Macaristan Disisleri Ve Dis Ticaret Bakani Peter Szijjarto Haberleri

Macaristan’dan İsveç açıklaması: Artık teknik bir konu!

Türkiye’nin NATO’da İsveç için gösterdiği tutumun ardından Macaristan’dan da beklenen açıklama geldi. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamalarının, şu anda "sadece teknik bir konu" olduğunu belirtti.

Haber 2023-07-11 11:09:25

Huawei Macaristan'da Avrupa’daki inovatif çalışmalarını anlattı

Huawei Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Kurumsal İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Marco Xu: - "Daha akıllı, daha yeşil ve sürdürülebilir bir Avrupa yaratmak için iş ortaklarımızla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" - Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan, son yıllarda büyük Çinli şirketlerin yatırımlarıyla rekabette önemli bir başarı elde etti"

Haber 2022-09-29 15:27:05

Ülkede yeni karar! Ukraynalı mültecileri işe alan şirketlere destek

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle çok sayıda Ukrayna vatandaşı Avrupa'daki çeşitli ülkelere gitti. Gelen Ukraynalı mülteciler nedeniyle Avrupa ülkelerinde farklı kararlar alınmaya devam ediliyor. Ukraynalı mültecilerin gittiği ülkelerden bir tanesi de Macaristan. Ülkeye savaşın başladığı tarihten itibaren 241 bin 110 kişi giriş yaptı. Son olarak Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, hükümetin Ukraynalı mültecileri işe alan şirketlere maddi destek vereceğini açıkladı.

Haber 2022-03-13 22:57:57

412 tarihi eser Bakan Çavuşoğlu'na teslim edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan temasları çerçevesinde Macarlı mevkıdaşı Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi. Görüşmede, Macaristan’da ele geçirilen Türkiye'ye ait tarihi eserler teslim edildi.

Haber 2021-02-25 14:46:27

Bakan Koca, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ve Büyükelçi Gaiani ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ve İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani ile görüştü.

Haber 09-02-21 09:17

Türk ve Macar iş dünyasına üçüncü ülkelerdeki ortak yatırımlar için destek sağlanacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Türk Eximbank ile Macaristan ihracat kredi sigorta kuruluşu arasında iş birliği anlaşması (reasürans) imzaladık. Bu anlaşma, iki ülke iş dünyasının üçüncü ülkelerde yapacağı projelerde finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik olacak" - "Şu anda karşılıklı ticaretimiz 2,7 milyar dolara ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Macaristan Başbakanı'nın hedefledikleri üzere 6 milyar dolara ulaşmak için çalışmalarımız devam ediyor" - "(Macaristan'da) Hızlı tren ve elektrikli otobüs ihaleleri var. Sayın Bakan Szijjarto ile Türk firmalarının şansının yüksek olduğunu değerlendirdik"

Yurthaber 08-02-21 13:44

Covid: Macaristan, Rusya'dan Sputnik V aşısı alacağını açıklayan ilk AB ülkesi oldu

İki ülke arasındaki aşı anlaşmasına, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve Rusya Sağlık Bakanı Mihail Murasko imza attı. Macaristan, anlaşma kapsamında Rusya'dan 2 milyon doz aşı alacak.

Haber 22-01-21 14:56

Macaristan'dan Ukrayna-NATO iş birliğine ilişkin açıklama

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Ukrayna'da yaşayan Macarlara, Ukrayna'daki dil kanunu öncesi sahip oldukları haklar geri verilirse Macaristan, NATO ve Ukrayna arasındaki ilişkilere uyguladığı vetoyu kaldırır"

Haber 05-12-19 00:13

Macaristan Lübnan'daki asker sayısını artıracak

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan Lübnan'ı farklı şekillerde destekliyor. Yakın zamanda Birleşmiş Milletler Barış Gücü kapsamında ülkeye 50 asker yollayacağız. Orada halihazırda görev yapan 4 askerimizle bu rakam 54'e çıkmış olacak"

Haber 26-11-19 20:34

Macaristan Afganistan'daki asker sayısını artıracak

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan Afganistan'a 70 asker daha yollayacak. Toplamda misyonda yer alan asker sayısı 170'e yükselmiş olacak"

