Lys Sonuclar Haberleri

2023 YKS konuları neler? YKS 12. sınıf 1. dönem Türkçe Matematik müfredat konuları hangileri?

2023 YKS konuları neler merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den sınav açıklaması geldi. Bakan Özer; YKS ve LYS konularının yalnızca 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini kapsayacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından 2023 YKS konuları neler? YKS 12. sınıf 1. dönem Türkçe Matematik müfredat konuları hangileri? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Egitim 2023-02-10 13:20:56

Türkiye birincisi olmuştu! En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu

Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı. Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü alan Hamamcı, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışmak.

Haber 2022-07-24 09:37:02

Kuyumcu komşusunu öldürmüştü! Üniversiteli gençten kan donduran sözler... Tahsili şaşırttı

Konya'da dün Yusuf Şahin (60) adlı kuyumcu cinayete kurban gitti. Şahin'in katili ve komşusu, üniversite öğrencisi Osman Yavuz (27) cinayeti hangi güdülerle işlediğini anlatırken akıllara zarar ifadeler kullandı. Şahin'in hareketlerinin korkuya sebep olduğunu söyleyen Yavuz, "Bu tavırların ne olduğunu tam olarak açıklayamıyorum" şeklinde bir açıklama yaptı. Yavuz'un geçmişinde LYS sınavında imza attığı başarı dikkat çekti. Pişman olmadığını dile getiren Yavuz'un sözleri adeta kan dondurdu.

Haber 2022-07-05 15:45:57

LYS ne demek? LYS ne anlama gelmektedir? LYS açılımı nedir?

LYS açılımı ve ne anlama geldiği araştırılan konulardan biridir. Günümüzde öğrenciler için hazırlanan sınavlardan biri de, LYS'dir. LYS sınavını duyanlar bir takım araştırmalar yapabiliyor. İşte LYS açılımı ve ne anlama geldiğine dair detaylar!

Haber 2022-04-13 01:30:28

Beşiktaş'tan sürpriz golcü atağı!

Beşiktaş'ın Sheffield United'da forma giyen Fransız golcü Lys Mousset'i istediği iddia edildi.

Spor 16-11-21 20:05

UNICEF Afganistan Temsilcisi: Şu an çocuk olmak için dünyadaki en kötü yerlerden biri

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Afganistan Temsilcisi Herve De Lys, Afganistan'da yaklaşık 10 milyon çocuğun yardıma muhtaç olduğunu belirterek, "Afganistan şu an çocuk olmak için dünyadaki en kötü yerlerden biri." dedi.

Haber 31-08-21 00:51

Lise tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercih tarihleri ile ilgili MEB'den açıklama!

Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında her yıl yapılan Liselere Giriş Sınavı (LYS), bu yıl 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Bugün gerçekleştirilen LGS katılan öğrenciler tarafından soruların açıklanması büyük bir merak ile beklenirken, diğer yanda ise tercih sürecinin ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Peki Lise tercihleri ne zaman başlayacak? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 06-06-21 21:53

Çan Belediyesi ile gençler bilim ışığında ilerliyor

Toplumsal eğitime yönelik çalışmalarda hız kesmeyen Çan Belediyesi, Kültür Merkezi bünyesindeki çocuk ve genç eğitim evinde, pandemi kuralları çerçevesinde çocuklara ve gençlere yönelik eğitimlere devam ediyor.Eğitimler kapsamında LYS sınavına hazırlanan 8.

Yurthaber 23-02-21 19:08

YKS'ye saatler kala Türkiye 1.'cilerinden başarı taktikleri

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren 2016, 2017, 2018 ve 2019 Türkiye birincileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na saatler kala sınava girecek adaylara başarı tavsiyelerinde bulundu - 2016 LYS Birincisi İbrahim Ethem Hamamcı: - "Son gün sınavı hiç düşünmedim. Sınav aklıma geldiğinde elimden gelen çalışmayı yaptığımı ve bundan sonrasının artık elimde olmadığını düşünerek kafamı rahatlatmaya çalıştım. Şunu söyleyebilirim ki şu anda yaşadığınız tatlı telaş yıllar sonra aklınızda hoş bir anı olarak kalacak" - 2017 LYS Birincisi Beyza Gürbüz: - "Hedefinizi bulunduğunuz şartlarda en iyi performansı yapmak üzere belirlerseniz endişe, yerini daha güçlü bir motivasyona bırakacaktır. Sınav tüm geleceğimizi belirleyen şey değil, sadece geleceğimizi etkileyebilecek bir olay"

Yurthaber 26-06-20 16:22

Erzincan’da LYS sınavına girecek öğrenciler için maske üretildi

Erzincan’da Hacı Ali Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve personelleri gönüllü olarak 20 Haziran 2020 tarihinde LYS sınavına girecek öğrenciler için 16 bin 500 maske üretimi yapıyor.Meslek Lisesinin atölyesinde günde ortalama bin 500 civarında üretilen maskeler LYS sınavında öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanıyor.

