Lösemi Haberleri

'Umut vadeden bir takviye' Uzmanlardan çocukluk çağı kanserlerine karşı propolis önerisi

Çocukluk çağı kanserleri arasında en çok görülen kanser türünün lösemi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, löseminin çocuk çağı kanserlerinin yüzde 30’unu oluşturduğunu belirtti. Uzmanlar güncel bilimsel çalışmaların, propolisin çocukluk çağı kanser tedavilerine destek olabilecek değerli bir arı ürünü olduğunu belirtti.

Kadin 21-02-2024 17:38

Akılalmaz olay! Dondurucu bozuldu, 1,5 milyar TL çöp oldu

İsveç'te yürütülen lösemi araştırmasının milyonlarca dolar değerindeki örnekleri, Noel tatilinde dondurucunun bozulması sonucu çöp oldu.

Finans 06-02-2024 12:35

Grip bile olmamıştı, korkunç gerçek 30 yıl sonra onu buldu! Wyand'ı hikayesi her şeyi ortaya çıkardı! On binlerce kişi için kanser tehlikesi! Yıllarca gizlemişler...

1980'lerde Long Beach Donanma Tersanesi'nde çalışan Gilbert Wyand, oğlunun düğünü için gittiği Los Angeles'ta hayatını kabusuyla tanıştı. Bir anda kan kusan Wyand, devamında şiddetli mide ağrısı, terlemeyle sarsıldı. Gittiği doktor tarafından radyasyona maruz kalmanın neden olabileceği bir tür lösemi teşhisi konulan Wtand, korkunç bir gerçekle yüzleşti. Wyand, tersanede çalışmış olan on binlerce gazinin kansere yakalanmış olabileceğinden korkuyor.

Trend 29-01-2024 15:15

Portekizli lösemi hastası çocuğa kök hücre Erzincan'da görevli polisten

Kök hücre bağışıyla Portekizli lösemi hastası çocuğa umut olan Erzincan'da görevli trafik polisi Burak Güneş, "Bizim meslek genel anlamda insanlara yardım etmeyi amaçlıyor. Bu nedenle bunun mesleğimin bir gereği olduğunu düşündüm." dedi.

Yurthaber 18-12-2023 12:04

Wanda Nara'nın ruh hali Icardi'nin performansını da etkiler! Canlı yayına katıldı ağlamaktan gözleri şişti Çok fazla zamanım yok

Galatasaray'ın Arjantinli süper golcüsü Mauro Icardi'nin uzun yıllardır birlikte olduğu Wanda Nara geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada lösemi olduğunu açıklamıştı. Nara İtalya'da katıldığı bir televizyon programında yaşadığı durumları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Nara'nın bu durumu Galatasaray taraftarını da üzerken, bazı taraftarlar "Nara'nın ruh hali Icardi'nin performansını da etkiler" ifadelerini kullandı.

Spor 06-12-2023 07:35

Kan kanseri (Lösemi) belirtileri nelerdir? Lösemi olduğunu nasıl anlarız?

Kanser, insanlığın en büyük sağlık sorunlarından biridir ve dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını etkileyen bir hastalıktır. Hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla karakterize edilen kanser, vücuttaki normal hücrelerin sağlıklı dokulara zarar vermesine neden olabilir. Günümüzde kanser hala birçok bilinmezle çevrili bir sorun olup araştırmacıları, doktorları ve bilim insanlarını etkileyen bir alan olarak ön plana çıkar.

Haber 21-11-2023 22:33

Yaz tatilinde hayatı kabusa döndü! İlkokul öğrencisi Metehan, boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, lösemi olduğunu öğrendi

İlkokul öğrencisi 7 yaşındaki Metehan Doğanay, boğaz ağrısı, ateş ve halisizlik şikayetleri nedeniyle ailesiyle birlikte hastaneye başvurdu. Yapılan tektiklerde küçük Metehan için lösemi teşhisi konuldu. Tedaviye hemen başlanırken, küçük çocuğun kemoterapi tedavisine olumlu yanıt verdiği belirtildi. Metehan'ın doktoru Doç. Dr. Turan Bayhan, çocukluk çağı lösemi hastalığının çok sık görülen kanser hastalıkları arasında olduğunu söyledi.

Haber 07-11-2023 12:12

Lösemi nedir, belirtileri neler? Lösemi hastalığı bulaşıcı mı, tedavisi var mı?