Haber 11-11-19 19:16

Macaristan ile Türkiye, savunma sanayisindeki iş birliğini sürdürecek

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Türkiye bir NATO üyesi. Türkiye NATO'nun ikinci büyük askeri gücü. Türkiye NATO'da müttefikimiz. Savunma sanayisinde Türkiye ile iş birliği yapmamız çok doğal bir olay. Tabii ki bu iş birliğini gelecekte de devam ettireceğiz" - Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: - "Yakalanan DEAŞ'lıların sınır dışı edilmesi hakkında Türkiye'den gelen kesin bir bilgi yok. Öncelikle hangi ülke vatandaşı oldukları belirlenmeli. Eğer bu kişiler Alman vatandaşı ise ve geri gelmek istiyorlarsa o zaman geri kabul edilmeli ve mahkemeye çıkarılmalı"

Haber 04-11-19 19:01

Türkiye'nin kapılarının 4 milyon göçmen için Avrupa'ya açılmasını istemiyoruz

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Türkiye'nin kapılarının ek olarak 4 milyon göçmen için Avrupa'ya doğru açılmasını istemiyoruz. Çünkü bu, Avrupa'nın güvenliğini etkileyen bir durum yaratacaktır"

Haber 24-10-19 17:30

Macaristan, Suriye'de güvenli bölge konusunda Türkiye ile iş birliği yapacak

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Eğer Türkiye, Suriye'yi terk etmek zorunda kalan ailelerin geri dönebilmesi için Suriye'de güvenli bir gölge oluşturursa Macaristan, Türkiye ile memnuniyetle iş birliği yapar"

Haber 15-10-19 14:07

Macaristan, Türkiye karşıtı AB bildirisini neden bloke ettiğini açıkladı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor" - "Bu deklarasyonun kabul edilmesini uzun süre engelledim. Bence, AB'nin her konuda açıklama yapmasına gerek yok" - "Birçok kişi güvenli şekilde ülkesine dönebilmeli ama bu deklarasyon bunu içermiyordu"

Haber 10-10-19 18:06

Karadağ ve Sırbistan 2025'ten önce AB üyesi olmalı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "AB, Karadağ ve Sırbistan'ı 2025'ten önce kabul etmeli. Her iki ülke de üyeliğe hazır ve bu AB'nin çıkarına"

Haber 02-10-19 23:06

Bakan Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile görüştü.Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Budapeşte Ofisinin açılışına katılmak üzere Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.Türk Konseyi’nin açılışına Türk Konseyi üyesi Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın yanı sıra, gözlemci üye Macaristan’ın Dışişleri Bakanları katılacak.

Haber 19-09-19 10:11

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Macaristan’da

Dışişleri Bakana Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Konseyi Macaristan Temsilcilik Ofisi’nin açılışına katılmak üzere Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye geldi.Dışişleri Bakana Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’nun daveti üzerine, Türk Konseyi Macaristan Temsilcilik Ofisi’nin açılışı törenine katılmak üzere Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye geldi.

Haber 18-09-19 22:52

Macaristan'dan İtalya'ya göçmen uyarısı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macar hükümeti, İtalyan hükümetinin, Güney İtalya limanlarını yasa dışı göçmenlere açma kararını, endişe verici ve tehlikeli bir adım olarak değerlendiriyor"

Haber 17-09-19 22:15

Macaristan ve Slovakya arasında ''yuhalama'' krizi

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - ''(Macaristan ile Slovakya milli takımları arasında oynanan maçtaki olaylar) Slovakya diplomasinin tepkisi abartılı ve aşırı duygusal''

Haber 13-09-19 13:45

Macaristan-Ukrayna arasındaki gerginlik sürüyor

Ukrayna parlamentosunun yaklaşık iki yıl önce kabul ettiği ve ülkedeki azınlıkların Ukraynaca eğitim almalarını öngören ''eğitim kanunu'' sonrası bozulan Macaristan-Ukrayna ilişkilerinde düzelme beklenmiyor - Ukrayna'nın bir önceki Cumhurbaşkanı Petro Proşenko'yu Macar düşmanı siyaset izlemekle suçlayan Budapeşte yönetimi, yaşanan tüm krizlere rağmen, Ukrayna'daki siyasi değişimi ve yeni Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky'i iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesi açısından bir fırsat olarak görüyor - Nepszava gazetesi yazarı Laszlo David: - ''Geçtiğimiz günlerde Bakan Peter Szijjarto, Toronto'da barış eli uzattı ve ilişkilerin düzeltilmesini teklif etti. Macar hükümeti yeni Ukrayna yönetiminden yeni bir duruş sergilemesini umuyor. Bu her iki tarafın da çıkarına olur ama gerçekleşme ihtimali oldukça düşük''

