Lubnan Basbakani Saad Hariri Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saad Hariri'yle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'da hükümet kurmakla görevlendirilen Saad Hariri ile görüştü.

Haber 2021-01-08 18:22:29

Hariri Lübnan’da yeniden başbakan oldu

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Lübnan'ın önde gelen Sünni siyasetçisi Saad Hariri'yi başbakan olarak atadı.

Haber 2020-10-22 17:50:19

Saad Hariri: Lübnan'da hükümeti kurma görevi geçen yıl istifa eden eski başbakana verildi

Lübnan'da siyasi partiler, hükümeti kurma görevini yeniden, geçen yıl büyük hükümet karşıtı gösterilerin ardından görevini bırakan Saad Hariri'ye verdi. Hariri, teknotratlardan oluşan bir kabine kurup, ülkede giderek derinleşen ekonomik krize çare bulmaya çalışacak.

Haber 2020-10-22 16:44:16

Lübnan’da yeni hükümet kuruldu

Lübnan’da protestolar devam ederken, Hizbullah’ın desteğini alan Hassan Diyab başbakanlığında yeni hükümet kuruldu.Lübnan’da ülkede artan ekonomik kriz ve iletişim vergilerine karşı başlayan protestolar sonucu Başbakan Saad Hariri 29 Ekim’de istifa etmişti.

Haber 2020-01-22 11:40:22

Lübnan'daki protestolarda 59 kişi gözaltına alındı

Başbakan Saad el-Hariri ve Meclis Başkanı Nebih Berri, 49 güvenlik görevlisinin yaralandığı dün geceki eylemi kınadı

Haber 15-01-20 18:52

Hariri: Kurulmaya çalışılan hükümet Cibran Basil'in hükümeti olacak

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Hassan Diyab'ın kurmaya çalıştığı kabine ve Hizbullah'ın siyasi müttefiği olan Hristiyan Özgür Yurtseverler Hareketi'nin lideri Dışişleri Bakanı Cibran Basil'e yönelik sert eleştirilerde bulundu

Haber 25-12-19 01:51

Hariri tekrar aday olmayacağını açıkladı

Lübnan’da iletişim ağlarına yönelik artan vergilerin ardından başlayan ve kısa sürede yolsuzluk karşıtı protestolara dönüşen eylemler devam ederken, Başbakanlıktan istifa eden Saad Hariri tekrar aday olmayacağını açıkladı.Lübnan’da 17 Ekim’de iletişim ağlarına yönelik artan vergilerin ardından başlayan ve kısa sürede yolsuzluk karşıtı protestolara dönüşen büyük protestolar sonrasında Başbakanlıktan istifa eden Saad Hariri, tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Haber 19-12-19 12:33

Lübnan Krizi: Hariri Yeniden Aday Olmayacak 

Lübnan’da iki aydır protesto edilen ve ülke tarihinde 1975’ten 1990’a dek süren iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krize neden olan siyasi belirsizlik sürüyor. Ekim ayı sonunda istifa eden başbakan Saad Hariri başbakanlık için yeniden aday olmayacağını açıkladı

Haber 18-12-19 23:49

Lübnan Türkiye'den yardım istedi!

Lübnan’ın ülkedeki gösteriler üzerine istifa eden Başbakanı Saad El Hariri, ülkede gıda sıkıntısı yaşanmaması için komşu ve dost ülkelerden yardım talebinde bulundu. Açıklama Hariri’nin ofisi tarafından yapıldı.

Haber 06-12-19 14:56

Hariri, yeni hükümeti kurmak istemiyor

Lübnan'da ekonomik kriz ve yolsuzluğun tetiklediği sistem karşıtı protestoların ardından istifa eden ve şu an geçici olarak başbakanlık görevini yürüten Saad el Hariri, yeni hükümeti kurmak istemediğini açıkladı.