Yurthaber 30-05-20 10:52

Necatibey Ortaokulu, Hentbol’da 2 kupa birden aldı

Malatya’da, kız ve erkekler için ayrı ayrı düzenlenen Hentbol şampiyonasında, her iki grupta da final oynayarak iki şampiyonluk birden elde eden Necatibey Ortaokulunda yüzler gülüyor.Yeşiltepe Spor Salonunda düzenlenen kupa töreninde, okul müdürü ile birlikte müdür yardımcıları ve beden eğitimi öğretmenleri hazır bulundu.Törende, beden eğitimi öğretmenleri Fevzi Tulğar ile Sinan Örüm başta olmak üzere öğrencilerden desteğini esirgemeyenlere ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Necatibey Ortaokulu Müdürü Ali Akbaş, kupayı öğrenciler ile birlikte kaldırdı.Başarılarının sadece sporda olmadığını dile getiren Ali Akbaş, LYS sınavına giren öğrencilerinin içinden tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi çıkarmanın yanı sıra bir yanlışla Türkiye ikincisinin okullarından çıkmasının kendilerini son derece gururlandırdığını ifade etti.

Yurthaber 19-12-19 12:35

Pazarlar’da üniversiteye hazırlık kursları

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından lise mezunlarına yönelik LYS-YGS kursları devam ediyor.Lise mezunu öğrenciler için, Türk dili ve edebiyatı, matematik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe ve fizik gibi alanlarda kursların devam ettiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, “Üniversiteye hazırlık kurslarımız devam ediyor.

Yurthaber 01-11-19 12:31

YEGEM ile hayallerine kavuştular

Yunusemre Belediyesi’nin, öğrencilerin iyi bir lise ve üniversite ile eğitim hayatına devam etmesi amacıyla hayata geçirdiği Yunusemre Gençlik Eğitim Merkezi’nde (YEGEM) LYS sonuçları yüz güldürdü.Tüm 8.

Yurthaber 29-07-19 15:35

Konak Belediyesinden üniversite adaylarına tercih desteği

Konak Belediyesi, üniversite adaylarına tercihlerinde yol göstermek amacıyla ücretsiz başlattığı ‘Doğru Tercih Ofisi’ danışmanlık hizmetini bu yılda ücretsiz vererek onlarca gence destek olacak.Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih heyecanı tüm yurtta devam ederken, Konak Belediyesi, bu kritik süreçte öğrencileri yalnız bırakmıyor.

Yurthaber 22-07-19 17:20

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri’nden YKS’de bireysel ve kitlesel başarı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, açıklanan YKS 2019 sonuçlarıyla adeta bölge rekoru kırdı.Bireysel derece ve başarıların yanı sıra kitlesel başarılarıyla da dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim alanında ki 56 yıllık varlığını LYS başarılarının ardından YKS başarılarıyla da taçlandırdı.

Yurthaber 18-07-19 13:20

Kaymakam ve başkan LYS birincisini ağırladı

Cumartesi günü yapılan LGS sınavında birinci olan Özge Güler’i Keles Kaymakamı Abdüssamed Güler ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin makamlarında ağırladı.Kükürtlü Ticaret ve Sanayi odası Ortaokulu (KTSO) öğrencisi Kelesli Özge Güler LYS de çıkan 90 sorunun tamamını doğru cevaplamış ve 500 tam puan almıştı.

Haber 04-07-19 18:06
Yurthaber 02-07-19 10:35

Vali LYS şampiyonlarını ödüllendirdi

Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alan Ertuğrul Recep Kocaman, Aslınur Eravcı ve Aykut Koçak Düzce Valisi Dr.

