Maden Suyu Haberleri

Maden suyunun faydaları nelerdir? Her gün maden suyu içersek ne olur, maden suyu zayıflatır mı?

İnsan sağlığına oldukça faydalı olan birçok farklı içecek türü bulunmaktadır. Maden suyu da bu içecekler arasında yer almaktadır. Tamamen doğal kaynaklar aracılığıyla elde edilen maden suyu, içerdiği minerallerden dolayı tam bir şifa deposu olarak da bilinmektedir. Maden suyu, yaz kış fark etmeksizin sık sık tüketilen içecek çeşitleri arasındadır. Peki, maden suyunun faydaları nelerdir, her gün maden suyu içersek ne olur ve maden suyu zayıflatır mı?

Haber 06-03-2024 18:19

'Kazı yapılırken bir anda topraktan fışkırdı' Akın akın geliyorlar! Şifa bulanlar var 'Ücretsiz olmasından çok memnunuz'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Uludağ'ın eteklerinde maden suyu kazısında bulunan termal su halkın ilgisini çekti. 15 yıldır durmadan akan kaplıca suyu nedeniyle alan adeta bir Pamukkale'ye dönüştü. Binlerce kişi ücretsiz termal ve çamur için farklı şehirlerden bölgeye akın ediyor.

Haber 06-03-2024 12:05

Erzincan'ın 91 yıllık maden suyunun tescillenip ihracatının yapılması hedefleniyor

Ülkede 91 yıldır tüketilen bir lezzete dönüşen Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu'nun tescillenip ihracatının yapılması hedefleniyor.

Yurthaber 27-09-2023 11:11

İçmeden önce bilmeniz gerekiyor! Maden suyu hakkında 3 önemli detay

Şişkinlik ve sindirim problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tükettiği maden suyu bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Maden suyu içmeden önce bilmeniz gereken önemli detayları haberimizde derledik.

Haber 31-08-2023 11:30

Lezzetli olduğu için yeniliyor ama zehirden farksız! Damarların tıkanmasına neden oluyor

Sodyum vücudumuz için önemli olan minerallerdendir. Suyun vücuttaki dağılımına yarayarak asit- baz dengesini korumasına yardımcı olur. Ancak yemeklerin içerisinde bulunan fazla sodyum çok ciddi hastalıklara yol açabilmektedir. Farkında olmadan yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde yüksek miktarda sodyum bulunmaktadır.

Haber 30-11-2022 07:24

Vücudunuzdaki elektrolit seviyesini düzenli seviyede tutacak yiyecek ve içecek önerileri

Vücudumuzda çalışan sistemlerin doğru ve düzgün işleyebilmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı var. Bu minerallerden biri olan ve çözünmüş hâlde bulunan elektrolitler, sıvı dengesinden kas ve organların düzgün çalışmasına kadar birçok önemli görevi yerine getirir. Elektrolit dengesini korumak için doğru ve düzgün bir beslenme programı gerekir. Zahmetsiz bir şekilde gün içerisinde kaybettiğiniz elektrolitleri almak için listelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz.

Yemek 19-08-2022 15:40

Kan şekerini dengeliyor, kolestrolü azaltıyor! Maden suyunun 10 mucizevi faydası

Pek çok faydası olduğu bilinen doğal mineralli sular, metabolizmanın ve vücut dengesinin ideal şekilde korunması amacıyla gerekli olan mineralleri içeriyor. Bunların başında gelen maden suyu, pek çok derde de deva oluyor. İşte kan şekerini dengeleyen ve kolestrolü azaltan en önemli içeceklerden maden suyunun az bilinen 10 mucizevi faydası!

Haber 27-07-2022 17:08

Kabarmayan keklere son! Keki kabartmak için yapacağınız etkili öneriler

Kek, çay saatlerinin vazgeçilmez tatları arasında bulunuyor. Farklı farklı çeşitleri bulunan keklerin tadı güzel olsa da şeklinin de kabarık ve puf görünmesi isteniyor. Kek yaparken dikkat edilmeden yapılan ufak yanlış kekin şeklinin tamamen bozulmasına neden olabiliyor. Kekin çok daha kabarık görünmesi için evde basit ama etkili olan yöntemleri mutlaka denemelisiniz.

Yemek 20-05-2022 07:29

Hazımsızlık sorunu için birebir! Günde 2 bardak içilmeli

Vücuda ağırlık yapacak şekilde çok ve hızlı şekilde yemek yemek hazımsızlık sorunu yaratıyor. Hazımsızlık yemeklerden sonra ağırlık, şişkinlik yaparak kişiyi rahatsız ediyor. Özellikle Ramazan ayında gün boyu aç kaldıktan sonra hızla yenilen yemekler hazımsızlığa yol açıyor. Uzmanlar iftarda ve sahurda doğru şekilde beslenmenin bu sorunu aşacağını belirtiyor.

Haber 25-04-2022 13:28

Bu etkisini hiç duymamıştınız! Oruç tutarken maden suyu içilmesi…

Ramazan ayında doğru beslenmek gün içerisinde zinde ve sağlıklı kalabilmek için çok önemli. Her sene oruç tutarken nasıl beslenilmesi gerekildiği ile ilgili yeni bilgiler öğreniliyor. İftardan sahura kadar geçen sürede yeterli beslenmek ve bol su içmek gerekiyor. Bu süreçte maden suyu içmek oruç tutarken hissedilen yorgunluğun giderilmesini sağlıyor.