Bir tür kanser hastalığı olan lösemi, kan kanseri olarak da biliniyor. Lösemi (kan kanseri), 4 farklı kan kanseri tipi için kullanılan genel bir kavramdır. Bu dört tipte ortak olan şey, kemik iliğindeki bir hücrenin başlangıç noktaları olmasıdır. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde lösemi hastalığına farkındalık oluşturmak için daha önceden lösemi hastalığına yakalanıp atlatmış olan kişiler katıldı. Peki, Lösemi nedir, belirtileri neler? Lösemi hastalığı bulaşıcı mı, tedavisi nedir?

Haber 03-11-2023 23:56

3 haftalık ömrünün kaldığı söyledi! “Kendi cenazemi bile planladım” dedi... Gerçek bambaşka çıktı

62 yaşındaki Dennis Blackman lösemi teşhisi konulduktan sonra doktorların 3 haftalık ömrünün kaldığını söylemesi üzerine kendi cenazesini planladığını söyledi. Ancak işler Blackman ve doktorların planladığı gibi gitmedi. Doktorlar tarafından teşhisin konulmasından 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen Blackman hayatına devam ediyor.

Trend 09-09-2023 10:57

Son dakika: Mauro Icardi'nin eşi Wanda Nara'nın sağlık durumu için korkutan iddia! 'Hastalığının adı...'

Son dakika haberleri: Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'da gösterdiği performansla taraftarların sevgilisi haline gelen Mauro Icardi'nin geleceği merak edilirken, oyuncunun eşi ve aynı zamanda menajeri olan Wanda Nara için endişe verici bir iddia gündeme geldi. Sarı - kırmızılıların, PSG'den bonservisini alacağı iddia edilen Icardi'nin eşi Wanda Nara'nın lösemi hastalığına yakalandığı iddia edildi. Haber, Arjantin'de en çok konuşulanlar arasındaki yerini aldı. İşte detaylar...

Spor 15-07-2023 09:21

Akılalmaz dolandırıcılık! Maaş bağlanmasını beklerken, 30 bin lira borca girdiler

Adana’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İbrahim T. ile Kıymet G. T. isimli çift, sahte kartlarla kendilerini devlet memuru olarak tanıtıp, lösemili 10 yaşındaki çocuğun ailesini maaş bağlatma vaadiyle dolandırdı. Dolandırıcılar, küçük çocuğun ailesini bir GSM operatörü üzerinden yaklaşık 30 bin liralık cep telefonu alarak zarara uğrattı. İşte olayın detayları...

Haber 21-05-2023 10:18

Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiyesi bilim tarafından doğrulandı! Dünyanın en sağlıklı bitkisi...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık üzerine yaptığı çarpıcı açıklamalar ve öneriler ile gündem oluyor. Karatay'ın doğal gıdaların tüketimi hakkında yaptığı öneriler birçok vatandaş tarafından güvenilerek tüketiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı bitkisi hakkında yaptığı açıklamalar bilimsel olarak da kanıtlandı. İşte o bitkinin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-01-2023 09:26

Erzurum'da gönüllü gençler lösemili çocuklara moral verdi

Erzurum'da, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından çocuklar için moral etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 26-12-2022 15:40

‘Supernatural’ dizisinin yıldızı Nicki Aycox kansere yenik düştü

"Supernatural" ve "Dark Blue" dizilerindeki rolleriyle tanınan Nicki Aycox yaşamını yitirdi. Ünlü isim lösemi ile mücadele ediyordu.

Magazin 21-11-2022 16:29

Adana'da 2,5 yaşındaki Ege Alp, lösemi nedeniyle hayatını kaybetti

Adana'da lösemi hastalığı nedeniyle tedavi gören 2,5 yaşındaki Ege Alp, yaşamını yitirdi.

Yurthaber 09-11-2022 15:27

Tekirdağ'da bilim insanları kanserle mücadelede tedavi yöntemleri üzerinde çalışıyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) görevli bilim insanları kanserle mücadele yöntemlerindeki çalışmaları sürdürüyor.

Yurthaber 08-11-2022 07:40

FSM Köprüsü lösemiye dikkati çekmek için turuncu ile ışıklandırıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, lösemi hastalığına dikkati çekmek amacıyla turuncu ile ışıklandırıldı.