Haber 09-07-19 11:05

Macaristan'dan Ukrayna'ya ilişkileri düzeltme çağrısı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Ukrayna'nın yeni Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky'nin açıklamaları umut verici ama bu da sadece temkinli iyimserliğe neden oluyor"

Haber 03-07-19 20:17

Macaristan-Sırbistan doğal gaz hattının inşasına seneye başlanacak

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "(Doğal gaz boru hattı) Eğer güney rotası Türkiye, Bulgaristan ve Sırbistan üzerinden oluşturulursa Macaristan için uzun vadede güvenilir tedarik fırsatı anlamına gelir"

Haber 14-06-19 21:27

Macaristan'dan Arnavutluk'un AB üyeliğine destek

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "AB, Arnavutluk ile üyelik müzakerelerini haziranda başlatmalı"

Haber 10-05-19 22:34

Lübnan ve Macaristan Suriyeli mültecileri görüştü

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmelerini destekleyen tezi görüştüklerini söyledi

Haber 08-05-19 17:07

Çavuşoğlu: Hava savunma sistemine acil bir şekilde ihtiyacımız var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında S-400’ler hakkında, “Hava savunma sistemine acil bir şekilde ihtiyacımız var” dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haber 03-05-19 16:55

Bugün Avrupa'nın güvenliği Türkiye'de başlıyor

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Bugün Avrupa'nın güvenliği Türkiye'de başlıyor" - "Biz Türkiye'yi stratejik müttefik ve dost olarak görüyoruz. Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliğinde oynadığı role büyük önem veriyoruz"

Haber 03-05-19 14:35

Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’nun davetiyle Macaristan’a geldi.

Haber 03-05-19 11:10

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto'dan AB’ye Türkiye tepkisi

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto: - "Türkiye gibi bir ülkeye AB’nin saygı göstermesi gerekir çünkü bizim güvenliğimiz Türkiye’den başlıyor, özellikle göç ve terör konuları düşünüldüğünde" - "BM’nin kendi ülkesini ve sınırlarını koruyan insanlar yerine bir teröristin yanında durması, bizce utanç verici ve şok edicidir"

Haber 30-04-19 13:54

Macaristan'dan Ukrayna'ya Dil Yasası tepkisi

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Ukrayna Dil Yasası kabul edilemez. Yasa (Devlet Başkanı Petro) Poroşenko'nun ruhunu anımsatıyor"

Haber 25-04-19 20:55

''AB'nin üyelik için Türkiye ile oynadığı oyunlar saygısızlık''

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto: - ''Son derece dürüst olmamız gerek çünkü biz Türkiye'ye, Türk halkına ve liderinize saygı duyuyoruz. Avrupa Birliği'nin Türkiye ile oynadığı oyunlardan gerçekten hoşlanmıyoruz çünkü bu bir saygısızlık göstergesi. Dürüst olmak gerekirse AB içinde Türkiye'nin AB üyeliğini kesinlikle veto edecek ülkeler var, uzlaşı yok ve veto edecek üyeler arasında büyük ülkeler var. Bu yüzden Türkiye ile AB arasında bir tür stratejik ittifak oluşturacak başka bir yol aramalıyız'' - ''Vizesiz seyahate karşı değiliz çünkü Türkiye ile çoğunlukla ekonomik nedenlere dayanan dinamik ve aktif bir değişim istiyoruz'' - ''Rusya ve Çin ile ilişkiler söz konusu olduğunda Avrupa siyasetinde büyük bir ikiyüzlülük var. Çünkü Rusya'yı ve Çin'i sert eleştiren ve bizi onlara yakın olmakla suçlayan ülkeler Çin ile yüz milyarlarca euro değerinde iş yapıyor'' - ''(Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması) Öncelikle dürüst olmak gerekirse bazı ülkelerin dünyada herkese ders veren, nasıl kararlar almasını, nasıl yaşamalarını söyleyen tavrından bıkkınlık geldi. Bu tür eleştiri, yargılama, tavsiyeyi Macaristan'dan hiçbir zaman duymayacaksınız. Bu sizin kararınız. Ne tür silahlar alacağınız bizim işimiz değil bu yüzden bu konuda bizden hiçbir şey duymayacaksınız''

