Lokomotif Haberleri

Bugüne kadar yurt dışından tedarik ediliyordu! En ve ilklerin buluştuğu E5000 raylara indi: İşte İlk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi

Yerli ve milli ‘Elektrikli Ana Hat Lokomotifi E5000’ törenle raya indirildi. E5000 elektrikli anahat lokomotifi hem kendi sınıfı hem de Türkiye'nin raylı sistemler serüveni için birçok 'En'i ve 'İlk'i barındırıyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bugüne kadar yurt dışından tedarik ettiğimiz elektrikli ana hat lokomotiflerini artık Türkiye'de üretmeyi başardık” dedi.

Finans 18-04-2023 15:30

Sivas'ta hareketli anlar! Polonyalı turistin yaptığı hareket ekipleri alarma geçirdi... Gerçek bambaşka çıktı

Sivas’ta Polonyalı bir turist, Tarihi Tren Garı'nda yaptığı hareketle ortalığı ayağa kaldırdı. Turist tarafından tarihi lokomotif içerisine bırakılan çanta güvenlik personeli tarafından fark edildi. Olay yerine ekipler sevk edildi. O esnada olay yerine gelen Polonyalı turist çantanın kedisine ait olduğunu söyleyince gerçek anlaşıldı.

Haber 10-11-2022 00:21

Bakan Karaismailoğlu, Eskişehir'de TÜRASAŞ fabrikasında konuştu:

"İnceleme imkanı bulduğumuz 'E-5000 Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi' projemizle, lokomotif üretiminde katma değeri yüksek bileşenlerin yerli tasarımı ile elektrikli lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz. Eskişehir'de üreteceğimiz milli elektrikli lokomotifimizin gövde tasarım çalışmalarını tamamladık, imalatına da başladık" - "Bugün teslimi gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma vagonumuzun, yerli ve milli imkanlarla üretildiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Vagonumuzla, demir yollarındaki petrol ve türevlerinin taşınması esnasında yaşanabilecek kazalarda, muhtemel raydan çıkma, yangın, sızıntı ve patlama gibi olaylardaki olası kayıp ve zararları en aza indirmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 18-08-2022 13:35

Lokomotif

Lokomotif Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lokomotif Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.