Yurthaber 08-11-2022 07:14

Her morluğu çocuğun hareketliliğine bağlamayın! Lösemide bu belirtiler ihmale gelmez

Halk arasında ‘kan kanseri’ olarak bilinen lösemi çocukluk çağının en sık görülen kanserlerinin başında geliyor. Lösemi teşhisindeki en büyük sorun erken tespit edilememesi. Tanısı zor olan lösemi, ne kadar erken teşhis edilirse tedavi aşamasının zamanında başlamasına yardımcı olur.

Haber 03-11-2022 21:11

Kansere karşı koruma sağlıyor! İçeceğine katanlar kışın hastalık görmüyor

Bal, özellikle kahvaltıda ve sağlıklı tariflerde sıklıkla tükettiğimiz besinler arasında bulunuyor. Balın faydaları saymakla bitmezken yine arıların meydana getirdiği polenler ve propolisler de sağlık için inanılmaz faydalar sağlıyor. Propolisler kanser ve bağışıklık sistemi için mucizevi etkiler gösteriyor. Propolisin faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 18-10-2022 13:03

Şehit astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetinin yerine getirilmesi için kermes düzenlendi

Şehit astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetinin yerine getirilmesi için kermes düzenlendi

Yurthaber 17-10-2022 11:35

Hollanda'da fişi çekilecekti... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'ye getirilmişti: 25 yaşındaki Dilara 8,5 ay yaşatılabildi

Hollanda'da yaşayan lösemi hastası 25 yaşındaki Dilara Şahin'in, yaşam fişinin çekilmesi kararı sonrası Türkiye harekete geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ambulans uçakla yurda getirilen Şahin, Türkiye'de 8,5 ay yaşatılabildi. Dün hayatını kaybeden Şahin, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 16-10-2022 18:11

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, şehidin vasiyetini yerine getirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, şehidin vasiyetini yerine getirdi

Yurthaber 11-10-2022 23:38

Elazığ Valiliği Şehit Astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetini yerine getirdi

Elazığ Valiliği Şehit Astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetini yerine getirdi

Yurthaber 10-10-2022 15:52

Kocaeli'de öğrencilerden lösemi hastası Cemre'ye sürpriz doğum günü kutlaması

Kocaeli'de öğrencilerden lösemi hastası Cemre'ye sürpriz doğum günü kutlaması

Yurthaber 05-10-2022 10:04

Türkiye'de klinik çalışmaları süren kanser hücre tedavisinin ABD'den gelen sonuçları umut verdi

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: - "CAR-T hücre tedavisi, kansere karşı çığır açan yöntem olarak görülmektedir. ABD'de kısa bir süre önce tedaviye dirençli ya da nüksetmiş 'mantle hücreli lenfoma' olgularında CAR-T hücre tedavisinin 3 yıllık takip sonuçları sunuldu" - "Hastaların yüzde 91'inde tedaviye yanıt alındı, 25 aya kadar hastalık kontrolü sağlandı"

Yurthaber 14-09-2022 11:28

Başka hastalıklarla karıştırmayın! Belirtileri fark etmemek ölüm neden oluyor

Yaşam süremizi uzatmak için vücudumuzun gösterdiği değişimlere dikkat etmemiz çok büyük önem taşıyor. Özellik kanser hastalıkları önceden birçok belirti vererek vücudumuzu uyarıyor. Ancak bu belirtiler çoğu zaman başka hastalıklarla karıştırılıyor. Kan kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor.

Haber 02-09-2022 14:33

Organ ve kök hücre bekleyen çocuklar için kilometrelerce pedal çevirdi

Organ ve kök hücre bekleyen çocuklar için kilometrelerce pedal çevirdi

Yurthaber 29-08-2022 16:44

Avrupa şampiyonu genç milli halterci, başarısını yineledi

Polonya'da Yıldız Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda yeniden altın madalya kazanan 17 yaşındaki Ceren Akarsu: "İkinci kez Avrupa şampiyonu olup Türk bayrağını dalgalandırdığım için mutluyum"

Yurthaber 24-08-2022 10:44

İşe başlarken lösemi olduğunu öğrendi! Genç doktor yaşamını yitirdi

Eskişehir İl Ambulans Servisi’nde doktor olarak göreve başlayan 31 yaşındaki Selin Gizem Kıreli, işe giriş sağlık taramasında lösemi olduğunu öğrendi. Mesleğini yapamadan lösemi tedavisine başlayan Kıreli, yaklaşık 1 yıllık mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Haber 19-08-2022 21:26

