüzde oldukça önemli bir sektör haline gelen gayrimenkul sektöründe değerleme yapacak uzman kişileri yetiştiren bir lisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan kişiler, özel sektörde ve kamuda kolayca iş bulabilir. Gayrimenkul Değerleme mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 01-08-2022 01:23

Güzel Sanatlar mezunları ne iş yapar? Güzel Sanatlar bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Güzel sanatlar bölümü, öğrencilerin farklı sanat alanlarında yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlayacak eğitimler sunan bir bölümdür. Güzel sanatlar bölümünde eğitim alabilmek için yetenek sınavında başarılı olma şartı aranır. Adayların, üniversite sınavının yanı sıra yetenek sınavına da katılmaları gerekir. Güzel Sanatlar mezunları ne iş yapar, nerelerde görülür?

Egitim 01-08-2022 00:08

Gümrük İşletme mezunları ne iş yapar? Gümrük İşletme bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ülkemiz önemli bir jeopolitik yapıya sahiptir. Sınır komşularının da fazla olması sebebi ile gümrük müşavirlerine çok fazla ihtiyaç duyulur. Gümrük İşletme Bölümünden mezun olan kişiler, ülkenin sınırında faaliyette bulunarak ülkeye yapılan tüm giriş ve çıkış işlemlerinden sorumludur.

Egitim 30-07-2022 21:01

Görsel İletişim Tasarımı mezunları ne iş yapar? Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Görsel iletişim tasarımı, medya ve iletişim alanında özgün ve yaratıcı çalışmalar yürütecek meslek mensupları yetiştiren bir bölümdür. Görsel iletişim tasarımı bölümü mezunları gelişen teknolojilerin de etkisiyle oldukça geniş bir iş imkanına sahiptir.

Egitim 29-07-2022 16:16

Gerontoloji mezunları ne iş yapar? Gerontoloji bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Yaşlılık bilimi eğitimi olarak bilinen Gerontoloji, yaşlılar için toplum bilincinin gelişmesi ve farkındalık geliştirmek üzere çeşitli çalışmalar yürüten bir bölümdür. Bölüm yaşlı kişilerin yaşam konforunu arttıracak, sağlıklarını koruyacak meslek mensuplarının yetiştirilmesini sağlayan bir lisans bölümdür. Gerontoloji mezunları ne iş yapar?

Egitim 28-07-2022 14:10

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Denizaltı ya da deniz üstü taşıtlarının tasarımı, geliştirilmesi ve daha birçok alanda Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendislerine ihtiyaç duyulur. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü mezunları kamu ve özel sektörde birçok iş imkanına sahiptir. Gemi ve Deniz Teknolojisi mezunları ne iş yapar?

Egitim 28-07-2022 00:06