Haber 27-11-19 12:05

Lübnan Cumhurbaşkanı, istifa eden Hariri'den hükümet kuruluncaya dek görevde kalmasını talep etti

Lübnan Cumhurbaşkanı, ülkedeki kitlesel protestolar nedeniyle dün başbakanlıktan istifa eden Saad el-Hariri'nin istifasını kabul etti, ancak yeni bir hükümet kuruluncaya kadar Hariri başkanlığında kabinenin geçici hükümet olarak göreve devam etmesini istedi.

Haber 31-10-19 15:25

Lübnan'da yeni hükümet kuruluna kadar Hariri'nin görevde kalması istendi

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, dün istifasını sunan Başbakan Saad el-Hariri ile kabine üyelerine teşekkür ederek yeni hükümet kuruluncaya kadar görevlerini sürdürmelerini talep etti

Haber 30-10-19 16:51

ABD Lübnan’da hızla yeni bir hükümet kurulmasını istiyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifasının ardından Lübnanlı siyasi liderlere “Vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir hükümetin kurulması" çağrısında bulundu.ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada, Başbakan Saad Hariri hükümetinin istifası ile Lübnan’ın siyasi liderlerine yönelik, vatandaşlarının ihtiyaçlarına cevap verecek istikrarlı, müreffeh ve güvenli bir Lübnan inşa edebilecek yeni bir hükümetin acilen kurulması çağrısında bulundu.

Haber 30-10-19 10:48

Lübnan Başbakanı Hariri istifa ediyor

Lübnan'da hükümet karşıtı gösterilerin hedefinde olan Başbakan Saad Hariri istifa edeceğini açıkladı.

Haber 29-10-19 18:15

Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümet karşıtı protestoların 13’üncü gününde istifa ettiğini açıkladı.

Haber 29-10-19 17:41

Lübnan Başbakanı Hariri istifasını duyurdu

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: "Tüm siyaset ortaklarıma sesleniyorum: Bugünkü sorumluluğumuz Lübnan'ı nasıl koruyacağımız ve ekonomisini nasıl kalkındıracağımızdır. İstifamı, Cumhurbaşkanı Avn ve tüm Lübnanlıların takdirine bırakıyorum"

Haber 29-10-19 17:30

Lübnan Başbakanı Hariri istifa ediyor

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, istifa edeceğini söyledi.Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümetinin istifasını Devlet Başkanı Michel Aoun’a sunmak için Baabda’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayına gideceğini söyledi.Lübnan’da hükümetin vergi politikalarına karşı 13 gün önce başlayan ve ülke geneline yayılan gösteriler bugün de devam etti.

Haber 29-10-19 17:29

Hariri'den güvenlik ve istikrar vurgusu

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: - "Ülkede güvenlik ve istikrarın korunması ve göstericilerin kapattığı yolların açılması zorunludur"

Haber 23-10-19 17:24

Lübnan’da Erken Seçim İhtimali 

Lübnan hükümeti yeni bütçeyi onaylarken, Başbakan Saad Hariri, meclis kabul ederse erken seçime gidebileceklerini söyledi

Haber 21-10-19 18:48

Lübnan hükümetinden önemli kararlar

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ülkesindeki ekonomik krizi hafifletmek amacıyla hükümetin aldığı kararları açıkladı - Buna göre, bakan ve milletvekili maaşları yüzde 50 düşürülecek, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumları kapatılacak - Gelecek yıl bütçesinde yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılacak

Haber 21-10-19 17:31

Protestocuların taleplerinin kabul edildi! Lübnan'da milletvekili maaşları yarı yarıya azalacak

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkesinde günler süren protestoların ardından bugün yaptığı açıklamada, "Parlamento isterse erken seçime gideceğiz" dedi.