Haber 24-04-19 11:15

Macaristan'dan Juncker'e tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Avrupa'nın, Avrupalı insanların ihtiyaçlarını bilen ve Avrupalıların çıkarları koruyacak yeni yöneticilere ihtiyacı var"

Haber 23-04-19 16:49

Macaristan'dan İsveç Başbakanına tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "İsveç Başbakanı herkesin bildiği gibi göçmen taraftarı bir politikacı. Kendisi yasa dışı göçmenleri zorla Macaristan'a göndermek ve zorunlu kotaya hayır diyen Macarları cezalandırmak istiyor"

Haber 15-04-19 20:00

Macaristan ile Ukrayna arasındaki kriz

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Ukrayna'nın, (RMDSZ Başkanı Hunor Kelemen'e ülkeye giriş yasağı getirmesi) bu adımı hem Macaristan hem de Romanya'ya göre provakasyon"

Haber 08-04-19 20:39

Macaristan'dan Azerbaycan gazı açıklaması

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - ''Macaristan, 2021'den itibaren Azerbaycan'ın artan ve Avrupa'ya yönelen doğal gaz üretiminden pay almak için hazır''

Haber 29-03-19 19:43

Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Düzensiz göç hem kaynak ülke hem geçiş ülke hem de varış ülkesindeki düzeni olumsuz etkileyebilecek bir etki uyandırmaktadır" - "Türkiye'ye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Burada 4 milyon mülteci var" - "400 bine yakın göçmen düzensiz bir şekilde Macaristan'a girdi ve Macaristan kültürü içinde sorunlara neden oldular. Biz böyle bir süreci tekrar yaşamak istemiyoruz"

Haber 20-02-19 11:44

Macaristan'dan İsveçli Bakana tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "İsveç hükümeti, bizim göçmenler yerine ailelere harcama yaptığımızı anlamak istemiyor"

Haber 15-02-19 00:41

Türkiye-Macaristan 2. Afrika İş Forumu

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur: - “Afrika Kıtası’ndaki deneyimlerimizi Macaristan ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Her iki tarafın da güçlü olduğu alanları ortaya koyarak ilk aşamada sağlık, bilgi iletişim teknolojileri, su ve atık su yönetimi hizmetleri, inşaat ve mühendislik sektörlerinde iş birliği gerçekleştirebileceğimizi öngörüyoruz” - “2003 yılında Afrika Kıtası ile 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmini 2018 yılında 23,8 milyar dolara ulaştırdık. Kıtada 5,7 milyar doları aşan piyasa değerindeki yatırıma sahip firmalarımız, 24 bini aşkın Afrika vatandaşına da istihdam sağlamaktadır” - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - “Yeni dünya düzeninde, güçlü şekilde müttefiklik kuranlar başarılı olabilir. Macaristan için de Türkiye böyle bir müttefiktir. Türk ve Macar iş dünyası temsilcilerinin Macaristan ve Türkiye arasındaki stratejik iş birliğini ve müttefikliği değerlendirmelerini rica ediyorum”

Finans 13-02-19 13:32

Szijjarto-Pompeo ortak basın toplantısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: - "Putin'in dostlarımız ve NATO arasında sorun çıkarmasına izin veremeyiz" - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan'ın Çin veya Rusya ile iş birliği ülkenin NATO'nun güvenilir bir müttefiki olmasına engel değil"

Haber 11-02-19 22:10

Türkiye ile Macaristan arasındaki iş birliği güçlenecek

Macaristan'ın yeni Ankara Büyükelçisi Viktor Matis: - "Macaristan ve Türkiye arasındaki iş birliği çok önemli ve hızlı şekilde büyüyor" - "İki ülke arasında çok önemli kültürel bağlar var. Macaristan'ın Türkiye'de 4 ulusal müzesi var. Başka hiçbir ülkede Macaristan'ın 4 ulusal müzesi yok" - "Budapeşte'de bu sene 4'üncüsü yapılacak YDSK Toplantısı'na hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu toplantıya katılacak" - "Macaristan, 12-13 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye-Macaristan 2. Afrika İş Forumu'nda, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto tarafından temsil edilecek" - "AB'nin Türk Akımı Projesi'nin ne kadar önemli olduğunu anlaması ve projeyi desteklemesi lazım" - "Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişimi, Batılı bir gözle bakıldığında inanılmaz" - "Macaristan, Budapeşte'de Türk Konseyi İrtibat Ofisini açacak. Bu çok önemli çünkü biz konseye üye değiliz. Konsey ile irtibatımızı devam ettirmek istiyoruz"