Yurthaber 01-07-19 14:10

Sınav başarısı için beslenmede 5 altın öneri

Bahar aylarının ikinci yarısı liseye geçiş (LYS) ve üniversiteye giriş (YKS) sınavlarına hazırlanan öğrenciler için de zihnen ve bedenen en kritik dönemlerden biridir. Bu süreçte fiziki ve psikolojik yorgunluğu azaltmanın en önemli desteklerinden biri de beslenmedir.

Trend 21-05-19 10:23

Selçuk Üniversite'ndeki 'çırılçıplak soyulup arama yapıldı' iddiasında flaş gelişme

Konya'da Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Hüseyin A., salon başkanı olarak görev aldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde üzerinde cep telefonu bulunduğu gerekçesiyle bina sorumlusu Prof. Dr. Hakan Y. tarafından polise verilen talimatla çırılçıplak soyulup arandığını ileri sürdü. Hüseyin A.'nın şikayeti üzerine başlatılan idari soruşturma sonunda rektörlük, konunun yargıya taşınmasına karar verdi ve Prof. Dr. Hakan Y. hakkında 'tehdit, hakaret, iftira' suçundan dava açıldı.

Trend 07-05-19 11:50

Fleur De Lys Cafe açıldı

Fleur De Lys Cafe (Zambak Çiçeği), Sanko Park Alışveriş Merkezi’ndeki Beymen içinde açıldı.Mağazacılık alanında dünyada sınıfının en iyilerinden olan Beymen bünyesinde hizmet verecek olan Fleur De LysCafe, Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetlerini sunacak.

Yurthaber 29-12-18 16:50

980 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı

Adana İnsani Yardım Derneği, 980 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı.Adana İnsani Yardım Derneği Başkanı Mahmut Eraslan yaptığı açıklamada, kurum olarak eğitimi de önemsediklerini belirterek, “Bu yüzden ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu yıl içinde destek oluyoruz.İçerisinde okul çantası, defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri, cetvel seti, beslenme çantası ile birlikte LYS hazırlık yaprak testleri ve çeşitli kitaplarında olduğu kırtasiye setleri yetim öksüz ihtiyaç sahibi ana sınıfından lise 12.

Yurthaber 27-09-18 17:00

Başarılı emniyet mensubu çocukları ödüllendirildi

Mersin’de üniversite sınavında başarı gösteren emniyet mensuplarının çocukları ödüllendirildi.Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan personelin LYS sınavında ilk 5000’e ve LGS sınavında yüzde 5’lik dilime girerek başarı gösteren çocukları, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.Ödül alan öğrenciler arasında, Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ali Yıldırım’ın, sayısalda 4 bin 524’ncü sırada yer alarak ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nü kazanan oğlu Ali Berk Can Yıldırım’da yer aldı.

Yurthaber 18-09-18 11:55

Şampiyon Öğrenciler Ödüllendirildi

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sonuçlarında başarılı olan öğrenciler, Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi...

Yurthaber 07-09-18 16:53

Pazarlar Meslek Yüksekokulunda Kontenjanlar Doldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu için açılan kontenjanların tamamı doldu.2018 LYS sonuçlarının açıklanması sonucu...

Yurthaber 03-09-18 11:21

Öğrencilere 15 günlük eğitim kampı

Oltu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, öğrencilerinin ders çalışabilmesi için sömestr tatilinde 15 günlük kamp düzenledi.Oltu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, geçen yılki LYS başarısının üzerine çıkmak amacıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatilinde 12.

Haber 03-02-18 13:12

YÖK'ten yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama!

YÖK, YKS ile sıkça sorulan soruları güncelledi. Yeni bilgilere göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat gören adaylar TYT sınavında ilave Felsefe, 2’nci oturumda ise ilave Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak. YGS-LYS sistemindeki gibi bu yıl da puanlar 100-500 puan aralığında olacak. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen sene olduğu şekilde hesaplanarak eklenecek. YÖK, lisans programlarının puan türlerini de paylaştı.

Haber 17-12-17 17:38

Tolga Yıldız, eğitimde Başarı İçin Klişelerden Uzak Durmalıyız

YGS ve LYS birinciliğiyle adından söz ettiren Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin Müdürü Tolga...

Yurthaber 30-11-17 16:04

Üniversite sınavı değişiyor! İşte yeni üniversite sınav sistemi ile ilgili tüm detaylar!