Haber 21-10-19 17:06

Lübnan Başbakanı Hariri'den hükümet ortaklarına 72 saatlik süre

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: "Hükümet ortaklarımıza bizi, halkımızı ve uluslararası ortaklarımızı ikna edecek bir çözüm sunmaları için en fazla 72 saat süre sunuyorum aksi halde başka bir tutum sergilerim"

Haber 18-10-19 21:24

Lübnan’da Jacques Chriac için yas ilan edildi

Hayatını kaybeden Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chriac için Lübnan’da, bir günlük yas ilan edildi.Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chriac’ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Haber 27-09-19 15:24

Lübnan'da Müstakbel TV çalışmaları askıya alındı

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, sahibi olduğu "Müstakbel TV"nin çalışmalarını birkaç ay askıya aldıklarını açıkladı

Haber 18-09-19 18:03

Lübnan Hizbullah'ın İsrail'e saldırılarını tasvip etmiyor

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: - "Lübnan, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarının sorumluluğunu üstlenmeyecek"

Haber 05-09-19 00:46

Lübnan-İsrail sınırında sıcak saatler! Sığınaklar açıldı

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail tarafına tanksavar atışı yapıldığını bildirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan sınırındaki gelişmelere göre ülkesinin atacağı adımlara karar vereceğini söyledi. Öte yandan Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Hizbullah örgütü ile İsrail arasında yaşanan karşılıklı gerginliğin önüne geçilmesi için uluslararası toplumun müdahalesini istedi.

Haber 01-09-19 18:50

Lübnan, sükunet için AB'nin desteğini istedi

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile İsrail'in son günlerde ülkesine yönelik ihlallerini görüştü

Haber 28-08-19 00:41

Lübnan Başbakanı Hariri, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile İsrail’in saldırısını görüştü

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovile ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıyı değerlendirdi.Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı.

Haber 27-08-19 14:19

Lübnan Başbakanı Hariri İsrail'in ihlallerini Lavrov'la görüştü

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: - "Başkent Beyrut'un güney bölgesine yönelik saldırı tehlikeli bir eylem olmasının yanı sıra Lübnan'ın egemenliğine taciz ve yıllardan beri bölgede istikrar sağlayan Birleşmiş Milletlet Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararına aykırı bir adımdır"

Haber 27-08-19 14:01

Lübnan Başbakanı Hariri, Pompeo ile telefonda görüştü

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, İsrail İHA'larının Beyrut'un güneyinde düşmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı - Pompeo, tansiyonu yükseltmemek ve olabilecek her türlü sorunun önüne geçmek için tüm taraflarla çalışmanın gerekliliğini vurguladı

Haber 25-08-19 19:42

İsrail’e Ait İki İnsansız Hava Aracı Lübnan’da Düştü

Lübnan Başbakanı Saad Hariri başkent Beyrut yakınlarında düşen İsrail’e ait iki insansız hava aracının bölgedeki gerilimi arttırma amacı taşıdığını söyledi

Haber 25-08-19 16:22

Lübnan'dan, İsrail İHA'larına tepki

Cumhurbaşkanı Mişel Avn: "İsrail'e ait İHA'ların Beyrut'un güneyinde düşmesi, Lübnan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne açıkça bir saldırıdır" - Başbakan Saad el-Hariri: "Uluslararası toplum ve Lübnan dostları, İsrail ihlallerinin oluşturduğu tehlikeler karşısında BMGK'nin 1701 sayılı kararını koruma sorumluluğuyla karşı karşıya"

Haber 25-08-19 14:27

Lübnan Başbakanı Hariri: “İsrail’in İHA saldırısı bölgesel istikrara yönelik bir tehdit”

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Beyrut’ta İsrail’e ait İHA’ların düşmesine ilişkin, “İsrail’in İHA saldırısı bölgesel istikrara yönelik bir tehdit” dedi.Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkenin başkenti Beyrut’un güneyinde İsrail’e ait 2 insansız hava aracının (İHA) düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Haber 25-08-19 13:46

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Lübnan temasları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Başbakan Saad el-Hariri ve İçişleri Bakanı Raya el-Hasan ile görüştü - Hariri, Lübnan'a girişleri konusunda bazı Türk ürünlerine getirilen kısıtlamayı kaldıran uygulamayı dün itibariyle imzaladığını belirtti

Haber 23-08-19 20:13

Çavuşoğlu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüştü

İkili görüşmeler yapmak üzere Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüştü.

Haber 23-08-19 17:53

DHA DIŞ - Çavuşoğlu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüştü

İkili görüşmeler yapmak üzere Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüştü.