Haber 10-02-19 12:00

Türkiye ile Macaristan arasındaki iş birliği güçlenecek

Macaristan'ın yeni Ankara Büyükelçisi Viktor Matis: - "Macaristan ve Türkiye arasındaki iş birliği çok önemli ve hızlı şekilde büyüyor" - "İki ülke arasında çok önemli kültürel bağlar var. Macaristan'ın Türkiye'de 4 ulusal müzesi var. Başka hiçbir ülkede Macaristan'ın 4 ulusal müzesi yok" - "Budapeşte'de bu sene 4'üncüsü yapılacak YDSK Toplantısı'na hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu toplantıya katılacak" - "Macaristan, 12-13 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye-Macaristan 2. Afrika İş Forumu'nda, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto tarafından temsil edilecek" - "AB'nin Türk Akımı Projesi'nin ne kadar önemli olduğunu anlaması ve projeyi desteklemesi lazım" - "Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişimi, Batılı bir gözle bakıldığında inanılmaz" - "Macaristan, Budapeşte'de Türk Konseyi İrtibat Ofisini açacak. Bu çok önemli çünkü biz konseye üye değiliz. Konsey ile irtibatımızı devam ettirmek istiyoruz"

Yurthaber 10-02-19 12:00

Macaristan'dan AB'nin Batı Balkan politikasına tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "6 yıl beklemeye hiç gerek yok. Bizce, Sırbistan ve Karadağ çok daha hızlı bir şekilde AB üyesi olabilir"

Haber 01-02-19 22:07

''AB'nin Çin politikası ikiyüzlü''

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Çin ile iş birliği tüm Avrupa'nın çıkarına olmasına rağmen AB'nin Çin'e yaklaşımı ikiyüzlü"

Haber 01-02-19 17:34

Macaristan Dışişleri Bakanından İsveçli mevkidaşına tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Göçmen taraftarı İsveç Dışişleri Bakanı, kendi ülkesi bölünmüş bir vaziyetteyken AB'nin birliği konusunda Macaristan'ı eleştiriyor"

Haber 28-12-18 23:29

Macaristan’ın Gözü Kıbrıs Doğal Gazında

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin doğal gazda Rusya’ya bağımlılığını azaltmak ve enerji güvenliği konularını masaya yatırmak üzere Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunuyor. Szijjarto, ülkesinin doğal gaz alımında çeşitliliği arttırmayı amaçlıyor

Haber 14-12-18 19:45

Macaristan'dan Arnavutluk ve Makedonya'ya AB üyeliği desteği

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Avrupa Birliği'nin, Makedonya ve Arnavutluk ile gelecek yaz üyelik müzakerelerine başlamasını istiyoruz"

Haber 11-12-18 20:28

Macaristan'dan Makedonya ve Bosna Hersek'e destek

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Makedonya çoktan beri NATO üyesi olmalıydı. Bugüne kadarki çabası üyelik için yeterli" - "Macaristan Bosna Hersek'in NATO üyeliğini destekliyor"

Haber 06-12-18 00:25

Macaristan'dan Ukrayna'ya destek

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tamamıyla destekliyor"

Haber 27-11-18 22:10

Eski Makedonya Başbakanı'nın Macaristan'dan iltica talebi

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macar diplomatlar hiçbir şekilde kaçış konusunda yer almadı. Macar diplomatlar Gruevski'yle ilk defa Macaristan'ın Tiran Büyükelçiliğinde buluştular ve iltica başvurusu hakkında bilgi aldılar"

Haber 21-11-18 16:20

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto Kosova'da

Bakan Peter Szijjarto: - "(Eski Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin iltica talebi) Bu siyasi bir mesele değil hukuki bir meseledir. İlgili makam olan Göç İdaresi, uluslararası hukuka binaen prosedürleri yerine getirecektir. Sonuçları bekleyelim"

Haber 15-11-18 20:49