Lösemili Nagima Türkiye'de yaşama tutundu

Ülkesi Kırgızistan'da lösemi teşhisi konulduktan sonra ailesinin tedavi için Türkiye'ye getirdiği 12 yaşındaki Nagima Manyeva'ya Antalya'daki özel bir hastanede ablasından alınan kök hücre nakledildi - Kırgız anne Gülbarçın Alişerova: - "Şu an kızım çok şükür iyi bir durumda. Ancak nakilden sonra en az 3 ila 6 ay kadar tedavi görmesi, kontrollerine gitmesi gerekiyor"

Yurthaber 16-08-2022 12:34

Adana'da ilik nakliyle yaşama tutunan Elif'ten, Bursa'daki donörünün mezarına ziyaret

Adana'da ilik nakliyle yaşama tutunan Elif'ten, Bursa'daki donörünün mezarına ziyaret

Yurthaber 15-08-2022 14:10

Belirtiler farklı olsa da yapmanız gereken belli! Sabahları böyle uyanıyorsanız...

Kanser belirtileri kişiden kişiye fark edebilir. Ancak belli başlı belirtiler ortaktır. Mesela sabahları uyandıktan sonra fark etmeye başlayabileceğiniz ve dikkat ettiğinizde fark edebileceğiniz belirtiler olabilir. Kanser belirtisi vücudun etkilenen bölgesine ve kanserin yayıldığı yere göre değişir. Sabahları uyandığınızda ani bir lösemi belirtisi ortaya çıkabilir.

Haber 11-08-2022 09:41

İlik nakliyle yaşama tutunan Elif, donörünün hayatını kaybettiğini mektupla öğrendi

İlik nakliyle yaşama tutunan Elif, donörünün hayatını kaybettiğini mektupla öğrendi

Yurthaber 05-08-2022 12:59

Adana'da 2,5 yaşındaki Ege Alp, lösemiyi ikinci kez yenmeyi bekliyor

Demir ailesi, 14 gün sonra ikinci nakli gerçekleşecek Ege Alp'e hastane önünden moral veriyor - Baba Halil Demir: - "Çocuğum bize çok bağımlı. Bizi görmediğinde sürekli ağlıyor. Moral olsun diye sürekli hastanenin önüne gelerek görüşüyoruz"

Yurthaber 02-08-2022 15:44

Adana'da polis, lösemili 22 çocuğu lunaparka götürdü

Adana'da polis, lösemili 22 çocuğu lunaparka götürdü

Yurthaber 07-07-2022 10:25

Lösemi hastası 4 yaşındaki Ömer babasının kök hücresiyle şifa buldu

Baba İbrahim Taşdan: - "Hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki mücadele edin, yeter ki umutlu olun ve savaşın. Kendimi çok şanslı görüyorum, oğlumun sağlığına vesile olduğum için" - Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Eker: - "Babasının kemik iliği tam uyum gösterdi ve tamamen tuttu. Sağlıcakla taburcu ettik"

Yurthaber 03-06-2022 12:06

Çocuklarda düşmeyen ateş ve geçmeyen yorgunluğa dikkat! Löseminin belirtileri nelerdir?

Halk arasında kan kanseri olarak bilinen lösemi, çocuklarda en sık görülen kanser türü olarak tanımlanıyor. Çocuklarda ilaç kullanımına rağmen düşmeyen ateş, geçmeyen yorgunluk ve ciltte morartılar hastalığın en belirgin belirtilerini oluştururken, erken tanı ve doğru tedavi planlaması lösemi ile mücadelede önemli rol oynuyor.

Haber 24-05-2022 15:33

Lösemili çocuklar ve aileleri, LÖSEV'in iftarında buluştu

Lösemili çocuklar ve aileleri, LÖSEV'in iftarında buluştu

Yurthaber 16-04-2022 23:28

Lenfoma veya löseminin sinyali olabilir! Bu belirtiler varsa, dikkat

Vücudun savunma mekanizmalarında önemli işlevler üstlenen lenf bezlerinin büyümelerine pek çok etken neden olabiliyor. Çocuklarda lenfatik sistem 10 yaşına kadar gelişimini sürdürüyor ve erişkinlere göre daha aktif çalışıyor. Lenf bezleri en sık baş-boyun bölgesinde olmak üzere; ensede, kulak önü ve arkasında, çene altında, koltuk altlarında, dirsekte, göğüs boşluğunda, karın içinde, kasıklarda ve diz arkasında yer alıyorlar.