Haber 23-08-19 17:53

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan Başbakanı Hariri tarafından kabul edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri tarafından kabul edildi.Temaslarda bulunmak üzere Lübnan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkent Beyrut’ta Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile bir araya geldi.

Haber 23-08-19 17:51

ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırımlarında yaklaşımı net

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: "Yaptırımları ben belirlemiyorum ve ABD yönetiminin bu konudaki yaklaşımı çok net"

Haber 20-08-19 16:41

ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremiyoruz

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: - "ABD yönetiminin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremiyoruz ancak Lübnan'ı bundan uzak tutmaya çalışıyoruz"

Haber 16-08-19 11:45

Hariri'nin Washington ziyareti

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: - "ABD arabuluculuğundaki İsrail Lübnan kara ve deniz sınırı çizimini takip ediyoruz ve ortak bir karara ulaşmayı bekliyoruz"

Haber 16-08-19 03:19

Lübnan'da hükümet 40 gün aradan sonra yarın toplanıyor

Başbakan Saad el-Hariri, 30 Haziran'da Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Salih Garib'in konvoyunu hedef alan silahlı saldırı sonrası yarın Bakanlar Kurulunu ilk kez toplayacağını duyurdu

Haber 09-08-19 21:20

Lübnan'da Müstakbel TV çalışanları grevde

Başbakan Saad el-Hariri liderliğindeki Müstakbel Hareketine ait televizyon kanalında çalışanlar 3 aydır maaşlarının tam olarak ödenmediğini söylüyor

Haber 02-08-19 15:50

Lübnan liderlerinden ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırımlarına tepki

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn: "ABD'nin bu kararları zaman zaman tekrarlanıyor ve önceki tutumlarıyla da çelişiyor. Çünkü ABD, önceki tutumlarında Lübnan'ın ve bankacılık sektörünün, kara para aklama veya yaptırımlara maruz kalacak adımlar konusunda uluslararası anlaşmalara bağlı kaldığını teyit ediyordu" - Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ABD'nin Hizbullah'a yönelik yeni yaptırım kararının meclis ve hükümet çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi

Haber 10-07-19 18:11

Lübnan Yüzyılın Anlaşması karşıtı tutumunda ısrarlı

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: "Bizler bu projeye (Yüzyılın Anlaşması) karşıyız ve Lübnan'daki tüm oluşumlar bunu kabul etmeme konusunda hemfikir"

Haber 27-06-19 19:15

Hariri'den Lübnan Körfez sorunlarına dahil edilmesin uyarısı

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri: - "Lübnan, Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle yaşanacak herhangi sorunun içine dahil edilmemeli"

Haber 12-06-19 00:30

Türkiye-Lübnan ilişkileri daha fazla geliştirilmeli

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin partisi Müstakbel Hareketi Genel Sekreteri Ahmed el-Hariri: "Cumhurbaşkanı Erdoğan Lübnan'da çok sevilen bir lider. Lübnanlılar, onun halkı için çalışan ülkesini yükselten bir lider olduğuna inanıyor. Türkiye'yi G20 grubunda yükseltmeyi başardı. Bu başarıyı kendisinin ve halkının alın teriyle elde etti, kendisine hediye edilmedi"

Haber 10-05-19 14:33

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli Lübnan'da

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, bölgenin kriz ve zorluklar yaşadığı bu dönemde Mısır ile ilişkilerini geliştirmeye istekli olduklarını belirtti

Haber 03-05-19 01:55

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İsrail'den Lübnan'a geçti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnan'da İçişleri Bakanı Raya el-Hasan, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Saad el-Hariri ile görüştü

Haber 22-03-19 16:24

Esed rejimi geri dönmek isteyen Suriyelilerin çoğunu kabul etmiyor

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Esed rejimine ülkelerine dönmek isteyen Suriyeli mültecilerden gönüllülerin isim listelerini verdiklerini ancak bunlardan küçük bir bölümünün kabul edildiğini belirtti

Haber 19-03-19 20:17