Erdoğan'ın sinyali ve YÖK Başkanı'nın yaptığı açıklamayla üniversite sınav sistemi değişti. Üniversite sınav sistemi hakkında detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Yeni üniversiteye giriş sistemi akıllara eski ÖSS'yi getirdi. Buna göre; dört ay aralıkla iki aşamalı olarak yapılan YGS ve LYS ayrımı kaldırıldı. Üniversite sınavı bir hafta sonunda çok oturumlu olarak yapılacak İşte üniversite sınavı ve üniversite sınav sistemi hakkında detaylar...

Haber 27-09-17 11:10

Yeni üniversite sınavı sistemi ÖSS gibi mi olacak? ÖSS sistemi nedir, nasıldı?

Yeni üniversite sınavı sistemi tekrar gündemde... Yeni başlıklara bakılırsa yeni üniversite sistemi ÖSS sınavını andıran bir sistem olacak ve görünüşe göre LYS YGS gibi sınav farklılıkları bu yıl itibriyle kalkıyor. Dedikodulara göre yeni üniversite sınav sistemi en yakın olarak ÖSS sistemine benziyor. Peki, ÖSS sistemi nedir? ÖSS sınavı ile hangi prensipler uygulanıyordu? İşte yeni üniversite sistemi hakkında öne çıkan her şey!

Haber 26-09-17 17:09

Üniversite Sınavında Ygs-lys Ayrımı Kalkıyor.

IHAAW153933-EGT/26-09-2017 - Üniversite sınavında YGS-LYS ayrımı kalkıyor. 26.09.2017 15:39:33 TSI NNNN

Yurthaber 26-09-17 15:39

Son dakika! Üniversite sınavı değişiyor: LYS-YGS ayrımı kalkıyor

Son dakika haberlere göre üniversite sınavı değişiyor. Yapılan değişiklikle LYS-YGS ayrımı kalkıyor. Baraj puanı uygulaması devam edecek. Puan türü 18'den 4'e düşürülecek. Bunlar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil olacak. 5 günde yapılan sınavlar artık bir hafta sonunda yapılacak. Yeni üniversiteye giriş sınav sistemi bu yıl uygulanacak.

Haber 26-09-17 15:33

YGS LYS sistemi kaldırılıyor gibi! YGS ve LYS olmadan üniversiteye giriş sınavı nasıl olacak?

LYS ve YGS hakkında yeni bilgiler var gün itibariyle. Hükümet, MEB ve YÖK'ün ortak çalışacağını ve dolayısıyla LYS ile YGS'nin yerine getirilecek üniversiteye giriş sınavı alternatiflerinin üzerinde çalışılıyor. LYS YGS kaldırılacak mı sorularına 'kaldırılacak' sinyallerini veren resmi açıklamalar, ardından 'LYS ve YGS yerine hangi üniversite sınavı sistemi getirilecek' tartışması var. İşte gelişmelerle yeni üniversiteye giriş sınavı sistemi ve duyumlar.

Haber 21-09-17 17:16

Yeni üniversite sınavı nasıl olacak? Üniversiteye giriş sistemi nasıl olacak? LYS YGS kalktı mı?

Yeni üniversite sınavı nasıl olacak merak ediliyor. Öğrenciler LYS YGS kalktı mı sorusunu sormaya devam ediyor. Ardı ardına yapılan eğitim değişiklikleri sonrasında bu sene üniversite sınavı olacak mı merak ediliyor. Peki LYS YGS kalktı mı? Üniversite sınavı nasıl olacak? İşte yeni üniversiteye giriş sistemi...

Haber 21-09-17 10:25

Üniversite sınav sistemi de sil baştan değişiyor! Bu yıl LYS olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi TEOG'dan sonra üniversiteye giriş sınavı da değişiyor. YGS ve LYS kalkıyor; yeni bir üniversite sınavı sistemi geliyor. Bu yeni sistem için MEB ve YÖK ortak çalışacak. Yeni sistemin Yüksek okullara sınavsız giriş, daha az öğrenci ile rekabet, liseden sonra 3 kez sınavgibi yenilikler getireceği belirtiliyor. Peki LYS ne zaman kalkacak, bu yıl LYS yapılacak mı? 2018'de üniversiteye giriş nasıl olaacak?

Haber 21-09-17 07:50

LYS YGS kalkıyor mu? Sınavsız üniversite girişi mi geliyor?