Haber 30-03-2022 11:07

Zonguldak'ta lösemiden ölen öğrencinin ismi kütüphanede yaşatılacak

Zonguldak'ta lösemiden ölen öğrencinin ismi kütüphanede yaşatılacak

Yurthaber 24-02-2022 17:01

Endişe yarattı: Artık yenidoğan bebeklerde de görülüyor!

Lösemi, dünyada ve ülkemizde en sık görülen kötü huylu hastalıktır. Özellikle 2-5 yaş arası çocuklarda çok sık rastlanan lösemi 1 yaş altı ve yenidoğan bebeklerde de görülmeye başladı. Uzmanlar löseminin tedavisinde en önemli etkenin erken tanı ve moral yer alıyor. Ailelerin lösemi belirtilerine karşı bilinçlenmeleri gerekiyor.

Haber 16-02-2022 11:10

Küçük Ahmet lösemiyi TÜRKKÖK'e yapılan bağışla yendi

Anne Ayşe Budan: - "Çok mutluyuz. Çok şükür böyle duyarlı insanlar var. Herkes 15 dakikalığına onkoloji servisini gezsin, bu çocukları görsün" - İnönü Üniversitesi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Arzu Akyay: - "Verici bulamasaydık Ahmet şu an burada olamayacaktı ama çok şükür TÜRKKÖK'ten bulduk, nakil yapabildik"

Yurthaber 12-01-2022 11:05

Lösemiyi yenen 8 çocuk, diğer hastalara umut olmak için bir araya geldi

Adana'da lösemiye karşı verdikleri mücadeleyi kazanan 8 çocuk, "Pamuk Prenses ve 7 Cüceler" kostümü giyerek, tedavi gören arkadaşlarını ziyaret etti

Yurthaber 22-12-2021 11:21

Adana'da lösemi hastası çocuğun atlı polis olma hayali gerçeğe dönüştü

Adana'da lösemi hastası çocuğun atlı polis olma hayali gerçeğe dönüştü

Yurthaber 11-12-2021 10:04

Lösemi olduğunu öğrendi, 5 gün sonra koronavirüsten hayatını kaybetti

Artvin'de göğsündeki ağrı sebebiyle hastaneye giden genç kıza lösemi olduğu söylendi. Aldığı haberden 5 gün sonra koronavirüse yakalanan genç kız, hayatını kaybetti.

Haber 02-12-2021 15:31

Lösemi hastası üniversite öğrencisi Ecem Badik, kök hücre bağışı bekliyor

Geçtiğimiz günlerde lösemi teşhisi konulan Ecem Badik, kurtarıcısını bekliyor. Binlerce kişi gibi yaşama tutunmak için ilik nakli bekleyen Ecem için sadece 2-3 dakika ayırarak herhangi bir Kızılay Kan Merkezi'nde kan vermek yeterli.

Haber 24-11-2021 14:28

Akciğer kanseri ve lösemiyi yenen hastadan sigarayı bırakın çağrısı

Kırıkkale'de yaşayan 73 yaşındaki Vahit Uysal: - "2011 yılında sigarayı boşladım, çok şükür bir daha da kullanmadım. Sigara içenler de bir an önce bıraksınlar. Bırakmadıkları zaman bu hastalık insanı götürüyor" - Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Selim Yalçın: - "Kanserin özellikle etiyolojik faktörlerini göz önünde bulundurursak sigara en büyük yeri işgal ediyor. O yüzden en önemli şey, sigaradan uzak durmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak"

Yurthaber 20-11-2021 11:05

Kök hücre bağışına dikkati çekmek için Cudi Dağı eteklerinde pedal çevirdiler

Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartan: - "Halkımızdan en yakın Kızılay Kan Merkezine giderek kan ve hücre bağışında bulunmalarını, 3 tüp kan vererek gönüllü bağışçı olmalarını, nakil bekleyen hastalarımıza umut olmalarını istiyoruz"

Yurthaber 16-11-2021 12:17

Sıradan bir hastalık zannediliyor! Yılda ortalama 3 bin 500 çocukta görülüyor

Çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen kanser türünün lösemi olduğunu belirten Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, Türkiye’de yılda ortalama 3 bin 500 çocuğa çocukluk çağı kanseri tanısı konulduğunun altını çizdi. Baytan, “Çocukların günlük yaşantılarında sıradan gibi görülen yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler aslında kırmızı kan hücrelerinin üretilememesinden kaynaklanıyor olabilir” dedi.

Kadin 12-11-2021 12:29