Haber 18-04-2022 11:30

Maden suyu ile pürüzsüz cilde kavuşmak çok kolay

Herkes cildinin daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini istiyor. Bu sebeple bir sürü maske deneniyor. Bu maskeler bazen cildin güzelleşmesini isterken cilde daha fazla zarar verebiliyor. Fakat evde kolayca yapabileceğiniz maden suyu maskesi ile pürüzsüz cilde ulaşmanız çok kolay!

Kadin 08-04-2022 11:28

İçecek devlerine rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, Beypazarı İçecek ve Kınık Maden Suları hakkında soruşturma açtı. Kurul tarafından yapılan açıklamada bulguların 'ciddi ve yeterli' bulunduğu ifade edildi.

Finans 14-03-2022 11:42

Binbir türlü faydasıyla her gün tüketmeniz gereken en iyi maden suyu çeşitleri

Toplum olarak en fazla tükettiğimiz içecekler arasında yer alan maden suları, ter ile kaybolan elektrolitleri dengelemek ve mineral yapısını uygun seviyede tutmak için gerekli bir içecek. Eğer siz de sık sık maden suyu tüketiyorsanız en kaliteli maden suyu markalarını listelediğimiz yazımıza göz atarak sağlıklı tercihler yapabilirsiniz.

Yemek 20-12-2021 14:21

Bidon bidon doldurup evlerine götürüyorlar: Bu su demiri bile eritiyor

Bursa'da bir köyün çeşmesinden doğal maden suyu akıyor. Vatandaşlar bedava maden suyunu bidon bidon doldurup evlerine götürüyor. Köylerindeki çeşmeden asırlardır doğal maden suyu aktığını ifade eden Yalıntaş Köyü Muhtarı Seyfettin Karanfil, "Yalıntaş köyü hudutları içerisinde bulunan bu çeşme ekşi su olarak bilinir. Bu su sadece mermeri eritmiyor, demiri bile eritiyor. Hazımsızlığa çok iyi geliyor. Bu çeşmeden akan su doğal maden suyudur'' şeklinde konuşuyor.

Haber 28-11-2021 07:36

Sıcak su bulmak için sondaj yaptırdığı tarlasından soda (maden suyu) fışkırdı

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Kızık Mahallesi'nde bir vatandaşın tarlasından soda (maden suyu) fışkırdı. Kuyudan çıkan sodayı (maden suyu) işleyip pazarlamak istediğini ifade eden vatandaş, ayrıca Manyas'a yatırım yapmak istediğini ve özellikle devlet kurumlarından destek beklediğini ifade etti.

Haber 21-09-2021 09:55

Erzincanlılar orucunu açmak için Ekşisu'ya akın ediyor

Erzincanlılar, Ekşisu Mesire Alanı’ndaki çeşmelerden akan doğal maden suyu ile iftar açıyor. Kent merkezine 14 kilometre mesafedeki mesire alanındaki ekşisu olarak adlandırılan doğal maden suyu, iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu.

Yemek 15-04-2021 10:15

Maden suyunun faydaları saymakla bitmiyor! İçindeki magnezyum ile depresyonu bile önlüyor

Sağlıklı bir yaşamın destekleyicilerinden mineral ve magnezyum yönünden zengin besinler insan psikolojisine de olumlu etkiler sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için sayısız katkısı bulunan maden suları da zengin içeriği ile depresyonu önlüyor.

Haber 16-02-2021 13:48

Mineral bakımından zengindir: Maden suyunun faydaları nelerdir?

Zengin mineral ve vitamin kaynağı olan maden suyu faydası sebebiyle çok sık tüketilen içeceklerden biridir. Çoğu zaman soda ile karıştırılsa da esasında maden suyu ile soda farklı şeylerdir. İşte bu zengin mineralli içeceğin faydaları ve özellikleri hakkında tüm merak edilenler...

Yemek 25-12-2020 16:12

Maden suyu: Faydaları nelerdir?

Maden suyu, ülkemizde çok fazla tüketilen içeceklerden değildir. Yabancı ülkelerde ise, içme suyu yerine maden suyu tüketimi neredeyse daha fazladır. Bunun nedeni, suda bulunmayan pek çok mineralin maden suyunun içerisinde bulunmasıdır. Ülkemiz, doğal maden suyu kaynağı bakımından zengin olup, birçok bölgeden doğal maden suyu elde edilir.

Haber 24-06-2020 10:54

Soda-Maden Suyu Zayıflatır mı? Maden Suyu – Soda Zayıflama İçin Nasıl Kullanılmalı?

Fazla kiloların çoğunlukla estetik açıdan problem teşkil ettiği düşünülse de sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak için de kilo kontrolünün sağlanması şart. Tüketilen besinlere dikkat ederek ve düzenli olarak egzersiz yaparak mevcut kiloyu korumak mümkün ancak kilo vermek için daha fazla gayret sarf etmek gerekiyor. Bu uğurda uygulanan diyetlerin yanı sıra zayıflamaya yardımcı özellikte yiyecek ve içeceklerin de beslenme programına dahil edilmesi öneriliyor.

Yemek 05-11-2019 11:36

Bardakta asla tüketmeyin! Neden mi?

Maden suyu vücudun sıvı dengesini koruyan önemli bir doğal kaynaktır. Ancak dikkat etmediğimiz küçük ayrıntılar onlardan yarar sağlamamızı engeller. Uzmanlar bu konuda önemli bir uyarıda bulunuyor.

Yemek 15-02-2019 12:22