TEOG ardından LYS YGS kalkıyor mu sorusu detaylıca sorulmaya başlandı. Bugünlerde LYS ve YGS kalkıyor mu tartışmaları yaşanırken, Cumhurbaşkanı açıklamaları LYS YGS üniversite sınavları ile ilgili sinyaller verdi. Bundan sonra LYS YGS kalkıyor mu tartışmaları, TEOG tartışmalarının yerini alacak gibi görünüyor. Peki, LYS YGS gerçekten kalkıyor mu? Sınavsız üniversite girişi mi uygulanacak? Konuyla ilgili 20 Eylül'den yansıyanlar...

Haber 20-09-17 18:14

Ömer Halisdemir Üniversitesi Yeni Öğrencileri Otogarda Karşılıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2017 LYS sonuçlarının belli olmasının ardından kayıt yaptırmak için Niğde’ye gelen...

Yurthaber 20-09-17 09:57

Hayırsever Işadamı Lys'de Tam Puan Alan Öğrenciye Otomobil Hediye Etti

Halim AKCA/BUCAK (Burdur), (DHA)- BURDUR'un Bucak İlçesi'nde hayırsever işadamı Mehmet Cadıl, adını taşıyan okulda Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) tam

Yurthaber 18-09-17 19:36

Hayırsever Işadamı Lys'de Tam Puan Alan Öğrenciye Otomobil Hediye Etti

Halim AKCA/BUCAK (Burdur), (DHA)- BURDUR'un Bucak İlçesi'nde hayırsever işadamı Mehmet Cadıl, adını taşıyan okulda Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) tam puan

Yurthaber 18-09-17 18:28

Emek’in Başarılı Öğrencileri Başkan Kurt’u Ziyaret Etti

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emek Mahallesi’nde ikamet eden TEOG ve LYS sınavlarında başarılı...

Yurthaber 17-09-17 12:07

Tatvan’da Bu Yıl Mezun Olan 500 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde liseden bu yıl mezun olup YGS ve LYS sınavlarına giren 752 öğrenciden...

Yurthaber 14-09-17 08:38

Tatvan’da Ücretsiz Ygs - Lys Kursları Açılacak

Bitlis’in Tatvan ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik YGS-LYS kursları açılacağı bildirildi.Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü...

Yurthaber 13-09-17 14:13

Son dakika: LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Son dakika haberine göre LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Merakla beklenen üniversite ek yerleştirme sonuçları belli oldu. ÖSYM tarafından hiçbir programa yerleştirilmemiş olan adayları ilgilendiren LYS ek tercih sonuçları ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden duyuruldu.

Haber 12-09-17 20:17

Teog Ve Lys Öğrencilerine Ücretsiz Kurs

Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköylü çocukların eğitim ve öğretimlerine destek olmak amacıyla açtığı etüt merkezleri, yasal değişikler...

Yurthaber 12-09-17 11:39

Şahinbey Belediyesi’nin Lys Başarısı

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrenciler yine girdikleri sınavlarda büyük başarılar gösterdiler.Şahinbey Belediyesi...

Yurthaber 05-09-17 16:57

Lys’de Başarılı Olan Mabem’li Öğrencilere Ödül

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören, LYS-YGS ile TEOG’da dereceye giren ve başarı gösteren...

Yurthaber 25-08-17 11:41

Bakan Yılmaz, Tıp Fakültesini Kazanan Meslek Lisesi Mezunu Nuriye Kalkmaz’ı Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Türkiye genelinde dereceye girerek...

Yurthaber 23-08-17 15:36

ÖSYM'deki görevinden istifa eden Ömer Demir kimdir? İşte akademik kariyeri...

LYS yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM, yanlış hesaplama yaptığını duyurarak kamuoyundan ve öğrencilerden özür dilemişti. Binlerce üniversite adayı, açıklamadan sonra üniversitesiz kalmış ve hükümet dahil kamuoyundan pekçok organ ÖSYM başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'i eleştirmişti. Bugün, Ömer Demir istifasını sunduktan sonra bir basın toplantısıyla, görevinden istifa ettiğini resmen duyurdu. Peki Ömer Demir kimdir? Akademik kariyeri nasıl şekillendi?

Haber 21-08-17 19:09

Bayburt Üniversitesini Tercih Eden Öğrencilerin Yüzde 91 Yerleşti

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı YGS ve LYS sonuçlarına göre Bayburt Üniversitesini tercih eden öğrencilerin yüzde...

Yurthaber 21-08-17 16:44